- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
slett27
addikt
válasz
Zoli1222 #22495 üzenetére
Olléé !
Az 1,375V - 1,36V, vagyis 0,015V a droop, ez nem is olyan rossz, sőt ! Még lejjebb fog menni Prime alatt, ha hibázik emeld a CPU feszt, 1,45V-ig simán mehetsz, bár nem tudom hogy a hűtő vagy a táp mondja be hamarabb az unalmast.
Igen, és Blend a "mérvadó", az nem csak a CPU-t, hanem az NB-t és a RAM stabilitását is nézi, mondhatjuk az egész rendszerét.
-
Zoli1222
őstag
Hm. Ezt nem hiszem el. A ramokat 800MHz-en hagytam, 1,375V-ot adtam a CPU-nak és megy 9x400-on. Mindjárt futtatok egy prime-ot is. CPU-Z 1,360V-ot jelez. Akkor ez most mit is jelent?
Ja igen! Prime-ban a Blend-del indítsam?
-
Zoli1222
őstag
És mi az a HPET Mode?
-
Termigáßor
aktív tag
válasz
Zoli1222 #22482 üzenetére
Lehet hogy nem a proci a ludas! Szerintem a memória (ott is a szorzó profilok) körül kellene kotorászni. Először azt lődd be 800-on stabilra. (ha jól van beállítva, akkor szinkronban kb. annyit fog teljesíteni mint 1066-on aszinkronban - és persze kisebb késleltetés mellett).
Amúgy meg szerintem a 8x400-at (2A vagy 2D(?) mem. szorzó profillal) alapfesz. körül vinnie kéne.
(a túl sok fesz. is tud instabilitást okozni!)
Ui.: A fentiek nálam egy p45-ös de szintén gigabyte lapra vonatkoznak, de szerintem p35-tel is elég hasonló lehet.
-
slett27
addikt
válasz
Zoli1222 #22490 üzenetére
Az pedig egy optimális VID.
Ami nekem volt 4GHz-en bejött a Win, 3,9GHz lefutottak a tesztek, 3,73GHz-en Prime Blend stabil volt. P35-DS4-ben. Persze ez nem jelenti azt, hogy neked is menni fog ennyit, mert két ugyanazon konfig között is vannak különbségek tuningban.
-
Boxer001
veterán
A VID az alap V lenne, amivel ketyeg a proci? Teljesen nem vagyok képben már.
Nem tudom még mi lesz a procim sorsa, lehet megbontom a gépet, és eladó lesz, aztán kisebbre váltok. -
slett27
addikt
válasz
Zoli1222 #22482 üzenetére
Az hogy mindkettőt bedugtad, az csak jó. 8x-nál nekem is voltak gondok (8db Q6600 után
)
9x-val próbálkozz elsődlegesen. VID-je mennyi a procinak ?Az hogy 8x400-on sem megy mit jelent pontosan ? Win sem jön be ? Vagy csak nem Prime stabil. RAM-ok mennyin mennek ? Oszd vissza ~800MHz körülire, tudom, hogy 1066-osok, de csak oszd vissza.
-
Zoli1222
őstag
válasz
slett27 #22481 üzenetére
Nem igazán gyalogalopp!
Nem akarom elhinni, h ennyire antituningos procit fogtam ki. 8x400-on se megy. Pedig adtam az MHC-nak +0,2V-ot, CPU fesznek 1,4V-ot. Nem értem, h mia baj. Ramnak is +,2V-ot. A procihoz mind a kettő 4est bedugjam a tápból? Lehet, h ez a probléma?
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
3,49GHz-re próbáltam belőni a procit, 10-es szorzó mellett 349-el. Egyesével állítgattam a feszültséget, 1,325-ről eljutottam 1,45V-ig, de a 3DMark06 elején még mindig újraindul a gép. Elvileg egy tuningos fajtáról van szó, ő az. Mennyire kéne belőni, hogy stabilan menjen, illetve egyáltalán érdemes-e?
Igazából ezeken kívűl mást nem is állítottam, a ramot belőtte 880 körülre, 2,50-en.
-
Laraxior
titán
válasz
colin81 #22469 üzenetére
bakke...azt nem értem ha nagyon nem értesz hozzá akkor miért esel neki mint ....
Persze csinálja az ember mert sose tanulja meg,de 1.56Vot küldeni neki... remélem vizzel hűtöd. Ha nem akkor azt remélem hogy nem megy hetek óta igy a géped...mert akor nézhetsz lassan másik procit.
indits egy prime-tesztet és nézd meg mennyire megy fel a hőmérséklet,de én 1.488nál nem adnék neki többet az hót ziher... főleg azért is mert megeszi az alaplapot a Q6600 -
colin81
tag
Hali! valami tipp miért nem tudom tovább tolni a procit
a hőfokok jók
az tuti
-
KTTech
veterán
válasz
Black-core #22434 üzenetére
A feszt sajnos nem veszi vissza... ezért keresek más megoldást (a C1E be van kapcsolva)
-
drakkar11
tag
Sziasztok!
Egy QX6700-s Box-os 1év garival még, nem használt hütövel.
Mennyiért adható el? -
Zoli1222
őstag
Holnap, azaz ma du. végre megnézhetem, h mire képes p35-dq6 lapban 1 q6600.
-
syC
addikt
Elképzelhető hogy a OCZ 600W-as táp kevés quad alá? (4870x2 van mellette)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Boxer001 #22447 üzenetére
Vagyis összesen 3 hdd és 2 odd vagy 2-2? Hát mivel a vga-d nem eszik olyan sokat sztem elviszi elvégre a GPS az delta belsős aminek a minimális hatásfoka 76% 230V-on, vagyis: 12V x 18A = 216W -tud 12V-on, - hatásfokbéli eltérés. 100% - 76% = 24% ami 216 W x 0,24 = 51,84W (ennyi disszipál) rgo 12V-on képes leadni 216W - 51,84W = 164,16 W-ot. Nos ez elvileg elég (ha jól számoltam) a Q6600-nak.
-
Boxer001
veterán
Üdv!
Egy újabb kérdés:
350-es chieftec tápocska vajon kiszolgálna egy ilyen procit, esetleg húzás belefér? VGA csak egy gyengusz 7600 GST... -
Qru
MODERÁTOR
Thermalright Ultra 120 vagy Extrem (a sima verzió erősebb az extremben túl közel vannak a hp-k egymáshoz és akadályozzák a szabad léáramlást ezért pár fokkal gyengébb. Logout-on van róla cikk is). TRUE Black egy feketére festett Extrem, felárat nem ér sztem, bár ha esztétikai szempontok is fontosak akkor...
Mugen 2 az egyik legjobb hűtés, Ninja 2 is nagyon jó, ez főleg alacsony légszállításnál jeleskedik a ritka lamellázat miatt. A listára még felvenném a Xigmatek HDT S1283-at is de szigorúan csak Crossbowal kiegészítve.
-
-
Black-core: Tudnál nekem egy pár hűtőt ajánlani pls ami szerinted elég lenne a procimnak?
Igaz nem tőlem kérdezted, de néztem párat.
Így kapásból, ezek elég jó hűtők.
-
KTTech
veterán
Lehet, hogy volt róla szó (ha igen, akkor sorry...)
Nincs valami jó program, amivel Vista alatt (lehetőleg x64-en) a Windows alól automatikusan a terhelés függvényében szabályozni lehet a CPU FSB-jét, szorzóját és feszültségét?
Jó lenne, ha böngészés alatt vissza tudna állni a gyári értékekre (1600MHz, 1,1625V) vagy ha ezt nem is tudja, akkor is 2400-on a gyári feszt használná, nem azt, amit a tuning 3600MHz-es órajelhez beállítottam.
AMD PhenomII-höz már találtam ilyen programot, úgyhogy gondoltam megkérdezem, hátha van ilyen Intelhez is... a google kivételesen nem segített (vagy rossz keresőszavakat alkalmaztam).
-
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Van egy Q6600 Kentsfield procim, meg egy integrált lapocska, 2x2 gb 800 mhz-es samsung ramok.
Gondolkodom egy lapcserén, tudnátok valamit ajánlani, ami szereti a húzást is...? -
RAMyMamy
tag
Hali!
#22412-re tudnátok valami tanácsot adni? -
Laraxior
titán
válasz
Zoli1222 #22417 üzenetére
mert annyit általában visz mindegyik
sok értelme lenne egy i7@4.4GHz-es tesztnek
egyébként az olyan VGA amit 4.5GHz alatt el se inditanék...de Te tudod
én tapasztaltam az erejét, hidd el ki is volt használva, egy E8400@4600MHz, a GTX is az egekbe húzva.... nem volt párja az 1GPU-s rendszerek között
-
okay
aktív tag
Nekem Q6600 G0 van.3115MHz-n primestabil 9x szorzo 1.425V,Ram: Kingmax 1066MHz CL6 1.88V.Mást nem állitottam.
Megprobáltam 3200MHz-n 8x400-on 1.45V prime azonnal kifagy.
Mit lehet még állitani rajta?Mihez adjak feszt?
Köszi!Asus P5Q Pro
-
Zoli1222
őstag
Vkinek van tapasztalata, h a q6700 mennyire tuningolható?
-
Most egy E8400-asom van és szeretném cserélni egy q9550-re, érdemes-e, mennyivel lesz gorsabb?
Valaki le tudná írni egy kezdőnek hogy, hogy érdemes elkezdeni egy q9550-es húzását?
És ha ilyet veszek akkor lényeges-e a stepping túlhajtás céljából, ha igen milyet ajánlotok?
Biost érdemes-e frissíteni a proci beszerelése után?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- OTP Bank topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged