Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intelesek vs AMD -sek DÜHÖNGŐ
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Videós, mozgóképes topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Huh, a számolást télleg elszúrtam. Ilyen PCB kalkulátorokból molyoltam ki, de utánaszámolva nálad van a jó érték.
"sönt kell, annak meghatározásához viszont szükség van az alapműszer belső ellenállásának értékére is."
Ez igaz, viszont erről nincs infóm, mert messze vagyok tőle, a PCB-t meg már nagyon le kéne adjam gyártásba. A HAM bazárban találtam ilyen 1mA-es műszert, ami viszonylag kis fizikai mérettel bír és megvan ezeöccázból.
Szal a pár miliOhmos söntöm mellett ezért gondoltam egy ilyen soros ellenállásra is, amiről majd "jár a műszer", mégha nem is precíz, pláne nem elegáns. Vagy ez így még a 30%-is hibaosztályt is alulmúlja?Nagyságrendileg mennyi lehet egy ilyen 1mA-es műszer belső ellenállása?
Egyébként a 10mm széles vezetősáv 20A-en (ami nálam a max folyamatos lehet, de üzemszerűen inkább a fele-kétharmada) kevesebb mint 30°C növekedést ad. Az még egy gyengébb minőségű panellel is működik, nem? A dobozban nem lesz melegebb, mint 45°C. Kb 1.5W-nyit fog elfűteni 20A-nél
Ez így gáz?Amit találtam lomexben ellenálásokat, azok vagy olyan kis értékűek, hogy bőven összemérhető a forrasztás ellenállásával és igy gőzöm sincs a keletkező valódi értékéről, és/vagy sok kellene belőlük. A PCB-track ellenben csak a forrpontoknál, a két végén van forrasztva, így legalábbis ez a része jobban számolható.
Batman2
"Akkor elvileg még 16-15V-ról is produkálja a beállított 14,5V-ját."
Grafikon hiányában gőzöm sincs, sajna[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest