Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Zoli1222 #22592 üzenetére
Nem igazán. Inkább csak adott fesszel nem lesz olyan meleg, ezért
lehet stabil ott is, ahol korábban nem volt, tehát elképzelhető, hogy
magasabb órajelet tudsz végeredményben elérni. De adott órajelhez
a szükséges fesz nem fog csökkenni (kivéve, ha kizárólag a meleg
miatt lett volna instabilitás, de azt meg kétlem, hogy a magasabb
fesz megoldotta volna, mivel az durvább hőtermelést is jelent). -
Zoli1222
őstag
Ha polírozom a procit és a hűtőt, akkor elvileg kisebb fesszel is el tudom érni ua-t az órajelet?
-
Zoli1222
őstag
A procira mennyi pasztát kell tenni?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #22577 üzenetére
Ebben a sorrendben.
Igzából az az igazi ha mind kettő kap polírt (proc/talp). Ennek eredményessége függ a kiindulási felületminőségtől is. Nálam sokat hozott, volt akinél meg semmit.
Minden esetre én itt 3,6GHz.nél feladtam P35-ben. Így is MCH kap +0,2V-ot, proci meg (Bios) 1,525V-ot. Tovább nem feszelem, mert nem hinném, hogy jobban menne, így is fűt a vrm meg az NB mint állat.Egyébként nem tudja vki, hogy az oxidálódott réz hővezetőképesség kisebb mint az oxidálatlané? Mert akkor lehet legközelebb megsuvickolnám a talpát, már biztos megkopott fényessége.
mod:
Keldor papa: Hát azért 1-2 valós alkalmazás ettől függetlenül megvicelhet. Én jártam így, hogy adott feszen Prime stabil volt, játékból meg kivágott. Egy kis extra procifesz és simán ment a játék is. Szóval azért valós környezetben is teszteld ki, az a tuti.
-
slett27
addikt
Húha, Q6600 retro !
Nálam 3,9GHz-en, egyszerűen akárhogy állítom P45-ben, már Everest FPU teszt alatt restart, Prime egyből restart.
MCH-nak már adtam 1,6V-ot is.
Pedig nekem Xigmatek Red Scorpion hűti egy 3,8cm-es Scythe 2000rpm-es hűtővel itt a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a kupakkal.
Tehát a recept : polír, jó paszta ill. víz ?
-
romero28
senior tag
keldor papa , sárpac : megtaláltam
köszi
colin81 : gratmivel hűtöd?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
slett27 #22557 üzenetére
Nekem csak a hűtőm polírozott (hála érte Over-nak), a HP-ok melegek de a lemellák nem igazán. Mondjuk 126m3/h-s venti van rajta, elég jól átszellőzteti. És ugye a TRU elég sűrűn lamellázott, szóval negy légszállításnál igazán üt. Ööö hűt.
Pasztának meg most Zalman van fent, de már ott figyel a polcon az AC MX-2, legközelebb azzal kenem fel. Az is hozhat 2-3 fokot mínuszban.
A HDT-s cucc pedig elivelg jobb mint az én "hagyományos" talpam. Lehet polír segítene. Rosszabb esetben a kupakod nem teljesen sík. Akkor arra is mehet polír. Nálam csak a hűtő polír hozott 5 fokot mínuszban. Ami elég jó (ennyit a TRU minőségi talpkidolgozásáról...
) azt a 2-3k-t simán megérte amibe fájt a polír.
Keldor papa:
#22561: Nem csak vízzel, nekem bírja a TRU a load 1,488V-ot 3,6GHz-el. Ilyen hőfokkal adhatnék neki valós 1,5V-ot is szvsz (szobahőmérsékleten, levett házoldallapos mérés). Az más kérdés, hogy nem kínoznám tovább a procimat...
mod2: Ettől függetlenül ha nincs csombos hűtése tényleg nem hűti meg 1,5V-on a kis Quazánt.
-
keIdor
titán
-
romero28
senior tag
szereztem egy q66-ot . milyen max feszeket lehet neki adni 24/7-ben
-
Zoli1222
őstag
Az enyémre vki vmit? Újra kellene pasztázni? Alapjáraton 42, 40, 35, 35C-osak a magok.
-
Tomic26
csendes tag
Sziasztok szeretném a segítségeteket kérni.
Van egy core 2 quad 9550-es procim és szeretném felhúzni 3,2Ghz-re.
A kérdésem,h mit kell ehez felemelni? Az fsb már felemeltem 400-ra 8x szorzó a max. A gép kikapcsol majd vissza áll 2,8-ra. álítólag valami feszt kell neki adni,de mennyit és melyiket, van 5darab ami cpuval kezdődik.
Köszi előre is: Tomi -
Zoli1222
őstag
Csak a hűtés miatt dobott volna ki mindig hibát?
Esetleg lehet az, h rossz a paszta. Elég gáz volt. -
slett27
addikt
válasz
ntraxxx #22543 üzenetére
Ha már 10k a különbség, akkor átgondolandó, én a Q6600-ot venném, még akkor is ha 2,5 éves technika.
P43 nem támogat CF-et valamint DDR3-as RAM-ból (ha olyan a lap) csak 1066-osat, a P45 1333-ast. Viszont szvsz a tuningban 4 magnál lenne különbség.
Lehetőleg olyan lapot válassz, ha tuningolni szeretnél, amin van hőcső az alaplapon (FET-ek+NB) nehogy túlfeszelés vagy netalán Prime alatt kivégezd a lapot.
-
slett27
addikt
válasz
ntraxxx #22541 üzenetére
Egyértelmű akkor hogy Q9300. Igaz hogy csak 6MB a cache nem nyóc, de 1333MHz FSB meg hát York belső és kisebb fogyasztás. Tuningban 3,4-3,6GHz a vége általában, ez kb megfelel Q6600-nál egy 3,6-3,8GHz-nek. Q6600-ról váltani nem érdemes Q9300-ra, de ha 5k a különbség és újonnani beszerzés akkor Q9300.
Ha a lap megvan, akkor nem szóltam, de ha csak terv a P43.... én inkább egy P45-DS3-at vennék.
Jah, a képlet nagyjából : Q6600+10%=Q9300
-
ntraxxx
tag
Sziasztok kis helpet kérnék tőletek, mégpedig melyik procit vegyem?
INTEL Core2 Quad Q6600 2.40GHz 775 BOX vagy INTEL Core2 Quad Q9300 2.50GHz 775 BOX
Alaplap: GIGABYTE GA-EP43-DS3LR
Előre is köszi a választ
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
X Factor #22526 üzenetére
SK jó hűtő de nem erős Q6600 tuningra való. Hőfokilag 80fok fölé ne menj tartósan sztem full loadban. Ok, hogy 105 fok körül lövi le magát a proci de a 90 fok akkor sem egészséges hosszútávon.
Inkább vegyél vissza a feszből/órajelből. 1,29V 8x400-on hányfokosak a magok? Magasabb fsb-vel alacsonyabb szorzóval gyorsabb lenne. Esetleg a 7x450-et is bepróbálnám a helyedben, szinkronhajtásos memóval azonos (1,3-as) feszen. -
koliz1
tag
Sziasztok
Segitséget kérnék töletek , hd video tömöritésre és lejátszásra melyik procit ajánlanátok
e8400 kétmagos vagy valamelyik 4 magos tipust .
üdv:koliz
-
csucsu21
aktív tag
az mért van hogy 1. 2-es mag 44 fokosak a 3.4-es pedig csak 38fok ????
intel core q9450
-
X Factor
addikt
1.48al asszem nekem is ment csak 90-100 perc render után megadta magát, Azért az asus silent knight 2 se egy gyári cooler, persze az általad említettek erősebbek. Általad leírt beállításokat én is végig zongoráztam már, csak mivel a rendernek mennie kell nem votl elég időm kiprobálni őket, így egyelőre hagyom az 1.29es 8*400as beállítást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
X Factor #22523 üzenetére
90 fokon???
Az nem semmi, életbiztosítást nem kötnék arra a procira az fix.
Megeshet, hogy akkora plusz fesz kell, egy bizonyos pont után nem lineáris gyorsulást kapsz a feszemelés hatására. Minden esetre vegyél egy jobb hűtőt (SK nem ekkora terhelésre tervezték) ha 1,5V-on járatod. Nekem 1,48V kell a stabil 3,6GHz-hez de itt is full load alatt is 70 fok körül marad. Ajánlom a TRU 120-at vagy a Mugen 2-t. Esetleg Xigma S1283-at Crossbow-val.
Amúgy a többi fesznél mit állítgattál? MCH-nak +0,1V kell de lehet elkél oda +0,2V is. A többinek nem kell adnod. PCI-E frekit 100-ra fixáld, ramot tedd szinkronba, előírt feszt és időzítést ramnál is állítsd be.Kvg: Az egyik legjobb választás az a táp ár/érték arányban.
Zoli1222: Sztem nem nagyon befolyásolja a tuningot, hagyd 32-n, abból baj nem lehet.
-
X Factor
addikt
Sziasztok, meglett a quadom és vegyes az összkép, legnagyobb problémám h. 3.6-on szeretném hajtani, de egyelőre problémákba ütközöm. 8*400-on biosban beállítitott 1.35V-vel, most render alatt kap 1.3at, így megy 30 órája és ezzel teljesen stabil, néha meg-meg állítgattam próbáltam más beállítsokat, de 3.6on még 1.5V-val is megfagyott másfél óra után, innen gondolom h. olyan 1.55V körül már stabil lehet, de már ígyis 90 fokon üzemelt ami sok. Arra lennék kiváncsi , lehet h. ilyen tömérdek plusz fesz kell (0.25V) ahoz a plusz 400mhz-hez vagy a finombeállításokkal kéne variálnom?
1.28-1.29-cel is ment 4-5 órát a render, csak aztán biztosra akartam menni nehogy alvás közben induljon újra a gép, ezért adtam neki némi pluszt.
-
Tibbancs
csendes tag
válasz
Jhonny06 #22519 üzenetére
Megnéztem a CPU voltage az alap. az 0.85000, és 1.6000v-ig lehet állítani.de csak az everestnél indítja újra a gépet. 3dmar-nál, nem, csak hibaüzenetet ad ki. Azt nem tudod, hogy mennyi alapból a fesz, hogy onnan kezdve emeljem.Mást nem kéne állítanom? Cak az fsb a szorzót, és a CPU feszt?
-
Tibbancs
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Van egy ASUS P5Q SE lapom, és egy Core2 Quad Q6600, és 4Gb csx memó 1066mhz.
Szeretném túlhúzni, 3.2 Mhz-re, ami ment is 8x400 mhz-en, csak nem tudom, hogy mennyi feszt kell adni a procinak, mert a Everestnél, és a 2006 3dmark cpu teszt-nél újraindul a gépezet. Szerintem kevés a fesz, de ha netán mást is kéne állítanom, akkor valaki segítsen, előre is köszi. -
Termigáßor
aktív tag
válasz
Zoli1222 #22493 üzenetére
Nem, a memóriák sem ludasak. Csak az összhangot kell megtalálni.
Rengeteg mindent lehet (és kell is) állítani ezeken az új lapokon, nem olyan egyszerű a tuning mint régen. (kihúztam p4-essel egész tavaly októberig, de ezzel az új géppel a mai napig sem találtam még meg a legoptimálisabb beállítást. Jelenleg megálltam 3.51GHz 9x390-en és letoltam a memó időzítéseket amennyire lehetett (4-4-3-10) -
Jhonny06
veterán
válasz
slett27 #22504 üzenetére
Most semmi extra, 10-es szorzó, 300-as FSB, ramok gyárilag 800-on, normál feszültséggel. CPU is normál feszülséggel megy (1,325V). Így most 3,0GHz. PCI-E 100-ra fixálva.
Szerintem mennyit lehet ebből még normális körülmények között kihozni, amit még érdemes is, valamint milyen beállításokkal? 3,5GHz jó lenne, a melegedéssel egyelőre nincs problémám, meg ha már G0-ás proci, akkor ne vesszen kárba, menjen.
-
Jhonny06
veterán
válasz
slett27 #22478 üzenetére
PCI-e fix megvolt, az lehet, hogy a ramnak nem elég a feszültség? Ez teljesen alapon megy, de ugye az FSB növelésével magától ajánl egy magasabb órajelet a RAM-nak is, bár auto-n van, szóval azt elvileg nem emeli. De gyanúsan magas feszültség kell, most 3,0GHz-n megy alap feszültség mellett.
Az alaplap szerintem bírja, ilyen időben 20°-os, 3,0GHz mellett, csak nem melegszik túl.
-
Zoli1222
őstag
válasz
South Velen #22501 üzenetére
Ahan. Na majd akkor próbálgatom. Most sajna abba kell hagynom a tesztelést. 2 óra múlva re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel i7 9700K
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest