- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
válasz
Saltwater #48175 üzenetére
Kösz.
Ezt lehet valahogy javítani?
Egyébként lehet van abban valami amit mondtál, mert HDD totál tele van és legutoljára a játékot tettem fel, szóval lehet a "végére" került volna?
Én nem tudom HDD ezeket hogy rendezi, de nem lehet valahogy megoldani, hogy filmeket és torrenteket a "végére" tegye a játékokat meg az elejére?Vagy erre milyen megoldások vannak? Osszam szét több meghajtóra?
-
anorche1
őstag
válasz
Saltwater #45553 üzenetére
Megpróbáltam a low level formatot, nem volt jó. A probléma ott kezdődődött, hogy 8gb -os nak ismerte fel az 1tb -os hdd -t. Mindenesetre elindítottam, és a következő hibaüzenetet dobáltak, kb. 500 000 bájtonként:
Format Error occured at offset x bájtEzután a dos/hard drive listából elindítottam egy SAMSUNG nevű programot, azon belül pedig a HUTIL Samsung HDD Utility -t, majd az MBR -t töröltem benne. Ezután már szépen látta minden program, minden rendszer.
Nagyon széppen köszönöm a hiren's boot tippet!
-
customer114
őstag
válasz
Saltwater #45175 üzenetére
Lehet, hogy nem is a parkolás a gondja.
Ilyet tapasztalok, hogy filmet nézek róla (ez egy másodlagos vinyó) és kb. 30 perccel a film indítása után fogja magát és idle-be vagy mibe teszi, film meg megáll.
Lehet, hogy valami softwere dolog. Azóta csinálja mióta másodlagos vinyó lett, egy ssd került a rendszer alá.
-
Daywalkerke
aktív tag
válasz
Saltwater #45084 üzenetére
Köszi a választ, de ez amit tanácsolsz szerintem már súrolja a bűncselekmény határát, amit én személy szerint még véletlenül sem szeretnék ajánlani ismerősömnek akié a kérdéses HDD.
1 éve vette az ismerősöm ezt a 3,5"-os WD belső SATAII-es 320GB-os HDD-t mert a PC-jében a már 6 éve benne lévő szintén SATAII-es Samsung 320GB-os HDD szektor hibás lett, de sajnos Samsung SATAII-es belső HDD-t már nem lehetett és mivel WD és Hitachi közül lehetett csak választani ezért a WD-t választotta, mert Hitachi-ról elég rossz vélemények voltak, de sajna ezek szerint a WD sem jobb. -
snake1977
őstag
válasz
Saltwater #44248 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, akkor nem veszek elektronikát hozzá, én nem tudtam eldönteni hogy nem e az elektronika firmware része vagy ilyesmi sérült e meg. Csak néhányat kattan a legelején, azt is halkan, nem úgy mint egy kinyirt hibás hdd, illetve amikor a sentinel detektálni próbálja akkor is ugyanigy kattog néhányat.
Megpróbálom a megtakaritani, az adatok lényegtelenek szerencsére. Közben leszedtem, eléggé oxidáltnak tűnik. Remélem megoldja a művelet. -
Smktrooper
senior tag
válasz
Saltwater #44012 üzenetére
Odáig eljutottunk már, hogy valami féreg okozza a problémát, lehet, hogy egy jó öreg MBR vírust szedett össze.
"itt az lehet a probléma hogy több partíció van és mondják hogy újratelepítették de csak c:-t formázták a többi partícióról meg visszatölti magát a trojan. egyébként ha mbr vírus összes partíció törlése mbrwork-el mbr törlése majd visszatöltése újrapartícionálás formázás.'"
-
SP4C3
veterán
-
koltai.csaba
csendes tag
-
atomeec
senior tag
-
King Unique
titán
válasz
Saltwater #41929 üzenetére
Igen, lehet benne vmi, mert a fenti HDS screenshot alapján, ez eleve keveset futott ahhoz, hogy ennyire lerongyolódjon benne a merevlemez.
Azért WD-knél vsz a My Passport és My Book külsőkbe nem csak gyengébben sikerülteket pakolnak, ha jobban bírják a gyűrődést, illetve a 2,5" külső Seagate-ekben is Samsung M8/ M9T szokott lenni, amik szintén egy fokkal jobban sikerültek.
Itt vsz közrejátszik a tervezett elavulás, valamint, hogy az adatmentő cégeknek is legyen dolga... -
Kernel
nagyúr
válasz
Saltwater #41925 üzenetére
Vegyél egy túlfeszültség védelemmel ellátott hosszabbítót, és abba dugd be a külső hdd-t.
Elektronikailag, szakmailag ennek a javaslatnak viszont semmi értelmét nem látom. Ha valaki tisztában van a kapcsolóüzemű tápegységek működésével (de nem olyan szinten, hogy látott már olyat, hanem javít, tervez, épít ilyen áramköröket), van fogalma a túlfeszvédős hosszabbítókról, az nem ír le ilyet.
Villámlás másodlagos hatása következtében indukálódó túlfeszültség ellen védhet egy komolyabb elosztó. Simán a hétköznapi használat, normál feszültségingadozás szempontjából mintha ott sem lenne.
Villámlásnál is először a tápegységek primerkörében mennek tönkre alkatrészek, legtöbb esetben itt meg is áll. Durvább villámnál meg akármi elszállhat, ami ellen már a hosszabbító sem véd.
De nem a hosszabbítón fog múlni a szektorhiba, ne vicceljünk...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Saltwater #41833 üzenetére
Körülbelül úgy fogalmaztál, mintha én adatmentésre tettem volna valamilyen kártékony javaslatot.
Csakhogy, amiről én beszéltem, a merevlemez felülírása nem adatmentés.
Ráadásul valójában semmire nem tettem javaslatot, csak leírtam az én eseteim (erre való a fórum), valamint volt egy olyan szólásom, hogy azt a merevlemezt, a függő szektorral már felül kellett volna írni.
Márpedig ez így van, hogy azt a merevlemezt már felül kellett volna írni. Mivel senki nem hülye, törlés előtt persze lementi az adatait. Mi ezzel a probléma?
Függő szektorok eldöntésének ez a módja, hogy írástesztet kell rajta végezni. Nem pedig várni, hogy valami csoda történik, vagy tovább szaporodik. Ezáltal ellenőrizzük a HDD általános állapotát, kiderülhetnek dolgok, vészjelek is.
Úgyhogy nevetséges az egész, nem kellene ennyire hülyének nézni a fórumozókat. Aki nem ért hozzá, nyilván nem fog ilyesmivel foglalkozni. Mások pedig tudják, mit csinálnak.
Azt hiszem, be kellene vezetni egy újfajta fogalmat, a szakmai trollkodás fogalmát, itt a mai történet kapcsán.
-
RollingPotat
csendes tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
Saltwater #41702 üzenetére
Nyilván nem teljes érintkezésre gondoltam, de valami oka csak lehet, hogy épp az adatterület eleje készült ki, vagy más esetekben épp a közepén jelentkezik hiba.
A hozzászólásom végén röviden kitértem a szektorok elrendezésére, megismételném azt is, láttam már olyan sebességtesztet, amin tisztán látszott a tányérváltás középen.
Amellett nekem is vannak többtányéros HDD-k, ami a szokásos csökkenő sebességet mutatja, mint a képen is.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Saltwater #41694 üzenetére
Ennél a merevlemeznél a fejet kiteszi egy műanyag bakra. Amikor a bakról visszatér, a nagy sebességgel forgó lemezen keletkező légpárna elvileg megakadályozza, hogy a fej a lemezhez hozzáérjen.
Kérdés, mit mutat a gyakorlat? Ekkora nagy számú ciklusnál előfordulhat, hogy nem mindig sikerül olyan szépen a leszállás, ahogy azt elképzelték.
Ebben az esetben 1 db tányérról beszélünk, talán épp ezért keletkeztek hibák csak az adatterület elején.
Ha több tányér lenne, akkor a hibák lehetnének beljebb is (szoftveresen nézve).
-
King Unique
titán
válasz
Saltwater #41659 üzenetére
Igen, ott a pont.
Utólag nekem is eszembe jutott, hogy nagyon sok, szinte az összes médialejátszón, TV-n, set top boxon, vmi Linux alapú rendszert fut és azok másképpen kezelik. Windows pl. a RAW-ba sem képes "belelátni", de Linux és xy Live CD-k alatt akár azt is meg lehet nyitni. -
King Unique
titán
válasz
Saltwater #41628 üzenetére
Igen, ezt már többen is mondták itt a fórumon, kösz a megerősítést.
Bár hallani olyan legendákról is, hogy még a 35x Guttman felülírást is sikerült vkiknek visszaállítani "speciális módszerekkel", de nem tudom ennek mennyi valóságalapja van? De túlzottan nem kell vele átlagembernek foglalkoznia talán, ha a 3 betűs szervek hozzá akarnak férni az adataihoz, akkor hozzá is fognak...volt itt PH!-n is cikk, hogy már a HDD agyába, firmware szinten is betoltak nekik backdorokat.
Átlag felhasználásnál a lényeg, hogy ne csak sima törlést, vagy gyorsformázást csináljon a delikvens, hanem 1x(+) felülírást, aztán akkor a szervíz, vagy a leendő új tulaj már nem állítja vissza a kényes tartalmakat. -
dethroner
veterán
válasz
Saltwater #41432 üzenetére
Persze, van hely az adapteren kívül is, 1 venti van elől az adapter keret elején és így könnyű levegőt vinni rájuk. És tényleg majdnem legfelül van most a keret. Majd eljátszok vele, megpróbálom a lehető legalacsonyabb pontra rakni, csak ott meg útban lesznek a táp kábelei. De majd a hétvégén próbálkozom. Végső esetben a régi/hűvösebbnek tűnő samu vinyót kiveszem a keretből, és a 3,5-ös átalakítóba beleküzdöm mindenféle rezgés csillapító gumival
-
moonguru
őstag
válasz
Saltwater #41317 üzenetére
Szia!
"Low Level Format" ma már nem jelent mást, mint szektor szintű "0"-zást!
Régebben egészen mást jelentet!
Itt egy leírás róla:
Ami már is idejét múlt...
Az alacsony szintű formattálás (low-level formatting) létrehozza a lemezeken a szektorokat, tehát kialakítja a winchester lemezeinek felszínén, hogy a szektorok hol kezdődjenek és hol végződjenek – ez határozza meg, hogy a lemezeken hol lesznek majd tárolhatóak adatok. Ez a folyamat több órányi időt igénybe vehet, és következményeképpen a lemezen tárolt adatok – már amennyiben léteznek – megsemmisülnek. Az alacsony szintű formattálás nem csak egy partícióra, hanem a merevlemez teljes tárolásra alkalmas területére vonatkozik. Az alacsony szintű formattálást a winchester gyártók végzik, ugyanis nem megfelelő végrehajtása könnyen tönkretehetné a teljes merevlemezt. Az alacsony szintű formattálás után a merevlemez még nem alkalmas adatok (fájlok) tárolására; ehhez még magas szintű formattálás is szükséges. Az alacsony szintű formattálás bizonyos régi Pentium 1-es és korábbi alaplapok BIOS-ában rendelkezésre állt és működött is, míg a merevlemez gyártók be nem vezették azt, hogy az újabb eszközökön hiába futtatta le a felhasználó a low level format-ot, azt maga az eszköz szabotálta annak ellenére, hogy az látszólag - több órát igénybe véve - lefutott.
Inkább Low Level Erase lenne a helyes neve, mivel a formatálashoz már semmi köze sincsen!
-
westcoastog
veterán
válasz
Saltwater #41279 üzenetére
Akkor mehet ajtótámasznak.
Kétlem hogy kifizetnének a kürtnek százezreket visszaállításért.
Sebaj, úgyis laptopot akart venni a tulajdonos.Ez a fej letapadás mennyire jellemző? Vagy ennek van valami előjele amit mondjuk a hd sentinel is kimutat?
Asztali gépembe pár napos hgst noti vinyót vettem, eddig vinyókkal nem volt gondom soha, de azok mind 3,5-ösek voltak.
-
Tikakukac
titán
válasz
Saltwater #41032 üzenetére
Mi ebben a furcsa?
Hogy szerintem pár mázsa használt notivinyó ment át rajtam laptopokon keresztül és ilyet még nem pipáltam. A legjobb, hogy 2 szervizvezető sem, pedig azért láttak már ők is notihibákat és igazándiból náluk csak kisebb tudorok vannak a cégnél.
A furcsa továbbra is az, hogy nem fokozatosan romlott, hanem bebillentette a "lassú leszek tök indokolatlanul" flaget 1-esbe és kész. És mivel tudatos HDD-ről nem tudok, gondolom ennek oka van: szoftveres oldalról vagy hardveres oldalról.
Ez a hiba tipikus memhiba lett volna. Második nagyon erős tippem volt a HDD, csak annak lenne valami nyoma, hangos, kattog, pörög, égetően forró, bármi. Ez csak lassú. Ami rossz az hibás, nem pörög fel, szétesett, beázott, szektoros lett, elektronika halt le akármi. Csak idegel, hogy nem tudom mi a baja.
-
-
drumkiller
csendes tag
válasz
Saltwater #40041 üzenetére
kösz a csípős hozzászólásokat
azért ennyire kezdő nem vagyok, csak hátha lett volna tipp
mindenféleképpen leszedek róla ezt azt csak a fontosat. torrent. olyan nagy világ vége azért nem keletkezne
film, egy két zene album progik.
ui.: a datakiller a köv. drum&bass zeném címe, kösz
-
fungi
aktív tag
-
fungi
aktív tag
válasz
Saltwater #39928 üzenetére
Köszönöm, utólag vett tápja van, az akkut csak kb. havonta egyszer hajlandó tölteni /de ezt akku hibának tudtam be/
emiatt szinte mindig tápról üzemel a gép,
/most nem emlékszem hogy utángyártott, vagy használt eredeti táp lett megvéve/ sejtés szintjén megfogalmazódott már bennem is ilyesmi, de ez most segített. /Mobilrackban látszott hogy mikor serceg a Hdd akkor lassan, nehezen nyílnak meg pld. fényképek, mikor abbamaradt a hang, akkor egyből/
Köszönöm a választ! F -
mobbo
senior tag
-
Tappancs2001
senior tag
válasz
Saltwater #39619 üzenetére
Szia! Nem tapasztaltam semmi rendkívülit. Egy pár napja feltelepítettem az eltűnt meghajtón lévő Win 8.1 pro op. rendszer mellé a gépemben lévő másik 500 GB-os samsung meghajtó egyik partíciójára egy Windows 10 TP op. rendszert, ami alapértelmezett op. rendszernek állította be magát. Este mikor hazajöttem a melóból, a gépet bekapcsolva bootolási problémát jelzett a rendszer (egy fájl hiánya, helyezzem be a telepítő lemezt). Első blikkre újratelepítettem a Windows 10 TP oprendszert formázás után, arra a helyre, ahol eddig is volt. Azóta nem ismeri fel a rendszer az ominózus meghajtót.
-
bombadil
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- WD Red Pro 4TB 7200rpm Megbízható archiválás és biztonságos backup! 3év garancia
- WD Black SN770 2TB NVMe PCIe Extra gyors tárhely, friss vásárlás, 2év garanciával!
- Crucial P5 Plus 1TB NVMe PCIe Villámgyors rendszermeghajtó, 1 év garanciával!
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- Western Digital 3,5-es 3TB HDD-k
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest