- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
Kiköltöztem az Evolv X-ből át egy H510-be, így végre felkerülhetett a gép az asztalra. K**** nagy csalódás mondjuk ez az új ház és most itt nem is a szellőzésre gondolok. Az összeszerelés minőségét kiemelkedően jónak mondanám, az élek és a hajlítások hibátlanok, de minden más tekintetben hát... A fém vékony, fúratok sz*rul vannak kifúrva, üveg vékony, merevlemezek rögzítésénél egy darab rezgéselnyelő gumi gyűrű nincsen, így hangos is és az ára ezek fényében elszállt, de mondjuk elég kompakt legalább és jól néz ki.
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
veterán
-
Milka 78
nagyúr
-
TESCO-Zsömle
félisten
Köszönöm, ezt felírom valahova, hátha még akkor is aktuális lesz.
sz: Most nézem, amit szunya1 linkelt. Barrow Rhoipilema. Na, ez lett volna az egyik nagy ötlet... Nem most... 10 éve... És már ez is kb gyári megoldás. Nincs mit hozzátenni a dologhoz.
Azt hiszem mégiscsak akkor kellett volna nekivágni és ha kell, kézzel, reszelővel megcsinálni mindenki előtt. Le-/kifutotta magát a dolog...
Bár még van 1-2 apróbb ötletem, amit nem láttam, de már nincs sok. Meg persze van pár, amit talán ha 1-2 build-be láttam, mert kb rémálom megvalósítani.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #66690 üzenetére
Ha egyszer elszánod magad,akkor keress meg-szerintem elég jó áron le tudnám gyártatni cnc-n.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
TESCO-Zsömle
félisten
Tervezni tervezek is. A megvalósítással vannak gondok. Tudod a minőséggel szemben támasztott igényeim túlmutatnak azon a szinten, amit házilag, egy IX. emeleti panellakásban meg lehet oldani. A CNC meg, ha nem valami ismerős csinálja saját/házi gépen, szívesség gyanánt, akkor kb felejtsd el kategória. 10 éve, mikor az alaplapra kellett volna gyári blokk POM elemét rekreálni plexiből, arra akkor az ajánlatok bruttó 90-120k között mozogtak úgy, hogy CAD modell volt róla. A blokk újonnani ára volt 24k.
Nem olyan területen dolgozom, hogy ezt csak így csuklóból. Arról nem beszélve, hogy a legtöbb tervem valamilyen technikai ötlet, újításra épült, amiket addig még nem láttam. Értelem szerűen, ahogy teltek az évek, egyre több ilyen ötletem bukkant fel 1-1 külföldi oldalon különféle gépekben és minden egyes ilyen felbukkanással ment is az adott terv a levesbe, mert "olyan már van".
Úgyhogy az utóbbi időben már próbálok a problémamentesség felé mozogni.
Hiába vettem meg a merev csövezéshez is az alapanyagot, inkább csinálom a csövezést is 19/13-as lágy csővel. Kevesebb macera... Lassan ott tartok, hogy csak azért nem váltok levegőre, mert irdatlan sok vizes vackom van idehaza. Sinám építhetnék egy második vizes gépet úgy, hogy kb csak csövet kéne még venni.
sz: De azért játszok a gondolattal, hogy egyszer kéne egy igazán nagy dobás. Valami, amibe "minden benne van". -> Ezt meg még elképzelni se tudom, miként oldjam meg kulturáltan, hogy ne egy nagy katyvasz legyen az egész.[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Grózi
veterán
válasz TESCO-Zsömle #66686 üzenetére
Kb. 10 éve mondod,hogy tervezel egyet...akárcsak én.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #66686 üzenetére
Ennél a háznál a flex dolgozott a legtöbbet, valami ocsmány és buta tervezése van a függőleges VGA tartónak.Idegesített és nekiestem.Persze előtte meg kellett tervezni, hogy a kinézett vízszintes VGA tartó/támasztót, hogyan lehet átalakítani, hogy vertikálisan is jó legyen, valamint mutatós.2 nap flex, csiszolás, menetvágás+festés volt. Ez a cucc megy piacra. Nem lesz több "levágott oldalú benzineskanna" házam A kiszemelt is megvan [Barrow Rhopilema]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz #16729600 #66685 üzenetére
Na igen. Akárhányszor látok ilyen házat, mindig az az érzésem, hogy nekem is ilyet kellett volna vennem. Már a 3. házba pakolom a vasat, de mindig van mivel szívni.
Következő gépnek tuti tervezek egyet magam. Régóta csogatom a nyálam egy bizonyos elrendezésre, amiről pár .skp model porosodik már a meghajtókon. Valahogy sosem tudtam rávenni magam, hogy nekiessek a CNC részét megtervezni, de ha belegondolok, hogy már több, mint 200k-t toltam el csak házakraSub-Dungeoneer lvl -57
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #66684 üzenetére
Csendes teljesen, utána is kell töltögetni a beömlőig, még mindig van helye a lötyinek restartok után.Ált. 2 nap mire rendben lesz a rendszer. Van egy feature ennél a Bykski reservoirnál, ha nem töltöd fel csak félig, 3/4-ig akkor buborék fesztivál van benne, ami nagyon jól néz ki, de engem idegesít a csobogása.
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #66682 üzenetére
KAMELOT@: Köszi.
EKWB cryofuel lime sárga. Tetején? Minek a tetején? Amúgy10 perces összerakás, még levegős itt ott. Kell még járatni és rugdosni kicsit. Jól átveszi az összes színt,egyet a Radeonosoknak:
Egyet az Nvidia szektának[ Szerkesztve ]
-
Blaustein
lelkes újonc
válasz juliensorel #66677 üzenetére
Igen ! Beismerem ! Ellnézést kérek ! Nem sok lehetőségem van már használni a nyelvet.Nem kötekedésnek szántam
Nyilván nem a legjobb , de ez a mérete miatt adódik.Pluszba a mágneses takarók is visszafogják.De ha a méretet nézzük.Szerintem ugyan ezeket a produkálja egy hasonló ház....
Lehet bele pakolni ventilátort , de felesleges....
Főleg hogy az Ek leértékelte az AMD 120 kitt-et 78 eurora.... -
tvamos
nagyúr
válasz Blaustein #66676 üzenetére
Ugy ertelmeztem amit irtal, hogy sem a kepen lathato, sem a Silent Wing 3 nem tartozik a jobb ventilatorok koze. De ezek szerint megfelelo a SW3.
(#66677) juliensorel
Igen, erre gondoltam. Kosz![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
-
mihione
őstag
De ez q300l nem?Nekem atx laphoz kellene a nagyobb teso ott picit mas a kialakitas,en a perforalt lemezt lehet ki is vagnam dremmelel,a porszuro ugyis szepen takarja.A mostani hazam is teljesen at van mar alakitva,nem igazan kapni olyat ami minden igenyt kielegit leheto legkisebb meret atx lappal +2x240 radi alul felul,elol meg 2x140mm intake.Legalabbis en nem nagyon talaltam ilyet :/ de ez a cm eleg kozel all hozza nemi atalakitasal.
[ Szerkesztve ]
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
VTom
veterán
válasz mihione #66670 üzenetére
A képemen a fehér és narancssárga ventik 140-es TY-ok, a 240-es radi lazán befér mindkét lapra. Alulra, a táp elé is elfért a 140-es (Seasonic Focus+ 750 Gold tápom volt)
Nagyon jól szerelhető a ház egyébként, de én nagyon hangosnak találtam, a szélzaj miatt.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
imibogyo
veterán
-
mihione
őstag
En meg agyalok egy q500l beszerzesen,a merete nagyon tetszik viszont fektetve lenne egy szekrenyben.Ha konnyen atalakithato a venti felosztas meg jo is lehetne,alulra pl ha beferne egy 240-es radi meg elolre legalabb egy 140-es venti a tap ala akkor nekem megfelelne.Nalam is kompakt viz van a 1080ti-on es eleg meleg levegot tol ki a radin,azt nem igazan lenne szerencses hatra betolni ahol be van dobozolva
-
mihione
őstag
válasz Blaustein #66665 üzenetére
Tenyleg ennyire rosszul szellozik a masteroven,hogy oldallap nelkul megy?
Viccet felreteve,valoban rossz eredmenyeket olvastam rola tesztekben,ugyhogy szerintem pakold tele valami jofele statikus nyomasu ventivel mert eleg sok anyagot hagytak a perforalt szellozolyukaknal.Ez az atx lapot is fogado verzio?
-
Astorian12
tag
Érdekel, minden véleményre kíváncsi vagyok, nagyon kezdő vagyok vizezés terén, csak pár éve fertőzött meg
Eredetileg fordítva szerettem volna a 360-as radit, de sajnos kb. 1-2mm hiányzik hozzá, hogy elférjen úgy...a hátsó 120-as venti és az alaplap bordája is útban van.
Házat meg nem szeretnék cserélni, nagyon megfogott ez
De lehet akkor átvariálom majd amikor bontom, a hőfokok szerencsére nagyon jók. -
Atke
senior tag
válasz Astorian12 #66662 üzenetére
Ha érdekel a véleményem:
Megfordítanám a felső 360-ast, pumpa fektetve kicsit kijjebb és_
tartály---> pumpa---> VGA--->360--->CPU--->280--->tartály
vagy
tartály---> pumpa---> VGA--->CPU--->360--->280--->tartály -
Astorian12
tag
& hszilard666 & kamelot
Köszönöm
Atke: a venti a VRM és a memória + hűtése miatt van, univerzális blokk van a kártyán
és előtte 70-80C volt a VRM így most 50 körül van terhelés mellett. csúnya, de praktikus. (és legalább halk 500 rpm-en)
De csak ideiglenes megoldás, ha minden úgy megy ahogy tervezem 1-2 hónap és kártya csere, arra már FC blokkot szeretnék tenni.3 cső megy a tartályba, pumpa, gpu blokk és alul egy leeresztő csap van.
Ha a fenti kusza részre gondolsz, sajnos csak úgy tudtam összekötni a két radit.A kör: tártyály->pumpa->280 radi->360 radi->CPU blokk->gpu blokk->tartály
-
Atke
senior tag
válasz Astorian12 #66658 üzenetére
az a xigmatek venti mit hűt? VGA blokkot?
Illetve a kört leírnád? 3 cső megy a tartályba? vagy egyik radi a másikba?[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Nagyon jól megcsináltad. Szerintem felesleges megbontani!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
hszilard666
veterán
Dögös kis konfig, gratula!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Astorian12
tag
válasz Astorian12 #66346 üzenetére
Sziasztok!
Kis update a setupban...Már eredetileg is nagyon szemeztem a merevcsöves hűtéssel,
Januárra már meg is érkeztek hozzá az alkatrészek, (barrow fittingek, csövek, pumpa, 360-as noname réz radi és csak a szemem kedve miatt egy bykski cpu blokk, meglepően jó minőségű minden, kimerem mondani, hogy alphacool-al bőven felveszik a versenyt, még a noname radi is)Tegnap végre volt időm és energiám is, hogy szétszedjem / összerakjam az egészet.
1 dolgot sajnos benéztem, 1db 50 cm-es csövet rendeltem csak pluszba, a fölött amennyi cm-ben kellett volna (a fejemben) természetesen így kevés lett a cső és nagyon spórolósra kellett fognom végül a szerelést... 1-2 hónap mulva kénytelen leszek majd megbontani, 3 csövet újra akarok hajlítani és betenni 2db 90' -os fittinget, hogy "sporoljak" 1-2 necces/nehezen hozzáférhető résznél a csővel. (idegsejtjeimmel)
De lenyegében 1.-re úgy érzem annyira nem vészes a helyzet főleg ha a legszembetűnőbb csúnyán hajlított csövet kitudom cserélni majd.Az utolsó képen vakuztam, hogy jobban látszódjon.
[ Szerkesztve ]
-
GumisPeter
senior tag
Sziasztok.
Épitgetek én is új kuckót, még kb 20% ahol járok, azt hittem erről is hogy ez könnyebb lesz, kis gyári Cooler Master H100 házikó....
De a vga, ami vizezhető Asusnál egyetlen volt, egy 1660 Ti.....ez meg 301mm hosszú...
A ház 240-est fogad max...
Igy hát kicsit megnyújtottam a házat, lesz benne egzotafa, talán fémcső, külső táp és RGB, mert ugye a mai igények ez irányban is mozognak....
Áprilisra nem hiszem, de a nyári Mondoconra szeretnék vele elkészülni, szokásos Cooler Master standon látható lesz a többivel együtt.
Illetve kérdés még a "Corona virus miatti bármi elmaradhat", ahogyan a tavaszi Mondocon is gyanithatólag nem lesz megtartva...legalábbis ilyesmiről is hallani már...a szervezők tartanák, kérdés lesz-e elég kiállitó, és lesz-e elég bátor látogató?!
Reméljük lesz!
Gumik Felnik Adás-Vétel ***0630-326-3600 *** SmartCar 1025 Bp Kapy út 33.
-
mihione
őstag
Uj hazba koltoztunk,megszunt a hagyomanyos pc "sarok"
Ez lett a vegeredmeny,teljesen az ellentete annak amit eddig kepviseltem :D
Egyszer esetleg valtok itx hazra vagy sajat atx dobozt keszitek a hazimozi fole passzolo meretre.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Atkoltoztem a monstrumbol egy pici budget ATX hazikoba ideiglenesen (nyaron jelenik meg a Silverstone Alta S1 haz).
Fractal Focus G bol kidobtam az elolap mogotti vastag porszurot (tul vastag alig enged at levegot ) ,kapott 2db Silverstone porszurot a 2 venti .
HDD keret kidobva, 2 SSD bedobalva az 5,25 baybe , alul a HDD egy hangszigetelo dobozban.
A gephazat hasznaltan vettem ,es itthon szembesultem vele ,hogy nincsenek meg a talpai,igy improvizalnom kellett ,hogy ne fulladjon be a tapegyseg
Hatul PCI takarolemezeknel egy 12es venti szivja le a 300W hot a VGA rol. Ez hozott 5fokot es -400 rpmet a VGA ventiknek.
-
zsombor22
aktív tag
[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
FoLey-v
addikt
-
-
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, a Cosmos 2-t befejeztem,de tudjuk hogy soha nincs olyan hogy kész a gép.
Ezért építettem egy RGB-s 2.gépet a nappaliba,lehet hogy olyan mint a karácsonyfa ,de nekem tetszik.
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
imibogyo
veterán
válasz hegegabi80 #66632 üzenetére
Pedig azt is nagyon szeretem. Most az a ház megy majd le műhelygépnek, mert ha jól kalkulálok pont el fog benne férni egy ATX és egy ITX gép egymás mellett (felett) és akkor az egyikről mehet az egyik, a másikról a másik CNC gép...
(#66633) palfitom: Van még emellett 2 ITX gépem is (és régebben is volt jó pár darab), szóval nem ismeretlen számomra a kisméretű gépek világa sem. De tény, hogy jó ideje nem ez a fő csapásvonal.
(#66634) TESCO-Zsömle: Igen, Q500L.
(#66635) tvamos: Gyári ház, CM Q500L. A "nagy" CNC marógépemet most adtam el (az MDF vázasat pedig most árulom), az új pedig még csak most épül, szóval most esélyem sem lenne magamnak "CNC-zni". Hacsak nem unatkoznék nagyon és akkor nyomtatnék magamnak egyet...
-
palfitom
félisten
válasz imibogyo #66631 üzenetére
Jól teszed!
Nálam is már rég óta "Downsizing van" a kisgépemet illetően, a nagy csak azért marad, mert jól mutat...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
szabeska
addikt
-
omikron23
senior tag
válasz viperabácsi #66610 üzenetére
Gyari Fractal Design kabel, ahogy DonDennis is mondja. A haz aljaban es hatul gyarilag ott a hely egy 2 slot-os videokartyanak. Sajnos a kabelt nem adjak hozza, azt kulon vettem.
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
tvamos
nagyúr
válasz Jakuskacsa #66614 üzenetére
Nagyon tetszik ez a haz!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
szabeska
addikt
-
VTom
veterán
válasz Jakuskacsa #66614 üzenetére
Nem zavar az a sok ledes venti a TV előtt?
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Jakuskacsa
senior tag
Egy két módosítást kapott a ház. Beköltözött 3 db chieftec venti + vezérlő, valamint kapott fekete/piros kábeleket, kisebb nagyobb kábelrendezést. Még 2db venti a tetejére hétfőn jön. Kicsit óckodtam a chieftec-től, de nem bántam meg. Hangja alig van, levegőt szépen tolja, Színek káprázatosak. Ami még előny, hogy a vezérlő működik távirányítóval is, és mystic light-al is. 6db venti és 2 db ledcsík vezérelhető róla.
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
-
DonDennis
senior tag
válasz viperabácsi #66608 üzenetére
Mivel fractal design ház gondolom a hozzá való gyárit (ránézésre az) - de sokan ezt inkáb Vertical gpu kitnek ismerik.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
omikron23
senior tag
válasz viperabácsi #66608 üzenetére
Mire gondolsz?
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
palfitom
félisten
válasz Poplacsek #66599 üzenetére
Hibátlan, gratula!
Hogy viselkedik a Ryzen 4 modul rammal? Gond nélkül hozza a ram a 3600 MHz-et?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Poplacsek
senior tag
válasz a.gabriel #66600 üzenetére
De bizony, egy Furutech ADL Stratos külső DAC-al és Genelec M040 hangfalpárral.
Na meg média lejátszó, TV (TBS tunerkártyával) és "adatszerver" (11db HDD hely amihez még kellett egy IOCrest M2-5xSATA3 bővítőkártyát is beépíteni, mert a lapnak csak 8db SATA csatija van) is egyben.
A HDD-k rezgéscsillapítottak, a ventik pedig alacsony terhelés mellett szinte némák.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest