- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
PCI-E sávok száma normál esetben x16 3.0, de az energiagazdálkodás ezt visszaveheti x16 1.1-re. Igy 2D terhelés közben energiát takarit meg. Esetenként a többi PCI-E foglalat annyi erőforrást használ, hogy a videókártya x8 3.0 szintre esik vissza. Ez viszont jelenleg szinte semmi hátrányt nem okoz, de a jővőben ez szintén változhat. Az Nvidia Raytracing és DLSS sávszélesség igénye magasabb, mert az RTX 2080 Ti számára ez már gondot jelentene.
-
koko52
nagyúr
válasz
Redneck #38992 üzenetére
Energiatakarékosság miatt visszább veheti, de terhelés alatt már nem. Keresgéltem képeket, néztem külföldi fórumokon és ahol ilyen volt ott alaplap hiba volt. Már említettem itt régebben is hogy a PCIe sávkezelésre gyanakszok nem a procira a teljesítmény visszaesés miatt.
X8 mellett valszeg nem jönne elő. Terhelés közben is X8 nálad? -
koko52
nagyúr
Gigabyte z97x gaming3. Legfrissebb BIOS, elsődleges foglalat, legfrissebb driverek. Nem ma kezdtem
-
törölt tag
Én inkább a játékok egyenletesen sima futtatása miatt az energiagazdálkodást kikapcsoltam a BIOS-ban és a Kiegyensúlyozott windows beállitás van kiválasztva. BIOS ventiszabályozás személyes beállitása után a proci @4.0 GHz órajelen, és nem esik vissza az órajel és a fesz. Közben a halknak mondható 800-1050 RPM közötti sávban pörögnek a ventik. 120-140 mm-es PWM Silent ventiket kerestem, ezért jobban az igényeimre tudom állitani a fordulat/zaj arány szerint, hogy azért közben a hűtés megfelelő szinten maradjon. Néztem @600 RPM módban, de már csak a videókártyán pörögnek a ventik ilyen alacsony fordulaton. Szerintem igy még halknak mondanám és a hűtése is jó a gépnek... Mondjuk kinek mit jelent a halk üzem?
Akinek egy HDD fej mozgása hangos, miközben az igen gyors 80-90 fokos M.2 PCI-E SSD miatt felpörgetett ventik vagy egy hangoskodó vizpumpa a házhűtésben számukra nem zavaró tényező. Nem flamekeltésnek szántam, mert szinte költői volt a kérdés.
-
G33Z@
tag
válasz
Kean_Sorbo #38982 üzenetére
Végül is custom beállítottam...
-
G33Z@
tag
válasz
Kean_Sorbo #38982 üzenetére
Köszi a választ, de sajnos nem, végig kiegyensúlyozott módban van min5% - max100% alapértékeken. A jelenség a Windowson kívül, a Biosban is jelen van. 2000 alá nem hajlandó menni a CPU hűtő. Lehet az lesz cserés, végül is vagy 5 éve megvan...?
-
G33Z@
tag
Most a HWMonitor nevű progival követem figyelemmel. Rendszerindítás után nagyon sokáig (kb két percig) fix 4,4-en megy majd elkezd normálisan működni, viszont a venti 2000-et megy akkor is, ha visszaesik az órajel 800-ra. Ilyenkor a gép szupercsöndes volt, mert a VGA sem pörgeti a ventiket 55 fokig. Biosban a CPU ventik szabályozása standard módban van, és mint fentebb írtam, csak a sima Intel Turbo Boost-ot alkalmazom , amit egyébként a reset után szintén magának állít be. Lényeg az, hogy alapjáraton megnőtt a gép hangja, és a BF5 is dobálja az FPS-t, ami eddig tükörsima volt. A venti nem zörög, a hőmérsékletek normálisak, kb 3 hónapja volt takarítva, pasztázva.
-
G33Z@
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. i7 4790k processzorom van (a többi hardver az adatlapomon), amely kettő napja azt produkálja, hogy fixen 4,4 Ghz-en megy és nem hajlandó visszaejteni az órajeleket. Nem húztam feljebb, a sima 4,4es intel tuningot alkalmaztam és eddig üresjáratban mindig szépen visszaesett 800Mhz, de most nem hajlandó csak fixen tartja a legmagasabb órajelet. Amivel eddig próbálkoztam: Bios reset, nagyobb tuning be-kikapcs. tuning teljes off.. Ekkor csak 4Ghz-en megy, de az is fixen. Nem értem mi baja lett.
-
törölt tag
válasz
redingitell #38975 üzenetére
Egy gyengébb i3 vagy i5 procit, de az i5 4690K-t is még érdemes lehet lecserélni az i7 4790K-ra (a 8 szál miatt). Az i7 4770-et a szintén sima i7 4790-re szerintem nem érdemes. Az i7 4790K-ra talán már igen, ha tuningolni szándékozol az ASRock Fatal1ty H97 Killer alaplapban. Az i7 CPU alapórajelen a VEGA 64 videókártyának inkább vegyes limite lehet elég. Szerintem egy GTX 1070 Ti videókártyától egy picivel gyorsabb a VEGA 64.
-
TeeBee73
veterán
válasz
redingitell #38977 üzenetére
Oda bőven elég lesz, hacsak nem 64 fős multiban nyomod.
-
TeeBee73
veterán
válasz
redingitell #38975 üzenetére
Alkalmazás/felbontás/minőség függvénye.
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy 4770 kihajtja a vega 64-es vga-t, vagy esetleg cseréljem le egy 4790-re? -
Redneck
nagyúr
Eddig CoolerMaster IC E2-es arany pasztát használtam, de sajnos épp elfogyott, szóval rendelnem kell. AC MX-2-est valasztottam helyette, nagyjából egy árban vannak. Az AC 4g-os, a CM 1,5ml.
Szerintetek jól választottam?
Kíváncsi vagyok, mert jelenleg a be quiet előre felkent, csúszós, gyári fehér pasztája van a 4790-en, számottevően nem lett melegebb az elmúlt 1,5 évben.
-
törölt tag
válasz
Dzseremi #38966 üzenetére
Gigabyte GA-Z97P-D3 jobb alaplap az i7 4790K-nak mint ASUS B85M-G, akkor még a @4.2 GHz órajel is meglehet. A tápegységed szerintem már kifáradt, ezért fagyogat még tovább a géped. Videókártya nélkül még el tudja inditani a gépet, de nagyobb terhelésre a 12V nagyon visszaesik. Videókártya meghibásodás sem kizárt sajnos, mert az ingadozó feszültség károkat okozhat a VGA-ban és a HDD-ben egyaránt. Sajnos most ezeket egyenként cserélned kell.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#00137984 #38964 üzenetére
Nanoxia Deep Silence 4-es zárt házam van, gyári hűtőkkel. Elől középen beszív, hátul fent kifúj. Az említett hőmérsékletek max házhűtéssel, normálon járó CPU hűtéssel sikerültek, és nem tervezek több ventit a hangerő miatt.
Megnézem takarítás és pasztázás után, nem tudom a be quiet gyári fehér csúszkálós paszta milyen szintet képvisel. Jövőhéten rakok rá valami jobbat és jelentkezem.
-
törölt tag
válasz
Redneck #38963 üzenetére
Be Quiet! Pure Rock keresésre ma éjjel csak a 92mm-es hűtőkkel találkoztam.
Igaz, most már találtam 120mm-es 4 hőcsőves Be Quiet! Pure Rock hűtőket, ezért átfogalmazom mégegyszer.
Viszont akkor is érdemes átnézned a ház és a proci hűtését. CPU hűtők hatékonysága elég eltérő lehet, és a Direct Pipes meg a hőcsővek elhelyezése miatt lehet javulást elérni. Nálam nem fűt ennyire vagy gyorsabban elvezeti a hőt a hűtés, miközben a ház átszellőztetésére szintén odafigyeltem. Elől két 120mm venti, meg egy 140mm venti alulról befelé fúvatja a friss levegőt. Igy a videókártya és a CPU egyaránt kap elég hűvős levegőt. Ha nincs elég jó túlnyomás a gépházban, akkor mivel a VGA hamarabb hozzáfér a levegő nagy részéhez, miközben a CPU-hoz kevesebb levegő jut. Ezért a hűtőbordák között több ideig van megszórulva a meleg levegő, ami még egy jó hatékony CPU hűtésen is ronthat. Ha egyik megoldás sem hoz javulást, akkor marad az utolsó lehetőségnek a CPU delid.
-
Redneck
nagyúr
válasz
#00137984 #38960 üzenetére
Azért meglepődnék ha az itt ajánlott, 4 hőcsöves 120-as ventis Pure Rock kevés lenne egy alulfeszelt 4790-hez. Nyilván a szar gyári paszta miatt előfordulhat, de amúgy nem. Az előző 125W TDP-s forrasztott procim, egy 3 hőcsöves kis CM hűtővel is 60 fok alatt maradt, pedig azon volt OC is (+12%).
Alapvetően elvagyok a jelenlegi állapottal, mert máskor nem ilyen meleg, de a Project Cars alaposan befűti a CPU-t és a VGA-t is. Megejtek egy takarítást és pasztázást nemsokára, ha utána is ilyen lesz átgondolom. Hátha a gyári be quiet paszta is megkövült már és azért melegebb...
pendre54:
Jobb darabot fogtál ki. Nekem sajnos a beállított 1,078V alatt nem megy. Az egyik ismerősömmel egy időben vettük, neki ugyanezt tudja. Ez jutott a szilícium lottón. -
válasz
Redneck #38958 üzenetére
Próbáld meg alulfeszelni a procit. Nálam egy Asus Vanguard B85-ös lapban, offset módban 0,090-es értékkel alulfeszelve, a proci teljes terhelése alatt se érik el a core értékek az 1,000 V-os értéket, míg a hőmérséklet olyan 65 fok körüli.. Ráadásul egy kis filigrán
, nem egy nagy batár hűtő van rajta. [link]
Itt írtam, fotókkal illusztrálva az értékekről: [link] -
törölt tag
válasz
Redneck #38958 üzenetére
Mielőtt a picikét kockázatos delid mellett döntenél, azért a proci és házhűtést még átnézhetnéd. Be Quiet! Pure Rock CPU hűtésed alulméretezett, de még igy is jobb mint a gyári hűtő. Kezdésnek a 92mm venti légszállitása nem elég az i7 4790-nek. Legalább 4 hőcsőnek kell átadni és elvezetni a keletkezett hőt. Ha ráadásként ezek Direct Pipes felületen vezetik el a hőt, akkor az mégjobb. Szerintem egy jó proci toronyhűtés 120mm-es ventivel akár 8-10 fokot csökkenthet a CPU magok hőmérsékletén. Házhűtésnek kicsit túlnyomást kell adni, és akkor egy hosszabb játék etap alatt sem fog nagyon 60fok főlé melegedni a proci és a gépház belső tere is hűvősebb marad. A hűvősebb házban a VGA is magasabb Boost órajeleket tud tartani, vagyis a játék simábban megy majd a gépen.
-
Redneck
nagyúr
B85-GAMER lapom van, és 1,08V-on használom benne a 4790-et. Az alaplap élettartama és az alacsonyabb hőtermelés miatt elgondolkoztam a deliden, lassan amúgy is pasztáznom kéne. Project Cars 2 alatt (max beállításon), 65-70 fokon pörög, ami annyira nem szimpatikus, nem bánnám ha hűvösebb lenne.
Lehetséges hogy delid után picit alacsonyabb feszültséggel menjen? Szerintetek nagyjából hány fokot nyerhetnék vele?
-
törölt tag
válasz
Dzseremi #38954 üzenetére
FSP Raider 550W táp tudja amit kell, viszont az alaplap VRM és tápellátó része fekszik meg az i7 4790K miatt. Szerintem egy másik Z97 vagy Z87 alaplap kell. Némelyik olcsóbb alaplap szintén megfelelhet, csak legalább 6-8 fázis legyen biztositva a procinak. ATX12V aljzatnak a szélesebb 8-as a legjobb.
-
Dzseremi
újonc
válasz
#00137984 #38952 üzenetére
Most sikerült elindítanom egy játékot és 60fok körül volt végig, de egyszer csak befagyott így is sajnos. Na még nézelődök, de FSP Raider 550w táp szerintem elégnek kéne lenni. Lehet az alaplap nem jó tényleg hozzá. A processzor gondolom ha rossz, akkor a gép sem indulna el. Köszi azért a segítségeket!
-
koko52
nagyúr
válasz
#00137984 #38952 üzenetére
Tapasztalatom: Linx olyan brutál terhelést ad a CPU-ra ami egyébként soha nem lép fel (nálam). 4690k 4.6ghz-en nem fagy Aida alatt Linx alatt igen, DE soha nem fagy ki semmilyen játék alatt 100%alatt! Linx egyébként 90c-ra is melegít néhány tized másodpercre víz mellett is. Ez fizika, a hőátadásnak is kell idő.
Én Aida teszt mellett tettem le a voksom, ha ott nincs hiba nem is lesz. -
törölt tag
válasz
Dzseremi #38949 üzenetére
Nem tudom, milyen CPU toronyhűtésed van és a ház mennyire van átszellőztetve. A 84fok terhelésre elég magas (gyári hűtővel még forróbb lehet), de ki tudja hol van fent a vége...
Rővid ideig tartó túlmelegedés miatt is lefagyhat a gép, mert a proci védelme közbelép. Az idle 30-34fok, és a terhelt 60-64fok (játékban a 60fok), még teljesen jó érték az i7 4790K-nak.
-
törölt tag
válasz
Dzseremi #38947 üzenetére
ASUS B85M-G alaplap a 4 fázissal és a felezett méretű 4-es ATX12V aljazatnak köszönhetően elég gyengécske az i7 4790K-nak. 550W tápegység sem feltétlenül elég jó hozzá, mert nem mindegy a 12V-os ágak száma, és áganként mennyi A tud leadni a tápegységed. Akár a magok vagy a memóriavezérlő a prociban nem kap elég kraftot, és a DDR3 RAM szintén hibázhat. Instabilitás az egész gép, ezért 1001 oka lehet a BSOD-nak. Az i5 4460 nyilván a konfig tudásszintjén belűl volt, de az i7 4790K az LGA1150 generációjának az egyik legjobb CPU-ja. Jobb alaplap és egy 12V+ ágra 42A szintű tápegység kell. Az i5 4690K procimat körültekintően adtam tovább, pont az ilyen problémák megelőzése miatt.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dzseremi #38947 üzenetére
Ez így első olvasatra túlmelegedésnek tűnik.
Rakd fel ezt: HWiNFO - letöltési lik
A HWiNFO exe indítása után bejön egy kis ablak ott pipáld be egyedül a "sensors only" részt, és utána keresd meg a listában a CPU hőmérsékletét.
Maradjon látható helyen a HWiNFO ablaka úgy hogy lásd a CPU hőmérsékletére vonatkozó szekciót. Utána kezd el terhelni valamilyen programmal és figyeld közben a CPU hőmérsékletét.
Ha meg vagy akkor írd meg, hogy terhelés közben mekkora hőmérsékletet láttál ott.
-
Dzseremi
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Most vettem használtan egy I7 4790K procit, amit egy ASUS B85M-G alaplappal használok. 4db DDR3-1600 memória, 550W táp.
Sokszor kékhalál jelentkezik, vagy csak egyszerűen lefagy terhelés alatt. Próbáltam bios frissítést, memóriákat egyesével, de semmi...nincs húzva csak alap bios beállításon megy.
Stressz teszten is fagy egy kis idő után. Szerintetek a processzor lehet esetleg hibás, vagy valamivel összeakad? Az előző I54460 ugyanebben a gépben hiba nélkül futott. Előre is köszi! -
LP700-4
tag
válasz
Redneck #38943 üzenetére
Nekem nem zavart bele semmibe a 105 MHz, a pci-e frekvenciát nem néztem, vagy legalább is nem emlékszem, hogy az változott volna. Ha jól emlékszem, a ramok órajelét állította, de azt vissza tudtam venni a gyárira külön. Nagyából 1 évig ment így a gép és 1x sem volt kékhalálom ettől.
-
Redneck
nagyúr
válasz
LP700-4 #38937 üzenetére
Ergo még a mikrokód frissítés előtti BIOS, plusz BCLK tuning volt rajta. Ezt egy frissebb verzióval nem lehetett volna.
105 Mhz, nem kavar be? Csak mert ezzel a PCI-E freki is változik.
laychi:
Az tuti hogy a gyártók oldaláról már nem szedhető ilyen BIOS... Az Intel nem engedte. -
laychi
veterán
válasz
- = Zk = - #38941 üzenetére
Hacsak nem már visszahívták a
-
F e Z o
veterán
válasz
- = Zk = - #38938 üzenetére
Az még nem biztos, hogy ugyanolyan bios is van rajta, s engedi...
-
Gabady
aktív tag
válasz
- = Zk = - #38925 üzenetére
Mi van akkor, ha alul van kicsit feszelve, és a TDP keret meg van kicsit emelve ? Vagy hülyeség ? Akkor sem fog mind a 4 mag turbózni vajon ??
-
Redneck
nagyúr
válasz
apollo12 #38927 üzenetére
Nekem is 4790 van. Gondolkoztam BCLK emelésen, de nem írtak valami jókat róla. Már plusz 4%-nak is örülnék, de a stabilitás, az alaplap és a RAM élettartamának rovására nincs értelme.
Valaki tud bővebben írni róla? Az megvan hogy általában 105-ig működik, és minden órajelre kihatással van.
-
Puma K
nagyúr
válasz
- = Zk = - #38928 üzenetére
Csak minél magasabb órajelen hatja, annál több lesz a minimum FPS és az átlag is.
Tehát annál folyamatosabb lesz a játékélmény ami meg egyszerűen szóval jobb. -
apollo12
veterán
válasz
blck kell meg emelni
-
F e Z o
veterán
válasz
Tudtommal nem.
-
-
F e Z o
veterán
válasz
Cingáriusz #38922 üzenetére
Turbo 1 magra 4GHz, 4 magra 3,8GHz max órajel nonK 4790 esetében.
-
Sziasztok!
i7-4790-esem van, ami gyárilag 3,6Ghz-et, turbo módban meg 4Ghz-et tud. AIDA szerint a maximum órajele az 3,8Ghz, és ha futtatok valami CPU mérést, akkor 3800Mhz-nél feljebb nem is pörgeti a procit.
Mi lehet az oka, hogy nem hajtja ki a gyári 4Ghz-es maximumot?
Az alaplap az Gigabyte H97-HD3. -
laychi
veterán
válasz
Chapel #38920 üzenetére
i5 4690k-m volt,linx alatt 1,3V 4,7Ghz Noctua NH-D14-gyel hűtve majdhogynem 100 fokos volt,delid után 80 alatt tudtam tartani.
Normál programok alatt nekem sem volt 60-65 foknál több.
Nem mindegy az órajel,pasztázás a kupak alatt,hogy mekkora feszültségen üzemel,mivel van hűtve....összetett. -
Chapel
addikt
válasz
laychi #38919 üzenetére
Bios frissítés volt, most már okés, szóval nem volt normális hőfok ingadozás...
Most már rendben van.Nem az volt a gondom hogy terhelés alatt megnőtt, hanem az hogy mp-enként ugrált 28 és 65 között álló helyzetben winben. Nem hiszem hogy ez normális volt. Előtte az i5 4.4-re húzva sosem ment 60-65 fölé még stressz teszt alatt sem. Ekkora difi van a két sorozat között
Ezek szerint igen.
-
laychi
veterán
válasz
Chapel #38916 üzenetére
Elolvastad az összefoglalót?
Ott le van írva,hogy igeis előfordul,hogy 80-90 fokosak ezek a cpu-k.
Az sem új,hogy a hirtelen órajel és feszültségváltás következtében 20-30-40 fokot ugrik a maghő.
Nem kell tőle megijedni,ezek ilyen procik.
Mint írtam és az összefoglalóban is le van írva lehet rajta segíteni. Deliddel,jobb hűtővel,megfelelő paszták használatával,jó házszellőzéssel,stb. -
Chapel
addikt
válasz
laychi #38912 üzenetére
Szerencsére semmi ilyesmiről nincs szó.
Rosszul írtam; a biosban a cpu típusa stimmel, azonban ahol be lehet állítani hogy milyen profil szerint menjen, na ott csak i7 4770K van kiválasztható.Minden program és bios szerint is az ami. Továbbra is tartom hogy bios update megoldja, de ma nem volt rá érkezésem. Addig sem terhelem.
-
LP700-4
tag
válasz
dSERiES #38914 üzenetére
Én sem frissítettem a biost az alaplapon ami hozzá ad védelmet, csak gondolom a windows 10 frissítésekkel jött be a védelem és azokat jelzi a InSpectre. Én egyszerűen a InSpectreben kikapcsoltam ezt a kettő védelmet, újra indítottam a gépet és akkor már nem jelezte aktívnak a Meltdown, Spectre elleni védelmet.
Én kb. 1 éve használom 4.7GHz-en és 1.267 vcore-al, mivel delidelt a proci és Thermal Grizzly Conductonaut-al lett újra kenve így stresszteszten olyan 65-67 fokra melegednek a magok.
4.8GHz-en és 1.315 vcore-on csak 1 napja használom. Olvasgattam, hogy huzamosabban 1.35 fölött rizikósabb használni a procit, ez a 1.315 még beleférhet még nekem. -
dSERiES
senior tag
válasz
LP700-4 #38913 üzenetére
Köszönöm szépen
..akkor hagyom a fenébe ezeket, nem mászok bele a registry-be, stb.
Bár jól fut minden, de mondom rákérdezek már, ha van még benne teljesítmény akkor lehet átállítgatom / stb.Mondjuk nekem nincs új bios erre a szakadék alaplapra, úgyhogy sztem azért ilyen (2015-ös bios van fent).
De érdekes mert az InSpectre meg ezt írja.Mióta használod ilyen vcore-on? Meddig melegszik terhelésen?
Tartósan én nem merem feltenni 1.3 fölé, de lehet hogy hülyeség. -
laychi
veterán
válasz
Chapel #38908 üzenetére
Nem a proci és a hűtő közöti pasztáról van szó, hanem a processzor die és a kupak közti pasztáról.
Pont az hozna -15-25 C-t, ha "mókolt" lenne és liquid metalra lenne a paszta cserélve.
Illetve ahogy írtam finomhangolás(vagyis a gyári feszültség csökkentése bios-ban) és egy jobb/nagyobb teljesítményű toronyhűtő(vagy AIO víz) -
laychi
veterán
válasz
Chapel #38906 üzenetére
Elsősorban nem ártana finomhangolni a processzorod.
A hűtésed nem épp megfelelő egy ilyen kaliberű procihoz.
Ha a procid kupakja alatt agyonszáradt paszta van,akkorr szinte mindegy mivel hűtöd. Ilyenkor jön képbe a delid,aminek utánanézel.Összefoglalót olvasd el először szerintem.Írtunk össze anno dolgokat, hogy könnyebb legyen mindenkinek.
-
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok!
Itt a sok Meltdown / Spectre mikrokód frissítésben elbizonytalanodtam. Másnak is ilyen teljesítményű a 4790k-ja?
4.6 Ghz 1.262 vcore
cinebench r15: 936
cpu-z single: 508.7
cpu-z multi: 2579.8
geekbench 4 single: 5223
geekbench 4 multi: 17680
aida64 cpu queen: 58658Köszi előre is
-
Chapel
addikt
i7 4790K a gépben. Valami nem kerek. Kapott rendes pasztát, masszív hűtő és össze vissza ugrál a cpu hő...winben 30-40 fok, de terhelés alatt volt 90 is.
Wtf? Átcsesztek?Holnap szét szed, újra paszta és meglátjuk.
-
Puma K
nagyúr
válasz
F e Z o #38900 üzenetére
Legutóbb mikor tápot akartam venni, akkor a Corsair RM750i táp volt a kinézett áldozat.
Ez tud olyat, hogy a Corsair saját programjában meg lehet nézni az egyéb lehetőségeken felül, hogy mennyi a teljes gép aktuális fogyasztása:
Corsair RMi RM1000i & RM750i PSU Review & Load Testing - videó
ha visszatekersz, akkor láthatod, hogy milyen kütyüvel tesztelik a tápokat. Az általam linkelt időpont után nem sokkal pedig szóba kerül, hogy ugyan nem tökéletesen pontos értéket jelez a szoftver, de elég közel van hozzá.
Pár hete-hónapja egy itteni fórumtárs egyik topikban megemlítette, hogy a gépét szoftveresen monitorozta fogyasztás szempontjából és a később vásárolt elosztóba dugott fogyasztásmérő értékétől pár wattal tér csak el a szoftveres kalkuláció.
Ezek alapján szerintem eljutottunk az idők során arra a szintre, hogy a különféle algoritmusok-képletek amik megsaccolják a valós fogyasztást nem térnek el olyan eget rengetően a valóságtól.
De persze azt elismerem, hogy ha valaki kíváncsi a gépének a fogyasztására akkor valóban egy konnektorba dugott fogyasztásmérővel tud utánajárni a valós értéknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Futás, futópályák
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest