Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- 500 Hz-es QD-OLED panelen dolgozik a Samsung
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juszuf01
csendes tag
Ne tedd!! Legyen remek hely ez de nem lehet, mert egy ember sem peddzeget tetvet sem e helyen.
-
eziskamu
addikt
Ha én szeretem a instant zacsis kávéutánzatokat (3in1, 2in1 konstrukciók) és iszom is minden nap, akkor már kávéfüggő vagyok?
-
eziskamu
addikt
válasz V.Stryker #255 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert az anyám állandóan azt bizonygatja, kávéfüggő vagyok. Amúgy úgy hallottam hogy az intenzív kávézás (természetesen erős, főzőtt és fekete ), hatására még fejfájása is lehet az embernek, legalább is az egyik tanárnőmnek már ilyen elvonási tünetei voltak délre, délutánra. Na mindegy, akkor is ezerszer inkább a kávézás, mint a cigi. Bár sokszor látom, egyesek egyszerre űzik a kettőt .
Ja hogy köze legyen a dolognak a topikhoz, ilyen 3in1 konstrukciók közül érkezette valami újdonság mostanában kishazánkba, amit megéri kipróbálni, mert finomabb jobb mint az eddigiek?
[Szerkesztve] -
eziskamu
addikt
-
eziskamu
addikt
És az meg nem off, hogy te azon vagy kiakadva ?
Na mindegy. A koffeinmentes kávék közül melyik jó szerintetek? Én szeretem a kávé ízét de csak mértékkel (tejjel, cukorral), de nem akorok sok koffeinlöketet adni magamnak. (Tudom, akkor mi benne a pláne, meg hogy igyak cikóriát). Tényleg mi van a koffeinmentes kávéban?. Vagy az csak kávé-cikória keverék, mint a Ricoré, vagy vannak kis koffeintartalmú babfélék? -
stangli
senior tag
válasz eziskamu #264 üzenetére
Nem vagyok kiakadva... csak viccet csinálnak az egész kávé topikból... a kávéról van it szó, hogy milyen Isteni is, ez a nedű.
Ha meg amúgy is úgy állsz hozzá az egész kávé iváshoz, hogy lefő/instant por a böcibe oszt told az arcodba, akkor nem sok kávé kultúra szorult szerény lelkedbe...
U.i.: egy igazi ínyenc végig kóstolja a menűt és nem kérdezi meg hogy mi van a koffeinmentes kávéban???
de elárulom nem a legolcsóbb a legjobb, ez esetben sem... szal Ricorét a WC-be... -
eziskamu
addikt
Már bocs, de ha itt sem tehetek fel ilyen kérdéseket akkor hól? Attól hogy itt sznoboskodtok, még értelmes kérdést tettem fel, szerintem. Pénzem meg nincs hogy megvegyem mindet. A cpu topikban sem azt válaszolják, vegyél 3 féle procit mert az ínyencek azt teszik, és döntsél, hanem szerintem ez, ezért meg ezért. Még a koffeinmentes kérdésemre se tudtok választ adni, csak itt húzzátok a szájatokat.
[Szerkesztve] -
eziskamu
addikt
De azt hittem van legalább pár emberke aki az ízére megy rá, nem pedig a ''bódulatra'' . Az már a másik véglet, ahol szintén nem az ínyencek állnak, hanem Pista bácsi a kannás borral, mert az nagyot üt
Thrawn: köszi a linket. Kár, hogy így készül. Na itt kéne alkalmazni a géntechnikát. Azt hittem tudtak már csinálni koffeinmentes babot, ha inzulintermelő bacikat, meg gyomírtószertermelő kukoricát is tudnak. Bezzeg a csokiban a szója meg génkezelt, de minek, (egyálltalán mi a f@xot keres szója a csokiban?) .
Tényleg mi a véleményetek a különféle, kávéízesítésre készült kiscsokoiról, amit egyes vendéglátó helyeken adnak? (Tudom, nem jó )
Valamint, itt említette valaki a Segafredót (remélem jól írom), mely üzletláncolkban kaphatóak a termékeik, mert boltban még nem láttam, csak étteremben.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
stangli
senior tag
Douwe Egberts Omnia Créme - óriási krémes ízvilága egy pincurit meglepett
-
adik
őstag
hmmm.
érdekes. Én alapvatően 2 féle kávét iszok: Tazza d'Oro Superior, koromfeketén, de hogy cseppenként jöjjön ki a Michelangelo gépből, a másik a narancsos Ricoré víz nélkül, csak tejjel, cukorral. Ezt hogy hozom össze? De most komolyan: van, amikor nem tudok hozzájutni a frankóhoz (egy otthoni kávégép nem tud 10-12 bart, legalábbis amit én meg tudok fizetni, és sajnos igen kevés kávézóban csinálják úgy a presszót, ahogy én szeretem), akkor meg ha már lötyi, akkor legyen valami könnyed, gyorsm kicsit üdítő jellegű - szerintem
[link] - igen esszenciális.
[Szerkesztve]Kettő, csipkebokor vessző!
-
V.Stryker
nagyúr
Huhh. Kihalt ez a szegény topik is.Pedig sokkal többre érdemes.
Tsibófamilit kaptam akciósan most öccázé 2xnegyedkilót. Asszem jó biznisz, bár a kávé nem valami.... A kotyógóban főzött szegafrédó...na az dög.-
-
ladybug
őstag
válasz V.Stryker #275 üzenetére
A Segafredo igazi kávéfőzőgépbe való anyag, otthon még nem próbáltam. A pennyibe lehetett nemrég akciósan kapni bögörével, de sajnos lecsúsztam róla.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Racecam
nagyúr
Nescafe Gold.
Mindkét változatban.
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
addikt
Karaván
Racecam: Az nem olyan, mint a Bedekó?[ Szerkesztve ]
-
-
Thrawn
félisten
válasz Janoska26 #286 üzenetére
Ejnye, hát nem tudod hogy kávéba Portorico-i rum vagy semmi?
Az izébe tehetsz bármit, azt a mellékízt amit tartalmaznak nem veszi el semmi. Mondjuk még sóval nem próbáltamDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
stangli
senior tag
Én most valahogy a Douwe Egberts Omnia Créme-re vagyok rákattanva
próbáljátok ki
röviden: qrv@ krémes hatást nyújt az ízlelő bimbóidnak -
Gyuri27
félisten
Mi meg vettünk egy ilyet AEG kam 200.
Hmmmm..... barátim a friss örölt kávé. Párja nincs.Amd - Radeon - Ryzen
-
rien
senior tag
Nem szaglásztad te azt a kávét túlzottan
Nem tudom mi van a kávé "illatanyagában" de anno míg pultoztam nálunk Piazza D'oro kávé volt. A srác aki hordta ő mondta, hogyha akarok jót, akkor a csomagoláson lévő "szelőzőnyílásra" cuppanjak rá, tüdőzzem le, bent tart pár másodpercig és király az érzés.
És tényleg úgy volt.... : bár ez nem tartott tovább 1 percnél. Onnantól fogva alig vártam a következő szállítmányt Nem tudom van-e még ilyen szelőző rajta, de ha van és valaki találkozik vele feltétlen próbálja kiKedvencem a Segafredo Intermezzo. Nemrég ittam gyömölcskávét.....hát különleges volt, de a forraltborra jobban hasonlított az íze mint a kávéra.
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Drizzt
nagyúr
Féloffolok: kakóporra ha nincsen ráírva összetevők között koffein, akkor nincs is benne, vagy nagyon kevés van, vagy mi a helyzet? Illetve most épp ilyen la festa forró csokit vettem, de kakóból van, a kávét meg nem bírom, néha kifejezetten rosszuil tudok tőle lenni. Ebben annyival kevesebb a koffein, hogy ne adjon élénkítő hatást?
És a Cappucinoval mi van koffein szempontjából?[ Szerkesztve ]
I am having fun staying poor.
-
stangli
senior tag
Tud valaki valami jó kis szaftos különleges ízű kávét ajánlani? Természetesen elfogadható áron
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen alaplapot vegyek?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Milyen TV-t vegyek?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Nem rakétatempóban, de nőnek a notebook-eladások
- További aktív témák...
Állásajánlatok