- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enemi
senior tag
válasz
Laccoss #65895 üzenetére
Jól át és meg kell gondolni gyerekek... Nem olcsó mulatság ez így eszetlenül. Megfelelő ventik,megfelelő helyre oszt semmi cicó. Vettem azt a NZXT vezérlőt... Lenyúlta az alaplapi USB portomat...vettem Belső USB elosztót...Kábelek,kábelek...És mindezt (majdnem) egy rohadt m.2-es ssd miatt ami 40+ fokos volt... "rendes" ssd hűtővel (nem a gyári asus ) már nyertem is 8-10 fokot...
-
palfitom
félisten
(#65888) Lendova
Teljesen jó!(#65890) TechN7ne
Szép.
Kábelfésűvel tudnád egyenletesebbé tenni, akár kettőt is rakhatnál rá, és akkor szebb lesz. (pl.) -
válasz
TechN7ne #65890 üzenetére
Eleg jo az osszkep
En annyit csinalnek meg rajta,hogy a fenti ures ventihelyet lefednem (atlatszo folia / fekete vagy feher kartonpapir meretre vagva a felso venti kore . A teto kialakitas miatt a felfele tolt levego jelentos resze visszaaramilk a hazba ,amit ujra besziv a cpu venti.
Amugy kabelfesu neven talalod a hosszabbithoz a "butykot" -
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok
Egy hete takarítottam ki a gépet ,porszűrő és miegymás porszívóval ,elég gyakran kell sajnos én általában 2 havonta átmegyek rajta. Vettem egy vga kábel hosszabbítót ,24pin-est kihagytam ,tápegységem kábele fekete harisnyázott ,így kevésbé tűnik fel a fekete ház hátlap mellett ,feleslegesnek tartottam bütykölni a tápot is.
Igazság szerint szúrja a szemem hogy nem egyenletesen mennek a fehér kábelek ,pedig próbálok művészkedni hogy megálljon a helyén ,gondoltam szerzek fehér műanyag bütyköt amit meg lehet húzni (nem tudom hirtelen a nevét ,bocsessz.). Gondoltam arra is ,hogy fehér cérnával megkötöm helyenként.
Így néz ki most a jó barátom ,néha gondolok fő platform cserére, de nincs szívem mert nagyon meg szerettem és jelenleg még mindig mindenre elég. Elnézést a minőségért ,nem tudtam jobb fény viszont kreálni.
-
Lendova
őstag
[ Módosította: radi8tor ]
-
enemi
senior tag
válasz
Laccoss #65879 üzenetére
@(#65878) Zοltta Nah! Tegnap vettem a vasasnál,direkt e célból!
@(#65879) Laccoss 1. Nem nézegetem.
2. A VGA RGB,tehát állítható.
3. Kábelek holnap (tán) rendszerezve lesznek,hub van (NZXT GriD V3+) majd rendszerezés után átmókolom,hogy mit hova,és hogy kell-e. Sokat várok az m.2 hűtőtől,mert natúrban 42-3 fok tud lenni (eccerűen csak idegesít ha +40C),így ventivel 28-30. De köszTudom,hogy csak az a bajotok,hogy piros a felmosónyél!
-
Laccoss
addikt
Azért írtam, hogy kreatív, de kb. ezer másik dolog is lehetne helyette, bár nem biztos, hogy olcsóbban.
A vga-nál a kék rész az műanyag? Mert akkor leragaszthatnád karbonfóliával, vagy akár fekete ragasztószalaggal (bár az nyomot hagy), a felirat helyét kivágnád, és ha beraksz egy vörös átlászó műanyag/plexilemezt, akkor talán még pirosan is fog világítani.
Kábelek nagyon feszülnek, kellene egy közelebbi csatlakozó az alaplapon, vagy egy hub.
-
enemi
senior tag
-
enemi
senior tag
válasz
Laccoss #65874 üzenetére
Holnap kell,hogy megkapjam az m.2-es hűtőt és a sapphire-ra egy ventit ... Szét barmolom az egészet,visszafordítom a CPU hűtőt(így még ki-szerelhető a vga),kidobálok mindent,és kábelmenedzselek egyet... Most ez van.... De legalább hangtalan,és hideg is...
Az a felmosónyél ? Ugye?! Tök jó megoldás ! Tegnap agyaltam ki. Csővágóval vagdostam szét,így még huzogatható hosszilag.. A VGA-t megtarti és egy csőbilinccsel még egy ventit is elvisel...Lehet feketére kéne fújni? Vatta új felmosónyél ,került vagy 1000 forintba igy fullosan
-
Indi85HUN
csendes tag
Készülök új házba költözni, és ha már NZXT-nél tartunk...
NZXT H500 hangszigetelése és rezgéscsillapítása mennyire korrekt?Még a másik a Fractal Design Meshify C TG.
A hálós kivitelezés miatt mennyire gáz a hangja? Tele ventikkel, leszabályozva, csak játék alatt pörögnek fel.
Bionix ventik vannak elől, maxon kb 30 decibel, de kb 50%ig pörögnek csak fel.
Plusz Meshify-ban alul mennyire szűkös a hely a kábeleknek?Érdekelne minden vélemény, tapasztalat.
Szerintetek melyik a jobb választás a fenti dolgokat figyelembe véve?
-
Floyd80
addikt
válasz
Zοltta #65867 üzenetére
Ja az előlapokhoz kell a munkavédelmi kesztyű
De lehet egyszerűbb rángatás helyett ronggyal meg fogóval összenyomi a clipeket, bár akkor a manual-ba miért úgy írják, hogy csak egyszerűen le kell emelni. Veszélyes na, valami régi házamnál még a 2000-es évek elején az 5.25-ös fedél kipattintása után a ház vmelyik éle konkrétan levágta a bőrt a bütykömről (visszaragasztottam
) még most is megvan a heg.
CPU Cooler: Up to 185mm.
-
Zοltta
senior tag
válasz
Floyd80 #65859 üzenetére
Köszi !
A hasznos infókat, szerintem rajtam kívül és Palfitomon , mindenki szereti az Nzxt minőséget
Jó hallani a ventikről ,hogy nem egyből kell őket cserélni a hangjuk miatt . Ahogy nézem a BQ. Pure rock hütőm simán elfog férni benne
Szétszedés viszonylag könnyen ment, bár az elejét erősen ellen kell tartani
Erről csak ez jut eszembe
... Akár hányszor megnézem, mindannyiszor, majd be csinálok a röhögéstől
-
palfitom
félisten
(#65859) Floyd80
Imádom az NZXT házakat, igényes, és mutatós konfigokat lehet velük összehozni!(#65862) Indi85HUN
Jó lett, szeretem a piros-feketét! -
Indi85HUN
csendes tag
válasz
KAMELOT #65863 üzenetére
Köszönöm.
Részben pont az összkép miatt lett piros-fekete, mert kék-feketével nem tudtam volna így kihozni, vagy legalább is feladtam a ventik válogatását. Világítósokkal meg nem akartam megoldani, éppen elég bele alul a HDD-nél az az egy. A freezer34 meg a bionix ventik meg adták magukat a témához.
Még a sárga-fekete volt 1-2 napig fejben, de viszonylag hamar elvetettem.
Meg a másik ok, hogy körbe van egy LED szalag, ami pirosan "lélegzik", és kékben annyira nem jött be, akárhogy állítgattam. -
Floyd80
addikt
@Zοltta kollega kérésére, fehér NZXT H700. Silencio Pure-t váltottam és most vehetek külön card readert meg külső DVD-t
, apróság, de nekem a kártyaolvasó az remek kis extra volt az elején. De amúgy nagyon tetszik, 11 kg, úgyhogy élmény volt a sarkon lévő postáról hazacipelni. Postás néni is örült mikor át kellett emelnie a pulton és nem volt kéznél férfi kolléga.
Szétszedés viszonylag könnyen ment, bár az elejét erősen ellen kell tartani, mert majdnem kiszakítottam az első porszűrőt a lendülettől. Kíváncsi leszek a porosodásra, elvileg + pressure van (3 in, 1 out) és szép szellős, oldal, felül, hátul jön is ki a meleg rendesen.
Gyári ventik csendesek, alaplapon levettem kisebb fordulatra, úgyhogy csak szélzaj van. HDD, annak azért egy kisebb zúgása itt is van, beszereléshez, ahogy tesztek is írták, sajnos az egész racket ki kell szedni.
Igazából minden oké a házzal, logikusan van összerakva, a power gomb ledje talán kicsit zavaró ha a gép melletted van. SSD-k hátlapra vagy előre szerelésnél kicsit problémás, hogy a táp csatlakozói kicsit vastagak és akárhogy hajtom meg, simítom össze, kicsit felhúzza az SSD tápcsatlakozóját, de nem vészes, letörni nem fogja.
Az i-s verzió 15-16-tal? több kb. kapsz ledcsíkot meg smart vezérlőt, de eleve az aorus is meg az rtx is ledes, a ventik meg köszönik szépen az alaplapi vezérlőt.
Ezeket csak gyorsan lőttem szerelésnél, de majd készítek szebbet, jobbat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
robogos10 #65856 üzenetére
Lehet, csak nem érdemes. Eleve egy limitált képességű rendszer, vékony csövekkel, kis átömlési keresztmetszetekkel. Még ha mindent ki is cserélsz, a gyári csatlakozások limitálni fognak az elérhető eredményekben. Bukod a garanciát, bukod a rendszer problémamentességét és kompaktságát, másszóval mindent, amiért eleve AIO-t vettél*.
* - Ha az ár volt a motiváció, akkor eleve rossz úton jársz. A vízhűtés nem az a műfaj, amit olcsón meg lehet úszni. Bár a mai 30-40k-s CPU léghűtések körában ugye ez is relatív...
-
Morris
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65855 üzenetére
-
robogos10
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #65855 üzenetére
Köszi a választ
Még 1 kérdés bár lehet butaság
AIO-ra lehet pluszba rákötni tartájt és vga-blockot?
AIGO DARKFLASH TRACER DT-120 megbontanám és tennék bele pluszba 1 vga blockot is és 1 kiegyenlítőő tartályt persze nagyobb radiátort is szereznék!
Kivitelezhető vagy nem érdemes és vegyek másikat és ezzel ne szenvedjek? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Morris #65852 üzenetére
Ha procira szeretnél AIO-t, akkor nincs lényeg, mert az egybe van. Nem rajtad áll, hogy milyen szivattyút raksz bele.
Alapvetően minél gyorsabb az áramlás, annál jobb a hőátadás a felületek (blokkok, radiátorok) és a víz között.
Ugyanakkor az áramlás sebességével négyzetesen arányos a rendszer ellenállása, vagyis minden egyes extra "X" áramlási sebességér "X a másopdikon" teljesítményt kell bevinni. A szivattyú pedig logaritmikus skála szerint lesz egyre hangosabb. Ezért szoktuk leszabályozni. Hogy csendes legyen.
-
yagami01
aktív tag
válasz
kornel76 #65845 üzenetére
Azt nem tudom, hogy izzana-e vagy sem. Nincs tapasztalatom azzal a hűtővel, de úgy hallottam nem rossz. Rendesen szellőző házzal, feltekert ház és GPU ventivel ( nem csutka ) nem hiszem, hogy 80-90 fok lenne. Ha játszom mindig magasabb fordulaton mennek picit a jelenlegi konfigban is, immár több éve. Tehát nem tartom valószínűnek, hogy szó szerint 1-2 óra 50%-on való járatástól tönkre mennének rövid idő alatt. Főleg, hogy elég ritkán játszom. A zaj pedig játék közben nem zavar.
De nem szeretnék már több OFF-ot...
-
Morris
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #65850 üzenetére
Akkor most mi is a lényeg?
Mondjuk akkor, ha én csak a procira szeretnék AIO-t.
Nem értem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
robogos10 #65846 üzenetére
Az a baj, hogy de. Csakhogy vízhűtésnél nem az a célod, hogy a blokkban felmelegedjen a víz, a radiátorban meg lehüljön. Főleg akkor nem, ha több komponenst is hűtesz, mert akkor a későbbi komponenseknek számottevően melegebb víz fog jutni. Az optimális az ,ha a rendszeren belül mac 2-3°C eltérés van. A CPU, GPU blokkok turbulensek, minél gyorsabb áramlás kell nekik, ezért is van bennük fojtás (jetplate), hogy felgyorsítsa az áramlást keresztmetszer-szűkítéssel.
De a fentiektől függetlenül igaz amit mond. Ha gyorsan kering a víz, nincs ideje felmelegedni és lehülni, a hőlépcső kisebb lesz. Ettől azonban a szállított hőmennyiség nem lesz kevesebb, sőt.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Milka 78 #65838 üzenetére
Ha esetleg én építenék vizes konfigot, perpill én is csak a procira tennék. Lehet, hogy nem sok értelme van, nem tudom, de ez jön be.
A VGA-nak túl szép a hűtője ahhoz, hogy lecseréljem.
El is lenne fordítva szerintem 90 fokkal, hogy lássam. Szóval nálam ez lenne az oka, hogy csak proci. A látvány.
-
jones965
Modder
válasz
TESCO-Zsömle #65826 üzenetére
Kedvenc témám "szakértőtől".
Túl gyors áramlás miatt a blokk nem tudja leadni a hőt. -
Milka 78
nagyúr
válasz
abridabri #65825 üzenetére
Mondjuk mentségére legyen, de itt egy erős Asusos becsípődés lehetett a háttérben. Hozzánk is sűrűn jön ilyen kérés, hogy ő Asus-t, MSI-t és csak egy fajta gyártó legyen azért mert csak. Innen nézve érthetően elszabadultak az árak, de én azt mondom, hogy az ő pénze/elképzelése és ő így álmodta meg.
Én eleve nem értem, hogy miért csak a procira került víz, de a lap és a vga sem jött át igazán. A ház sem,de az szubjektív dolog, hisz a külső meghatározó...minden esetre csak az első 2 tételen lehetett fogni 140-150-et és egy dekával nem lenne hátrébb sem minőségre sem teljesítményre. -
Hubba12
senior tag
Tényleg milyen sokkal erősebb gépre gondoltok?
egy i9-9900K tudtomal a legerősebb asztali játékos proci a rtx 2080ti meg a legerősebb játékra szánt kártya
De hát ti tudjátok
amugy igen 1.2-ből is ki jőn egy ilyen konfig full vízzel.
-
enemi
senior tag
válasz
KAMELOT #65833 üzenetére
Vaúúúú...Ennyi zsém lenne ilyen célra... Vennék egy WACOM Wacom Cintiq Pro 32 DTH-3220 ("A Wacom Cintiq Pro 32 4K felbontású (3840x2160) 32 collos LCD kijelzővel rendelkezik.") motyót ,plusz egy okés számítógépet.... Nem mondom,hogy a legokosabb választás,de kipróbálnám...
-
palfitom
félisten
válasz
seniman #65827 üzenetére
Az Asztali gépes topikba jött a tulaj, hogy a "vállalkozásához venne gépet". Nem igazán ilyen ajánlást kapott, de volt rá pénze, és úgy tűnik, "elkapta a hév"...
-
KAMELOT
titán
válasz
seniman #65827 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Fele ennyiből összerakok sokkalta erősebb gépet és minden vízhűtés.
Legdrágább itt nem mindig a legjobb.
Valami amatőrök ezek.Csövet úgy rakjuk fel, hogy előtte forró vízbe tesszük így megpuhul és könnyen rá lehet húzni és akkor tuti nem fog ereszteni sehol.
-
TESCO-Zsömle
titán
Láttál már Enthoo Elite-et?
(#65825) abridabri: Mert az is. Nem vitték túlzásba se a vasat, se a vízhűtést. Számomra az, hogy 2 millióért csak a CPU-t hűti a víz az nonszensz! Vastagabb radi a tetőbe is, egyet az orrába is, 500k-s RTX helyett két Radeon VII vagy 1080Ti vizezve és csók.
-
válasz
KAMELOT #65822 üzenetére
Számítógép 2 millióért, épített vízhűtéssel
Nekem eleg uresnek tunik ez a nagy haz egy atlagos ATX lap +1 VGA kombohoz, foleg a HDD /tartaly tarto "fal" . Ha ilyen hazam lenne tuti telepakolnam vinyokkal meg kartyakkal(1-2 vga /hangkari / stb )
-
-
hszilard666
veterán
válasz
MILON12 #65813 üzenetére
Nagyon dögös!
Nekem is ilyen házam van, szeretem, csak picit kezd szűkös lenni. Egy corsair H80i és egy GTX seahawk nem fér el benne rendesen. a 2db radiátort egymásra kellett tennem szóval a h80i a meleget a sehawk radiátorába tolja bele. Így is hűvös minden, nyáron kiderül mennyire effektív
-
hegegabi80
addikt
válasz
GoldhandRent #65801 üzenetére
Na hajrá. Mindenképpen ragaszd le jól, nehogy a huzat kivigye. Aztán kérjük a képeket.
-
GoldhandRent
őstag
válasz
hegegabi80 #65798 üzenetére
Jó ötlet, lehet csinálok ilyen kivehető minikertet
d
egy kis plexire ráragasztani homokot meg köveketKöszi mindenkinek
(#65797) core i7
hát nem szárad ki XD
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest