- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo #22293 üzenetére
Nos minden lap dropol vmennyit, nálam pl 1,525V biosban beállítva. Winben üresjáratban ez már 1,504V-ra csökken, ha Prime95-el megterhelem akkor már csak 1,488V-ot kap a proci.
Loadline be volt kapcsolva? Terhelésváltásnál könnyen elhasalhat a dolog. Bár ez jellemzően akkor fordul elő mikor megindul, hiszen akkor csökken a proci fesz. Mikor load-ból megy idle-be, meg megszaladhat a procifesz.
Orthost felejtsd el, az csak kétszálas. Kétmagos procira jó de 4-re már nem, mert ugye csak kétmagot dolgoztat. Tehát vagy Prime95-öt használja vagy 2db orthost indíts el, akkor 2x2-magot terhel (bár lehet ehhez a taskmenegerben kell variálnod, melyik prog melyik magokat használhatja). Prime95-el egyszerűbb a dolog.
Nos a tünetek fényében még arra is fogadni mernék, hogy alacsony VID-es a procid... Azok produkálnak ilyen "tüneteket". Kis feszen menek szépen de egy bizonyos pont után aránytalanul magas fesz kell, hogy tovább húzhasd.
-
Ferdzsoo
addikt
Nah hát 1,49-el elindul.
Be is tölt.
Game is fut.
És amikor kiléptem az asztalra halt meg...
Inkább hagyom. Az kicsit durva hogy még 1,49-en sem stabil a 3600...
200mhz nem ér meg ennyi.... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ferdzsoo #22285 üzenetére
Toljad neki bátran, főleg vízzel. Úgy is előb elavul, mint hogy meghalna a procid és ekkora plusz fesz belefér. Én léggel hűtőm ugye és BIOS 1,525V-ot kap 9x400-hoz (idle 1,504V load 1,488V). Még ez is belefér, azért Loadline calibrationt lehet érdemes már itt kikapcsolni, mert terhelésváltáskor kaphat egy nagyobb fesztüskét ami nem egészséges annyira. De nálam pl ezen a feszen 9x400-on loadline-t kikapcsolva be sem indul a gép.
(Bár még nincs teljesen kitesztelve.) Ekkor sírom vissza a DFI lapom jó bios-át, ott csak a boot idejére lehetett magasabb feszt adni a procinak. Nem hülyeség, most jól jönne pl.
Nem védett a túlfesztől, csak a túlmelegedéstől van védve. Ezt bios-ból állíthatod 70-90 fok közötti tartományban (illetve kikapcsolható is term), illetve maga a proci ezen kívül 100 fok környékén lekapcsolja magát (elősször csak meglassítja magát ez az ún. meglassulási küszöb, majd totál lekapcsol). Anno E6300-am 103 foknál tette meg ezt. Q6600 már kicsit drága ahhoz hogy ilyet nézegessek vele.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ferdzsoo #22285 üzenetére
1,5V még nem gáz (pláne vízzel), úgyis droppol a lap...
Főleg úgy nem az, hogy most csak "próbálgatod": ha nem
sikerül stabilizálni, nem fogod úgy hasznáni, ha meg sikerül,
még mindig eldöntheted, hogy megéri-e +200MHz-ért feszelni
(bár "alapfeszes tuningosok" szvsz nem építenek vízhűtést). -
JONAS77
aktív tag
Hát igen, én is csak egyetérteni tudok Veletek, nekem meg egy B3-asom van, az mit jelent ha nekem 4 fázisos az alaplapom, P5KC ha jól tudom. Ez tuningba kicsit hátrányt jelent?
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
grabber #22276 üzenetére
400 x 9 -et szeretnék de nem megy még 1,4v -el sem. A tulajnak 1,38-al is ment már.
A PLusz MCH 1 volt sem segített semmit, ugyanúgy kifagy boot közben.
Lehet hogy a vista a ludas? Látszólag biosban és boot előtt minden rendben van.
De próbáltam már 430x 8-at is, úgy már a bios is újraindult.
Biztos nem a proccommal van baj... -
-
Ferdzsoo
addikt
Valaki mondja meg pls, mit csinálok rosszul:
Q6600 G0 - és a tuning megáll 3400MHZ-nél.
Ezt alapfeszen viszi. De mihelyst feszt emelek a vista 64 kékhalállal elszáll. Random, vanhogy töltés közben (ez a leggyakrabb) de vanhogy csak utána eldobja magát. Próbáltam már 1,4-en is, a 3600-at és nem viszi. A ramjaim is 800MHZ alatt mennek, viszonnt így is elég melegek... (65 fok körül) lehet nem is a procimmal van a probléma?
PCI-e 100-ra van állítva, másik embernél a proci a 3800-at is vitte...
Mi lehet a baj? Ötletek? -
JONAS77
aktív tag
B3-nál nem gond, ha 3 gigán a fesz nagyobb, mint a gyári fesz, 1,35V-ot mutat az Al Suiten, az alaplap Asus P5KC.
-
válasz
moongose323F #22269 üzenetére
Nem megsértőni kell, hanem esetleg elsőnek a keresőt használni, illetve a lapod topicjában szétnézni, és ha ott nem kapsz választ akkor jönni ide.
Másik dolog hogy semmilyen infót az égvilágon nem adtál, hogy mit próbáltál eddig, vagy mit nem, vagy hogy most milyen értékeken megy.
És nem véletlenűl lett linkelve az adott topic, mert ez a Quad procikról szól nem az Abit alaplapokról meg a memóriákról, és nincs szükség 10-20 vagy akár több hsz-en át a nem ide való kérdésekre. -
Pubszon
veterán
válasz
moongose323F #22267 üzenetére
Próbáld már meg ITT vagy a lapod topikjába.
-
moongose323F
csendes tag
válasz
moongose323F #22266 üzenetére
esetleg vki nem tudna segiteni még mert a ramok visszaállnak
-
válasz
moongose323F #22264 üzenetére
Nem, mivel nekem Asus P5K Premiumom van és nem ABiT IP35.
A két bios teljesen más. -
-
Zoli1222
őstag
-
Zoli1222
őstag
Csak annyi lenne a kérdésem, h premiere-ben és after effects-ben a renderelés kihasználja-e a proci mind a 4 magját? Tudja-e vki? Áprilisban készülök q6600-ot venni és ez is befolyásolja a döntésem. Igaz jó 1-2 évre tervezem a proci vásárlást. Ja meg 4 fázisos az alaplapom ez mennyiben érintheti a tuningolást, ha 3,3-3,6G-ig szeretném húzni?
-
zsolt1129
addikt
válasz
HoReSz1975 #22253 üzenetére
Ja bocsesz nem vettem észre. Faszántos kis hűtő lehet,tényleg jól lehűti a Quadot
-
Qru
MODERÁTOR
Mugen 2 azért előg ütős hűtő, de nyáron lehet gondban lesz, mikor a külső hőmérséklet verdesi a 30 fokot lazán. Ősztől tavaszig elbánik vele az fix de nyáron sztem is necces lehet. Sok függ a házszellőzéstől is.
mod: Háát, sztem jobban járnál ha maradna mellé a 4GHz-es E8600 ha játékra kell. Nem sok játék profitál a 4 magból (kivéve GTA IV), ezért inkább a magasabb órajel + több cache a lényeg még mindig. Igazb Q6600-ban 2xx4 ebben meg "csak" 2x3 van, de E8600-ban gyorsabbak a gyorsítótárak. Szvsz csak gémre kell akkor maradjon a húzott E8600.
-
Pubszon
veterán
Nyáron a jó melegbe sztem veszélyesen magas lesz a maghő 1.4V-on.
De ha megfelelően nagy felbontásba játszol, akkor nem kell agyonhúzni a procit, elég a 3.2Ghz is.MOD: Az én konfigurációm egyébként max terhelésnél(GPU CapsWiever+Prime95) 250W-ot vesz fel a tápból. Ehhez tudsz viszonyítani.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #22236 üzenetére
Igen az lesz az. Akkor 4 fázisos a lapod. Nem vmi sok, de ettől függetlenül még lehet jó tuningban, láttunk már erre is példát itt a topikban is.
Macka: Bőven elviszi az a táp.
Ez a konfig amit leírtál nem eszik többet 500W-nál ha szénnéhúzod akkor sem. Bár kérdés a szétbontott 12V-os ág mennyire lesz nyerő... De ez max a tuningot gátolja majd, amúgy elfut vele lazán a szekér.
o_tom: Az a proci gyártási száma, úgy hívják hogy FPO. Ha van ismert hasonló FPO-s procival eredmény akkor lehet következtetni kb mire számíthatsz tuningban.
-
Macka
veterán
Uraim!
Egy Q6600 és 2 db HD4870 CF-ben elmegy egy 700 Wattos FSP táp alatt?
-
o_tom
aktív tag
Helló srácok
No, látom itt vannak a Quad szakik!
Segítsetek nekem!
Ez mi? q6600 L734B223
Mi ez a sok karakter, mit jelent? Ez jó vagy rossz dolog?
Várom válaszotok -
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zoli1222 #22231 üzenetére
Q8200 nem éri meg, max ha olcsóbban megkapod mint egy Q6600-ot, amit nem hinnék.
Q9300 kb 10%-al gyorsabb mint a Q6600 alapórajelen, tuningnál ez a különbség elmosható nagyjából.
No meg nem mindegy, hogy hányfizáisos a lapod procitápellátása. Ha sok akkor Q6600, ha 6-nál kevesebb fázisos, akkor inkább a kisebb étvágyú Q9300-nél esélyesebb vagy egy korrekt mértékű tuningra. -
-
Zoli1222
őstag
Bocsánat a sok OFF-ért, de most látom, h rosszul tettem fel a kérdést. Tehát. Nem kell egy procit 3,8-4g-n hajtani, h egy 280gtx megfelelően menjen?
-
Zoli1222
őstag
Egy q6600-ot meddig kell húzni, h jó legyen egy 260gtx oc vagy gtx280-hoz?
-
Laraxior
titán
válasz
HoReSz1975 #22219 üzenetére
5-6-6-18at miért nem veszed le 5-5-5-15re?
-
zsolt1129
addikt
válasz
HoReSz1975 #22219 üzenetére
Bőben
A hőfokok is nagyon rendben vannak. Egyébként mivel hűtöd,mert nem láttam az adatlapodon?
-
Laraxior
titán
válasz
HoReSz1975 #22216 üzenetére
450x8?
(3.6GHz)
ram:1125MHz CL5-5-5-15egyébként nekem is ilyen ramom va,de nem is néztem mit tud ,igazából nem is érdekel,nem tuningra vettem
-
HoReSz1975
őstag
Hi @ all
Q6600; Gigabyte EP45-DS4, OCZ 2*2GB 1150Mhz
az OCZ ramokat nem lehet 1200MHz -en járatni, valakinek van ilyen ramja
bármit csinálok, a vista memoria diagnosztikai akármivel nem engedi
valaki tudna valami jó beállitást ajánlani
most így megy a rendszer:
Ram: 1133MHz 5-6-6-18 Procko: 3.4GHz 8*425
de szeretném inkább a 8*400 3.2GHz -en és 1200MHz -es ram beállitásokkal, de nem jön össze
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Bagira01 #22200 üzenetére
Teljesen egyetértek jer1cho kollégával. Ha polírozod a vevők fele egyből tovább áll.
Félnek a szerintük "agyonhajtott" políros procitól. Nyilván olyan ember políroz általában aki megis küldi. Aztán hiába magyarázza az ember, hogy nem 1,7V-al ment 24/7-ben.
Így is jól megy, hagyd így ahogy van szvsz. Mivel jó tuningban így is jó árat kaphatsz érte. -
Bagira01
veterán
válasz
mcintosh #22212 üzenetére
Gondolom a loadline is bekapcsolva maradt
Nem rossz eredmény
Enyém jelenleg ezeket produkálja stabilan léggel normál körülmények között
-
mcintosh
tag
Én nem ablakot nyitottam, hanem szárazjegeltem
[link]510FSB azért már nem olyan rossz szerintem
a C1E bekapcsolva maradt bios reset után, amúgy kilences szorzón ment -
Bagira01
veterán
Na haladok a q6600-al. 8x450 1,264v , nem értem h marad ilyen hűvös mikor a venti is csak 1800 körül jár
-
Laraxior
titán
válasz
TazLeacher #22206 üzenetére
a lap nem volt kérdés...
a proci az tudja. még a C stepping is tudja...E0 meg főleg
-
Hunnia
tag
Hali,
Szerintetek érdemes e8500-ról q9550-re váltani? Mennyire lehet minimum felhúzni a q9550-et?
-
TecK
tag
Sziasztok!
Szerintetek egy OCZ GameXStream 700 W-os táp elég lenne a konfigomhoz ha akarom húzni a q6600 amat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest