- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz cyberkind #28499 üzenetére
A Haswell nem mindig a magas VCCIN-t szereti. Nálam pl. a 4.6Ghz 1.17v és a vccin 1.57 re van beállítva. Az 5Ghz 1.35v és a vccin 1.69v
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
nagyúr
válasz cyberkind #28497 üzenetére
VCCIN mennyi,már a múltkor is kérdeztem.
Alaplap és proci függő mennyit "szeret".
Fix-re kellene állítani,gondolom auto-n van.
Én 1.86V-ről indulnék egészen 1.96V-ig.
Vannak lapok amik 2V felett szeretnék,de én azt gondolom az nem 24/7-re való.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz cyberkind #28493 üzenetére
Ha egy DH14 nem bír el vele,akkor csak a javítás segít.
Nem bonyolult annyira.
VCCIN VRING és VCSA feszekkel kell határokon belül szórakozni.
Amit linkeltem benne vannak a 24/7 használható feszek.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Televan74 #28490 üzenetére
Kupakra akár egy MX-4 is elég lehet.
Akinek van több is pasztára,vehet Gelid Solutions GC-3 pasztát.Kupak alá csak liquid ultra.
#28491 cyberkind :
Mi sem egyszerűbb ennél.
Ha nem javítod a procit akkor a lehető leghidegebbe kell tenni.
Épített víz is kevés lehet,leginkább chiller kell oda ahol a proci nagyon menne,de nem bírod hűteni.
Ez az elérhetőbb része. Minusz fokokról is lehet beszélni 24/7,de olyan hűtésért csak olyan fanatikusok adnak ki pénzt ,mint én. Nem vagyok rá büszke,de én már csak ilyen vagyok.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Srácok ,ha vmit nem tudtok kérdezzetek.
Olyan emberektől akiknek van fogalma róla.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Apollo_21
addikt
Hajszárítós..ez tetszik, bár nekem új
És neki álljak egyáltalán liduid nélkül simán mx4el pasztázva kupak alatt, vagy érvényét veszti az egész?
Végülis elökészülni előtudok ezzel is a liduid-re bár kicsit fölösre tartom így[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok,
Gondolkodom egy ideje a deliden...anno a 3570K-n sajátkezüleg csináltam Akoska07 videói alapján...
Van vmi + dolog amire vigyázni kell 4690K-nál extrára gondolok...szokásos éles penge stb megvannak.
Az elszántsággal van gondAsus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
rob5
aktív tag
válasz anderledani #28479 üzenetére
Azt szerettem volna venni, de nem volt annyi pénzmag.
Màr nem bànom[ Szerkesztve ]
-
cyberkind
félisten
válasz anderledani #28479 üzenetére
Nálam is hasonló a helyzet.
-------------
Egyébként másnál is durva proci kihasználtságot mutat a Gta 5?
Nálam gyakran mennek 100%-on a magok.[ Szerkesztve ]
-
anderledani
őstag
Rohadj meg mázlista
Nekem a 4690K 1,23-24-en megy csak 4,4Ghz-eniPhone 13 Pro 128GB << iPhone XS 64GB (2019.03-2021.10) << iPhone 6S 64GB (2016.02-2019.03) << Samsung Galaxy Alpha (2015.10-2016.02) << Xiaomi Mi3 64GB (2014.11-2015.10) << Sony Xperia SP (2013.11-2014.11) << LG Optimus Black (2011.12-2013.11) << Nokia 6303 << Sony Ericsson V630i << Alcatel OT757
-
rob5
aktív tag
Sikerült végre megvásárolnom egy 4670k-t, elég alacsony feszeken és kezelhető hőmérsékleteken használható. Kicsit meglepett a cpu fogyasztása konnektorból linX alatt képes 220W a képen lévő teszt alatt 196w körül bekajálni (silvercrest fogy. m. mérve). A kis g3258 után meglepődtem, valahogy kevesebbre számítottam....
A power limitet érdemes piszkálni? Én 1000 hagytam nem látok számottevő fogyasztás csökkenést.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Az Uncore-nak (Cache-nek) Ti mennyire tulajdonítotok jelentőséget? G3258-nál 4.0GHz-hez 3.6GHz-et, 4.2GHz-hez 3.8GHz-et sikerült belőnöm eddig. Előbbinél CPU RING 1.15V mellett, utóbbinál 1.2V-on.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
NFree
addikt
válasz Winchester95 #28470 üzenetére
blck-t nem próbáltam mivel nállam legyen az bármilyen proci, lap instabil lessz a rendszer .
vga
-
NFree
addikt
válasz Winchester95 #28468 üzenetére
Szerintem , hiába oldanád fel a fesz korlátot, mivel gyenge a lap sokkal több fesz kellene ugyan ahoz az órajelhez. pl ud5 ben vigan ment 4,3gnz .1,2v al b85 ben csak 4ghz volt a vége 1,2v al . szóval gyenge a deszka sajnos, persze ez csak az én véleményem
Privátot nem küldök , nem jegyzeteltem, nem is mentettem képet , csak beállítottam afeszt cpu vcore 1,2v meg felvettem a szorzót, v ring és v rin fesz sem segít ha több. ugyhogy nem is nagyon próbálkoztam.[ Szerkesztve ]
vga
-
Winchester95
őstag
Köszi a választ.
Akkor a lap sehogyan se bírja a 4.2GHZ-t...
Lenne lehetosegem kicsereltetni egy b85m d3h lapra de elorebb nem jarnak tuningban szerintem...
Valahogy a fesz korlatozast kellene megoldani, es ket katt es menne.Mert tuti az keves neki.Tudnal privatban kuldeni a beallitasrol kepet? (mindenhol)
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
válasz Victor91 #28455 üzenetére
Az enyém ennyit 4,5 ön megy 1,27v al fölötte meg nem lehet stabilizálni, beszarás gratt a prcihoz én mellé nyultam
(#28445) Peti198506
Nekem ugyan ebben a lapban a g3258 4ghz et megy a 4,2 nem stabil, gyanítom a 4770k is a lap miatt hasal el gyenguska hozzá, ud5 ben vigan ment a 4,5g -et a g3258, csak az sajna tönkre ment(a lap)
Most meg egy gaming be halytok egy ördögöt de nem sok sikerrel.[ Szerkesztve ]
vga
-
Grózi
veterán
válasz Victor91 #28463 üzenetére
Lehetni lehet,de sok értelme nincs-akkor a pumpa lesz a szűk keresztmetszet+a folyadék mennyisége.Jobban jársz ha ilyet tervezel,ha veszel szerelhető kit-t(épített víz,45K-tól már van) vagy sasolod aprót és használtan építesz rendszert.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Victor91
tag
válasz Dr. Gonzο #28461 üzenetére
Igen az, de cserébe nagyon megy
(#28462) Grózi: Nem tudom, olyat lehet csinálni a Tritonnal, hogy kötök rá nagyobb radit pl? Mert ha lehet ilyesmit csinálni akkor először így csinálnám és később venném meg a komolyabb blokkot pumpát stb.
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
Victor91
tag
válasz Dr. Gonzο #28456 üzenetére
Delidelve van, delid nélkül elérte a 100 fokot pár másodpercen belül...
blu79: Gondolkodom egy Tritonon erősen Ha jól tudom az tovább is fejleszthető, ami nagy előny lenne, mert így nem kell egyszerre megvennem az épített vizet.
Igen a saját ramjaim vannak benne, amikkel teszteltem azok asszonykám gépébe kerültek, ajándék volt tőlem csak mielőtt odaadtam neki , megnéztem tutira működnek-e...Persze ez az egész Skylake gyorsulás a ramok miatt van. Azért kap több pontot bencheken, gondold el nekem a mostani 1600-hoz képest azok akár 3600mhz-en is tudnak menni, ami már jelentős különbség...
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #28455 üzenetére
Jah, látom hogy azért melegebb, lehet hogy a tied olyan proci amelyik másképp reagál a feszre és alacsony fesz ellenére jobban melegszik. Lehet egy Tritonra be kéne újítanod?
Látom hogy kevesebb pontot kaptál jóval, akkor most nem azok a ramok vannak benne?Érdekes az a dolog hogy a Skylake több pontot kap alacsonyabb órajelen, igen de ott ddr4 van jóval magassabb órajelen, lehet hogy ezért kap több pontot. Be kéne újítsak 3000-3200mhz-es ddr3-ra
Egyébként a kupak alatt még nem cseréltem le a clu-t frissebbre ,talán majd december körűl
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Televan74
nagyúr
Én meg 4,4Ghz/1,18V -n játékok alatt kapok 61-63 C°. Álom még a 4,6Ghz is. Érdekes hogy a +200Mhz -hez nem volt elég a 1,25V a stabil teszteléshez.
Én csalódtam a 4790K -ban.De azért megelégedve használom,még nem tudok másikat venni.Végül is a 4,4Ghz is elég a kártyák kihajtásához.
Mindenbe beleugatok!!!
-
Grózi
veterán
válasz Dr. Gonzο #28456 üzenetére
Tudtommal delidelve van neki.Mi ez ha nem normális hőfok???Mennyi legyen 30 fok terhelés alatt?
Egy Coolermaster V6 GT alatt ez tökéletes szerintem.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Victor91
tag
Nem semmi egyébként, ahogy a Triton hűt, vagy csak az én procim ennyire melegedős, de most mértem egy Cinebench-et én is és a jóval alacsonyabb feszültség ellenére is melegebb a procim, nem is kicsit.
5Ghz 1.27v VCCIN 1.76v
[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
válasz akoska07 #28453 üzenetére
Olvastam, már amennyit tudok angolul...és itt kezdődik a probléma.
Esetleg nem tudsz kicsit segíteni? akár privátban, előbb linkeltem az alaplapom biosát. (youtube videó).
Na meg a vicces hogy van egy 1866MHZ ramom 1600-on megy autón. soha nem tudtam ramokat állítani. (időzítéseket.)Nem akarok beleszólni, de enyhe helyesírási problémát véltem felfedezni az aláírásodban, vagy direkt van így?
-
nagyúr
válasz Winchester95 #28452 üzenetére
-
Winchester95
őstag
válasz Trailblazer #28451 üzenetére
Nekem 4,2 lenne az ideális. (Ezt szeretném elérni, én hülyeségem).
Gyári hűtővel szerintem teljesen jó.
Vring, stb... érték állítása sem segítene?
PLL stb...?
Valaki nem tud segíteni?
Tudom, nem ilyen lapban kellene, nem ilyen hűtővel, de szívesen fogadom a segítséget/tanácsot mindenkitől. -
Trailblazer
veterán
válasz Winchester95 #28450 üzenetére
Élénken figyelek, néha aktiválódik a "write" üzemmód is.
Ja vagy úgy, tehát kötött a max. feszkó. Ilyenről még nem is hallottam, bár nem ismerem a B85 lapok lelkivilágát. Ha 4.1-en stabil, akkor maradj annyin sztem.
68 fok egyáltalán nem gáz, persze lehetne jobb is, de még nem súrolja a veszélyzónát.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Winchester95
őstag
válasz Trailblazer #28448 üzenetére
Pontosan....Ennek utána olvastam én is, amúgy jó hogy valaki segít .
Viszont a lap csak 1.2V ig engedi a procit.
(Valamelyik B85 lapnál láttam hogy esetleg van olyan bios ami engedi feljebb.)
Vagy esetleg van olyan beállítás ami 1.2V-al menni fog?
Itt az alaplapom teljes biosa:
[link]Esetlegesen egy jobb hűtőre gondoltam, mert max 68fokot éri el a proci hosszú játék közben is. (mind a 4 mag 4,1GHZ Monitorozva.)
-
Trailblazer
veterán
válasz Winchester95 #28445 üzenetére
A WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR BSOD a túl kicsi core feszkóra utal.
-
TeeJay
félisten
erre tudtok nekem választ? --> [link]
továbbra is érdekel miért fut
egy i5-4690 3,7GHz-et ha nyúzom és az i7-4790 pedig csak 3,6GHz-et
miközben az i5 89watt körüli fogyasztást mutat Aida-ban az i7peidg csak 66watt körül tehát kevesebbet eszik mint az i5-ömB85M-D3H lapba hagyjam az egészet és vegyek 4790K-t aztán az majd teker 4GHz felett lazán?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Winchester95
őstag
Kis érdekesség:
4770K@ 4,6Ghz, B85M D2V lapban.Biztos akkor ne erőltessem a 4,2Ghz-t a D2V lapomban? 4,1full stabil, 4,2 fagyogat játékoknál/néha windowsnál.
Gondolkoztam a már előbb említett gyári hűtő lecserélésén.
Bár mondjuk max terhelésen is 68fokos a cpu (pl gta 5 közben). 1800 rpm-el.
monitoroztam az órajeleket játék közben, fix 4100.
4200 nál whea ....erroral kidob és újraindul.
4,2Ghz lenne a lélektani határ amit ennek a lapnak tulajdonítanék nem gyári hűtővel.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #28443 üzenetére
- azt tudom hogy a project cars nagyon instabillá tudja tenni a procit , ezért ha valami újat kipróbálok a project carst ráengedem mindenképp. Mikor kevesebb feszel próbáltam az 5Ghz-et akkor a gta v vígan futott de cinebench nem ment le és a project cars is kidobott., és miután beállítottam a feszt hogy a cinebench is lefutott akkor a project cars is rendben volt
[ Szerkesztve ]
-
Victor91
tag
Igen így vagyok vele én is, csak azt vettem észre, hogy cinebench stabil feszre még rá kell tennem, hogy stabil legyen komolyabb terhelésen. Érdekes dolog ez, hogy máshogyan működik a két proci..
4.8Ghz-n 1.15v-n is lefut a Cinebench. De a Project Cars Le Mans, eső , 40 ellenfeles több órás gyilkolás 1.18v-n megy csak. De ez a beállítás stabil Crysis 3, GTA V, Witcher 3 stb. alatt is, több óra játék után is.[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #28440 üzenetére
- több tesztet nem néztem , mert nálam az a lényeg hogy játékok elfussanak azon az órajelen amit beállítok. A cinebench nálam bejött mint stabilitás teszt játék szempontból, ha ezen a teszten nem bukott el a gép akkor játékokban is stabil, és még soha nem kékhalálozott használat közben. Az 5Ghz órajelen, kipróbáltam a project carst és a Gta v(igaz nem ma) is és minden rendben , illetve az aida stresstest részt is futattam pár percig. Nálam nem az a lényeg hogy mennyire melegszik a proci hanem hogy mennyire stabil. Ha mindennapi használat közben és amire kell nekem stabil akkor minden rendben
-
blu79
addikt
válasz Victor91 #28438 üzenetére
- kösz , én akkor azért gondoltam hogy kevés mert úgy rémlett mintha többet láttam volna a neten egy tesztben, de ezek szerint nem. Akkor a ramok miatt lehet kevesebb? pont...
-
Victor91
tag
Szép eredmény! De elnézve a pontjaidat nem volt kevés amit az én rendszerem kapott, annak idején nem tudom emlékszel-e amikor feltöltöttem a teszteket mondat, hogy kevés amit kapok, ezek szerint mégsem
1012 pont volt az enyém 2400-as TridentX-el ami nálam volt egy ideig. Saját memoimmal 2000Mhz-en 988 volt az eredmény.A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
Vigneau
félisten
G3258 tulajok tudnának dobni LinX képeket? Pl. 4GB/10 kör? Bármilyen órajel jöhet. Előre is köszi!
-
blu79
addikt
- na meg is vagyok a kis tesztelésekkel
1. teszt 5Ghz 1.360v VCCIN 1.69v
-szerintem a hőfokokra nem lehet panasz , egy nem épített víztől
2. teszt 5Ghz 1.35v ennyire sikerült csökkentenem
- ezek fix feszesek, nem tudom hogy adaptive-re állítva stabil maradna e? , de lehet megnézem , ez az én Malay 4790K -m. Nem tudom hogy 1.4v körülre elmehetnék e vagy picit fölé és ott mennyit bírna, de így ezzel meg vok elégedve
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
Az(szerintem) nagyon sok.Jó kis procid van,én pár farokhosszabbító teszt erejéig se kínoznám akkorra fesszel,mert kár lenne érte ha elszállna.
[ Szerkesztve ]
-
blu79
addikt
Próbálok tuningolni fix feszel, és az 5Ghz hez beállítottam 1.361v és vígan megy. Lefut a Cinebench és nincs gond vele. Gondolom 24/7 nem ajánlott ez a fesz, nem mintha 5Ghz-n akarnám járatni a procit mindennam csak gondoltam megkérdezem
-
Grózi
veterán
válasz akoska07 #28431 üzenetére
Az egy jó kis lap,tanúsíthatom! Egyszerű mint a faék,de minden szükséges van.Viszont ha a bios frissítésre nem hívtad volna fel a figyelmem,akkor tuti megszívom-pont mint ismerősöm a minap,természetesen ő is pendrive-ról csinálta.
-
nagyúr
válasz Grave_444 #28430 üzenetére
Bios függő sztem a dolog.
H81M-Plus lapban tuningoltam 4770K-t.
Viszont sztem ehhez a procihoz bios kell frissíteni és lehet elmegy a tuning lehetősége.
-
Grave_444
nagyúr
ASRock H81M-HDS lapban van esélye G3258 tuningjának?
-
nagyúr
válasz cyberkind #28428 üzenetére
Meg tudják terhelni a játékok is a procit ott is fel tud melegedni a proci,játékja válogatja.
85°C sztem a felső határ 24/7.
Látom tetszik a Madmax.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cyberkind #28426 üzenetére
Egyébként nem kell annyira erőltetni a 4.6GHz-et.
4.4GHz is meghajtja a vga-t.Ahogy mondtam is,a legfontosabbak a hőfokok.
Amíg az rendben van lehet tuningolni.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
nagyúr
válasz cyberkind #28420 üzenetére
Ez egy i5 proci szóval játékok alá tökéletes,minden meglódul tőle.
VCCIN fesszel meg tudod támogatni és lehet menni fog 4.6GHz-en a proci 1.25V-al.
Mennyi most a vccin ?De a hőfokok a legfontosabbak.
Egyébként csak feszültséget kell állítanom meg szorzót és ennyi a tuning?
Nem egészen, itt sok mindennel lehet szórakozni.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
cyberkind
félisten
válasz akoska07 #28419 üzenetére
Most 75 fok a csúcs, és 1.25-tel a 4.6 már nem megy, a 4.5 simán, de a Gta sokkal jobban megy ezzel a procival, úgyhogy gondolom minden jobb lett, ha magasabb órajel nem lesz, megérte ez a proci, végre rendesen megy a vga, jobb mint a régi i7-em.
Egyébként csak feszültséget kell állítanom meg szorzót és ennyi a tuning?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz cyberkind #28418 üzenetére
Nekem melegedősnek tűnik ez a proci.
4.4GHz és 1.2V már 80°C,pedig a hűtő nem gyenge ami rajta van.
Ennél ne nagyon fűtsd tovább sztem.1.25V kb 4.6GHz,nem gondolom,hogy menni fog 4.7GHz-en.
-
cyberkind
félisten
Megjött a 4690K procim, a gyári oc-val 4Ghz-et sikerült elérnem de az kevés, úgyhogy valaki segíthetne tuningolni, kicsit sokat felejtettem másfél év alatt és még a széria is más.
-
LLKobe
veterán
válasz Winchester95 #28414 üzenetére
i7 felesleges, SSD-t vegyél legalább 120-asat.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Winchester95
őstag
válasz Trailblazer #28412 üzenetére
Igen ez így van, ezért is hanyagolom ezt az SSD-t mert nagyon magas az ára, nekem már ennyit nem ér meg.
Viszont a VGA-t már felesleges fejlesztenem, lap is bőven megfelelő, viszont a proci az amit még lehetne, bár ahogy néztem azt is felesleges i7 re a későbbiek miatt is, főleg játék szempontjából. -
TeeJay
félisten
tudnátok nekem segíteni mert csak pislogok
van két gépem
egyikben
Gigabyte B85M-D3H lap van egy i5-4690 procival meg 2x4GB Corsair Vengeance 9-9-9-24 1600-as RAM-al
másikban
Asus H97-Pro lap i7-4790 procival és 2x4GB noname 11-11-11-28-as 1600-as RAM-alAida64 alatt stabilitás tesztben azt vettem észre hogy
az i5 proci max fogyasztása 89W míg az i7-re csak 66W körül ír, érződik is hogy az i5-ben jobban pörög a venti
ráadásul ahogy látom full terhelés alatt az i5 3700MHz-en az i7 meg csak 3600-on megyaz normális így amúgy? vagy az alaplap jobb az i5 alatt és többet enged neki mint az Asus?
azt vártam volna hogy az i7-nek 90watt körül lesz szintén a fogyasztása Aida szerint
és veszett meleg lesz az i5-höz képest de mindenképpen nagyobb frekvencián pörög masszív terheléssel mint az i5 és erre pont fordítva...
sebesség tesztekben fele-fele arányban az i5 nyert a jobb RAM miatt
másik felében meg az i7 a HT miattha i7-4790K-ra bővíteném mindkettőt az tuti 4GHz-en tekeri ha terhelve van vagy még fentebb is tud menni 4maggal 8szálon?
valaki okosítson már fel engem hogy az i5 miért zabál többet alacsonyabb frekvenciája ellenére mint az i7 ami HT-s és még magasabb frekis is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Trailblazer
veterán
válasz Winchester95 #28411 üzenetére
A mai SSD-knek már nem vészes az élettartamuk. Rendre újabb technológiákat vetnek be ezért, és egyre elérhetőbbek is. Persze a nagyobbaknak még bődületesen magas az áruk, pláne PCI-E felületen.
-
Winchester95
őstag
válasz laychi #28409 üzenetére
Nem nagy, de itt van még most az a pont hogy pl: egy gtx 970-et kihajtson. stb stb...
Néztem ezeket az SSD-ket, egy a baj velük, korlátozott az újraindításuk.... élettartamra nézve.
Az már túl drága, abból a pénzből már egy jobb lap/Proci is kijött volna.
De van egy új tervem, váltás, 4790 i7 re, tuning úgy se kell de a minimum 4ghz- legyen meg, a lapomban meg vígan el fog menni szerintem.
Épp néztem egy érdekes dolgot, hogy a sima 4790 4ghz-re boostol, még a 4790 már 4,4 ghz?[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz Winchester95 #28408 üzenetére
Ha már itt tartunk V300 nem ajánlott, inkább HyperX Fury 120GB. Amúgy 60GB nekem elég volt Windowsra és programokra.
-
laychi
veterán
válasz Winchester95 #28406 üzenetére
3,8Ghz vs 4,1ghz nagy a különbég?
Mert "4,2/ 4,6 közt nem"
30 gigás ssd?...minimum 120GB,tegyél még félre pénztEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Winchester95
őstag
válasz Trailblazer #28407 üzenetére
Köszi, ahogy néztem 10k ból esélytelen a 120GB-os SSD....
Viszont elég csak egy 30GB-os, arra felmásolni a windows 8.1/ később 10-et.
Gondolom játékoknál is igaz ez... -
Trailblazer
veterán
válasz Winchester95 #28406 üzenetére
Nem ide tartozik valóban, ám az SSD-vel valóban döbbenetes sebességnövekedést tapasztalnál.
-
Winchester95
őstag
válasz bandi0000 #28405 üzenetére
4,1GHZ-t viszi.
Nekem minden alsó kategóriás lap ugyan úgy vitt gyári hűtővel egy bizonyos OC szintet...
Nem akarok nagy tuningot, mert szerintem 4,2ghz/ 4,6ghz között nincs annyi különbség hogy nekem megérjen 40k-s lapot vennem, 20k-s hűtővel.
Ebben a lapban lazán megy 4,1Ghz-t a proci. NEkem 4,2Ghz a cél.
Szóval a lényeg, hogy nem érdemes vennem hozzá egy 7-8ezres hűtőt, mert 4,1 nél úgy sem megy feljebb ebben a lapban. (úgy érzem csak fesz hiánya van).
Inkább költsem el 2db Ledes ventire a pénzt+házra esetleg, vagy egy 120GB-os Kingston SSD re (v300)
(életemben nem volt még SSD-m mindig csak HDD-ről ment, utóbbi fél évben ez a 7200-as újfajta nem 6 os hdd eléggé nagy gyorsulást hozott.)
Bár ez nem ide tartozik[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
válasz Winchester95 #28404 üzenetére
egyrészt, gyári hűtő alapon is terhelés alatt 75-80 fokig felengedi a procit, 4,2-őn nem fogja lehűteni a gyári hűtő, másrészt a B85 sem tuning lap én már el is vesztettem a fonalat hogy tulajdon képen mért engedi állítani a feszt, ergo lap és hűtő cserével lehet tuningolni amúgy nem csinálnám
Xbox One: bandymnc
-
Winchester95
őstag
Sziasztok! Kérdezném hogy i5 4670K giga b85m d2v (1.2v ig engedi allitani a feszt, 4.1 stabil 4.2 kifagy gyari hutovel)
Ennél a konfignál érdemes váltani a gyári cpu hűtőt?
(lap csere kizárt) feleslegesen nem koltok hutore mert nekem nem hangos a gép és a hőfokok is korrektek 4.1 nél is.
Vagy inkább egy ssd? (csak egy hdd 1tb 7200rpm sata 6gb os van) -
Vigneau
félisten
válasz #Morcosmedve #28401 üzenetére
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen switch-et vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vírusirtó topic
- Mikrotik routerek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest