- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
DigitXT #31398 üzenetére
Miféle motorfék? Ki beszélt itt fékezésről?
Kanyar előtt kell fékezni, nem a kanyarban. Ezt még nem mondták?
Kanyarodás közben pont jól jön a megfelelő mértékű gázadás, és a roller arra fog menni, amerre a kormány néz (nem arra, amerre a hátsó kerék tolja). A kívánt irányba "kihúzza" a kanyarból. -
Frozzy
őstag
válasz
PociAti #31396 üzenetére
Na ez volt az az információ àradat amire szüksègem volt. Le is tettem erről a kukirinről elèg gyorsan. Termèszetesen nem terepezni meg ugratni kell a roller. Ahogyan mondtam is, munkàba bejàrni 20-25km/h sebesseggel kb. Es jo lenne ha heti egyszer kène tölteni. A súly miatt gondoltam h szüksèg lenne nagyobb teljesítmènyre meg akksira. Xiaomik közzül melyiket èrdemes nèzegetni? Nagyon vakon vagyok az egèszben. Làttam több xiaomit hasznaltan hírdetve de lehet, hogy inkàbb újonnan vennèk pont azèrt, hogy ne legyen màr a motor meg az akksi elhasznàlva ès bírja ezt a heti kb 21km-t. Bàr azt se bànom ha töltőre kell dugni szerda fele
-
DigitXT
félisten
válasz
PociAti #31395 üzenetére
Kisebb sebességnél az első kerék hajtás kifejezetten előnyös, ha kanyarodásról van szó.
Hogy mi?Előnyös, naná, főleg, ha úgy van beállítva a motorfék, hogy már egy sima gázelvételre megfékezi a kereket, ami keresztbe fordul és pofára esel. Mesélj még!
(Gyorsításról ne is beszéljünk, ha a terheletlen kerék kipörög, aztán megy, amerre tud.) -
TazLeacher
nagyúr
Ja, egy gyors kérdés:
Xiaomi Portable Electric Air Compressor 2-ral a 10"-os kereket a 90-92 Kg-omhoz milyen értékre állítsam? -
PociAti
őstag
válasz
Frozzy #31392 üzenetére
Nincs egyetlen roller sem, amelyről ne tettek volna fel olyan sok törött képet, mint a Kugoo KuKirin modellekről. Néha le szoktam menteni őket, így már vagy 50 törött Kugoo rollerről lehet fotóm.
Ha óvatosan mennél vele, még talán működhet is, mert jellegéből és relatív olcsóságából adódóan elég durva módon lehet használni, azt meg ugye nem bírja. Tartóssághoz normálisabb alapanyagokra, tervezésre, gyártósorra, ellenőrzésre, stb. lenne pénz, de akkor nem ennyibe kerülnének. Így nem csoda hogy olyan rövid a garancia, amit vállalnak rá.És az ehhez hasonló kínai rollerek hirdetésében ne bízz meg. Ha visszalapozol a fórum elejére, sokan azért választották a Kugoo S1 rollert a Xiaomi M365-ökkel szemben, mert a Kugoo terhelhetősége 120 kg, míg a Xiaomi csak 100 kg. Nos azok a XIaomik még jó eséllyel működnek, és akár 10.000 k mis lehet bennük, ezt nem sok Kugoo S1 mondhatja el magáról. Legalábbis nem sok eredeti elem lehet abban.
Ugyanígy mostanában láttam pár rossz értelemben vett "kínai" rollert, mely az Ali-n, Banggood-on, ahol a terhelhetőségnél 150 kg-ot írtak. Az sem ritka, hogy azt csak a webáruház állítja, a gyártónál csak 120-125 kg szerepel, és azt se szabadna elhinni.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #31382 üzenetére
Impair1980, több információra lenne szükség!
Válaszok között a többiekben fel se merült az a kérdés, hogy a 40-42 kg közötti lányodnak néha (vagy napi szinten) önállóan cipelnie kell-e azt a rollert?Csak 3-4 lépcsőfok is elég ahhoz, hogy ne akarja a koszos rollert alját megfogni, vagy nem esik neki jól azt felemelni.
Hatótávot pedig "gyerek" esetében úgy jó belőni, hogy elégséges legyen csak hétvégén feltölteni, hétköznap ne kelljen ezzel foglalkozni.
#31382 Thunderzolee-val a Xiaomi Mi 3-as sorozatát illetően egyet értek, megy hogy amúgy a Okai Neon Lite nagyon szép (menő, vagány) roller, csak sok elektronikai probléma akadt velük (valószínűleg nagyon rosszul viseli, ha elhanyagolják, lemerítve sokat áll).
(Hátsó kerekes roller választását illetően viszont közel nullára leredukálnátok a kisebb teljesítményű rollerek száma*. És abszolút nem ezen fog múlni. Kisebb sebességnél az első kerék hajtás kifejezetten előnyös, ha kanyarodásról van szó.)
Van egy közel 300 rollerből álló adatbázisom, az alapján 103 roller hátsó hajtású és a
Xiaomi 4 Lite (2nd Gen) roller lenne az ami leginkább teljesíti ezt a kritériumot.
16,2 kg, motor: 300 W/500 W, 24 V, 221 Wh, 10-es kerekek. Az elvi hatótáv 25 km, amit 75 kg-os személlyel teszteltek, így kb. 18˚C feletti hőmérséklettől alatta gyakorlatban is megközelítené a 20 km hatótávot. Új ára kb. 125.000 Ft.A Ninebot E és ES szériájában is lennének megfontolandó rollerek.
110.000 Ft-tal a Segway-Ninebot E2 E a legolcsóbb, ez pedig a hivatalos magyar honlapja.
Könnyebb, lassabb, gyengébb, kezelhetőbb, viszont azonos hatótávú. Egész kis méretű, 8,1-es tömör kerekei vannak, így csak jó minőségű útra javasolt. Ha csak a közeli iskolába, rokonokhoz kellene elgurulni, arra épp elegendő lehet. -
TazLeacher
nagyúr
Szeretném megköszönni a korábbi ajánlásokat a végső versenyben a Xiaomi 4 Ultra és az 5 Max maradt, végül az utóbbi mellett döntöttem, 2 dolog miatt: sokkal jobban tetszett kinézetre, és ez újabb modell. Vásárlás előtt elmentem a MediaMarkt-ba megnézni a Pro-t (ott nem volt Max), hogy ráálljak, megviszlassam, végül tegnap meg is vettem a Lurdy-ban. Le is nyomtam egy 7-8 kg-es teszkört, és azt kell mondjam, azt kaptam, amit vártam. A tesztútból kb. 1 km-t direkt olyan szakaszon mentem, ahol nincs útburkolat, kemény földút kisebb kátyúkkal, és simán vette az akadályt, ezen felül egyszer sem éreztem, hogy lerázza a vesémet. Teljesen meg vagyok elégedve, köszönöm a tanácsokat.
-
Frozzy
őstag
válasz
Thunderzolee #31387 üzenetére
Jajj szerencsère nem vagyok 150KG
csak 128 es lattam h volt olyan roller aminek a teherbirasahoz azt irtak h 150kg. Tudom itt nem csak a szerkezet hanem a motor es az akkumulatos is jobban terhelve van. Most jött szembe velem a Kukirin G2 eleg jokat irnak rola es olcsobb kategoria es nez is ki valahogy nem mint a pàlca rollerek. Mit gondoltok?
-
válasz
Hieronymus #31390 üzenetére
Mármint, h idegileg felbxssza magát azon, h fél óra plusz gyaloglás?
A kocogásnak, kerékpározásnak inkább van értelme, mint a céltalan gyaloglásnak.
-
-
lemmy71
őstag
válasz
Impair1980 #31363 üzenetére
Xiaomi Electric Scooter 4 vagy egy kicsit erősebb Navee V50i Pro de vegyél neki sisakot is
Én a 18 éves lányomnak, most veszek egy Navee V50i Pro -t, nyári munkába járásra. Szerintem neked a xiaomi elég lesz -
Dr. Szilikát
őstag
3 km távolságra járok, ami gyalog 30 perc, vagy 25 perc tempósabban. Nagyon nem mindegy, amikor gyalog mentem, az elég unalmas időtöltés. Kerékpár is van, illetve autó, de megfelelő időjárásban a roller egy másik világ.
Mondhatjuk, kilométerenként 10 perc gyalog, ha nem siet valaki. Irritáló dolog.
-
válasz
Frozzy #31383 üzenetére
Én se nagyon tudok ajánlani rollert.
Bicikli nem lenne jobb?
A pálcikarollerek nem 150 kilóhoz vannak tervezve, másfél milliós rollerek meg feleslegesek neked szerintem.https://youtube.com/watch?v=bj2-vXY8oFI
Mit néztél ki egyébként?
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
Frozzy #31383 üzenetére
Nem nagyon létezik ami bír ekkora súlyt.
Laotie és rokonaira írnak ekkora súlyt, de azok pont azok amik extra terhelés nélkül is hullanak mint a legyek.
Őszintén egy wolf 11 re sem mernék ekkora súlyt tenni, mert dekni fog szétszakadni a nyaknál. Többi gép sztem annyit sem bírnak,mint azok -
Frozzy
őstag
Sziasztok.
Keresem a jövőbeli kis munkába járós társamat. Olyan kéne ami nagy súlyban terhelhető (PL 150kg amit már láttam és masszívabb.) oda vissza kb 4km a táv. keresem azt a legjobb ár érték arányú gépet ami kiszolgálná eme igényeimet. Akár nyitott vagyok rá, hogy az olcsóbb áfa miatt akár Romániából vásárolni egyet. Tudnátok ajánlani, illetve segíteni ebben a dologban? Köszi
-
válasz
Hümm... No igen.
Én nem tudok (nem akarok) állást foglalni ebben a kérdésben. Mármint vezessen-e rollert egy 12 éves, aki mindössze 10 centivel alacsonyabb nálam.Azt azért túlzásnak tartom, h az 1000Wattos roller már kapásból 40-el megy, nem tudom a kollégának ezt miért kellett ideírnia; a pálcikarollerek 25-el mennek, txk mindegy, h milyen erős a motorjuk. Persze, van rá mód, h nagyobb sebességgel is lehessen használni, de alapesetben nem kell attól tartanod, h a lányod majd "megpiszkálja", azért ennyire nem egyszerű ez.
A Segwaynek "Zing" néven futnak a gyerek rollerei.
Rá tudsz keresni a Ninebot oldalán, ill. kigyűjtöttem korábban őket, csak már változott a termékpaletta.Ha van pénz lóvéra, persze ilyet is lehet venni, aztán majd 1-2 év múlva meg eladjátok, és vesztek egy
normálisteljes értékű pálcikarollert.Vagy például el is felejtettem a Xiaomi korábbi, kisebb rollereit ajánlani:
Xiaomi Mi 3 (kb 20Km), és Pro 2 (kb 35km). A kettő szinte teljesen ugyanaz, csak az akksi mérete tér el.
Ezeket viszont újonnan már szerintem nem éri meg megvenni, használtan viszont 100ezer körül/alatt vannak. Kisebb kerekük, kisebb méretük van.Viszont én elsőkerék-meghajtású rollert már nem vennék, mivel kaphatók hátsókerekesek is (szerintem vizes/nedves úton bizonytalanul megy, gyorsul, kanyarodik - a hátsókerekeshez képest), bár lehet ez csak szubjektív, (mert túlságosan megszoktam a hátsókerekes rollereket).
Ami a többi ajánlott típust illeti:
A Xiaomi Elite, meg a Segway E2 Pro a 150ezres keret tetején vannak.
Az Okai Neon Lite olcsóbb, csak sok garanciális probléma kísérte az életútját, ha kifogsz egy hibátlant, akkor szerencsétek lesz, de rendszeresen megesett, h már a dobozból kibontva se működött. Pedig nem rossz márka, meg a roller is jó lenne (elvileg).A többit csak azért említettem meg, mert azt vallom, h egy kérdezőnek adjunk inkább teljeskörű ajánlást, aztán majd a kérdező eldönti, h mit vesz, de legalább már ismeri a választékot.
Ha nagyobb hatótávval kerestek rollert, vagy olyan kell, amin index is van, akkor még azok a használt modellek vannak ebben az ársávban.Ami a G2-est illeti, lengéscsillapítós roller szinte csak ez van, és most, h megjelentek a 2025-ös modellek mind Xiaomi, mind Segway vonalon, a használt rollerek ára egy nagyságrenddel lejjebb fog esni, és be fog nézni 200ezer alá jócskán a használt G2-esek ára. Maga a G2 egyébként a pálcikarollerek mezőnyének tetején helyezkedik el, hatalmas akksija van, és ha olcsón kifogunk belőle egy jó állapotú, alighasznált modellt, sok évig nem kell új közlekedési eszközön törni a fejünket.
Még megemlítem zárójelben, h nekünk is ekkora lányaink (plusz/minusz pár év) vannak (4), és G2-es Segwayre cseréltük, vagy cseréljük (ha látok 150-170ezer irányáron a közelben) a rollereket.
Az osztálytárs lányok, meg az utcabeli hasonló korú lányok, akikkel folyton bandáznak, is hasonló kaliberű rollerekkel járnak, vagyis inkább kb úgy mondanám, amelyiknek még nincs G2-ese, azok is G2-est akarnának, és mivel ismerjük többnyire a szüleiket is, párat már sikerült Marketplaceről összehozni nekik.
Hozzánk is sokszor jönnek, ilyen ottalvós pizsi-bulikra, meg nyáron sokszor kb napközi van a kertben, mert nálunk van medence is, és ide járnak, ha épp nem a Duna partra mennek strandolni.
Nem tartom magam sznobnak, de nyilván egymást viszik bele a rosszba, bár szerintem inkább rollerezzenek a Duna partra meg vissza, mint azon járjon az eszük, h honnét vegyenek ElfBart. :/
Akiket ismerek szülőket is igy voltak a rollerekkel, ha ez kellett ahhoz, h az "elit klub" részesei lehessenek, ám legyen, de vannak szabályok, amiket be kell tartani, pl tudni kell a rollerrel bánni, nem száguldozásra való.
Nálunk ez ilyen. Aki nem tud viselkedni, az a szobájában marad, max legózhat.De PociAti amit említett, az is megfontolandó, neked kell tudnod, h mennyire "tökös" a lányod, mennyire tud majd vele bánni; vagy mennyire csendes, visszahúzódó.
A kisebbek csak D módban használják, és 20-al mennek csak, de úgy vettem észre, a nagyobbak se állatkodnak, akkor se, ha nincs velük felnőtt. -
dzsidzsas
tag
válasz
Okai Neon Line vagy Navee v50i Pro, én ezeket javasolnám.
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #31378 üzenetére
Az ugye megvan, hogy ha egy kezdő vásárolja meg az első rollerét, akkor azt se tudja mikre kell odafigyelni, mik a megfelelő kérdések, amit fel kellene tenni.
Attól tartok az itteni fórumozók többsége azt se tudta volna megmondani, hogy a konkrét kérdésben is szereplő életkorra milyen szabályok / előírások / ajánlások vonatkoznak, és mire lehet számítani ezen a területen. -
DigitXT
félisten
válasz
xandrush0831 #31377 üzenetére
Illetve jelen vs. valami elképzelt és folyton változó jövő, amire mindig optimalizálni kell a vásárlást, de legalábbis félni kell tőle! Ennek már 5-6 éve minimum. Fingreszelés tényleg. Tudom-tudom, most már istókuccse hatályba lép, jövőre, szóval idén ne vegyen semmit!
-
enginev3.0
félisten
válasz
PociAti #31376 üzenetére
Te figyelj már.
Az ugye megvan, hogy, ha egy fórumon valaki kérdez valamit, vagy kér egy ajánlást, ott általában több típust is kap az adott tárgy különböző gyártók termékeiből?!Az már onnantól, hogy ezek közül választ-e, és tegyük fel hogy igen, legyen már az ő dolga, hogy utána olvas, még azon felül amit itt az ajánló(k) leírnak a termékekről, és azt választja ami neki tetszik és számára megfelelő.
Gondolom számára is könnyebb hogy a többszáz vagy ezer roller közül már csak mondjuk 10-15 darabból kell választani, amit úgy ajánlottak mások, hogy tudják hogy jó, és megbízható, és van vele tapasztalat, stb...
De azt ne várja el senki (mondjuk ő szerintem nem is várná el, míg te igen), hogy valaki 1 konkrét típust fog mondani, hogy EZT vedd meg a 12 éves, 165cm, 40-42 kg lányodnak, mert jobb esetbe ilyen nincs és nem is lesz, hogy valaki bevállalja azt, hogy csak 1 típust fog mondani, amit esetleg a kérdező megvesz és megszívja vele, aztán meg a segítőkész fórumtárs érzi majd rosszul magát, hogy jajjj hát pedig neki jó volt, nem érti akkor a másik miért épp hibásat kapott, vagy neki miért nem felel meg teljesen.
Nagyon erőltetett amit csinálsz, itt mindenki segíteni akar a másiknak, senki nem akar rosszat senkinek, mivel testi épségünkről is van szó, szerintem mindenki 100%-ban el is fogadja azt amit ajánlanak neki, vagy ami segítséget itt kap, te meg jössz állandóan ezzel a túltolt világképeddel, amit már mindenki un, és ha már 3-4-5-6 ember jelzi ezt neked, még az sem ér semmit.
"Te azt tényleg "érdemben segítésnek" tartod, ha valaki egy 12 éves lánynak egy olyan rollert, sőt több olyan rollert ajánl, aminél a gyártó szerint életkorra vonatkozó alsó küszöb 16 év?"
Igen, fixen nagyobb segítség, mint amit te csinálsz itt
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
enginev3.0 #31374 üzenetére
Rövid itteni karrierem alatt azt figyeltem meg, hogy ez nem e-roller topik, hanem PociAti vs. World topik.
-
PociAti
őstag
válasz
enginev3.0 #31374 üzenetére
Az elvárások és a felhasználási mód nélkül legfeljebb csak arról lehet beszélni, hogy nekünk melyik roller tetszik, vagy melyik sikerült jól, melyeket kell elkerülni, de arról nem, hogy mely konkrét modellek felelnénk meg a kérdezőnek. Illetve milyen előírásokat kellene, vagy célszerű lenne betartani.
Te azt tényleg "érdemben segítésnek" tartod, ha valaki egy 12 éves lánynak egy olyan rollert, sőt több olyan rollert ajánl, aminél a gyártó szerint életkorra vonatkozó alsó küszöb 16 év?
-
PociAti
őstag
válasz
pescara #31371 üzenetére
Szerintem attól mert a tervező mérnökök, és tulajdonosok egy része, meg úgy általában a know-how (a tudás) egy része amerikai, attól még kereskedelmi szempontból kínainak számít a cég, mivel a gyártás ott zajlik. Így Amerika és Kína között vámok közvetlenül nem érintik az európai szállítást.
Az már kérdés miként gyűrűzik ez végig a világon. Azt még tényleg nem látjuk.
Viszont akár még pozitív velejárója is lehet a fejleményeknek, az eddig kevésbé fontos európai piac (az amerikaiak hátrányára) lehet felértékelődik a kínaiak szemében.
-
pescara
aktív tag
Trump adopolitikaja miatt a kinaban gyartott amerikai rollerek(segway ) is dragabbak lesznek? Tudom hulye kerdes, meg senki nem tudja mi lesz pontosan, de ha jonnek az eus valaszlepesek is, akkor ebbol meg az is lehet, hogy gyorsan vasaroljunk, amig a regi keszlet tart.
-
Joshi
titán
válasz
PociAti #31368 üzenetére
Ezt most miért írod Impair1980 fórumtársnak?
Ő ilyen feltételeket nem szabott, csak kérdezte hogy milyen rollert ajánlanátok az általa felvázolt kritériumokhoz.
Konkrétan ezt kérdezte:
"Sziasztok!
Lányomnak szeretnék rollert vásárolni a nevesebb Márkák közül!
12 éves, 165cm, 40-42 kg.
Keret 100-150eFt körül!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy mit érdemes venni!
Nagyon köszönöm!" -
PociAti
őstag
válasz
Persze vehetsz neki 1.000 W teljesítményű rollert, mely korlátozások nélkül különösebb probléma nélkül menne 40 km/h sebességgel alatta, akkora az ereje, de korábban több cikk is foglalkozott a várható KRESZ módosításokkal, és konkrétan a 12-13 éves korosztály is érintett volt benne.
A Világgazdaság márciusi cikkében így fogalmaztak:
"A 12–13 évesek egy-két éven keresztül csak kerékpárossisakban használhatják. A járdán maximum 10, máshol 20 kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek."
A rollerekben kétféle képen lehet lekorlátozni a sebességet:
- olyan primitív módszerekkel, hogy a gyerek is simán fel tudná oldani,
- vagy annyira bonyolultan, hogy emberek többsége inkább szervizesekre bízza.Nálunk is kaphatók 20 km/h-ra lekorlátozott rollerek,
- gyerek rollerek,
- vagy olasz, német, lengyel, skandináv, stb. piacra szánt rollerek.- - - -
Lenne még pár kérdés, hogy felelősségteljes választ lehessen adni.
Szülővel, iskolatárssal menne, vagy önállóan? Jó az úthálózat? Közel van?
A suli mit szólnának hozzá? Vannak ahol támogatóak, van ahol nem foglalkoznak vele, de hallottam már olyan esetről is, ahol kifejezetten ellenezték, és szülői értekezleten felelőtlennek tartották azokat a szülőket, akik ilyet vettek a hasonló korú gyerekeknek. (Igazsághoz hozzá tartozik, azok a srácok elég hülyén is viselkedtek a rolleren.) -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee #31364 üzenetére
Te egyáltalán elolvasod amit írnak???
Miért kell mindenkinek a baszott nagy és erős rollert ajánlani, mint amilyen a Ninebot Max G2 is?
12 éves lánynak keres rollert!Mit ír a gyártó a honlapján?
Minimális életkor: 16 év felett.
-
válasz
BlacKSouL #26303 üzenetére
Az F2 Pro azért világít felfelé, mert annak a rollernek elöl van lengéscsillapítója, de hátul nincs, így picikét döntött hátrafelé a roller, és a kormány így olyan szögben áll, h az első lámpa jobban felfelé világít, mint a testvérmodelljei esetében.
Ezt elbxszták a Ninebotnál, lejjebb kellett volna ennél a modellnél állítani a lámpát. -
Nem akarlak elkeseríteni, de a kinézett roller 115kilóval még 20Km-t sem fog tudni megtenni. (36V 7650mAh akksi, 350/700W motor)
Illetve hát ekkora súlyhoz erősebb motorral kellene keresni, esetleg inkább 48V-os hajtással. (Túlsúlyteszt.) A rollereknél a max tömeg inkább a mechanikára vonatkozik, mármint elbír a roller ekkora súlyt, nem fog széttörni, de ekkora súlynál folyamatosan túlterhelődik a motor, folyamatosan melegszik, persze leégni nem fog, de idővel a nagy áramfelvétel megeszi a kábelezést, csatlakozókat, vezérlést, motort. Ezért erősebb motorral kellene keresni, vagy hát kétmotorost, de ebben az ársávban nem nagyon van más, csak ezek, (ill. ezek is drágábbak inkább):
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Xiaomi 5 Pro
Xiaomi 5 Max
Segway F3, F3 ProHasználtan szóba jöhetnének még: Segway G2, F2 Plus, F2 Pro, de ezek csak 36V-osak, és a fentiek motorerőben is előrébb vannak.
Használt Xiaomi 4 Pro (2nd gen)-t pl 130ezer körül ha találsz, az megérné, és kellően fürge is lenne.
Például: https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_scooter_4pro_roller_24_ho_jotallassal/friss.htmlNem vagyok használt roller mániás, nem azért ajánlgatom azokat inkább csak, de a kinézett ársávban nehéz lesz olyan új rollert találni, ami megfelelne ekkora súlyhoz.
Esetleg a Kugook között asszem vannak ennyiért is már.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
válasz
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogja használni?Segway E2 Pro (Kb 20km hatótáv)
Xiaomi Elite (Kb 25Km hatótáv)Használtak vannak még nagyobb hatótávokkal 150ezer alatt.
Segway F2 (25Km), F2 Plus (30-35Km)
Xiaomi 4 Pro (2nd gen) (50-60Km)
Esetleg Segway G30 (50Km)
Ha van pénz lóvéra, ne sajnáljátok, vegyetek egy használt G2-t. 150-200ezer között az a bestbuy.Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.
-
Impair1980
aktív tag
Sziasztok!
Lányomnak szeretnék rollert vásárolni a nevesebb Márkák közül!
12 éves, 165cm, 40-42 kg.
Keret 100-150eFt körül!
Szeretném a véleményeteket kérni, hogy mit érdemes venni!
Nagyon köszönöm! -
PociAti
őstag
válasz
Tibee86 #31361 üzenetére
Pont ezt ellenőriztem le most a hivatalos oldalon, mert én is úgy emlékeztem hogy az még nem tudja.
És valószínűleg nem is tudja, mert semmi utalást se tesznek rá. -
válasz
xandrush0831 #31350 üzenetére
Csak megemeli a kontrasztot, Nehezebben lehet észrevenni a sávodban közlekedő akármit illetve gyalogost.
Kerékpárok esetében, mivel a lápa elhelyezése általában nem fix. Be állítják vakítóba.
Autóval , enyhe esőben amikor a szélvédőre eső cseppek önállóan szórják a fényt nem okoznak örömöt és boldogságot a látvány. -
Ninebot Max G30 EII-t szeretném összekötni az iPad-emel, az Apple My Find funkciónak keresztül, hogyan kell csinálni? A Segway App bán nem találom.
-
_aDm
csendes tag
válasz
Thunderzolee #31357 üzenetére
Szegeden belül használnám, nincsenek nagy távolságok szerintem 30km elég lehet, de ha szerinted ez kevés a jövőben lehet több is.
Hídra megyek maximum fel egyéb emelkedő szerintem nincs.
Köszönöm válaszod -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bsuli76 #31355 üzenetére
Head Bolt Folding Base Screw for Xiaomi Electric Scooter MI 3 /Pro2 Screws and Wrench Hex Hexagon Key Parts
https://www.aliexpress.com/item/1005004460551651.html
Nem mondom, hogy teljesen úgy néz ki, a fotó szerint, de ezt találtam most.
-
bsuli76
csendes tag
Sziasztok, mi a neve a képen látható csavarnak? Xiaomi Scooter 5 Pro oszlopán található.
Én Triwing-re tippeltem, de az nem ennyire ovális szerintem.
[kép] -
_aDm
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, rollert vásárolnék, eddig csak Lime-ot használtam, azt elég sokat, most el is döntöttem vennék magamnak egyet.
Városban használnám, valami masszívabb darabot szeretnék, kb 115kg vagyok.
Értelmes darabot 150-200ezer forintért tudtok már ajánlani esetleg?Navee v40i pro 129ezerért megérheti vagy felejtős ez a kategória?
Előre is köszönöm! -
PociAti
őstag
válasz
BlacKSouL #31351 üzenetére
A Ninebot F3 Pro maximális motorteljesítménye 1200 W. Engem leginkább az aggasztana, hogy azzal szabadna-e lakott településen belül használni a kerékpárutakat, vagy sem?
Minden máson csak ennek tisztázása után éri meg rágódni.
A magyar árat amúgy már most is látni: 287k az Alzában, 290k a kontaktornál.
Ki lehet számolni, hogy egy 46,8 V, 460 Wh akkucsomag hány cellából áll, + a tokozás és egyéb dolgok. Kb. 4 kg, valójában 3,7 vagy inkább 4,8 kg, az nem lehet olyan fontos. Jó helyet találtak neki.
Gyermekbetegség a merőben új dolgokra jellemző. Itt azért lehet bízni a cégben, meg hogy jól kezelik a felmerülő problémákat. (Max G2 esetében talán nem így volt, viszont a mostani Max G30P és G30LP esetén jól kezelték.)
-
BlacKSouL
addikt
Mennyi az esélye, hogy az F3 Pro tényleg ilyen 280-290 körüli áron lesz majd ténylegesen, és vajon kb. mennyi lehet majd a külső pakk ára hozzá? (és mennyi lesz annak a plusz súlya?)
Mennyire jellemző az új modellekre a kezdeti gyerekbetegség, vagy ez azért ennél a márkánál kevésbé jellemző? (magyarul mennyire érdemes megvárni az első tapasztalatokat?) -
xandrush0831
aktív tag
válasz
GoodSpeed #31349 üzenetére
Abban az értelemben igen, hogy napi 5 emailt küldtek, az alkalmazást meg némítani kellett mert 5 percenként értesítők jöttek.
Magával a vásárlással nem volt baj.
@Hieronymus: nem a ledeket kell néznie annak aki szemből jön, és nem vakul el. Nem fogok azért felborulni sehol a sötétben, mert szemből jön néha 2 ember a 30+ kilóméteren.
-
válasz
Hieronymus #31348 üzenetére
Ő látja őket, azok meg: ő lesz akit utoljára látnak. 🤣 vagyis csak a ledes lámpája.
xandrush0831: köszi
Csalódtál a Temuban? -
válasz
xandrush0831 #31344 üzenetére
A kicsi kínai alaposan vakíthatja a szembejövőket.
-
xandrush0831
aktív tag
-
válasz
xandrush0831 #31344 üzenetére
Hehe ez milyen lámpa?
-
xandrush0831
aktív tag
Jobbak ezek a kicikínai lámpák mint gondoltam.
Gyári:kicikínai:
-
válasz
GoodSpeed #31134 üzenetére
A múlt héten megérkezett a szervizből. Csehországban kicserélték nemcsak a lámpát, de a sárvédőt is, valamint a töltőjét mert az is gyárilag hibás volt. Magát az E2 Pro-t eladtam, az eladás oka nem ez volt, hanem az, hogy a hatótávja rövid a súlyához képest. Illetve telefontartót sem tudtam rá találni. De a második indok kevésbé domináns mint az a tény, hogy nagyon kicsi akkumulátor van benne, és a G30 érkezéséig ez volt a legnehezebb a három közül. Most megint három van a négyből, az M365 a Pro 2 és a G30.
-
DigitXT
félisten
válasz
csababarca #31341 üzenetére
Én vezeték nélküli töltőset vettem, imádtam addig a pár napig, amíg nem jött az esés.
Konkrétan típusspecifikus tok kellett ugye (nekem egy P30 Pro volt az alany), alá a töltős tartó, meg a kormányra rögzíthető bilincs. Ez a 3 cucc volt valami 60K. (Tukmálták volna még a rezgéscsillapítót is alá, mivel egy motorkerékpár a rezgéseivel könnyen kinyírja az optikai stabilizátort a telóban, mondtam, hogy tudom: veszek azt is, ha motorra rakom...)
Ui: ha nem akarsz tölteni, elég a tok, és a kar. Nekem az alu jobban tetszett, bár feláras... Ha meg tölteni akarsz, de nincs 12V rendszered (nekem volt), nos van USB verziója is.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666 #31338 üzenetére
Használd a PH! beépített képfeltöltőjét, mert az egy dolog, hogy most is hibát dob a link, később egyszerűen eltűnhet az adott oldalról.
-
Üdv ismét!
Lánc beszerzés nehezebb, mint hittem. Van valami ökölszabály, vagy általános típus a régi, láncos rollerekre? Csatolok egy képet, ehhez kellene lánc...nem kaptam bicajos boltokban.
-
DigitXT
félisten
válasz
Hieronymus #31335 üzenetére
Csak a QuadLock, az még pofára esésnél is véd.
Na jó, minden ellen az sem,
ha az aszfaltba csapódik a teló tönkremegy, de legalább a biztosító elfogadja...Szerk: gagyi tartóval az a baj, hogy anélkül is kieshet a telefon, hogy elesnél.
-
válasz
Hieronymus #31335 üzenetére
Igen, az E2 Pro-nak másmilyen a kormány-kialakítása, másfajta telefontartó kell hozzá.
Valaki már keresett itt korábban hozzá, esetleg keress vissza, hátha megtalálta a hozzá való tartót.
-
Halihó
Van egy Segway-Ninebot E2 Pro Scooterem.
Telefon tartót szeretnék szerelni rászerelni . A Nimebot szerint a sajátjuk nem jó rá.Használható tartót illetve megoldást keresek.
Köszönök előre is minden segítséget. -
-
PociAti
őstag
Scooterhacking for Noobies - Ninebot G2 / G30 / F2 - install SHFW over the air (no ST-Link)
https://www.youtube.com/watch?v=WXCJJVfrrk0
10 órája jelent meg a videó, 89 megtekintésnél tart jelenleg.Akinek eredeti vezérlője van és még a gyári firnware van rajta, az most már BlueTooth-on keresztül is be tudja kapcsolni a Cruise Controlt (tempomatot) és egyéb beállításokat, amihez eddig ST-Link kellett.
"Your controller must be original and on factory firmware — otherwise, it will not work!"
-
PociAti
őstag
válasz
donchicco #31330 üzenetére
Abszolút Segway-Ninebot, ez nem szabadna hogy kérdés legyen!
RCB-D7-ről leginkább csak annyit tudni, hogy gyenge a vízállósága:
IPX4, míg a Segway-Ninebot rolleré 2 kategóriával magasabb: IPX6. Azért az nagyon jelentős különbség!Javíthatóságát illetően is erős kétségeim vannak. Alkatrész hiányában csak hosszas várakozás, és problémát áthidaló gányolás várható, vagy visszafizetés.
Azt se tudjuk mennyi az RCB-nél a maximális teljesítmény, és 500 W nominális teljesítmény miatt lehet 1000 W fölött lesz, ami nem túl sok jót vetít előre.
-
donchicco
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Most egy Xiaomi e-scooter 4 EU-m van.
A magyar utak minősége végett szeretnék cserélni egy libegősebb példányra.
Véleményetek szrt. ezek jó választásnak bizonyulnak?
(nem akarok száguldani,hackelni... munkahelyre be és utána haza 12km/nap max)
RCB-D7
Segway Ninebot F3 E
Biztosítást tudom, hogy az RCB-re majd kell kötni de nekem most is van biztoság kedvéért erre is. -
Joshi
titán
válasz
yodamester10 #31328 üzenetére
Ejnye-bejnye, semmi humorérzéked nincs.
-
Joshi
titán
válasz
yodamester10 #31326 üzenetére
Futó teve? Az nem kell köszi.
-
Joshi
titán
válasz
yodamester10 #31323 üzenetére
Ha már a privát üzenet nyilvános lett, áruld el milyen rollered van?
-
PociAti
őstag
válasz
intuicio #31318 üzenetére
Elvileg a szoftver módosítása nem szabadna hogy más jellegű probléma, pl. műszaki meghibásodás esetén érvénytelenítse a garanciát. De ha pl. sebesség növelésével is jár, akkor már megtagadhatják, mivel nem várt (és nem tervezett) extra terhelést kaphatott a roller.
Visszaállításról nem tudok nyilatkozni, mert Ninebot rollerek esetén mindegyikre volt már eset. Voltak olyan megoldások, amely után nem lehetett többet módosítani a firmware-en, így eredetire se lehetett már visszaállítani. És van amikor igen.A firmware-re kapcsolatban, amit írtál, ott elveszítettem a fonalat. Majd valamikor ránézek.
-
yodamester10
őstag
válasz
TazLeacher #31322 üzenetére
Már megint ide írogatsz
Gondoltam megkérdezem mivel ide nem lehet írogatni hogy mi eladó és az aláírás is megszűnt.Amire neked kellene roller az simán tudja,volt xiaomim is simán kenterbe veri.Vegyél olyat amivel most járok az tudja amit szeretnél igaz 6 kilóAz alsó sorral egyetértek amit írtál,elég lett volna válaszban,hogy köszi nem érdekel.Úgy gondolod,hogy 49 pozitív értékeléssel madarat keresek?Kicsit el vagy tévedve itt a fórumon.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
yodamester10 #31321 üzenetére
Feltettem ide egy kérdést, leírtam, hogy milyen felhasználásra kellene roller. Te ezt elolvastad, és a "legnagyobb jóindulattal" küldtél privátban egy ajnálatot - kéretlenül - a saját rolleredről, ami megközelítőleg sem felel meg az én igényeimnek. Nem tudom melyik a rosszabb: az, hogy kéretlenül ajánlgatod a saját terméked, vagy az, hogy egy olyan topic-ból ajánlgatsz, aminek tagja vagy, láthatóan értesz is a témához, tudod, hogy nekem nem jó az, amit ajánlasz, de azért átküldöd, hátha a madár ráugrik, és megveszi. Végülis kit érdekel, hogy jó-e neki az "ajánlott" termék, az a lényeg, hogy te megszabadulj tőle. De az sem utolsó, hogy utána még te vagy megsértődve, hogy nem válaszoltam. Úgy gondoltam korrektebb, ha kussban maradok, és nem megyek bele egy vitába fölöslegesen, és még véletlenül sem feltételezem a rossz szándékot az ajánlásod mögött. Bíztam benne, hogy közben leesik a tantusz, ha máskor nem, az az előző, nyílvános válaszom után. De nem esett le, továbbra is úgy gondolod, hogy te mindent korrektül csináltál, hiszen így kell.
Amennybiben releváns lett volna az ajánlat, de számomra nem megfelelő, tisztelettel megköszönöm a lehetőséget, és visszautasítom. De ezt a fajta magatartást elég lehúzósnak tartom, így nem reagáltam rá.
De igazad van, én vagyok a paraszt.
-
yodamester10
őstag
válasz
TazLeacher #31320 üzenetére
Illet volna privátban válaszolni
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
yodamester10 #31319 üzenetére
Igen, láttam, csak nem gondolom, hogy ez a céljaimnak megfelelne, főleg a 8"-os kerekeivel. Ha olvastad, hogy mire keresek rollert, akkor látható, hogy ez a típus elég messze áll az igényeimtől. Biztos jó cucc, csak nem erre.
-
yodamester10
őstag
válasz
TazLeacher #31317 üzenetére
Írtam privátot
-
intuicio
aktív tag
válasz
PociAti #31314 üzenetére
Annyiból nem plusz elem, hogy nem kell kikeresni a valós jó működő, megbízható .bin fájlt hozzá. Szerintem ez egy alap, lecsupaszított fájl, amit az SH-app-ban kell betölteni neki, majd flasheli be magába a rollerba. Utána lehet testre szabni egyéb Profilba, hogy miket szeretnél végeredményként betáplálni a következő .bin fájl-ba. Ennyi elvben, amit értelmeztem az egészből.
Csak itt maga a kérdésem a felé irányult, hogy még a 3 éves garanciából van vissza 2 év, és ha én ezt most megcsinálom a módosított cfw-t, és betöltöm a rollerba, de mondjuk 1 év múlva eltörik a bármi a rolleren, amit garanciában javítanának, akkor pl.: a módosított sw-el nem küldhetem vissza (bár lehet hogy mivel mechanikai hiba miatt küldöm gariba, meg sem nézik a szoftvert, de mi van ha mondjuk szoftveresen hal be a roller, és kell vissza küldenem) akkor vissza lehet -e állítani a "gyári sw-re."Amúgy magad is megnézheted ezt a bot-ot az SH telegram csoportban rákeresve: @downgrade_ninebot
-
Ráti
tag
válasz
TazLeacher #31294 üzenetére
Szia!
Én pár hete a Xiaomi 5 MAX mellett döntöttem és nem bántam meg. 95kg vagyok és alattam is fürgén teszi a dolgát. Érezhetően menne még ha nem lenne szoftveresen lekorlátozva. Egyetlen dologban van hiányérzetem az pedig a Xiaomi app. Kb semmire nem való - vagy lehet nem nyomkodtam eleget.
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666 #31313 üzenetére
Ez kifejezetten a sima kefés motorra vonatkozik.
BLDC-nél is van BEMF, hasonló a dolog fordulatszám-limitációs hatása, de azt nem tudod "közvetlenül" DC-vel hajtani.
Mármint kihagyva a vezérlő elektronikát. Ami azt illeti, egy kefés motort is hatékonyabb PWM szabályozással lelassítani, ha meg cél, hogy terhelés függetlenül fixen tatson egy adott sebességet, akkor nem úszod meg a visszacsatolást sem. De nem muszáj hozzá.
-
PociAti
őstag
válasz
intuicio #31312 üzenetére
Mert bot-ot használni az a flashelési folyamatba beépített plusz elem. Általában amelyik appal megcsinálod a cfw-t, azzal utána egyből fel is tolhatod a rollerra.
Elég sok apró részlet van, amit be lehet állítani custom firmware készítésekor. Tehát a bot vagy ugyanazokon a lépéseken megy végig, mint egyéb módszer esetén, akkor semmivel sem kényelmesebb. Viszont ha kevesebb lépésben oldja meg, akkor le lehet tojni miket állított be. (Vagy plusz munkát kell belefektetni annak kiderítésébe. Engem mondjuk érdekelnek az apró részletek is.)
Max G2 firmware-jével még nem szórakoztam, azt láttam, hogy több különböző folyamat létezik.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
csabyka666 #31309 üzenetére
legyen 100W, ehhez kell sacc 8A
Az a baj, hogy ez nem egészen így működik. Az a 250W a motor névleges teljesítménye. Egyáltalán nincs ilyen összefüggés, hogy akkor 12V-on majd 100W-ot tud csak, sőt, lesz olyan kedves, hogy magától megáll pl. 8A-nál... Úgy képzeld el, hogy ha 12V-on, terhelés nélkül tud adott fordulatszámot, azért önszabályozó annál, mert azon a fordulatszámon gerjeszt akkora ellenfeszültséget, hogy a "maradék" éppen annyi áramot hajtson át rajta, mint ami a veszteségek ellensúlyozására kell: legyen mondjuk 1A. Ha megterheled, már lassul is, minek következtében csökken a BEMF. Nő az áram. Új egyensúlyi állapot áll be, kisebb fordulatszám, nagyobb áramfelvétel mellett, és így tovább... Lásd az illusztráción:
A végén eljutunk a "stall current"-ig, ami marha nagy is lehet! (Szerencsére ezt azért nem csak a motor korlátozza, hanem az akku feszültsége is össze szakad nagy terhelésre.Eleve a CCA is úgy van definiálva, hogy ennyit úgy tud nagy hidegben, -18°, hogy 7.2V alá nem esik a feszültség 30 mp-en belül. Sajnos az, hogy 8A-t fog csak kérni, vagy többször ennyit, csakis azon múlik, hogy mekkora nyomatékot akarsz kivenni: próbál leadni annyit, aztán vagy leég, vagy nem.
) Mindenképp relét raknék elé, hogy egy nyomógombbal be- illetve ki tud kapcsolni igény szerint, az még valamiféle (kézi)vezérlésre is alkalmas lehet. (Nyilván nem fogod másodpercenként ezerszer nyomogatni, mint egy PWM szabályzó...)
Szerk: fura, hogy egy bringás boltban nem tudnak segíteni lánc ügyben, mikor nagyjából az összes kerékpár lánc szétszerelhető, sőt, megfelelő szerszámmal méretre szabható.
-
válasz
DigitXT #31285 üzenetére
Első körben csak kapcsoló, a lehető legegyszerűbb, lehet kap egy relét, de fene tudja, lehet el is bírja. Ugye én tolni is fogom, kíváncsi vagyok, mennyit fog rásegíteni. Ha működik, akkor teszek majd egy 12V-os feszmérőt a kapcsolóhoz, mert elektronika nem lesz semmi, nehogy mélymerítsem az akksit, persze nyilván amikor már nyög, akkor nem erőltetem. A motor 24V 250W, 12V-tal elmélteileg felét tudja, gyakorlatilag szerintem inkább 30%-át, de legyen 100W, ehhez kell sacc 8A, ami még mindig elég sok a 10Ah akksinak, de ahogy írtam is, itt nem lesz folyamatos üzem.
Lánckerekes meghajtás, a motoron egy nagyon kis kerék van, ez hajt egy - magához képest - nagy kereket. A lánccal vagyok bajban, ma hívtam a bicajos boltot, gumit lehet tudnak szerezni vastagabbat, viszont a láncban nem tudott segíteni. Hol lehet olyat venni, amit otthon méretre tudok szerelni? Kizárt, hogy a roller gyári mérete jó lesz, rövidebb kell majd...
Amiket írtál, na az már komolyabb, én annyira nem akarom elbonyolítani, ez egy segítség lenne csak saját magamnak, mivel vannak kisebb nagyobb ólomakkujaim, akkor már kihasználnám a "technikát". -
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Valaki garázdálkodott már a ScooterHacking.org Telegram csatornáján?
Van ott egy bot ami végigvezet egy pár kérdésen (Milyen rollered van, UID kód kinyerése a SH programból) majd meg kell adni a bot-nak ezt a 24 karakteres UID kódot, és legenerál neked egy saját .zp fájlt, azon belül egy .bin fájlt, amit ezen a SH alkalmazáson kell betölteni. A kérdésem csak annyi, valaki próbálta már ezt?
És ha mondjuk valami gebasz lenne, akkor vissza lehet butítani az egészet alapra?
-
DigitXT
félisten
válasz
Sirtaky #31306 üzenetére
Oké, csak ha amúgy nem lenne csúszás, de pont ezen akad fenn a versenytechnika, az baj. (Nekem is ért le anno az oldalsztender, bal kanyarban, pedig nem mentem túl gyorsan, ám a hasmagasság úgy volt kitalálva, ahogy: amikor a kisebb kerék volt benne elég volt annyit dönteni, elég ijesztő, és konkrétan abból is lehet esés. Én ezzel is számolnék, ha már.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
yodamester10 #31304 üzenetére
Oké, bár ez úgy néz ki, hogy elsőként fog leérni egy komolyabb döntésnél. Ne így legyen.
-
DigitXT
félisten
válasz
yodamester10 #31302 üzenetére
Megint én leszek a feketeseggű, de mégis mi a búbánat értelme van a bukógombának ott a kerékanyán túl? Nincs műanyag idomzat a gépen, amit távol kellene tartani az aszfalttól, esetleges elcsúszás esetén. Ránézésre ez inkább csak arra jó, hogy ha közel mész valami padkához, ez fog beleakadni, és emiatt esel. Mondjuk van ilyen bukógomba gyártó. LSL
-
yodamester10
őstag
Még egy kis tuning
Felkerültek a bukógombák és az új 72cm karbon kormány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI Mini 3 Pro Fly More Combo RC drón szett - 3 akku +szűrők +táska
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged