Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
Skynet258 #67199 üzenetére
A ramot es a vizhutot meg az elozo tulaj vette :D
De a hazzal meg lesz teendom, az elozo tulaj nem igazan az ertekenek megfeleloen bant a konfiggal. Mondjuk annyira nem para mert majdnem felaron lottem az egesz gepet, de nalam mar annyira nem fer bele a huplis teto es a tempered glassban a millimeter mely karc (nem is tudom azt h sikerult osszehozni, mert belul van, bicskaval szerelte a masik oldalrol?)
Szerencsere nzxt jo arc igy fuvarktgert adja a potelemeket, mondjuk igy is lesz a szallitas egy kisebb osszeg... Hacsak nincs idehaza disztributoruk -
Kobe
veterán
-
Floyd80
addikt
Jó lett, ez még X62? Melyik monitor ez, most akarok cserélni.
Akkor a VGA marad így? Néztem azokat a vertical kereteket amiket említettél, lehet kipróbálom, de a CM és a Phanteks szerintem csak olyanba jó, ami nyitott, ha kiveszed a takarólemezeket, ennél vágni kellene. A Cablemode-osnál meg be lehet tenni a rács mögé a kábelt.
-
Kobe
veterán
Nah, megerkezett a setup utolso nagy komponense, a monitor
Igy mar fel merek dobninpar kepetAmi hatravan meg, de nem egeto az par rgb venti a hazba + kabel harisnyazas
Elhelyezes nem vegleges, vegso helye az asztalon lenne a gephaznak is, de akkora monstrum h jelenlegi kecoban nem fer el rajta :DNzxt vel elvileg levelezek par csere alkatreszrol, eleg korrektek, ingye + szallitasi ktgert kuldenek, szallitasi ktgre kivancsi leszek
-
KRoy19
őstag
válasz
KRoy19 #67104 üzenetére
Na megjött a gép, sajna defektes a táp ventillátora (nincs rendesen a helyén, mert csak akkor tud forogni, ha felfelé áll a venti.
Szerencsére így ki tudom tesztelni a többi alkatrészt a hétvégén és jövőhéten megy is vissza.Eddig úgy tűnik, hogy a Viper rammal semmi gond Xmp profil aktiválva és gyönyörűen viszi.
Eddig driver problémák sincsenek (20.4.2). Toltam pár kör Warzonet. Semmi anomália, szépen fut.
-
palfitom
félisten
válasz
Star/[GM]Ray #67188 üzenetére
Látványos a fejlődés, gratula!
-
KAMELOT
titán
válasz
Star/[GM]Ray #67188 üzenetére
Szelíd kis gép
-
Star/[GM]Ray
csendes tag
Sziasztok,
Pár képet dobok fel én is, mostanában történt egy kis költözés és rendberakás, átköltötztünk egy DeepCool Macube 310P - házba, előről még hiányzik 2 be Quiet slient wings3, de a hőfok ezek nélkül is kifogástalan. A cable management még hagy kívánni valót maga után de talán nem vészes annyiraBefore:
Többi kép:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
Floyd80
addikt
válasz
F e Z o #67182 üzenetére
De ez a 45-50 fokos GPU, amit el fog érni, az egy 280-as radit langyosan tart, tettem be hőmérőt elé zárt házban és alig volt melegebb az átfújt levegő, mint a szobahő. Illetve az a meleg, amit most a VGA ventik kitolnak a házba, már nem a kártya körül lesz, onnan max. a hátlap melege száll fel.
-
Floyd80
addikt
Ha 700i, akkor nincs hátul kiszedhető függőleges keret, szerintem csak 500i-re tettek vertical VGA opciót. Viszont elvileg van ilyen lehetőség, hogy ne kelljen megvágni.
https://www.youtube.com/watch?v=hYMb5hdBRkQ
Jó ötlet előre tenni a radit, úgy se jön be sok levegő, de hűvösebb lesz a proci.
-
Kobe
veterán
Szerintem en is elkezdem atvarialni a kozeljovoben a haz belsejet, csak egybekotom majd a kabel hsrisnyazassal
NZXT H700i, X63 kraken a procin, perpill felul elhelyezve, elol pedig a 3 nzxt venti szivo modban + hatul a nagy kifele fujAmit gondoltam
Radiatort atrakom elore, ventiket pedig felulre
Kerdes itt mit hogyan lenne celszeru, radiatornal + felul ventik szivnak, hatul kifuj?
VGA t berakom egy riser keretbe, phanteks pl jo minosegu, vagy van jobb kabel? -
Floyd80
addikt
válasz
Jocikablack #67175 üzenetére
Jó lesz, nálam is így van, a ventiket elég silenten járatni, nem fog semmi melegedni. Front radival a VGA kb. 50 fok körül lesz, ha push-pull, akkor még pár fok lejön. Ez kihat a fenti radira is, mert nem fog annyi meleget felszedni a VGA-ról mint most. A gyári ventik elvileg jók, de nekem nem jött be a hangjuk.
-
Laraxior
titán
Van egy pár fehér harisnyázott kábelem. (CPU8pin, 24pin, VGA 6-8pin)
Nem igazán mai darabok, egy pár gépátépítésen túl vannak. Viszont eléggé befogta feketével a gumi ami a gépházban van, amin át kell húzni, az egyik oldalról a másikra.
Kérdés, hogy mivel lehet megtisztítani? Csak simán dobjam be a mosógépbe (mondjuk egy zokniba beletéve mindet), vagy van rá valami más spéci módszer? -
Jocikablack
tag
[kép]
Köszönöm. Tegnap összeraktam. A cpu víz működik. A gpu cucca hétfőn jön meg. Az usb hub megvan :) Elnézést a fogalmazásért (noob vagyok). A cpu radiátor fentre került, kifelé szívja a levegőt a házból. A gpu radi elől lesz, és befelé nyomja majd a levegőt a házba. Így jó lesz? Nekem van hely bőven a házban, a h710i egy monstrum. Egyébként nagyon jól teljesít a Kraken. A cpu-n 10 fokot hozott terhelés alatt. Aida stresszteszt átlag 47 fok.
-
Floyd80
addikt
válasz
Jocikablack #67153 üzenetére
Az első ventik push-pullban vannak.
-
Floyd80
addikt
válasz
Jocikablack #67147 üzenetére
A dupla X63 azért elég húzos, tavaly 2 X62-őt vettem kb. 80-ért. Én is gondolkoztam a vertical VGA-n (mondjuk az én házamat vágni kellene hozzá), de lehet nem lenne olyan letisztult, mert hiába szép az AIO rajta, ott lenne a venti, kábelek, a G12 meg pont azért van, hogy ezeket elrejtse. Szóval ha vízszintbe maradna a VGA, akkor lehet egy olcsóbb AIO is elég lenne.
Meg kell majd egy NZXT USB hub is, mert az alaplapi kevés lesz a két AIO-hoz, persze ha mindkettő NZXT lesz.
https://www.nzxt.com/products/internal-usb-hubNálam akad malfunction azért, egy idő után hosszú percekig kapcsolt ki, meg kapcsolt be a gép, vmelyik AIO USB-kábelje szarakodik, ha megigazítom újra megy, de lehet a CAM-szoftevr csinálja egy idő után.
-
Harcos88
csendes tag
válasz
lofagi #67170 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, megfogadom,
próbálok akkor alkotni majd valamit.
Computer/ Modding / Intel®™/ AMD Ryzen™ / International group, várunkt mindenkit
-
lofagi
addikt
válasz
Harcos88 #67167 üzenetére
Értem.
Amúgy ha van egy kis plusz pénzed, akkor pl a szürke részeket esetleg lecserélnéd fehérre.Ez nem jó, mert az alaplapon is van szürke. Akkor marad az extender klábel ami mondjuk fehér, s máris két legyet ütsz egy csapásra. Az nem semmi,hogy így bírja a táp, meg is értem ha nem akarsz megválni tőle. :]Csak ott az a szép ház, szépen össze is van rakva és csak úgy szúrja a szemet az a sárga. :]
Persze tudom,hogy az ilyen dolgok azért extra pénzt igényelnek, viszont te is szívesebben fogsz ránézni. Ha másért nem, mi már beléd ültettük a kisördögöt, hogy igazunk van.
-
Harcos88
csendes tag
válasz
lofagi #67155 üzenetére
Sajnos a Thermaltake Berlin Táp ilyen. nem moduláris,mint a mostaniak, nincs zsugorcsövezve,kábelharisnyázva,de még a mai napig Premium táp. 7éve ő szolgál ki. Videokártyánál,és az egyéb specifikációnál mind ASUS van benne, és mivel Asus 1060-OC 6GB VGA- ilyen alapból így ezzel a színkonbinácóval raktam össze anno.
-
Harcos88
csendes tag
De mindnekinek más a szerelési metódusa,és a pasztázásról a véleménye.
-
Harcos88
csendes tag
Nem rosz indulatból írtam. ne értsd félre. De nagyon kevés kell belőle,én nem kenem el,mivel a hűtő alapból szétkeni alatta,és persze hő hatására majdnem folyékony halmazállapotú lesz a paszta,folyós kenőanyag,én inkább maradok a borsószem mennyiségnél.
-
F e Z o
veterán
válasz
Jocikablack #67153 üzenetére
A hátsó venti és a fenti radin lévő két venti is a házból kifelé tolja a levegőt a képen.
-
Harcos88
csendes tag
Úlagosan,tölöttem fel még pár képet.
Computer/ Modding / Intel®™/ AMD Ryzen™ / International group
-
válasz
KAMELOT #67141 üzenetére
Na, miután megkaptam az oltás adagom, itt van még pár kép a gépről.
Levettem az oldalát, illetve kikapcsoltam a világítást, hátha így már tényleg látszik.A port nézzétek el pls, hétvégén akarom kitakarítani.
Egy HAF912-ben dolgozó 3570K-t és 7870-et váltottam.
A cuccok vásárlásnál eredetileg nem figyeltem a színekre vagy esztétikára, de valahogy minden fekete/szürke lett a végére, aminek kifejezetten örülök. Ház választásnál viszont már szerettem volna valami szépet. Eredetileg egy Lian Li O11-et akartam, de sajnos sehol nem lehetett kapni és kicsit drágának találtam, valamint akkor még nem volt tervben a 6 QL120-as venti (amik nélkül szerintem bugyután nézett volna ki az O11).Végül ez a videó döntötte el nálam, hogy az NR600 is királyul fog kinézni.
Meg is vettem az NR600-at, egy CoolerMaster ML360R-el párosítva.
Nem voltam nagy RGB párti, de mivel már majdnem minden cucc azzal jött alapból, így gondoltam "embrace it" és hozzácsaptam még 3 CoolerMaster MF120 RGB ventit. Ezekkel a cuccokkal nagyon hasonlóan nézett volna ki a gép, mint most. Vásárlás után viszont megőrített a ventik hangja, így 2 héten belül visszavittem. (MF120-ak rettentő idegesítő hangot adnak ki)Végezetül a Corsair H150i-t választottam, mellé pedig beszereztem apróról nagyon jó áron 6 QL120-ast, amivel így kerek lett a build. A H150i eredeti ventijeit kicseréltem a QL120-akra. Esetleg még a radi mögé beférne a 3 eredeti venti és lenne push-pull hűtés, de sajnos egyelőre nem tudom rákötni a +3 ventit semmire, valamint a hőmérséklettel így is meg vagyok elégedve.
Kábelmenedzsment terén igyekeztem a maximumot kihozni, de ennél jobban sehogy se tudtam megoldani. Főleg úgy, hogy a Corsair blokkjából konkrét kábeldzsungel jön ki.
Alul az USB alaplapi headerje meg túl vastag ahhoz, hogy megtörjem és alul vezessem el.
Közel sem tökéletes, de egyelőre a gép alkatrészeit és kinézetét illetően elégedett vagyok. Következő menet a perifériák update-je lesz, mert azokkal rendesen el vagyok maradva.
-
Kobe
veterán
válasz
Jocikablack #67147 üzenetére
Az X63on biztos jo otlet forditva felfogatni a ventiket a hutore, hogy szivjanak?
Ugy tudom csak a hutot tudod a felso/elso keretbe felfogatni, viszont eleg szuk a szellozores elol es felul, szivoban nem tudom mennyire lenne hatekony.... En lehet hagynam fujatni oket a radiatorra inkabb -
cooi11
senior tag
Én csak a PC-t láttam.
Most visszaolvastam a hozzáoszlásokat látom a környezettet. -
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Hamarosan költözök egy NZXT CA-H710I-BR házba. 2 db NZXT Kraken X63 fog gondoskodni a hűtésről. A 2 radiátor "befelé" szívja a levegőt, és 1 ventilátor hátul ami ki. Kicsit elkezdtem aggódni, hogy az 1 db szívó ventilátor elegendő lesz? Esetleg akinek van tapasztalata a házzal.. Vertikal GPU elfér a Krakennel az oldalfaltól? Feleslegesen nem ruháznék be riserbe. (Gigabyte B365M Aorus elite, I7 9700, Zotac 1080ti, 32Gb G.skill aegis 3200 MHz, Samsung 970 evo, 2TB Toshiba) -
Atom_Anti
senior tag
Akkor beszállok én is, Fractal Design Node 202-ről váltottam NZXT H210i-re, mini itx config, Asrock X470 alaplap, Ryzen 3 3300x @4.4GHz, Patriot DDR4 4400 @3800 CL14, Kraken x53 Noctua ventikkel, összesen 5db, hát a videókártya egy Geforce 1650, de amint lehet cserélve lesz RTX3060 vagy 3070-re, egy ragi-papi is befért, szép csendes, világítás változik pirosra ahogy proci melegszik. És akkor a képek,
-
Életem első olyan gépe, ami (szerintem) jól is néz ki.
Cuccok az adatlapomon.
Íme a masina: -
Harcos88
csendes tag
Az én gépem ilyen mostanság!
Ui.Saját csoportunk van facebookon-várunk mindenkit szeretettel aki Modder!
csoport név: Computer/ Modding / Intel®™/ AMD Ryzen™ / International group
-
mihione
őstag
válasz
KRoy19 #67132 üzenetére
1 eves gyerek mellett ez annyira nem jarhato ut,es labterben igy meg pont jol elferek ugy mar sztem kenyelmetlen lenne.A regi asztalom nekem is nagyobb volt szelteben es melysegre is viszont itt csak ennyi hely allt rendelkezesre.Az asztaltol jobbra egy ketajtos huto van,bekotom a radit a fagyoba aztan mehet az oc
-
KRoy19
őstag
-
mihione
őstag
válasz
Laraxior #67129 üzenetére
Van,mindig is ekkora egerpadon jatszottam,nem ereztem sose h nagyobb kene :D
Mondjuk attol is fugg ki milyen dpi es erzekenysegen tolja,en jobb szeretem ha kis mozdulattal nagy utat tesz meg a kurzor.
Meg nem jatszottam ezen a setupon sajna de bongeszes kozben megfelelt,majd talan ma kiprobalom elesben ha lesz ra ido :DCshavez:Koszi!Monitor mogott meg elbujt egy headset annak akarok majd egy tartot es ennyi
-
Pkc83
őstag
Sziasztok!
Ugyan egyik sem saját gép sajnos ,de sok jó ötletet lehet találni
Ebben a videóban , hogy, hogyan is kell
kinéznie egy brutál gépnek gondolom horror pénzekért. -
KRoy19
őstag
válasz
KRoy19 #67119 üzenetére
Persze, ha tudnak nyujtózkodni a játékok akkor többet is kajálnak, de még mindíg bőven elvan minden játék 16gb rammal és szinte nulla előnye van a 32gb-nek a 16gb-vel szemben játék teljesítmény terén.
Ha szeretnék még a gépre költeni plusz 20-25 ezret azt biztos nem több memóriára költeném, de nem szeretnék, mert így is túlléptem a gépre szánt keretet egy 10-essel.
-
-
KRoy19
őstag
Sziasztok!
Úgy volt, hogy idén elhagyom a PC-s pályát és áttérek a konzolos világba, mert eléggé drága hobbi a PC-gaming.
El is adtam a konfigomat pár hónapja.
Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ez nem járható út számomra, mert nem csak játszani szeretek, de ímádok PC-t építeni, tesztelgetni, időnként fejleszteni. Meg azért valljuk be sokkal élvezetesebb gamelni egy 144hz-es monitoron 100+ fps-el mint 30 fps-el bohóckodni.
Szóval úgy döntöttem, hogy nem áltatom magam, hogy jó lesz nekem a budget konzol gaming és rendeltem a héten egy konfigot ami elvileg a jövőhéten meg is érkezik.
Igyekszem majd igényesen megépíteni és lövök képeket is róla.Nagyon kíváncsi leszek rá, mert 10 év óta először hagyom el az Intel Nvidia párost.
Ja még jön hozzá egy LG 27GL850-es monitor is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest