Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha van rá keret,akkor mindenképp 212-öt vegyél a TX2 helyett.Nekem az utóbbi van és kcsit hangos(ez a leghangosabb zaj forrás)és még szabályozni sem lehet,néhány esetben.Nekem arra elég a TX2,hogy 3,2 ghz-en 60 fok fölé ne engedje,de többet nem tudok kihozni a procimból és a hűtő sem bírná.
Bios frissítést próbáltál?Hátha az segít,vagy egy reset.
-
Kange
csendes tag
válasz
Kolondrum #21398 üzenetére
Azon viszont még mindig gondolkodom, hogy ha már-homár, ne vízhűtő rendszert csináljak-e... Minden esetre az egyik legnagyobb gondom megoldottad, méghozzá azt, hogy melyik hűtő legyen... Hiányolom a komplett hűtő teszteket, mondván rengeteg "kompatibilis" hűtő kapható a piacon, ami mindenre jó... (Ebben nem hiszek)
-
Kange
csendes tag
válasz
Kolondrum #21395 üzenetére
Köszönöm szépen!
Azért önkritikával élve sztem annyira kezdő talán nem vagyok!
Ismerem a C1E funkcióját, a kérdés nem is arra vonatkozott!
A problémám nem az, hogy leveszi a szorzót 6-osra! A problémám a VCore-val van. Ugyanis mint írtam az a gondom, hogy amikor lecsökkenti az órajelet, akkor az alaplap megemeli a VCore-t! Így emiatt nem is igazán tud "lazítani" a proci, nem tud rendesen hűlni.Ugye a harmadik problémám meg a feszültség állítás, de ahhoz valszeg inkább az alaplap fórumába tartozik, úgyhogy azt nem erőltetem... Sőt, igazából az előző probléma is...
Azt, hogy melyik hűtő legyen meg megválaszoltad, úgyhogy 1000 hálám!
UI: jah, amúgy én nem akarok rekordokat döntögetni, csak annyit, hogy 8*400-on stabilan és hűvösen fusson...
-
Jajjj gondoltam megnézem megye 3.6-on, megy 8x450-en töltés alatt fagy, 9*400-on betölt, win is bejön, és nem is oan meleg! DE nincs lelki erőm tesztelni finomítani, marad 3.44-en!
-
Én itt vettem az enyém! [link] De sztem figyeld a topicot, sok okos dolgot írnak! A hyper TX2 úgymond kicsi pl a 3.6hoz, bár ez proci függő! Valakinek elég valakinek nem! Nekem pl nem lenne elég tudom, nem ok nélkül megy az enyém is "Csak" 3.44-en!
Amit belinkeltem képet az épp azt a dolgot lövi ki h ha a procc nem kap terhelést akkor vegye le a szorzót! Azaz ha mindkettő disable-n van akkor alapon mindig a 2400-at fogod látni!
Figyu nagyon kezdő vagy még, olvasgass itt, de először vegyél egy jó hűtőt! Addig el se kezd a tuningot! -
Kange
csendes tag
válasz
Kolondrum #21392 üzenetére
esetleg tudnál nekem mondani egy boltot, ahol tudok ilyet venni? (mégse, találtam a pixmania-n)
a PCX-en és az e-Boltban nézem, az adott típushoz ez áll a legközelebb [link], ez jobb, vagy rosszabb, mint a 212?
Az auto feszt szívesen elfelejteném, de csak azzal hajlandó menni... A vicc az, hogy az alaplapnak van vmi olyan funkciója, hogy automatikusan leveszi a feszt terhelés alatt, úgy is megy. De ha én akarom fixen beállítani, akkor állandóan hibát ír ki a Prime... :S
-
95nél? Jól tetted, az túl van minden lélektani határon! 70 fölé ne nagyon engedd! Bár nekem 75 fölött járt 7 órán át!
Auto feszeket felejtsd el! Nem jó ártalmas! Tunindnál kikapcs C1E és EIST: [link]
Aztán, gyári hűtő 3GHz felett ááááá! Nekem Cm Hyper212 van, elvagyok vele! 3.6ot a levegő elvisz ha minden igaz! -
zsolt1129
addikt
Elsőkörben neked is Boldog Karácsonyt. 95 fok-nál már hibázhatnak a magok. Az mindegy hogy mekkora V-core mellett,ha túlmelegszik akkor tök mindegy.Ha tuningolni,akarsz,akkor a gyári hűtőt jó messzire.....
Van már a piacom számos erre a célra tervezett hűtő,ami relative sokba sem kerül. Pl: Xigmatek HDT S1283, Cooler Master Hyper 212, TRU 120 Extreme. Az első kettőhöz 10k alatt hozzá lehet jutni. Szerintem ez legyen az első lépésed és utána jöhetnek a részletkérdések. -
Kange
csendes tag
Sziasztok!
Előszőr is Békés Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A segítségeteket kérném!
Volna egy Q6600-m G0-s. Egy Asus P5K SE alaplapom.
Jelenleg a procim 3 gigán fut (kipróbáltam már a 8x400-t is). A gondom az, hogy picit melegnek tartom a procit. Sőt, annyira, hogy olvasgattam külföldi cikkeket, hogyan kell tuningolni, ott megtaláltam a prime nevezetű progit. Azt futtatva 95 foknál inkább kikapcsoltam a gépet... :S
Azt olvastam ott, hogy a VCore csökkentésével csökkenthető a túlmelegedés kockázata is. A problémám rögtön itt adódik: akármilyen feszültséget állítok be manuálisan, a prime mindig hibát jelez, hiába állítom be ugyanazt a feszültséget a CPU-Z szerint, mint amit Auto-n állított be magának.
A másik kérdésem, hogy jelenleg gyári hűtőt használok. Mire cseréljem le szerintetek? Szóba jöhet levegő és víz hűtés is (de nem 100k-ért).Előre is köszönök minden segítséget!
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21387 üzenetére
Ezt nem tudtam. Azt hittem 10-ig.
Akkor egy darabig hagyom a gépem igy, max hütőt veszek nagyobbat.
Mondjuk az Archicadam gyorsult egy lárványterv kirenderelése közben. -
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21377 üzenetére
Sikerült.Újraraktam a rendszert, és az everest 4.60-asal megnétem.Most már minden oké.
Még a szaros élményindexem is feljebb ment5.9-es mindegyik. Bár nemtudom meddig pontoz a vista de eléggé hülyeségnek tartom.
-
Pubszon
veterán
Nekem is épp lefut 3600Mhz-en a 3DMark06.
De nincs értelme 3200-tól feljebb húzni, mert 3465-ön több lett a Mark pont, hogy egy kicsit emeltem a VGA órajelein.
De talán egyszer még megpróbálom 3600-on a Xigmával, mert ezelőtt csak a Hyper TX2-vel futott le 3.6-on.Egyébként boldog kékhalál mentes karácsonyt mindenkinek.
-
Qru
MODERÁTOR
Nektek is Boldog Karácsonyt!
mod: off
-
South Velen
addikt
Boldog Karácsonyt minden quad és nem quad tulajnak!
-
proci985
MODERÁTOR
na akkor Boldog Karácsonyt mindenkinek, békéset, smallfft és blend helyett hal és bájgliteszteléssel;>
-
Qru
MODERÁTOR
Hát ha 3,6GHz-en nem is Prime stabil, azért egy 3DMák06 erejéig eldöcög a cucc. Link
mod:
Érdekes néztem tesztet 3510 / 975 5-5-5-15-el és gyorsabban betöltött mint 3600/1000 5-5-5-15-el. Lehet közben van vmi strap váltás? Benézek a P35 topikba is a'szem.
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21375 üzenetére
Én is igy vagyok vele. Holnap neki is ugrok, aztán remélem jó hirekkel térek vissza.
köszi a segitséget, és boldog karácsonyt. -
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21373 üzenetére
nem nagy gond, 2 hét szünet jön
Azt mondták elvileg proci csere után nem kell rendszert rakni,de azért ez mégis más nem?
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21371 üzenetére
tegnap raktam be a procit. csak biost frissitettem. rakjam újra a vistát?
a proci meg a vga új benne. azóta nem is volt rendszer telepitve. A biosban azt irja 4 mag! -
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21369 üzenetére
köszi hogy segitesz. Bevallom nem nagyon értek hozzá. tervező vagyok, és az épitész programhoz kell a gép
-
-
killer76
csendes tag
válasz
South Velen #21365 üzenetére
köszi!
G0-ás -
killer76
csendes tag
Ezt se értem!
-
killer76
csendes tag
Sziasztok!
Az mit jelent, hogy B3, és G0?
Azt hol tudom megnézni,hogx nekem melyik van?És még az lenne a kérdésem,hogy most raktam be az új Q6600-ast, vista 64 bit ultimate van.
De az everestet nézve, csak két magot mutat. nem értem bevallom. ez most két darab core 2 duo vagy mi? telepitsem újra a vistát? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
devast #21360 üzenetére
Ááá, nem cserélem le, felesleges lenne plusz pénzt ölnöm azért a +90MHz-ért, meg félek a lapom is kevés lenne már oda (csak 6 fázisos) azt is cserélni. Nem hozza vissza az árárt soha. Érdkes ahogy állítgattam a feszeket egyszer volt "kis" hiba, akkor a 0-ás mag hibázott, aztán a többi esetben meg mindíg fekete képernyő és jött a reboot.
Nem csesztetem tovább, belenyugszom (egyenlőre) hogy 3,5 a vége. Tudom hol a satbil vége, ha kell majd a kakó akkor csak belövöm és kész addig meg megy szépen 1V-al 6*266,7-en.
-
devast
addikt
Hmm valami hasonló volt nekem is. Nem egyszerűen leállt a prime hibával, hanem újraindult a gép. Ha bízol a hűtésedben erősen ajánlom linx/intelburntest-et, ami nálam prime-nál 6-7 óránál újraindult ott 1 percig se bírta
Valahogy úgy lehet hogy "nagy" hibánál újraindul, "kicsi"-nél áll le hibával a program, de ez csak tapasztalat. Visszatérve 3.6-ot nem sok q6600 visz, legalábbis vannak jobban és rosszabul sikerült szériák. A mostaniak elég sz*rok lettek, talán azt hiszem l808-asok megint jók lettek, de ennek nézz inkább utánna Te ha érdekel.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
proci985 #21358 üzenetére
Chieftec GPS550 AB A volt, a családi másodhegedűs gépben cseréli a világhírű Eurocase tápot.
Csifi 18A-t tudod (x3 ág) a Corsair meg 52A-t tud (egy 12V ágas táp).
mod: Megerősíthetem én is immár személyes tapasztalatként amit HSM is mondott, a táp csere bem befolyásolja a lap drop-ját. Csontra egyező a két táppal a drop.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
South Velen #21341 üzenetére
1.285 g0.
alul nagyon jó, 3.0a még remek, aztán 3.2nél elszabadul a pokol és 1.38 terhelt fesz kell neki... de mivel alapból is csak a kíváncsiság miatt néztem feljebb (jó nekem a 100W alatti/környéki teljes fogyasztás, én fizetem az áramot
), ez igy remek.
izé, melyik játékra nem elég a 3.0? 2,4 és 3.0 között még láttam nüansznyi különbségeket pár helyen (Supcom imádja a plussz 4x600at, Stalker SoCnél is kellett a Bari spawnbug észrevétlenné tétele miatt, meg még crysis very high fizikánál ha elszabadul a pokol, de egyébként nem nagyon láttam különbséget)?
Qru: mid volt előtte tápban?
Depression: az nem a Vista miatt van. 32 biten max 1670 megát lehet megcímezni, amennyi memóriából eddig kifut a Stalker SoC és CS, a Crysis és Warhead, a Supreme Commander és a Sacred2 (ehhez mondjuk fentvan a textúra pakk is). nekem is egyre sürgősebb x64re váltani, mert konkrétan a Sacred2 nonstop swappel két óra után, pedig 4 giga memem van, csak éppen nem tud többet kiosztani a rendszer. szóval le van foglalva 2800mb mem, szabad 500, további 800 nem címezhető, és a gép már a vinyót is használja a memória mellett. a többi esetben is van ilyen (kivéve supcom, az kilép), csak kevésbé durván. 2 giga memória very high textúrák mellett egész egyszerűen kevés.
-
Depression
veterán
válasz
grabber #21354 üzenetére
Nekem alapon megy a gép, és a GTA alatt 4x80-85% a kihasználtság. Viszont Vista (nekem csak az van) alatt 2 giga memóriával semmit sem érsz, legyen az akármilyen tunning darab. Én váltottam most 2x1 giga XMS2-ről 2x2 giga Kingmaxra 1066-osra, és most már nem akadozik, sokkal gyorsabban reagál mindenre, és használható játék alatt az Alt+Tab várakozás nélkül.
-
HSM
félisten
-
Qru
MODERÁTOR
Jó lap az tuti kell hozzá, főleg a sokfázisos tápellátás. E6300-am 3,15GHz-et ment 965 DS4-ben, abban a lapban a Q6600 2,7GHz-nél kifulladt (vagyis a deszka), P35-ben 3,5GHz minimális NB feszemeléssel (+0,1V) és csak a proci kéri meg a 1,45V-ot a többinek nem kell semmi extra powa.
Tegnap reménykedtem 9x400-on elindult szépen a SmallFFT, na mondom egy órát fut akkor tesztelem gémekkel is. 20 perc-nél jött a reboot.
Legalább a SS megmaradt volna de hát ugye ilyenkor nullázódik a vágólap (épp, hogy rátenyereltem a PrtSc-re). Azt hittem szétütök vmit a környezetemben, előző táppal 2 percig se bírta nagyobb feszen sem.
-
Mr.Minyi
tag
Még kicsit le vagyok maradva de a négymagosok elég jó kis gépek ,de hamarosan lesöprik az i7-esek meg az i5-ös procik őket és ha minden igaz jönnek az új 32 nanós procik amik igencsak sok változást hoznak majd,akik még nem válottak új platformra azok ne is tegyék,várják ki a jövő év elspő felét.ÜDv
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21345 üzenetére
Ha 1,3-as a VID, akkor a B3-asok közül valószínüleg egy kevesebbet fogyasztó. Az 1,4V 3600 teljesen jó, mármint ha prime-stabil beállításról van szó, bár asszem ez már erősen kazán-üzem, még a G0-mon is.... Az 1,2625V 9*333 egy kellemes 24/7 beállítás szerintem, én jelenleg úgy használom GTA-zni....
(Najó, csak 1,21V-on, ami BIOS-ból 1,25V)
(#21346) Qru: Oké, itt most a "leggyengébb" 65nm-es quadról beszélünk, és próbáljunk meg kiindulni a nem "cherry picked" darabokból, amik extrém lapokban, extrém hűtéssel, extrém tápokkal mennek 3800-4000 körül maximum.... Az átlag Q6600 3200-3600 között hajtható egy jobb lapban. (Giga P35-DS3-tól felfele). Szerintem teljesen jó a 3500, nekem olt egy E6750-em, ami pl. 3200-on se működött 1,3V-on....
És itt a példa, hogy másnak se mindenkinek megy a G0 Duoja 3600-at.... És ebben 2db duonak kell mennie, úgy, hogy a lap is 2 procit táplál... Én is kergettem a 3600-at, mert olyan szép szám, 9*400, stb, de már letettem róla..... 7 perc prime így is megvolt, elég volt!
(#21349) grabber: Nekem 9*333-on megy a proc GTA alatt, és stabil 70% körül mennek a magok... Úgyhogy szerintem elég lesz oda annyi....
A Winrar annyiból nem releváns, hogy extrém módon érzékeny a ram sebességére, ami azért kevés más programra jellemző.... -
Játékra fog kelleni,ezért húzom most.Ha minden rendben akkor megkapom a hdd-t a szervizből(kicsit lassú volt 90- helyett 70mb/s-el másolt)és akkor ma felrakom a GT4-et.Amihez szerintem gyenge lesz a gépem,mert nem erre vettem,de jó lenne ha minél jobban futna rajta a game.Ehhez próbálom kihozni a maxot a gépből.
Már csak a videokártya tuning van még,de a passzív hűtés miatt lehet,hogy le is mondok róla
Azt mondod,hogy nem éri meg nagyobb fsb-vel járatni?Kíváncsi leszek,hogy fut majd az én gépemen a játék,lehet hogy pár fps-en múlik majd.A winrar: alapon 1100-;tuning 1600 kb/s
Everest memória:alap 6000-; tuning 8200 mb/s
Az arányok kb ilyenek.Igaz nem töltődik gyorsabban a gép,meg semmi nem vehető észre,de játékban talán ez kijön(nem játszom egyáltalán,ezért csak sejtem) -
DigitXT
félisten
Nekem is úgy volt, hogy stabil 3,6-on, aztán fagyott a DiRT.
Most vagy a proci nem bírta, vagy a lap, de inkább járatom
3,5-ön, és akkor lépek ki a játékból, amikor én akarok, mint
hogy a menüben (!) nyerjek +3-4 FPS-t, de bármikor fagyjon.
Szerk: amúgy a feszeket nem szeretem az egekbe tolni. -
Qru
MODERÁTOR
Hmm, azért sztem egyáltalán nem irreális elvárás a 3,6GHz. Nem lett volna rossz ha az enyém is stabil úgy de nem stabil. 3,51GHz-el is vígan el leszek egy jó darabig (és ahhoz csak mch: +0,1V kell meg 1,45V a procinak) azzal telejesn stabil, legalábbis egyenlőre nem tudta kiakasztani semmi. Ezek szerint nagyon maximalista lennék a 3,6-al?! Csak nem...
-
jorden06
senior tag
Igen, ilyen szempontból teljesen más minden proci, én pl. nem tudtam még 3,5Ghz fölé húzni az E6750-es procim, pedig Xigmatek hűtőm van, az mondjuk igaz, hogy Vcore-t sem adtam neki soha 1,4V felett és a Kingmax ramjaim sem túl jók...
Annak a B3-nak 1,3V a VID-je. Akkor ez most nekem rossz vagy jó? Azt mondta srác, 1.265V-al és 9X333 FSB stabil, 1,4V-tal pedig elérte léghűtéssel a 3,6Ghz-et (Th HR1 PLus)
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #21343 üzenetére
Az biztos!
Külön öröm, hogy bár a feszállítgatás nem, de az órajelállítgatós energiamenedszment kitűnően üzemel tuning mellettt is. Ja, és hogy a Q6600-am alapfesz alatt rohangál a QX9770 órajelein egy jobb P35 lapan? Mi tudhat akkor egy QX6850? (Lehet, hogy "csak" ugyanennyit...
)
(#21342) Qru: Szar procit fogtál ki megint???? Ne olts már, mit vársz egy szerencsétlen kentsfield-től? Ez nem válogatott wolfdale, hogy 4ghz+ menjen 24/7...
Szerintem ami 3,2 felett megy, az már teljesen zsír! Még a sima G0 duok se nagyon mennek 3800 felett.... -
Qru
MODERÁTOR
Meg jött az új táp, neki estem ismét a tuningnak. Egyenlőre ott tartok, hogy 2 perc helyett 30 percig bírja 3,6GHz-en.
Még játszok a feszekkel, mert sztem meg lesz ez. 65 fok (19 fokos szob hőfok és levett oldallappal) fölé nem megy a maghőfok, szóval hőben jó vagyok. Egyszerűen szar porict fogtam ki ismét.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
South Velen #21336 üzenetére
nyugodtan, nekem 1.008/1.024 (biosfüggő) volt a legalsó határ. és 35W, prime small fft alatt. 15 perces smallfftt 0.996on is bírta, de ott később már hibázott
szerk: a yorki 3.0án nem hinném, hogy 50Wot ver a terhelt q6600ra... legalábbis az enyém terhelve eszik 82Wot, a 3.0án menő 30Wos quad pedig szvsz minimum álom/golden sample kategória
-
HSM
félisten
válasz
DigitXT #21338 üzenetére
Igen, jogos, Intelnél átlagos maximum, ELVILEG. Gyakorlatilag viszont az elsőszériás procikat leszámítva a legtöbb bőven TDP alatt fogyasztott, ami nálam járt, (E6550, E6750, Q6600) bármivel is terheltem őket.
(#21337) jorden06: Összehasonlíásképp az E6750-em vidáman ment 3,6ghz-et, gyári hűtővel, 70 fok alatt, langyos bordával. Ami járt nálam E6300, már 3,15ghz-en 70 fok volt, egy kb tx2 szintű hőcsöves/réztalpas hűtővel (ami ráadásul polírozva is volt....), és a hűtő is sokkal melegebb volt. Mindkét proci 1,3V körül üzemelt.
Amúgy rengeteg minden számít, hogy egy proci mennyit fogyaszt.... Még szérián belül is igen komoly eltérések vannak! Pl. volt az E6550-em, ami kb 45W-ot kért teljes terhelésen, míg az E6750-em 60-at. Pedig mind2 G0....
Amúgy a VID-jét lenne még érdemes tudni annak a B3 quadnak, ugyanis általában az alacsony VID-esek azonos feszen többet kérnek, de általában jobban tuningolhatóak, a magasabb VID-esek pedig kevesebbet fogyasztanak, de általában hamarabb elfogynak tuningban.
-
jorden06
senior tag
HSM: A 21315-ös és 21316-os hsz-ben beszéltük, hogy ~1,275V körül megy 3Ghz-et a Te G0-ád, és az általam említett B3 is. Lehet, hogy a stepping ellenére egyenlő a kettő proci? Elvégre mind2 steppingnél van jobb és rosszabb verzió is.
Mindentől függetlenül, ha két különböző steppinges proci, ugyanazon a Vcore-on megy ugyanazon a Mhz-en, akkor lehet egyenlő a fogyasztásuk? B2 Duod pl. mennyivel fogyasztott többet a G0-ás duodnál?
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21333 üzenetére
Nem, csak kb. sejtem, milyen lehet egy B3 quad... Volt G0 Duom, meg B2 Duom, azokat össze tudom hasonlítani, a B3 meg egy csiszolgatott B2 gyakorlatilag.... A Quad G0 fogyasztásokat pedig a régi Giga lapommal mértem, néhányat fogyimérővel is.
(#21332) grabber: Nem vesztesz vele sokat, ha 420 helyett 350 járatod az FSB-t...
Én próbálgattam, hogy 8*400 mennyivel jobb, mint 9*350, és igazából memória-bencseken meg winrar-on kívül mindennapi használatban+játék nem vettem észre különbséget... (De, annyit hogy 350 atom stabil, a 400 viszont ökörködött a régi lapomon néha...)
(#21334) americanidiot: Szerintem nem, max lefagy...
Tudtommal a túl alacsony fesz nem tudja károsítani... Neked se a 10V-tól lesz bajod, hanem a 220-tól...
Amúgy ha érdekel, van az Intel honlapján dokumentáció, pontosan milyen korlátok között biztonságos a fesz.... (Products-->Core2quad-->techdoks--->stb..)
-
South Velen
addikt
Én is nagyon meg vagyok elégedve a Quaddal, megérte váltani Wolfiról is.
Ráadásul az enyém 1V alatt is Prime-stabil.
Szépen lehet alulfeszelgetni, gondolom a tuningot is bírná, de az nem érdekel.
Így már most is annyit fogyaszt, mint pl. egy E6750-es, elégedett vagyok.Kérdés: Nem gond a procinak, ha pl. 1V-on járatom az alap 1,2V helyett?
Nem fog károsodni, stb.? -
jorden06
senior tag
-
-
Ma megint megpróbáltam tuningolni a procit.De nem akar menni
Végre elndult extra fesszel(még nem adtam neki ennyit)3,6Ghz-en,de instabil mindenzt 1,46V biosból,ami jó ha 1,4 lesz win alatt.
Egészen 3,1 Ghz-ig Ott már úgy ahogy stabil.30 perc után hibázott egyet a blend-nél.Szerintem az nem nagy hiba.Viszont lusta vagyok minden egyesbeállításon órákat blendelni erre van valami jobb mód?
Én így próbáltam(3 ghz,Ram 1100 max 54C° Tx2-vel)
7* szorzó
429 mhz fsb
Ram Extreme
2.5
5
5
5
18
Ramnak +0,4
FSB&MCH +01
Proci 1,375V -
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21326 üzenetére
A Giga EP35-EP45 lapok mérik a proci fogyasztását külön, ami elég pontos. (+/-10%) Konnektoros fogyimérővel leellenőriztem. (Giga P35-DS3R Rev2.1 lapban)
Amúgy a G0-s Q6600 elég jó fogyasztásból, sokkal jobb, mint a B3.... Persze a Q8200-al nehéz versenyre kelni, de kinek kell 4magos celeron?
Najó, azért nem celeron, de azért 4 magot 2mb cache-el?
Én Q9300 alá nem nagyon adnám....
A 45nm-es procik amúgy már a jobb gyártástechnológia+alacsonyabb fesz miatt is kevesebbet kérnek, dacára a kicsit magasabb órajelnek, és a kicsit nagyobb méretnek. Bár jelenleg szerintem túl drágák.... Én jól elvagyok a Q6600-al, most az hogy 100% terhelve 50W-al többet eszik a gépem 3ghz-en, igazából hidegen hagy, üresben meg a +5-10W... Nem ezen fog bedőlni a villanyszámla.... -
jorden06
senior tag
válasz
South Velen #21325 üzenetére
Az én még anno tápos topicból szerzett tapasztalataim alapján (ott ugye mindenki kérdezgette, hogy mekkora táp kell neki, megmérte Everesttel, hogy X W-ot fogyaszt a gépe) semennyimre sem hiteles, legalábbis nekem még ezt mondták.
Egyébként melyik menüpontban mutatja ezt?
-
South Velen
addikt
válasz
Depression #21323 üzenetére
Az Everest értékeinek mennyire lehet hinni?
Nekem idle: 11W load: 46W (prime) /mármint a CPU önmagában/
Igaz, 1.024V-re van alulfeszelve.jorden06: Igen, kb. annyit fogyaszt, mint a Te E6750-ed, esetleg 4 mag terhelésénél pár wattal többet, ott köszönhetően a 45nm-nek, a viszonylag alacsony órajelnek, és a kevés cache-nek.
-
jorden06
senior tag
americanidiot: Annak ellenére az a legkisebb fogyasztású, hogy az Intel annak is 95W-ban határozta meg a TDP-jét?
Depression: B3 vagy G0-ás a Q6600-ad?
-
jorden06
senior tag
És az alapfogyasztás pedig csak fogyasztásmérővel hiteles ugye? Kár, hogy ~4K a legolcsóbb, vennék egyet csak úgy vizsgálódásból
Amúgy melyik a legkevesebbet fogyasztó Quad a felhasználói tapasztalatok szerint? Mert az Intel oldalán a TDP mindegyiknek 95W (persze a Q6600 B3 a legtöbbet fogyasztó, 105W-os TDP-vel
marha jóóó...)
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21319 üzenetére
Nem a proci fogyaszt, hanem minden más... A proc üresjáratban nálam 8-10W volt alapon. A többi a rendszer többi komponenséből fakad. (Táp vesztesége, alaplap, winyók, VGA-k, stb...)
Amúgy nagyjából úgy lehet megtippelni a fogyasztást, hogy százalékban számolsz az alaphoz képest, ami ugye nagyjából adott, a Vcore %-os változásával négyzetesen szorzod (2X szorzol vele), majd szorzod az órajel %-os változásával. Az eredmény kb. a fogyasztás %-os változása. Amúgy a fogyasztásban nincs sok meglepő... Gyakorlatilag 2db Core2 Duo egy kupak alatt, 2 Core2 fogyasztásával együtt. (Persze a quadokra a kevésbé fogyasztós procikat válogatták, de az se minden) -
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21317 üzenetére
Hűha....
Hát nekem a gyári VID 1,2625V, de alapon eldöcög 1,1V-on is vidáman, 1V prime stabil....
Viccen kívül nem tudom, mennyivel lenne stabil 3ghz-en, én 1,24V-ot adok most neki (Bios alapfesz, 1,2625V), nem volt még időm/kedvem kitapasztalni mennyi kell neki ebben a lapban. Ami biztos, hogy a régi giga lapomban 3200-on elszaladgált 1,21V-on (terhelés alatt, prime95 smallfft).
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21315 üzenetére
Kb. ennyit tud a G0-s q6600-am is.... Szóval igen... Bár az üres 21-25 fok kicsit kevésnek tűnik, inkább 30 körül reális, de ki tudja?
Amúgy a TDP elméleti max, nem nagyon fogja azt elérni gyári órajelén. Gyakorlatban nálam a G0 alapon prime alatt kb. 70W, 3200-on 90-95, 3400-on 115W, efölött meg már nyomni kell bele a Vcore-t, ennek megfelelően innentől brutálisan emelkedik a fogyasztás pár mhz-ért is... (150+ jóval...)
Amúgy nem nagyon kellett még tuningolnom, a GTA4 is gyönyörűen fut 3ghz-en, kb. stabil 70% körüli terheléssel.... (4850, 15-30 fps, minden maxon, 1680*1050, látótávolság 50) -
jorden06
senior tag
Srác azt mondta, hogy 1,275V mellett 3GHz-en megy állandóan, próbálgatásnál pedig 1.385V-on 3.6Ghz-et ért el. Hőfokokra annyit írt, hogy Thermalright HR-01 Plus-t használ és 21-25 fok a maghő idle. Ezek reális értékek?
3GHz egyébként elégnek kell lennie majdnem mindenre, nemde? 105W -os TDP?
Nekem az E6750-re Intel 65W-ot ír, azért ez jóval nagyobb különbség. De jól tudom, hogy ez csak elméleti max? Gyakorlatban, hogy néz ki?
Még jó, hogy azért vettem ezt a Xigmatek-et, mert állat brutálnak mondták
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
jorden06 #21313 üzenetére
Ha esetleg tudnád mennyit megy a B3-as, az könnyíteme a döntésen. A 3GHz-t még a leggyengébb példányok is tudják egy jobb lapban (tehát P35, 965-ben az enyémnek 2,7GHz-volt a vége, P35-ben 3,5GHz-ig jutottam eddig).
Amúgy G0 vs B3:
B3 az első steppinges széria a G0 az újabb, kisebb fogyasztású (95W VS 105W), kevesebb hőt is termel ennek megfelelően, tuningban ezért jobban húzhatóak általában. Bár az S1283-al magas feszt úgy sem tudsz adni neki, mert Q6600 nagyon fűt...
Ennek ellenére én cserélnék, 4 mag mágis csak 4 mag.
-
jorden06
senior tag
Prohardveres fogyasztási teszteket néztem, ott a kettő között ~2W idle és ~1W load eltérés volt (2magos terhelésnél), 4magos terhelés pedig plusz 20W-ot jelentett, persze azok G0-ásak voltak.
Ennyit tesz, hogy G0 és nem B3? Másban különböznek még? Gondolom Orthos-on kívül nem sok minden hajtja meg 100%-on, én egyenlőre csak GTAIV-el találkoztam ami igényelné a 4magot (de szerintem az se 100%-on nyomja). Más mi lehet még?
Szóval nem fogom megbánni, hiába B3?
-
HSM
félisten
válasz
jorden06 #21311 üzenetére
A Quad B3 üresben kb. +10W, 100% terhelve +50W. Tuningban mindkettő lehet jó is, rossz is. Szerintem egy 3ghz körül menni tudó Quad már sokszor jobb, mint egy E6750.... Én 1-1-be nem nagyon gondolkoznék....
Anno egy 3,6Ghz-et tudó E6750-et cseréltem Q6600-ra, +10K-ba fájt, de nem bántam meg.... -
jorden06
senior tag
Hali!
Szerintetek érdemes egy E6750 (G0)-et egy Q6600 (B3)-ra cserélni?
1:1-ben menne a csere egy PH-s fórumtárssal. Játékokkal hetente 1x játszok, inkább idle megy a gép (de fogyasztást nézve a kettő ugyanaz). Én eddig csak a GTAIV-el találkoztam játéknál ami kihasználná a 4magot, alkalmazásokat nem ismerem ennyire.
Szerintetek?
-
Joci??
senior tag
SZiasztok!
egy bontatlan csomagolású q6600 prociból honnan lehet megtudni hogy G0 vagy B3-as? mert nem szeretné a srác felbontani... köszi választ! -
HSM
félisten
Kizárólag a Tjmax-nál mér pontosan! Ezért tud lenni pl. az atom -7 fokos, szobában, légen, mivel minl távolabb van a proci a tjmax-tól, annál pontatlanabb a szenzor, és itt nem 4-5 fokos diffiről van szó, sokkal több is lehet.....
Amúgy tudtommal a Tjmax az nem a maglassulási küszöb, hanem az a küszöb, ahol mindenképp áramtalanítani kell már a procit, hogy ne sérüljön. A lassítás tudtommal, már ha be van kapcsolva, a Tjmax előtt pár fokkal már aktivizálódik, bár ezt nem szeretném letesztelni... -
devast
addikt
Realtemp-ből ne a 2.70-eset használjátok, az már kb őskövület. A legutolsó béta mindig elérhető :[link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
joshua7 #21301 üzenetére
Amúgy azt olvastam, hogy igazán csak a TJmax közelében mér jól, szóval itt a TJmax-tól való távolságot kell nézni. A hőfok az tök pontatlan lehet és az is, amint a melléklet ábra mutatja. De elméletileg a TJmax-ot jól lövi be, hiszen anno az E6300-am is szépen, mikor melérte a 85 fokos meglassulási küszöböt (ez a TJmax ugye), szépen vissza is vette magát. A hőfokmérés meg azonos mind két prociban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 26
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Google Pixel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest