- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #32041 üzenetére
Várom, mikor köt bele abba, hogy a lengyel csávó nem is fél óráig melegítette a cellát, mire sikerült ráforrasztania a vezetéket, csak 6 másodpercig (felgyorsítva a videót).
Szerk: eskü, mintha Bog is hasonlóan fogalmazott volna a legújabb teszt videójában. Félretájékoztatás!!!
-
válasz
Reggie0 #31933 üzenetére
Igen.
De a kérdés a gyorsításról szólt.
Azt vontam kétségbe, hogy az erősebb motor, csak azért fogyaszt többet gyorsításkor, mert jobban gyorsul. Mind a két motor nyomaték maximum közelében gyorsul. (az energia ellátás modemrációja függvényében)Amikor már elérte a jármű a kívánt sebességet, akkor lesz jelentősége az ábrádnak. A sebesség tartáshoz szükséges nyomaték termelés hatásfoka is érdekes kérdés.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #31933 üzenetére
Na igen, én meg pont azon gondolkodtam, hogy mégis mi értelme egyetlen számmal jellemezni egy roller motort, mint pl. a Kugoo S1 esetén, azzal, hogy 13.3 Nm. Mikor?
Van olyan munkapont, amikor éppen annyi. De indulásnál több, tempónál kevesebb...Szerk: a szimulátorba beállított motor paraméterek nem feltétlenül teljesen pontosak.
A másik roller mérési eredményeit alakítottam át kisebb kerékméretre. Közelítőleg jó!
Ha kivesszük az emelkedőt elég jól hozza a tapasztalt végsebességet meg ilyenek.
Ráadásul emlékeim szerint pont 8A-t vett fel végsebességen, szóval jó közelítés. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Reggie0 #31845 üzenetére
Pedálra gyanakodtam én is, de itt van egy rendes link (nem shorts):
https://www.youtube.com/watch?v=e-1LuXMEGFM
Számítógépen pause, majd a pont vagy vessző billentyűk (. / , ) a kockánkénti léptetés előre vagy hátra. Így már jól látszik, hogy intett valakinek a járdán, ami után szinte ívet vesz és bekanyarodik busz oldalába, mert elveszthette az egyensúlyát.
Valószínűleg az első villa akasztja meg, egyébként a pedál nem is engedné ilyen módon "felfordulni".
Nagyfelbontású kép egy ilyen kerékpár oldalnézetéről, azon nincs semmi különös:
Egyébként tanulságos még a cikkben, ami a rollereseket is érinti, miszerint évente több halálos baleset származik az autós ajtónyitás figyelmetlenségéből.
-
válasz
Reggie0 #31841 üzenetére
Itt írnak róla bővebben:
Állítólag a buszból kiállt valami fém, annak ment neki, (ezt mondjuk nem hiszem el).
Illetve valakinek a járdán integetett előtte - ez viszont látszik is.standard.co.uk/news/transport/cyclist-injury-lime-bike-shoreditch-tfl-london-bus-html
-
Frozzy
őstag
válasz
Reggie0 #31817 üzenetére
Elvileg már 1975 óra érvényben van ez a jogszabály, hogy kerékpár nem mehet járdán. Ami érdekes mert szinte csak járdán látok kerékpárosokat közlekedni kivéve ha van kerékpársáv. Bár néha még akkor is járdán megy némelyik bicós
itt csak az a kérdés (még ha lehet is majd használni járdán rollert félig legálisan) pl egy ZT3 pro az ugye 650W-os motorral rendelkezik de oda biggyesztik, hogy "akár" maximum teljesítmény 1600Wakkor most melyiket fogják hivatalos teljesítménynek venni?
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #31106 üzenetére
5.499 €, ami jelen árfolyamon 2,2 millió Forint.
Szerkesztés közben kitöröltem egy szót a mondatból: "piacai alapontömegterméketlétrehozni", mert a tömegtermék nem igazán pontos kifejezés. De a piaci alapon azt hittem mindenki számára elégséges leírás arra mire céloztam.
A minimum 180 napos szállítási határidő pedig arra enged következtetni, hogy nem normális piaci termékről van szó, hanem egyedi darabokról, melyet igény esetén a megrendelést követően elkészítenek.... 2,2 millió Ft-nak megfelelő összegért. -
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30848 üzenetére
Úgy néz ki ezek is módosulnának. Totalcar:
- A tervezet szerint autóútra és autópályára csak olyan járművek hajthatnának fel, amelyek legalább 70 km/h-s sebességre képesek (jelenleg 60 km/h a határ).
- A teherautók, buszok és utánfutót vontató járművek lakott területen kívül mindenhol 90 km/h-s sebességre gyorsíthatnának.*Valamint:
- Napirenden van az a javaslat is, hogy a B-kategóriás jogosítvánnyal 125 köbcentis motorkerékpárok és robogók is vezethetők legyenek, valamint hogy a segédmotorok sebességhatárát 40-ről 45 km/h-ra emeljék.* Vezess.hu ezt bővebben kifejti:
- Jelenleg a teherautók, a buszok és az utánfutót vontató autók lakott területen kívül mindenhol 70 km/h-val mehetnek, autópályán pedig 80-nal. A javaslat szerint az összes felsorolt útszakaszon 90-re gyorsíthatnának ezek a járművek.Egyik kulcs mondat a Vezess.hu írásából:
"Ugyanakkor az új szabályrendszert a mai magyarországi közlekedési szokásokhoz igazítanák."Például zebrán már nem kellene leszállni a kerékpártól. (Rollerről könnyebb leszállni, de ha azonos szabályok vonatkoznak majd mindkettőre, akkor ez enyhítés):
- "A kerékpárosok a tervezet szerint járdán és gyalogos övezetben maximum 10 km/h-val tekerhetnének, gyalogosoknak és kerékpárosoknak fenntartott szakaszokon 25 km/h lenne a rájuk vonatkozó sebességhatár."
- "Kötelezővé tennék a kerékpáros bukósisak viselését 14 éves kor alatt. A motorosoknak csak lakott területen kívül kellene zárt ruházatot, zárt lábbelit, illetve motoros kesztyűt viselniük."
Ez lehet majd valahogy érinteni fogja a nagyteljesítményű rollereseket is. -
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30772 üzenetére
Az alap Bluetooth lényegesen nagyobb fogyasztású, ezáltal nagyon korlátozott lenne ezeknek az apró tárgyaknak az üzemideje. UWB ebből a szempontból sokkal modernebb és fejlettebb technológia.
AirTag leírásánál az alábbi csatlakozási típusok szerepelnek: Bluetooth LE, UWB, NFC.
Ahol az LE a Low Energy technológiára utal.A hálózat is csak akkor ér valamit, ha elégséges eszközből áll, nem csak a fejlett chipekkel felszerelt telefonok alkotják, így kényszerűségből van jelen a BT szabvány, nem azért, mert az olyan jó lenne erre a feladatra. A 2,4 GHz frekvencia alapból nem teszi lehetővé, hogy annyira hatékony legyen, mint az UWB.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30769 üzenetére
Bluetooth
Class 1: 100 mW (20 dBm), 100 m
Class 2: 2,5 mW (4 dBm), 10 m
Class 3: 1 mW (0 dBm), 1 m
Rollerek kijelzőjében Class 2 vagy 3 lehet, mert csak akkor kommunikál velük rendesen, ha nagyon közel van a telefon. A BT frekvenciája 2,4 és 2,5 GHz között van.
Ezért ha a roller közeében van a jammer, akkor a BT közelségben lévő mobil GPS jele is biztosan zavarva van.
Samsung és Apple Tag amúgy nem BT-t használ, hanem UWB-t (Ultra-wideband), ennek frekvencia tartománya 6–9 GHz. Emiaitt sima BT-vel rendelkező elavult telefonok nem is képesek az UWB jelet küldő eszközzel kommunikálni. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30764 üzenetére
Ha jól emlékszem az egyik hírese esetre, akkor a szeretett, sokat megélt kerékpárjuk úgy tűnt el, hogy egy piac alagsorában (pincéjében) lévő, a szárnyasok vágásakor, pucolásakor használt sós kádba rejtették el előlük a bicajt. Legalábbis ezt feltételezik, mert nem került elő.
Ennél ma már sokkal kifinomultabb módszerek vannak. Furgon + GPS jammer. Aki nem foglalkozik vele, az biztos azt hiszi, ilyennel csak a profik élnek. Miközben - főleg tőlünk keletebbre lévő bandák. és bizonyos körök számára - ezek teljesen hétköznapi dolgok.
Az AliExpress-en 13-15.000 tartományban csomó GPS tracker szerepel: megnevezésben a a GPS blocker is szerepel: "K18 Camera Detector RF Wifi Gsm GPS Tracker signal blocker Spy Things Gadgets spying devices Bug Detector For Meeting,Car,Travel", de a GPS blokkolást szerintem nem tudja, az már kicsit drágább. Viszont még egy fejlettebb készülék is egyetlen használt roller ára alatt van.
Nem teljesen haszontalan dolog rolleren a nyomkövetés, de csak a kezdeti időszakban számított igazán hatásosnak, mára már bármelyik utcakölyök képes lenne könnyen megoldást találni a kiküszöbölésére. Amúgy is csak eső után köpönyeg.
-
válasz
Reggie0 #30755 üzenetére
Tegnap elvitten a Xiaomi Pro 2-t és természetesen a már benne működő egyik Smarttag2-t a Samsung Galaxy A54 -gyel, miközben a másik Smarttag2 a lakásomban maradt olyan 5 Km távolságra tőlem a G30E II -ben a POCO X6 PRO 5G -vel .
Természetesen úgy működött, ahogyan az várható volt, az úton végig az én A54-esemmel kommunikált, róla kérte le a GPS adatokat, és folyamatosan, valós időben mutatta a pozíciót.
Amikor bementem az eladó térbe, a SmartTag2 kettőtől több tízméterre távolodtam el, tehát az A54 Bluetooth kapcsolatának hatósugarán kívülre került, mégis folyamatosan láttam az A54-en keresztül a Pro 2 pontos helyét. Lehet,hogy a biztonsági őrnek volt szintén Samsung Galaxy okostelefonja, vagy a mellette lévő lottózóban valakinek. A lényeg, hogy működött.
Most akkor nézzük meg, hogy mi volt a lakásban maradt G30 Smarttag2 -esével?!Nos, mint látható,33 perccel korábbi pozíciót tudott elküldeni, mivel a POCO-val, és semmelyik másik, a Samsungtól eltérő márkájú telefonnal nem működik együtt. Aki viszont eltulajdonít egy rollert, az valószínűleg használni is akarja. Egy dolog,hogy mondjuk sikerül neki hazáig eljutnia, és tegyük fel,hogy nincs Samsung telefonja, ekkor ameddig nem találkozik olyan emberrel akinek Samsung mobiltelefon bújik a zsebében fedve marad, de ha kimegy az utcára, végig rollerezik egy szakaszon szinte teljesen biztos,hogy találkozni fog a tudtán kívül olyan emberrel aki szintén nem tud róla,de a telefonja jelentést fog küldeni arról,hogy hol látta az eszközt. Az egyetlen esélye,ha megtalálja a SmartTag2 -t... Ha nem találja meg, vagy nem elég gyorsan, akkor a rendőrség 👮 találja meg őt is és a rollert is!
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30755 üzenetére
Főleg ha teszik egy autó csomagtartójába. Ami újabb fém burkolat.
Aztán a műhelyben megnézik van-e benne valamilyen lokátor. Applikációkon át mindenféle olcsó céleszközök is léteznek ezek felderítésére.
Persze nem rossz dolog a lokátor, de az csak az iskolázatlan amatőrök ellen hasznos.
-
-
-
RaZroX
addikt
válasz
Reggie0 #30701 üzenetére
Én nem a rendőri intézkedések/problémák oldalát közelítettem meg, csupán azt mondom, hogy aki kimegy az utakra, attól szerintem is elvárható, hogy tisztában legyen a szabályokkal, előírásokkal.
Nekem egyébként nincs ilyen negatív élményem rendőrökkel egy darab sem, pedig nem kevés km van a lábamban, de elhiszem, hogy sokakkal szemben járnak el helytelenül. -
-
-
-
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #30365 üzenetére
A hozzászólásodban szereplő első mondat rendben van. Nem a jármű elvi sebessége számít.
Második mondatod, a gepárdos az már zavaros. Mit értesz az alatt, hogy nem törnek máshogy a csontjai? A gepárdnak evolúciós okokból egészen más lehet a csontozatának a felépítése, mint egy lassú állaté, mondjuk egy lajháré. -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30192 üzenetére
ahova rendor nem is jon ki
A konkrét esetben személyi sérüléssel járó baleset volt, aminél kórházba került az illető: ezek után javasoltad, hogy kezdett volna alkudozni, hogy elkerülje a vétkes a büntetést.Amúgy arra mi a garancia, ha kifizetsz 300-at, nem kap vérszemet, nem talál ki további durva f.sságokat, hogy a jövőben óvatosabban kell közlekednie, emiatt időveszteséget szenved az összes útján, igazából akkor érezné jobban magát, ha fizetnél még 300-at?
(Ha azt már nem akarod, akkor még mindig ott van a kezében, hogy bejelenti az esetet.)Abban egyetértünk, hogy egy benézett manőver, egy lökhárító sérülés, akármi apróság esetén jobban járhat mindkét fél, ha egymás közt elrendezik. De egy ilyen esetben? Btw. szerezhet lelki sérüléseket a vétkes fél is, mivel mondjuk az A oszlop takarásában volt a rolleres... Habár jogilag vétkes, egyben áldozat is. Hiszen nyilván nem úgy ült be aznap, hogy ma jól elgázol valakit! Ha meg is hal vki, akkor az életbiztosítás fizet milliócskákat. Miközben a vétkes félnek meg egész életére ott marad a lelki teher, hogy megölt valakit.
Ui: rengeteg baleseti szituáció van, amit az elsőbbséget meg nem kapó ügyesen elkerül azzal, hogy önként lemond az elsőbbségéről. Ezekből nem lesz sem eljárás sem semmi, kivéve, ha van mondjuk dashcam felvétel, és külön feljelentik közúti veszélyeztetésért... (Legtöbb esetben viszont elég leszűrni a tanulságot, hogy na, ezt is megúsztam. Főleg akkor, ha amúgy a vétkes fél is rögtön kapcsol, hogy basszameg, ezt nagyon benézte.)
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30190 üzenetére
Továbbra is csak annyi a kérdés, hogy mi az a 100%, ami a károsultnak jár, és amit neked térítened kéne: példának írtam az 50K-t, mert azzal érveltél, hogy neked mindenképpen jó lesz, ha zsebből fizetsz 300-at, mert többe kerül a köteleződ drágulása a baleset után.
Ui: pont ezek a lelki sérelmek, amikkel nagyon el lehet szállni, és lehet kamuzni. Ha tényleg traumát szenvedtél, azon pont nem fog segíteni semmit, hogy kifizettek x összeget. Pont.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30188 üzenetére
ha megkapja a 100%-ot a masik feltol
Tegyük fel, hogy 50K a kár, ám a "megegyezni próbálkozó" rögtön 300-at kér. Mivel neked a saját biztosítód esetén, ahol bődületes pótdíjat számolnak, többe fog kerülni az évek során a KGFB, inkább kifizeted a 300-at. Effektíve jól jártál, csak a kártérítés lett 600%-os. Amúgy mondom, tök gusztustalan irányba el lehet menni, jóvátételt is lehet követelni, persze adott esetben azért pereskedni is kell... A legjobb az ilyesmit teljes mértékben elkerülni.Ui: továbbra sem vagyok kárszakértő, szerencsére vétkes sem voltam még balesetben, így nincs ezzel semmi tapasztalatom, de azt írja a linkelt cikk, hogy pár tízezernél tényleg nem érdemes bevonni a biztosítót, jobb zsebből rendezni. De a 300 egy nagyságrenddel több... (Megjegyzem, ha a valós* kár többszöröse, mint amit a biztosító térít, akkor teljesen jogos lehet a jóvátétel, pont arra találták ki, csak tudjuk, hogy ezzel élni és visszaélni is lehet...
)
*: kérdés, hogy miért nem fizeti a biztosító. Az avultatás intézménye pl. ritka undorító.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30186 üzenetére
ami kevesebb, mint amennyibe neki a buli fog kerulni
A sérült kollégának közel sem térítettek 300K-t: ezt a biztosító felé rendezheti a vétkes, és mentesül is a bonus-malus lerontása alól. Magyarán emiatt ráfizetés lett volna kihagyni a biztosítót (attól függetlenül inkorrekt biztosítói eljárás a valós kár töredékének kifizetése).
A károkozói pótdíj persze biztosítótól függően lehet "k drága". Vagy esetleg pont nulla is...De mindegy is, hiszen abból indulunk ki, hogy mindkét (!) fél el akarja kerülni, hogy nyoma maradjon a balesetnek, ami szerintem annál, akit elvitt a mentő teljesen életszerűtlen...
Eleve nem tudhatta előre, hogy korrekt kártérítést fog kapni, vagy sem, max. sejthette...
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30184 üzenetére
Tök nem életszerű, hogy nyakmerevítővel kiugrik a mentőből, és odamegy a vétkeshez alkudozni, de tegyük fel, hogy megtörténik. Játsszuk azt, hogy Te vagy a vétkes. Mégis miért fizetnél zsebből, bemondásra 300K-t, ha egyszer van köteleződ?
Biztos arra gondolsz, hogy a bonus-malus besorolás leromlása hosszú távon drágább, így megéri: nade miért pont 300K?! Úgy tudom, hogy a megítélt kártérítés összegét lesz lehetőség rendezni a végén, ha úgy döntesz, és megtarthatod a bonust is. Nem vagy kárszakértő. Honnan kellene magadtól, a helyszínen tudnod, hogy mennyit csengessél? Nekem úgy hangzik az egész, mintha nem lenne biztosításod, és el akarnád tussolni az esetet.
Szerintem az ember azért fizet KGFB-t, mivel alapvetően annak a feladata a kártérítés. Nagyon csúnya dolgok tudnak kijönni amikor valaki további, "kitalált" károkat is le akar verni az ellenfélen: rémlik a stólbucis eset, amikor az ürge járóképtelenné vált, papíron, aztán lebukott, hogy amúgy létrára mászkál, és szedi az almát. Vagy valami ilyesmi.
Szerintem az sem korrekt, ha a biztosító nem fizeti a valós kárt, ám az se, ha lehúznak: természetesen az sem, ha a biztosítót húzzák le, bár ez szokott a legritkább eset lenni, illetve ha sikerül, azt meg biztosítási csalásnak hívják, de ez megint messzire vezet.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #30182 üzenetére
Személyi sérüléses balesetnél rendőri intézkedés kötelező, nem tudja "okosba" csinálni: szerintem nem is követendő, hogy megpróbálja így megúszni a vétkes fél a dolgot.
Mindazonáltal felháborító, hogy szinte semmi kárt nem térítettek (miközben vétlen volt). Biztosítónál tipikus, hogy megpróbálnak kibújni a felelősség alól, pl. telefon sérülése.
Nekem mázlim volt hogy a 60K-s QuadLock szett megfelelt a biztosítónak, lett új kijelző.
Ui: tekintettel arra, hogy kórházba is került a kolléga, pláne nem kivitelezhető az ötleted, hivatalból feljelentik ha baleset miatt kerül be, ha addig nem került rendőri intézkedésre sor. Erre van egy vicces sztorim, volt kollégám felesége és lánya hozta össze: egyik egy parkolóba beállásnál próbálta navigálni a másikat, aminek gázolás lett a vége. Kórházi kezelés során meg kiderült, hogy autóval történt a baleset, jól fel is jelentették őket...
(Szerencsére nagy baj nem lett, így el lehet mesélni évekkel később, mint vicces sztori.)
-
Blaster
junior tag
válasz
Reggie0 #30099 üzenetére
A 25 is kevés, ha valaha bringáztál már és szeretnél A-ból B-be eljutni idegbaj nélkül. A 30, max 35 a normális, de megértem, hogy 25 a limit noob-ok kedvéért. De akinek van jogsija, simán kaphatna bővebb limitet (30-35).
Sokszor egyébként alábecsülik a sebességet, mint biztonsági tényezőt... bringán rendszeresen van, hogy ha együtt tudok haladni az autókkal, akkor senkinek sem kell kerülgetnie a városban, míg ha csak fele annyival mennék, állandóan megakadást okoznék. Szóval ez a menjünk minél lassabban dolog egy oltári nagy túlzás.
-
-
DigitXT
félisten
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29972 üzenetére
ugyis szutykos mar
Mégis mitől lett szutykos? Mert már előtte valaki beletette a rollerjét? Vagy más alacsony higiéniás normákkal rendelkező személy összekoszolta?Nem tudom másfelé hogyan megy, itt felénk a bevásárlókosarakat szokás tisztítani. Pár hónapja a Lidlnél láttam egy brigádot, és nagy nyomású mosóval és tisztítószerrel egyenként végigmentek ezeken a fém kocsikon.
Aki ezen kiakad az azert teszi, mert konfliktusfuggo es szeretne valamit kiakadni.
Ne fokozd a hülyeséget! Laposföld-hívő vagy vírus tagadó lennél? -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29969 üzenetére
Ezt már úgy vártam!
Tudtam hogy valaki ezzel a borzalmas baromsággal fog előállni. (Csak az volt a kérdés, hogy ki?)
Azért mert valamelyik felelőtlen szülő a gyerekét kutyaszaros cipőben beleállítja a bevásárló kosárba, az még egyetlen roller tulajdonost sem mentesít az alól, hogy értelmes emberként viselkedjen és ne törődjön az alapvető higiéniával!Mert nem csak azt fogják mondani az emberek, hogy az az egy idióta barom a koszos rollerjét beletette a bevásárlókosárba, hanem hogy az amúgy is elég rossz megítéléssel rendelkező rolleresek már csak ilyenek, a higiéniára sem figyelnek.
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
Reggie0 #29761 üzenetére
Linket köszi
Csak kiegészíteném...
Dr. Herpi 5:13 nál arról beszél, hogy a roller nem kaphat motor/sm.kerékpár típusbizonyítványt, a 168/2013 EN Eu rendelet alapján.
Ezt kiegészíteném azzal, hogy a fenti jsz. 2 cikk
(2) E rendelet hatálya nem terjed ki a következő járművekre:
...
j) azok a járművek, amelyeken nincs legalább egy ülőhely;
Magyarán, amelyik rollerert gyárilag ellátták üléssel, vagy opcionálisan rendelhető hozzá, az kaphat ilyen tipusbizonyítványt.Emlékeim szerint a másik jsz arról is rendelkezik, hogy segédmotorkerékpár úgy vehet részt a forgalomban, hogy az műszaki vizsgára nem bocsátható.
Másrészt ha a rendőrség, vagy bíróság részéről kifogás érkezne, legegyszerűbb a belügyminiszter úr arra döntésére hivatkozni, hogy a roller segédmotorkerékpár, és azok vezetésére vonatkozó szabályokat pedig betartom/betartottam.
Asszem ezek után senkinek sem lehet kifogása a speciális jogszabályok megalkotásáig, hatályba lépéséig.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #29688 üzenetére
A "pofára esés" csak egy jól hangzó kifejezés. A lényeg az lett volna, hogy elestél, mert nem volt elég idő bármit csinálni, és nem azért, mert nem tudtál elég gyorsan futni...
Különböző baleseti szituációk vannak: NÉHA van idő reagálni, és ha megpróbálsz futni, csak éppen nem jön össze, valóban lehet belőle gurulni is egyet (én is anno "szabályos" mae ukemit hoztam össze, nulla fejbeverés, nulla sérülés, azaz a hátamat sem ütöttem meg, pedig aszfalton történt, az meg tudjuk, hogy kemény). Másik esetben meg semmi ilyesmire nem volt idő, és hasra vágodtam. Teljesen esélytelenül arra, hogy lépjek egyet akár, hiszen ha megdob a taposó onnan már elég szar helyzetben vagy... Az egész csak arról szól, hogy nehogy már valaki (légből kapott módon!) azért beszéljen le másokat pl. munkavédelmi cipő használatról, mert szerinte abban nem lehet futni (lehet), és inkább törje össze a lábujjait, amikor esés közben belerúg a sportcipőjében az aszfaltba...
-
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #29542 üzenetére
Pontosan. Ha nem bírja megállni, hogy igyon, hát lehet gyalogolni, vagy akár taxit hívni.
(Megjegyzem matt részeg gyalogosként is lehet halálos közlekedési balesetet okozni.)Ui: azt csak nagyon halkan, hogy nem-e lehetne-e, hogy minél inkább beszámíthatatlan állapotban van valaki, annál inkább nem kezd semmiféle jármű vezetésébe? Szaladgál,
meg elterül, ha úgy jön ki, a sáv közepén, aztán esetleg pont rajta fordul meg a busz.
(Pár évvel ezelőttről rémlik egy ilyen eset, hogy észre se vették elég sokáig a zökkenőt.) -
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29470 üzenetére
Kugoo S1, akartam kérdezni, hogy ez az a roller, amivel DigitXT haverod kétszer is "pofára esett", mert eltörött a villája?
"A Kugoo S1 gyári első villája fos:
egyszer már estem így pofára, azóta sisak + protektoring...
Ja és azért bíztam benne (többé-kevésbé), mert ez már az
erősebben hegesztett verzió... Igen az: nem ugyanúgy tört."... De látom te már az S1 Plus-ra hivatkozol. Tipikus kugoo-s hozzáállást érzek, "az előd még szar volt, de ennél már mindent javítottak!"
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29346 üzenetére
Mármint hogy 30 évvel ezelőtt (vagy mikor is írták), nem tudták úgy megfogalmazni, hogy a elektromos rollerekre, a 130-as tempóra képes egykerekűekre és egyéb modern járművekre is pontosan alkalmazható, azaz időálló legyen a szabály?
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #29301 üzenetére
Az nekem kimaradt, elvből, meg hát drága is volt, mint a veszedelem.
De amúgy van kifejezetten akciókamera topik, sőt, meg Sony kamera is.Szerk: Poci, persze, egy fényképezőgépben alap egy optikai stabilizátor,
máskülönben nem is igen lehetne kézből, zoommal értelmes képet lőni.
Nade egy ilyen cuccot nem csavarozol rá egy roller kormányára soha.
A linkelt 70mai egy dashcam. Nem való sisakra semmilyen formában...Amúgy a stabi semmiképpen nem fogja meg a fejmozgást, remegésre,
kisebb mozdulatok ellenpontozására való. Ha teljesen sima, nem ilyen
hányinger keltő videót akarsz, arra a megoldás a gimbal... (Az egészen
durva elmozdulásokat, fordulást, mindent* ki tud kompenzálni, viszont
azt sem jellemző, hogy felcsavaroznád egy rollere. Sisakra pláne nem.)*: kivéve a remegést/rázkódást, arra még mindig a stabilizátor való, de
nem feltétlen optikai (OIS), hanem lehet éppen elektronikus (EIS) is. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29301 üzenetére
Részemről inkább csak elszólás volt. A régi Panasonic-Leica fényképezőgépem legnagyobb erőssége a lencserendszere, amelyben - a konkurencia olcsóbb megoldásával szemben - optikai a képstabilizátor van. Ez a kifejezés égett belém, ezért használtam ezt.
Viszont akciókameráknál a képstabilizátor nem szükséges feltétel, de magasabb szintre emeli. Pl. nincs az a hányingerkeltő remegés a képben. Még ha valaki úgy érzi, hogy menet közben a szemgolyója nem is remeg, a sisakra tákolt csőkamera végén lévő lencse csak beremeg. GoPro sem véletlenül lapos kialakítású, és mellkasi kameraként használva még kevésbé veszi át a rezgéseket.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29254 üzenetére
Igen, azonos teljesítményen kisebb feszültséghez nagyobb áram kell.
Nyilván mindketten tudjuk, hogy a távvezetékeknél azért transzformáljuk az áramot magas feszültségre, hogy alacsonyan maradjon az áram, ne lépjen fel akkora hőveszteség a vezetékeken. Transzformálási költségek kisebbek, mint amennyi a hőveszteség lenne.A téma kiindulását az a visszatérő állítás adta, hogy alacsony feszültségű (kb. 24 voltos) roller rossz, mert az gyenge. Közben a valóság nem ezt mutatja. (Olvass pár hozzászólást vissza.) Tehát ettől a fals állítástól kellene megszabadulni. Nem szabad általánosítani.
Tényleg "hátrányból" indul a kis feszültségű roller, viszont A Ninebot E2 rollernél úgy tűnik sikerült jól hangolni a rendszert. (Feszültségszint csak 60%-a, mellé a motor teljesítmény 75-80%, orvosolható a különbség.) Hogyan oldották meg az erős működést.
Navee N40 lett szembe állítva a Ninebot E2-vel. Mindegyikben 10Ah-s az akku, E2 az csak 24V-os rendszer, gyengébb motor, kisebb (tömör) kerék, mégis jobb gyorsulás.
Ennél a rollernél pont nem, de más újabb modelleknél egyre többet emlegetik a RideyLONG technológiát.
Segway-Ninebot saját fejlesztésű RideyLONG™ technológiája
"Az újonnan kifejlesztett RideyLONG™ technológiával a MAX G2 elméleti hatótávolsága nagymértékben javult.A RideyLong™ összehangolja a nagy teljesítményű kefe nélküli motor, az újonnan kifejlesztett nagy hatótávolságú formula abroncsok és az optimalizált vezérlő algoritmus közötti koordinációt, amelyek együttesen extra nagy, akár 70 km-es hatótávolságot biztosítanak egyetlen feltöltéssel!"
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29055 üzenetére
Ez az kijelentés eléggé gyártó / felhasználástól függő.
Többen is vagyunk itt a fórumon nem csak 1-2 éves, hanem 2-3 éves rollerekkel, jó sok megtett kilométerrel és semmi jelét nem mutatja a szétesésnek.Persze vannak gyártók, melyek termékei ....
És vannak felhasználók, akik nem kímélik a rollert.-----
Ez már szinte vicces kategória.
https://t.me/g30mod/85319
Minél többször néztem a videót, annál kevésbé értettem.A videó egy srácot mutat, aki a parkban egy kerékpárúton halad, majd neki megy a fának, a roller a nyakánál kettétörik. Itt van még róla 2 kép.
Gondolataim:
- Milyen mázli, hogy pont le lett videózva.
- Ez nem mázli, szándékosan vették fel ezt a kb. 100 méternyi utat.
- Ez valami biztosítási csalás lenne?
- Nem értem!A Ninebot GT1 ára 1-1,2 millió Ft.
A török tulajdonos kölcsönadta egyik haverjának a rollert, és filmre vette ezt a teszt kört. Ez volt a srác első útja. Elég rövidre sikerült.
-
Tangerine
senior tag
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #29045 üzenetére
"szetsporoljak a dizajnt"
Élettartamra tervezzék, és ne legyen olyan eleme ami élettartam többszöröséig bírja, mert azt meg lehetett volna csinálni olcsóbbra, könnyebbre. És ha már könnyebb, akkor az talán más szerkezeti elemekre, vagy mechanikai tulajdonságokra is pozitív hatással van.
Amúgy az egyik legjobb spórolási módszer a nagy példányszámú gyártás.
A kis példányszámnál csak egy lehet rosszabb, az egyedi gyártás. Az, amiből csak egy darab készül. Ott minden egyes példány tesztpéldány.
Kormányrúd törések mégis mely gyártó jellemzői? (Fajlagos darabszámot értek, pl. 10.000 db-ból hány törött el. Nem az kell összehasonlítani, hogy mindegyik ugyanolyan szar, mert mindegyikből 10 eltörött, csakhogy az egyik 10.000 darabot, másik 500.000 db-ot gyártott le.)
Ha az alu olyan fostos lenne, akkor nem használnák az autóiparban felsőbb szegmenseiben és a repülőgépgyártásban.
-
válasz
Reggie0 #29045 üzenetére
Semmi gond nincs az Alu kormánnyal!
20.éve használok egy MTB kerékpárt minden héten ezzel járok bevásárolni, és 2x30.kilós szatyrokat akasztok a kormány 2 vére.
20.év alatt még csak meg sem görbült a gagyi 1500.ft os ALU kornyány! Szóval ha jó anyagból van akkor örök élet +10.év!Rollernél ennek a 10.ed része terhelést sem kap és nem 20évig használsz egy rollert szóval annak nem szabad eltörnie soha!
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #28951 üzenetére
Levegővel kiválóan lehet hűteni a melegedő alkatrészeket, "csak" mozgatni kell.
Viszont, ahol átfúj a menetszél, ott be fog menni a víz is: ha a műgyantás Xiaomi azért fog megsülni, mert megszűnt a taposóban a menetszél, akkor sose volt vízálló.
Ui: nekem erre a legelvadultabb ötletem a heatpipe-os CPU hűtő alkalmazása volt: dobozban volt hátul a vezérlő, műanyag, még csak a vázhoz sem igen tudta leadni a hőt. Ezzel a megoldással viszont abszolút kordában lehetett tartani, a borda kintre került.
Na jó, lehet, hogy a Kugoo S1 Max még elvadultabb. Milyen Max? Mad Max
Szerk: amúgy létezik vízhűtéses (!) VESC is, bár ha eléggé felül van méretezve felesleges ilyennel szórakozni. Nyilván leglogikusabb ilyen e-foil, és hasonló vizes applikációkban használni, mert ott hűtővíz korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll, nem kell levegős radiátor sem. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28946 üzenetére
Abban egyetértünk, hogy nem minden elemének kell azonos minősítésűnek lenni.
És vannak elemek melyeket könnyű levédeni, pl. akkumulátor lefóliázásával az IPX6-ot is viszonylag könnyű elérni. Visszatérő csalási lehetőség, amikor webáruházakban az akku IP-védettségét jelenítik csak meg a rollernél (megjegyzés nélkül, hogy az érték csak az akkura vonatkozik, a roller egésze amúgy jóval gyengébb).
Csapágynál nem is tudom hogyan nézik az IP védettséget. A kenőanyagok víztaszítóak, így ott talán csak az első elem számít, az IP5X, nem az IPX5.
Tócsát áthaladva a kijelző jó esetben nem is kap vizet, viszont kiindulási alapnak nézzük inkább az esőt. Végig lehetne menni az összes elemen minél számít, minél nem.
Viszont képeken láttam már sok szétrohadt villanymotort. A pára is megteszi a dolgát, ha bejut egy zárt helyre.
Illetve nemrég láttam egy TikTok videót, ahol egy Xiaomi házat teljesen kiöntenek műgyanta szerű anyaggal. Vízállóság megoldva, de félő, hogy a melegedést nem fogja bírni. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28944 üzenetére
A 15 cm* az IPX7-hez kell. Attól nincsenek messze azok a fotók, amivel hirdetik.
Ezek alapján legalább IPX6 kellene, mert az ezt jelenti "Erős vízsugár és vízbe merítés ellen védett".
Feltételezésem szerint nem az a kérdés, hogy roller kikapcsolt állapotban "merítés ellen védett-e", hanem át szabad-e menni vele tócsán, vízátfolyáson? Menet közben a járművek kis mértékben meghajlanak, csavarodnak, ami az illesztések rugalmas tömítései vagy lekövetnek, vagy nem. Sebességgel arányosan pedig nő a vízsugár ereje.Sőt, az IPX7-nél, a 15 cm-es értéknél is merülést írnak, nem vízben való haladást.
-
-
xandrush0831
aktív tag
-
válasz
Reggie0 #28503 üzenetére
mas is van a vilagon, az nem csak a te autozasod korul forog.
Itt nem az én autóm a lényeg, hanem a te rollered. Ezt kellene felfogni, de látom nem sikerül és az sem lesz megoldás, ha felengedik őket a gyalogosok és a biciklisek közé, de gondolom te erről sokat nem tudsz, mert nem is itthon laksz. Vezetői engedélyhez kellene őket kötni egy bizonyos teljesítmény felett.
-
válasz
Reggie0 #28501 üzenetére
Ok, én el is engedem a veled való társalgást, mert más topikokban is láttam már a trollkodásaidat. Látom, hogy mire megy ki a játék. További szép napot neked!
Van egy olyan erzesem, hogy tobb autom van, mint neked
Ezt már az előtt gondoltam, hogy leírtad volna, ez mindig így szokott lenni.
Lárifári.
-
válasz
Reggie0 #28495 üzenetére
Jaaaaaj
nagyon gyenge volt. Majd, ha lesz elektromos traktor, amivel a kajádat meg tudják termelni, akkor okoskodjál ilyeneket. Nekem is dízelautóm van, engem az ilyen baromságokkal nem tudott megetetni senki és egy pillanatig sem bánom. Ez menni fog akkor is, amikor az elektromosodban a második akkut is kicserélték a környezetvédelem címszavával.
-
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #28458 üzenetére
Hát ez az... Vagy mert nincs tömegközlekedés, vagy nem akarod használni.
Annyi a különbség, hogy nagyobb távolságra nagyobb akku kell, illetve ha
nem akarsz órákat állni, nagyobb végsebesség is... Ergo ki is találtuk, hogy
mit jelent a "nagy teljesítményű motoros roller", mire való, miért definiálják.És igen, ezeket már nem feltétlenül kell összecsukható, hordozható vminek
elképzelni, de mivel önálló jármű, nincs is rá szükség (max. vészhelyzetben).Ui: az akku mérete azért nem mindegy, mert nagyobb akku ugye nehezebb.
Ugyanígy egy nagyobb teljesítményű motor fizikailag nagyobb, nehezebb...
Ha minden nagyobb, nehezebb, a váz is masszívabb kell, hogy legyen, azaz
kialakul a végeredmény, hogy a pálcika roller minden paraméterét túllépjük.
Szükség van két kategóriára: az a szopó, aki ezen a határon egyensúlyozott. -
pescara
aktív tag
válasz
Reggie0 #28267 üzenetére
Ez mind igaz, de a rolleresek elso korben a rendorrel kerulnek ,,osszeutkozesbe" , ugyhogy kozel sem mindegy, hogy az a rendor hogyan velekedik a jelenleg nem is letezo jogszabalyokrol. En rendszeresen rollerezek rendorok kozott, forgalommal szemben az ut szelen, jardan (lassan), kerekparuton, mindenhol, ahol egy roller kepes kozlekedni. Soha eddig meg ram sem szoltak, kb mintha nem is leteznek. Pedig Athen Europa egyik legforgalmasabb varosa, komoly kozlekedesi rendor jelenlettel. Autosokkal, motorosokkal korant sem ilyen megertoek. Kb ugy nez ki, hogy szandekosan kerulik a konfliktust a rolleresekkel, mert csak a sajat idejet es energiajat vesztegetne megfelelo jogi hatter nelkul. Gondolom ez Europa nagy reszere is igaz. Szerintem kar tuljogaszkodnunk a dolgokat, amig nem lesz valami konkret szabalyozas. Addig is a jozan eszunket kell hasznalni es nem provokalni, ha kell leszallni is a rollerrol arra a 2 meterre es akkor senki nem fogja a rollereseket vegzalni. Akik meg ugy rollereznek, hogy sz@rnak mindenki masra, azokat meg buntessek meg ugy, hogy azt sose felejtsek el.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28182 üzenetére
És szerinted labilis kutyát szállítani a liftben vagy egyéb zsúfolt helyen normális?
Szerintem nagyon nem az!
Engem is támadtak már meg kutyák (elhagyatott tanya mellett haladtam el egy turistaúton). És olyat idős nénit is ismerek, akit kutyatámadás áldozata lett, és azt követően nem sokkal a kórházban meghalt. Nem akart / nem mert már többet hazamenni.
Ezek nem normális dolgok, bármi, ami önzőségből ered és másokra nézve potenciálisan magas veszélyességi besorolásúak.Attól, mert találsz egy másik rossz dolgot, vagy esetleg egy még rosszabbat, attól még az eredeti eset nem válik normálissá. Csak egy olcsó átlátszó kísérlet a probléma relativizálására.
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #28051 üzenetére
Mi sem bizonyítja jobban, minthogy az összes rollerra kötelező biztosítást kell kötni ...
.. vagyis álljunk meg egy szóra!
Mégsem, az elektromos rollereknek csak egy halmazára kell biztosítást kötni. (Többire is lehet, de azokra nem kötelező. De legalább ez már szabályozva van.)Mégis milyen szempont szerint mondod azt, hogy SMKP?
Mert vannak szempontok, melyek szerint egyes rollerekre a gyakorlatban más jogok vonatkoznak.Te tényleg komolyan gondolod azt, hogy azok a szabályok, amik az SMKP-ra vonatkoznak, pontosan ugyan azok a szabályok vonatkoznak az összes elektromos rolleresre is? A 200 W motorral rendelkező gyerek rollerektől a 2×4000 W-os pálcika rollerekig?
-
PociAti
őstag
-
válasz
Reggie0 #27717 üzenetére
Igazad van. De én arra céloztam, h ha alig használja valaki a rollert, pláne egy Essential szintűt, akkor tényleg felesleges annyit pluszban lengéscsillapítóra költenie, pláne ha sokallja is a lengéscsillapító árát.
Sajnos ez ilyen.
A minőséget meg kell fizetni.Ha hátra is vesz, akkor meg még drágább a buli.
-
válasz
Reggie0 #27353 üzenetére
Közben vásároltam helyben egy E2 Pro-t 157990 Ft-ért.
Újonnan 2 év garanciával. Nagyon megtetszett.
Egy pillanatra meginogtam, hogy ne e a PRO 4 legyen mégis, de a 400W, meg a várható parlamenti sz*patás miatt, inkább nem, ezzel legalább nem vergődhet a rendőr ha a kerékpárúton haladok. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #27310 üzenetére
Elzárt pályán versenyeznek, lekorlátozott teljesítményű, gyermekek ergonómiájára kifejlesztett gépeken, pálya mellett pedig ott állnak készenlétben az orvosok.
Sokkal másabb a szituáció, mint forgalomba kimenni egy felnőttek számára is veszélyes géppel. Vagy ha nem forgalomba, akkor mondjuk terepre. -
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #27219 üzenetére
Igazad van, írják át a szabályokat úgy, ha valamit ki lehet kerülni, attól az már legyen egyből szabályos.
Például kis forgalom esetén lehessen a körforgalomban balra haladni, vagy a sztrádán is lehessen szembe menni, ha nincs nagy forgalom és a járművet ... idézlek "van hely kikerulni".Ha olyan helyen van egy jármű, ahol semmi keresnivalója (mindegy hogy halad, vagy áll), akkor arra nem számítanak az emberek. A műszaki hibás autóval a leállósávban való megállásnak is megvannak a szabályai. Pedig rendeltetésszerűen senki nem közlekedik ott.
-
PociAti
őstag
-
-
PociAti
őstag
válasz
Reggie0 #26595 üzenetére
Ha jól emlékszem a hiba azért nem lett kijavítva, mert a hiba jelenséget nem sikerült a szervizben reprodukálni.
Az utólagos levelezésből ez derült ki. Erre jött a válasz, miért nem nézték meg a videót.
(Lehet megnézték, csak műhelyzajban nem hallották. Nem tudom.)"Egy ceg belso mukodese lenyegtelen a fogyaszto szamara, ..."
Igazad van!
Viszont részben pont erre akartam felhívni a figyelmet. A szervizben a számítógép messze nem annyira központi eszköz, mint egy irodában. Általában nem is közvetlenül a szervizesekkel, hanem az ügyfélszolgálatosokkal szokás levelezni. Ebbe sokan bele se gondolnak. Pedig jó lenne.
Sőt, legtöbb modern helyen már hiba bejelentő felületek vannak, így a kommunikáció nem a hagyományos e-mail szintjén zajlik. Videót sem lehet közvetlenül beilleszteni, hanem külső hivatkozással mutatnak valahová, amit vagy meg tudnak nyitni, vagy nem. Ha meg is tudja nézni, nem biztos hogy pont olyan steril körülmények között nézi, mint ahogy azt a beküldő elképzelné.
Figyelmen kívül lehet hagyni ezeket a tényezőket, lehet úgy is gondolkodni: "oldják meg!"
Csak aztán ne csodálkozzon rajta, hogy elbeszélnek egymás mellett és hiányos infót kap mindkét fél. -
DigitXT
félisten
válasz
Reggie0 #26336 üzenetére
Egyébként ez nem rollerspecifikus. Amikor motorral jártam dolgozni, és szerelőnél volt a nagy vas, kölcsönbe kaptam egy kis csettegőt: pont ugyanannyi volt a menetidő, mert amit megnyertem a nagyon "tempóból", azt szépen el is álldogáltam az utolsó piros lámpánál. Az a lámpa valahogy úgy volt programozva, hogy nem lehetett elérni a zöldet... (Lehet, ha 100 fölött megyek sokkal a Lágymányosin, akkor meglett volna, de franc se akart annyit kockáztatni: motorral csak egy kicsit kell gyorsabban menni az autóknál, nem 1,5x-sen.
) A kisebb robogó meg arra épp elég volt (igaz, azt nyelezni kellett veszettül), hogy odaérjek a zöldre, így a végeredmény szög ugyanaz a menetidő lett. Többször. Az "élmény" mondjuk nagyon más volt, nem beszélve a (biztonságos közlekedéshez szükséges) erőtartalékról, szóval nem mondom, hogy felesleges a nagyobb, erősebb jármű, ha ki lehet használni.
Viszont rolleren személy szerint azt tapasztaltam, hogy ha "időre" kell menni valahova (pl. bezár a bolt), és bár kalkuláltam rá "elég" időt, de menet közben vmiért mégsem úgy alakul (nagyobb a forgalom, kolbászolnak a bicikliúton, esetleg valami építkezés miatt elterelnek, eltévedsz, akármi), akkor az ember elkezd sietni, hogy behozza ezt a lemaradást. És ebből a sietésből könnyen baj lesz (ez is megtörtént), szóval az sosem jó, hogy ha "határon" kell menni akármilyen okból is (még ha az "csak" 25 km/h is az adott rolleren). Ergo én személy szerint jobbnak gondolom azt, ha könnyedén eléri az utazó sebességet, és nem kell azon "erőlködni", hogy jajj, csak el ne vesszen a lendület, mert megint 3 év lesz, mire felgyorsul (lásd kerékpárosok hozzáállását a veszélyes zöldhöz, mert "a lendület érték": tisztelet a kivételnek). Magyarán ne a roller szabályozza le a nyélgázt, hanem a pilóta dönthessen (elvégre analóg a gázkar), magyarán ha azt akarom, akkor gyorsuljon: ha csak 25-ig tud, akkor addig...
Kisebb gázt mindig lehet adni... Ezt amúgy nagy(roller) gyártók is néha benézik, lásd pl. az Inokim OXO teszteket, amikor minden teszten megállapították, hogy "a pilóta védelme érdekében" egy több másodpercig (!) tartó "gondolkodás", mire rárakja az összes tüzet, tehát az elején még egy gyári, vagy alig tuingolt Xiaomi is képes megenni, ami botrány.
Engem biztos az őrületbe kergetne, ha használnom kéne: ne a roller döntse el, hogyan használnom, hanem majd eldöntöm én... Illetve én már eldöntöttem: sehogy.
A "családtól elvett 3 perc" így leírva szarul hangzik, de amikor a rendőr hívja a családot, hogy itt fekszel a mentőben, és el tudna-e valaki jönni a roncsért, az azért egy "pöppet" kellemetlenebb. Ez is megtörtént. Nem tudom, hányszor 3 perc volt, amíg a kórházban feküdtem... (Mondom ezt úgy, hogy legjobb tudomásom szerint semmi közöm nem volt az esésemhez, de azt pontosan tudom, hogy ha sok az "erőltetett" a menet, akkor magamtól is megtörténhetett volna = sietni sosem jó. Csúsztam már ki a Kugooval is sáron, amikor siettem, szerencsére nem lett semmi bajom belőle, még a szemüvegem sem esett le, pedig sisak nélkül voltam, és bukfenceztem egyet... Meg hát olyankor a többi közlekedővel is kevésbé toleráns az ember, hiszen ő siet, ergo mindenki fel akarja tartani, meg minden... Nem egy szerencsés elmeállapot, na... Én amúgy az utolsó utamon nem azért mentem rollerrel munkába, mert gyorsabb. Dehogy! Még csak be sem öltöztem motoros szerelésbe, mert eszembe sem jutott, hogy száguldozni akarnék, csak le akartam tesztelni a statorade-et így néha kényelmesen meghúzattam 45-ig, amikor lehetett. Mázli, hogy nem akkor adta fel a harcot a kerék, mert így is baj lett belőle, hogy csak ~25-nél.) 30p roller vs. ~15p autó.
Ui: Kugoo S1 Dual is hatalmas élmény volt a simához képest, pedig csak annyit csináltam, hogy rádrótoztam egy második vezérlő + akku kombót, meg hátra is került egy motor, és sokkal élhetőbb lett. Nem véletlen kattantak rá többen is. Kár, hogy a váz nem igazán volt alkalmas a dologra, és emiatt nem volt tartós. Bezzeg az e-Twow: van egy ismerősöm, aki azóta is azokat tuningolja (Dual átalakítások, akku cserebere, stb.), mert kicsi, könnyű, a vonatra fel tud ugrani vele, minden. És megy rendesen. Csak amikor mondom neki, hogy higgye el, hogy nem kéne 45-tel menni ezeken a kis kerekeken, akkor bőszen egyetért, és nem is veszi meg a legújabb GT-t, vagy nemtudom, minek hívják (GT Sport?), mert iszonyat ára van, de azért tetszik neki, hogy "bevállalja" a gyártó. Nekem speciel nem tetszik, mert pontosan tudom, hogy ugyanazok fognak majd erre is ráállni, akik gyaloglás helyett, utcai ruhában, sisak nélkül szeretnék használni, ahhoz meg kegyetlen sok az SMKP tempó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged