- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dragon1004 #67798 üzenetére
Az asztalon egy CM CK550 van ? Ha nyertem pár infótadhatnál rola milyen
-
válasz
fatal1ty1984 #67795 üzenetére
Még semmi, de ha lesz...
-
válasz
fatal1ty1984 #67793 üzenetére
Jól hangzik, köszi....kettő rosszból tudsz egy jót csinálni?
-
válasz
juliensorel #67790 üzenetére
Teljesen élhető megoldás ez is.
Skynet:
-
juliensorel
őstag
válasz
sixpak #67787 üzenetére
Én ezt egy Vision Touch-al [link] oldottam meg, mert én is így szeretem. Aquasuite + HWinfo szoftverrel kb mindent ki lehet vele íratni, amit akarsz.
(Sajnos nálam már kicsit beégett a kijelzője 2 éve alatt [kép] , ez az egy baja van. Igaz ez is azért történt, mert az első pár hónapban nem kapcsoltam be, hogy X másodpercenként automatikusan váltson az oldalak között, így sajnos beleégtek a karakterek néhol)
-
válasz
#15779328 #67786 üzenetére
Kicsit félek, hogy egyszer bemondja az unalmast, nagyon régen vettem.
Ahogy néztem nincs a piacon billentyűzet, amin lehetne monitorozni a gépet, a képernyő sarkába meg nem szeretnék grafikonokat/hőfokokat nézegetni.
Biztos ezer jobb bill. van a piacon, de nekem tökéletes, remélem sok évig elmegy még. -
Na, megjött a Corsair Ls 100, amit rendeltem, az Alza nem szarozik, péntek éjjel rendeltem, ma reggel 9kor hozta a postás.
Szerintem felesleges a kiegészítő szettet megvennem, noha ebben csak 2x45 és 2x25 centis szalag van, a monitorom meg 84 centi széles, de simán jó így is....azért lehet megveszem.Csak az ambient módot használom, lenyűgözően jól működik, elképesztő gyorsan reagál, nem tudok úgy mozogni a karakterrel, hogy ne kövesse le azonnal.
Innen is köszönöm Skynet258 fórumtársnak a tippet és a privátban zajlott eszmecserét.
-
blu79
addikt
válasz
Tsebacsi #67781 üzenetére
Szia, nekem is van 3 pines venti (piros) és 4 pines helyére van bedugva
és még a fordulatszámát is tudom vezérelni , sőt úgy csináltam meg hogy van venti elosztó kábelem és 1db 4-es pin 2 ventit mozgat. De aliról (Chinábol
) rendelsz rgb-s ventivezérlőt és azzal minden gondod megoldódik.
-
Sziasztok!
Sajnos az alaplapom (prime B350 plus) és a Lancool II Mesh nem annyira kompatibilisek
a 3 fanból 2-tőt nem tudok bedugni, még a chassis-ba se akar belemenni (4 pines, ezek meg 3-asak), plusz az előlapi rgb vezérlő is 3 pines, az alaplapi header meg 4-es...
Ez utóbbira gondolom nincs megoldás, de a 2 nem pörgő fan-ra milyen megoldást javasoltok? Alaplapcserén kívül -
Sziasztok, most én is kérdezek:
Megjött a Lian Li Lancool II Mesh RGB ház, 3 venti van benne (mind3 elöl), érdemes az egyiket hátulra tennem, vagy inkább szerezzek be még1-et hátulra is? Hogy lenne jobb az általános szellőzés?
-
blu79
addikt
válasz
Tsebacsi #67767 üzenetére
1 ram próba megvolt , vga nélkül nincs kép , de kivettem a vga-t a bill egér nem világított így sem , írtam másik topicban hogy ne itt offoljunk...
Az előző konfigot (4790k/Z97) többször szétszettem és összeraktam mert 3 házat is próbáltam ... most csak a lap proci ram más meg egy m2 ssd ... rosszul nem rakhattam össze ... -
blu79
addikt
válasz
#15779328 #67761 üzenetére
Sajnos nem tudtam beröffenteni...
maxon pörögnek a ventik ... világít mint a karácsonyfa
de nincs kép meg a bill egér nem világít ... a videókártya sem világít a ventik viszont pörögnek maxon ... cmos reset volt de semmi
Esetleg tudnátok segíteni ...? M2 ssd bekavarhat ? Vagy mi lehet ? -
Skynet258
veterán
válasz
juliensorel #67753 üzenetére
-
juliensorel
őstag
Hali!
Valami jóféle harisnyázott, rugalmas, rövid (20- max 30cm) SATA összekötőt tudtok ajánlani? (vagy ilyen nem létezik?) Az a baj, hogy m-itx házba kellene és nem tudom a hosszabb kábeleket elhelyezni, már így is kicsit hasasodik a gépház oldala.
Ilyet vettem [link] gondolván, hogy majd átfújom nálam passzoló színűre, ha beválik, de sajnos "átverés", elve gagyi műanyag (nem szövet) a harisnyázás, több helyen ritkás és átlátszik az a tipikus piros gumi borítás, emellett pont fordítva kéne bekötnöm egyik oldalon, mint ahogy kiadja ugyebár (180 fokot kellene fordítani) de nagyon merev, szóval fos na.
Ezt ismeri valaki személyesen? [link] A harisnya alatt itt is ugyanez a történet?
Ilyenből [link] van még egy 30-centisem, eddig ez volt legjobb, mert rugalmasabb de ez se egy nagy szám.
Vagy keressem meg ezzel inkább @Atke -t ? -
Skynet258
veterán
válasz
sixpak #67745 üzenetére
Játékos most így hirtelen nincs, ezt dobtam fel. Rövidke, telefonos gagyi de nagyjából látszik milyen. Játék közben ugyanígy műkszik.
35-re tuti kevés lesz, mert ugye nem ér ki a szélekre ezért el fognak csúszni a színek... ami a jobb sarokba kellene, hogy látszódjon mondjuk, az jó pár centivel bentebb lesz, így a szín nem ott jelenik majd meg ahol kéne... -
-
-
Skynet258
veterán
válasz
Laraxior #67741 üzenetére
Igen, starter kit kell abban benne van minden ami 27 colos monitorra elég, nagyobb monitorhoz kell még bővítő led szalag.
sixpak: hát, hogy összeakad-e nálad a használt szoftverrel, azt senki sem fogja tudni megmondani, tudod az RGB programok milyenek - van csillió féle aztán ha a csillagok is úgy állnak akkor menni fog minden. Nálam van NZXT CAM (vízhűtés) és Asus Aura (alaplap, RAM-ok) meg ez a Corsair iCUE, ez így működik probléma nélkül.
Én megmondom őszintén használtam vettem innen apróról talán 20-ért, mert mondom annyiért elmegy a háztól ha nem válik be. Aztán küldtem képet aki eladta, és csak nézett, hogy nála ez sose volt ilyen jó - élőben mozgás közben meg egyenesen k*rva jó.
A rögzítés lehet sarkalatos pont, ha olyan a monitor hátulja, hogy ívelt, meg kiáll ez/az akkor az szívás. Én is kicsit szórakoztam az LG 850-essel de aztán összeállt és atom stabilan fent van.
Egy bug van, ha a monitor driverét felteszem (tehát az LG oldaláról a monitor cuccát, nem a videókártya driverre gondolok) akkor a videó mód megmakkan. Ha nem teszem fel működik, így hát nem teszem fel.
Illetve amit majd állítsatok be, hogy a hardverből működő világítás feketére legyen téve. Ez azért kell, mert amikor nem kap jelet (ergó kikapcsolod a PC-t) akkor a saját memóriáhjából hívja be mit csináljon. Ez alapból csillámpóni, és ezt kell feketére tenni, így kikapcsol. Nem ám egy pipa a menüben, hogyha nincs jel akkor offoljon ez is, el kell neki magyarázni, hogy ha nincs jel akkor világítson... feketén.
Ez kicsit suta de egyszer adod meg csak gondoltam szólok, én is redditről túrtam anno az infót.
Ha gondoljátok videót csinálhatok majd róla hogy néz ki mozgás közben. -
válasz
Skynet258 #67736 üzenetére
A szoftver mennyire használható, vajon összeakad a TT RGB Plus-al?
A házhűtőimnek van egy olyan módja, hogy amilyen színek vannak a monitoron, úgy változnak a venti fények is, de.... valami miatt ez az egy mód, kicsit akasztja a gépet.
Pl. ha vsyncel játszok, általában oda van ragadva a 100-hoz az fps, de ha erre a módra rakom, akkor 97-98 és az asztalon is darabosan mozognak a dolgok.
Pont a napokban gondoltam, hogy valamit kellene vennem a monitor mögé, mert kisüti a szememet.
Ez a cucc jónak tűnik. -
Laraxior
titán
-
Skynet258
veterán
Vegyétek, jó cucc. Videó módra érdemes tenni és akkor igazi ambilight élmény, játékok meg filmek közben szépen változnak a színek a tartalomtól függően.
-
blu79
addikt
- hisz szinte még új alig használt, csak 2015 tavasza óta van napi használatban
, volt egy idő mikor nagyon kerestem egy hasonló aio vizet mint a triton mert féltem hogy tönkremegy ez az utolsó létező db is..
de nem találtam... és a triton is működik kb mint az első nap
, csak fél évente szoktam egy kis deszti vizet hozzáönteni
-
blu79
addikt
Sziasztok , már nagyon rég jártam erre és foglalkoztam a géppel , időhiány miatt , azóta megváltam az Air 540-től és visszajött a régi Thermaltake ház , de most újra lett egy kis időm, és beszereztem egy kis Kolink házat és hát ez lett belőle
:
- ez még nem épp a végleges változat, lesznek még finomítgatások amint időm engedi, és talán megejtem a hardvercserét is... de nehezen válok meg ettől mert szívemhez nőtt... főleg a Triton
, akinek van dobjon egy képet
-
KAMELOT
titán
válasz
Cthulhu Dawn #67719 üzenetére
Jó látni ilyen szép letisztult, rendezett gépeket!
-
Grózi
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #67719 üzenetére
Szép munka!!!
-
zsombor22
aktív tag
válasz
juliensorel #67710 üzenetére
A gépben 2 SSD és 3 HDD van,de függőlegesen.
Alul semmit nem hűtök, sőt azok a ventik nem is pörögnek,csak a látvány miatt találtam ki.
Már lassan 40 felé én is retrónak érzem magam. -
RazoR
veterán
Sziasztok!
Kicsit off, de a 24Pin-en kívül honnan tudnék lecsórni 3V-ot a gépben?
-
válasz
juliensorel #67710 üzenetére
"Alul egyébként mit hűtesz, ssd/HDD-ket?"
Szerintem amig nem talaljak ki a legatereszto uveget , addig leginkabb semmit nem hut ott
Egyebkent szep konfig ,nekem is tetszenek ezek a nagy hazak . Amugy a Wingboost3 ventiknek nem is kell porogni(mert ott alul halal feleslegesen mennek ) ,a LED reszuk attol fuggetlenul meg mukodik. -
Reinhardt
őstag
Szeptember 17.en rendeltem egy RTX 3080-ast, aztan mikor jottek az uj AMD procik akkor eldontottem, hogy komplett uj gepet csinalok. Rendeltem mindent, meg egy 5900X-t.
Szinte minden osszeallt mar, csak a proci (274. vagyok a sorban) es a videokartya (76.) nem jott meg meg...
Unalmamban beleraktam a Marauder figuramat, szoval most igy nez ki: -
DiceBlade
aktív tag
válasz
hegegabi80 #67702 üzenetére
Köszönöm! Mostanában lett frissítve, gyakorlatilag az alaplap kimaxolása volt a cél. A leírásból a ram upgrade ki is maradt, már Kingston HyperX Fury 2x8GB van benne.
Ikeás a komód, de független az asztaltól, annak a lábai zártszelvényből vannak. Az asztal is saját tervezés, és a hegesztésen kívül saját kivitelezés is.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Be quiet! DARK ROCK PRO 4
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest