- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha a procim VID értéke 1,3250V, akkor 3,6 GHz-hez körülbelül hány voltot kell majd beallítani? Most 3,2 GHz- hez kell neki 1,396 idle, 1,340 load (nem a legjobb darab, de ez van). Előre is köszi! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DigitXT #23483 üzenetére
W7 simán kibírta, hogy lapot cseréltem alatta (P35 -> X58), XP már rég összefost@ volna magát. Persze kapott friss W7-et, csak, hogy mwgnézzük mit gyorsult a dolog. Elég impozáns a teljesítménye főleg a rendesen párhuzamosított alkalmazásokban a 8 logikai magnak köszönhetően.
De még korai. Ha kell a teljesítmény vagy ez a hobbid akkor persze más, de átlagos használatra bőven sok egy Q6600 még ma is. -
DigitXT
félisten
Ahogy elnéztem az árakat, most is kb. ennyire jönne ki
(kiskerből) a cucc, abból jönne le az, amit a mostani konfigom
megfelelő részeiért kapénk. Meg ugye vannak már olyan lapok,
amihez nem kell extra lefogató a TRUE-hoz. Egyelőre várok.Mondjuk többször váltottam alkatrészeket hirtelen felindulásból
is, de tekintve a macerásságot (utálok oprendszert telepítgetni),
ráadásul momentán még XP-t használok), van visszatartó erő. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonMedve #23474 üzenetére
Mondtam én!
Polír jó dolog, nálam is hozott -5 fokot anno.
DigitXT: Röviden és tömören: Sokba és nem érte meg még.
Nekem 150k-ba volt a váltás. Ez tartalmazza a lap cserét (X58 DS4P), a ram cserét (3x2GB OCZ 1600 CL7), a proci cserét (I7 920 C0) és az LGA1366-os hűtőlefogatót a TRU-hoz.
Most már olcsóbban kijönnél meg olcsóbb komponenseket is összeválogathatsz. Lapból elég egy Asrock X58 Extrem, ramból Corsair 1600 CL9 de feleslegesen erős még az i7 sztem ha csak játékra kell. Bármilyen vgat kihajtasz egy 3,5GHz körüli Q6600-al is. i5 nagyon le lett butítva, az sem éri meg sztem váltás terén.
Szóval érdemes várni amíg olcsóbb lesz az i7, esetleg megvárod a Gulftown-t, az is bele megy majd az X58-as lapokba.mod:
Ronaldo_23: Q9550 egy másik topikba tartozik.
-
DonMedve
addikt
válasz
Ronaldo_23 #23478 üzenetére
Küld el!!Megmondom!
-
Ronaldo_23
csendes tag
Sziasztok!
Töletek kérdezném hogy egy q9650 procim lenne!
Az FPO L848C467 tuning szempontjából mit jelent vagy mit lehet ebből az adatból kiolvasni?
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv Norb!
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!Srácok végre megint Q6600 tulaj vagyok!Kifogtam egy szerintem egész jó darabot,most 3,5GHz-en fut 1,38V-al, 8x444-en.
Qru:A magas VID-el kapcsolatban lehet van benne valami amit mondtál,mert ennek 1.250V a VID-je,és most meg van emelve a fesz,nem melegedett olyan mértékben!Igaz kis polír is jutott neki!Jelenleg load-ba olyan 70°-ra megy fel max! -
Speed®
titán
Nekem HX450em van (konfig adatlapon), alig melegszik és totál csendben van. 250W körüli fogyasztással számolok terhelten, ezt meg röhögve bírja..
Mivel a VX450 ugyanez, nem hinném, hogy különösebben zavarba tudod majd hozni a Q6600al. Annyival nem kajál többet, bár feszfüggő ugye.
Jó lehet még tápként az AC Fusion 550R is, nekem szimpatikus, ára is okés.
De ez már inkább tápajánlós kérdés.. -
Qru
MODERÁTOR
Igazából mind a kettő nagyon jó táp, tehát egyikkel sem fogsz mellé. Lényegében úgy tudnám összefoglalni, hogy az egyik erősebb (VX450) a másik pedig tartósabb (Enermax).
VX450 előnye, hogy egyben van a 12V-os ága így Q tuningra a legideálisabb (ezért vettem én is Corsair tápot anno). Tehát egy 450-es VX kb annyit tud 12V-on mint egy bontott ágas 550-es Chiftec vagy Enermax táp. Már pedig a vga meg a proci, ODD, HDD is a 12V-os ágat szívja.
Enermax előnye a végtelen csendesség mellett a normális venti vezérlés. A Corsair 6-8 év után hajlamos megfőzi magát (mert nem pörög fel a venti hogy halk maradjon viszont ezért nagyon melegszik és a kondik hamarabb kiszáradnak), az Enermax meg nem.
A döntés a tiéd, de mind a kettő elég 3,6GHz-hez lazán igazából.
mod:
m3ss: Úgy érted mennyi áramot zabál a géped terhelve? Szotfveres mérések csak durva becslések, konektorors fogyasztásmérő a tuti. De egy húzott Q6600 benyelt 130W-ot simán az igaz. Ezért kell hozzá biika hűtő és táp. Mert ezt nagy energia mennyiséget adina kell a tápnak stabilan és ugyanezen árammenyiség által keltet hőt hatékonyan el is kell vezetni.
-
BK87
senior tag
23465-re valaki?
-
m3ss
veterán
hmm, nincs vmi progi ami megmeri hogy terhelve milyen teljesitmenyigenye van a gepemnek?
sandra szerint 1.45, 3.3 on 150w peak csak a cpu
es van meg dvd, 2 vinyo, par eger, huzott 4850
annyira nem szeretnek tapot venni
inditottam egy cpu cserevel e6300@3.1rol q6600
kellett vennem coolert, el kellene adnom a ramokat mert keves a 800as nem tudom jol osztani (most 740-en mennek a ramok, ugyanis 8x szorzoval nem tudok varialni, vmiert 400 fsb kornyeken elhalalalozik mobo, cpu frektol fuggetlenul)
nem artana egy jobb mobo is, na meg tap se
gepem meg alig lett gyorsabb
jobban jartam volna veszek egy 5850-et e6300 melle -
BK87
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem azért itt teszem fel, mert itt talán több tapasztalat van Q6600 túlhajtásával kapcsolatban (meg már teljesen összezavartak).
Szeretnék venni egy új tápot a kettő közül: Corsair VX450, Enermax PRO82+ 425. Eddig a Corsairt szerettem volna megrendelni, de többen lebeszéltek róla, mert hogy az enermax jobb minőségű, meg ventivezérlés hiba, beg bla bla bla.... Mások azt mondják, hogy corsair, mert az a jobb. A kérdésem az lenne, hogy melyik tápppal tudnám a procim 3,6 GHz-re húzni? Az enermax elbírna a procimmal 3,6 GHz-en (egy ágon elég 22A/262W egy 3,6GHz-es Q6600-nak?)??? Előre is köszi a segítséget! -
Qru
MODERÁTOR
Mind kettő. Az a táp nem erre lett tervezve. Leginkább semmire egy cerkás konfigot sem bíznék rá, mert semmi védelem nincs benne és a ráírt teljesítmény kb felét tudja leadni.
P5B meg nem Q6600 tuningra lett tervezve. Túl kevés fázisos a tápellátása, ehhez képest a stabil 3,4GHz nagyon jó eredmény. Első körben vegyél egy jobb tápot, mert lehet a tápod kevés és menne még ebben a lapban is 3,5-3,6-ot. Arról nem is beszélve, hogy nem döglesztené meg a cuccaidat. Ebben a tápban nincs védelem, ha eldurran a táp viszi a többi cuccot is magával. Tápon nem érdemes spórolni. -
m3ss
veterán
3.4 fole nem igen akar menni, lehet hogy a lapom tapellatasaval vannak gondok? alap p5b
vagy esetleg tap? LLC 550W, ilyen. huzott 4850, par vinyo van benne -
m3ss
veterán
mennyi vcoret adhatok q6600 g0-nak?
jelenleg 3380-on fut 375*9-en @ p5b, vcore 1.5 (ami valojaban 1.40-1.45)
viszont ha elinditok vmi cpu tesztet es 100% terhelest kap, cpu vcore rogton 0.05 v-al csokken, ez normalis?
idle 34 fok, 63 terhelve (10 perc everest cpu teszt) z600+1 cooler -
Qru
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #23457 üzenetére
Felbontás függő is de sztem kb elég ha 1680x150 környéki felbontást használsz és megpakolod mindenféle AA, meg AF-el.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #23455 üzenetére
67 fokon állt meg a cpu sityak hőmérséklet.
Egy HD 5850-et mennyire hajt ki egy 3,2-re húzott q6600 proci?
-
->Raizen<-
veterán
Nos jó kis lap ez a p35 ds3p! Alapfeszen viszi a 3,2 ghz-t most a quad 6600 procim prime stabilan!
-
Ugh
tag
válasz
proci985 #23448 üzenetére
Köszi a választ. Gondolkodom erősen hogy bekapcsolom az LLC-t, ha tényleg úgy van hogy 1,45V alatt nem degradálódik tőle a proci.
Most 1,425V mellett LLC kikapcsolva megy 3,33-on a proci, de nyilván LLC-vel elég lenne neki úgy 1,35V körül is...
Másik kérdés:
Hőmérséklet leolvasáskor melyik programot kell figyelembe venni? Mert pl az EVEREST jóval kevesebbet mutat (konkrétan 10C-al kevesebbet) mint a Coretemp. hőmérsékletei... -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed® #23444 üzenetére
volt pár degradálódott proc itt a topikban, jellemzően 1.45 fesz felett és 3.8+as prime menetnél, amikor hirtelen elszálltak a threadek. meg nem döglöttek, de utánna már lényegesen gyengébben mentek.
alapvetően 1.5Vig szól a whitepaper, tehát amíg afölé a tüske sem megy, addig nem lehet baj.
Ugh: ekkora drop egy nem felsőkategóirás asus lapnál teljesen normális. igazából az LLCt bekapcsolhatod, de akkor se biztos, hogy csinálni fog bármit is (volt már rá példa korábbi lapoknál).
-
DSG
tag
Nah belőttem faszán, 9x333 mhz alapfeszen memoria orajel ugyanannyi maradt minden stabil gyári hűtővel 60 fok körül van terhelve alapbol meg ilyen 50 szal sztem tök joo
-
Speed®
titán
válasz
Pubszon #23443 üzenetére
Nem lehet tudni..a tüske amit idle->load váltásnál megkap a proci, lehet végzetes is akár..szerintem jobb félni mint nézni a fekete képernyőőt
Ettől függetlenül nem igazán hallunk deglett procikról, max eszetlen feszek mellett..szóval akár igazad is lehet. Én is bekapcsolt VDumperel nyomom ;p -
Black-core
aktív tag
Szia! A lapodat nem ismerem,de a legtöbbnél a ramok órajelét vissza lehet venni,így kizárva a ramok húzásával járó instabilitást.A proci húzásánál valszeg észre veszed,hogy van e szükség a fesz emelésére, mert vagy fagy vagy újraindulgat kék halállal tehát nem stabil..A fesz emelést csak kis léptekben tedd ha "csak" 2.8 ghz-ig akarod húzni akkor lehet nem is lesz rá szükség.Viszont figyelj,hogy túl magas feszt ne adj a procinak,és a hőfokokat is nézd 75-80 fok fölé ne menjen.
-
DSG
tag
ja meg ezt a memóra időzítést még nem értem itt hogy ez mi everestben, meg biosban is van egy időzítés, és alatta meg még 2 féle de azok mik?
-
DSG
tag
Hello.Q6600am és húzni akarom kicsit.. mivel gyári hűtőm van 2.8 ghz fölé nem akarok menni. amikor emelem ugye az órajelet 9x312re akkor a memora orajele is nő 800rol 900 fölé.
Ilyenkor még vmit kell csinálni feszt emelni vagy vmit?? Nem vágom ezeket a dolgokat szal vki segithetne.. ja és geil black dragon ddr2 800 ramok vannak. -
Qru
MODERÁTOR
Normális jelenség, minden lap dropol vmennyit, van mai többet van mai kevesebbet. Sőt vannak olyan technológiák maik csökkentik a Drop mértékét (Load Line Calibration). A tiéd mértéke nem vészes, ezt bele kell kalkulálni. Am droptól függetlenül 1,5V fölé nem érdemes nagyon menni, mert terhelés váltáskor a fesz kilengés miatt kaphat többet 1-1 pillanatra mint amennyit kiír a monitorozó progi, ami nem egészséges a procinak.
-
Speed®
titán
Vdroppal együtt nyílván, hiszen hiába adsz BIOSban 1.4et, ha terhelve 1.3ra van szükség és alá esik, akkor fagyi lesz a vége. Ki kell tapasztalni melyik az az órajel, ahol még normális mértékű Vdroppal együtt megy. Ugye az a gáz, ha nagy a drop, hogy terheletlenül indokolatlanul magas feszt kap.
-
Ugh
tag
Sziasztok!
MEgint lenne 1 kérdésem, ami számomra érthetetlen, de lehet hogy ti meg tudjátok magyarázni nekem:
A Biosban (P5Q alaplap, Chieftec táppal) beállítom, hogy a proci (q6600) 1,4 voltot kapjon. És itt jön a furcsaság: A Windowsban az everest szerint ez 1,36Volt, amikor meg a proci terhelve van Prime-al, akkor 1,31V-nak mutatja.
Ez normális így?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23424 üzenetére
Q6600-nál a processzorból olvassa ki mekkora az alapfesz (VID), nem a lap találja ki.
-
megema
őstag
válasz
No én lemértem. Igaz nem futott sokáig, de alapórajelen IBT-vel 51 fok max. És ugye idle 26-28 fok. Lehet ment volna feljebb is picivel ha hagyom sokáig futni, de most nem volt időm. Még mindig keresek rá jó kis ventiket, de sajnos nem találok olyat, amilyet kinéztem
-
m3ss
veterán
válasz
nem tudom, alap orajelen be sem bootoltam
8x-os szorzoval vmiert be sem akar bootolni -
m3ss
veterán
na z600 lett belole, egyenlore cooler nelkul
q6600@3.15 idle 42fok 10 perc everest cpu test utan 71
366 fsb-n mar fagyott, mennyi a q6600 g0 default vcore?
mennyit adhatok neki max?
vki huzott alap p5b-ben ilyen procit? milyen sikerekkel? remelem ennel tobbet is fog meg menni... -
Ugh
tag
-
Ugh
tag
Ahhhh, nem ment
Vagyis nem jott be kep, igy clear cmos lett!!
Szóval most kezdhetem az elején, amivel a baj, hogy a processzor tuningját nem én állítottam be, én csak most kezdtem utána olvasgatni..
Szóval, olvastam, hogy a P5Q a DRAM Voltage-nál több feszt ad (+0,08-at) Így most 2,12-őt állítottam be 2,2 helyett, lehet hogy ez volt a baj. (a 2,28-at nem bírta)
Szóval elméletben megvan, hogy szorzó x FSB és megvan az órajel, és a ramokkal kell még picit játszani. De az lenne a kérdésem, hogy hol mennyi feszt kell emelni? A procinál tudom, de ahogy láttam máshova is kell: hova még?
Köszi!
-
Black-core
aktív tag
Előtted pár hsz-el írta Qru,hogy 212+ 3.2ghz környékéig elég "csak".A Cooler Master Hyper Z600-at ajánlanám figyelmedbe.Pár napja nézegetem róla a teszteket és szerintem nagyon jó.(Ha a teszteknek egyáltalán lehet még hinni!) A hangjával nem lenne baj mert passzív.Az ára is egész jó.Maximum a méretével lehet a gond.
Bár 3.5ghz nél rakni kell neki ventit de olyat raksz amiet akarsz
-
m3ss
veterán
udv
q6600-hoz vennek coolert holnap, kellene 1-2 tipp
tuningolva lesz, regi p5b lap, kis haz, idaig egy arctic freezer 7 pro volt benne, eppen hogy elfert
minel halkabb legyen (nyitott haz) es 10e alatt lehetoleg
koszi -
Ugh
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, amit Ti tuti hogy meg tudtok válaszolni 1 perc alatt, én sajnos még nagyon kezdő vagyok..
Adott egy Asus P5Q alaplap, egy Q6600 proci, és Kingston Hyperx 1066-os ramok. Szóval a problémám, hogy itt vannak ezek a jó kis ramok, viszont látom, hogy alapból 855Mhz körül mennek, és azt is 5-5-5-18 késleltetéssel. Gondolom ez nem jó, főleg ha 1066 körül kéne mennie, méghozzá 5-5-5-15 késleltetéssel gyári adatok szerint. Szóval ezt hogyan kell biosban beállítani?
(Ha jól tudom, de javítsatok ki ha tévedek) a feszültséget az alap 1.8V-ról 2.2-re kell tenni (DRAM VOLTAGE) legalábbis gyárilag mintha ezt láttam volna..
És, hogy manualisra rakjam az AI Overclock Tunert, mert különben a Procival rosszat tehet..És akkor vannak a következők
CPU RATIO SETTING
FSB FREQUENCY
PCIE FREQUENCY
FSB STRAP TO NORTH BRIDGE
DRAM FREQUENCY
Ha ezt (FSB STRAP TO NORTH BRIDGE) állítom 333 helyett 400MHZre, akkor a DRAM FREQUENCY-nél ki tudom választani a 1066Mhz-et. Akkor azt állítsam 400ra, és kész?Ha simán az FSB FREQUENCY-t állítom, akkor a proci órajelét is húzom, ha jól tudom, márpedig azt nem akarom, mert már így is 3,22Ghz-en megy.. (9 X 356Mhz)
Remélem azért érthető amit kérdezek, és előre is köszönöm a segítségetek!!!
-
megema
őstag
válasz
Black-core #23409 üzenetére
Szívesen. Ez igaz, de 1500 körül van hozzá 1366-os lefogató
Én nagyon elégedett vagyok vele
-
megema
őstag
válasz
Black-core #23407 üzenetére
Szia!
Én a CM Hyper Z600-at ajánlanám. i7-hez is elég jó és passzívan is brutális. Bár húzva nem árt rárakni 1-2 ventit. Nekem idle 26-28 fokon viszi alapon a Q6600-at, tuninghoz még várok a ventikre. Igaz ezt 1.13V-on teszi. Még nem teszteltem se feljebb, se lejjebb, jelenleg auton van. Szerintem úgy nem fagyhat a ramok miatt, ha visszaveszed 1066-ra, de nem vagyok még nagyon jártas a tuningban
-
Black-core
aktív tag
Esetleg ha a jövőbeli Core i7es cpu-ra is gondolnék akkor mennyit kéne még hozzá pótoljak a 15k-hez hogy annak is megfelelő legyen a hűtés? A ram vissza osztása alatt azt értetem hogy pl. amikor növelem az fsb-t akkor a ram-oknak az órajele is megy felfele és az alapon 1066 Mhz-ből lesz mondjuk 1250 Mhz és én a ramokat vissza veszem 1066ra akkor is lehetnek a ramok a hibásak a fagyásér..... ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23405 üzenetére
Itt nem tudsz ramot vissza osztani, max szinkornban tudod hajtani. Vagyis az alap FSB 2x-ese lesz az effektív órajeled. Mugen 2 erősebb hűtő a két hűtő nem egy kategória, de a Hyper 212+ -is megbírkózik egy 3,3GHz-en hajtott Q6600-al. Ha 3,5-3,8GHz a cél akkor Mugent vegyél.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Black-core #23403 üzenetére
Nem biztos, hogy (csak) a hűtés a gond amúgy. Mugen 2, Hyper 212+ ezek elegek a Q6600-ra.
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok 12 -15 ezer között milyen hűtőt ajánlanátok a g0 ás q6600am hoz?? Szeretném húzni is 3.6 GHZ nagyon jó lenne eddig még teljesen stabilan nem sikerült.
köszi
-
Qru
MODERÁTOR
Corsair VX450 vagy ha moduláris kell akkor HX450. Bőven elég lesz a teljesítménye évekig és biztonságos, megbízható csendes táp. Arról nem is beszélve, hogy ár/érték arányban a legjobb ahogy néztem a listát.
mod:
darky@: Igen a Q6600 miatt nőtt meg a drop-od, mert nagyon nagy az áramigénye, jóval nagyobb terhelést kap a lap mint egy kétmagos proci esetén. Tuningban is ezért hasal el sokkal hamarabb mint két magos procival. Ha nem használsz olyan progikat amik profitál 2-nél töb magból akkor érdemesebb lenne E8000-et venned.
Tápod jó, azzal nincs gond, a hűtésed gyenge, a 80fok a felső határa az ajánlott max hőfoknak. Ne is forszírozd tovább ezzel a hűtővel. -
BK87
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék új tápot venni a mostani konfigomhoz, mert a mostani kevésnek tűnik a procimhoz. A Melyik tápegységet vegyem? topikban már kérdeztem, hogy mit ajánlanak ( [link] ). Ott az Arctic Coling Fusion 550W - os tápot ajánlották, ami egy ágon 17 ampert tud. A kérdésem az lenne, hogy 17A egy ágon elég-e egy Q6600-hoz 3,5-3,6GHz-en?Valakinek valami tapasztalat van ezzel kapcsolatban?Én a Corsair VX/HX 450-re gondoltam. Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest