- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
phanfantom
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3443 üzenetére
Köszi, nem is akarom és nem is tudnám
jquery-ről még nem esett szó nálunk, így ebben nem gondolkodtam. -
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3430 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy miért kell alapból gusztustalannak minősíteni a forgalomcserélést. Ez csak egy formája a forgalom generálásának.
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3415 üzenetére
Nincs szó itt semmilyen kattintó BOT-ról, hanem Traffic Exchange (azaz forgalmcserélő) oldalakon van néhány tízezer kreditem, amire abszolút valós látogatókat kapok!!! Hehe, azért jó vicc volt ez a bot.
-
válasz
Sk8erPeter #3404 üzenetére
Szóval inkább az a lényeg, hogy a klienstől milyen adatok utaznak a szerver felé - nem is állítottam az ellenkezőjét, a PHP csak egy példa volt.
Miért, mi a gond azzal, ha valami totál irreális másodpercenkénti kattintásszámra azt mondjuk, hogy az tuti nem felhasználói kattintásmennyiség? - szerintem ez csak második védelmi vonal lehet, mert gyakorlatilag lehetetlen jó értéket belőni erre. Ha túl kicsire állítod, akkor lehet, hogy nem számol valós kattintást, ha túl nagyra, akkor az már utat nyit a csalásnak.
#3408: igazándiból a csaláson kívül reálisan mi értelme ennek az autoplaynek? Hiszen ha a felhasználó nem kattint rá, akkor nem is akarja megnézni. A Youtube módszere teljesen jogos.
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3406 üzenetére
Jjaja, mindig szoktam előtte guglizni, itt csak a meglepődöttségemnek akartam hangot adni.
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3403 üzenetére
Látom te is megtaláltad közben... Hát szomorú vagyok. Ilyen formában akkor nem tudom felhasználni a látogatói kapacitásaimat. Kellemetlen...
Köszi mindenkinek aki utánanézett!
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3400 üzenetére
Előkerestem, és megtaláltam hogy hol olvastam előzőleg erről a "natívos" témáról. Ha jól emlékszem ez az oldal volt:
http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=175736
Itt írja:
Remember that not every video playback counts as a view. Playbacks that do not begin with a click on the native YouTube player typically do not count as a ‘view’ because user-initiated clicks are more representative of the kind of interaction the viewcount is intended to measure.
-
válasz
Sk8erPeter #3401 üzenetére
Magába a flash objektumba nem tudsz belenyúlni, de a dolog gyenge pontja egyébként is a PHP-hívásnál van. Személy szerint ebben az esetben azért használnék inkább flasht, vagy appletet, mert abban könnyebben el lehet rejteni olyan titkosító/authentikáló algoritmust, amellyel ki lehet szűrni a mesterségesen generált szerver kéréseket.
Persze a favágó módszer a másodpercenkénti híváslimit beállítása, de az kicsit sérti a szépérzékem.
-
válasz
Sk8erPeter #3398 üzenetére
Bocs, összekevertem egy korábbi hozzászólással, amiben kattintgatós játékhoz kértek segítséget. Mea culpa.
-
sebastien19
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #3385 üzenetére
JavaScripttel lehet ellenőrizni, hogy milyen gomb lett lenyomva a billentyűzeten vagy az egéren, erre korábban írtam egy szemléltető kódot, amit itt ki tudsz próbálni:
http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/EAjYe/
A baj viszont az, hogy elvileg az event object módosítható, meghamisítható, így talán csak a másodpercenkénti irreálisan magas kattintásszámot tudnád kiszűrni kliens- és szerveroldalon egyaránt. Na, hogy ez mennyi, az már jó kérdés.Köszi!
Azt kifejtenéd bővebben, hogy az event object módosítható? Hogyan?
Illetve a próba Scriptben hogy látszik mondjuk egy Ctrl+X? -
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3388 üzenetére
Köszi így már sikerült. Beillesztettem a saját videóm ID-jét a kódba, és leteszteltem. Sajnos semelyik esetben sem számolta a youtube, csak amikor a videóra történő kattintással indítottam el. A külső linkes indításnál, illetve az automatikus indításnál egyáltalán nem számol még mindig...
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3386 üzenetére
Sajnos nem tudtam működésre bírni a tubeplayert, vagy csak túl hülye vagyok a javascriptekhez. Mindenesetre azt láttam, hogy az ottani példában szereplő videónál nem számolja a nézettséget. Ez elég volt hozzá, hogy fel is adjam a dolgot. Ha valaki segítene egy megoldást találni, hogy hogyan lehetene indításra bírni auto-kattintással a videót,, azt nagyon megköszönném. Sajnos én nem vagok webprogramozó, úgyhogy ebbe beletört a bicskám..
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3381 üzenetére
Nézd meg az általam küldött oldalt, és kattintgass rajta... meg fogod látni, hogy ahányszor csak rákattintasz mindig fogja számolni a kattintásodat! Természetesen ha az indítasok/lejátszások között mindig nyomsz előbb egy oldalfrissítést is! Valahol még azt is olvastam erről, hogy egy gépről egy videóra max. 300 megtekintést számol a youtube! Szóval kellene számolnia, de sajnos a tubeplayer nem számol. Viszont az én módszeremnél igen - akár egy IP-ről többször is - igaz hogy csak akkor ha ténylegesen kattintás történik a videón! Mármint hogyha kattintással elindítja valaki a videót, azt fogja nézettségnek számolni...
És még egy apró megjegyzés: állítólag a youtube csak a saját oldalán megnyitott videó lejátszásokat számolja most már a nézettségi adatoknál. (ha a 'native' jelző ezt jelenti, mert angolul volt a cikkben ahol olvastam, mivel utánanéztem ennek is?!) Ha ez igaz, akkor ezt a dolgot nekem már sikerült valahogy egy "kis trükkel" kijátszani, de a videó kattintással történő elindítása kell hozzá, amit még nem tudom hogy hogyan oldjak meg...
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3376 üzenetére
Hát nekem úgy tűnik, hogy ennél a tubeplayernél sem számolja a nézettséget a youtube... Még ötlet valaki?
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3376 üzenetére
Akkor ezt hogy kéne bele tenni, csinálni egy háttérben (vagyis nem látszódó) 'player' gombot és oldalbetöltésnél arra kattintani a .click-es módszerrel? Elég suta vagyok javascriptből.
-
megalover
tag
válasz
Sk8erPeter #3374 üzenetére
Gondoltam, hogy megkérdezitek majd.
Az lenne a célom, hogy a youtube számoljon nekem a videóimnál látogatottságot. Viszont a beépített autoplay opcióval ezt nem számolja bele a statisztikában. Mivel mikro site-okról van szó, amit a látogatók többsége (999 userből kábé 998) csak megnéz, de a videóim elindítására nem kattintanak rá. Ezért nem is számolja a youtube. Csak akkor fogja számolni, ha valahogy helyettük le tudom kattintani a videót hogy elinduljon magától... De ne az autoplay-el, mert akkor ugye nem fogja plusz látogatónak számolni. Szóval röviden csak ennyi.
Köszi a tippeket, megnézem. Dobtam pü-t...
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3371 üzenetére
Köszönöm, akkor kipróbálom majd ezt a módszert is
Még egyszer köszönöm mindenkinek!
-
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3367 üzenetére
Tudom
Amúgy élesben már nem csak sima szöveget használok, hanem html formázottat. A "data"-snál már nem lehet html kódot beleírni, hiszen tag-ben van már eleve. Mármint:
Ebből:
<div> <a data-show-text="Mutat" data-hide-text="Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a>
Ez nem jó:
<div> <a data-show-text="<i class="arrow-down"></i>Mutat" data-hide-text="<i class="arrow-up"></i>Elrejt" href="#" class="toggle_link" id="toggle_link">Mutat</a>
Az i class-os dolog a Font Awesome-hoz kell.
Amúgy nem többnyelvű az oldal, 2 helyen van összesen használva, nem is lesz később módosítva, de ha igen, akkor nem tart semeddig átírnom a bedrótozott szöveget.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3365 üzenetére
Köszi a linket, ezt nem ismertem, mármint, hogy ilyen esetben a return false e.preventDefaultot jelent
meg ezt a .data-t is átnézem majd, ezzel se találkoztam még -
spammer
veterán
válasz
Sk8erPeter #3364 üzenetére
Köszi, ezek is jól néznek ki, el vagyok látva rendesen
Amúgy a fentiek csak a példák, amiket a linkelt oldalról kimásoltam
Élesben már normális neveket adtam mindenhol. (#3361) Jim-Y által írt "var"-os megoldást megcsináltam, tökéletesen működik (legalábbis hibát nem vettem észre eddig
)
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3344 üzenetére
Semmit, szét vagyok csúszva
-
gyga
senior tag
válasz
Sk8erPeter #3342 üzenetére
csak az első szám karakter pozícióját kell kiíratni
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3342 üzenetére
Vagy csak feliratkozol az input onchange eseményére, és utólag nézed meg a fókusz elvesztése után, hogy mit is kaptál a mezőben.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #3336 üzenetére
Teljesen igazad van.
Viszont az a megoldás problémás lehet, ha mouseover-re jelenik meg a törlő ikon, mert amúgy a képre kattintással adom vissza a linket az editornak, window bezárással együtt.
Más galériában én is csináltam ilyesmit, de ott a képre kattintásnak csak amolyan fogd és vidd funkciós szerepe volt.
Inkább az egyenkénti törlés lehet kényelmetlen. Most úgy oldottam meg, hogy csináltam a képek div-jébe checkbox-okat és így többet is ki lehet jelölni egyszerre törlésre.
Viszont lesz egy olyan feladatom, ahol szükséges lesz a jobb menü az elemek tulajdonságainak lekéréséhez, törléshez, stb. Tehát elemenként több lehetőség lesz majd. Ott mindenképpen kelleni fog a content menü.
Amúgy a JQuery tökéletes megoldás, köszönöm.Igazából én tettem fel rossz helyre a kérdést.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3311 üzenetére
Értem, köszi, én sem akartam amúgy okoskodni
Akkor még lehet, hogy nem, de most már
többé-kevésbéértem a prototype hátterét. -
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3309 üzenetére
A jQuery az egy sima javascript object, az fn pedig a prototype-ra egy alias. Ha olyat írsz, hogy jQuery.fn.akarmi, akkor a jQuery objektum prototypusához adsz egy új metódust. Ha a metódusban visszatérsz magával az objektummal, akkor létrehoztad a chainability lehetőségét.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3306 üzenetére
Nem kell értelmet keresni a kérdésben, mert nincs benne, a prototype szemléltetése, és megértése miatt írtam a kódot. Egyébként.. valami ilyesmi volt..
$(document).ready(function(){
var one = jQuery();
jQuery.showText = function(){
jQuery("p").append("some text 1");
};
jQuery.fn.showText2 = function(){
jQuery("p").append("some text 2");
};
try{
//one.showText();
one.showText2();
} catch ( e ){
console.log(e.message);
}
}); -
válasz
Sk8erPeter #3304 üzenetére
A jQuery pluginról jut eszembe
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3286 üzenetére
Persze, nem akarok svácji bicskát csinálni
.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3284 üzenetére
Szerk.: amúgy úgy is átalakíthatod, hogy a függvénynek átadod, hogy melyik elemhez szeretnéd appendelni a script taget. Mindenesetre mivel ez is ismétlődő feladat lehet, mindenképp érdemes szerintem függvénybe rakni, és úgy meghívni (beszédesebb is).
Erre gondoltam én is, és akkor már implementálni, hogy figyelje a változást is (.resize) , mert igy ha kis ablakban nyílik meg akkor ha kiteszem full képenyőre már nem fogja behúzni, pedig elférne.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3282 üzenetére
Ilyesmire gondoltam köszi, mondjuk nem a head-be akarom rakni, de átalakítom.
Szerk : Az elején mit jelent a VAGY kapcsolat?
document.head || (document.head = document.getElementsByTagName('head')[0]);
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3265 üzenetére
A javascript típustalan, és ugyan a js-t magát a végtelen egyszerűsége miatt szeretem, de a típustalanság engem alapból taszít, és ez - engem ugyan nem - a fejlesztők többségét gányolásra sarkallja.
-
Jim-Y
veterán
válasz
Sk8erPeter #3271 üzenetére
Neked is köszi. Kipróbálom majd mind, és azt használom ami legjobban bejön
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3265 üzenetére
Kódot direkt nem mutattam, mert igazából adnak két snippetet amit beraksz és kész. Sajnos doksi semmi nincs, elég nagy gyökérség, ezért gondoltam, hogy ha esetleg valaki találkozott már a dologgal akkor elmondthatná hogyan sikerült életre kelteni. Írtam nekik emailt, hogy segítsenek, még nem volt válasz.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3245 üzenetére
A document ready-n kívülre dolgot úgy értettem, hogy egy sscript fajlon belül van egy document ready és az után jön rögtön az onload. Tehát kb így:
Document ready{
Sok jquery + feltöltő oldali code mirror hívás
}
Window onload {
Megjelenítő oldali Codemirror hívás
}Ezt hogy kell szakszerűen mondani akkor?
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3247 üzenetére
Bocs, akkor a D nem a DRY-t jelenti
, de ettől még tarthatjuk magunkat hozzá.
Lovagolhatunk azon, hogy mennyi karaktert spórolunk meg, de ettől még bizonyos elvekhez érdemes tartani magunkat, és szerintem már megérte, hogy felhoztam a témát, mert legalább beszélünk róla. Valahogy így csinálnám:
// ... sok más jquery
var UploadPageCodeMirror = cdmfromtexta('CodeSnippetBody', 'javascript', false);
window.onload = function() {
var ReadOnlyCodeMirror = cdmfromtexta(''CodeSnippetBodyReadOnly', 'javascript', true);
}
function cdmfromtexta(selector, mode, readonly){
CodeMirror.fromTextArea(document.getElementById(selector), {
mode: mode,
theme: "default",
lineNumbers: true,
readOnly: readonly
});
} -
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3245 üzenetére
Nem is használtam a gányolás szót, csak igyekszek a S.O.L.I.D elvekből minimum a Dry-t betartani.
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3240 üzenetére
Köszi a megosztást, tényleg nagyon jó írás. Én nagyon keveset sz*rakodtam a javascript-tel, gyorsan rátértem a jQuery-re és örültem, hogy nem kell vele bajlódni. Azóta persze többször is előjött, hogy kellett volna vele többet foglalkozni, például a setInterval-nál, fogalmam sem volt, hogy hogy kell használni. Azóta persze kicsit átnéztem, de még mindig nem az igazi. Sokat segített ez a cikk!
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3239 üzenetére
No, leellenőriztem mindent:
Minden be van töltve, nem ütközik semmilyen más kóddal, próbáltam külön fájlba csak a jQuery nélküli codemirror scripteket berakni, úgy is ezt produkálja. Mint a videóban is látszik,ha document ready-be vannak berakva, akkor a feltöltő oldalon megy, ha azon kívülre, window onload-ba, akkor meg a megjelítő oldalon.Így oldottam meg, bár eléggé gányolós megoldás, működik, jelenleg ennyi nekem elég:
// ... sok más jquery
var UploadPageCodeMirror = CodeMirror.fromTextArea(document.getElementById('CodeSnippetBody'), {
mode: "javascript",
lineNumbers: true
});
});
window.onload = function() {
var ReadOnlyCodeMirror = CodeMirror.fromTextArea(document.getElementById('CodeSnippetBodyReadOnly'), {
mode: "javascript",
lineNumbers: true,
readOnly: true
});
}Tehát a feltöltő oldalon lévő codemirrort document ready-be raktam, a megjelenítő oldalon lévőt, a document ready-n kívülre, window onload-ba.
Lehet megnézem az ACE editort
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #3240 üzenetére
harmadik rész, további kételyek vagy félreértések eloszlatására (biztos haladók is találnak benne olyan részeket, amik tisztáznak pár nem triviális dolgot, lásd pl. Variable Hoisting):
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3231 üzenetére
Na ma megcsináltam a dolgot, és szuperül működik, pont ahogy elképzeltem, köszönöm a segítséget
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3234 üzenetére
$(document).ready-be van rakva az egész script fájl. Ide rakom a jQuery kódokat is. Próbáltam onLoad-dal, úgy egyik oldalon sem jelenik meg a bővítmény
Update:
Nos, most teljesen meghalt a dolog.. átírtam ugye onLoad-ra, láttam, hogy nem jó, vissza Undo-ztam az eredetire és sehol sem jelenik meg. Mi a f*sz?? (már bocsánat, nagyon felhúzott)Az is gáz volt, hogy eddig ami megjelent, az is csak chrome-ban jelent meg, opera, firefox, ie-ben nem.
Most vagy én csinálok valamit nagyon szarul vagy nem tudom. Így vannak include-olva a layout fájlban:
<link href="~/Content/themes/base/jquery.ui.all.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="~/Content/Site.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="~/Content/codemirror.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="~/favicon.ico" rel="shortcut icon" type="image/x-icon" />
<script src="~/Scripts/jquery-1.7.1.min.js"></script>
<script src="~/Scripts/doesExist.js"></script>
<script src="~/Scripts/jquery-ui-1.8.20.js"></script>
<script src="~/Scripts/modernizr-2.5.3.js"></script>
<script src="~/Scripts/Codemirror/codemirror.js"></script>
<script src="~/Scripts/Codemirror/mode/javascript/javascript.js"></script>
<script src="~/Scripts/Script.js"></script>Jó sorrendben raktam be őket, nein?
-
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3226 üzenetére
Érdekes módon itt működik [link], pedig ugyan azt a kódod raktam bele. Lehet, hogy az a baja, hogy külön fájlba van? ASP.net Razorba van az oldal, van egy layout fájl, abba vannak berakva src-be a fájljai, a felöltő oldal is egy content fájl ill. a megjelenítő oldal is.
De akkor miért működik csak a feltöltő oldalon?
Próbáltam inline beírni a megjelenítő oldalon, de úgy sem jó. Layout fájlba is próbáltam inline, úgy sem, de mindenképp szeretném az összes JS-et külön fájlban tárolni az olvashatóság miatt.Mitől lehet ez?
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3231 üzenetére
Arra a változós módszerre én is gondoltam, csak először kicsit megijedtem tőle, hogy túl bonyolult lenne megoldani, de látom hogy annyira nem is
A jó tanácsokat pedig kösz, majd átnézem és megpróbálom kicsit hozzászokatni magamat -
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3227 üzenetére
Rendben, csak az lenne a gond, hogy ezt még csak így én gépeltem fel magamnak próba kedvéért, de majd úgy fog működni, hogy PHP-val egy adatbázisból íratom ki a bejegyzéseket, egy while ciklussal, és akkor hogy állítsak különböző id-t, nincs olyan megoldás, ami működik azonos id-jűekre?
Erre gondoltam:
<?php
$query = "SELECT cim, tartalom FROM bejegyzesek";
$adat = myqsl_query($query);
while($cikk=mysql_fetch_assoc($adat)){
echo "<div id='cikk'>";
echo "<h1>" . $cikk["cim"] . "</h1>";
echo $cikk["tartalom"];
echo "<input type='text' id='hozzaszolas' />";
echo "<button id='gomb'>Küldés!</button>";
}
?>
Ezt most csak gyorsban írtam le, de ilyesmire gondoltam. Szóval, ötlet? -
trisztan94
őstag
válasz
Sk8erPeter #3221 üzenetére
Se firebug, se semmi nem ír hibát. Jsfiddle-re sajnos nem tudom felrakni, mert kellenek a fájljai
Fogalmam sincs mitől lehet ez. Az összes böngésző alatt ezt csinálja.
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3183 üzenetére
Kár, de hatásos kis plugin
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3181 üzenetére
Hú ez szuper, és akkor ez teljesen random csinálja a dolgot úgy hogy lehetőleg ne váltson arra a képre, ami éppen van
Meg van egy csomó effekt lehetőség -
válasz
Sk8erPeter #3176 üzenetére
Nem egészen. Volt később egy olyan is, ahol piros-zöld-kék négyzetek fade-elnek egymásba. Megnézem, hátha rajta van a dashboardomon. Köszi amúgy hogy rákerestél
Szerk.: Sajnos nincs meg.
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3166 üzenetére
szvsz, ha valaki rendesen beleássa magát a plain js-be, akkor szinte kár is jquery-re átváltani. Feltéve persze, hogy nem kell jquery ui, vagy jqgrid vagy valami komolyabb okosság. Mert ha azoknál már úgyis behúzod a jquery-t, akkor már érdemes máshol is használni.
Ráadásul a css3 animálásokban is annyira erős, hogy az alap jquery-vel megoldott animálások szerepét is simán át tudja venni.
Mobilra kihegyezett oldalaknál meg Jquery Mobile ide, vagy oda, egyenesen hibának tartom a Jquery alkalmazását.
A fenti véleményemtől függetlenül persze most is jó szívvel használom a Jquery-t. -
Jim-Y
veterán
válasz
Azért nullázom az elején .text("")-vel mert különben újabb gombnyomásra újból appendelné, így gyűlne a kód, hogy az első alaklommal miért .text().append() ? egész egyszerűen mert elsőre csak .append() volt aminél fennállt a felső hiba, így debug után csak gyorsban javítottam
Az isOdd dolgot meg elnézted, az nem a .each-ben van
-
Jim-Y
veterán
válasz
lehet, nem szállok vitába, mert simán igazad lehet, ebben az esetben kicsit kódolgattam, nézze meg a delikvens, hogy sokkal kevesebből is össze lehet hozni
mert egész nap lassu volt a jsfiddle nálam, most is, így a hsz előbb született meg minthogy betöltött volna a fiddle, ezért offba raktam, hátha nem tudom időben feltölteni
-
Dave-11
tag
válasz
Sk8erPeter #3162 üzenetére
Hát már tavaly is voltam ezen a versenyen, igazából csak a döntőben volt javascript vagy jQuery segítségével megvalósítható feladat, de ez kb a a feladatlap 5%-át tette ki, szóval inkább CSS meg PHP.
Amúgy a döntőig még kb 3 teljes hónap van hátra. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3149 üzenetére
Köszi szépen, sikerült megcsinálni
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3154 üzenetére
egyszer a túl jó szíved fog sírba vinni
-
klambi
addikt
válasz
Sk8erPeter #3154 üzenetére
-
klambi
addikt
válasz
Sk8erPeter #3150 üzenetére
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3145 üzenetére
Mostmár leesett, hogy cask a .hover-nél van értelme a this-nek, a funkcióban hiába hivogatom. Megprobáltam úgy, hogy mindegyiknek adok egy uniqe ID-t, viszont ha beleteszem a mousein részhez ezt pl : var currentID = $(this).attr('id'); akkor valamiért nem pörgeti a hátteret, csak az értékeket módosítja, mert mikor kiviszem az egeret és vissza akkor frissíti be az értékeket ?!
Azért akarom ezt mert akkor könnyen meg tudnám oldani, hogy ha pl rotator classu elementre viszem az egeret akkor ugye csak azt fogja pörgetni mivel a pörgetés id alapján működik.
Az alaphelyzetbe állítást úgynígy mouseout reseteli 0px-elre a pozíciót.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3143 üzenetére
Most már csak arra nem tudtam rájönni, hogy ha több ugyanolyan class-ú elem van, akkor hogyan különböztetem meg őket? this-re gyanakodom, de nem találtam leírást amiből kiderül amit akarok, mert ugye most mindegyik elemen elkezd pörögni a háttér ha valamelyikre ráviszem az egeret.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3141 üzenetére
És amúgy mi volt az oka, hogy a széles background-image-re esett a választás? Annak egyszerűsége?
Az egyik, hogy egyszerű, managelhetőbb mintha minden videohoz tartoznak 10 kép. Jelenleg a konvertálás után 10 kocka egyenlő elosztásban kiválasztásra kerül, majd ezek összefűzve alkotják az eltolandó hátteret. Aztán a másik az volt ugye, hogy első nekifutásra jónak tűnt, hogy 0 delay-el be tudja tölteni a hovert a browser mert ugye "cache"-be már ott van. De ez után én is eljutottam az általad felvetett problémához, hogy ha van 30 video, abból 2-3nál fog lefutni a funkció, akkor 27-szer több adatot küldtem mint kellett volna.
A képek mindig egységesen erre a méretre lesznek igazítva (dícsértessék az Imagick), tehát ezzel nem lesz gond, így megvan a képkocka effektus (hogy ugrál a kép és nem pedig folyamatos a mozgása, mint az első példában).
Két megoldás vetődött fel bennem:
1.
Két kép lesz, 1 ami amúgyis az első kocka lenne, a 2. ami eddig is volt, de az csak nyilván hover-re töltene be (esetleg még egy mini load animációval) .
2.
Két kép lesz, az egyik ami az első kocka lenne, a második pedig egy GIF, ami hoverre ugyanezt játszaná le, ennek előnye, hogy JS nélkül is működik.
Szerk : De persze a GIF sem lesz sokkal kisebb mint a 10 öszefüzött kép, ezért esélyes az első megoldás. -
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3138 üzenetére
Egyszerübb lett mint elsőre gondoltam.
-
Soak
veterán
válasz
Sk8erPeter #3138 üzenetére
Koszi szepen, jol nez ki, bar nem teljesen ilyet szeretnek, de most attanuanyozom hogy mikent lehetne atalakitani.
Konkretan video previewnak lenne, tehat fix ertekkel kene kockat ugrania , majd elorol.
-
válasz
Sk8erPeter #3132 üzenetére
köszi a fáradozást, eddig eljutottam nekem pont, hogy felül kéne bírálnom mert azt akarnám, hogy egy ajánlat jelenjen meg amit a bezárásra kellene nekem feldobni ... hogy biztos nem akarja ezt megvenni? ... (ügyfél kérés
)
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3126 üzenetére
azért nem nyúlhatok hozzá, mert azt a css-t más is használja
meg azért írok ide, mert megszoktam, hogy ideírok, ha valami nem megyfordfairlane: működik!! zseniális. pedig már azt hittem, hogy minden kipróbáltam, csak a display: table; hiányzott.
Köszönöm! -
Skynet258
veterán
válasz
Sk8erPeter #3121 üzenetére
Mint már jeleztem párszor, nem értek hozzá, ezért a helyenként érdekes fogalmazás.
Annyira nem számít a dolog, ezért nem csináltam képeket. Főleg, hogy itt a WP-t is be kéne mutatnom, szóval tényleg sok körös lett volna ez a dolog, ennyit meg nem ér.
-
Skynet258
veterán
válasz
Sk8erPeter #3115 üzenetére
Ja, hogy ezt értetted vászonnak; az én "grafikus" agyam a layer-t hamarabb felfogta volna.
A vicc, hogy a képek beillesztésének metódusában semmi változás nem következett be, csak valamiért a téma a JS-t hívja meg (és ezzel a Lightboxot), az meg meg akarja nyitni a saját layerében. Aztán persze rájön, hogy mégsem kéne, mert ez valójában egy link... és kakukk."De amikor linkelsz a Google Play oldalra, akkor ennek semmi köze nem kéne, hogy legyen egyáltalán a Lightboxhoz, Fancyboxhoz, Colorboxhoz vagy bármihez. "
Én ezt tudom, te is tudod, csak ezek szerint a skin készítői gondolták ezt másképpen.
Igazából pontosan nem tudom, és nem is értem a folyamatot magát, csak azt tudom, hogy nem csinálok semmit másképp mint eddig, mégis meghülyült az adott skinnel.
Mivel igazából sem időm, sem kedvem, de legfőképp tudásom nincs orvosolni a dolgot, így egyszerűbbnek látom, ha másik téma után nézek.BTW Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, aki ma errefelé jár!
-
Skynet258
veterán
válasz
Sk8erPeter #3113 üzenetére
Nekem aztán nem kell hozzá javascript, csak a téma akarja (két napja váltottam erre a témára egyébként).
Én a szerkesztőben feltöltök egy képet, megadom a linket (ha akarom egyáltalán, hogy valahová mutasson).
Sima szöveges link puritán lenne, meg nagyjából 500 bejegyzésem van az oldalon, ahol képet "linkesítettem", szóval azok is jó lenne, ha működnének...
Bántanám én szívesen a Lightboxot, le is túrnám a francba, csak annyira bele van gabalyodva ebbe a témába, hogy több mindent is kezel. Annyira meg nem értek a dologhoz, hogy alapjaitól írjam újra a dolgot.
Vászonszerű megjelenítés alatt megmondom őszintén nem tudom, mit értesz, ha a dizájnra vonatkozik, akkor nem szoktam olyat nézni, hogy mi indokolt vagy sem, hanem ami nekem tetszik.Plugin bevetésével szintén nincsen semmi bajom, csak hiába teszem fel, ha úgy meg más része nem működik az oldalnak ugye.
Szerintem a vége kuka lesz, mert én nem értek hozzá, mást meg hirtelen nem tudok, aki megoldaná a problémámat... Azért köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal.
-
Skynet258
veterán
válasz
Sk8erPeter #3111 üzenetére
Itt nem nagyon van semmi feedback sajna.
Kódba szoktam nyúlkálni, de nem Javával kapcsolatban, csak egyszerű HTML meg CSS.
Általában ha "játszom", akkor van backup, akár fileokról amiket módosítok, így vissza is tudom dobni rögtön. Az olvasóim megértőek, na meg ez csak egy hobbi oldal, elnézőek velem
De persze jogos amit mondasz.
A főoldal slide-jai a témához tartoznak, nem különálló pluginok.Az a baj egyébként, hogy ez a beépített Lightbox nagyon szét van terjedve a témában - feltettem ugye a Fancy-t, és máshol is problémás lett a megjelenítés.
Így most arra jutottunk (egy olvasóm ért a JS-hez valamelyest, vele próbálkozunk), hogy nem bántjuk a beépített Lightboxot-ot, inkább meg kéne javítani, hogy menjen a link képpel.Azért gáz ez nekem, mert sok olyan eset van, mikor linkkel látok el egy képet. Páldául minden játék és propgram bemutatóm ilyen; katt itt pl a lentebbi "get it on play" képre, és látod, mire gondolok. Alul írja a linket, tehát annyi kimegy a kódból, csak nem vált át az adott oldalra, amire mutat a link.
Megnézem majd a többi helyet is, amit írtál.
-
Skynet258
veterán
válasz
Sk8erPeter #3108 üzenetére
Szia!
Áttérnék én szívesen... Csak nem működik ahogy kéne.
Felrakom pl. az Easy Fancybox plugint. A képeken működik, ahogy kell, ha megadom, hogy ilyen átmenet, olyan keret, megy szépen. Viszont a főoldalon lévő két (gondolom szintén hasonló scriptet használó) "slide" (az oldal felső részén és középen lévő két animált rész) megszűnik működni, hiába kattintok rájuk, nem reagálnak a kijelölésre, stb.
Gondolom a témába épített Lightbox és a felrakott Fancybox veszik össze, ezért az anomália. Csak innen nem tudom hogyan tovább... -
válasz
Sk8erPeter #3103 üzenetére
SO helyett köpönyeg (haha): Understanding JavaScript OOP
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #3103 üzenetére
bocsánat - igaz, library az is
és köszi
-
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #3101 üzenetére
Jah, ettől ne félj
. Eléggé szeretem követni a Java-s kinézetet
.
Most igazából egy másik kérdésem van... (az előzőt hagyjuk
)
Ez a prototype, mikor használjuk és pontosan mire való?Példakód, amit találtam.
var myObject = function(name){
this.name = name;
return this;
};
console.log(typeof myObject.prototype); // object
myObject.prototype.getName = function(){
return this.name;
};
(én valahogy azt szűrtem le, hogy a létrehozott objektumokhoz, lehet hozzáadni tagfüggvényeket.)
Tipp, mikor, mire érdemes használni. Ez csak úgy érdekel, mert egyből a jQuery-t tanultam, és úgy voltam vele, hogy ideje elővenni az alapokat és belenézni legalább a Javascriptbe, de szerintem magában a JavaScriptet nem nagyon fogom használni. (frameworkok jobb választásnak tűnnek). -
Lacces
őstag
válasz
Sk8erPeter #3099 üzenetére
Inkább ne akard tudni. Bár sejtem mi lehet.
Ez a példa ok, ezzel nincs is baj, amit te adsz.
Jó, hogy mondtad a Java-t (bár én csak hobbi szinten... saját projekteknél, de utána abba ahogyam a programozást) mert ezeknél a wrapper típusoknál fennáll az immutable tulajdonság is. Csak szerintem rossz volt a magyarázat rá... mert többszöri újraolvasásnál feltűnt, hogy az immutable-t akarja elmondani.
Bár sokszor én azt olvastam, hogy a Java-nak és a javascriptnek nincs sok köze egymáshoz.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3093 üzenetére
Az a baj, hogy azért sem tudnék működő kódot belinkelni, mert számos dolog (mint pl a list a jsfiddle-es példában) a local szerverről jön (pont ezért állítottam össze egy bemutató verziót, mert azzal nem rendelkezem, csak dolgozok vele), vagy az ügyfél saját szerverén van.
Pont ez a gond, hogy amit megírtam (kb megegyezik a jsFiddle példában lévővel), az a local szerveren lévő adatokkal működött, ki is lett adva, majd jött a hibajelzés, h az ügyfélnek néhány adat nem jelenik meg. És egy ideiglenesen kapott hozzáférés után nálunk is előállt a hiba.A bajom pont az, hogy szerintem, a prog főnököm szerint, a jsFiddle szerint meg mindenki szerint működnie kell, de esetekben mégsem teszi, és bár a megkerülhető a probléma, mivel az oka rejtett (log sem ír kis semmit), semmi esély sincs rá, hogy majd ne fussak vele össze valamikor a jövőben (meg amúgy szakmailag is érdekelne)
Szóval köszönöm a segítséget, akkor konklúzióként levonható, hogyha lesz időm utánajárni a dolgoknak, akkor ne az append fv-ben keressem a hibát, mert akkor az szerintetek bug-mentes.
A szakmai hiányosságaim a saját magam sara és a körülvevő anomáliákról, ködös megfogalmazásokról sem tehettek, szóval nem hibáztatok senkit
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3089 üzenetére
igen, lemaradt a table, köszönöm a javítást, de pont jó volt amúgy, mert így van mibe belekötni mindenkinek, és nem kell a magával a problémával foglalkozni
A kérdés továbbra is az, hogy mi van, ha a jsFiddle példában levő obj2-t nem adja hozzá a táblázathoz.
vagy azt igen, de az obj1-et nem, vagy obj432211-et nem. Ezért kérdeztem korábban, hogy tudtok-e ismert append-bug-ról, mert néhány elemre nem működik az append. A táblázatot megcsinálja, jön az elem, azt ki lehet dumpolni, minden oké vele, jön az append, szépen le is fut, de a táblázatba nem kerül bele.
A tábla id-je és az elem parentId-je között nincs különbség, se whitepace, se típus eltérés, se semmi.Egyelőre azt csináltuk, hogy nem az myList[i].parentId-hez appendeli, hanem a tableId-hoz, de az gondolom érezhető, hogy ez a probléma megkerülése, és nem a megoldása...
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3086 üzenetére
sikerült jsFiddlet csinálni.
A probléma az, hogy van pl az obj2-t (meg az obj356-ot, meg full random alapján) nem rakja bele a táblázatba, csak nem tudom, hogy miért. De ha azt mondom, hogy, a "#base222"-höz rakja, akkor azzal nincs gond, meg ha azt mondom, hogy
var obj17 = obj2;
$("#base tr).append(obj17);
akkor azzal sincs gond, csak az obj2-base kapcsolattal.Remélem érhetően írtam le
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3084 üzenetére
én azt sohasem mondtam, hogy a projektben sok a 0-a, én azt mondtam, hogy a titoktartásimban van sok nulla
ebéd után csinálok egy jsFiddlet, ha tud rá majd valaki mondani valamit, akkor nagyon örülni fogok, mert már fúrja az oldalam a dolog -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3082 üzenetére
dehogy komolyak. mondtam már, hogy sok a nulla a titoktartásimban, szóval nem ctrl + c&v-hetek, azaz mindig át kell írni minden változót, id-t,osztálynevet, stb-t, és legegyszerűbb ilyenre írni. tudok én normális neveket adni (csak nem mindig szoktam
)
Szóval jött a prog főnök, megnézte, Ő sem tudott mit mondani rá. Ez a kb "ilyen probléma márpedig nincs" kategória. Annyit tudtunk, hogy megkerüljük. Én kineveztem az év problémájának, ha lesz majd időm, valahogy meg szeretném fejteni.
holnap csinálok jsfiddle-t, ma innom kell. ha valamelyik napra inni kell, akkor ez az volt
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3080 üzenetére
Sajnos ettől féltem...
nincs összekeverve, egy ciklusban van amit hozzáad, van amit nem, de az is kidumpolható, amit nem ad hozzá. viszont ha létrehozok egy objektumot ugyanolyan adatokkal, mint amit nem ad hozzá, akkor azt már hozzá tudja adni.
Nincs whitespace, meg semmilyen speciális karakter, azaz pl <div /> {"parentId":"000" "id":"123" "value": "a_1"} -et hozzáadja, de <div /> {"parentId":"000" "id":"234" "value":"a_2"}-t meg nem, de <div /> {"parentId":"000" "id":"345" "value:"a_3"}-at viszont megint hozzáadja $("#000")-hozszóval tanácstalan vagyok egyelőre
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3077 üzenetére
igen, de ez olyan hogy visszasírom a 2000 soros eszetlenséget
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3075 üzenetére
Az volt a baj, hogy levágta a szöveget, csak a 3 pontot nem rakta ki. Mármint a chrome motoros alkalmazásban. Ha ilyen netes izében próbáltam, vagy simán böngészőben, ott működött (természetesen), közben megszületett a döntés, hogy írjuk újra az egészet normálisan, és ne a dzsindzsát pofozgassuk, meg is történt ~100 sorból a 2k helyett. Működik, kezelhető, átlátható. Csak most más probléma adódott
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3073 üzenetére
sajnálom, nem voltam génél napokig, majd sos munka, utána meg rendőrség, mert kiraboltak
Köszi amúgy, után fogok nézni, mert közben próbáltam a text-overflow: ellipsis -t, néha megy, néha meg nem, furcsa az egész...
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3069 üzenetére
Az van, hogy egyelőre van 10 oszlop, elemekkel. mint egy nagy táblázat. Most mind a tíz oszlopra van egyesével egy qrva nagy onclick, és szintén qrva nagy hover fv, úgy, hogy $oszlop1.onclick(...), $oszlop2.onclick(...) stb, tehát ugyanaz a kód háromnegyede, az indexektől eltekintve.
Most én megírtam külön eseménykezelőben, hogy az oszlopon belül lehessen külön elemekkel foglalkozni (ehhez kellett a két indexes bind), így minden tökéletes, csak a fölösleget ki kell gyomlálni, meg dinamikussá tenni, mert mi van ha nem 10 oszlop kell, meg ne töltse már be a 10 oszlop eseménykezelőjeit, ha csak pl kettőben van adat.Most csak az "egy indexes bind" kell
milyen szép szakkifejezés, aminél egy for ciklusba rakok egy onclick-et, és egy hover-t, így csak egy vagy kettő fv-em lesz, és szép pici, átlátható, olvasható, dinamikus kódom lesz.
sztanozs: át is küldtem a főnöknek, hogy tűzzük ki célul
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3066 üzenetére
jaja, nem szoktam js dokut olvasni, mert a végén megtanulom
tudom, üljek le egyessel.
viszont átolvastam a küldött linket, és sikerült megcsinálni amit kellett, olyan jól, hogy holnap kiírtok vagy 2000+ sort a kódból
köszönöm!majd ezután csak akkor jövök, ha nem megy dokumentációból, ami előfordulhat, mert nem lehet a munkahelyen inni
a gondolkodáshoz az meg köztudottan kell
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3062 üzenetére
igen, azt látom, böngészőben nálam is "rendesen" működik, csak ebben a keretrendszerben nem.
Ezzel az a baj, hogy ha kétszer futtat mindent (itt most nem alertre, hanem bármilyen egyéb beállításra, tömbön iterálásra, stb-re gondolok), akkor belassítja az egészet. Bár most egyelőre skippelem, hogy haladjak.Szóval hogy tudok két értéket bindolni egy fv-hez?
mert
function alma(i,j) {
alert("i: " + i + " j: " + j);
}
for(.. i<10; i++){
for(j<20;j++){
alma(i,j);
}
}
esetén mindig i: 10 j: 20 párokat kapokHa bindoltam az i-t és azt mondtam, h alma() {alert(this)}, akkor kirta, h 1, 2, ...
Két értéket hogy lehet bindolni? -
sztanozs
veterán
válasz
Sk8erPeter #3060 üzenetére
Mindegy is - az sem tűnt fel neki, hogy a véletlenszám generáló függvény miért nem generálja ugyanazt a számot kétszer egymás után...
-
válasz
Sk8erPeter #3040 üzenetére
Hát csak arra az esetre gondoltam, hogy eljut a projekt arra a komplexitási szintre, hogy ezt a ciklust még egyszer le kell futtatni, mert mondjuk beAJAXol két tucat entitást a meglévőkhöz.
-
válasz
Sk8erPeter #3036 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a helyes megoldás nem ez, hanem sokkal magasabb szinten újratervezni az egészet, de a gyakorlás kedvéért gondoltam megválaszolom a konkrét kérdést
Sajnos nem csak magyar és nem csak kis cégek jellemzője a sok pénzért hullámzó (nem ritkán hulladék) minőség. Ha ennyire meglepő, megkérdezhetem (akár privátban), hogy hol dolgozol? Egyébként egy dolog, hogy mennyi nulla van a végén, ennél durvább a költség.
Muton, a probléma általános megoldása szerintem arra alapul, hogy meg tudod-e állapítani az adott elemhez tartozó következő elemet. Akkor nincs szükség ilyen statikus behuzalozásra, mint amit a binddal csináltam, sokat egyszerűsödne az egész click eseménykezelő. Sőt, akkor már az on() függvényt is be lehetne vetni.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3030 üzenetére
volt
hétfőig az utolsó kérdés:
van egy csomó fv-em, ami ugyanazt csinálja vagy 10 nevében eltérő elemre:
$('.item1').click(function() {
$('.item1').show(); $('.item2').show();
}
$('.item2').click(function() {
$('.item2').show(); $('.item3').show();
}
...meg lehet azt csinálni egy függvénnyel? hogy ha item + valami nevű elemre kattint, akkor csináljon valamit az item + valami, és az item + valami+1 elemen is?
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3028 üzenetére
basszus, alig bírtam nem hangosan felröhögni, mert akkor nem dumálom ki ^_^
már ezért a beszólásért is érdemes volt küzdeni az egésszel
De én köszönöm a segítséget és az energiát, de sajnos nem én döntök, simán felülbírálhatják, mert a felelősség az övék, úgy van, ahogy szeretnék -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3026 üzenetére
Királyul megcsináltad. Elkezdtem így írnin szóltak, hogy nem kellene a listajelölő
, meg hogy csináljam úgy hogy minden külső és belső divet html text-ként adjam hozzá:
meg hogy túlbonyolítom a dolgokat('<külső div> + '<belső div> + </div> + </div>')appendTo(id > .class);
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3024 üzenetére
Nem tudom, egy óriási css állít mindent, gondolom lesz eltérés hogy div vagy li.
minden divekkel van megcsinálva, és ha az egyiket pár pixellel odébb akarta rakni a fejlesztő (grafikus), akkor berakott elé egy pár pixeles üres divet, meg lapozásoknál, kattintásoknál, minden átccs-ezve, stb. fél képernyőnyi cucc több ezer sorral megoldva
én ebbe nem változtatok semmit.
most az a feladat, hogy az előre html-be beírt cucc helyett dinamikusan állítsam elő, azért szeretnék pont olyan struktúrátA lényeg, h a felület menjen, jön majd valaki, aki majd megcsinálja értelmesen ugyanezt. de addig is működnie kell
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3022 üzenetére
A nevezés megy, csak nem ctrl+c, ctrl+v -zhetek, mert ha meglátja a cégtől vki, h felrakom a forrás részét, akkor nekem végem van, ezért írom át a,b,c-re, mert így egyszerűbb, szóval amúgy ésszel van
Lista sajnos nem jó. (Meg olyat már csináltam, az meg tudom írni
) Az elemek sorrendje mindegy, csak menjen végig az egészen. (igen, kifelejtettem a ...-ot, nem csak az első három kellene)
Azért többszöröződnek az elemek, mert minden alkalommal minden .c osztállyal rendelkező elemhez hozzáadod újból a listaelemeket.
tudom, pont az a bajom, azért írtam, hogy nem jó.
én arra gondoltam, hogy "c" helyett a külső div-nek "c"+i-t adok, így mindegyik más lesz, és nem rakja bele a következőket, utána meg ha már jó, akkor átnevezem őket sima "c"-nek. csak ez nekem elég gyalog megoldásnak tűnik, pont azt kérdeztem, hogy van-e erre valami elegáns módszer.
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3018 üzenetére
na, ezt hoztam össze, csak sajnos itt nem működik
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3016 üzenetére
pont nem szopatás, mert könnyű leírni. a jelszavamat meg elfelejtettem, de megpróbálom megoldani
-
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3002 üzenetére
Van egy kis gond.
Szóval van egy divem, annak id-ja ("#1"), abban van egy div, csak class-a ("a"), abban megint egy div, csak class-a ("b").
Nekem ebbe a belsőbe kellene dinamikusan berakni egy valamit, ami egy div class=c, benne egy div taxt=array<div id="#1">
<div class="a">
<div class="b">
<div class="c">
<div>array[0]</div>
</div>
<div class="c">
<div>array[1]</div>
</div>
<divclass="c">
<div>array[2]</div>
</div>
...
</div>
<div>
</div>Na most megcsináltam a nagy harcifüggvényt, ami szintaktikailag ugyan jó, de szemantikailag meg nem
fv:for (... i<array;...) {
$("<div />", { "class": "c"}).appendTo("#1 > .a > .b"); //a dinamikusan létrehozott "külső"divem
$("<div />", { "text": array(i) }).appendTo("#1 > .a > .b >.c"); // a belső divem
}A probléma ugye az, hogy i=0-nál szépen belerakja a calss=c-s divbe a belső divet, viszont i>0-nál már nem csak az aktuálisan létrehozott class=c divekbe rakja bele a belső divet, hanem az össze azelőtt létrehozott class=c-s divbe.
Hirtelen arra gondoltam, hogy class=c helyett legyen c+i, így nem fogja a belső diveket belerakni az azelőtt létrehozottakba, és utána meg ha kész van, akkor átnevezem az össze c+i-t c-re.
Ha jól gondolom, akkor ez működhet, de valami elegánsabb megoldás ha van, az jó lenne (mármint generálássorán) -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3012 üzenetére
nem
css-hez meg pláne nem. lassan jön egy új kolléga, aki majd csinálni fogja, én csak sos-ben tolom... -
Muton
addikt
válasz
Sk8erPeter #3002 üzenetére
Hát ez qrva jó! köszi! A hetem nagyon húzós, de utána már tényleg jövök egy-két sörrel
Még kell egy féléves csinálgatni, utána ivásmost jutott eszembe:
- Kitaláltam, hogy mi leszek farsangkor.
- Mi leszez?
- Részeg! -
Speeedfire
félisten
válasz
Sk8erPeter #2996 üzenetére
Mikre van neked időd.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #2995 üzenetére
Kipróbáltam, még az IE8 is "szereti" (meg FF).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+16GB
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest