Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Van egy kis gond.
    Szóval van egy divem, annak id-ja ("#1"), abban van egy div, csak class-a ("a"), abban megint egy div, csak class-a ("b").
    Nekem ebbe a belsőbe kellene dinamikusan berakni egy valamit, ami egy div class=c, benne egy div taxt=array

<div id="#1">
    <div class="a">
    <div class="b">
    <div class="c">
    <div>array[0]</div>
    </div>
    <div class="c">
    <div>array[1]</div>
    </div>
    <divclass="c">
    <div>array[2]</div>
    </div>
    ...
    </div>
    <div>
    </div>

Na most megcsináltam a nagy harcifüggvényt, ami szintaktikailag ugyan jó, de szemantikailag meg nem
    fv:

for (... i<array;...) {
    $("<div />", { "class": "c"}).appendTo("#1 > .a > .b"); //a dinamikusan létrehozott "külső"divem
    $("<div />", { "text": array(i) }).appendTo("#1 > .a > .b >.c"); // a belső divem
    }

A probléma ugye az, hogy i=0-nál szépen belerakja a calss=c-s divbe a belső divet, viszont i>0-nál már nem csak az aktuálisan létrehozott class=c divekbe rakja bele a belső divet, hanem az össze azelőtt létrehozott class=c-s divbe.

Hirtelen arra gondoltam, hogy class=c helyett legyen c+i, így nem fogja a belső diveket belerakni az azelőtt létrehozottakba, és utána meg ha kész van, akkor átnevezem az össze c+i-t c-re.
    Ha jól gondolom, akkor ez működhet, de valami elegánsabb megoldás ha van, az jó lenne (mármint generálássorán)

Miért szopatod magadat meg minket ilyen fantáziadús nevekkel, mint "1", "2", "3", meg "a", "b", "c"? :O Ha valaki megnézi a kódjaidat, nem szokott könnyekben kitörni? :DDD
    Inkább legyen 100 karakteres a változóneved, mint hogy ilyen tök érthetetlen neveket használj.
    Meg rakj már fel légy szíves jsbinre vagy jsFiddle-re egy példát, mert ne nekem/nekünk kelljen már ezzel időt tölteni plíz. :)

i<array
    ez így nem fog menni, legfeljebb i<array.length

array(i)
    ez így szintaktikailag hibás, legfeljebb array[i]
    de NE használj ilyen neveket, mint array meg hasonlók, mert egyrészt ez is totál nem mond semmit, hogy konkrétan melyik tömbről van szó, meg elnevezésben nagyon hasonló a nyelvi lefoglalt "Array" kulcsszóra. Ergo teljesen félrevezető.

Új hozzászólás Aktív témák