Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hővezető paszták
- Apple MacBook
- Projektor topic
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szentjánosbogárral venné fel a versenyt a Macbook Neo ellen az Intel
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rolly
veterán
Felraktam neked ide egy minidemót:
http://jsbin.com/afuyon/1/edit
A <head>-be kell betenni az alábbi kódot:
<script type="text/javascript">
var confirmLeavingSite = true;
window.onbeforeunload = function(){
var confirmLeavingSiteMessage = "You are going to leave this site. Are you sure?";
if(confirmLeavingSite){
return confirmLeavingSiteMessage;
}
}
</script>Úgy tudom, jelenleg ennek az ablaknak a megjelenését a beépített alert() és confirm() ablakokhoz hasonlóan nem tudod felülbírálni.
köszi a fáradozást, eddig eljutottam nekem pont, hogy felül kéne bírálnom mert azt akarnám, hogy egy ajánlat jelenjen meg amit a bezárásra kellene nekem feldobni ... hogy biztos nem akarja ezt megvenni? ... (ügyfél kérés
) -
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
azt szeretném megoldani, hogy az ügyfél mikor bezárja az ablakot kapjon egy üzenetet az arcába.
pl: az ablak bezárásával a nem mentett adatai elvesznek! Biztos be akarja zárni?
addig már eljutottam, hogy chromeban működött, de ff-ben nem akar. Plusz sima alert szerű ablakot sikerült dobnom. Pedig a program designjába kellene illeszkednie a felugró ablaknak .... egy jquery-s dialog kellene nekem ...
-
Rolly
veterán
ott is ez a hiba jelentkezik ... viszont raktam firebug lite js verziót és semmi hibát nem talál ... mivel lehet debugolni safariban (alert nem jó mert azért egy gmaps-et nem szeretnék végig alertezni
) -
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
Van egy ilyenem:
$("#level1 > .element > div").removeClass("active").addClass("inactive");
Ez mit csinál? Mi az a csibecsőr? meg a pont az element előtt? A level1-es diven belül keres valami element divet, azon belül meg az első megtalált divnek változtatja meg a class értékét active-ról inactivera?
level1 id-jű elemben '>' közvetlenül benne található element class div-ekben található div-ek ről leveszi az active classt és hozzáad egy inactive classt
-
Rolly
veterán
van egy oldal amit én csináltam, s a google maps nem megy rajta ipad alatt ezzel tudok valamit csinálni? (ipadom nincs így javítani a hibát is nehézkes ...)
-
Rolly
veterán
Ez érdekes.
Valaki azt írja: "The problem is occurring because geocoding does not allow a lot of simultaneous requests."
De mondjuk akkor is elég furcsa, hogy ebben az esetben miért épp 11-nél áll meg...nálam is 11-nél ált meg és én sem értem ha programozó csinálta akkor 2-hatványai -1 lenne az értelmes
ha marketinges akkor meg 10 vagy 50 vagy 100
persze lehet magyar és 1 tucat már nem megy 
de régen működött aztán egyszer csak elromlott

-
Rolly
veterán
Azért nem volt világos, hogy miért baj, ha publikus a tábla, mert onnantól, hogy megjeleníted a pontokat, onnantól kezdve publikus lesz az a lista... de az eddig is az volt...
Hol írnak erről a 11-es korlátról?

-
Rolly
veterán
Tudom, hogy tudnak fogadni belőle adatot...
Eddig is erről beszéltünk. 
De nem értem, miért ne működhetne a PHP-s API felhasználásával az adatok JS-kódba íratása, úgy, hogy nem feltétlenül egy megadott Fusion táblához csatlakozol, hanem mondjuk a Gmap modullal rajzoltatod ki a markereket.VAGY ha mégis, akkor miért baj, hogy publikus a tábla? Ez volt a lényegi kérdés igazából...
Nem feltétlenül gond, hogy publikus a tábla, ha php-ból jsbe generálod a markereket akkor megint csak ott lesz a 11-es limit
... tehát ha 11-nél több marker kell akkor js-ből kell behúzni az adatokat... -
Rolly
veterán
Hogy érted, hogy view-t? Hol, mivel?
Amúgy ha PHP-vel csatlakozol, majd lekéred a megfelelő adatokat, azt kiíratod JS-kódba, akkor végül is nem kell, hogy bárki hozzáférhessen JS-sel.Amúgy őszintén szólva nem értem, miért baj, ha maga a lista publikus. Gondolom update-elni csak felhasználónévvel és jelszóval lehet. A többi adatot meg úgyis látja mindenki a honlapodon, tök mindegy, hogy most az honnan származik... Nem?
a php-s kiszedés / kirakás nagy mennyiségű adatnél (pl nálam poi) ugyanugy nem menne mint eddig, a google cuccok (draw, maps) meg tudnak fusionból fogadni adatot...
-
Rolly
veterán
Hogyhogy teljesen publikusak?
Nem néztem utána, de itt a példában úgy tűnik, felhasználónevet, jelszót is meg kell adni:
//get token
$token = ClientLogin::getAuthToken('username', 'password');
$ftclient = new FTClientLogin($token);
....ha JS-ből akarod elérni pl draw vagy maps alól akkor publikusnak kell lennie
.. de elvileg lehet viewt csinálni hozzá és elég az, ha publikus ...legalábbis a példát amit én láttam abban így volt.
-
Rolly
veterán
Ez nagyon hasznosnak tűnik.
Nem ismertem eddig.Van PHP-s API is hozzá: [Google Fusion Tables API Sample Code].
Itt van konkrét példa egy CSV feltöltésére: [link]
Itt még törlésre is lehet látni példát PHP-n keresztül: [link].

a php-s dolgokat közben megtaláltam 1 bajom van vele, hogy tök publikusak ezek a táblák (mármint ha weboldalon használni akarod)
-
Rolly
veterán
Wow, látom azóta már sikerült.

Hogyan hoztad össze végül?
Egy ilyen tapasztalat itt jól jöhet a topicban.
fusion távlát használok és a googleből ki lehet rakni mind js-sel mind iframmel az adatokat ...
viszont majd a partnerek bekerülését és törlését meg kell oldani ebből az "adatbázisból is
, mert eddig a belső rendszerből jött" -
Rolly
veterán
Bocs, de korrigálnom kell magam, mert hülyeségeket beszéltem.

A v3-as verzióhoz valóban nem kell API-kulcs, én azt feltételeztem, a saját térképek helyes működéséhez kell, de kiderült, hogy csak a monitorozáshoz van extra haszna - na meg mondjuk az is tény, hogy pl. a Drupalnál vannak modulok, amikhez követelmény a Google v3-as API-kulcsa.
Még saját testreszabott térképek megjelenítését nem próbáltam API-kulcs nélkül, hogy úgy működik-e (az infók szerint kellene nekik).[link]
"Google Maps JavaScript API v3The Google Maps JavaScript API v3 does not require an API key to function correctly. However, we strongly encourage you to load the Maps API using an APIs Console key which allows you to monitor your application's Maps API usage. Learn how to use an APIs Console key."
A plugin honlapján egyébként ezt írják:
jQuery gMap:
"You need to use the Maps API V3 Javascript from Google, you can set the sensor parameter to true or false to detect the user's location, there's no need to generate an API key:"
De itt most csak arról beszél, hogy ahhoz nincs szükség API-kulcsra, hogy a felhasználó tartózkodási helyét tudd detektálni - az engedélyére viszont szükség lesz. Operában amúgy ez nem is működik.Na, de a lényegre térve: itt van egy elég jónak tűnő tutorial + demo: [link].
Meg itt v2-es API-t használva: [link].
DE a Gmap honlapján elég érthetők a példák, lásd a markers részt az options-ön belül: [link]options =
{
latitude: 47.58969,
longitude: 9.473413,
zoom: 10,
markers: [{latitude: 47.670553, longitude: 9.588479, html: "Tettnang, Germany"},
{latitude: 47.65197522925437, longitude: 9.47845458984375, html: "Friedrichshafen, Germany"}],
controls: ["GSmallMapControl", "GMapTypeControl"],
scrollwheel: false,
maptype: G_NORMAL_MAP,
html_prepend: '<div class="gmap_marker">',
html_append: '</div>',
icon:
{
image: "images/gmap_pin.png",
shadow: false,
iconsize: [19, 21],
shadowsize: false,
iconanchor: [4, 19],
infowindowanchor: [8, 2]
}
};Vagy másik példa: [link]
$("#map4").gMap({ markers: [{ latitude: 47.651968,
longitude: 9.478485,
html: "_latlng" },
{ address: "Tettnang, Germany",
html: "The place I live" },
{ address: "Langenargen, Germany",
html: "_address" }],
address: "Braitenrain, Germany",
zoom: 10 });Még bővebben:
$("#map4").gMap({ controls: false,
scrollwheel: false,
markers: [{ latitude: 47.670553,
longitude: 9.588479,
icon: { image: "images/gmap_pin_orange.png",
iconsize: [26, 46],
iconanchor: [12,46],
infowindowanchor: [12, 0] } },
{ latitude: 47.65197522925437,
longitude: 9.47845458984375 },
{ latitude: 47.594996,
longitude: 9.600708,
icon: { image: "images/gmap_pin_grey.png",
iconanchor: [12,46],
infowindowanchor: [12, 0] } }],
icon: { image: "images/gmap_pin.png",
iconanchor: [12, 46],
infowindowanchor: [12, 0] },
latitude: 47.58969,
longitude: 9.473413,
zoom: 10 });Oké tudom
, csak egy ideig ment aztán egyszer csak 11 markernél nem rak ki többet vagy hibát ad a gmaps... viszont megjelent egy fusion table google cucc amiből meg korlátlan markert ki lehet rakni így most ezzel próbálkozom ... -
Rolly
veterán
Hát akkor rosszul tudod. DE, kell. Mondjuk ezt könnyű lett volna kideríteni:
Google Maps JavaScript API v3 - Obtaining an API KeySajnos még mindig nem ok ... mostmár 3-as api van
, de most meg ha több mint 11 poit rakok ki akkor d is null hibát kapok (ff-ben) a térkép megjelenik, de a poik nem 
-
Rolly
veterán
Kipróbáltam az oldalt, amit linkeltél priviben, és jól tippeltem, az API-kulccsal van gond, úgy tűnik, a régiek helyett újat kell igényelni (most a v2 API-t deprecatednek minősítették, és a v3 használata preferált).
Amikor azt használom, ezt az üzenetet dobja alert() formájában:"A weboldalhoz másik Google Térkép API-kulcs szükséges. Új kulcs a(z)
http://code.google.com/apis/maps/documentation/javascript/v2/introduction.html#Obtaining_Key
címen generálható."Ezt úgy tudod Te is kipróbálni, hogy előveszel egy Chrome-ot, nyomsz egy F12-t, és a Console fülön egy az egyben bedobod a következőt, majd Enter:
function injectJavaScript( js_filename, id_of_script_tag ){
// include JS file
var headID = document.getElementsByTagName("head")[0];
var newScriptNode = document.createElement('script');
newScriptNode.type = 'text/javascript';
if(id_of_script_tag){
newScriptNode.id = id_of_script_tag;
}
newScriptNode.src = js_filename;
headID.appendChild(newScriptNode);
}
injectJavaScript('http://maps.google.com/maps?file=api&v=2&sensor=false&key=AIzaSyC06zy6NbowHE_GDOufLnWfWMdsjbOc-6E');Ebben benne van az az API-kulcs, amit a linkelt oldalon használsz.
De én úgy tudom, hogy 3-ashoz nem kell apikulcs?vagy kell? ha igen honnanlehetszerezni? :$
-
Rolly
veterán
olyan problémám van, hogy van egy google maps-em amin meg kellene jeleníteni kb 200 pontot, s egy ideig müködöt is, viszont egy ideje csak 10-11 pont jelenik meg? mit lehet tennem?
-
Rolly
veterán
ez a doctype:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">s ie7 alatt nem megy

-
Rolly
veterán
van egy formom, amiben van pár mező aminek az id-jei ('lastname', 'firstname', 'username', 'email', 'passwd', 'passwd_re') ki vannak töltve, s van egy submit (id=send) mező, aminek szintén van id mezője. A script azt csinálja, ha nincsennek kitöltve az adott mezők, akkor a send -et disabledezi.
a kód ami FF alatt megy, de ie alatt nem:
function reg_enabled() {
button_dis = false;
var elemek = new Array('lastname', 'firstname', 'username', 'email', 'passwd', 'passwd_re');
for (var i = 0; i < elemek.length; i++) {
elem = document.getElementById(elemek[i]);
if (elem.value == '') {
button_dis = true;
}
}
if (button_dis) {
document.getElementById('send').disabled = true;
} else {
document.getElementById('send').disabled = false;
}
}miért nem megy ie alatt?
-
Rolly
veterán
félre ment :$
[Szerkesztve] -
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
az oldalt tartalmazó file legyen mondjuk oldal.htm
ebben a fájlban a css link helyett egy <!-- css_link --> -et írsz.
a htm fájlod tartalmaz egy linket. pl.:
<a href=''index.php?action=nyomtatas''>Nyomtatás nézet </a>
screen.css a megjelenítésért felel a print.css meg a nyomtatási nézetért.
a php fájl úgy nézzen ki hogy:
<?php
$tartalom = implode('''',file(''oldal.htm''));
if (isset($_GET[''action''])) {
if ($_GET[''action''] == ''nyomtatas'') {
$tartalom = str_replace(''<!-- css_link -->'',''<link href=''print.css'' rel=''stylesheet'' type=''text/css'' />'',$tartalom);
}
} else {
$tartalom = str_replace(''<!-- css_link -->'',''<link href=''screen.css'' rel=''stylesheet'' type=''text/css'' />'',$tartalom);
}
?>
[Szerkesztve] -
Rolly
veterán
szerintem az oldal tartalmát húzd be egy fájlból php-val a headerben a css-t a phpval rakd bele. Amikor valaki a nyomtatás linkre kattint akkor a nyomtatás css-ét rakod be és máris át lesz design-olva az oldal nyomtatásra.
-
Rolly
veterán
köszi nagyon cseles

-
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
-
Rolly
veterán
olyan kéne nékem ami azt csinálja, hogy újratölti az oldalt, ha átméterezik a böngészőt
-
Rolly
veterán
hogyan lehet normálisan positionálni egy javascriptet? mert nekem a képernyő ugyan azon pontján jelenik meg függetlenül a böngésző helyétől

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BMW topik
- Hővezető paszták
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- iPhone 14 Pro Max 256GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - MS5370
- Samsung Galaxy S26 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Eddig is erről beszéltünk. 
... tehát ha 11-nél több marker kell akkor js-ből kell behúzni az adatokat...
Nem ismertem eddig.