- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dave-11 #3230 üzenetére
"PHP-val egy adatbázisból íratom ki a bejegyzéseket, egy while ciklussal, és akkor hogy állítsak különböző id-t"
Te magad írtad le a kulcsszót... ciklus... pl. létezik olyan, hogy ciklusváltozó, aminek az értékét minden lépésnél növeled eggyel.Például:
$i = 1; // most direkt egyről indítom
while($cikk=mysql_fetch_assoc($adat)){
// ....
echo '<input type="text" class="hozzaszolas" id="hozzaszolas_' . $i . '" />';
// ....
$i++; //növeled
}nem egy nagy misztikum, így olyan id-jeid lesznek, hogy hozzaszolas_1, hozzaszolas_2, stb...
de én a helyedben inkább a cikknek az id-jával helyettesíteném, például így:echo '<input type="text" class="hozzaszolas" id="hozzaszolas_' . $cikk['id'] . '" />';
(persze csak ha id kulcs létezik)
hogy OFF-oljak is egy sort, ha már PHP-kód:
az elavult és szar mysql_query-s bohóckodásról még most szokj le, és szokjál rá a PDO-ra (Tele von Zsinór kolléga gyors áttekintő cikke: http://maerlyn.eu/2011/12/03/pdo.html). Objektumorientált adatbázis-wrapper, prepared statementekkel.
Ha ennél meggyőzőbb érv kell:
http://prohardver.hu/tema/php_kerdesek_2/hsz_10152-10152.htmlmásik:
echo "<input type='text' id='hozzaszolas' />";
ezt szintén felejtsd el. A macskakörmöt hagyd meg HTML-kódnak, a PHP-kódban pedig használj sima aposztrófot:
echo '<input type="text" id="hozzaszolas" />';
Gyorsabb is (nem kell változó-behelyettesítéssel foglalkozni aposztróf esetén). -
Jim-Y
veterán
válasz
Dave-11 #3190 üzenetére
a $(document).ready() az jquery, amivel szintén egyszerűen meg lehet oldani a dolgot:
A működése nagyon hasonló a pure js-éhez, a JQ kód figyeli, hogy a proci element mikor változik, ha változik, akkor az ar elem. text fieldjébe beleírja a változás (change) eseményt kiváltó event egyik propertyjét, esetünkben ez a target.value ami épp az lesz, ami kell nekünk.
-
Jim-Y
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dave-11 #3184 üzenetére
Szerintem nem kár, hát pont ezt írtam korábban, hogy a randomizálás nem sok kép esetén hülyeség, mert akkor könnyen előfordulhat az, hogy egymás után ugyanazok a képek jelennek meg fadeTo-val.
Viszont tudja a randomizálást is:
http://jquery.malsup.com/cycle/begin.html4 - Choose Other Options
...
$('#s6').cycle({
fx: 'scrollDown',
random: 1
}); -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dave-11 #3180 üzenetére
Nem rossz, de ezzel a randommal az a baj, hogy kevés elemnél nyilván könnyen előfordulhat, hogy ugyanaz a kép többször előfordul egymás után.
Amúgy a jsFiddle-re felrakott kódnál nincs szükség a html, head részre.jQuery Cycle pluginnel, mint könnyen konfigurálható alternatíva (ehhez az "Add Resources"-nél beraktam a plugin JS-fájlját:
-
Jim-Y
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dave-11 #3161 üzenetére
Esetleg innen összeszedheted az alapokat:
http://nagygusztav.hu/web-programozas
van benne külön JS-rész is.
Csak belepörgettem, az alapján az alapokhoz talán jó lehet. Csak az ilyen document.urlap.tipus[0].checked-jellegű kódokat ne jegyezd meg, és ne használd majd a későbbiekben.Amiket leírtál, azok egyébként lazán összeguglizhatók. Én speciel össze-vissza ugráltam a tanulásban, rendszertelenül kutakodtam mindenféle engem érdeklő probléma után, könyvtárból kivettem szakkönyveket, e-bookokat nézegettem, példakódokat bújtam Guglizás után, nálam nem volt különösebben rendszer a tanulásban, de aztán szép lassan kezdett összeállni a kép, bár így is nyilván van egy csomó minden, amiről még fogalmam sincs.
Mindenesetre webprogramozós versenyen bátorság elindulni JavaScript-tudás nélkül, mikor lesz? Mennyi időd van felkészülni? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dave-11 #2599 üzenetére
Feladatfüggő, hogy mennyire könnyű vagy nehéz...
Ha egy DOM-ban lévő elem háttérszínét akarod megváltoztatni, az tipikusan az elég egyszerű feladatok közé tartozik..."általában mire használják?"
Általában kliensoldali programozásra.
Leggyakoribb felhasználási területe a weboldal megjelenítésének és működésének felhasználóbarátabbá tétele kliensoldali kódokkal, formvalidálás, elemek elrejtése-megjelenítése, stb. Plusz AJAX-ozás, táblázatok legenerálása, stb. Aztán lehet bonyolítani.
Most csak nagyon röviden, leegyszerűsítve. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- bambano: Bambanő háza tája
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest