Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• reset

senior tag

válasz norkov84 #37398 üzenetére

Elég nehéz volt belőni. Mert nincsenek gyárilag bejelölt viszonyítási pontok a fogaskoszorún, tölcséren, akármin. Ha kibontod a csomagot, Te döntöd el, milyen opcióban rakod föl a tölcsért a darálóra - nincs vezető horony, bárhogy fölrakhatod. Nem babráltam a szemcseméret-állítócsavart. Szembefordítottam magammal a gépet, ráraktam a tölcsért úgy, hogy a fokozatokat jelölő skála közepe (3-as 4-es között) szembe nézzem velem. Aztán egy nagyon rövid időre bekapcsoltam; egyáltalán forognak-e a tárcsák, nincs-e rendellenes hang stb...Ez ok' volt...Ekkor elővettem egy zacsi olcsóbb szemes kávét, felöntöttem a garatra. Kiraktam 6 db hófehér porceláncsészét az asztalra - és jött a daráló finomhangolása. Elindítottam a 3-as fokozaton. Egy adagoló kanálnyit őröltem. Ez volt az 1-es számú minta, ez került az első csészébe... Meggusztáltam: szemre, színre, tapintásra...Aztán ismét bekapcs. Bekapcs. után rögtön szabályozás a kívánt irányba. A második darálmány a 2-es csészébe került... A második és minden további mintavételnél számolj vele, hogy az első gramm még az előző beállításból származik, egy kis "fáziseltolással" jelenik meg a következő szemcseméret...Aztán jött a 3-ik csésze és így tovább :DDD
    No szóval én így lőttem be a darálót - Végül ennek megfelelően "összejelöltem" a fogaskoszorút és a tölcsért...

Új hozzászólás Aktív témák