Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Skynet258

veterán

válasz Sk8erPeter #3121 üzenetére

Mint már jeleztem párszor, nem értek hozzá, ezért a helyenként érdekes fogalmazás. :B Annyira nem számít a dolog, ezért nem csináltam képeket. Főleg, hogy itt a WP-t is be kéne mutatnom, szóval tényleg sok körös lett volna ez a dolog, ennyit meg nem ér.;)

• Skynet258

veterán

válasz Sk8erPeter #3115 üzenetére

Ja, hogy ezt értetted vászonnak; az én "grafikus" agyam a layer-t hamarabb felfogta volna. :D
    A vicc, hogy a képek beillesztésének metódusában semmi változás nem következett be, csak valamiért a téma a JS-t hívja meg (és ezzel a Lightboxot), az meg meg akarja nyitni a saját layerében. Aztán persze rájön, hogy mégsem kéne, mert ez valójában egy link... és kakukk.

"De amikor linkelsz a Google Play oldalra, akkor ennek semmi köze nem kéne, hogy legyen egyáltalán a Lightboxhoz, Fancyboxhoz, Colorboxhoz vagy bármihez. "

Én ezt tudom, te is tudod, csak ezek szerint a skin készítői gondolták ezt másképpen. :DDD

Igazából pontosan nem tudom, és nem is értem a folyamatot magát, csak azt tudom, hogy nem csinálok semmit másképp mint eddig, mégis meghülyült az adott skinnel.
    Mivel igazából sem időm, sem kedvem, de legfőképp tudásom nincs orvosolni a dolgot, így egyszerűbbnek látom, ha másik téma után nézek. :K

BTW Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek, aki ma errefelé jár! :R

• Skynet258

veterán

válasz Sk8erPeter #3113 üzenetére

Nekem aztán nem kell hozzá javascript, csak a téma akarja (két napja váltottam erre a témára egyébként). :DDD Én a szerkesztőben feltöltök egy képet, megadom a linket (ha akarom egyáltalán, hogy valahová mutasson).

Sima szöveges link puritán lenne, meg nagyjából 500 bejegyzésem van az oldalon, ahol képet "linkesítettem", szóval azok is jó lenne, ha működnének... :)

Bántanám én szívesen a Lightboxot, le is túrnám a francba, csak annyira bele van gabalyodva ebbe a témába, hogy több mindent is kezel. Annyira meg nem értek a dologhoz, hogy alapjaitól írjam újra a dolgot. :(
    Vászonszerű megjelenítés alatt megmondom őszintén nem tudom, mit értesz, ha a dizájnra vonatkozik, akkor nem szoktam olyat nézni, hogy mi indokolt vagy sem, hanem ami nekem tetszik. :)

Plugin bevetésével szintén nincsen semmi bajom, csak hiába teszem fel, ha úgy meg más része nem működik az oldalnak ugye.

Szerintem a vége kuka lesz, mert én nem értek hozzá, mást meg hirtelen nem tudok, aki megoldaná a problémámat... Azért köszönöm, hogy foglalkoztál a dologgal. :R

• Skynet258

veterán

válasz Sk8erPeter #3111 üzenetére

Itt nem nagyon van semmi feedback sajna. :( Kódba szoktam nyúlkálni, de nem Javával kapcsolatban, csak egyszerű HTML meg CSS.

Általában ha "játszom", akkor van backup, akár fileokról amiket módosítok, így vissza is tudom dobni rögtön. Az olvasóim megértőek, na meg ez csak egy hobbi oldal, elnézőek velem :D
    De persze jogos amit mondasz.
    A főoldal slide-jai a témához tartoznak, nem különálló pluginok.

Az a baj egyébként, hogy ez a beépített Lightbox nagyon szét van terjedve a témában - feltettem ugye a Fancy-t, és máshol is problémás lett a megjelenítés.
    Így most arra jutottunk (egy olvasóm ért a JS-hez valamelyest, vele próbálkozunk), hogy nem bántjuk a beépített Lightboxot-ot, inkább meg kéne javítani, hogy menjen a link képpel.

Azért gáz ez nekem, mert sok olyan eset van, mikor linkkel látok el egy képet. Páldául minden játék és propgram bemutatóm ilyen; katt itt pl a lentebbi "get it on play" képre, és látod, mire gondolok. Alul írja a linket, tehát annyi kimegy a kódból, csak nem vált át az adott oldalra, amire mutat a link. :(

Megnézem majd a többi helyet is, amit írtál. :R

• Skynet258

veterán

Na most Fancybox fent van, linkelt kép működik, csak a főoldali slide-ok nem. :(

• Skynet258

veterán

válasz Sk8erPeter #3108 üzenetére

Szia!

Áttérnék én szívesen... Csak nem működik ahogy kéne. :(

Felrakom pl. az Easy Fancybox plugint. A képeken működik, ahogy kell, ha megadom, hogy ilyen átmenet, olyan keret, megy szépen. Viszont a főoldalon lévő két (gondolom szintén hasonló scriptet használó) "slide" (az oldal felső részén és középen lévő két animált rész) megszűnik működni, hiába kattintok rájuk, nem reagálnak a kijelölésre, stb.
    Gondolom a témába épített Lightbox és a felrakott Fancybox veszik össze, ezért az anomália. Csak innen nem tudom hogyan tovább...

• Skynet258

veterán

Sziasztok!

Elég nagy problémám lenne, és bár mindent megpróbálok magam csinálni, most 10+ óra szenvedés után feladom, és kérdezek. Előre bocsájtom: nem értek a programozáshoz, CSS-hez még valamennyi csak csak ragadt rám, de most (szerintem) Lightbox, Java hibába ütköztem (ha hülyeséget mondok, nem kiröhögni :DDD ).

Adott ez a bejegyzés, hibajelenség: van két kép, amik linkelve vannak külső oldalra (Google+). Tehát ha rákattintunk, be kéne hoznia a linkelt oldalt. Ehelyett csak szépen tölt, tölt, és nem történik semmi...
    Addig eljutottam, hogy valószínűleg a használt téma Lightbox megoldása a szar, mert ha felteszek egy másik Lightbox kezelőt (pl. a Fancybox2 nevűt), akkor a kép linkelés ok lesz - viszont a főoldalon lévő két slide kakil be (a címsorban az oldal link is kap egy # jelet, ha ez valakinek mond valamit a hibáról...[andro-id.info/#]).
    Amit szeretnék: működjön a kép linkelés és a főoldali két slide is megfelelően - hogy ehhez a beépített Lightbox-ot javítjuk meg, vagy a Fancybox2-t csiszoljuk úgy, hogy ne szóljon bele a főoldali dolgokba, alapvetően mindegy.

Hajnali ötig játszottam a dologgal, és persze most is pár órát, de mint írtam, nem értek hozzá, csak próbálok rájönni. Egy szint után viszont a próbálkozás és az autodidakta tanulás kevés, és most értem el ide.

Segítsetek nekem kérlek, mert baromi fontos lenne, sok kép van linkesítve (Android Play-re vezető linkek), és most egyik sem működik. :O

Előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés