Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz interstate76 #3401 üzenetére

Én is pont ettől tartok: a kínai kütyükön lévő aktivált Win10 nem legális. Enybox nevű cucc supportja egészen pontosan ezt írta az ezt firtató kérdésemre:
    We have preinstalled the activated windows 10, but it is not offical version. We also can preinstall the offical version for you, but price is us$25 for each offical license

Ezt én úgy értelmezem, hogy alternatív módon beaktiválják a készüléken a Win10-et, ami addig szuperül működik is, amíg nem húzod újra a Win-t. Viszont újrahúzott Win10 az első internetkapcsolat elérésekor keresni fogja a Microsoft szerverén az alaplap azonosító adatai alapján, hogy hivatalosan volt-e aktiválva már a Windows ezen az eszközön. Ha megtalálja az adatbázisban automatikusan, minden további felhasználói beavatkozás nélkül újra beaktiválja. Viszont ha nem találja akkor inaktív lesz, és gondolkozhatsz rajta hogyan aktiváld ismét...
    Ez még nem tapasztalati tény, mert a 08.25-én megrendelt boxom még mindig nem ért ide kínából, de neten Win10 aktiválás témában olvasottak alapján erre számítok.

Egyébként Win10 Home 64 bittel fog érkezni a cucc, de számomra kérdés, hogy 2 GB rammal nem e jobb lenne a 32 bites Win. Van erre valakinek tapasztalata?
    Hardware spec amúgy ilyen.

Új hozzászólás Aktív témák