Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
djstavross
tag
válasz mgTerminator #43699 üzenetére
Szia!
Biztosan állíthatom, hogy nem (csak) Win10. Én már végső elkeseredésemben váltottam W10-re W8.1-ről! Az alatt is csinálta. Végül is nem bántam meg (eddig). Én a drivereknek tulajdonítottam a jelenséget, ugyanis december elején frissítettem majdnem minden drivert még 8.1 alatt ami elérhető volt és megszűnt a klattyogás. Egészen múlt hét elejéig, amikor is frissítettem a HD5500-as driverét és éjjel újra elkezdte a klattyogást....Nem sokon múlt, hogy kidobjam az ablakon az egészet. Egyébként hónapok óta olvasgatom a különböző hazai és idegen nyelvű fórumokat a témában. 100%-os megoldást nem találtam. Most azt a variációt tesztelem, hogy az energiagazdálkodási beállításokban a HDD kikapcsolási idejét 240 percre állítottam. Valakinek pl. ez bejött. Ne kérdezd hogyan, de tegnap én is beállítottam és láss csodát éjjel egy klattyogást sem hallottam. Szóval most tesztelem ezt a variációt. Ha nem fog hosszútávon beválni megy fel quietHDD. Sok embernél ez jelentette a megoldást.
Összegezve, szerintem az energiagazdálkodási dolog nagyon el lett cseszve a W8 óta...
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz djstavross #43687 üzenetére
Nálam pontosan ugyan ez a hiba van! Csak van pár különbség... PL nekem Acer gépem van, és egy WD 1Tb vinyó volt benne, a jelenség ugyan ez, nyugalmi állapotban van és miután kikapcsol a kijelző folyamatosan ki/bekapcsolja. Na a helyzet az, hogy kicseréltem egy Seagate vinyóra ami alapból nem kapcsol ki, de ugyan ezt csinálja nyugalmi állapotban. Már kezdem azt hinni hogy a Win 10 az oka. Minden energiatakarékos faszság már ki van kapcsolva.
-
HagaNRG
őstag
válasz Smktrooper #43696 üzenetére
Lehet, de ha egy cég elad 25 formázott laptopot, akkor kötve hiszem, hogy erre nem figyelnének oda, ha annyira fontos lenne.
-
HagaNRG
őstag
válasz liksoft #43639 üzenetére
"Így igaz. Megkérdezni sem lehet?
Ha meg nincs meg az eredeti gazdája, nem lehet, hogy nem véletlenül van letitkosítva? A személyes adatok védelme is szóba kerül már ilyen esetben!"Nem, sajnos nincs lehetőségem megkérdezni, mert egyszerre 25 db leselejtezett céges laptopot vásároltam múlt évben és ezek közül került most ki egyetlen ilyen jelszóvédett HDD-s gép. (amire önmagában nincs is szükségem, mert hibás, de kizárólag a HDD az kellett volna)
-
dajkapeter
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kis gondom. Van egy egész régi lapim amibe van/volt egy 160-as sata vinyó. Szerintem sata1-es. Vettem egy 500-as sata3-as vinyót, gondoltam kicserélem. Nullára van dúrva az 500-as. Akitől vettem annál leteszteltük, sentinellel hibátlannak volt jelezve. Most kicseréltem a kettőt, gép bekapcs és emmit se csinál. Mi lehet az oka? Gondoltam dobok rá egy rendszert, de nem jön be a bios se. Ennyire satu lennék hozzá?
[ Szerkesztve ]
Ha írásommal megsértettelek akkor annak valószínűleg nem én vagyok az oka....
-
djstavross
tag
válasz djstavross #43690 üzenetére
Szóval készítettem képeket a HDDS-ről! Annyit már megállapítottam, hogy a felpörgés/leállás nem jó. Teljesen kezdő vagyok a témában. De ez a klattyogás nagyon idegesít. Jelenleg nem csinálja, általában inkább nyugalmi állapotban szokta csinálni mikor már a képernyő is elsötétül!
Ha jól gondolom, akkor a HDDS-ben az energiagazdálkodásnál ha átállítanám az értéket, akkor megoldódna a probléma, csak akkor mindig futnia kellene a háttérben a programnak. Ezért is kérdeztem, hogy a quietHDD megoldás lehet?
-
King Unique
titán
válasz Kolondrum #43688 üzenetére
Akkor a topikjában érdeklődj!
Szerintem nem kell annyira túlparázni sem, notivinyóknál eleve természetes jelenség a parkolás. Ha nagyon megszaporodik rövid időn belül, az a gond. Valamint a leállítások / felpörgések száma talán a kritikusabb, mert a mechanikát az terheli meg leginkább. De nálad a 372 | 1399 érték szinte semmi. -
A szakértőktől kérdezem, a fejpakolás mennyire valós gond? Mert notiból kivett HDD esetén ahol éveket ment mindenféle orvoslás nélkül, ott néha igen igen nagy százezres pakolásokkal találkozom.
Én mint a képen látható teszek ellene.djstavross! Pl energiagazdálkodásnál hdd ne kapcsoljon ki, akkor HDS-ben 254-re állítom az energiagazdálkodást. Sztem pakolgat. Lást mire gondolok linkelt kép.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
djstavross
tag
Sziasztok!
A kb. fél éves ÚJ(!) ASUS notimba HGST HDD van. A problémám az lenne, hogy már hónapok óta főként nyugalmi állapotban "klattyog". Olyan mintha felpörögne, aztán leállna. Ezt általában éjszakánként tapasztalom mert erre a kattogásra ébredek fel, természetesen ilyenkor a képernyő kikapcsolt állapotban van.
HDD Sentinel szerint 100%-os. Már kipróbáltam azt is, hogy az energiagazdálkodási beállításoknál beállítom, hogy "SOHA" ,de akkor is csinálja.
Nagyon idegesítő. Tudtok valamilyen megoldást?
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Win7 újratelepítésnél a hdd-m 3 particiója közül az egyik eltünt...
Ez hogy lehet?
És újra lehet particionálni a hdd-t? A rendszer ssd-n van! -
liksoft
nagyúr
Valószínűleg íróáramköri hiba, és leálláskor hazavágta a gyári adatok egy részét is. (95%) Az ilyen drive mentése csak adatmentéses eszközökkel lehetséges. Valóban, otthon csak fizikai sérüléssel semmisíthető meg.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
-
Jazz
veterán
válasz King Unique #43678 üzenetére
Lemezek leállásának akadályozása mire vonatkozik? Egy HDD-n belül van több lemez. Ekkor *-ot kell bejelölni és akkor az egész HDD-re vonatkozik? Az én esetemben mit kell beírni? (előző hsz. link).
Szerk.: Már időközben meglett. Lemez alatt a meghajtó HDS szerinti #* besorolását érti. #0=SSD. #1=HDD. -.-
Amúgy látszik. Legfelül a fejlécben....
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
King Unique
titán
Üdv!
Ez hivatalosan nem a fejparkolás átállítására való, csak az energiatakarékos módot kapcsolja ki és állítja max teljesítményre, aminél elvileg nem / nagyon keveset parkol. De, hogy ez xy HDD-nél mennyire működik, megjegyzi / nem jegyzi a beállítást, az már más dolog. Teljesen átállítani firmware szinten pedig csak a WD-nél lehetséges. Ha nem működik, akkor a leállítás akadályozása is mérsékli [link]. Amúgy nálad nem magas különösebben se a leállítások száma, se a fejparkolásé. Nekem is van HGST Travelstar 7K1000, amit külső USB-s házban használok, de én nem foglalkozom ezzel a parkolósdival... Persze attól te még odafigyelhetsz rá.
-
Jazz
veterán
válasz King Unique #43547 üzenetére
Sziasztok!
Fejparkolást HDS-ben (Fejlett energia gazdálkodás) hiába állítom 254-re [link], nem marad ott véglegesen. Újraindítom, még jó. Elteleik fél óra, lecsekkolom, és már megint visszaáll 128-ra.
free your mind
-
Vangelis
félisten
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Am2-es masina és szeretnénk bele tenni egy 1tb-os HDD.t
Pénteken meg is jött egy kék WD 1TB-os. Berak telepítő csak 33MB-osnak látja.
.... hmmm bios-ban is és másik gépben, sőt usb.-n is ezen méret fogadott.Ok hát lehet xar.
Ma jött egy seagate 1tb-os hdd és a jelenség ugyanaz.
A gép a 750 /250/ 160 as vinyókat gond nélkül látja....
Van valakinek valami ötlete?
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
King Unique
titán
válasz nindzsavagyo #43670 üzenetére
Hi,
Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben topikban érdeklődj!
-
nindzsavagyo
tag
Hali
Érdeklődnék tapasztaltabb kollégáktól hogy egy Western Digital Blue 5000AAKS (00V1A0) típusú merevlemezen a parkolást ki tudom-e kapcsolni.Nagyon zavar hogy pont akkor áll le amikor indítanék róla valamit az összes indulás/leállás száma ezért elég nagy.Egyébként 100/100-as.
Másodlagos meghajtóként használom nincs felosztva csak adat tárolásra és játékokra van fenntartva.A rendszer egy ssd-n van(ocz agility3 120g)
Az alaplap Gigabite H81M-s1 a bios frissítve F7-re ha ez számít valamit.
Köszönöm -
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43668 üzenetére
Szia!
Akkor marad az a megoldás, amit ajánlottál. Köszönöm a segítséget.
-
King Unique
titán
válasz ariel96 #43665 üzenetére
Az ilyen toldás nem feltétlenül az igazi és jobb egy kábellel megoldani. Elsődlegesen a normál Y kábel javasolt, max 1 méteres hosszal. Aztán, hogy ezt, vagy a másik megoldást választod, az már rajtad áll.
(#43667) mgTerminator: ja, hát ennyi leállás-felpörgetés valóban sok. Nálam az adott notiban 354 nap üzemidővel van 4000 körül, pedig sokszor van alvóba téve. A leállítás akadályozása talán használ, illetve a wdidle3-ban is lehet játszani kell az értékekkel. Nem minden WD-nél vált be a 300-as érték, vagy a Disabled.
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
válasz King Unique #43666 üzenetére
Na szóval, a leállás 14k, a parkolás 20k.
A fejlett energiagazdálkodást próbáltam, sehogy sem működik. A lemezek leállításának tiltását most próbálom, eddig úgy néz ki talán jó... Igen, mert mintha 3 másodpercenként csinálna valamilyen lemezműveletet. Most USB rackben van és látom hogy 3 másodpercenként villog, előtte meg nem villogott ennyit.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz mgTerminator #43664 üzenetére
Ja igen, mert ezek az SATA3-as, X-es végű Blue modellek a motort is szeretik leállítgatni. Most, ha a 193-as fejparkolás 14700, az nem kevés, de nem is sok. Viszont, ha a 4-es Start/Stop Count annyi, az elég sok...
Amúgy lehet tiltani HDS-ben a lemezek leállásának akadályozásával [link], vagy az APM átállításával [link]. Utóbbi csak a fizetős verzióban működik."Ja és mi van ha eléri a 600.000-et? Megáll és kuka?"
A kezdeti 200-ról lemegy az érték a 0-ás küszöbre és utána elvileg meghibásodhat. De nem feltétlenül. Mutattak már nekem olyan 2,5" 640 GB WD Blue-t, ami notiban volt 600.000+ értékkel. Viszont HDS szerint 100/100 és nem volt vele semmi gond. Ugyanúgy a 3,5" Green esetén, aminél 300.000 a limit, volt akinél több mint a duplájával is hiba nélkül ment.
Persze nem erre kell játszani és inkább korlátozni/ átállítani célszerű a parkolást, ha nagyon megszaporodik! Valamint a fentebb linkelt topikban érdeklődj, ott tudnak segíteni wdidle3 témában![ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43657 üzenetére
Szia!
A Delock féle "Y elosztó" nekem szimpatikusabb, mivel így nem kell a külső HDD-knél ki-be ...
-
mgTerminator
veterán
válasz King Unique #43663 üzenetére
Így van! Viszont itt a tányér is teljesen leáll, tehát nem csak parkol. És idegesít, már csak azért is mert játék közben is lazán megcsinálja, sőt, ha nincs használatban a gép, kikapcsol a kijelző, akkor folyamatosan ki/bekapcsol, és nem 8 másodpercenként, hanem felpörgeti a tányért, de az még fel sem pörög, de már leállítja, még meg sem áll de már indítja és ezt folyamatosan amíg meg nem mozgatom az egeret. Nekem 44 nap és 14700 az indulás száma. Nekem is sikerült átállítani, de ugyan úgy viselkedik.
Ja és mi van ha eléri a 600.000-et? Megáll és kuka?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz mgTerminator #43662 üzenetére
Kikapcsolás alatt gondolom a fejparkolást érted, ami miatt HDS-ben növekszik a 193-as attribútum értéke. Enyémbe is WD Blue (WD5000BPVT) van, ami pár év után 49.000-nél jár, de én nem foglalkozom vele. Eleve 600.000 a gyári limit, ami még messze van. Tiedben WD10JPVX lehet, ami talán kicsit intenzívebben parkol. Ha aggaszt a dolog, akkor Kritikus hiba a Western Digital Caviar Green merevlemezeiben topikban érdeklődj! 2,5" WD Blue-nál eddig többen is sikeresen át tudták állítani a fejpakolást.
[ Szerkesztve ]
-
mgTerminator
veterán
Sziasztok! Vettem egy notit és volt benne egy WD Blue 1Tb-os vinyó. Olvastam róla hogy van benne energiagazdálkodás meg minden, van rá program amivel lehet állítani a 8mp-es kikapcsolást, de hiába csinálok bármit, ugyan úgy kikapcsol, sőt, HD Sentinelben is hiába állítom vagy kapcsolom ki, ugyan úgy viselkedik. Van rá valami megoldás vagy ha jót akarok magamnak akkor csak adattárolásra kell használjam?
-
King Unique
titán
válasz liksoft #43660 üzenetére
Igen, előfordulhat akár ilyen is. Meg az szívás még, ha bizonyos csatlakozásszám után kicsit megkopik az érintkezők felülete. A Type-A csatlakozó utána nem illeszkedik szorosan az aljzatba és elég egy minimális mozdítás neki, hogy eldobja a kapcsolatot. Nekem pont a My Passporthoz mellékelt gyári kábel csinál ilyet, olyankor a Windows is kifagy tőle és csak gép kikapcsolás, kábel kihúzása segít. Utána meg csak reménykedek, hogy ne legyen RAW... Érdekes, hogy egy 2,5" külső ház ugyanilyen típusú kábelével meg teljesen stabil, jóval szorosabban illeszkedik az aljzatba és akár a gépet, külső vinyót is mozgathatom. Nem tudom, hogy ezt biztosan a "kopás" okozza-e, felületi oxidáció, vagy egyes gyártók nem tartják be rendesen a szabványos méreteket, passz...
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #43659 üzenetére
Évekkel ezelőtt próbáltam. Lehet, más gyártó, és először jó volt. Idővel vált instabillá. Okozhatta érintkező oxidációja, de hibásan préselt és öntött csatlakozó is. Az is lehet, hogy rossz szériát fogtam ki. Viszont azóta ha tehetem WD 30 cm kábeleket használok, azok bírják nálam. Vagy szétszedem és forrasztom.
-
King Unique
titán
válasz liksoft #43658 üzenetére
Üdv!
Kipróbálták már innen a fórumról többen is ezt, de nem panaszkodtak különösebb hibára. Azért is mertem felhozni, hogy akár ez is megfelelhet. Persze attól még elhiszem, hogy nem az igazi és köszönöm, hogy megemlítetted. Én eleve nem is szeretem több kábelből összetoldani, jobb inkább 1 db, normális kábellel megoldani.
-
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #43657 üzenetére
Szia!
Nekem a csak Y elosztó nem jött be. Az érintkezők átmeneti ellenállása többet rontott mint a dupla port javított. Ezen kívül az is kérdéses, hogy a két USB szeparált-e egymástól, vagy olyan mint a hátlapi "egy kocában két aljzat". Ugye régebben írtam, hogy ilyent használva a drive-om felpörgött, leállt, felpörgött, stb... Viszont ugyanitt ugyanaz Y nélkül indult. Vagyis az áramkorlátozása annak a csatornának nem volt független egymástól. Na ezek után legyen okos akár a "szaki" is, nemhogy a felhasználó.
-
King Unique
titán
válasz ariel96 #43652 üzenetére
Szia!
A WD My Passport Ultra Metal külső vinyón USB 3.0 Micro-B aljzat van [link], így olyan Y kábelt kell venni. Az általad nézetteknél az első kábel Mini-B típusú van, ami alapból nem jó. A Delock féle "Y elosztó" viszont már ok, ha az eredeti kábelt megtoldod vele. Vagy veszel USB 3.0 Micro-B Y kábelt, amit akár eBay-ről is be lehet szerezni még olcsóbban.
Illetve ne legyen túl hosszú, egy 1 m-es elég. Az Y kábel fővonalát bedugod a korábbi ábrán jelölt "USB2" portba, a kiegészítő tápkábel meg mehet az "USB1" jelölésűbe. Az USB feszültséggenerátorként viselkedik, vagyis feszültség ~állandó, áramerősség változó. Bár a szabvány megenged 5% éltérést, tehát 4,75 - 5,25 V között lehet. Y kábeles megoldásnál összeadódik az áramerősség, de nyilván csak annyit fog felvenni a periféria oldal (külső HDD), amennyire szüksége van.
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43621 üzenetére
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
van egy új Sharkoon Quickport XT USB 3.0 v2 dokkolóm,melyet a következő konfigba dugva szeretnék használni:
Asrock z97 OC Formula,i7-4790k,2x4gb gskill 1866 ram,adata sp900 premier pro 120gb rendszernek-rajta Win10 pro,wd20earx,samsung 830 128gb ssd.
Van 2 hdd-m(Seagate Barracuda 1TB ST31000524AS,Seagate 500GB ST3500410SV) melyekre ha file-okat akarok rámásolni akkor 5-10 mp után belassulnak majd kifagynak de úgy ,hogy el is veszti az intéző a meghajtót,de mindezt csak a dokkolóban műveli.
Ez a 2 hdd satán alaplapra dugva,és másik gépre dugva a dokkolóban is jól működnek(bár azon a laptopon win7 van).A dokkolóba dugva bizonyos hdd-k működnek rendesen mint pl:
-WD20EZRX HDD
-Samsung 830 128GB SSD5gb-nál nagyobb video file-okat próbáltam másolni,a kisebb képeket gond nélkül viszi.
A másolást 110 MB/S sebességgel kezdi majd hamar lehullik 0-ra és onnan vége a dalnak.A dokkolót már próbáltam az összes USB 3.0 porton az intel és az asmedia1074 portokban is,és megnéztem az aidában hogy usb 3.0-ként használja.
Nincs ötletetek hogy mi a mennydörgős ménykű ütött belé?
előre is köszi[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Lui76
őstag
Sziasztok !
Nálam az a gond hogy a nemrég rakott rendszerem (W10) nagyon belassult, egy-egy program megnyitása
elhúzódik akár fél percre !
A napokban volt gép magától kikapcs probléma(talán tuning miatt ) , tápot garira bevizsgáltani elvittem,Tuning visszavéve, most a régi tápom dolgozik de lehet hogy kapott a winyó is egy löketet ?- most próba képp partíciók között másoláskor leesett pár Kb/s-re is a sebesség !
HDS 98% ot ír , azt írja van 4 gyenge szektor.
(korábban biztos hogy nem írt ilyent. Néha volt telepítve a HDS.
500Gb-os WD winyó (5001AALS)Rakjam újra a wint esetleg megoldás lehet?
www.kezmuveskeramia.hu
-
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43644 üzenetére
-
Erwinke
aktív tag
Hello. Vettem egy WD-green-t(WD10EZRX). Rászúrtam a gépre meg minden kikapcsoláskor(tápot is kikapcsoltam). Aztán bekapcsoltam a gépet és csak kattogott meg nyekergett. Mi lehet gond? Reklamáljam meg inkább? Mert lehetséges. Egyik ismerősöm azt mondta, h win7 nem ismeri fel csak azért. De mai HDD-nél lehetséges ilyen? Kösz előre is!
-
King Unique
titán
válasz marilllyo #43648 üzenetére
Üdv!
A javítást mindig feldobja csatlakoztatáskor, vagy te magad futtatod le külön a CHKDSK-t [link]? Amúgy óvatosan kell használni, mert a Check Disk okozhat adatvesztést is [link]. Továbbá akár be lehet állítani a rejtett fájlok mutatását, illetve a külső meghajtót saját tulajdonba venni az adott rendszeren [link]. Valamint nem ártana ránézni a meghajtó állapotára egy HDS programmal.
Valamint rendesen le szoktad választani Windows tálcán a hardver biztonságos eltávolítása opciót használva a külső meghajtót? Odafigyelsz a stabil USB tápellátásra? Mert, ha nem, akkor ezek hiánya sem tesz éppen jót neki és okozhatnak hibákat...[ Szerkesztve ]
-
marilllyo
veterán
Srácok!
Lenne egy problémám. Van egy 2,5"-ös noti hdd-m amit külső vinyóként használok. Az utóbbi időben elkezdett olyat csinálni, hogy ha a munkahelyemen rámásolok valamit azt itthon nem látom. Kell csinálom egy "hibaellenőrzést és javítást a hdd-n" majd ezek után már ott lesz a file amit rámentettem.
Ha én itthon rámentek bármit az rajta van frankón.... Viszont ha a munkahelyemen más adathordozón matatok azzal sincs probléma.
Mi a véleményetek a dologról?!
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
Imy
veterán
válasz Elektrikus #43646 üzenetére
milyen infó kell még? Megnézem, ha tudom. De eddig lehetet róla és rá másolni, és látszik, hogy drasztikusan csökkent.
-
-
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43625 üzenetére
Az az igazság nem rágtam át magam rögtön a "Felhasználói kézikönyvön". Láttam, van 2db USB bemenet, gondoltam mindegy melyikhez csatlakoztatom a külső vinyót, az elsőt választottam, de a HDD-t nem látta a lejátszó. Ezután megpróbálkoztam a másik lehetőséggel.
Sehol nem találok arra vonatkozó információt, hogy a két USB port nem egyenrangú. ( Csak ennyit találtam: "USB HDD csatlakoztatásakor használja a megfelelo USB portot (USB2)".)
[ Szerkesztve ]
-
feka001
csendes tag
Segítség kellene!
Az lenne a gond, hogy tesóm merevlemezére másoltam egy csomó adatot. De mikor visszarakom az ő gépébe nem látszik semmi. Volt olyan hogy még mindig megvolt a szabad helye. Volt amikor már levonta a szabad helyet, látszott 1-2 mappa de üresek voltak. Visszarakom a gépembe ott meg megvan minden.
Ha 1db ikont másolok az se látszik az ő gépén.
Windows 8.1 enterprise és proFontos lenne a segítség! Köszönöm!
-
-
Rakeem
aktív tag
válasz King Unique #43611 üzenetére
Vadi új. Én bontottam ki és üzemeltem be. A teljes sztori az, hogy két részre akartam particionálni.
Az első másfél terrás rész létrehozása után esett "szét". Lett egy 1,5 terrás, egy 0,5 terrás és egy 3/4 terrás rész. A másfél és fél terrás terülttel tudtam babrálni, de a maradék 750 giga fekete folt lett.
Ekkor gondoltam, hogy megszüntettem a partíciókat és neki futok újra. Na onnantól csak annyi lett hogy a 2 gigás résszel matathattam a maradékkal nem.És eszembe sem jutott, hogy valamiért nem GPT-ben van. (Pedig nem egyszer és nem kétszer klikkeltem rá jobbal és láttam a GPT konvertálási lehetőséget. Csak az agyam nem kapcsolt. )
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb 4 eves WD 1,5TB-os külső vinyóm (külső tápos) és most olyan hibajelenség lépett fel, hogy lassítja az egész rendszerem ha be van dugva USB-vel a gépre. Megnéztem mindenféle winyó diagnosztizáló progival, ott nem mutat hibát!
Van ötletetek, hogy mi lelhette? El lehet szerintetek ezt adni (persze hibásként, becsapni senkit nem akarok)?
Köszönöm a véleményeket! -
milszab
senior tag
Adat tárolásra használok egy Hitachi vinyót, mobile rack-ben. Ha bekapcsolom folyamatosan morog, mintha töltene vagy nem tudom. Ez mi lehet vagy mitől lehet szerintetek?
-
liksoft
nagyúr
válasz vgyuri #43626 üzenetére
Szia, ez az ábrán láthatót tudja. Jogos a lassulás, ugyanis arányosan kevesebb szektor van belül mint kívül. Így az elején gyors, onnan lassul, hiszen a fordulatszám adott. A GPT 2+ TB esetén kötelező. 2TB vagy alatta mindegy.
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Jelszóval védett HDD-t milyen módon tudok formázni és használatra bírni?
Külső rackes formázás nem megy, ha pedig a notiban van a hdd, akkor már alapból a BIOS is password type in üzenettel kezd.Köszi!
-
őstag
Sziasztok, sebesség tesztet futtattam a wd 20 ears (advanced format drive) hdd-n, és a 4k írás-olvasás nagyon lassú, hasonló az itt található tesztekhez [link]
Windows 10 készítette a partíciókat, 2048-tól indul az első és a többi is ennyivel osztható, particionáló programok szerint aligned, a rendszer szerintem nem lassú. Érdemes lenne 4096-tal osztható számokkal indítani a partíciókat? Wd oldalán lévő advformat programra szükségem van?
Mbr-ről áttérjek Gpt-re? Max 2 felé vannak osztva a hdd-k, 2 tb-os a legnagyobb, ekkor is lenne előnye? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
King Unique
titán
válasz ariel96 #43624 üzenetére
Igen, de az csak egy dolog, hogy abba kell csatlakoztatni a leírás szerint. Viszont a kép alapján csak 5 V | 500 mA áramot tud [link]. TV-ken meg direkt megnövelt áramerősségű HDD 5 V | 1 A USB 2.0 portok vannak 2,5" külső merevlemezekhez [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz ariel96 #43622 üzenetére
Ha beadod garanciális cserére, akkor nem is feltétlenül kell, hisz ez is bizonyítja a hibát. Persze, ha van rajta valami egyéb fontos / privát adat, azt előtte mentsd le / töröld le! Illetve a WD toolban is van törlési lehetőség, de az az egész meghajtót törli. Továbbá lehet a gyenge / hibás szektor pont azt a területet érinti a lemezen és azért problémázik.
Amúgy én Windowsnál Unlocker progival szoktam ilyen fájlt, mappát törölni, de már sajnos van benne PUP, amire az AV-k beriasztanak. Igaz telepítéskor ignorálható.
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
Még azt nem említettem, hogy ezen a külső vinyón van 2 MKV fájl, amit, nem lehet megnyitni, de törölni sem. Próbáltam több progit, de semmivel nem tudom törölni.
-
King Unique
titán
válasz ariel96 #43619 üzenetére
Üdv!
Ha dedikált külső HDD port, mint a TV-ken, akkor jó lehet, de az áramértékek a fontosak. Viszont a kép alapján ezen a lejátszón 2 db 500mA-es port van, ami határeset. Ilyenkor eleve adná magát az USB 3.0 Y kábel és akkor máris stabilabb lehetne a tápellátás 2 portról.
Ha a lejátszással, fájlok megnyitásával gondok vannak, + még a gyártói tesztprogram is hibát dob, akkor ezeket megemlítve talán elég lesz a garanciális cseréhez. A másik gépes esetet, meg nyilván ne!
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz King Unique #43595 üzenetére
Szia!
Ennek a lejátszónak (Panasonic DMP-BDT465) 2 USB portja van. Az egyik való a külső HDD-hez (max. 2 TB). Remélem a garanciánál figyelembe veszik, hogy "eldobálja" a kapcsolatot, lejátszik 2 percet, és annyi.
PC-vel több MKV fájl meg sem nyitható.Kicsit aggódom, mert tudom, hogy az én gépem csapta meg a vinyót, lelkiismeretfurdalásom is van miatta. (Viszont most anyagilag úgy állok, hogy nem tudok vásárolni mostanában semmit.)
-
liksoft
nagyúr
válasz ariel96 #43617 üzenetére
Szia!
Az alacsony tápfeszültség esetén képes hibásan írni a drive, de nem jelzi vissza a felíráskor. A zajos tápellátás szintén gond. Ezért szokták ajánlani, hogy az alaplapra forrasztott, legtöbb gépnél hátul lévő USB3 portot használjuk csak HDD üzemeltetésére. Az USB2 határeset, előlapi port meg ami belső kábellel csatlakozik, egyenesen kerülendő, mert egy használat során is hazavághatja a HDD-t.
-
ariel96
aktív tag
válasz varmi2 #43593 üzenetére
Szia!
Ez a külső merevlemez 2,5"-os, a gépből kapja az áramot. Úgy néz ki, ennek a gépnek rossz a tápegysége. Úgy gondolom a külső HDD a kelleténél nagyobb áramerősséget kapott, ez okozta a vesztét. - Több MKV fájl nem játszható le róla számítógéphez csatlakoztatva sem.
A gép saját merevlemezének is magasabb hőmérséklete, az alaplap, CPU, GPU hőmérséklete is magasabb.
A másik ugyanilyen HDD szerencsésebben megúszta, arról simán megy a lejátszás az asztali lejátszóval.
Mivel érvelhetnek a szervízben, ha cserét kérek?
-
szabacsik
őstag
Helló. Egy külső vinyó ketté van partícionálva fele fat32 másik fele ntfs. Az ntfs részről szeretnék még áttenni a fat32 részre pár gigát. Régebben ajánlott is valaki egy free progit ami magyarul is tudott azzal sikerült. Nem tudja valaki a progi nevét vagy akár mást amivel megoldható?
/\____/\
-
oszi666
őstag
válasz oszi666 #43612 üzenetére
Elnlzlst még annyit, hogy a lemezkezelésnél azt írja, állapot: kifogástalan, és elsődleges partíció. Formázni innen sem lehet, nem-gyors formázással sem. Fájlrendszer: RAW
Ezt a lemezt adattárolásra használnám: mérési adatok melóból, film ilyesmi[ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
oszi666
őstag
Sziasztok, lenne egy formázós problémám, laikusként teljesen elakadtam.
Dell Latitude E6430 win10-be szeretnék másodlagos meghajtónak betenni egy Hitachi HDD-t, optibayyel. A gond a következő: nem tudom formázni és emiatt nem tudom használni se.
-HD sentinel szerint 100% kondícióban van, viszont azt is írja, hogy státusz: nincs lemez a meghajtóban (???). Plusz a napló résznél van egy ilyen bejegyzés: ultra ATA Error Count 39614->39877. Self-test után kiír egy ilyet: vezérlő által hardver=szoftver reset miatt megszakítva
-Az intéző felismeri, kilistázza helyi lemez d-ként. Amikor bármit szeretnék vele csinálni, közli hogy formázni kell. A formázásra rábökök, de sose indul el. A csík ami alul mutatná, hogy hol tart a dolog el se indul. (konkrétan 10 óra után sem, itthon hagytam bekapcsolva a masinát egy napra.) Ez történik 10ből 8szor. A másik két alkalommal közli a gép, hogy valamiért nem tudja formázni, hibakód vagy ilyesmi nincs.Hogy tudnám életre kelteni?
Előre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
King Unique
titán
válasz Rakeem #43608 üzenetére
Használtan vetted valakitől és vsz ő törölte a partíciót?
Csak mert egy gyári külső merevlemez alapból partícionálva van, ekkora méretben GPT, vagy 512 bájt szektorméret machinálással MBR-nek mutatja az OS felé [link]. Ha nálad gyárilag ilyen volt, az elég nagy gányolás a gyártótól... -
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Egy érdekes jelenségbe ütköztem. Vettem ma egy Maxell Tank 3 terrás külső vinyót.
Beüzemeltem és a windows lemezkezelője EZT mutatja. Egy 2 terrás és egy 3/4 terrás darabnak látja. Összevonni nem tudom őket, a nagyobbik darab kötetté alakítható, majd formázható, de a kisebbik darabbal semmit nem tudok csinálni.Valakinek valami ötlete van?
-
Doky586
nagyúr
"Nem létezik feltörhetetlen dolog..."
Az ssd-n levő AES256-ot azért még nem törik fel.. de ez itt offFirmware frissítgetés meg hogy jön ide?? ATA jelszó híján másik gépben még a bios se fogja felismerni azt az ssd/hdd-t, firm frissítést se tudsz csinálni, se semmi mást..
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
-
Doky586
nagyúr
-
frzsombor
csendes tag
válasz liksoft #43599 üzenetére
Köszönöm a választ! A VHD lehetőség nem is jutott eszembe, és ez az "egy fájlos backup" elég jól is hangzik. A gond viszont sajnos az, hogy nem csak saját, általam kiválaszott fájlokat szeretnék titkosítani, hanem a használt programok adatait is (böngésző cookie-k, session-ök, mentett ftp jelszavak, stb), ami szerintem így nem kivitelezhető, csak a "C" titkosításával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- WD My Cloud Mirror Gen2
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest