Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Everest / AIDA64 topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztrofotózás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
Lujgi
tag
Hali!!
Olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek a problémámon segítene-e mondjuk egy hűtő polírozás?????
Vagy fölösleges lenne!!!??? -
proci985
MODERÁTOR
valamelyik rambazárban van annyiért. új ár természetesen;> asszem a minimumuk valahol 13 körül volt
hjam, nekem amiatt van Geil BDm, mert amikor decemberben vettem, 2x2gigás kit kellett emberi áron, és 800@cl5nél jobb a piacon akkor még nem volt (illetve de, a geil ultrából és ocz reaperből papíron létezett természetesen horror árakon, gyakorlatban meg sehol). most meg ha beváltak, akkor ugyanolyat szeretnék melléjük, csak sajnos nem nagyon van geil bazár
-
HSM
félisten
válasz
Brumi˘ #20794 üzenetére
Én új árakra gondoltam...
Ha meg újonann szerezted 15K-ba, akkor írd már meg, honnan... Vennék én is!!!!(#20795) proci985: Ez így jól hangzik, de ahogy írtad, egy név nem garancia arra, hogy mit kapsz... Nekem amúgy nem volt fontos, hogy 800-CL5 fölött menjen, mivel a quadom amúgy is bőven FSB-limites... Viszont tetszett a kedvező ár, és az élettartam gari, nameg hogy 1066-ot is tud, garantáltan, kis feszen.... Igaz, kicsit laza időzítéssel, de nem vészes....
-
proci985
MODERÁTOR
Geil Black Dragon is 16-18 környékén mozog, enyémek 1.8on viszik az 1000et alapórajelen 5-15ben (nekem cl5ös van). feljebb még nem néztem, ezt is véletlenül sikerült beállítani (úgymaradt a 2.4:1 strap), aztán legnagyobb örömömre hibátlanul bírták. mondjuk más kérdés, hogy a geil oldalán annyi van írva, hogy üzemfesz 1.8 és 2.3 (vagy 2.4?) között.
egyébként a chippektől is sokminden függ... ottvolt a Corsair XMS2 második szériája a gyengébb chipekkel, ismerősnél 870et alig ment a 2x1giga. az első széria min 970et vitt.
kingmaxok korántsem rosszak, ha tuningről van szó. gyakorlatban a gyári ramhűtők fele amúgy is csak a modulok melegítésére jó.
-
HSM
félisten
Na jó, hogy elejét vegyem mindenféle Urban-legend terjedésnek: A Kingmaxnak 2 féle 1066-os ramja van, függetlenül a mérettől. Mindegyik 800-5-5-5-18-ra van belőve, ugyanúgy, mint a Corsair TwinX DHX-es ramom, mivel ez a legvadabb, szabványos JEDEC beállítás. Innentől kezdve a User dolga, ha gyorsabb ramot szeretne. A Kingmax oldalán van is egy teljesen korrekt letölthető "overclock manual", hogyan kell beállítani a RAM-ot. [link]
A CL5-ösnek 2,1V kell, 5-5-5-18-hoz, a CL6-osnak pedig 6-6-6-18, és 1,9V
Szóval, nekem ilyen memóriám van, és tökéletesen müxik az említett beállításokon. (1066-6-6-6-18, 1,9V-on.) Szintén tökéletes 800-5-5-5-18 1,8V-on, DE CL5-ben esélytelen az 1066, igaz én "csak" 2,1V-ot adtam neki, de ez még 1ghz-re sem volt elég, lejjebb nem néztem.DE!!! Az említett 1066-os beállítást lazán, egyből és stabilan tudják, ráadásul nálam 2*1GB Corsair társaságában....
És szerintem az ára verhetetlen, 14K-ért vettem 2*2GB-t, élettartam gariva(!!!!), ugyanott a Corsairból ugyanez kb. 27K, kevésbé márkás cuccból is legalább 22-25K.... És úgy érzem, ezért a pénzért bőven megéri, most nem 9500MB/sec a max olvasásom, hanem 7500, ha szanaszét tuningolom az FSB-met... (400+).....
Ja, és még mindig 800-on használom, mint a corsairom, pedig az ment 1150 felett is 2,1V-on, CL5-ben...... (Csak nem volt az az FSB, ami ki bírta volna használni....)
Ha valakit érdekel, hétvége körül tudok everest képeket linkelni.....Ja, és aki ennyit nem tud megtenni, hogy ennek utánanéz, az megérdemli, hogy ne menjen a ramja 800 felett....
Én számítógépet nem adnék a kezébe, nemhogy tuningramot...
-
Sonitus22
csendes tag
Na, sikerült megcsinálnom... 0,2 kellett a DRAM-nak, az spd-t pedig 2,4-re lőttem át
-
Sonitus22
csendes tag
Hello
Egy másik topicba már írtam, de itt is próbálkozok..
Szval, Q6600-amat szeretném felhúzni 3 GHz-re, konfigom az aláírásomban. 2,7ig simán felmegy, azonban ezután már biosból kilépve kikapcsol a gép, majd be, majd ismét ki, aztán defaultra visszaáll a bios(2,44ghz) és úgy indul tovább.
Így próbáltam 3-ra felhúzni:
Mi lehet a gond?
-
vd1992
tag
-
válasz
vd1992 #20765 üzenetére
Azért az ugye tudod hogy 15p prime még nem a világ vége, bár tényleg jó darabnak tűnik, főleg hogy az L8-asok között már kevés volt a jó darab.
Ok, kiváncsian várjuk, főleg hogy ha tényleg stabil 1.3V @3800-on akkor ez az eddigi legjobb quad, még WIZZARD-ét is űberelni nem kicsit.
-
vd1992
tag
Az én procim
-
devast
addikt
válasz
HoReSz1975 #20756 üzenetére
Tyű banyek, annyi pénzért már processzorhűtőt is kaptál volna
-
Lujgi
tag
Gratulálok,ez szép eredmény!!!
Bár csak nekem lenne hasonló!!!
Nekem sajnos Prime alatt 80-82 fok -
HSM
félisten
válasz
HoReSz1975 #20756 üzenetére
Ja, üresben max.....
Próbáld meg Prime95-tel tesztelni, és utána kérünk hőfokot....
Kis referencia: Q6600, VID:1,2625V --> ~1,28V 3420mhz, CoolerMater Hyper 212-vel, még nyáron.... [link]Ja, és ez csak ~7000Ft.... (Legalábbi mikor vettem, még ennyiért adták....
)
-
HoReSz1975
őstag
nekem ilyen van és 3200MHz -en 38fok GIGABYTE G-Power II Pro
-
Lujgi
tag
Köszönöm mindenkitől a segítséget!!!
AC lesz több mint valószínű!!! -
-
G4ga
őstag
neked azt tudom javasolni, hogy quad felé szvsz hosszutávra jobb választás lehet egy xigma mint egy Hyper Tx2 vagy Ac frezzer 7 Pro. Ha utobbi kettöt választod én akkor is a Ac mellet döntenék, nekem volt mindkettö és a TX2 vel rengeteget szivtam a feltételével, és picit hangosabb is volt! árban meg asszem egyformák. én tapasztalatból az AC favorizálom! ettöl függetlenül a többieknek is igaza igaza lehet!
-
Lac99
tag
válasz
Brumi˘ #20745 üzenetére
Jövő héten veszem a cuccokat, úgyhogy még nincs meg, de HD4670-est tervezek mellé.
G4ga: nekem is az első gondolatom a Freezer 7 Pro volt, de máshol azt mondták, inkább a TX2, annak jobb az ár/érték-aránya.
3-at szeretném belőle kihozni mindenképpen, 3,2-t esetleg. És ha már felmerült, mint probléma: nekem a szobám télen max. 20 fok, nyáron viszont van 32 is... Ennek fényében melyik hűtő lesz jobb?
-
G4ga
őstag
sokat jelent az ha alapoból meleg a szoba! hiszen azt a levegöt keringeti. mivel alapból meleg, nehezebben hüti le, söt nem hüti le hanem azt keringeti!
ár/értek arányben jó hütö még a xigmatech s1283-on, vagy ahogy Brumi mondta vehetcc még TRU 120-at! annyit a Tru mellé hogy ott lehet számolni némi plusz költséget... polirt és ventilátort! ez kb 15000 pénzbe álna meg vagy ha xigmát veszel... ha jól emléxem az ojan 8000 pénz körül van, ahhoz pluszba egy crossbow-t 1-2E ft-ért!
ezekkel a hütökkel nem lesz gondod!
De további infóért látogass el ide:
Logout-os irás!
Tru vs TRUE
Frostytech
és ha ezek közül nem tudsz dönteni, akkor kérdezz it:
Mijen CPU hütöt vegyek topik!Lac99: Nem hangzik rosszul, annyit hozzá tennék, sokan panaszkodnak, hogy egy idö után a TX2 lapátja eltörik, ha hosszu távúra tervezel, és ugy érzed tényleg nem akarsz feljebb menni 3GHz-nél nézz egy AC Freezer 7 Pro-t! nekem anno a 3.6GHz is 80 fokon tartotta egy Prime teszt erejéig!
-
Lujgi
tag
válasz
proci985 #20744 üzenetére
Hali!!
Nos az mennyit számít,hogy a szobám alapból nagyon meleg?
Ami azt jelenti,hogy tartósan szobahőmérséklet felett van!!! (28-30 fok),nyáron meg jóval több még nyitott ablakkal is (emeleti szoba)
szerintem ez is befolyásolja,hogy a magok alapjáraton is 50 fok körül vannak,vagy tévedek?
Az ujj hűtőt meg szerintem megveszem csak egy jó tanács kellene,hogy még is melyiket érdemes megvenni ár/hatékonyság szempontjából!!
A segítséget előre is köszönöm ha valakinek van jó ötlete!!! -
Brumi˘
addikt
válasz
proci985 #20744 üzenetére
P5Q-ba eléggé csúnya lenne ha 3,2-t nem menne a procija. P45 nem alkalmatlan csak körülményes quad tuningra. Bocsi a kötekedésért.
@Lac99: Sima ügy ha tudod hűteni a procit. Ha megvan már a cucc akkor egy VID-et kérnék, hogy kb feszt tudjak mondani, ha még nincs akkor majd visszatérünk rá ha meglesz.
-
proci985
MODERÁTOR
auto/default feszszabályzás (így írják, ugye?) felejtős. nálam ez a második lap a quad alatt, az első asus P5K adott idle 1.325+, load 1.254et, a jelenlegi giga meg szintén sokat (1.300/1.26 asszem)... a vicc az, hogy alapórajelen 1.024Vn stabil. ez fogyasztásban eléggé nagy különbség, teljesítményben nulla.
80 fok fölött a proci feszei vissza lesznek véve, hogy az esetleges megsülés el legyen kerülve. tehát 80 fok fölé lehetőleg soha ne menjen egyik mag sem, mert ott már állíthatsz be akármennyit, a gyakorlatban vissza fogja magát fogni a procid.
hűtőzsírral sokat nem lehet nyerni. 2-5 fok nem rossz, sőt nagyon is jó csúcsrajáratott rendszernél (pl ventilátorból exponenciálisan csökken a nyerhető hőfok a légszállítás növekedésével), de ezt már csak akkor érdemes cserélni, ha minden más a kívánt maximumon van.
Lac99: 3.0át mindenképpen vinnie kéne. nekem geil black dragon 800/cl5ök lazán viszik alapfeszen az 1000/cl5öt. a p45ös chipset (azt hiszem emiatt Q) meg annyira nem jó quad tuning alá, de ennyit azért mindenképpen vinnie kell. TX2nek is elégnek kell lennie, hacsak nem fogtál ki valami tényleg antituning példányt.
-
Lac99
tag
Sziasztok!
A következő konfigot tervezem: ASUS P5Q Pro lap, Q6600 proci, azon egy Cooler Master Hyper TX2 hűtő, mellé 2*2GB 800 MHz Geil Value RAM. Ez így bírni fogja-e a 3, max. 3,2 GHz-et? Annál tovább semmiképp nem akarom húzni, ennyit még jó lenne. Ha bírja, akkor milyen beállításokkal, van-e valakinek tapasztalata? -
Lujgi
tag
Talán vennem kéne a procira valami jobb fajta hűtőzsírt,mert lehet,hogy már kevés van rajta vagy valami!!!
-
proci985
MODERÁTOR
az nem rossz... de ha már pár helyen akciós éppen a Thermalright 120 Ultra (Extreme), én azt ajánlanám (esetleg az IFX14, attól függ melyik kapható/olcsóbb/mekkora ventiket viselsz el terhelés alatt). házad mid van (beférés problémás ezeknél)?;>
más: L737A496 lesz a számom valszeg. és a hűtőben egyre jobban biztos vagyok, hogy csálén áll... asszem holnap megigazítom, ma már inkább nem állok neki a finomhangolásnak.
-
Lujgi
tag
Ezzel hűtöm!
[link] -
Lujgi
tag
Ja a hűtéssel nincs gond,mert egy Silentmaxx hőcsöves nagy cooler van rajta 12 cm-es ventilátorral!!!
Most fut prime 95 már kb. 2 órája,és most 80 fokosak a magok átlagban!!!
Az viszont sok nem??? -
Lujgi
tag
Itt egy kép!
Ez pontos érték elvileg!!! -
G4ga
őstag
ha orthossal tesztelted a 3GHz nem ojan biztos az az atom stabilitás!
Mindenféleképpen probáld primmal meg elöször a 3GHz-tprobáj tényleges 1.35, ha nem megy 1.375 és igy tovább! elöször probálj 0.25 lépkedni, ha megvan ahol stabil probálj minimálisat visszavenni! és igy tovább!
-
Lujgi
tag
Nagyon köszönöm a segítséget akkor a 3.6 ghz-et elfelejtem
De 3.2-t megpróbálom stabilra beállítani!!
szerinted mennyi fesszel próbálkozzak????
Mondjuk 3.2 vagy esetleg 3.4 ghz-en? -
proci985
MODERÁTOR
megvan a polír... eddig 4-5 fok minuszba, terhelésre sokkal nyugisabban reagál (lassabb hőfelfutás és gyorsabb lecsengés).
valamint, kiderült a procim gyártásiidőponti száma is, avagy L737A49, VID 1.285. 55 fokos quad 3.0án megural
asszem este ismét megpróbálkozok 3.2vel és esetleg megint nekiesek a 3.6os álomhatárnak is...
-
Lujgi
tag
Hali!
Szerintetek ebből mit lehet max. kihozni?
Alaplap: gigabyte P31-DS3L
CPU: Core 2 Quad Q6600 B3 Stepping 2.4ghz alapon most 3ghz-en megy alapfesz alatt,atom stabilan!!!Szerintetek mi lehet az az érték ahol még stabil lehet!!!!
3.6ghz-en 1.3 V-al Orthos szerint hibázott de az okát nem tudom!
Valaki esetleg tud segíteni??? -
válasz
HoReSz1975 #20717 üzenetére
Nem is néztem milyen lapod van,mert telefon alól nem figyeltem.
A biosban kellene a fsb beállítások mellett valahol,fejből nem tudom.Valami FSBRAM,de mások majd emgmnondják.Akár le is írhatnád,hogy milyen szorzóid vannak és akkor megnézzük milyen beállítás lenne jó.
-
HSM
félisten
válasz
HoReSz1975 #20719 üzenetére
Meg kell nézegetni használat közben, bírja-e, ha nagyon meleg, az nem jó....
Esetleg próbálkozhatsz rosszabb időzítéssel is, pl a kingmax 1066-os ramom 5-5-5-18-as időzítés mellett kb 900mhz-ig jó, ha pedig 6-6-6-18-at állítok be, lazán megy 1066-on, 1,9V-on... Igaz, így alig gyorsabb, mint 800-5-5-5-18-on, de az FSB adott....
-
HSM
félisten
válasz
HoReSz1975 #20717 üzenetére
Proci kaphat ~1,4V-ig, a RAM 2,1V-ig, megfelelő hűtéssel.
-
HoReSz1975
őstag
válasz
grabber #20702 üzenetére
"375x9=3375
375x2.5=937
Vagy hasznalhatsz 2.4 szorzot,akkor a ram 900-on megy.De szerintem jobb megoldas,ha:
425x8=3400
425x2=850"ezt hol állitom be, hogy a ram 2x kapjon, vagy bármi mást
még az, hogy mennyi feszt lehet adni a procinak (Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~2.4GHz) és a ramnak (GEIL - Value 4096Mb DDR2 800Mhz KIT) "+" -ba
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zsolt1129 #20709 üzenetére
Paszta 2-3 fokot jelent csak bár egy nagyon gagyit lehet ver 5 fokkal is. Mennyi a VID-je az új Q66-nak? Az alacsonyabb VID-esek jobban melegszenek ha feszt adsz nekik. De ezn kívül lehet kifogtál egy rosszabbul "hegesztett" példányt. TRU-t vegyél, job mint a TRUE. Link
-
slett27
addikt
Találtam egy jobb lapot quad alá, mint a P35-DS3, legalábbis a paraméterei alapján nem túl drága és 8 fáziskörös ezt.
Viszont érdekessége a lapnak, ha jobban megnézitek, az egyik FET hűtés lemaradt.
ez hogy lehet, most nem mindegyik melegszik ? Vagy hogy van ez ? Költségcsökkentés ASUS módra ?Nem tudom, bevállaljam-e a lapot Gigabyte P35-DS3 helyett.
-
zsolt1129
addikt
válasz
DigitXT #20708 üzenetére
Igen. 12cm-es. De a második olyan mintha nem is lenne. Max az északi hidat meg a ramokat hűti egy kicsit.
MOD: Én is furcsállom. De az előző Q6600-omat 1.4xxx-ig bőven lehűtötte. Most vagy egy ilyen melegedős darabot fogtam ki vagy rosszul raktam fel a hűtőt. De nem valószinű.
-
DigitXT
félisten
válasz
zsolt1129 #20705 üzenetére
Tegyél rá egy TRUE-t, és meg van oldva.
Amúgy az a "Gemin" az a Gemini "sima",
vagy a Gemini 2? Utóbbit nem hiszem.Bár, ahogy rákerestem a Google-ban, lehet,
hogy mégis, viszont akkor nem értem, hogy
hogy nem tudja lehűteni a procidat egy akkora
borda! -
-
HSM
félisten
válasz
HoReSz1975 #20700 üzenetére
Hát akkor ez nagyon úgy fest, hogy nem lesz lehetséges abban a lapban, a jelenlegi memóriákkal......
(#20702) grabber: Neki nem Intel csipszetje van, nem ugyanazok a memóriaosztói....
-
válasz
375x9=3375
375x2.5=937
Vagy hasznalhatsz 2.4 szorzot,akkor a ram 900-on megy.De szerintem jobb megoldas,ha:
425x8=3400
425x2=850 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
9x400 (már ha bírja a procid/lapod) ramok 1:1-ben és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Milyen processzort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mobil flották
- Everest / AIDA64 topik
- E-roller topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest