Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Valami új eszköz készülhet a Valve-nál
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zooly
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #941 üzenetére
Ezzel a hűtővel nem igazán merem próbálgatni feljebb.
Majd veszek a héten valami jobbat, és azzal -
zooly
aktív tag
A jelenlegi INTEL mobil CPU-k (Binas/Dothan, Core Solo, Core Duo) nem 64bitesek. Viszont ha jól tudom, még idén megfog jelenni ilyen verzió.
-
zooly
aktív tag
Egyébként az INTEL nem utolsó sorban azért (is) vezette be a HyperThreadinget, hogy a fejlesztők könnyebben/hétköznapi-körülmények-közt-is feltudják készíteni programjaikat a több szálú futásra.
Ehez képest pl. több tucat játék elején felbukkan a HT-s logo, ami azt kellene jelentse, hogy a program kihasználja az egynél több szál/mag/processzor adta lehetőségeket.
És mint (főleg) a DC processzorok megjelenése óta kiderült, ebből aligha 1% igaz
De persze mostmár a fejlesztőknek nincs sok választásuk... Megkell tanuljanak programozni ''pár fokkal bonyolultabb'' környezetben is, ha lépést akarnak tartani...
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
Itt látható, hogy mennyit gyorsulhat...
SMP Off = egy magot használ
SMP On = két magot használ (vagy 540 esetében HT-t)
Teljes cikk: [link]
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
válasz
Csapi007 #929 üzenetére
Ezt nehéz megmondani szerintem, a jelenlegi játékok az (egymagos) AMD-vel gyorsabbak lesznek, viszont a jövőben megjelenő, több magot kihasználó játékok pedig a Pentium-D-n lesznek gyorsabbak... (jelenleg ha jól tudom, akkor csak Quake4-hez van olyan patch, ahol látványos gyorsulást eredményez több mag/processzor)
Ha nem ''csak'' játszol, és hosszú távra tervezel (nem akarsz - alaplapot - processzort cserélni a gépedben mondjuk 1 évig), akkor jobb döntés lehet a Pentium-D.
Persze ez csak az én véleményem -
zooly
aktív tag
Te mennyire érzed a hatását a DualCore-nak windowsban?
Nekem ''munkaeszköz'' a gép, játszani nem szoktam vele. Általában 1 photoshop (1.5GB memóriahasználat + 4-8GB swap) fut + pár TotalCommander + Winamp + Opera + sok IE + FireFox + Flash + sok NotepadÍgy HT után felüdülés, jóval gyorsabb lett minden task váltás, program indítás. Nem elhanyagolható, hogy Photoshop pl. már tud smp-t, tehát mindkét magot használja számolás közben.
A másik a hőfok .Közepes használat mellett neked mennyi szokott lenni?
Már írtam, 40-50fok közt.
ebben nincs olyan mint az Amd C&Q-ja,tehát állandóan 2.6Ghz-en megy?
Azthiszem ez nem SpeedStep-es, így mindig az adott frekin megy.
És az utolsó ,melyik is az a magyarország kedvenc boltja?
Egyet találhatsz -
zooly
aktív tag
Mostmár szinte biztos vagyok benne, hogy működik.
Raktam fel vmware-be freebsd-t, sima kernellel:
Ubench CPU: 83057
smp-s kernellel:
Ubench CPU: 166589
egy ''éles'' (nem vmwareban futó) Northwood 2.4-es:
Ubench CPU: 61700 -> Tuti, hogy nem 260%-al gyorsabb egy alig 1GHz-el magasabb órajelen működő ''ht-s prescott''...
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
Sajnos nagyon hulla a rendszerem, nem akar futni sehogy egyszerre 2db Super PI.
Viszont ha lefuttatok egymas utan 2 kulonbozo benchmarkot, felirom az eredmenyeket, utana egyszerre kezdem futtatni oket, akkor max. 5%-os elteres lesz az eredmenyek kozt.
Valamint meg probaltam ilyent is:
CPUBench2003 Beta2 v1.5 / Software RayTracing
single thread: 23.55 mp
multi thread: 16.89 mp
Esetleg megnezned neked mennyit teljesit ezzel a progival [link] ?
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
Lehet a metabench a ludas, talán nagyon memória intenzívek a tesztek, és már nem a cpu(k) a szűk keresztmetszet.
Más benchmark progival [link] 3GHz-en:
1 szal:
dhrystone: 4426
whetstone: 844
2 szal:
dhrystone: 8864
whetstone: 1684
4 szal:
dhrystone: 8862
whetstone: 1691
Próbálgattam még a metabenchet is, végülis sikerült összehozni 6500 pont körül, ha összeadom a két eredményt.
[Szerkesztve] -
zooly
aktív tag
Hm.
Most futtattam 2db metabenchet egyszerre, és pont fele annyi pontot kaptam mintha 1db futna
A BIOS-ban pedig nincs HT opció, de mégis úgytűnik, hogy HT módban megy ezekszerint :\ -
zooly
aktív tag
És nincs valami trükk amivel belehetne kapcsolni a HT-t DC módban is?
-
zooly
aktív tag
Valakinek van esetleg tapasztalata a hozzájuk kapott gyári hűtővel (kerek, rézbetétes)?
Mennyire hangos, illetve hatékony? -
zooly
aktív tag
Alvin: megnézem nemsokára.
Mondjatok tesztprogramot, és megnézem
Csak ne 3DMark és társai legyen, egy 6200TC van a gépben... -
zooly
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #889 üzenetére
Task managerből
Mivel nincs HT ezért ha kétféle grafikont rajzol, tuti jó. És ha 1db prime fut, akkor csak 50% CPU usaget ir (és érezhetően nem is lassul le tőle a gép).
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy frissítettem BIOS-t előtte, lehet emiatt működik.
Nekem Gigabyte lapom van, de pl. Abit honlapon kivan írva supported procik közé NF4-IE-hez. -
zooly
aktív tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy Pentium-D 805-ös processzort, kereken bruttó 35k volt kiskerben.
Amin meglepődtem, hogy mindkét core tökéletesen működik az nForce4-SLI-IE lapomban.
Ugyanannyira melegszik mint az előző P4 640-esem (azt cseréltem le 1:1ben), egy 7700AlCu-val alapon 43fok körül van, max terhelésnél 60 körül.
Tuning szempontjából is jó lehet, már egy óraja meg 2 prime 2666@3333MHz-en, alapfeszen (más frekit még nem néztem). Így terhelve 60-70fok közt éldegél.
Összességében nagyon megvagyok vele elégedve, mérföldekkel gyorsabb mint a 640-es volt (és a 640-es boltban még 10-15 ezerrel többe is kerül).
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Plus / 8/512GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest