Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fles1
csendes tag
Sziasztok,
Szerintetek EBBEN az index kitben benne van a vezérlőegység is? Nave S65 tápellátására szeretném rákötni, de az e-roller szervízben azt mondták, hogy ebben a típusú rollerben nincs index vezérlés. Ezért lenne fontos, hogy a kit tudja biztosítani az oldalankénti kapcsolást.
Előző E2 Pro-nak nappal is látható volt a villogása, azzal nagyon elégedett voltam. Viszont olvastam itt a korábbi hozzászólásokban, hogy ezeknek a monorim gyártmányoknak nem valami erős a fénye. Esetleg van valami jobb fényerejű, max. 15k-ért?
Egyéb alternatív javaslatot is elfogadok, amivel elkerülhető a teljes elektronika lecserélése (USB-s töltőset nem szeretnék...) Nyilván minél jobb ár-érték arányban

-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen járatlan vagyok rollerügyben, ezért segítséget kérnék a választásban: Xiaomi 4 (BHR7128EU) vagy Ninebot E2 Pro (esetleg F25E II)?
Eddig a fiam lassan 6 éves Mi E-Scooter Pro-ját használtam, de visszakérte.
Teljesen elégedett voltam vele, tökéletesen megfelelt arra, amire nekem kell: alkalmanként a budapesti agglomerációból vonattal a városba, ott 5-6 km szaladgálás, majd vissza (+ lakás-állomás 2*2 km), kb. 100 kg vagyok. A fentieket néztem, nagyon hasonló képességűeknek tűnnek, árban is a ~160k a limit. A Xiaomit megszoktam, szeretem, két abroncs és a hátsó lámpa cseréjén kívül semmi javítanivaló nem volt, de nem zárkózom el a típusváltástól, ha van előnye.
Előre is köszönöm. -
válasz
csababarca
üzenetére
Nem, azok a global verziók, az 35-el megy.
A módosított szoftver használatával valóban ugrik a garancia. Pláne ha az eredeti szoftvert már nem lehet visszatenni rá, vagy a módosított szoftvert csak úgy lehetett rátenni, ha megbontották a rollert.
-
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mármint arra gondoltam, ha mókolt fw-t teszel rá, és kioldod a sebességkorlátot.
Mert láttam videót, amiben 35 km/h-ra volt a max sebesség, gondolom szoftveresen lett ez állítva. -
válasz
csababarca
üzenetére
Miért veszne el. Hát ezek gyári frissitések. Ha nem frissíted, addig dobálja fel, míg nem frissítesz.
Inkább ha nem rakod fel, akkor veszne el a gari, annak lenne értelme.
Egyik korábbi frissitéssel pl a korai kiadású rollerek komoly melegedését orvosolták, h ne tudjon leégni a motor, miután történt pár kellemetlen motorhiba. -
csababarca
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azt jól tudom, hogy frissítésnél elveszik a gari?
Ezt néztem én is, de végül kényelmesebb volt nekem helyben megvenni kicsivel drágábban.
de valóban jó deal, eleve nem hirdette sokért, talán 220 volt amikor felrakta. -
-
-
220ezerről indult, már csak 190ezer.
Ilyet kell kifogni.
-
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Nagyjából úgy működik, mint ha egy AirTag lenne a rollerben.
UWB (Ultra-wideband, ultra-szélessávú, azaz olyan rádiófrekvenciás) technológiával kommunikálnak egymással az eszközök, melyek kis energia igényűek, cserébe elég korlátos a hatótávjuk. Ideális esetben is csak 100 méter.
Az Apple U1-es rendszercsomagja (SiP) 6–8.5 GHz-en kommunikál, a Bluetooth az 2,402 - 2,480 GHz tartományban van. Vannak eszközök, melyekben a drágább Apple rendszerét használják, vannak melyek a BT-t. Segway-Ninebot Max G2-es rollerben most mi van, azt nem tudom. BT biztosan van. Viszont az "ébren tartani" lehet túlságosan energiaigényes lenne és tettek bele mást is.Lényegében amikor egy tetszőleges iPhone a roller közelébe ér, azok kommunikálni fognak egymással. A telefon megkapja az rollerben lévő cucc azonosítóját, felmegy az internetre, és névtelenül bejelenti, azaz letárolja az Apple belső rendszerében hol és mikor találkozott vele.
Ha elveszettnek lett beállítva a rollert, akkor ilyenkor jelezni fogja a telefonodon, hogy éppen látták valahol. Ha pedig kellően közel vagy hozzá, akkor hangjelzéssel is tudathatja a pontos helyét. (Ennek kisebb tárgyak, pl. kulcscsomók esetében van inkább jelentősége.)
Amúgy normál esetben is le tudod kérdezni, hogy hol és mikor "találkozott" valaki utoljára vele. (Mármint mikor cserélt adatot utoljára valamilyen Apple ökoszisztémába tartozó eszközzel, mármint iPhonnal, iPaddal, stb) A rollerek egymással nem kommunikálnak. -
PociAti
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
A roller nem rendelkezik olyan képességgel, hogy önállóan csatlakozzon az internetre és feltöltse a lokációs adatait, tehát mindenképpen szükség van egy olyan Apple eszközre (vagy akár másra), ami képes az ökoszisztémába feltölteni a roller friss adatait.
Tehát ha nincs a közelében arra alkalmas eszköz ami venni tudná annak adatait, akkor nincs mi feltöltse.
És akkor se fogja feltölteni, ha nincs erre engedély adva. Olyankor csak akkor frissül, amikor BT-on keresztül pl. a telefonnal rácsatlakozol.
FIND MY működéséről elég sok videó van a YouTube-on. -
csababarca
őstag
A lokátornak hogyan kellene működnie?
Eddig be volt kapcsolva, hozzá volt rendelve a rollerhez, és live-ban láttam hol van.most csak akkor ha odamegyek a rollerhez és rácsatlakozok bluetooth-al frissül lokátorban a pozíciója.
eddig nem így volt ez, ha otthon hagytam is frissült és az aktuális pozícióját mutatta.
így nincs sok értelme ennek, mert ha mondjuk eltolják nem frissül a pozíciója. -
intuicio
aktív tag
Júniustól Segway G2 van nekem is. 6000 km-járok kb. Egyszerűen ha tehetném, vennék belőle még egy darabot, ha egyszer beadná a kulcsot, amit most használok, akkor egyből legyen egy másik. Nálam sincs semmi baj a lengés csillapítókkal. Mint ha egy nagy hajón állnál, kb olyan érzés vele menni. Előtte egy F40, és M365 volt. No comment. Ég és föld! Már csak a mérete is, plussz azért jó dolog az az index.
Mondjuk egy negatívum, de ez nem a roller számlájára írható, az pedig a végsebesség-tempomat nyűg... De ez van. -
sniphoe
aktív tag
Global verziós Segway G2-n szabad frissíteni a FW-eket? Jelenleg 35 km/h a vége, ez 100% megmaradna? Van valakinek konkrét tapasztalata? Köszi!
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ok, igy mar egesz mashogy hangzik.
-
válasz
pescara
üzenetére
Már nem riaszt el.
Nálam nem jött elő még, már két G2-esünk van, és még három nem saját. Egyiknél se jött elő, igaz, nagyon rossz utakra nem viszem be inkább, pedig van egy szakasz ahol nem lehet közlekedni, de arra vezet az út (inkább kerülök másik átkötőúton). Lehet, h csak azoknak jött elő, akiknél rossz utakon használták, nem tudom.De ég és föld egy nem lengéscsillapitós rollerhez képest. Mindhárom 200ezer alatt volt, max párszáz km-ekkel.
Ha mégis jelentkezik a hiba, veszek rá másik első lengéscsillapítót. Problem solved.
Feljebb írta valaki, h a Ninebot az újabb rollereinél már javította a hibát, de nem tudom mikori gyártástól kezdődően.
-
pescara
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
De a gagyi elso felfuggesztes amit gariban sem javitanak? Az nem riaszt el teged?
-
pescara
aktív tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
En is pont igy vagyok vele masfel ev es 2000 km utan. Ha megint rollert vennek, szerintem ugyanezt vennem. Amit Zolee irt, az valoban jo alternativa lenne, ha nem lenne annyi panasz az elso felfuggesztesre. Az nekem annyira nem fontos, aranylag jo utakon jarok, a kisebb buckakat meg hang nelkul veszi, eszre sem venni, igaz a gumikat nem fujom 55psi-re, 40-43 kozott tartom es tokeletes. A hatotav is brutalis, igaz en nem jarok rollerrel 20km-re dolgozni , inkabb egesz nap nyuzva van sok rovid, max 4-5 km es tavokon, de ugy atlagban max hetente egyszer kell toltenem, ugy hogy nem is szoktam 20% ala meriteni.
-
-
Silentfrog
veterán
válasz
Dwatti
üzenetére
Nekem lassan egy éve a g30 van én most is azt vennén ha fontos a hatótáv. Ami útálatos , ha merül az akku akkor lassabban megy 60 % töltöttségnél alattam 23 a vége 20 % köröl csak 22. Ha lemérném valósan még kevesebb lenne. Nem zörgött, csörgött , amít át nem ment rajta egy kocsi.
Egyébként a súlya miatt ez az első pálcikaroller amivel nem érzem ha belemegyek eg úthibába hogy pofáraesek, gondolom a súlya miatt. -
Dwatti
addikt
Melyiket lenne érdemesebb megvenni ? Ninebot Max G30 vagy Ninebot F2 Pro ?
-
pescara
aktív tag
válasz
PociAti
üzenetére
Hat nem tudom, G30 max2 tuti nincs , nem is hallottam rola, hogy valaki elo tudta volna varazsolni. Szerintem az eus valtozatokban kb 2 eve egy szoftver frissitessel ,,letiltottak" , vagy kivettek, ha ugy jobban tetszik:-) De ha valaki tudja, hogy lehetne bekapcsolni, az nagyon jo lkenne!
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Semmilyen tempomat tanúsítványról nem hallottam még.
Az sem biztos, hogy letiltották (nem tetszik ez a kifejezés), csak nagyon eldugták. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Elképzelhető, hogy azért tiltják le némelyiknél, mert bármilyen jármű tempomat funkcióját megfelelő tanúsítvánnyal kellene alátámasztani a forgalmazáshoz, ezért inkább elengedik ezt a dolgot.
Biztonsági aggályokról a topikban volt korábban egy "csörte", amire én emlékeztem.
-
PociAti
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szerintem ez így pontatlan!
Tudtommal egyetlen szabályozás sem tiltja, sehol nem találtam erre vonatkozó megerősítést, pedig sok felé kerestem.
Léteznek ajánlások, melyek szerint gyakorlatlan személyek - főleg akik bér-rollert használnak - azok számára veszélyes lehet.
Visszautalnék az Európában kapható OKAI rollerekre, eleinte nem volt bennük cruise control (magyarosan tempomat), és csak firmware frissítéssel érkezett meg hozzájuk. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csababarca
üzenetére
Csak egyéb példaként írtam, azt konkrétan nem ismerem. Ennél alkalmazásból is aktiválható, vagy a főgomb 4x nyomogatásával.
De mint említették mások, vannak típusok, ahol EU szabályok korlátozhatják, mert nem tartják biztonságosnak. Bizonyos igazság lehet benne, de ez a felhasználón, gyakorlatán is múlik.
-
csababarca
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Kell valamit az alkalmazásban állítani, hogy legyen tempomat? Nekem g2-n nem kapcsol be, ezért gondoltam esetleg engedélyezni kell valahol.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hokedlire felteszed, úgy is beáll a tempomat. Nekem például a kézi szabályzó mozdulatlanságát figyeli, nem a pillanatnyi sebességet.
Pl., ha ütközésig tekerem, akkor is besípol, ha még nem érte el a max. sebességet, de arra fog "törekedni". De hokedlin mindegy, amúgy sincs ellenállás, ami lassítaná. Ha 50 %-ra tartok, akkor az lesz.
Csak egy érdekesség, van egy nagyon meredek part, de rövid szakasz, amikor arra járok, inkább feltolom, hogy ne kínlódjon. Múltkor az első kereket megemelve, rögzítettem a tempomatra a saját tolási sebességem. Így nem nekem kellett tolni, csak támogattam a rollert és ő támogatott engem.
-
Király, hogy a séta mód alapból nincs bekapcsolva. A Nine dash elvileg engedi a tempomat bekapcsolását, gyakorlatilag nem tudom, még nem voltam kint vele.🤪🤫😁
-
Gumi védőburkolat Piros/ Fekete / Sárga / Kék/ Zöld színben
Ehhez vajon hőlégfúvó kell, vagy nem? Fennmarad vagy leesik magától?
Sárgában gondoltam.GPS Xiaomi / Ninebot G30 - Mamba Rollerbázis
Ez sem lenne rossz, csak ugye pont szerelgetős téma, így ez kiesik. -
Ráti
tag
Sziasztok!
Le van akciózva az iscooter i10 max. Meg is rendelném, de elég vegyes amit olvastam róla. Sík terepen használnám munkába járásra kb. 18 km oda vissza. Szeretném ha lenne teleszkóp.
Ennek a rollernek mi lenne az alternatívája?Köszi
-
Sziasztok!
Valaki tud Pesten megbízható akkupakk készítőt? -
Ciccuka
veterán
Megint egy fatális elektromos rolleres/kerékpáros baleset a tényekben.
Rengeteg hasonló baleset volt a héten:
Métereken múlt: kis híján elgázoltak egy rollerező fiatal lányt a zebrán
Brutális sérüléseket szerzett egy 10 éves kisfiú, akit elütött egy biciklis
Zebrán gázoltak halálra egy kerékpárost Törökszentmiklóson
Az elmúlt hétvégén közlekedési baleset történt Rozsnyón
-
-
válasz
csababarca
üzenetére
Hidegben ez természetes jelenség. A G30 nem sűrűn lesz kivéve a hidegben, a másik három igen.
-
csababarca
őstag
Ti még rollereztek ilyen hidegben?
Én ma még azzal mentem suliba, de hidegben azért gyorsabban is merül mint kellene, azt vettem észre. -
Majd pár óra múlva kiderül, mert 100% ellenére, még
129 W-tal tölti.
-
válasz
Sirtaky
üzenetére
Nálam mind a három sor betűvel kezdődik
Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller - LOGOUT.hu Utazás bejegyzés
Nyitottam neki egy blogbejegyzést, és van, hogy 125W-tal tölt
-
-
-
Nos 37 PSI-t ír maximumnak:
Az 2.6 Bar...
Megnézem hány baron van, szerintem nem kell fújnom bele
-
-
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Sziasztok. Én is szemezek ezzel a MediaMarkt-os SEGWAY-NINEBOT Kickscooter Max G30 II elektromos rollerel. Vett már valaki ilyet innen? Melyik motorral adják, a régivel, vagy az újjal? Dhgate-en láttam, hogy két fajtával is kapható. Normál felhasználónak számít, hogy melyik van benne?
-
Tangerine
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Szerintem nem kompatibilis a két gázkar, azaz nem csak a szín tér el, hanem a bekötés is.
A piros fekete és zöld (+, -, speed) ugyanaz mindkettőnél.
A két fehér valószínűleg a bekapcsoló két pólusa.
Az újnál úgy látom mindkét gombhoz csak 1 vezeték van. A sárga a bekapcsológombé, a kék pedig a másik "funkció" gombé, amire bármi funkciót tud vezérelni (pl 1 vagy két motor, vagy világítás, stb.)
Valószínűleg a gomb megnyomásakor +5V-os vagy esetleg negatívot (GND) ad rá az adott gombhoz tartozó vezetékre.
Az biztos, hogy nem elég csereberélni a drótokat. -
bzs73
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az eredetin csak 1 gomb van, az újon kettő. nyílván a felső nem fog funkcionálni, nem gond, csak nekem g2-n ez a markolat tekerős dolog nem jön be.

-
-
bzs73
őstag
Üdv. Új gázkart vettem, és kicsit más a kiosztás, ill szín, de ugyanúgy 5 pines mindkettő. A g2 panelen ilyen feliratok vannak: +5v, gng, sp, kin-, kin+, és ilyen az új, amiről ezt az infót találtam. Melyik színt hova kössem?

-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hajdúság, Nyírség környékén mostanában több jó hirdetést láttam, mindegyiknek a hátulütője a "csak személyes átvétel" volt.
Ma meg egy bajai tűnt fel: 120k-ért XIaomi Pro 2 átalakítva 10-es kerekűre. És csak 382 km van benne. A 12400 mAh akkujával, 10-es kerekekkel, kb. 14,5 kg-os tömegével az egyik leghordozhatóbb, relatív nagy hatótávú roller.Amúgy ez az átalakítás nekem is megfordult a fejemben, szerencsére lemondtam róla, inkább vettem mellé egy nagyobb rollert. Így megmarad igazán picinek....
...de majd 4.000 km környékén kerékcserénél valószínűleg valami szuper 9-es, 9,2-es vagy 9,5 hüvelykes abroncsot tetetek fel rá. Majd kitalálom akkor.
Még annyi jutott az eszembe, utóbbiakhoz nem kell átalakító. (Vagy csak a letámasztóhoz.) -
válasz
PociAti
üzenetére
A Pro 2, és a sima M365 helye biztos, mint a G30 Max II-é, mert pl a Pro 2 nemcsak nagy hatótávolságú,de könnyű is. A G30 lesz a favorit,mert bár nehéz,de mondjuk két hetente vagy havonta megyek ki vele a másik városba. Az E2 PRO ami kérdéses.
Az átalakításnak én sem vagyok híve, garanciális idő alatt meg még kizáró ok is.Thunderzolee : E2 Pro-nál van, azért gondoltam, de én örülök a legjobban ha ezt sem kell venni.
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ha sűrűn járnál oda-vissza, akkor azt tanácsolnám hagyd az egyik rollert a másik helyen (pl. a Pro 2-t, ha még megvan), aztán azzal gyere haza. A másik félig feltölthető amikor megérkezel vele, aztán félig mielőtt legközelebb elindulnál vele haza.
Én nem igazán vagyok híve a roller fizikai átalakításának. Van amikor utólag módosulnak az igények, de sokszor akkor is az új roller vásárlása az olcsóbb megoldás, mint tákolni valamit rajta. Csak nem mindenki számolja pontosan a költségeket.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Sárvédő merevitő?
Az mihez kell?
Rá akarsz állni a sárvédőre?
Ez nem Xiaomi, ennek akkora a trepnije, h nem kell a lábad a sárvédőre tenni, h elférj. És nem fog lehajolni, letörni a saját súlyától sem, se nem rezeg, semmi se indokolja, h venni kellene rá.
Ne nézegesd inkább a kiegészítőket. Ezzel csak az eladó jár jól.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem inkább nagyobb akksi kellene neked, ha nem elég a 15000mAh. Ennek a rollernek a trepnijébe elfér 36V-ból kb 30-35ezer mAh. Az aztán végtelen hatótáv lenne, akkor nem kell töltögetned.

-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hát igazából miután láttam,hogy 30K, meg nem egészséges a dolog már arról lemondtam, a kijelző védelmének őszintén örülök. A töltési sebesség abból a szempontból érdekes ha kimegyek az ujfalui lakásba a rollerrel télen,akkor ne sötétben kelljen visszajönni, de korán reggel indulva még ez is megoldható.
Szerencsére a Wild Man mellett van ilyen Ninebot táskám.
Akasztóból is van három fém, kettő ilyen: dupla fém akasztó,
De ebből rendelek egyet.Illetve sárvédő merevítőt.
Szerk:
Segway Ninebot Max G30 kijelzővédő - sárgaCikkszám: UPSE0037 -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Miért olyan fontos, h hamar feltöltsd a rollert?
Nem ér rá töltődni?
Lehet kettő töltővel is tölteni egyébként. Viszont ahogy már irták, jobban melegszik gyorstöltéskor. Persze túémelegedni nem fog. Te meg a széltől is óvni akarod azt a rollert, akkor az akksit is kímélhetnéd, pl azzal, h nem használsz gyorstöltőt.Elköltesz egy zsák felesleges pénzt ilyenekre, h extra töltő, meg kijelzövédő. Ez utóbbi ennél ahogy irták is, nem kell, mert a G30 kijelzője egy darabban van, nem tud közéfolyni a víz. Telefontartót esetleg?
Ennyiért már vehettél volna egy global verzióst DHGateről, azon van tempomat is, grátiszként gyorsabban is megy, ami nálad jól jött volna, mert hosszabb távokra is használod a rollert.
Egy akasztót vegyél hozzá, az jól jön.
Az E betüt kb a webshopok felénél lehagyják, anélkül is tudja mindenki, h adott rollernek mi a típusa. De ettől még nem global, és nem is kell ezen gondolkodni, elég egyértelmű.
-
-
PociAti
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ne bízd magad egy magyar webshop szerkesztőjére.
Valószínűbbnek tartom, hogy lustaságból lehagyták, vagy mert tájékozatlanok és nem tudják mit jelent az E jelölés a végén.A #29805-es hozzászólásodban szereplő kép alapján a max. sebesség 25 km/h, ami az eu-s változatra utal.
-
-
PociAti
őstag
Van ennek saját csatornája (Telegramon), ők tudnak biztosat mondani, ott kellene megkérdezni.
https://t.me/XiaomiM365HackingGitHub-on 2 perc olvasás után nekem úgy tűnt frissíteni (update-elni) lehet a már módosított firmware-t. Nem találtam rá vonatkozó megerősítést, de onnan gondolom, mert nem olvastam sehol sem kiemelt figyelmeztetésként hogy előtte vissza kellene állítani gyári állapotra. Pedig ha probléma lenne, akkor jellemzően oda írják ezt a figyelmeztetést.
-
Rohir
tag
Hali!
Egy már speedboostolt Xiaomi Essential rollelre ha szeretnék botoxon saját fw-t csinálni akkor kell valamivel mókolnom még előtte vagy mehet a fájl egyből DownG-vel rá?
A módosítást előző tulaj csinálnta, ő nem emélkszik rá, tutorialokban hirtelen elvesztem ezért inkább rákérdezek.
Amit appból ki tudtam venni az, hogy:
DRV spoof 9.0.3
DRV 5.0.3
BLE 1.3.4
BMS 1.4.1
köszi, D -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Innen olvastam:
https://mobilarena.hu/teszt/ninebot_kickscooter_max_g30e_ii_hosszabb_ingazasok/kialakitas.htmlA méretének és tömegének egyik oka tehát a jókora akkumulátor (15,3 Ah), illetve a fedélzeti töltő (köznyelvben inverter) beépítése, ami a DC töltést intézi úgy, hogy a konnektorba csak azt a madzagot kell bedugni, ami egyébként minden más rolleren még egy trafóhoz visz, onnan pedig egy másik megy a rollerbe. És mindezeken felül egy ilyen átalakítós, más Ninebot modellekhez használt komplett töltőt IS be lehet dugni egy másik konnektorba, hogy egyszerre két forrásból jöjjön a nafta, így három órányi időre le lehet szorítani a teljes töltést.

De akkor jó a 3A is
Nálam a Xuaomik 5.5 Bar-on vannak 2020 óta. E2 Pro 4.5-5.0 között. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nem látok erre utalást, mindenesetre a túl nagy töltőáram értelemszerűen túlmelegedéssel is járhat, amitől egy ponton a BMS lekapcsol, majd kihűlés után vissza. A LED ilyenkor zöldre vált (ha ez is a szokásos szisztémát követi), mert megszűnt az áram, de még nincs befejezve a töltés.
A BMS amellett túláramot is figyel töltés és terhelés irányban, de ha emiatt tilt le töltés közben, akkor már nem kapcsol vissza elvileg, hanem le kell venni a töltést és ismét csatlakoztatni.
Meg az is valószínű, hogy építettek be védelmet arra az esetre, ha a gyártó nem akarja, hogy kettős töltést alkalmazz, így próbálkozni lehet éppen.
Más téma, ahogy látom: "Inflate tires to 32–37 psi" azaz 2,2-2,55 bar, ezt én is így figyeltem meg a tapasztalatok alapján 8,5 collon is, sőt kevéssel alá is szoktam menni, mert úgy jó kellemes a járása. Eddig még bírja a gyűrődést (hintőpor is van benne), ha pórul járok, majd kijavítom.
De tömlő nélküli guminál ajánlatos betartani az alsó határt, nehogy véletlenül leforduljon egy kanyarban a felniről, ha túl puha.
-
Köszi szépen akkor ez megtakarítva.😁
https://www.ultimate-ebike.com/alkatreszek/elektromos-roller-alkatreszek/segway-ninebot-alkatreszek/segway-ninebot-g30-max-alkatreszek/segway-ninebot-g30-max-gyorstolto-42v-5a30K

https://urbanpandas.hu/termek/segway-ninebot-max-g30-gyorstolto/
Itt olcsóbb lenne,de nem kapható, viszont a 3A-essel 6 óra. Ezzel meg 3 órának van írva.
De ez nem tovább csökkenthető,hogy a két töltő együtt tölti? Tehát 8 Amperes áramerőséggel? -
Segway Ninebot G30 kijelző fedlap - urbanpandas.hu - Elektro
Ez lenne az esővédő? Vagy ez csak a gyári helyett tartalék, ha az megsérülne? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Mert a hidegtől is kicsit nő az akku belső ellenállása, meg az elhasználódásnak is leggyakoribb következménye. De előbbi melegre visszajavul, utóbbi maradandó.
Viszont, ahogy nő belső ellenállás, egyre kevesebb töltés vehető ki, mert terhelésre túl hamar leesik a feszültség, így hiába benne van az akkuban az energia, a gép nem tud hozzáférni. Ráadásul nem is tud emiatt teljesen feltöltődni. Az ember azt hiszi, de az csak a kijelzés, ami az áramfelvétel csökkenésén alapul (a bizonyos zöld LED jelzése), valójában nem lett telített az akku, ilyen esetben.
-
Reggie0
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nincs hideg, csak alkalmatlan ruhazat.
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
A hideg teljesen természetes jelenség, könnyen hozzá lehet szokni és iparágak épültek a kiszolgálására. Elég csak a síelőkre gondolni, vagy a motorosokra, kerékpárosokra.
A roller akkumulátorának öregedése télen mutatkozik meg igazából.
Viszont a tönkremenetelért elsősorban a nagy forróság a felelős, nem is inkább az a hideg, ami Magyarországon volt tapasztalható az elmúlt évek során. Mármint ha csak annyit van hidegben, amíg eljutunk vele az otthonunkból a célállomásra. Egész nap szabadban hagyva azért már kihűlhetnek a fém alkatrészek, és vesztenek rugalmasságukból. (Meg kis mértékben zsugorodnak is, így olyan csodabogarak, mint Navee S65 valószínűleg érzékenyebbek rá.) -
válasz
Tangerine
üzenetére
Nálam az van, hogy minden roller - most már ugye négy lesz, még az E2 PRO el nem kel - a lakásban van.
Eddig a PRO 2 volt a védett, mert amikor úgy alakult, akkor vele mentem ki Berettyóújfaluba, na most télen csak ritkán, és volt olyan ,hogy 4-5 km-t sétáltam koromsötétben
Nyáron meg volt olyan, hogy hátszelem volt folyamatosan, és 40% maradt az akkumulátorban.
A G30 Max II-nél az a helyzet, hogy most ő lesz a legvédettebb és igazából csak arra lesz használva, hogy utazzak vele. Nyilván -10 fokban nem fogok nekivágni. De jövő héten szombaton vagy vasárnap esélyes. Igazából ezen a héten megtettem volna, csak ma reggel láttam meg, mire kiszállítják az hétfő kb
Arról nem is beszélve, hogy mivel ritkán fogom használni, jobban tudok rá vigyázni a lépcsőn le fel hozni (I. emeleten lakom), az M365 és a PRO 2 lesz amikkel a városban mászkálok.
Nem lesz kitéve az elemeknek 8-9 órát, maximum 2-3 -at. A PRO2-nél mindig 20km/h-val mentem Újfaluba. Itt már elvileg megengedhetem magamnak a 25 km/h-t persze akkor amikor nincs nagyon hideg, meg nincs szembeszél. Tehát rövidül az út hossza, ráadásul még kényelmesebb is lesz. Aztán ha megérkeztem nem 9 órán keresztül töltődik mint a PRO2, hanem 3
Télen eddig azért volt szívás, mert hiába mentem ki korán, 8,5-9 óra töltés már sötét volt. -
Tangerine
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én a héten minden nap rollerrel mentem melózni. Reggel 7-kor 0 fok körül van. Alul farmer nadrág, alatta aláöltöző, felül póló+farmering+széldzseki, legfölül fejmaszk+zárt motoros bukó, na meg még motoros kesztyű. Nincs meleg így sem, leginkább a kezem fázik a végén, de csak 6,2 km (8, max 9 perc) ki lehet bírni. Hazafelé már jobb az idő.
-
h1mpi
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Sehogy, már eltettem téli álomra őket

-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Felöltözve. Speciel én mínuszban is megyek vele.
-
enginev3.0
félisten
Hogy tudtok még ilyen hidegben ráállni? Nekem 18 fok alatt már eszembe sincs, azóta újra autózok, és a falramászok, de egyszerűen hideg rajta állni
-
bzs73
őstag
Üdv. Kérdezném hogy akku pakkot ha fordítva teszem be az okozhat gondot? Tehát matrica lent van. Kukirin G2- be cseréltem akkut, G2 Max akkura, de az olyan hosszú, hogy csak pár mm van a vezérlőig, ill az akku pakkból pont úgy jön ki a kábel, hogy ütközik 1-2 vezérlő csatlakozóval. Így hogy megfordítom jó, mert ott nincs csatlakozó útba, csak így fejjel lefelé van az akku pakk. Egyébként most úgy megyek 1 napja, megy szuperül, és 15Ah/ 20Ah plussz 33% hatótávot hozott
-
-
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem a 65 km-es elméleti hatótáv miatt kell, mert ebben bőven több van mint a Prob 2-ben, a két lakásom között háztól házig 36 km w távolság, de a PRO 2-vel ellentétben ez már 10-es kereket is kapott,amit az E2 PRO alatt nagyon megszerettem. 1 kilóval nehezebb mint az E2 PRO.
Most négy rollerem lesz itthon ameddig az E2 PRO el nem kell.
Pár kérdés:
1. Sárvédő merevítőt érdemes rá vásárolni? Mert néztem YouTube videót a Segway hivatalos YouTube csatornáján, és ott a trepni védő gumi is feljon.
2. Alapból csak a 3A-es töltő van a dobozban?
3. 5A amperest honnan éri meg venni?
4. Esővédő kell rá?
5. A 3 Amperes és az 5 Amperes együtt is tudja tölteni? -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Áhh, leárazta a Media Markt a beragadt készletüket?
Eddig 280ezer volt náluk.
Hát azt nem mondom, h rossz vétel, de megemlitem azért, h alig használt Segway G2 is rendszeresen felbukkan enmyiért. De ha garis kell, akkor csak ez van, nyilván.Ahhoz képest, h ezidáig inkább csak DHGateről volt érdemes megvenni, végre életszerű áron is kapható.
-
Ugye jó ár érte?
-
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem volt 2 is én szerettem.
-
h1mpi
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Rendesen ugratott az ember...én ezeknek azonnal adnék 2 évet... szegény gyerekek...
-
-
csababarca
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
amúgy először rápróbáltam de írták utána 2 nap múlva hogy már nincs, de akkor nem is baj.
240-ért sikerült, 270km volt benne, pár hetes vásárlás.
Nagyon tetszik eddig, lokátort is bekapcsoltam rajta biztos ami biztos.
Az jobban tetszene, ha eleve csak valahogy telefonnal lehetne elindítani, de így se rossz mert van egy ilyen funkció, hogy ha elkezdik tolni csak úgy, akkor sípol mint az állat legalább.
de ez nem tudom mikor működik mikor nem, gondolom ha nincs rácsatlakozva a telómra, akkor működik ez?illetve még ki kell próbálnom, hogy ha ez be van kapcsolva, akkor menuálisan a gombot megnyomva elindul-e egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- ZEN.com
- Napelem
- Milyen autót vegyek?
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Teljesen elégedett voltam vele, tökéletesen megfelelt arra, amire nekem kell: alkalmanként a budapesti agglomerációból vonattal a városba, ott 5-6 km szaladgálás, majd vissza (+ lakás-állomás 2*2 km), kb. 100 kg vagyok. A fentieket néztem, nagyon hasonló képességűeknek tűnnek, árban is a ~160k a limit. A Xiaomit megszoktam, szeretem, két abroncs és a hátsó lámpa cseréjén kívül semmi javítanivaló nem volt, de nem zárkózom el a típusváltástól, ha van előnye.

A hátsó lámpa és a kijelző is kikapcsol. Amúgy E2 Pronál is hasonló, csak ott a töltő ledje is zöldre vált.

Az mihez kell?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ezek szerint lesz benne tempomat?
Az esőtől jobban tartok, mint a hidegtől.