Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz martonx #3169 üzenetére

Hát én annak idején a plain JS tanulmányozásával kezdtem, persze a mai napig vannak újdonságok, és egyáltalán nem mondom, hogy "rendesen" beleástam magam, de azért legalább nem okoz problémát, ha a plain JS-hez kell nyúlnom....ettől függetlenül nem sírom vissza a plain JS-es kódírkálásokat, azért nagyon sok kód a sokszorosa lehet tényleg, mint jQuery-vel megírva, ha már library, és ha már össze van gyűjtve olyan tudásbázis, amire építve már lehet cross-browser-közeli kódot írni, kevesebb macerával: például hogy sok-sok függvény megírásával nem neked kell tökölni, meg ahogy a honlapon is írják, kevesebbet kell gépelni. Persze lehet minden köré valami saját wrappert írni, de akkor már lassan ott tartunk, hogy felfedezzük a spanyolviaszt. :) Szóval én nagyon szívesen váltottam át jQuery-re, és nem nagyon vágyom rá, hogy plain JS-ben írogassam a kódjaimat, csak ha nagyon muszáj. Tehát szerintem nem kár átváltani, még ha erőforrás-igényesebb is, igényesen megírt kód nem azon fog elvérezni, hogy pár(tíz) milliszekundummal később fut le a kód.
    Mobilnál nincs tapasztalatom, ott biztos más a helyzet, és ott azért számít az erőforrásigény-beli különbség.

"Ráadásul a css3 animálásokban is annyira erős, hogy az alap jquery-vel megoldott animálások szerepét is simán át tudja venni."
    Itt mire gondolsz?

Új hozzászólás Aktív témák