Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
válasz Kernel #42093 üzenetére
Ezer köszönet, most jut eszembe, hogy a Wi 10 visszaállíthatta az energiagazdálókodás. 20 perc utáni leállásra volt bekapcsolva, köszönöm így már jó.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
liksoft
nagyúr
válasz DeathAdder #42098 üzenetére
Ezért mondtam a mentést. A megfőzött drive chip szinten sérül. Sajnos ilyenkor vagy sikerül stabil hibát produkálni és gariztatni a gyári program hibakódjával, vagy sportolni, hátha jó még valamire. De stabil várhatóan már nem lesz.
Gyári tesztprogram hibaüzit kéne produkálni, és gari.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #42097 üzenetére
És most ebben a pillatban következett egy ilyen. Nagyon sokáig csinálta ezt, normál esetben már vagy hatszor le kellett volna hogy fusson a teszt
-
DeathAdder
veterán
válasz liksoft #42092 üzenetére
Lementettem minden, és le is formáztam.
Most CDM-ben nagyjából jó eredményt kaptam:
HDS olvasási felületi teszt is lefutott, íme az eredmények:
itt esetleg ami látszik, hogy szép lassan lassult vissza az olvasási sebesség:
De folyamatosan nagyon csúnyán kattog, és van hogy 12 megával tudok csak rá másolni (több eszközről is próbáltam már).
Mit lehetne ezzel tenni?
-
Kernel
nagyúr
válasz plejik #42094 üzenetére
Eléggé esetleges ilyenkor, hogy mivel sikerül elkapni, meg az is előfordulhat, hogy csak rontasz az állapotán.
Egyik típusnál nekem úgy működött, hogy az alaplapomon van egy IDE-kompatibilis módra állított AsMedia SATA-vezérlő. A működő Windows alatt rákapcsoltam, utána új hardver felismerése.
(Miután az IDE-kompatibilis mód nem hotplug, tehát külön fel kell ismertetni).
Többször is sikerült így visszahozni, csak nem mentem semmire, mert fejhibás, mint kiderült.
Másik HDD-nél ez a módszer nem segített, pedig mindkettő WD 500, csak egyik Blue, másik Green. Utóbbit egy ilyen átalakítóval sikerült visszahozni az élők sorába, nem is egyszer: [link]
De ez legalább tartós lett, miután az elejéből leparticionáltam a problémás szektorokat (mindössze 2 GB a veszteség), azóta nem rendetlenkedik, torrentre használom.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy van egy Seagat Barracuda vinyó, egyik napról a másikra leállt. Próbáltam mindent amit csak lehet, kábel csere , másik gép stb.. Egyszerűen nem látja BIOS sem, bár egyszer sikerült annyit elérnem , hogy a BIOS legalább felismerte, de ennyi. A vinyó érezhetően pörög, szerintem egy kicsit melegszik is..
Ha semmi nem ismeri fel lehet róla adatot menteni valahogy? (tudom nem ide tartozik, de csak megkérdezem..)
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
Kernel
nagyúr
válasz mekker #42089 üzenetére
Meg kell nézni először az energiagazdálkodásnál. Sajnos a Win7 nálam is szórakozik néha bizonyos beállításokkal, hátha csak átállítódott.
Láttam már olyat, hogy WD egyéb hiba miatt leállítja magát, de az nem így történik. Nem adatforgalom függvényében, és nem ilyen szabályossággal.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
liksoft
nagyúr
válasz DeathAdder #42091 üzenetére
Szia!
Meg!
Lementeni.
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Tegnap eléggé felforrósodott a külső rack-be az 5k1000 HDD-m, és azóta kattogó hangot ad működés közben.
Nagyon lassan ír, illetve olvas, vagyis a 110 helyett ilyen 70 megával ír, és 10-13 megával olvas, crystal DM. -et nem győzöm kivárni mire lefuttatja (ott is ilyen szekvenciális eredményeket kapok), HDS szerint viszont 100%-os a vinyóMit lehet ilyenkor tenni?
Megfőztem?
Garancia?[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Kernel #42088 üzenetére
Köszi Uram!
Futott a memtest 4 kört, több mint 4 órán keresztül, nem hibázott. Egy másik 100/97-es vinyót betettem. A w7 telepítésénél kiírt egy hibakódot, ami - a Google a barátom - azt jelenti, hogy a telepítőlemez nem megfelelő sebességgel lett írva. Mindegy. Egy másik lemezzel telepítőlemezzel felment gond nélkül, most éppen frissítgetem.
Remélem már így gond nem lesz vele.
Köszi a segítséget, a rám fordított időt! -
mekker
őstag
Üdv! Egy WD Blue van a gépben, és mostanában azt csinálja, hogy ha SSD-n van csak adatmozgás (pl. olvasok böngészőn), akkor lekapcsolja, és ha visszaváltok fájlmozgatásra, akkor jön a kis felpörgéshang, egy minimális akadás, és bekapcsol.
Ez utalhat valami rosszra, vagy csak szimpla energiagazdálkodási dolog? Korábban ezt nem csinálta ilyen gyakran (talán a hőfok is benne lehet a dologban).Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Kernel
nagyúr
Az a gond, hogy a Sentinel által detektált problémákat legtöbbször nem a HDD okozza, hanem azon kívül bármi, kábeltől kezdve alaplap stb. USB átalakító is.
Amikor egy HDD így nyilvánul meg, be kell tenni egy biztosan hibátlan gépbe, közvetlenül, USB átalakító nélkül. Vagy egy olyan USB-átalakítóval, amiről tudjuk, hogy hibátlanul működik.
Utána Sentinel írásteszt, felülírni az egészet. Ezután kiderülhet, hogy a gyenge szektorok megjavulnak, a lemez hibátlanul működik.
Partíciós tábla javítgatásának nincs értelme, ha telepítés előtt úgyis újra lesz particionálva. Az írásteszt meg eleve törli a partíciós táblát is.
-
embe
nagyúr
válasz Kernel #42086 üzenetére
Egy bootolható lemezről betöltöttem egy mini win7-et. Az alatt a HDSentinel ezt írta ki. A SMART adatokat elfelejtettem meglesni. Előtte lefittattam egy disc doktor ( vagy mi a neve) progit, ami elvileg a particiós táblát javította. A telepítés utána is leállt, hiányzó fájl üzenettel.
Most a memtest fut már több mint 3:49 órája. Error: 0 eddig, a 3. kört futja.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Van olyan USB-átalakító, amin a SMART is átmegy, de ha nem, akkor nincs mit tenni, közvetlenül kell egy géphez csatlakoztatni.
A Sentinel aránylag közérthetően kiírja a főbb tudnivalókat, ha gond van egy lemezzel. De ez a hibajelenség önmagában nem erre utal.
-
embe
nagyúr
válasz Kernel #42084 üzenetére
"HDD külön tesztelhető, SMART megnézhető" -ezt hogyan kellene, és mivel csinálnom?
A külső hdd házban nem látja a HDsentinel. Mondjuk a SMART adatok nekem semmit nem fognak mondani, akkor megint itt fogok zavargatni.Így van ahogy írtad, valóban mindig másra hivatkozik, vagyis hogy mindig mást nem talál. Pedig ahogy írtad is, a telepítő hibátlan.
A melóhelyen maradt a gép, holnap a 24 óra alatt lesz időm vele foglalkozni. A memtestet futtattam vagy 20 percig, nem volt több időm rá akkor. Ezt neki engedem megint.
És köszi a gyors és korrekt választ!
-
Kernel
nagyúr
HDD külön tesztelhető, SMART megnézhető, addig felesleges regenerátort ráengedni. Nem mintha ártana, csak lassú, míg végigolvassa a lemezt, hibát meg nem hinném, hogy talál.
Ugyanis ismerem a jelenséget, a telepítés, kitömörítés közben jelentkező hiányzó fájlok (aminek ismertetőjele, hogy mindig más hiányzik, a telepítőlemez pedig hibátlan) elsősorban RAM-hibát indikálnak, vagy egyéb hardveres problémákat.
De először RAM-tesztet kell futtatni, MemTest stb.
Csak a dolog sajátossága, hogy amikor a RAM-teszt hibát talál, még akkor sem mindig maga a RAM-hibás, mert áttételesen egyéb hiba is okozhat látszólagos RAM-hibát. De ettől függetlenül, ez az első lépés ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy ASUS M6000-es noti. Nem mai gyerek.
Még működik (??) , Hiren's lemezről bebootol a miniXP, semmigond. De ha telepíteni akarok a vinyóra mondjuk XP-t, akkor mindig hülye hibaüzenetek. Hol ez, hol az. Nem lehet ezt vagy azt másolni. Hol ez, hol az hiányzik.
W7 telepítésénél is hibákat dob. Megformáztam kívülről egy usb-s dobozkából.
Ezután is minden hülye hibát dob. Vinyo hibára gyanakodok.
Persze próbáltam usb-ről, lemezről, több lemezről is, semmi nem változik.A balul sikerült telepítést követően, a következő telepítésnél már el sem indul a telepítő lemez, mert kiírja, hogy - huha most nem emlékszem - hogy valami hiányzik.
Ezután külső usb-s dobozban megint megformázom, vissza a gépbe, telepítés elkezd, majd félúton félbeszakad, és kezdődik elölről.
HDSentinelt nem tudtam nézni.
Ha esetleg egy hibaelhárító lemezről bebootolva egy hdregenerátort pl. ráengedek, van remény? Vagy kuka?
Mit javasoltok?Szerintetek mi lehet a gond?
Köszi a választ előre is! -
Kernel
nagyúr
válasz Bakitm #42081 üzenetére
Sentinel --> Partíció --> Kötetinformáció --> Kezdő pozíció.
Egy példa: 32768
Elfelejtették feltüntetni, de ez byte-ban értendő, illetve én diskeditorral is ellenőriztem, hogy pontosan miről van szó.
Egy szektor 512 byte, tehát itt 64 szektor van a partíció kezdete előtt. A klasszikus rendszerben 1 track 63 szektor, ezután kezdődik az első partíció
SSD és Advanced Format HDD viszont 4k blokkokban tárol, vagyis 8 szektor, 4096 byte. Ezért a régi, 63 szektoros eltolás már nem alkalmazható.
Esetemben 32768 osztható 4096-tal, tehát az eltolás jó. A Windows 7 ennek megfelelően particionál, de azért nem árthat ellenőrizni, mert akadnak néha furcsaságok is. Ez részben saját tapasztalat, de más topikban is előfordulnak problémák. Természetesen mindegyik partíciónál külön meg kell nézni.
Hibás eltolás csökkenti az AF HDD teljesítményét, SSD-re még kártékony is.
-
Bakitm
tag
válasz Kernel #42080 üzenetére
Kernel: Rendben, köszönöm! A következő adandó alkalommal megcsinálom amikor lesz rá időm.
Doky586: Csak J-ig vannak kihasználva asszem a betűk, de most csökkentek majd egy keveset rajta. Töredezettségmentesítés volt külön programmal is meg a winfos 8.1-ben lévővel is azok nem segítettek túl sokat. A partíció eltolások meg nem tudom hogy vannak. Tudtam kb minek mennyi helyet akarok meghagyni megcsináltam a szükséges méretű partíciókat diskmgmt-ből és ennyiben hagytam a dolgot. Gondolom ott is lehetne mit optimalizálni, de nem értek hozzá, mint ez jó látszik az eddigi írásaimból is.
-
Kernel
nagyúr
válasz Bakitm #42078 üzenetére
A szimpla írásteszt alapértelmezett beállítás szerint csak végigírja az összes szektort nullákkal, ami lényegében a vásárláskori állapotnak felel meg.
De ugyanez elvégezhető diskeditorral, vagy ezzel is:
http://hddguru.com/software/HDD-LLF-Low-Level-Format-Tool/
A Sentinel további lehetőségei a szektorok állapotának javítására (többszörös írás), esetleg biztonsági törlésre jók.
Természetesen az egyszeri felülírás is már szépen elintéz mindent, utána már nem segít a GetDataBack, a biztonsági törlés csak extra igények esetén jön szóba.
-
-
Kernel
nagyúr
válasz Bakitm #42076 üzenetére
Ha nekem már nagyon belassul egy HDD, a töredezettség miatt, akkor legyalulom az egészet (szektorszintű felülírást értek ezalatt).
HD Sentinel is tud ilyet, az írástesztnél. Mivel az első szektortól kezdve felülír mindent, a partíciós tábla is megsemmisül.
Magam részéről sok partíciónak nem látom értelmét, mappákba is lehet rendezni a dolgokat. De azt nem tudom, mennyivel fogyaszt több memóriát amiatt, hogy induláskor a Windows mindegyik partíció fájlrendszerét beolvassa.
Régebben valamelyik MS-cikkben volt róla szó, hogy nem kell erőltetni a particionálást, mehet minden egybe. Lapozófájlt lehet esetleg külön tenni.
-
Bakitm
tag
Hello!
Adott nálam egy WD20EARX hdd. Sokáig rendszervinyó volt, de kb féléve egy ssd vette át ezt a szerepet. Azóta játékokat és adatokat tárolok csak rajta. Nem rég egy problémát észleltem.
Valamiért ha játékot futtatok róla az időnként(nem folyamatosan) laggol. Amikor egy másik hdd-ről futtatom ugyan azt a játékot ott minden rendben megy, nem laggol. Emellett egy rövid ideig a laggolási hiba megjelenése körül írt egy gyenge szektort, ami azóta ő eltűnt(HD sentinel).
Most jutottam el odáig, hogy tesztelgessek egy kicsit. A WD programjából ráment egy quick és egy extended teszt is. Egyik sem talált hibát. Hd sentinelből is csináltam egy gyors tesztet az is mindent rendben talált. Crystal Dick Mark-kal futtattam még tesztet 1 GB adattal, az alábbi eredményt adta:
(jelenleg kevesebb adat van rajta mint eredetileg volt, a teljes hdd-n kb 600-800 gigával, mert minden fontosat eltüntettem róla, nehogy megsérüljenek a tesztek vagy az és bénaságom miatt - nem tudom ez befolyásolhat e bármilyen tesztet)
Talán még ezek is normálisak. Emellett még csináltam egy memtest-et hátha ott lenne a baj, de az sem hozott ki semmi hibát.
Van valami egyéb teszt vagy lehetőség amit megpróbálhatok?
Esetleg a túlzott partícionálás lenne a gondja? - Jelenleg 8 partícióm van.
Esetleg formázzam teljesen újra és partícionáljam újra az egészet?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #42073 üzenetére
Alapból még a rendszergazda sincs hozzáadva a jogosultakhoz, csak a System nevű felhasználó.
Ezt kell korrigálni, teljes hozzáférést adni magadnak, utána bele tudsz nézni: [link]
-
válasz easy...rider #42066 üzenetére
Parted Magic szoftverben egy Secure Erase utasítással próbálkozz, hátha..
Jelezz vissza hogy sikerült-e.. -
Saltwater
aktív tag
válasz easy...rider #42066 üzenetére
Szia!
Nincs rá mód, hogy otthoni módszerekkel eltávolítsd a jelszót.
Ha nem akarod hogy kárba vesszen a merevlemez, add el adatmentőnek nyomott áron.
Üdvhttps://hdd-adatmentes.hu
-
easy...rider
őstag
Sziasztok!
Ha egy HDD ha le van kódolva (jelszó védett lehet, vagy valami zárolja), azt lehet mélyformázni vagy bármivel eltüntetni róla a zárolást? Adatok nem számítanak, csak a vinyó ne menjen kárba.
Ha SATA porton csatlakoztatom laptophoz, akkor jelszót kért a laptopom és nem engedett tovább. Pedig Hirens boot CD-vel formáznám, de nem bootolhatok. Ezt biosban elképzelhető h kikapcsolható?
Vagy ha egy külsős házba beteszem ott lehet továbbenged?
Köszönöm a válaszokat előre is!
[ Szerkesztve ]
-
vkig
csendes tag
Üdvözletem!
A merevlemezem 1 TB méretű. A pontos neve ha szükséges elő tudom keresni. Western Digitál azt tudom.
No szóval két partícióra osztottam egy 472 és egy 458 GB-osra. Név szerint C és F. A C meghajtón, ha total commanderben kijelölöm az összes file-t, akkor nagyjából 100 GB körülire teszi a méretét, ennek ellenére a 472 GB-ból csupán 80 GB szabad. Mit tehetek, hol keressem a maradék 200 GB kósza adatot, hogyan tudom felszabadítani?
Avval tisztában vagyok, hogy más a file mérete és a lefoglalt területe a merevlemez működési elvéből kifolyólag, de azért az nem ekkora veszteséget okoz szerintem...
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
semetka
őstag
Megy a TRIM Ide módban is. Pedig esküszöm régen nem ment, azért lett átállítva AHCI-ra mikor megvettem az SSD-t. Ide módban lassabb a gép egyébként?
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
válasz Kernel #42059 üzenetére
Nekem sajna nem lehet külön hotplugot állítani, megnéztem. Csak ha kikapcsolom a AHCI-t. De megnézem nélküle megy-e a trim
szerk: ezért is fogok Skylakere váltani évvégén, mert sokat fejlődött p35 óta a számtech
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Kernel
nagyúr
válasz semetka #42058 üzenetére
Nem ismerek minden BIOS-t, úgyhogy ezt nem tudom.
De egyébként az SSD-topikban azt szokták mondani, hogy a Trim-parancs IDE-módban is átmegy: [link]
Nálam az UEFI-felületen AHCI-módban lehet választani, hogy hotplug legyen, vagy ne. Ettől függően jeleníti meg a Windows azt a bizonyos USB-ikont (ami persze nem feltétlenül USB).
-
Kernel
nagyúr
válasz semetka #42056 üzenetére
Meg kell keresni a SATA vezérlőt, ahol az AHCI / IDE-kompatibilis módok is állíthatók, ott szokott lenni portonként, hogy hotplug, eSATA, ilyesmi.
A hotplugot kell átállítani, megszüntetni. De nálad lehet más, hasonló néven is.
-
Kernel
nagyúr
válasz semetka #42054 üzenetére
Nem tudom, ezt miből sikerült levonni, de tegyük fel, hogy így van.
BIOS / UEFI beállításon múlik általában, hogy a SATA-meghajtó kivehető eszközként jelenik meg vagy nem, tehát ott kellene megnézni.
Saját lapomnál egyértelműen ott tudom kezelni ezt a kérdést.
-
semetka
őstag
Kellene egy nagy segítség. Az a helyzet hogy felraktam a win10-et (win8.1 nél ugyanez volt) és leválaszhatóként látja a winyókat. A konkrét probléma az hogy ha elindítom a wmp-t akkor felugrik a procihasználat 50%-ra és addig úgy marad míg ki nem lépek. Rájöttem hogy azért van ez mert leválaszhatóként érzékeli a gép. Hogy tudom megoldani hogy ne legyen leválasztható?
-
liksoft
nagyúr
Ez szerintem inkább szállítási hibás lehetett. Ütés vagy esés miatt a rámpáról a felületre csúszott a fej, majd megtapadt. Az első indításnál deformálódott a karon a rugós fejtartó, majd parkoláskor megkapta a kegyelemdöfést, ahogy a rámpába akadt. Ennek annyi, nem lesz belőle ép cucc. Pláne, hogy a rámpa és felület levált anyaga szépen látható a lemez szélén, meg az öntvényben.
-
tpeter77
addikt
-
rob72
tag
Sziasztok.
Na én úgy jártam hogy vettem egy 1tb-s vinyót újonnan boltból ami gyári hibás volt ez oké is kicserélték de viszont megtarthattam valamiért a rosszat is vagyis nem kérték el meg se nézték stb így most van egy jó meg egy rossz is.
Szóval már ha így jártam akkor hátha meglehet csinálni valahogy.
A hdd felpörög és megállás nélkül kattogó hangot ad újra és újra.
Szerintetek mi a baja lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz PreDox #42046 üzenetére
Szerintem így mindenki csak gyanakodni tud, ha nem közölsz részleteket: SMART, egyéb lemezinfók.
Menet közbeni fagyást okozhatja gyenge szektor.
[ Szerkesztve ]
-
PreDox
tag
Sziasztok
Win 8.1 telepítés közben ez a probléma merült fel.....
Asus x451c notebook 500-as HDD van benne.
A telepítő tovább megy,de félúton lefagy meg újraindul,de nem tudja folytatni
A winyóra gyanakszom, hogy megfeküdt....
Köszönöm a tanácsokat -
tpeter77
addikt
válasz IMIIKE1998 #42043 üzenetére
hogyne lehetne, ez pont arra való és ingyenes, ráadásul grafikusan jól szemlélteti a dolgokat.
EaseUs Partition Master Free
http://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok! Lehet hülye kérdés, de fontos: HDD-t újra el lehet osztani akkor is, ha már van rajta tartalom +rendszer? Az a baj, hogy 150 Gigás és 50 Giga van csak a rendszernek, amit túlnőtt és nem tudok helyet felszabadítani :/ Előre is köszi.
-
-
Pazolini
senior tag
Vélhetően előbb halálozik el.
Több topikban is (Sentinel, Kritikus hiba...) az az elfogadott nézet, hogy lehetőleg ki kell küszöbölni az indokolatlanul sok leállást és felpörgést. Én manuál kapcsolom ki-be a HDD-ket. Ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a két gépem két rendszer SSD-je mellé csak heti szinten néhány alkalommal kapcsolok be merevlemezeket (torrentezés, adatelérés céljából). -
Troy.
addikt
Sziasztok!
Nem probléma, kérdés: Mennyire probléma ha a merevlemez naponta 8-10-szer leáll, felpörög? ( Sokszor kilövöm hibernálásra.)
.
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy egy laptop-ban lévő 1TB hdd az alábbi szerint van partícionálva 0,1GB / 100GB / 900GB.
A C:\ meghajtó 100GB-os, a totalcommander és a windows intéző is az összes file méretére 53,4GB-ot ír, ugyanakkor a szabadterületnek 1,36GB-ot ír, ez összesen 55GB.
Hol lehet a maradék 45GB???
Köszi YB
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
Kernel
nagyúr
válasz tpeter77 #42036 üzenetére
Látom most már, csak amikor a link fölé vittem az egeret, nem ugrott be, hogy miről van szó.
Egyébként nem érdemes logikai partíciót kreálni, mert egy MBR-alapú lemez partíciós táblájába 4 db elsődleges partíciót lehet bejegyezni, tehát amennyiben nem lesz több, akkor ez is elég.
Nem mintha logikaival nem működne. NTFS pedig egyértelmű, legalábbis Windows esetén.
-
tpeter77
addikt
válasz milanfan #42033 üzenetére
kiválasztod a C meghajtót
Resize/Move gomb-ra fent kattints, grafikusan egérrel, vagy konkrét számokkal megadva beállítod a C meghajtó új értékét 800GB-ra és a maradék 1TB lesz.
a maradék 1TB partíción (unallocated 1.0TB) jobb gomb, Create partition, Logikai a tipusa fogallam nincs mi legyen, ekkora meghajtót még nem partícionáltam, mde ha lehet maradhat NTFS-nek.
aztán válaszd ki a formázás
végül a bal felső sarokban katt az Apply gombra és már ha kész, használhatod is.Kernel
én is az EaseUs-t ajánlottam neki[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz milanfan #42033 üzenetére
Erre jó lehet a Windows saját Lemezkezelője is. Start / keres: diskmgmt.msc
Először a C: meghajtót kell zsugorítani, utána a létrejött üres helyre készíteni egy új partíciót. A beépített Lemezkezelő csak a partíció végét engedi elmozdítani, így erre pont megfelel. De előfordulhat, hogy nem csinálja meg, ha töredezettség miatt akadályozza valami adat. Ekkor még lehet próbálkozni defraggal is.
Vagy más programmal kell elvégezni, de ugyanúgy. Nekem például az EaseUS vált be legjobban.
-
milanfan
tag
válasz tpeter77 #42031 üzenetére
Szia
Tudnál nekem abban segíteni,hogy egy meglévő C meghajtóból,ami 1,82 TB-os és 1,32TB szabad hely van rajta,hogyan tudok létrehozni egy D meghajtót (1TB) úgy,hogy a C és a rendszer ne sérüljön?Melyik parancsot kell használni?Resize/Move vagy Copy partition esetleg vmi más?
Előre is köszi a segítséget! -
tpeter77
addikt
-
milanfan
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy merevlemez partícionálása lehetséges meglévő rendszerrel utólag?Mert vhol olvastam,hogy van már ilyen progi.Igaz ez?HDD: 2.0TB WD 5400/64MB/SATA Green
Előre is köszi a segítséget! -
CoolMan
MODERÁTOR
A veszekedést fejezzétek be, aki folytatja az megy pihenőre!
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
HD Sentinel ezt írja a 200-as attribútumról:
200 Write Error Rate
Írás közben előforduló hibák száma
Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.Úgyhogy lehetnek problémák.
Pending szektorok egyébként létrejöhetnek olyan adatátviteli hibák során is, amit például egy USB-átalakító képes okozni, de olyankor a SMART-ban CRC hibák is megjelennek általában. Ilyenkor a firmware szerintem "becsapódik", valami okból szektorhibának tulajdonítja az átviteli hibát.
Van lehetőség a lemez felülírására, ami a függő szektorokat eltüntetheti. De ez nem mindig tartós, függ a kiváltó októl is.
Olyan is lehetséges, hogy elkezdem felülírni, de a gyenge szektorok szaporodnak. Így jártam egy fejhibás HDD-vel. Utána nyomtam egy rövid öntesztet, persze ezzel kellett volna kezdeni, kiderült a baj oka:
Fej és fejerősítő egységet képez, ezért neveztem röviden fejhibának.
HDD felülírásnak van egyébként olyan módja is, amikor az adatok nem semmisülnek meg, mert a program előbb kiolvassa a szektor tartalmát, utána felülírja, visszaírja ugyanazt. Ilyet tud a HD Sentinel vagy a HDD Regenerator is.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Sziszifeca #42014 üzenetére
Azért ami fontos, ne CSAK ezen legyen meg!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Feketelaszlo #42001 üzenetére
Ma este leteszteltem a 80-as HDD-t is teljesen, illetve memtest is futott egy jódarabig, egyik sem hibázott. Továbbra is alaplap gyanús a dolog, holnap meglesem azt a béta BIOS-t ha hazaértem.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
moonguru
őstag
válasz Sziszifeca #42012 üzenetére
De szerintem felesleges letiltani!
Ui:
Pont ezt a típust vettem meg "fillérekért" ezzel a hibával és még nagyon soká működött!
Csak nagyon sok ütést elszenvedett a gépem bekapcsolt állapotban is és előbb-utóbb az összes HDD meghalt benne! (utoljára egy buszon ejtettem le, mert levált a márkás ház műanyag eleje...)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Sziszifeca
őstag
válasz moonguru #42011 üzenetére
Igen Samsung HD753LJ-ről van szó, és igen semmi hibát nem produkál amúgy.
Filmnézésre jó lesz még akkor, de akkor egyszer csak meg fog állni?
Olvastam hogy az eltolást állítsam be, amit meg is tettem, de csak az tűnt el, hogy hány hiba(2db) van rajta, de ugyanúgy kondíció 0.A gyorsítótárat hol tiltom le?
Köszi
[ Szerkesztve ]
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
moonguru
őstag
válasz Sziszifeca #42010 üzenetére
Igen, ha Samsung!
Ha különben minden jól működik, használd továbbra is!
Nekem is volt ilyen, és még több évig működött hibátlanul!
Ui:
Még egyszer leírom: ha Samsung! (eladni persze így elég nehéz)
Esetleg az írási gyorsító tárat biztonságképpen letilthatod, de nálam ha engedélyezve volt akkor se hibázott!
A Samsungnál ez sűrűn előforduló jelenség de eddig mindegyik ilyen "hibájú" Samsung HDD ami kezembe került hibátlanul működött! (persze a Windows visítozott egy darabig miatta)
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Van egy vinyóm, ami külső rackban van filmeket néztem rajta csak, és most kíváncsiságképpen megnéztem az állapotát, és meglepődtem, mert ezt a hibát kaptam 0% kondícióval:
....Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End Error Count, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.....Pedig nem sokat ment. Ezzel lehet valamit kezdeni?
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Kernel
nagyúr
válasz MZsoltee #42008 üzenetére
Bele kell nézni:
Útmutató a System Volume Information mappához való hozzáféréshez
Attól függetlenül, hogy törölted a visszaállítási pontokat, ami ebben a mappában van tárolva, célszerű "személyesen" is meggyőződni a tartalmáról.
XP-s cikk, de a lényeg ugyanaz. Ne tévesszen meg, hogy a TC nem mutatja a méretét, hozzáférés nélkül nem is fogja.
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Balathruin #42003 üzenetére
A total commander azt is látja és ki van jelölve minden.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
MZsoltee
veterán
Adott egymerevelemez 194 Gb-os partíciója, amin 67 GB szabad terület található, de csak 67GB adat van rajta (ha total commanderben kijelölöm az összes fájt rendszer és rejtett fájlokat is). 67+67=134 Hová lett a maradék 60? A lemez tulajdonságainál a windows 127Gb lefoglalt területet mutat. Mi foglal 60GB-ot?
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- WD Red Pro és Plus NAS HDD-k! 2TB! bontatlanok!
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, ÁRON ALUL! 0 óra, 0 GB!