- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Gudella
senior tag
[link]
Nálam ilyen beállításokkal muzsikál a rendszer, nagyon stabilan, hetek óta. Sajnos ha ennél magasbra teszem az FSB-t elkezd bizonytalankodni... -
_Gudella
senior tag
Igen, így van. Nekem 266os fsb-nél a 667 3-4-4-5 -nél kicsivel jobb a 800Mhz 4-5-5-5
Everest szerint átvitelben is kicsivel, meg késleltetésben is kicsivel. Leginkább olyan 667es RAM-ot érdemes venni ami jó eséllyel megy 800on. De ha jó áron van 800as nem kell habozni, tekintve hogy tuningolni akarod a procit -
-
_Gudella
senior tag
egy jó lapnál nem ér véget az fsb állítás 266nál, ennek ellenére ahhoz már szerencse is kell hogy 4Ghz fölé menjél. És ugyanazon az órajelen, a 930as rendszer gyorsabb lesz, kisebb részt a 2x annyi cache miatt, nagyobb részt a jóval magasabb FSB miatt, ráadásul kevesebbet is fogyaszt...
Engem is érdekel hol ennyi a 930as
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
szerintem ez az összeg amit még megéri kiadnia egy átlagos embernek procira, hogyha fontos neki a számítógép. Nekem még két hónapja 60 volt a 920as.. általában ennél többet már nem érdemes procira költeni, mert nagyon nem lesz arányban a többletteljesítmény a többletárral..
-
_Gudella
senior tag
-
_Gudella
senior tag
ha tényleg már 40ért van 820, az nagyon jó vételnek tűnik.
Ha aszt akarod, hogy adott esetben kis fogyasztásal is menjen, akkor vegyél olyan lapot ami tudja az alap alá csökkenteni a feszültséget. Ilyenkor ne tuningolj, Gyári frekvencián néha meglepően alacsony feszültségekkel is elmennek a processzorok. Szerencsés esetben akár 1 volt vagy ilyesmi.
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
Szerintem jobb a dual-core, egyre több program fogja kihasználni, meg a mindennapi műveleteknél, mikor csak teszel veszel a windows-ban, gördülékenyebb a dual. Vagy az is elég kellemes mikor elindítasz egy videotömörítést vagy ilyesmit, és mellette teljesen zavartzalanul dolgozhatsz mást.
Ha esetleg pénzben nincs nagyon kicentizve a dolog, gondolkodhatsz 920ason is. -
_Gudella
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1112 üzenetére
Mennyi ramot visz el a proci ----> mennyi az a ram, amennyit 100%-osan ki tud a proci használni??? (vagy itt nincs olyan, mint a videókártyáknál, hogy 256mb rammal van szerelve, de a GPU nem tudja az egészet kihasználni, mert gyenge??)
A RAM mennyiségének semmi köze processzorhoz. A processzor elvileg több terrabyte-ot is meg tud címezni... Az hogy a proci teljesítményének vagy a ram mennyiségének van nagyobb szerepe az teljesen az adott alakalmazástól függ. -
_Gudella
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1112 üzenetére
bocs, a 15öt elszámoltam, 25 lett volna...
-
_Gudella
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #1106 üzenetére
Mégegy tipp:
Az Aliens-ben, a lista szerint most bruttó 60ért van 930as, így már csak kb 15ezer a különbség
Azt meg hogy megéri-e neked a plusz pénzt már neked kell eldöntened...
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
válasz
Egy ilyen proci (valamelyik a fennebb említettek közül) mennyi 800MHz-es ramot visz el??
Ezt a kérdést nem tudom értelmezni. Hogy érted hogy proci elvisz RAM-ot?az hogy mennyi ramot lehet pakolni a gépbe az alaplapon múlik nem a procin. Valószínüleg mehet bele legalább 8 giga, szóval ezzel nem lesz gondod
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
válasz
Egy tipp: az azonos órajelre húzott 930 és 805 közül a 930 gyorsabb lesz, mert a 930nak kissebb a a szorzója, így magasabb lesz az FSB-je. (mellesleg 2x annyi L2 cache, de az kevesebbet számít...)
805 mellé felesleges a 800as ram mert semmit nem fog hozni a 667hez képest, a 930 mellé talán jó valamire.
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
az nálam alap hogy tuningnál 2-3 órát folyamatosan kell mennie dupla prime-nak, mielőtt úgy veszem hogy megy annyin a proci. De amúgy a prime-teszt sem mindenható..
-
_Gudella
senior tag
ÜDV
Intel 920at akarok venni és ABIT AW8 lapot. A preslernek mi az alap feszültsége? Mert az AW8 elvileg csak bios frissítés után ismeri. Nem lehet baja a procinak mikor először beteszem a lapba, és telepíták rá win-t, hogy le tudjam szedni a frissítést?
Vagy novemberi bios elvileg már benne van a ma vásárolt alaplapban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Gyúrósok ide!
- Steam topic
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Torrent meghívó kunyeráló
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest