-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Na, végre meghoztam a masinát!
KÉPEK
A 8012-es eladó! Mennyiért lehet eladni? kb 2 éves, megkímélt és van rá még 3 év garancia, mert 5 évvel vettem...
Az új masinával megy az ismerkedés. A 8010-es őrlőt lehet nem kell hekkleni, elég finom talán amit készít. Azért kértem hozzá egy alátétet, hátha később beteszem. Negatívum, hogy a kanálba nem igen tud darálni anélkül, hogy kis mennyiség ki ne szóródna az asztalra. Erre még ki kell találnom valamit, mert nem akarok mindig törölgetni...
Mindjárt egy kérdés a profikhoz: Én általában mindig dupla eszpresszót iszok, mert a szimpla mindig ott fogy el ahol a legjobb.
Tehát dupla esetén is 30s körül kell hogy legyen a főzés és 9bar legyen? Ilyenkor kicsit durvábbra kell darálni, mintha szimpla lenne? Én a másikon a dupla fenekű szűrővel készítettem mindig és olyan 7bar-ig ment ki... Ha 9-barra daráltam, akkor nagy ütős lett már... Ja a kávé caffé perté, a képeken...
Szóval milyen beállítás javallott a géppel, ha dupla eszpresszót iszok? Használjam a normál szűrőt inkább és daráljak finomabbra?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gumi és felni topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nagyon kellemetlen áremeléssel készül az Intel
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2 év gari
- LG 27GX700A-B - 27" OLED Tandem / QHD 2K / 280Hz 0.03ms / 1500 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 180 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest