Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bazsee71

őstag

válasz L4D1K #54783 üzenetére

Inkább keresd meg fragolát, és rendelj tőle egy 58,6-os tampert, az a tuti. Árban nem sokkal több, de pontos méret.

Az, hogy mennyi, azt a szűrő és a kávé pörkölési szintje határozza meg. Nekem 17-19g között mozog a jelenlegi kosárral (Reneka), utóbbi ha világos kávéval van dolgom. Úgy szoktam próbálni, hogy tömörítek, felhúzom a kart, majd leveszem, és ha a felsőszűrő csavarja nem érte el, akkor nálam jó.

PID nagyon függ magától az eszköztől, beépítéstől, és aztán a kávétól, ezt ki kell tapasztalni. Én 88 °C alá nem szoktam menni, átlag ~92 °C körül mozgok, de ez a Te gépeden nem jelent semmit, tök más kilépő vízhőfok is lehet.

Szűrő nyugodtan lehet használt, szerencsére nem könnyű elrontani.

Leírom az én eljárásomat, nem szemetelés ez itt. :)
    1. Zaccot kiütöm a szemetesbe, elmosom a kosarat és a kart egy ikeás kefével, de van aki erre fogkefét használ.
    2. A gépen engedek egy kis vizet (ezt egy pohárba szoktam, hogy ne a tálca teljen), utána egy mikroszálas törlőkendővel (aldi vagy lidl volt nálunk a legolcsóbb) áttörlöm a felsőszűrőt, majd egy kefével (ilyet is kapsz expolynál) átsöpröm a kartömítést is.
    3. Ezután vakszűrőzök, majd ismét törlök egyet a mikroszálas kendővel.

Most ez így elég macerásnak tűnhet, de kellő rutinnal nincs egy perc az egész.

Én Oscar Blit 90-es tasakot használok, így tartom magam ahhoz, hogy évente max. egyszer citromsavazom a gépet, akkor is híg oldattal. Tersonetes vakszűrőzés ajánlott hetente, én eddig lusta voltam és kéthetente-havonta csináltam, de most hogy Brikkáztam, érzem hogy pár használat után milyen kis vékony film képződik a felületen, így ráállok a heti egyre.

Tersonetezés:
    1. Víztartály feltölt.
    2. Fél kávéskanálnyi tersonet a vakszűrőbe, 6-7 másodpercig járatom a szivattyút, majd lekapcsolom.
    3. 15 perc után megint elindítom a szivattyút 6-7 másodpercre, leállítom, majd leveszem a kart, elöblítem.
    4. 2-3. lépést ismétlem 3x.
    5. Kiengedek 1 dl vizet a gépből, majd vakszűrőzök, megint egy deci víz, vakszűrő és végül 1 deci víz, megtörlöm a fejet mikroszálassal és kész.

Sokféle módja van ennek, de nálam ez a bevett szokás. :)

sz.zs.: nálam Oscar tasakkal nincs nyálka, Nordával meg nincs tapasztalatom.

Új hozzászólás Aktív témák