Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
rankesz #21796 üzenetére
Sajnos ebből a kevésbé fűtős is meleg, mint állat... Az enyém se egy forrófejű darab, igaz, nem is hűvös...
Amúgy azt is érdemes tudni, hogy a kevésbé fűtős procokhoz az intel kevésbé tökös hűtőt is csomagol!!(Gyengébb venti)
De gyári hűtővel nem láttam még 65nm quadot 3giga felett.... Nem véletlen...
De majd a kolléga kipróbálja. -
HSM
félisten
válasz
Erdei88 #21794 üzenetére
2,4Ghz, gyári feszen.
És még így is be tud figyelni 70-75 fokra. Ha van kis szerencséd, alapfeszen elmehetsz max 3gigára, de már nagyon necces... +100Mhz tuningnak meg mi értelme?
Nekem 1,33V-on 3500-on a Hyper 212 alatt felmászott 70-re.... [link]
Sajnos a gyári hűtőt ezeknél nagyon kicentizték... -
Erdei88
veterán
Sziasztok! Q6600 mennyire merjem felhúzni 24/7re gyári hűtővel? Mennyi a max fesz?
-
kpal
nagyúr
A Q6600-nál mi az a minim órjel ami kihalyt egy erősebb videokarit Pl: 8800gt.gt260
Köszönöm a választ !
-
menalcas
őstag
válasz
TGArtist #21783 üzenetére
A Q9300 nem melegszik annyira mintt 66 mert 45nm, viszont kevesebb L2 van benne 2Mb-al, tuning potenciája nem akkora , én inkább maradnék 66nál és ráköltenék 1 jobb lapra mert mind1 hogy93 vagy 66 a lapnak ugyse lessz jobb mivel a P5B nek nem a Q66 al lessz baja hanem minden Quaddal,
-
TGArtist
tag
válasz
elmoraan (r) #21778 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném lecserélni jelenlegi E6420-asomat, ami 3.2GHz-n megy egy Q6600-asra. Sima Asus P5B alaplapom van. Érdemes próbálkozni ilyen lappal?
Köszi előre is!
-
menalcas
őstag
válasz
elmoraan (r) #21776 üzenetére
Inkább akkor az AC Extreme, én nem bíznám F. Pro 7 r a procim, már anno az amd-s verziója a F64Pro sem volt 1 nagy szám (volt olyanom és nyáron elég lájt volt
mod : Vagy vedd meg a Zalman Fatal1ty-m, 3,6on 24/7 bn viszi tesztek erejéig 3,75 ig megy, 6 K ért a tied lehet -
kpal
nagyúr
A q6600-ra kb 3.2-3.4ghz -re huzva milyen ventis hütöt lehet rárakni kb 6ezer ft-ig?
Tudnátok ajánlani ! -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #21767 üzenetére
Na az jó, az enyémnek 1.48V kell a 3.6GHz-hez.
menalcas: Azért mert sz@r lapja van/volt, ami nem bírja/bírta az fsb-t. Rgo, a nagyobb szorzós procival magasabb órajelet érhet el. Persze így sincs kint a vízből igazán, mert a C2D és C2Q szűk keresztmetszete úgy is a QPB.
Nem véletlen, hogy az Intel az új generációban (45nm) sem az órajelet emelte (pedig több van bennük mint amennyivel a leggyorsabb gyári órajeles példányok jönnek ki), hanme a QPB-t. -
tzsolesz
nagyúr
Q6700-ról van szó, ami alapon 2.66Ghz-es, és ami még jó az hogy 10-es szorzó van.
Gyári hűtővel most használja 3.3Ghz-en. 1.45V-on, mert a lapja most eléggé gyengusz(GA P35 DS3L)
Reméljük hogy ekkora feszültséggel a P5Q-ban már 3.6Ghz-et is elérünk stabilan. Az már a békesség jele lenne.
Az az érzésem, hogy a proci tuningos darab. Nálam a P5K SE-ben is ment 3.3-at, viszont fesz emelés nélkül. Nála is elindul gyári fesszel, csak nem stabil.
Amúgy most nem tudom hány fokos terhelve, csak azt hogy alapon 35-36C° körül van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #21765 üzenetére
Haver ugyan ezt csinálta, kikérte a véleményem, rihtig nem azt vette ami ajánlottam, aztán sopánkodott, hogy gyenge a vas. Értd nem éretek a repülgép szereléshez ezért nem is vágok bele.
Amúgy feszfüggő, de 2.7-3GHz-re talán elég lesz sztem a TX2 is vmi nomrális pasztával rendesen szellőző házban.
-
-
zeorsdfd
senior tag
-
zeorsdfd
senior tag
-
menalcas
őstag
válasz
tzsolesz #21759 üzenetére
Hát az így mondhatni nem szar csak kaka, pont ez elötted szólónak is írtam q66 alá inkább p35ös lap mint p45, a hyper tx2 meg nem igazán lessz elég komolyabb tuninghoz, kár volt kapkodni , inkább szét kell nézni, érdeklödni, informálódni aztán vásárólni mert utánna szarul esik ha nem azt hozza amit elvárt az ember, de ezektől függetlenül grat az új konfighoz sok sikert és várjuk mit hozol kibelőle
-
tzsolesz
nagyúr
Hát köszönöm, de ezzel most elkéstem én is.
Haver ma beugrott Szolnokra és vett egy Hyper TX2-őt. Nem tudom mire lesz elég, de most ez lett. Én jobban szerettem volna egy 212-est, de majd max reszkábálok neki még egy 8cm-es ventit, van nekem talonban egy.
Asus P5K EPU helyett is, Asus P5Q-t vett alá, mert nem volt más a boltban. Ez sem tudom mennyire lesz elég alá.
A lap eléggé jónak tűnik, szép borda van az északi hídon is. De hát ez ugye P45-ös lap, amihez annyi fingom sincs, mint a kínai ABC-hez.
Remélem majd tud nekem valaki segíteni ebben is eligazodni, bár arra majd a lap topic-ját használom. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #21749 üzenetére
Asus V60 édes kevés egy 3,8GHz-re húzott Quadra. Amivel esélyes lenne a dolog sztem ha onnan kell választani minden képpen:
CM GeminiII (erre még kell 1-2 venti is)
esetleg egy Big Typhoon.
-
kpal
nagyúr
Asrock lap jó a q6600-hoz ??
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #21749 üzenetére
Ezeket találtam hasonló árfekvésben:
Thermaltake Sonic Tower
Asus V-60
ASUS Triton 77Már csak teszteket kell olvasni, hogy eldöntsd melyik a jobb
Bár én megpróbálnék máshonnan beszerezni Hyper 212-t, nem csak a PCX létezik...
pl. ajánlani tudom Dubmaster bazárját, Ő foglalkozik Cooler Master hűtőkkel. -
tzsolesz
nagyúr
Üdv!
Mivel nem lesz Coolermaster Hyper 212(sajnos a webáruház nem tudja beszerezni rövid időn belül), így a PCX-ről kellene választani egy jó kis hűtőt 7K környékén. Ebben kérném a segítségeteket.
A proci feszelve lesz, a cél kb. 3.8Ghz környéke egy Q6700-al + Asus P5Q.
Ehhez kellene egy hűtő.
Előre is köszi. -
menalcas
őstag
Hát az a baj hogy a 9800GX2 sokat eszik án és ha melette akarod húzni a Q6600ot akor be kell nevezned 1 Corsair 650esre ami semiképp nem olcsó a jelen árak melett mert az nyáron volt 18K most majd 25.....
mod: bár elvileg talán elvinné a 550 es corsair is de én nem kockáztatnám föleg ha tényleg durván akarod húzni bár léggel ez szinte lehetetlen, ahoz hogy 3.6-3.7 felé menj már víz kell
-
menalcas
őstag
-
TecK
tag
Akkor szerintetek az én konfigomhoz hányas táp kéne?
Mert akkor eladom a tápom , még garis is , és akor mehet a húzás
Csak annyi , hogy jó minőségű legyen,minél olcsóbb és lehetőleg ne fogyasszon sokat.
-
Szipi
aktív tag
#21734 és #21735
Pedig pont attól paráztam hogy kevés lessz az XP-120 a quadhoz mert már nem mai darab.
A papst ventik meg szerintem is jók, csak az van a gépben (elöl+hátul 12cm-es)
-
Szipi
aktív tag
Itt egy kép a small FFT-ről, max 68C-os volt a proci 22C-os szobában úgy hogy a radiátor a géptől 30cm-re van. A hűtés pedig: Thermalright XP-120 + Papst 4412 F/2GL (1100-as fordulatra leszabályozva)
Videótömörítésben nagyon büntet főleg ha 3-4 videót tömörítek egyidőben Divx-el.
-
zsolt1129
addikt
válasz
Zoleee93 #21726 üzenetére
Az hogy milyen hűtőd van nem függ össze azzal hogy mekkora feszt kér a proci hogy stabil legyen.Általában a 3.6-3.7GHz már nagyon a végét jelenti a procinak (természetesen vannak olyanok amik sokkal többet mennek.De én léggel nem nagyon adnék neki 1.53V-t,főleg nem tartós használat mellett. Örülj neki hogy ennyit ki sikerült belőle préselni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21725 üzenetére
Na ja, én feszből adtam túl sokat és feleslegesen fűtött. Visszább vettem egy tizeddel és máris stabil volt a gép.
Múltkor ki lett szedve a proci hűtő, ki lett mosva a csapban, aztán hajszárítóval megszárítottam () úgy ment vissza a gépbe. Jól megégette a kezem a talpa, a heatpipe oda-vissza működik ugye..
-
Zoleee93
csendes tag
nagyon nem vágom miért nem bírja a cpu-m...mondjuk nemtudom hogy 2.4ghzn milyen minimum feszültségek a rekordok de nekem már ment 0.99volttal is.erre húzásnál horribilis feszültségeket kér szinte...1.53 volttal 3.7ghz nem stabil...mondjuk már a hűtőm se nagyon szerette ( thermaltake big typhoon vx120 2100as (max) fordulaton. 51fok alapból...vagy számít az hogy milyen hűtés van a cpu-n tuningnál? úgy értve hogyha jobb hűtés van rajt akkor lehet hogy kisebb feszen is stabil lenne?itt a kép is..ez még nem stabil de több feszt nem adok neki (lélektani határ) -
Pubszon
veterán
Szétszedtem a gépet az új procihűtő beszerelése miatt, mondom akkor egyúttal ki is takarítom, leginkább a tápot.
Addig minden játéknál felpörgött benne a venti, azóta egyszer sem hallottam.
És mivel nem melegszik úgy a belseje, ezért sztem stabilabb feszt is ad ki magából. -
-
Szipi
aktív tag
Üdv. mindenkinek.
Tegnap én is beléptem a klubba egy G0-ás Q6600-al.
Ki is próbáltam mit produkál 3GHz-en, nem semmi egy 2,66GHz-en járatott E6400-as után. De amin a legjobban meglepődtem az az hogy ugyanazokat a hőfokokat produkálja mint az E6400-as.
Ennyire félremér a hőmérője vagy ennyit számít hogy G0-ás?
Itt egy kép a 4 órás prime95-ről(large FFT, ma este még kap small FFT-t is legalább 4 órát). -
TecK
tag
Ok,akkor tömören fogom irni,egy hsz be
a VID:1.3250 most
Alapon ugy 1.280 körül volt
-
TecK
tag
Tudom nemvok egy egyszerű eset...de kérlek titeket hogy help !
-
TecK
tag
válasz
Depression #21716 üzenetére
Nemtudom miez a drop meg ezek,de miket nézek meg cpu-z be?
Küldjek képet is?
-
TecK
tag
válasz
Depression #21716 üzenetére
Mi az a VID?Én meg nemhúztam komolyabban procit,és most kéne a help eléggé
-
TecK
tag
Ezt egyszerűen nem értem...22 °C os a proci majdnem hogy hideg komolyan...cm hyper 212 hűtőt vettem rá direkt erre kula az egész...
-
TecK
tag
750 W-os
-
TecK
tag
Hali!
Tudnátok nekem egy kicsit segíteni?A q6600 - asom szeretném húzni,de 2,9 nél mindig kékhalálokat kapok, meg rendszer stabilítás tesztben állandoan hardver hibát ir,alapon meg minden jó...
Most azt nem tudom hogy az alaplapom - e a hibás benne,de annak 1600 ig bírnia kéne FSB -t , P5KPL/1600 Asus , de azt néztem rajta h télleg bírnia kéne...
Példál 3 GHZ en be se indul a gép..pedig a V-ot is adom neki , megprobáltam +50mV al meg +100mV al is
most 1.33 V on van c1e support off,BUS 315 re van állítva azaz 2.83 ghz
yah és a ramok 800 ra vannak állítvaB0-ás a proci
PLS help!
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Pubszon #21709 üzenetére
Azért irigylem akinél 3,6-ot szalad 1,296V-al, nekünk meg ehhez már 1,5V kell kb.
Az enyém csak 6 fázisos, akkor lehet a lapodban jobban menne az enyém. Vhol fsb limitem van 400 körül az a sanda gyanúm. Na majd megnézem alacsony szorzóval. 7x450-et csak vinnie kéne... Ha nem akkor fsb wall-om is van a lap terén. -
HSM
félisten
válasz
grabber #21706 üzenetére
Benne van abban az írásban, hogy miért van Vdrop. Enélkül túl nagy "kilengések" lennének a beállított feszhez képest. Van is hozzá egy eléggé informatív diagram is. A Vdrop amúgy dinamikus ha úgy vesszük, a lap állítja be a saját karakterisztikájának, és a feszültségnek megfelően.
-
Köszi,már olvastam 2x.Egyszer már linkelted akkor is olvastam,utána még 1x,mert van amit nem értettem.meg most is,azért.
Csak arra lettem volna kíváncsi,hogy nem lett volna egyszerűbb a proci vid-jét mondjuk lentebb emelni?Ami szerintem ua. mint a vdrop.
Vagy ez a vdrop dinamikus?Akkor már látom az értelmét. -
Yso
tag
Némi fájó érzéssel passzívba kapcsolom magam e topikban. Sajnos elmegy e kis proc. (Az őt hajtó géppel együtt.
)
-
losi73
senior tag
üdv mit lehet tudni a q8200-es röl van tapasztalat tuningot hogy birják érdemes egy e8500 -erre lecserélni?
-
HSM
félisten
válasz
grabber #21699 üzenetére
Na, akkor belinkelem mégegyszer: tuning_vdrop_pwm_procidegradacio
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged