Új hozzászólás Aktív témák
-
-
luw2win
őstag
Nem tom nem vok benne a hdd témába de ugy tom h a SMART az a biosba van.Namost én utánnanéztem és sehhol semmi. nem találom MSI K8N alaplapom van.
Esetleg más neve lehet?
Kösz -
liksoft
nagyúr
válasz
::Trunks:: #4093 üzenetére
Nem. De jó lenne menteni a fontos adatokat.
-
::Trunks::
senior tag
válasz
liksoft #4091 üzenetére
ezt írja:
A lemez felületén található 308 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
A lemez felületén található 103 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.gondolom ez nem jelent túl jót.
ezzel a progival javítani is lehet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
::Trunks:: #4089 üzenetére
SMART mit mond? Pl: HDSentinel.
-
senior tag
válasz
::Trunks:: #4088 üzenetére
vagy egy Format segítene?
-
senior tag
Problémám van segítsetek kérlek. Adott egy SAMSUNG 80gb os ATAs vinyó.minden pista indítás elött ilyen "szektorhibaellenőrzést" csinál.tegnap megvártam h befejezze ez 30min volt
és nem lett semmi.egyszer csak megállt.onnan már csak a reset segített.hogyan oldjam meg?előre is köszönöm.
-
cucclee
tag
Ok .köszi ,még valszeg várok a reinstallal amíg az öreg maxtor teljesen el nem romlik ,mert nincs kedvem most telepítgetni.
-
luw2win
őstag
UP még vmi a 4052re??sürgös lenne plz!
-
ciry
őstag
Egyet egyet kattan, kerreg a vinyó
Kérdésem:MIJJÉ? -
liksoft
nagyúr
válasz
Intelligencs #4071 üzenetére
Telepítéskor F6-nál driver nem kéne neki?
Van olyan, hogy az alaplapi BIOS és a winyó nem 100%-ban kompatibilis egymással. BIOS frissítés vagy másik csatornára tétel időnként tud segíteni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Flash (The Original) #4060 üzenetére
Nagyon kicsi az esélyed. Hűtés mellett esetleg panelcserével ha az a hibás.
-
tekercs
csendes tag
válasz
Intelligencs #4071 üzenetére
rossz a wincsi
widd vissza
ez a hd 501 sorozat elég balul sikerült
nekem 4 ből 2 is rossz volt
500g-s
sp sorozat a legjobb
de az csak 250 ig van
pl sp2504em van vagy 6 darab és kiválóó -
Vettem egy HD501-es, 500 gigás Samsungot. Nem tudom rá felinstallálni Windows-t. Nem megy fel.
Ha beteszem rack-ben a jelenlegi Windows-om mellé, akkor faszán működik, tudok rá fájlokat másolni, meg minden. De ha erre akarom installálni a Windows-t, akkor el is kezdi a telepítést, felmásolja a fájlokat, de utána kiírja, hogy hibás rendszerlemez. Próbáltam másik Win telepítővel, azzal is ugyanez. Én már legalább százszor installáltam Windows-t, de ilyet még nem basztam...
Valakinek valami ötlet?
-
]Phobos[
senior tag
Üdv!
Vettem 1 200-as WD-t ( PATA ). A problem, h BIOSban látja a 200GB-ot, de a Win csak 130-at kezel!
Most mi a rák van? Amúgy lehet alaplap, mert a bios 2.8GHz-t ír ki, a Win meg 3.2GHz-t( annyinak kell lennie )?
THX!
-
cucclee
tag
hello!
Feltettem a wint az új winyóra (wd caviar se raid) és amikro mindkét winyó be van kötve (wd+maxtor) akkor tud bootolni a gép a wd merevlemezről ,meg a rendszerváltómenü is megjelenik. De ha a régi winyót kihúzom akkor nem. Pedig a merevlemezt látja a bios és first boot-ra van állítva a hdd ,de nem bootolrá. Nem értem ,mert kettő merevlemezzel mindkét winyón lévő win megy. Ötlet? köszike
-
Horbal
őstag
Hát a kurva annyát,
Most betettem a beszerelő sínek meg a HDD közé minden rögzítési ponthoz egy-egy szilikon alátétet de ha nagyon figyelem még így is hallom...De nem is ez a baj, hanem, hogy ilyen szakaszosan csinálja, mintha nem lenne egyensúlyban a tányér vagy mittom én...
Seagate-et kellett volna vennem lassabb de legalább nem búg...
Ja a ház lábai alá meg bringa belsőből vágtam alátéteket...az is segített valamit...
Most vegyek még akusztikai szigetelő anyagot, hát a faxomat... -
Horbal
őstag
Sziasztok,
Furcsa jelenséget vettem észre egy új Samsung 250G-s Sata II-es vinyónál.
A vinyó vibrál nem túl erősen de vibrál, ráadásul nem folyamatosan, hanem kb így (ez most vicces lesz nem röhögni): Brrr....Brrr....Brrr...Brrr... szal ilyesmi. Nem kerreg, nem melegszik, smart rendben minden rendben de rohadt idegesítő mert pont olyan frekin csinálja, hogy meg lehet tőle bolondulni...Most vettem SFlex ventiket szal most ez a rohadék a legzavaróbb a gépben...
Valaki tapasztalt hasonlót...?
Garis probléma ez vagy nem...?
Okozhat ez meghibásodást később...?(Azért vettem samut mert mindenki dícsérte erre ez van
)
-
ciry
őstag
Egy megszakított letöltés óta folyamatosan(halkan) kerreg egyet-egyet a vinyóm (satás 80 Gb-os Samsung), mintha az óra járna és vegyítve kerregéssel.
Kérdésem:? -
Flash (The Original)
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: a 120 gigás maxtor winchesterem elkezdett kattogni, majd néhány újraindítás után már el sem indult. Ezután vásároltam egy újat, amire fel is raktam egy új rendszert. Slave-ként ez felismerte a korábbi még mindig kattogó vinyót és sikerült is lementeni róla néhány giga adatot. Ez után viszont nem sikerült életet lehelnem bele, bootoláskor még látja a rendszer, ellenben a windows betöltésekor - még parancssoros esetben sem - hajlandó a gép elindulni, ha bent van a rossz winchester.
A kérdésem: van e rá mód hogy házilag az adataimat lementsem, és ha igen akkor mi az?Előre is köszönök minden segítséget!
Mindenkinek kellemes ünnepeket! -
M.W.H
aktív tag
Helo
ha véletlen van valakinek egy pont ugyanilyen seagate barracuda nyáklapja:
barracuda 7200.9
160Gb
s/n: 5LS13114
ST3160812A
p/n: 9BD032-301
firmware: 3.AAD
data code: 06237 site code: WU
CSO:0719-6azt szivesen megvenném
-
luw2win
őstag
kb annyi volt h félreforditotta a gépem és a monitoron ilyen szines ?-ek meg nagy csomo karakter rózsaszintől-a kékig minden szine volt aztán nem tudott bebootolni 1ikről se.És a biosnál is befagyott... ennyi bővebben nem tom leirni.
Mit lehet tenni?....káromkodni -
törölt tag
Hello
bocs kicsit offtrotyik lesz: igaz az hogy a folyamatos torrentezés-fájlcsere sokkal hamarabb tönkreteszi a hdd-ket mint az átlagos windows-használat? Mivelhogy torrentnél állandóan és egyidejűleg párhuzamosan megy olvasás és írás. Vagy ez csak urban legend?
-
luw2win
őstag
Hali!
Lenne 1 problémám öcsém(mivel vettem 1 zalman vga hütüt és világit -.-)ezé félrerforditotta a gépet és ugye müködött tehát 3 vinyom oda lett.Reménykedtem 1 enként kiprobáltam de semmi, semmit sem ismer fel és számomra nagyon fontos adatok voltak rajta
.
Vettem 1 uj vinyot és ha mellédugom vissza tudom-e állitani a másik vinyo valamennyi %át?
Hogyan?
Vmi program?
KösziBocs azé irtam ide mert 2 heti munkám van rajta és holnapra kellene bemutatnom
-
cucclee
tag
Hello.
Igazából nem teljesen probléma jellegű a kérdésem ,csak a véleményetek érdekelne.
Vettem egy Western Digital caviar se 250gb-os Raid edition-t ,és mellette van egy HALDOKLÓ (gyakorlatilag az egyik része formázhatatlan ,és csak 30gb elérhető) maxtor vinyó. A jelenlegi felállás szerint a maxtorrol fut a win és most már pár játék a wd-ről.
Szerintetek hagyjam a helyzetet ,vagy jelentene teljesítmény növekedést ha áttenném a wint a wd-re és csak egy winyórol menne a dolog. Raid-ről ne beszéljünk:
1.nem azonos tipus
2.maxtornak kb pár hónapja van hátra és biztos kidobná a raid kötetből ,másrészt csak két winyóm van.Remélem tudtok segíteni.
-
Fankin
csendes tag
Üdv
lenne egy kérdésem: MÉ van az hogy a vadonás új formázatlan 320 Gb-s samsung winyomat a win csak 298, 09 Gb-nak lássa
?
előre is thx -
Invoker
tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: van egy SAMSUNG SP0802N, vagyis IDE csatolós 80 GB-os winchesterem. A gép, amiben volt, cserélve lett (P3-as lap, SDRAM, Celeron CPU ----> A64 lap, A64 proci, DDR-1 RAM)
Windows XP SP2 volt a gépen, és balga módon az alkatrészcserék után be lett kapcsolva. A windows természetesen nem töltődött be. Egy másik gépbe berakva formázatlannak látta a rendszer a vinyót., és Sajátgépből, lemezkezelőből, Partition Magicből "nézve" is csak 31.4 GB-ot lát a rendszer. Az Everest látja, hogy 80-as.
Mi az oka ennek? Sérülhetett a szerelés közben? (Pedig vigyáztam rá, nem csináltam vele semmi extrát.)(A Partition Magic sárgával jelöli a partíciót és BAD-nek írja, gyorsformáztam előtte a Sajátgépből.)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
citkar
addikt
-
citkar
addikt
Üdv
szóval a problémám hogy a vinyón 3 partició van egy kicsi(rendszernek) s két nagyde win installnál nem a kicsit ismeri fel C-nek, így D meghajtójelű lesz a rendszer,aminek nem örülök...kérdésem,mit tehetek ezellen ha nem aakrom a teljes vinyót újraparticonálni de a win istall simét a kicsit lássa C-nek és ne F vagy G akármi betűnek
köszi
-
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Lehet drive gond is, de inkább tápellátásra gondolok. Minőségi, kellő tartalékkal rendelkező tápegység használata elengedhetetlen. Tápcsatlakozó toldása, átalakító használata kerülendő (plusz érintkezési hiba). Okozhat még ilyent ha a drive túlmelegszik. Vagyis a drive szellőzését is meg kell oldani.
-
ZeUS2140
aktív tag
Szia!
Szerintem csak valami logikai, nem fizikai problémád volt. Szerintem rendbe jött minden, de majd megmondják, hogy mi a helyzet
Nekem hasonló volt.
NF4-ultra chipset-es lapom és 4 sata hdd.
Naponta volt, hogy 2x kellett getdataback-olnom, mert a vinyó "elfelejtette", hogy van rajta partició.
Ez megoldódott, mikor lapot cserélttem sima NF4-re. Utánna olvastam, hogy ultra-nál előfordul, hogy a sata boot begáll. Na onnan nem megy tovább. Ott is a boot közben "kattan" le a vinyó és reset. Viszont nekem a partició is eltünt, szal' nem ua. a problémád.Ha már itt vagyok egy rejtett UP-ot is nyomok a kérdésemre
-
psykie
aktív tag
Sziasztok!
"A következő problémával fordulnék hozzátok: Vettem 1 hónapja egy "Samsung 400/SATA2/16M (HD301LJ T166)" és az lenne a godom vele, hogy tegnap észrevettem hogy winrar/tömörítés közben megfagyasztja az XP-t, de úgy hogy az éppen futó programok között alt+TAB -al még tudok váltogatni igaz elég lassan reagál, újraindítani csak RESET-el tudtam, ctrl+alt+del -re nem reagál. Újraindtás után újra winrar akkor tökéletesen működött! Ma este bekapcsolom a gépet, ismét winrar/tömörtés, fagyás, RESET. Gép újraindul, XP "töltőképernyő", kattanás -a vinyóból jön a hang-, fekete a képernyő, csak RESET vagy kikapcsolás, ha lehúzom a vinyót beindul az XP!" -ez volt hétfő-kedd
Leszedtem a SAMSUNG honlapjáról a HDD tesztet, 1. futtatásnál ECC hibákat jelzett 2-3-at, azt javasolta, mentsem le az adatokat és töröljem a programmal a vinyót, majd teszteltessem le vele utánna is. Az adatokat nagy nehezen sikerült lementenem, letöröltettem a programmal a vinyót, lefuttattam a tesztet még 1x és nem talált semmi hibát!
A kattanás megszünt, 2 részre particionáltam, mindkettön "dolgozgattam", kérdés a vinyó valóban rendbejött-e!? -
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem a hdd guruktól
, hogy lehet-e baja egy vinyónak, ha nem vízszintesen, hanem függőlegesen van használva?
Úgy értem, hogy "csapágy", fej mozgató mechanikát jobban igénybe veszi a függőleges használat?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv!
-
petja
csendes tag
válasz
liksoft #4036 üzenetére
Nagyon köszi.
Gjon balhéja majdnem az mint az enyém,csak 1-2 különbséggel: 2 db IDE winyót kötött 1 kábelra, és elindult a rendszere
- én nekem a régi winyóm satás amin a rendszer van, és IDE-n van az új 400Gb-os(primary masteren+formázva120+120+120+21 PQ magiccal), DE NEM INDUL A RENDSZER..
-ha elindulna, és látná, akkor átformáznám window-zal.Köszi
-
petja
csendes tag
Üdv, Liksoft!
Biztos nagy balfék vagyok, de nem találtam..
A bios felismeri a 400Gb winyót, de a bootolás megáll. -
-
gjon
csendes tag
válasz
liksoft #4032 üzenetére
Nem jól írtam az előbb. Nem a MaxBlasttal formáztam, hanem az XP lemezkezelőjével. A MaxBlast 127GB primary+104GB unallocated area-ként látta a vinyómat. Ezt a partíciót töröltem a progival. Ezt követően az XP lemezkezelője már ~232GB-nak érzékelte a HDD-t és így formáztam.
-
liksoft
nagyúr
Az XP fizikai és logikai lemezkezelője két külön rétegben található. Ha a fizikai kezelés csak 128GB-ot tud címezni de logikai adminisztráció alapján a logikai kezelő 250-et, akkor nagy gáz van. Ugyanis a logikai rész nem foglalkozik a fizikai megvalósítással. Vagyis egy 320GB-os winyó esetén kétszer is körbe tud fordulni (2*128=256 +64=320 !!). Ezt úgy tudod elkerülni, hogy az OS lemezkezelője formáz, nem akármilyen másik gyártóé! [link]
-
liksoft
nagyúr
-
gjon
csendes tag
válasz
liksoft #4010 üzenetére
MaxBalst-tal sikerült megformáznom a vinyót 232GB-re, úgy hogy a bios-ban nem állítottam át semmit. Remélem működni fog. Említetted azt, hogy a rendszer 250GB-nek látja, de valójában "átfordul" 120GB-nál. Ez azt jelenti, hogy 120GB-nál több adatot akkor sem fog elbírni, ha a fene fenét eszik?
-
Pety
senior tag
válasz
Kicsiguszti #4025 üzenetére
Sehogy nem tudod külön portra kötni.Nyugodtan rakhatod őket egy kábelre csak jól jumpereld őket.Egyébként van már SATA winyó és optikai meghajtó ha még nem vettél semmit akkor olyanra ruházz be,de nem szabad,hogy baja legyen.
-
petja
csendes tag
Bocsi!
Azt elfelejtettem írni, hogy előzőleg tudtam már használni 2db egyforma partícióval, rengeteg adattal, egy pár napig...Aztán jött 1 kékhalál..
Particiók elszálltak, 1 ismeretlen partíciót látott a bios ami 137GB, XP telepítéskor.
Átrakva 1 másik gépbe (ott engedett vele dolgozni), egyből adatmentés GDB-vel.
Újrapartícionálva (120,120,120,21)
Gyerünk vissza az enyémbe=> Lásd az előző hozzászólást -
petja
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon megköszönném a segítségeteket, ha leírnátok. A problémám a következő:- a 3,5 éves gépemben sata-s rendszerwinyó van, az alaplap a7n8x-e delux.
- a most vásárolt 400Gb seagate winyót adattárolásra szeretném használni.
- az új lemezt Partition Magic-kel 4 részre osztottam(120,120,120,21)
- beraktam a gépbe (primary masterre kötve), és a rendszer boot közben leáll.
- biosba ezt "large"-ra állítottam, de így is leáll.
- ha kiveszem az új winyót, tökéletesen működik a rendszer.Köszi: Petja
-
-
törölt tag
válasz
BanThIsIP #4023 üzenetére
Ha még garis akkor én azonnal vinném cserére. Volt nekem is egy ilyen problémám egy 160gb-s samsung ide hdd-vel. Újradobtam az xp-t, de formázás közben valami "esemény" történt, és a telepítés utáni első újraindításnál csak annyit láttam hogy lemezolvasási hiba, indítsam újra...
Másfél éves volt ekkor, visszavittem a boltba és szó nélkül cserélték (3 év gar volt/van rá) -
liksoft
nagyúr
válasz
BanThIsIP #4021 üzenetére
Vagyis egyik partíciót formáztad, a másikat meg használtad ugyanazon a winyón. A fej meg ugrált a két terület között. Majd történt "valami", és kifagyott a gép.
Nekem ez nagyon úgy tűnik, hogy a drive a nyelvén taposott a munkája során, és valamilyen okból (túlmelegedés, tápellátási hiba, eszköz öregedése, stb...) meghibásodott. A leírtak alapján nagy valószínűséggel a fejszerelvény íróáramköre hibásodhatott meg. Nem teljesen, csak éppan szívességből dolgozik ha akar. Ha ez a hiba, akkor nem javítható.
-
BanThIsIP
csendes tag
a-a, a gép újra indulását emberi kéáz okozta mivel a lassú gép kifagyott a formatálás kérvényezésekor. (egyidejűleg azonos hdd másik patríciójárol történt nagy adat mennyiség másolása, stb..)
szerk: szóval mostmár olyan megoldást keresünk mivel szoftveres útonn meglhet gyalulni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
BanThIsIP #4019 üzenetére
A harag rossz tanácsadó. Ha valami hibás, azt dühből nem fogod működésre bírni.
Olvasd el az előző hozzászólásom szerkesztéskori kiegészítését is.
Szerk: Ha egy kondenzáror füstölt el az alaplapon és az így keletkezett tranziens okozta a gép újraindulását valamint a drive felületére spirális időzítés nélküli írás történt, az servo adatokat is érinthetett. Vagyis a software hibának tűnő galiba lehet hardware eredetű. A servo sérült drive viszont software segítségével nem javítható.
Csak egy a sok hibalehetőség közül.
-
BanThIsIP
csendes tag
mostmár tök m1 az adat leszarom... csak legyen vinyó, bármilyen formázás is kell hozzá, asszem hozok smirglit azt amjd azzal megformázom.
szerk:
a puszta logiak szerint a programmal előidézet hiba programmal kijavítható elvileg. -
liksoft
nagyúr
válasz
BanThIsIP #4017 üzenetére
Ha hibát ír ki a drive írásakor a gyári tesztprogram, akkor hogyan akarod használni?
Vagy mindegy mennyi adatot veszítesz el a drive használatával?
Szerk: Az épkézláb ötlet, hogy hardware hibát software NEM fog kijavítani. Vagyis meg kell keresned a hiba a drive-ban vagy a gép egyéb részeiben van. Ha a drive a hibás, akkor gari vagy kuka.
-
-
BanThIsIP
csendes tag
hölgyeim és uraim.
az előzmények nem tudom mennyire fontosak röviden annyi hogy formázás közbe egy win restart történt.EREDMÉNY: a drága vincseszteremet nem hajlandó formázni se patrícionlni windows.
lemez kezelő nem ismeri fel,de eszköz kezelő felimseri hogy bevan dugva egy ilyen vinyó.patro magicel próbáltam megformázni, patrícionálni de nem engedi.
próbltam azt is hogy berakok egy win cd-t és úgy formázom és patrícionálom, erre azt írja ki: ez a lemezterült nem patrícinálható, vagy formázható.nah erre okoskodjatok ki valamit.
-
liksoft
nagyúr
Igen. Ilyen esetben szoktak beletenni bővítőkártyát.
Szerk: Az általam előzőleg ajánlott megoldás bizonyos esetekben segíthet, de gépváltás esetén okozhat problémát. Ezért ha sikerül, egy partíciót tegyél rá elsődlegesként és ne dinamikusat! Ha máshová viszed, enélkül kell a gépet installálni, az automatikus CHKDSK-t letiltani, és CSAK utána szabad a gépbe tenni ezt a winyót. Vagyis macerás, ha nem tartod be adatvesztést okozhat. Vagyis a korrekt megoldás a bővítőkártya, de időnként megkerülhető. (Csak ésszel szabad utána használni.) Valamint egy tesztet tegyél vele. Írd tele a winyót érdektelen adattal. (AVI, MP3 sok példányban más-más könyvtárban) Ha kikapcsolás után is sértetlenek, akkor használható a drive. Ugyanis lehet, hogy látszólag tudja a 250-et, de valójában "átfordul" 128GB-nál. A teszt ezt kimutatja.
-
liksoft
nagyúr
Ment már ebbe a lapba a 250-es winyó? Próbáld meg úgy, hogy a BIOS-ban a controllert engedélyezed, de a winyó detekt résznél tiltod a felismerését. Majd az XP a saját driver-en keresztül észreveszi. Bizonyos chipset mellett nem kezelhető BIOS felismerés után a nagy winyó. (Az, hogy a BIOS kiírja még nem minden esetben biztosítja a drive korrekt kezelését is.)
-
gjon
csendes tag
Üdv
Maxtor 250GB-os vinyómat továbbra is 127GB-nak látja a winxp és a maxblast is. Jumperelés , IDE-re való kötés jó. Kipróbáltam a "klasszikus" módszert is: boot winxp cd-ről és innen próbáltam formázni, de itt is a 127GB problémájával találtam szembe magam. A bios 250GB-ot lát.
Asus P4B (socket478) alaplap, 1,7GHz proc., op.rendsz. WinXP (SP2).
Tanácstalan vagyok. -
törölt tag
válasz
BanThIsIP #4000 üzenetére
Hello
Nem tejlesen értem a hsz-edet, tehát dobtál egy win-t az egyik hdd-re, és mellékötötted a másikat amin csak adatok vannak? (ha jól értettem) Mindkét hdd ugyanarra a vezérlőre van kötve? Ha igen akkor sztem figyelj arra hogy a win-t tartalmazó hdd legyen az ide-kábel végén masterre jumperolva, az adat-hdd pedig a kábel közepére slave-ként.
Esetleg turkálni kell kicsit a bios-ban, boot device priority vagy ilyesmi és ott is be kell állítani azt a hdd-t amin a win van, elsődleges boot eszköznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest