-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Én befejeztem, JQuery-t használtam, szerintem nem árt ha már az elején megismerkedsz vele, írtam kommenteket is, de nyílván a nagyja rád marad
-
Sk8erPeter
nagyúr
A páros, páratlan számok tömbjének kiíratásáig volt kedvem foglalkozni vele:
Kerüld az onclick()-et, inkább oldd meg úgy, ahogy írtam, kerüld a document.forms.satöbbibaromságokat, inkább használj id-t az elemekhez, és azonosítsd őket egyértelműen, vagy class alapján, vagy ilyesmi.
Meg használd a JavaScript tömbjeinek metódusait, kényelmesebbé tehetik a kódodat.
Ezenkívül kerüld az ilyen t, t1, t2 és hasonló fantáziadús változóneveket, később fingod sem lesz róla, az a változó az mit csinál, mi a szerepe, tehát nyugodtan írj jó hosszú, egyértelmű neveket, sokkal hasznosabb, legalább tudod, mire való.
Kikommenteztem a kódban direkt egy-két részt, hogy lásd, mi változott.
Ja, és a W3C validátorát is érdemes használni a kódodra, mert elég sok hibát tartalmazott.
Remélem, innentől menni fog, ne kérd senkitől, hogy csinálja meg teljesen a kódodat, ha elakadtál valamiben, kérdezz rá, mi nem megy, és akkor abban szívesen segítünk. Mondjuk szerintem így is már sok segítség volt a fenti. -
martonx
veterán
Van benne hiba rendesen. Egyrészt, a páros rész sem jó, feltéve, hogy a komplett páros tömböt ki akarod iratni.
Másrészt a páratlannál sem azt csinálod, amit kellene, sőt nem is értem mire gondoltál, hogy mit akarsz csinálni.
A feladat elég bagatell, de egy fórum nem elég arra, hogy megtanítson a programozás lapjaira. -
Sk8erPeter
nagyúr
Javaslom, hogy tedd fel ezen helyek valamelyikére, ahol online is egyből kipróbálható lesz a kódod:
http://jsfiddle.net/
http://jsbin.com/Ehhez még regisztrálnod sem kell. A használatára az előző hsz.-emben láthatsz példát.
Azért javaslom ezt, mert másnak is túl drága az ideje ahhoz, hogy a hsz.-edben próbálja kihámozni a kódod működését, ha viszont egyből működés közben látja, akkor nagyobb eséllyel talál rá megoldást, a Te gondod pedig hamarabb oldódik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest