- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #3116 üzenetére
"csak valamiért a téma a JS-t hívja meg"
Olyan nincs, hogy a "JS-t hívja meg", legfeljebb egy JavaScriptben megírt függvényt/metódust lehet meghívni.Úgy tűnik, mintha minden egyes link tartalmát Lightboxban akarná megjeleníteni, az alapján, amit leírsz, de eléggé meglepne, ha nem lenne erre valami konfigurálhatóság, hogy mit akarsz ebből kizárni. Ezért mondtam, hogy mutass már egy képernyőképet (screenshotot) a szerkesztőfelületről, de nem tetted.
Szerk.:
egyébként meg azért linkeltem itt a WordPress-fórumokat, mert ott biztos van tapasztalat erről. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #3114 üzenetére
Na várj, szerintem félreértesz.
Azzal nincs semmi baj, hogy képet linkelsz valahova. Igazából az most mindegy, hogy a link egy szöveg vagy kép, tehát hogy az <a></a> tagek közt mi van. Az oldalad meg jól néz ki, nincs vele baj, tehát nem azt elemeztem.
A vászonszerű megjelenítés alatt azt értem, amit a Lightbox, Fancybox, Colorbox és társai csinálnak: felugrik egy "kisablak", és a háttérben lévő dolgok pedig elhomályosulnak, mintha eléjük kerülne egy átlátszó fekete vászon vagy függöny, vagy mintha valaki lekapcsolná a lámpát, és a figyelem középpontjába a felugró kép, iframe, szöveg vagy akármi kerülne (reflektorral megvilágítva a színpadon).
Amikor itt rákattintasz bármelyik linkre, akkor ez történik.De amikor linkelsz a Google Play oldalra, akkor ennek semmi köze nem kéne, hogy legyen egyáltalán a Lightboxhoz, Fancyboxhoz, Colorboxhoz vagy bármihez. Egy sima, egyszerű, mezei link kellene, hogy legyen, nem kéne, hogy az előbb említett JavaScript-pluginek valamelyike ráerőltesse a linkre magát. Erre kellene, hogy legyen valami beállítás.
Amikor szerkeszted ezt a cikket, akkor hogyan szúrod be a képet, hogy néz ki a szerkesztőfelület? Gondolom valami WYSIWYG-alapú szerkesztő van ott. De a cikk bepötyögése után a képeket hogy pakoltad be? Arról tudsz mutatni mondjuk egy screenshotot?Erre gondolok, hogy ilyen egy "mezei" link, csak simán mutat valahova, kattintásra odavisz:
http://jsbin.com/adoket/1
Katt a jobb fölső sarokba, ott láthatod, mi a kódja, semmi Lightbox, Colorbox, Fancybox nincs a dologban. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #3112 üzenetére
Na várj, egyszerűsítsük le a dolgot először: igazából itt pont nem értem, minek kell egyáltalán ilyen vászonszerű popupban megjeleníteni az oldalt. A "Get it on Google Play" miért nem csak egy sima link a külső oldalra, és kész? Miért kell ehhez JavaScript?
Ja, és fontos, hogy itt nem Java-ról, hanem JavaScriptről beszélünk.
"Így most arra jutottunk (egy olvasóm ért a JS-hez valamelyest, vele próbálkozunk), hogy nem bántjuk a beépített Lightboxot-ot, inkább meg kéne javítani, hogy menjen a link képpel."
Ha a Lightbox eleve nem képes az iframe-es megjelenítésre, akkor a Lightbox "bántása" nélkül nem fog menni a dolog.Max. egy másik megoldással, de ha ragaszkodsz a külső oldal vászonszerű megjelenítéséhez (ami mondjuk itt sztem nem indokolt, de ez magánvélemény
), akkor muszáj lesz bevetned valami plugint. Amúgy valószínű, hogy az van, amit mondtál, hogy a két library valamilyen oknál fogva összeakad, mert mondjuk a WordPress plugin vagy theme vagy valami ezzel kapcsolatos nem kezeli megfelelően.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #3109 üzenetére
Nem ismerem a WordPress-t, így nem tudom, hova lehetne nyúlni, hibanaplóban nem jelez-e valami problémát, nincs-e státuszriport arról, hogy esetleg valami függőség hiányzik (Drupalnál a jobb modulok jelzik, ha valami nyűgjük van), és így tovább, így most nem tudom konkrétan megmondani, mi lenne a megoldás. Először nem néztem az oldalad forráskódját, azt hittem, saját kód, vagy ha külső, akkor is bele tudsz nyúlni a kódjába. Gondolom ezt a részét annyira nem vágod még.
Mindenesetre alapszabály, hogy soha nem kísérletezgetünk éles oldalon!!
Inkább töltsd le FTP-n keresztül, rakj fel egy helyi webszervert (akár egy EasyPHP-s gyorsmegoldás is megteszi, nem tudom, milyen platformra kéne, Windows-t vagy Linux/UNIX-alapú rendszert használsz-e), és ott üzemeld be az oldalad, az az egészséges, ha ott próbálgatod, mert akkor az éles rendszerben nem tudsz kárt tenni, meg a látogatóid nem látják a próbálgatásaidat (így nem tapasztalhatnak furcsa anomáliákat, ami csökkenti a felhasználói élményt).A két slide-hoz milyen plugin tartozik, azt nem tudod megnézni? Vagy ezt a slide-ot az oldalhoz tartozó theme/smink rakja oda? Nagyon kell egyébként, hogy a Google Plus oldalra mutató link popupban jelenjen meg?
Amúgy az a gáz, hogy ez inkább WordPress topicba tartozna, mert a CMS-ekben az ilyen kész plugineknél és sminkeknél az ilyen gyakori megoldásokhoz (mint ez a főoldali slide) ritkábban van szükség egyedi kódmódosításokra, szóval valszeg csak WP-tapasztalat kell hozzá. Ha tudsz angolul, megpróbálhatnád itt, itt biztos egész gyorsan válaszolnak:
WordPress Answers - Stack Exchange
Aztán gondolom ez a hivatalos magyar fórum:
http://kozosseg.wphu.org/forumok -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Skynet258 #3107 üzenetére
Szerintem térj át a Fancybox-ra vagy Colorboxra, itt írják is, hogy nem támogatja az iframe-ek vásznon történő megjelenítését a Lightbox: [link].
Aztán ha az megvan, akkor majd még írj, és akkor segítünk annak a beüzemelésében is.Fancybox iframe-re itt vannak példák, egyből a főoldalon:
http://fancybox.net/
(lásd Google maps (iframe), Youtube (iframe))Colorbox iframe-re itt:
http://www.jacklmoore.com/colorbox/example5/
(lásd Outside Webpage (Iframe))
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest