Hirdetés
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- Projektor topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tinky
tag
válasz
lbalog01 #23998 üzenetére
GA-EP45-DS3 ban max amin felltudtam ébreszteni az 390 de nem volt stabil a cucc 1,4V-al.
366 még szépen viszi köztes értéken még nem nagyon probálkoztam.
Utána kéne néznem a sok fesz beállításnak hogy mit kéne mi mire szolgál.
Ugy vakon nem szeretnék húzgálni a fezeket nehogy a végén valami leugorjon a lapról a végénbiztosan jól mehet 400 on
kíváncsivá tettél
-
lbalog01
tag
nem is tudom, talán 1,425V-on megy.....de régen voltam a biosban, mivel ez a lap / IP35 pro xe/ önálló akarattal rendelkezik a biosba lépés engedélyezésére, gyakorlatilag 4:1hez az esély, hogy a DEL nyomogatása berak a biosba
ez a proc viszont csak 3Ghzen volt hajlandó menni egy P5N32-Eben, itt 4ig jó, de ott komoly feszt kell adni és oda már víz kellene, nekem 300mhz nem ér annyit -
lbalog01
tag
told fel 400ra a Q66 nál az FSB-t és már nem is létezik a kérdés
szvsz: ahogy a már unalomig ismert mondás említi, ha nem csak tesztprogramokkal /ebben az esetben pedig kifejezetten csak memória sebességmérő progikkal/ mulatod az időt, akkor talán nem is olyan nagy dilemma ez -
Angyom
tag
hát csak azért a 740MB/mp olvasási és egyéb kis különbségekért szvsz nem éri meg kétmagost használni akkor, ha már olyan progikat és játékokat használsz, amik kihasználják a multicore procikat. A legújabb gémek már szinte kivétel nélkül építenek a többmagos futattásra, így nyilván a quadok előnyre tesznek szert. Figyelembe kell venni a fogyasztást is, ami -tippelek- majd' kétszeres különbséget takar. Na meg a melegedés is számításba jön. Azonban én E6850-ről váltottam át és nem bántam meg. Ez is 9x333-on megy, így ugyanolyan. Ha pedig van többmagos alkalmazás, akkor ott a 3. és a 4. mag is segíthet. Szal érdemes már quadot használni. Veszteni csak árampénzt vesztesz
-
Tinky
tag
Van 1 nagy dilemmám.
Van 2 procim. E6750 és egy Q6600 osom.
melyiket használjam ha a 2 magos everestben leveri a 4magosat? jó igaz de csak ebben a három kategoriában.Q6600 9X366 3300Mhz
E6750 8X433 3466MhzMemória olvasás:
Core 2 Quad Q6600 3300 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1220 7259 MB/mp
Core 2 Duo E6750 3466 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1155 8005 MB/mp
Memória írás:
Core 2 Quad Q6600 3300 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1220 6626 MB/mp
Core 2 Duo E6750 3466 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1155 7888 MB/mp
Memória másolás:
Core 2 Quad Q6600 3300 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1220 6898 MB/mp
Core 2 Duo E6750 3466 MHz Gigabyte GA-EP45-DS3 P45 Dual DDR2-1155 8209 MB/mp -
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #23983 üzenetére
esetleg egy uj anyatápcsati felforrasztása a lapra? pontcinezüvel simán megoldhato pár perces munka.
-
Eagle25
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Q6600-os quad processzorom, Scyteh ninja hűtővel, és Asus P5E Pro alaplappal, 2x2GB 1333 DDR3 Patriot Viper memóriával.
A proci steppingje B, Revision-ja G0.
A kérdésem az hogy szerintetek ebben az alaplapban ezzel a procival mekkora FSB-t lehet kihozni?
Ha valakinek van hasonló alaplapja és csinált ilyet attól azt kérdezem 400 fölé tudott -e FSB vel menni? És ha igen Hogyan?A 400-at gond nélkül tudta, így a memók 1666-on stabilan mennek, a proc most 6x-ozva van vagyis gyári frekin 2400-on megy. Én most egyenlőre az FSB-re vagyok kíváncsi mert másik lapban ment már ez a proc 3200-t és 3600-ot is.
Asus biossal még nem találkoztam és emiatt nem tudom mit kellene tennem.
PL mi az az: FSB Strap to North Brigde (itt a max 400) és miben külömbözik az alatta lévő
FSB től amit 1MHZ-enként is lehet állítani, most ez is 400 on van, ha följebb vittem fagyott a gép.Előre is köszi a válaszokat.
-
Bari81
tag
Hali! Q6600 -at szeretném lecserélni, mi az amit megéri venni helyette? feszültségemelés nélkül használtam 9x333 -as beállítással. Szeretnék jobb teljesítményt elérni, és i7-et még nem szándékozom venni egy ideig. Köszi a választ előre is!
-
PH-User
addikt
Ejj, de üres ez a topik.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Azért ez kemény!
-
PH-User
addikt
válasz
Ott ahová a csíkot rajzoltam a vonal mentén lefűrészelni.
Én szétrángatnám.
Na jó, nem, de a fűrész lenne az első, amit kipróbálnék.
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23981 üzenetére
Én mondtam már neked, elvágás helyett, hogy fűrészeld le a rögzítő kis kampót a P4 tápcsatlakozón és úgy ki tudod húzni a lapból.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #23980 üzenetére
Na, lejárt a mod idő.
Szóval sok volt a lapnak a proci, de azért ilyet nem vártam.
Gondoltam majd nem megy annyit, meg sokat is droppol, de aztán ezekben ki is merül a gond. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
dangerzone #23969 üzenetére
következő a helyzet, röviden: amikor a q66 kijött, került 500-600 usdbe. nem is volt gond, mert egy 500usd proci alá senki nem volt olyan őrült, hogy ne rakjon legalább egy 200usds lapot, már ha tuningolni is akart (egyébként a 10-12ks g31es lappal is elment alapórajelen).
a quad nem dualcore, nincs FSB wall, van helyette hő és fogyasztás. ami miatt adott esetben túlzott OCnél nem elég az elemcsere.
a lapod nem erre találták ki. jól lett megtervezve, az intelnél 135W a határ, annyit a lap kibír hosszú távon is. dualcore tuningra is elég, azokkal nehéz 150W fölé menni. a p35ös érában 150W fölé csak azokat a lapokat méretezték, amikre reális esély volt, hogy 100k+os proci kerül beléjük.
zárójelben: régebben, amikor még csak p35 volt (meg nf680), akkor tuningra úgy nézett ki az ajánlott lapok listája, hogy p35-ds4 (ill ha amúgy is aftermarket fethűtést akart a jelentkező, akkor a fethűtés nélküli verziója), dq6 és p5k premium/DX/WF. minden, ami lejjebb volt, csak korlátosan volt alkalmas a célra (drop, fet/fethűtés). ettől függetlenül láttam már leégett fetes dq6ot, két évnyi folyamatos 3.6 után...
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23976 üzenetére
pl. stol, didyman, a tápot is bízd rájuk
-
dangerzone
addikt
A tápkábelt úgyis el kell vágni, azt megoldjuk az új p4-es apa rákötéssel együtt.
De az alaplap forrasztása nehezebb lesz.
Esetleg ha Te, vagy bárki más tud olyan emberről, aki ezt megcsinálná, küldjön egy privátot. (Ezt a kérdést sztem majd vmi gányolós topikban is felteszem)#23977: Köszi, fel is keresem őket.
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23974 üzenetére
jah, hogy ki sem húztad még belőle?
szinte biztos, hogy nem olvadt úgy össze, hogy most már jó lesz magátólmajd cseréltesd ki a foglalatot, a tápon meg kábelt, aztán nem lesz gond
-
dangerzone
addikt
Ezzel a hőleadós dologgal megfogtál. Igen, ellentmondásba kerültem önmagammal. Szóval hogy ezt elkerüljem, úgy mondom, hogy kva meleg .
Hát, nem csináltam vele semmit. A kormot max le tudom róla takarítani, de a csatlakozóval nem tudok mit tenni. Az úgy benne marad. Bízom benne, hogy úgy olvadtak egybe, hogy ne legyen velük több gond.
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23972 üzenetére
azt írtad, hogy nem tudja leadni a hőt a fet, akkor hogyan égetné kormosra a foglalatot?
nekem a 965p-ds4 + e6400-nál (@3600 1,5V) jártam így, 4 pin-es csatlakozó volt belenyomva
de eléggé biztos vagyok benne, hogy szerintem a tápnak (400-as fsp greenpower volt) lehetettek béna a csatlakozói, volt, hogy olyan hozzáértem a kábelhez, ami a vinyóba ment, és a vinyó egy pillanatra lekapcsolt...remélem alaposan letakarítottad a kormot az érintkezőkről és valamit csináltál vele, hogy jó legyen a kontakt
-
dangerzone
addikt
Hát, nekem elég gyanús az a legalább 70 fokos "cucc" a műanyag mellett.
Persze okés, ettől függetlenül még lehet hogy az érintkezés volt a ludas. Jobban belegondolva valószínűbb is, mert sok ep35 lapot nem láttam így odakozmálni.
De most már mindegy is. Jövő héten jön a javítás, vagy legalábbis a kompenzálás része a dolognak.Igen, most ez a "pöppet megpörkölődött" lap megy. Itt van egy ud3p-is, de azt majd csak akkor ,ha sikerült valamit kezdenem a tápkábellal.
-
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23969 üzenetére
nem értelek, írtuk, hogy a probléma a rossz érintkezés volt, nem a vrm sütötte meg
most ezt az égett lapot használod?
-
dangerzone
addikt
Annyira szembetűnő volt a probléma forrása, hogy észre sem vettem.
Most ,hogy egy Q9550 került a gépbe, picit félve néztem meg a proci tudását, még alapfeszültségen is, a korábbi tapasztalatokból kiindulva.
Itt nincs égett szag, mivel jóval kevesebbet eszik, jóval kisebb feszültség kell neki. Viszont megvizsgáltam utána az alaplapot, és a tápcsatlakozó melletti vrm-re csúszott a kezem. Ami rohadt forró még így is. Képzelem hogy a q6600 alatt mennyire melegedhetett, hiába a léghűtés. Nagyon kicsi a felülete, és ezért nem tudja leadni a hőt.
Húúú, de fejbe vágnám azt a mérnököt, aki így tervezte ezt a rohadt alaplapot.
Megnéztem egy modernabb p45 -ud3p deszkát. Na, azon már nincs a tápcsatlakozó közvetlen közelében vrm. Tanultak a hibájukból. (Ahogy én is. 4 magos proci mellé nem veszek olyan lapot, amin nincs böszme hűtőborda)De azért ez így elég veszélyes.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Alister71 #23958 üzenetére
a 9800gtx+ tdpje 160W. a PNF meg lennék lepve, ha le tudna adni 300W fölött 12Vn (sehol nincs info kombinált maxról, 14+15V 12Vn meg 348W lenne, ennyit kizárt, hogy egy ATX2.2es "olcsóbb" 350es táp leadjon a 12esen). 3.0án 100W alatt/körül kell lennie a quadnak, 8x400@1.4000on meg szerintem kifogy a áp (300Wnak meg kell lennie a GPU+CPUnak).
+50Wal a 12es ágon már talán menne. de inkább 100al (FSPk nagyon utálják a crossloadot, tehát az egyik ág tövigterhelése sosem jó ötlet).
-
Angyom
tag
válasz
Alister71 #23958 üzenetére
Lett volna egy 5letem, de sztem is kevés a táp, már tudásra is. Ha jól tudom, nincs rajta 6 tűs csati vga-k számára. Gondolom a 4db molex van átalakítva 2db 6 tűssé. Kérdés az, hogy a két 12v-os ág hogyan oszlik meg a kari és a proci között. Esetleg azt kellene kihozni belőle, hogy külön ágat kapjanak a proci és a vga is. Mert így nyilván -gondolom- elfogy a kisebb ág, mert a proci és a vga is azt használhatja, pluszban a vga még a másikból is kaphat. Vagy a nagyobb ág fogy el ha arra megy az összterhelés. Jó példa volt erre a nemrégi PH! teszt a 400-as tápokról, ott hasonlóan jártak a Chieftec táppal, és átvariálták a 6tűst molexes 6 tűsre, máris szaladt a gép.
-
Alister71
nagyúr
Lenne egy kérdésem?:
Aláírásomban is feltüntetett konfig, érzésem szerint a 350-es FSP táp gyengeségéből adódhat-e, hogy 333x9-en 1.3 volton stabil a Q6600-at. Ha egy 400x8-at akarok beállítani, ami ugyanebbe a konfigba egy E7300-al meg se kottyant neki, persze jóval kisebb feszen, (1.2000 volt), simán ment, a Q6600-nak már kellene az 1.4000 környéke. De ha akar elindul, ha akar nem.
Kevés hozzá a táp, mert a 9800GTX is megeszi a magáét, 2 külön ágon táplálva? -
m3ss
veterán
na vettem egy p45-ot (p5q se plus)
viszont eleg sok beallitas uj nekem, segithetnetek
de kapasbol jobban nez ki a dolog, most 3300-on (410x9) 1.36 bios (1.3v cpu-z) maximum 50 fok, tegnap 70 volt
egyenlore csak vcore-hoz nyultam, valamint vanderpool, c1e stb disable
nbridge feszt vmint egyeb cpu feszeket mikor es mennyire piszkaljam? -
tlac
nagyúr
válasz
dangerzone #23954 üzenetére
Robi_73 jól írta, ez tényleg kontakthibánál szokott ilyen lenni és lehetséges, hogy nem is a te bűnöd, hogy nem jól nyomtad össze, hanem rosszabb volt valamelyik csatlakozó, aztán nem érintkezett rendesen
meg lehet a tápot és a lapot is úgy javítani, hogy semmi nem fog látszódni rajtuk
-
Robi_73
őstag
válasz
dangerzone #23944 üzenetére
Szerintem nem táp és nem is alaplap hiba, csak egyszerűen nem megfelelő kontakt volt a két csatlakozó között és túlmelegedett. Én ezért ha szétszedem, mindig összébb nyomom az érintkezőket és kontakt tisztítót is használok. Kellemetlen az biztos, főleg a gari miatt is.
-
dangerzone
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JONAS77 #23951 üzenetére
VID range csak azt jelöli hogy gyárilag milyen feszekkel jönnek ki. Általában VID +10% még nyugodtan adható a gyártó szerint is ha a kellő hűtés is megoldott.
Xeon tuningban nincs ugyan konkrét tapasztalatom de az általánosságban elmondható, hogy az alacsony VID-es procik enyhe feszemeléssel jobban mennek és hűvösebbek viszont a magasabb VID-es procik magas feszen kevésbé melegszenek és jobban mennek mint az alacsony VID-esek.
Amúgy ez megint trükközés a gyártó részéről. Már mint ez a VID range is pl:
Q6600: B3 0,85-1,5V
Komolyan megeszem a kalapom ha mutat bárki egy olyan Q6600-ot ami stabil alapon 0,85V-al. Főleg egy B3-as. Ez még G0-tól is csoda lenne, nem hogy egy B3 steppingestől.
A trükk olyan mint amit az Intel a fogyasztásnál is alkalmaz. Tartalmazza az igazság egy részét. Ugyanis ezeknek a prociknak két VID-jük van. Van egy "üresjárati", ez C1E engedélyezése esetén 0,85-1,1V közötti értéket vesz fel tipikusan és van egy terhelt érték amit szintén a prociból olvas ki a lap (bios-a). Ez 1,25-1,5V között alakul B3 esetén. G0 esetén pedig... de ez már nem lényeg most. -
barnam_
nagyúr
válasz
Hülye kérdés de próbáltad lehúzni a csatlakozót? Lehet hogy egy kis noszogatásra kijönne onnan. Vagy ami jó megoldás lenne, az alaplapról leforrasztani a táp csatlakozót, és egy újat a helyére rakni. Szerintem egy hozzáértő embernek pár percbe telne.
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, tudom rossz helyen kopogtatok, de Intel Xeon X3360 fórumot nem találok?!
A kérdésem a következő, most fogom lecserélni Q6600-as procimat a fentire, csak a Vid Voltage Range-re lennék kiváncsi:Core VID
X3366: E0 1,212VX3360: C1 0,962-1,237V
Q6600: B3 0,85-1,5V
Szerintetek melyik jobb tuning szempontjából, nemrég rendeltem meg a Xeont, és tudom már ,hogy az új magos lessz, E0-ás! Csak attól félek, hogy ennek pont nincs "mettől-meddig" VID Rangeje!? Ez baj? Vagy jobb volt a Q6600-om tuningra?!
-
dangerzone
addikt
válasz
proci985 #23949 üzenetére
Beszóltam, és semmi jót.
Írtam a boltba, ahonnan az alaplap van, meg oda is, ahonnan a táp.
Meglátjuk. De nem számítok sok jóra.Ja, és az alacsonyabb videsnél jött ez elő. A magasabb frankón ment.
Valahogy le kéne cibálnom ezt a szart. Valahogy megpróbálom felmelegíteni, aztán széthúzni.
-
proci985
MODERÁTOR
ez szerintem nem táp. a VX650 mind a BS2nél, mind a VX450nél jobb, nem is kevéssel.
a 4pines procicsatira 192Wot mondanak nem hivatalosan maximálisan (ezen még belül volt), viszont 8pinesnél jobban eloszlik a terhelés. ahogy nézem, ezen a lapon 4pines csati van, aminek sok volt a 170Wos load.
valszeg a probléma az volt, hogy a magasabb vides pont annyival többet szlopált be, hogy megolvadjon a socket.
mondjuk érdekes lenne beszúrni a táposokhoz, hogy ők mit szólnak.
-
Stirbi
addikt
válasz
dangerzone #23946 üzenetére
szerintem is tápgyanus, Fsp Bs2-vel nemvolt semmigond, hagyni kellet volna
-
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #23946 üzenetére
Szerintem tápgyanús ez a dolog.
Nekem is Corsair tápom van, de nekem nem voltak még ilyen gondjaim.
Nekem most a monitorommal vannak gondjaim, remeg a kép, össze-összerándul, roppant idegesítő. Főleg, hogy már fél éve várom az LCD-met. -
dangerzone
addikt
válasz
PH-User #23945 üzenetére
A szórakozás annyit tesz, hogy 1,328V-ot adtam a quadnak, és az szépen muzsikált 3,6ghz-en is. Csak valami szag jött ki a gépből prime alatt. Vissza is állítottam, nem tudtam mi volt ez. Most derült ki .
De tényleg nem feszeltem túl, csak ennyit adtam neki. Anno a wolfdale még efölött is kapott, mégsem volt gond.
Bár a magasabb vides quad alatt még egy fsp tápom volt, az alacsony vid-es quad alatt meg már egy corsair. Lehet hogy a táppal lett volna valami?
Rohadt életbe. -
PH-User
addikt
válasz
Kellett nekem a quaddal szórakoznom anno. - Ez mit takar?
Szét tudod úgy szedni, hogy egy fűrészlappal lefűrészeled a biztosító kampót keresztben, aztán kijön a csatlakozó. Ki kellene cseréltetni valami szakival az aljzatot. -
dangerzone
addikt
-
Angyom
tag
én talán 2 hete, hogy lecseréltem a sima 800-as Kingmaxokat 1066-os Dominatorokra, de csodától nem kellett tartanom
Nem nagyon lehet észrevenni, azonban a bekapcsolás lehet hogy picit gyorsabb lett, de a progik betöltése az elején gyorsult és észre is vettem egyből. Na meg 3D markban is több pöttyöt tol, de ez nem igen lényeges. Szal ha maximalista vagy, érdemes lehet, mert néhol azért jobb, főleg 1100 körül 5-5-5-12-ön.
-
m3ss
veterán
ha a mostani 800-as ramok helyett veszek 1066-os ramokat, es nem 1:1-ben hajtom oket (730), hanem 9xx/11xx-en (fsb 36x) akkor varhatok erdemleges valtozast memoria atvitelben? vagy maradjak 1:1-nel ezekkel a ramokkal mert nem lesz nagy kulonbseg?
-
barnam_
nagyúr
semmit nem nyernek, max par wattot meg celsiut minuszban
Ezt írtam is. Azért mondom, mert ha amúgy is lecseréled az alaplapot, elgondolkozhatnál a Yorkfield-en. Egy Q8300 használtan kijönne annyiból amennyiért eladod a Q6600-t. 3.6-3.7Ghz-t simán menne egy P45-ben. Úgy pedig gyorsabb mint a Q6600 3.3-on...
-
m3ss
veterán
amugy annyira nem veszelyesek a hofokok sztem, idle 40, jatekokban 50-60 korul alakul, tesztekben magas, de nem prime-ra hasznalom a gepet
-
m3ss
veterán
válasz
barnam_ #23937 üzenetére
nem sok ertelmet latom eladni a procit, arra a csere amire te gondolsz rengeteget kellene rafizetnem, es semmit nem nyernek, max par wattot meg celsiut minuszban
amugy szinte teljesen hangtalan a gepem, sileo 500 "hangszigetelt" haz 2 600 rpm-es ventivel, z600-on egy szinten 20dB alatti venti, vx450 se hangos, 5850 2d-ben szinten semmi hangot nem ad.
amugy nyitott hazban se voltak sokkal jobbak a hofokok -
barnam_
nagyúr
Add el a Q6600-t meg a P5B-t, és vegyél helyette Q8x00/Q9x00 procit. Teljesítményben nem leszel sokkal előrébb (sőt, lehet a Q8300 lassabb is egy kicsit), de nem zabál, nem kell neki sok fesz, és halkabb is lesz a gép. Bár egy Q9300 P45-s lapban menne 3.6Ghz-t 1.3V-al, ami a Q66-al nehezen kivitelezhető, főleg ebben a lapban...
Valószínűleg a drop miatt kell ennyi fesz, az a 3.3Ghz 1.36v-al egészen reálisnak tűnik.
-
m3ss
veterán
arra van esely, hogy egy masik chipsetes alaplapban ugyanezt az orajeled elerem alacsonyabb vcore-al?
mert nekem nagyon ugy tunik, mintha itt 3.3 kornyeken veget erne a proci, mobotol fuggetlenul
amugy 3.1x kornyeken alapfeszen is fut, 3.3on viszont minimum ennyi kell neki h prime/everest stabil legyen... -
m3ss
veterán
válasz
proci985 #23934 üzenetére
bemasolom a hozzaszolasom, mert a "Milyen alaplapot?" topicban is kerdeztem errol:
G0, viszont p5b vdroppol eleg sokat..biosban most 1.5v vcore, ami cpu-z szerint idle 1.42-1.44-v, 100% terheles alatt pedig 1.36-1.4 -et jelent
csak igy most 365 fsb-n vagyok, 1:1 emiatt a ramjaim 730-on mennek...(p5b nem igazan szereti a 4 magosakat 400 fsb kornyekere vinni, nbridge feszt sem tudok allitani)
viszont ahogy latom sandraban ha kicserelem a kingmax 800-at 1066-ra, plusz egy p45, akkor is kb 20%-ot nyerek csak memoria atvitelben, proci meg ki tudja meddig menne, igy is melegszik azert szepen (z600 1 cooler, sileo500 haz, cpu temp idle 40, prime felzavarja 68-70-re -magok 75-78, everest fpu teszt meg kepes 80 fok feletti maghomersekleteket mutatni, ugyhogy nem eroltettem
egyre inkabb arra hajlok hogy se memoria se alaplap csere nem eri meg ar/teljesitmenyben...
velemyek? -
proci985
MODERÁTOR
az a 3300@1.4 finoman szólva is baromi sok. 9x366on járatod? mennyi a load fesz (prime alatt mekkora feszültséget jelez ki)? ez a kitesztelt minimum fesz amivel stabil?
mi a VIDje? B3 vagy G0?
felmerül pár kérdés: mennyid van rá, milyen hűtésed van (prochűtés és ház is), mennyi a cél.
vagy p35, vagy p45. utóbbi drágább, de tud rendes CFet, nem csak 16/4et. előbbiből 20k körül használtan már megáll a ds4/dq6 is. ezek már a tuningot nem akadályozzák (gyakorlatban q66nál FSB Wallról pár esetben hallottam, de ahhoz minden esetben nagyon sok fesz, nagyon jó táp és kiemelkedően erős hűtés -a leggyengébb egy eléggé erős víz volt- társult). x38 és x48 ritka, tuningosságban a p45 alatt vannak, ahogy hallottam. pontos típust az asus p45 topikban kérdezd meg, sajnos azokhoz nem értek.
hűtés tekintetében: 3.6on 170-190Wos fogyasztás várható, a minimum 6 fázisú lap FEThűtéssel emiatt. hűtő tekintetében egy Xigma Red Scorpion a minimum, de sok esetben légen hőhatárba futni, a létező legerősebb hűtőkkel is. vízen 3.6 meg szokott lenni kellőképpen méretezett rendszerben. házhűtés is fontos, ha beáll a hő a házba ilyen szinten melegdő cuccal, akkor garantáltan le fog kapcsolni valami túlmelegedés miatt.
-
Angyom
tag
-
m3ss
veterán
udv
van egy q6600-am, ami jelenleg 3.3-on megy egy p5b vanillaban. (1.4v, ami biosban 1.5)
milyen alaplapot ajanlotok q6600 tuninghoz, amivel ezt tovabb tudnam huzni, p5q szeria? mindenkepp p45?
koszi -
barnam_
nagyúr
-
JONAS77
aktív tag
válasz
PH-User #23922 üzenetére
Oké, akkor nem gond ez a feszültség, és a VID-et hol állitom be a biosa, ha megnézem majd? Egyébként azt még elfelejtettem mondani, hogy a mostani beállitásom már levolt tesztelve most is me régebben IBT-vel, de a teszt alatt eléggé felment a hőfok, de most sajns nem tudok képet mutatni róla, de majd este felé, ha elérhető vagy küldök eggyet, legalább segitek igy is egy kicsit, ja meg magamnak!
-
PH-User
addikt
válasz
JONAS77 #23921 üzenetére
Szia!
Ez még nem sok fesz, mehet akár állandóra is, baja nem lesz tőle.
Ez az én véleményem.
Ha így stablian fut minden, akkor szerintem kár hozzányúlni.Esetleg nézd meg CoreTemp programmal a processzor VID-jét, és auto-ról állítsd be azt az értéket, amit mutat neked a program.
-
JONAS77
aktív tag
Helló mindenkinek, nemrég lecseréltem az alaplapom egy Asus Rampage Formulára X48
chipsettel! Az a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a bios beállitásairól, kicsit félek attól, hogy most nekem nincs jól beállitva! A feszültségem Windows alatt load 1.3200V-ot ir ki. Biosban autóra van kapcsolva feszültség, egyébként B3-som van, igy a maximum amit kitudok hozni az nem sok, hamar melegedős. Most 2970MHz-en megy. Biztos tudtok az ügyben segiteni, hogy mit is kellene ugy beállitanom ahhoz, hogy ezt a feszt valahogy visszaszoritani legalább 1.3000V-ra?! A biosomban csak a PCI-t a ram feszt állitottam be a többi mind autón van. LLC-t nem használom, de gondolom nem is kell. Ha valaki segitene annak örülnék. Esetleg ez nem sok fesz még auto módban sem? -
PH-User
addikt
Jó társam volt a Q6600, holnap már nem lesz velem.
Elnézést a dupláért...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
PH-User #23905 üzenetére
annyira ne sajnáld, ekkora fesznél az LLC baromi nagy fesztüskét is rakhat a procira.
okkal droppol ekkorát a lap, ez biztosítja, hogy a biosban állított értéknél soha ne kapjon többet a proc (LLCvel csúnya tüskék is lehetnek).
nincs egyértelmű konszenzus, hogy érdemes e használni, viszont degradálódott proci volt itt a topikban (1.45 fölötti fesz, 3.8as prime run, leállt a prime, emiatt radikálisan csökkent hirtelen a fogyasztás, megugrott a fesz, aztán a proc lényegesen gyengébben ment utánna). szal nem biztos, hogy Neked jó lett volna, még ha támogatta is volna a lap.
-
PH-User
addikt
válasz
barnam_ #23906 üzenetére
Na mindegy, már hozzászoktam, hogy semmi sem lesz olyan, ahogy azt elképzeltem.
Annak idején is megvettem az AMD Athlon64 Black Edition 5000+ processzort, mondom majd szorzó kettővel feljebb és (3,2GHz) oké is lesz.
Megvettem a procit, betettem, alaplapban nem lehet állítani a szorzót.
Maximum 3,15GHz-et tudtam vele elérni FSB emeléssel. Sehogy sem ment 3,2GHz-et...
Mindegy, hát ilyen az én szerencsém.
Így szerintem Q9550-et sem veszek, minek? Hogy abban is jóval feljebb toljam majd a feszt a bioszban és gyilkoljam vele a procit? Mindegy ennek a tervemnek is lőttek...
Azért köszönök szépen mindent. -
PH-User
addikt
F13 van fent, a legújabb. v1.0 a lap. Nincs benne LC.
-
mex28
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kutya topik
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- LED világítás a lakásban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! ELKELTEK!!!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest