Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
manutdzoli #21991 üzenetére
Nem tudom pontosan mit jelent,de az biztos,hogy nem jót.A plussz fesz nem segített,emiatt vegyél visszább mindenből,hátha túl sok.
Esetleg próbáld meg kisebb fesszel,de csak 3 ghz-en.Nézd meg mennyin stabil stb és majd viszonyítsd fel 3,2 ghz-re.
Alul melyik a proci hőmérséklete(68-70 fok)?60 fok fölé hosszú távon ne enged.Bagira01: Nem rossz
-
Bagira01
veterán
q6600 és a hideg levegő találkozása
Ami csoda h ezt egy 4 fázisú abit ip35-be csinálta
-
válasz
manutdzoli #21987 üzenetére
MCH-nak is mehet talán kicsi,mert ez nem nagy tuning még,de hozzáteszem nekem nem kellett(nálam a legkisebb mérték,azt hiszem a +0,1v)
Nézd meg még plussz fesszel is a procit,persze ha nem melegszik 60°C fölé.3,2 helyett én 3-on járatom,mert az előbbihez jóval több fesz kell.Lehetséges,hogy nálad is a 3,2 egy határ már.Ráadásul a procid Vid-je ha igaz amit a bios ír 1,3V. -
Bangyee
csendes tag
Elég nehéz a Bagira által ajánlott Giga EP45-ud3P-t találni, van valami jó alternatíva rá?
Tuning q6600 alá, jó CF képességgel. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nikkel10 #21978 üzenetére
A processzorban lévő szenzor nem méri a hőfokot, hanem csak a távolságot a TJmax-tól, ráadásul csak a TJmax közelében mér igazán hitelesen a szenzor, na most ebből a becsült értékből kell csóri programnak kikövetkeztetnie mekkora a hőfok kb. (Ráaádsul az Intel nem is publikálta miden proci TJmax-át.) Így nehéz pontos adatot kapni az idle hőfokról. Igazából úgy is a lényeg, hogy mikor éred el a TJmax-ot az Intel logika szerint.
Logout-on van erről egy remek cikk amit a nagyrabecsült Jorus kolléga írt ebben a témában.
Mod: Ha tudod a procid TJmax-át (nem biztos, hogy az amit a CoreTemp kiír!!!), akkor RealTemp-ben át tudod írni és akkor elvileg pontosabb értéket kapsz majd.
-
válasz
grabber #21981 üzenetére
15 perc alatt semmi nem derül ki! nekem 7 óra után volt hiba! Talán talán 2-3 óra után azt mondom jó megy, de akkor is lóg a levegőben h nem biztos a dolog.
Nikkel10! a hőfokkal minden oké!! ha tuning mellett kapcsolod be az energiatakarékost akkor olyan mintha be se kapcsoltad volna! max nem fogyaszt annyit, de a hőfok marad. Vagy valamit nem jól értelmezek?
-
válasz
manutdzoli #21979 üzenetére
Én nem adnék + feszt a procin kívül.A procinak 1,425 kell 3,2-nél ez az enyém.Esetleg az fsb egy kicsit.
A pcie 100mhz hagyd,101 nem hiszem nagy gond,de mindig ezt mondták.
A ramnak szerintem sokat adtál.2,2V a max általában amit még bírnak.Ráadásul szerintem nem is húztad a ramot és rengeteg feszt adsz neki
1,8V az alap(legtöbb ram)2V mehet ha nem tuningolsz,ha az is van akkor 2,2V -
Nikkel10
tag
Sziasztok pár nappal ezelött megjegyeztem hogy energiatakarékos módban 40-43-fokos a procim érdekességképpen megjegyezném hogy 3,5Ghz-n is 40-43 fokos.(Idle-ben természetesen)
Néztem CoreTemp-el és Biosban is.
Valami ötlet? -
Qru
MODERÁTOR
VID: Voltage Identity Number ez határozza meg a procsszor alapfeszültségét. Ebből kettő érték is van. Egy üresjárati (idle vid) az 1.1V körül érték ez ha engedélyezve van a C1E és EIST akkor visszaveszi a szorzót 6-ra és leveszi a feszt, hogy kevesebbet fogyasszon.
A másik VID a terhelt érték (load VID) ez a 9x szorzóhoz társított vid, ez 1,2-1,35V között szokott lenni. Általában a terhelt VID-et adják meg mikor VID-et emlegetnek.
Ennek is hatása van a tunigra természetesen. Alacsony VID-es procik tuning esetén nem feltétlenül lineáris sebességnövekedéssel regálnak a feszemelés hatására elérhető maximum stabil sebességet illetően. Mi több az alacsoyn vid-esek magasabb feszen jobban melegszenek mint az alapból magasabb vid-es procik, viszont általában kisebb fesszel is stabilak magas órajelen.FPO: "Gyártási szám", ha van már adott FPO-val tuning tapasztalat akkor lehet nagyjából általánosítani az adott FPO-s procik tuningtulajdonságára. Igaz FPO-n belül is van szórás, szóval ez sem szent írás, hogy adott azonos/hasonló FPO-s procik mind jól/rosszul mennek.
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01 #21972 üzenetére
Huh akkor itt most ellentétes vélemények vannak... Énis a pe45 ud3-at néztem illetve p35ből még ds3-at ajánlották. A helyzetet bonyolítja, hogy nincs kizárva, hogy a tervezett hd4850 mellé -idővel és igény szerint- beköltözne egy másik is CF-ben. Ennek fényében elvileg méginkább p45 kéne gondolom... hátha egy újabb BIOS-al jobban szereti a q6600-ot.
-
Bagira01
veterán
válasz
Bangyee #21969 üzenetére
Nem feltétlenül p45 ajánlott hanem p35-dq6 legalábbis q6600-hoz. Az h milyen chipset nem függ össze a h mennyi kraftot ad(inkább az hogy hány fázisos a lap). p45-ös lapot is vehetsz az időtállóbb, p35-dq6 kevés van és viszonylag drágák, sztem egy ep45-ud3r időtállóbb megoldás lehet
-
nguru
tag
Lehet, hogy nagyon láma vok...de mi az a VID,FPO..a vid a magfeszültséggel kapcsolatos,az ok, de lövésem sincs....
-
Bangyee
csendes tag
válasz
Bagira01 #21968 üzenetére
Az egyik kiszemeltem pont a te régi VID 1,2-esed Bagira.
Igaz kicsit áras, de majd meglátjuk. Az elvileg menne ilyen 3800-akat 1,4V körül, de most olvastam itt (ha jól olvastam), hogy P35ös lapok nemigen tudtak stabilan ennyi feszhez kraftot adni. Akkor ez alá inkább p45 ajánlott?
-
Bagira01
veterán
L739A-s fpo-ról nem tud vki vmit? Vid 1.225v
-
Bangyee
csendes tag
Gondolom kismiliószor volt már ilyen kérdés itt, ezért előre is elnézést kérek: FPO-t tudna nekem valaki "elemezni" tuning képesség szempontjából? Már ha hisztek itt errefelé ilyesmiben.
-
stratova
veterán
válasz
zsolt1129 #21963 üzenetére
Értem köszönöm, akkor Intel fronton ha jól látom a Quad igény ebből az összegből felejtős. A DDR3as ramok sem 2 fillérbe kerülnek a lap meg 40-50k.
Ráadásul egy épkézláb IGP-s lap kellene, amíg nem telik egy emberes videokártyára. Marad a Phenom. Vagy kis várakozás az olcsóbb Phenom 2-esekre (805-910).
Azzal a feltétellel lett ez a keret 77, hogy akkor 4 magra megyünk rá. Mert egyébként 50 körül kellett választani egy 2 magosat, az pedig egy E5200-as lett volna ua. alaplappal. Azonban azt a tájékoztatást kaptuk, hogy célszerűbb 4 magos rendszerre váltani, tekintve, hogy nem lesz gyakori a gépváltás (lásd. jelenleg egy 478-as 2.66-os northwood tesz szolgálatot).
Tudom koránt sem egyszerű eset. -
stratova
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, hogy milyen lap lenne jó egy Q6600-alá ha figyelembe vesszük, hogy a keret kb. 77.000 Ft lapra 4GB 1066-os DDR2-re és a procira (az alaplapnak RAID-et, és IGP-t kéne kínálnia DVI-vel).
Jelenleg ez így jönne ki:GIGABYTE GA-73PVM-S2H 17.760 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 2db 12720Ft
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX 46.613 Ftebből a keretből AMD-vel ezt hoztam össze:
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H 22.632 Ft
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz 2db 12720Ft
AMD Phenom 9850 X4 AM2+ BOX Black Edition 42.308 FtTudom, hogy ez egy elég vérszegény lap egy Q6600 alá. Ha semmiképp sem javasolt maradnak a phenomok, esetleg erősebb lap gyengébb proci párosításban. Azzal is tisztában vagyok, hogy Intelke elpáholja az Amd-t, de legalább renderben egész közel vannak egymáshoz, bánatomra Photoshopban nem. Jó lenne a lehető legértelmesebben elkölteni ezt az összeget 4 magos rendszerre AutoCAD és Archicad miatt.
-
Laraxior
titán
válasz
szacsee #21956 üzenetére
éppen ezért kell magasabb órajelen használni,mert nem használják ki a programok
egyszerű mint egy szeg...
ha használja a 4 magot akkor ok...de ott is mondjuk kódolásnál időt takarít meg az ember ha nem 3.3on hanem 3.8on járatja a rendszert. nah de mindegy...lehet neki nem megy többet,azért elégszik meg 3.3GHz-el...az enyém megy..akkor meg minek járassam kisebben? Veszek egy Ferrarit,de csak 50el megyek vele a vérosba..nem viszem ki az autópályára... nem hát... -
szacsee
nagyúr
válasz
Salvador20 #21949 üzenetére
QX szorzólock mentes, ergo nem 9 a max szorzó, hanem 14.
Stepping C0/C1
Q9650 Pedig E0-s és szorzólock-os. Szerintem a QX már nem nagy szám, inkább a sima 9650. -
Salvador20
őstag
mi a különbség a 2 proci között? qx9650 és sima q9650 között? Specifikációk nem különböznek az intel oldalán....csak az ára
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Egy olyan kis problémám lenne .hogy a következő a konfigom: GIGABYTE 965P Q6600
8X414-en járatom leteszteltem és stabil. A proci 1.39V-ot kap.
Néha 5 bekapcsolás után 1x-er visszaáll alap beállításokra. Ez miért van? -
AtHoS
nagyúr
válasz
HoReSz1975 #21942 üzenetére
+fesz a memónak, időzítés lazítása esetleg NB-nek is egy kis +fesz, bár nem tudom melyik komponens az ami kapcsolatban lehet memókezeléssel, de azokkal kellene picit babrálni.
-
HoReSz1975
őstag
Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz @ 3.44GHz, most én is így használom, de azt nem értem, hogy ha 8x400 3200GHz -en akarom hajtani a procit és a ramokat felvinném 1150MHz -ről 1200MHz -re akkor miért nem akar a vista elindulni, kiírja, hogy valami összetevőt nem talál, és memoria diagnosztikai vizsgálatánál is talál problémát, pedig el kellene indulnia, hiszen, csak 50MHz -et akarnák húzni az OCZ Reaper 2x2GB 1150MHz -es ramokon
-
válasz
Nikkel10 #21931 üzenetére
Sztem meg sokkkk! alapon én se sírnék a 3x fokommal, én 3.44-en "sírok" a 40-45 fokkal!
Nykamat rá h kis igazítás és javul! Hyper 212 van az enyémen, ezt csavarral kell rögzíteni, a 2 felsőt negyed-negyed fordulattal kilazítottam a max becsavaráshoz képest, ez 5 fokot hozott! Én eljátszanék vele a helyedbe! Ha már nem polírozol akkor legalább ez! De te tudod! -
Nikkel10
tag
Szisztok!
Az lenne a kérdésem hogy az én procimon egy ilyen hűtő trónol:[link]
mégis alapórajelen(energiatakarékos módban tehát 1.165V 1.6ghz) 40-43 fok között járnak a magok.Ez normális? -
joshua7
veterán
Nálam 6 fázisossal is hozza a proci a magas órajeleket, szóval procifüggő is eléggé.
-
-
dani3l
őstag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mennyi feszt lehet nyugodtan adni egy Q6600nak 3200MHz-en (G0)? Már kb fél éve megy 3000MHz-en 1,3250V feszültséggel, 8x375-ös szorzóval, így viszont a 800MHz-es ramok csak 750en mentek, ezért gondoltam húzok még rajta egy kicsit, és így lett 8x400MHz. 1,3675V-on megy most, de a prime még mindig nem megy rajta rendesen. V-droppal ez kb 1,28,1,30V. Ez már picit soknak tűnik nekem.. Proci hőfok most éppen 26°, általában, olyan 30°körül szokott lenni vagy alatta ha használom, nagyobb terhelésnél max olyan 40°. Mennyi feszt adhatok még neki, hogy ne legyen baja? Vagy érdemes egyáltalán ez a sok plusz feszültség azért a 200MHz-ért?
Meg még arra lennék kíváncsi, CPU-Z-ben miért írja a ramoknál a dual channel módnál azt, hogy asymetric? Ez normális? Nem symetric-nek kellene ott lennie? -
Ezeket a hőfokokat h csináljátok? Nekem erős 10-20 fok a differencia felfelé! De ha fejen állok akkor is! hm
Tj.max 100 fok -
törölt tag
Köszönöm! Megnézem mit tudnak ezek a hűtők!
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #21914 üzenetére
Mutass egy olyan tesztet.
-
joshua7
veterán
válasz
Beowulf_78 #21911 üzenetére
Xigmatek combosabb hűtőit sem felejtsd el. S-1283, Achilles, Red Scorpion.
-
-
törölt tag
Szeretnék vízhűtés helyett léghűtésre váltani. Melyik a Q6600-ra a legjobb léghűtés. Most az ár annyira nem lényeges, csak megmaradjon a 3.6-3.8GHZ-es tuning.
-
Zoli1222
addikt
Köszi a választ mindenkinek. Tusolás közben elgondolkodtam ezen, és rájöttem, h nagy hülyeséget kérdeztem.
Bocs, h itt kérdezem, vagy mondom, de 1-2 évre akkor megteszi egy tuningos E7300 is, ha utána már úgyis i7-re váltok. Nem?
-
Zoli1222
addikt
Üdv.
Az lenne a kérdésem, h egy 4 magos 3GHz-en megfelel-e egy 2 magos 4GHz-ennek? Remélem érthető voltam. -
Szipi
aktív tag
Hát ezt elég érdekesnek tartom mert 17C-os szobában 30-34C-körül szoktak lenni a magok coretemp szerint ami Tjmax 100C-ot használ.
Ha 90-el számolok az -10C minden magnál ami azt jelenti hogy 20-24C-osak lennének a magok ami sztem nem túl valószínű(ennyire azért nem jó az XP-120).
Bár jó lenne ha tévednék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest