Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sdi
addikt
Ha valaki esetleg belefutna ebbe a problémába / nekem sikerült /, ezzel a programmal orvosolható a dolog / winyó /, de csak 32 bites rendszeren műkszik, mint ahogy írják is. Nekem sikerült egy 1 terrást visszahozni vele.
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
törölt tag
Sziasztok,
Win 8.1 alatt van a következő problémám: folyamatosan kapok értesítést a tálcán, hogy az egyik drive nem jó, és hogy javítani kell. Ha leellenőriztetem és javíttatom, akkor nem történik semmi, néhány másodperc alatt eltűnik az ablak majd a következő újraindításnál ismét kapom a hibajelzést, hogy valami baj van a meghajtóval és javítani kell.
Milyen progival tudom leellenőriztetni/javítani a vinyót?
-
hdpeti
tag
Sziasztok!
Vettem egy új Chili Green 1.5T külső vinyót.A problémám az hogy nem ismeri fel a gép,illetve nehezen.10-15-ször kikapcsolom-bekapcsolom,na és akkor.Maga a vinyó felpörög,megy,működik.Sentinel is 100%-os!
valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm......a nap süssön rátok!"...te Péter vagy,azaz kőszikla..."
-
nagyúr
Sziasztok!
Egy 1TB WD MyBook-ot mivel érdemes formázni? valószínűleg vannak rajta hibás szektorok és szeretném, ha ezek áthelyeződnének formázáskor. Vagy ez automatikusan megtörténik?
Előre is köszönöm a segítséget
Szerk.: mos látom, hogy Sentinel-lel kellene próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz gabor128 #40994 üzenetére
Szia!
Vagy megveszed a Sentinelt (szokott akció is lenni) és annak van erre úgy módja (egy adatmentés azért nem árt előtte), vagy a gyártó cég diagnosztikai programjával rendbe teszed (ez nem mindig sikerül, akár teljes adatvesztés és halott HDD is lehet a végeredmény!
Monitor Guru!
-
gabor128
aktív tag
Üdv,
A segítségeteket szeretném kérni!
Van egy 1 winyóm, amin a HD sentinel szerint van 1 rossz szektor. Látszólag használható a winyó, mert tudok rá írni és olvasni kivéve azt az 1 szektort. Sajnos időnként kékhalált okoz (netio.sys) vélhetően ennek a szektornak az olvasása. Ez a hiba utorrentnél jön elő.Nyomattam már rá egy chkdsk-et, meg pár Sentineles ellenőrzést, de semmi hatás. Ugyanúgy előjön a kékhalál.
A Sentinel ilyeneket ír ki:
-Felület teszt:"Hiba: 1117 I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani., Szektor: 177464880, Blokk: 908"
-rövid önteszt: "Sikertelen az olvasó egység hibája miatt."
-Illetve általánosságban ezt írja ki a winyóról:
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 310 alkalommal.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.A kérdésem az az lenne, hogy mit lehet kezdeni ezzel a winyóval, hogy még lehessen használni, ha nem is az egészet? Nem lehetne megjelölni a hibás részeket és üzemen kívülre tenni, vagy tényleg hibás valamelyik olvasó egység?
(amit még nem próbáltam, hogy végső megoldásként a winyót felosztom 2 partícióra és csak a nem hibás részt használom. Talán így még használható egy része.)
-
teleahocipöm
senior tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre szorulok, a gépem egyre sűrűbben fagyogat, a Lemezkezelő 73 szektor hibát talált, amíg a badbolcks szerint hibátlan a gép.
Felrakom ide a HDD GSamrtControllal készített SMART adatait: [link]
Feltehetően valami más okozza a hibát, aminek elszenvedője a HDD. -
.Benett
tag
Sziasztok !
Adott egy Gigabyte GA-EP45-UD3 deszka és a problémás HDD: WDC WD2500AAKX-003CA0 (250 GB, 7200 RPM, SATA-III) A gondom az, hogy lassú a rendszer. Erőforrás figyelőbe mindig a Lemez 100%-ra felakad (win8.1). Próbaképp átdugtam a sárga SATA2 csatiból a lila GSATA csatiba a HDD-met rámértem és ezt tapasztaltam
Ez normális ? Ebből nem lehet többet kihozni ? Esetleg valami szoftvere baj van és az lassít ?... mert mérnökök nélkül, a tudomány csak filozófia ...
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Ez mitől lehet?
Az eseménynaplóban van ilyen bejegyzés"Hibás blokk az eszközön (\Device\Harddisk3\DR3)."
De viszont a merevlemez smart-ja hibátlan.
-
Ármester
válasz Balathruin #40989 üzenetére
Óó Köszönöm szépen a segítséget, jó, hogy csak ilyen egyszerű probléma volt. Mostmár tökéletes.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
Sziasztok
Remélem jó helyre írok, ha nem irányítsatok kérlek a megfelelő helyre.Adott egy vadiúj asztali pc amit most raktam össze és telepítettem rá a 8.1-es Windowst. Gond nélkül felrakta, de mikor beléptem a fájlkezelőbe nem látszódott a hdd-m egy része. 2Tb-os Seagate hdd, telepítésnél a Win.-nek csináltam egy 100Gb-os particíót, de most csak az a 100Gb látszik amin a windows van, a maradék ~1.7Tb nem. Mi lehet a gondja ill. mit lehet vele csinálni?
Előre is köszi!Üdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
anonymus89
addikt
Egyik idősebb ismerősömé sajnos lehet tényleg átvágták. Egy Adata 2gb-os memkariról van szó de semmi papírja nincsen már sajnos....
Most kapott helyette egy Sandisk mobil ultra 8gb-os verziót 10 év garival, remélem jó választás volt.Mindenesetre köszi!
[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
liksoft
nagyúr
válasz Doky586 #40981 üzenetére
Azzal tesztelték, addig tuti. Nagyobbat nem néztek, így az lutri, arra nem vállal garanciát. Ha te talicskát gyártasz zártszelvényből és acéllapból, majd azt leteszteled 2db cementes zsákkal, akkor milyen teherbírást írsz rá? 1 mázsát vagy 1 tonnát? Szerintem a mázsát fogod, mert letesztelted. Ettől a 3 vagy 4 zsákot is elbírhatja, de ha valaki emiatt elkezd piszkálni (mert nem bírta), akkor ott van, Te 1 mázsáig adtad meg a teherbírását. Persze ettől még limitet tehettek bele, pont a hasonló hibák kivédése miatt.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
pjen
félisten
válasz anonymus89 #40983 üzenetére
Újonnan ilyen,vagy Nálad romlott el?Ha új korától akkor lehet hogy becsaptak.Sokat nem tehetsz az sd karik tönkre mennek. Egyébként mekkorának vetted,nem tudod vissza vinni?
[ Szerkesztve ]
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni mit kezdjek egy micro sd karival amiből csak 1Gb-ot lát a win?
Eddig volt formázás sikertelenül, gparted szintén sikertelenül, sd formatter pedig szüntesd meg az írásvédettséget.[ Szerkesztve ]
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #40980 üzenetére
Ahogy liksoft leírta érthető miben különbözik a max 2TB kezelése a 2,5TB és nagyobbaktól: 512×2^32, azaz a hagyományos 512e esetén a 32 bit de mi különbözik a 3TB és a 4TB közt vezérlésileg?
33bittel 4TB jön ki, 34 bittel 8TB, ez lenne hogy a vezérlőt CSAK 33 v 34 bitre készítették fel ?
-
King Unique
titán
válasz Doky586 #40979 üzenetére
Külső házaknál ez chip és firmware függő.
Olyan előfordul, hogy névlegesen 2 TB-ot adnak meg (bár sok, régi USB 2.0 háznál annyi a limit), de akár nagyobbal is működik. Fentiektől függ, meddig működőképes és melyik gyártó éppen hogyan trükközik.
A Sharkoon esetében is sokáig 4 TB volt megadva limitként, aztán elkezdték új chipekkel szórni és növekedett az érték. -
Doky586
nagyúr
válasz King Unique #40978 üzenetére
Eszerint van olyan ami a 3TB-osat jól kezeli de a 4TB-t vagy nagyobbat NEM kezeli?
-
King Unique
titán
válasz SchumiBácsi #40977 üzenetére
Ja, csak sima 35S, nem 35S-U3, az más, akkor azt írtad volna.
Így van, új rackeknél és chipeknél, ez már valóban nem lesz probléma. Illetve mindig igazítják az aktuális HDD méretekhez, van olyan is, ami 8 TB-ig kezel.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz King Unique #40966 üzenetére
Jó de nekem még csak USB 2.0 van De végül kiderült a fórumban később hogy a rackben történő első üzembe helyezés sikeressége 99% garancia arra hogy később nem csinál badarságot. Szerencsére az összes külső HDD-t kint a fiókban particionáltam és formáztam is meg. A Purple 2TB-ra ráment vagy egy nap, féltávon már azon gondolkoztam hogy átrakom a gépbe mert ott tuti gyorsabb lett volna a formázás, de így biztos hogy a racknek nem okoz gondot a 2TB méret kezelése, különösen hogy a Sharkoon 6TB-ig visz
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. ilyen problémánk lenne a haverommal. Csak én itthon vagyok Ő meg kint Angliába. [link]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
half333
őstag
Tudnátok ajánlani valami programot,amivel fel tudnám tenni a hdd firmware frissítést?
-
liksoft
nagyúr
válasz Doky586 #40967 üzenetére
A file-ok darabszáma mindegy. Ahogy a 2TB fölé próbál az OS írni, mert a partíció adminisztrációja szerint megteheti, a drive elejét kezdi felülírni.
FIGYELEM! Amennyiben a drive particionálása és formázása a külső házban történik meg az OS segítségével, szinte biztos, hogy nem lesz gond. Hiba akkor lép fel, ha a számítógépben formázzuk meg a 3-4TB drive-ot, majd betesszük olyan külső házba (dokkolóba) mely csak 2TB-ig képes korrekt módon kezelni. Ilyenkor a külső ház 2TB fizikai limitje mellett az OS a 3-4TB-ot logikailag 3-4TB-nak akarja kezelni (ellenőrzés nélkül), mert feltételezi, hogy a HW (külső ház) fizikailag is képes rá. Itt a gond.
-
Doky586
nagyúr
válasz liksoft #40951 üzenetére
"akkor 2,5TB "valamit" ráírni teszt miatt"
Nekem is van egy 3TB hddm külső usb házban. kb 2.6TB adat van rajta de sok kis (pár MB vagy pár GB) file formájában soksok könyvtárban. (mentésre használom így minden filet nem szoktam tartalomra nézve visszaellenőrizni)
Eddig nem tapasztaltam hibát. A kérdésem az hogy akkor ez most jól kezeli, vagy egy teszthez törölni kéne az adatokat róla és úgy tesztelni egyetlen 2,5TB méretű file felmásolásával?? (ha igen, honnan szerezzek egy ekkora filet?)
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz SchumiBácsi #40963 üzenetére
Ez a korábbi generációs 3,5" USB 3.0 szimpla HDD-s Chieftec ház. Azt nem tudom pontosan, de 3-4 TB-ot szerintem kezel. Az újabb 7035S meg szinte biztosan. Ugye, mint írtam korábban, USB-s házaknál, ez nagymértékben vezérlőchip és firmware függő.
Ha kapacitás limites a ház, akkor névlegesen ekkora HDD-t nem tud lekezelni. Viszont arra már volt példa, hogy a gyártó 2 TB limitet adott meg és beletéve kezelte a 3 TB-os merevlemezt is, mindenféle szektorméret trükközés nélkül... Tehát, amit a gyártók adnak meg, az se mindig szentírás, illetve egy adott külső ház előfordulhat 2-3 féle chippel és többféle firmware-rel is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
őstag
válasz King Unique #40958 üzenetére
Na ezt jó tudni hogy 6TB-ig jó a Sharkoon rack. Nem mintha jelentősége volna mert a régiek már kb. "örökre" úgy maradtak de a Chieftec CEB35S USB rack az meddig jó? 1TB van mindkettőbe, nem vettem volna észre hogy eltűnt volna valami, mondjuk a csúcs 900GB volt rajtuk... Aztán mi van akkor ha pölö 2TB limites házba 4TB HDD kerül és 2×2TB partícióra van osztva?
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
half333
őstag
válasz Balathruin #40961 üzenetére
Toshiba DT01ACA050 Ata Device 500 GB. CPUID HwMonitor,ezzel néztem mindig is a hőmérsékletet. Hogyan lehet firmware-t cserélni,hátha megszűnik a kattogás (nem túl sűrűn csinálja,de biztos ami biztos,ezért vettem a másikat,de megnyugtattál azzal h az energia takarékosság miatt van h leáll)
-
Balathruin
veterán
válasz half333 #40960 üzenetére
Elsőnek jó lenne tudni milyen merevlemezről van szó.
Program amivel nézted biztosan tud merevlemez hőmérsékletet mutatni?
A felpörgés normális, energiatakarékosság miatt kapcsol le, mert nincs használva.
Kattogás nem mindig jelenti azt, hogy meg fog halni. Pl. néhány régebbi Samsung HDD-nek firmware frissítés után megszűnik a kattogás, ami alapból a nem teljesen kompatibilis modern chipset miatt van. Persze ha semmi sem változott a gépben és egyszer csak elkezdte, akkor nem jó jel. -
half333
őstag
Sziasztok! Ara lennék kíváncsi,h miért van az h egyik HDD-m pl.: mikor nézem a hőmérsékletét a procinak,graf.-nak,hdd-k nek,nem mutatja ki,ekkor megnyitok a saját gépet,ott viszont ott van,2x rákattintok,és csak másodszor v 3. nyissa meg,ekkor hallani h a gépből h beindul,amúgy vadonatújan vettem,és csak 1x másoltam rá a másik HDD tartalmát,mivel annak a mechanikája kattog,és úgy hallottam bármikor tönkre mehet.
-
King Unique
titán
válasz NoOne1976 #40948 üzenetére
"Ezek szerint 3TB-os vinyó külső házakban felejtős?" - Dehogy felejtős, csak olyan racket kell venni, ami támogatja. Az újabb USB 3.0-ás házak már szinte mind 3-4 TB+osak, a Sharkoon RC 6 TB-ig kezeli.
Ennél a RaidSonic háznál, bár nem írnak HDD kapacitásra limitet, de sok USB 2.0 racknél a régebbi vezérlőchip és firmware miatt sokszor csak 2 TB-ig kezelik rendesen, v épp annyi a limit. Fontos a firmware is, mert függhet tőle az is, hogy gépből, SATA-ról külső USB-s házba téve, felismeri-e rendesen oda-vissza. A Fantec is nemrég adott ki ilyen javítást, ami megoldotta a problémát (GPT volt az is).
Illetve, amire fentebb szaki is kitért (MBR-4kB), az ASMedia chipes rackek firmware-ében, külön be is állítható [link].@ liksoft: sok hasznos információ, köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
NoOne1976
őstag
válasz liksoft #40955 üzenetére
Az egyértelműség kedvéért, mert lehet, félreérthető voltam: ez a 3TB-os vinyót használom már benne jó pár hónapja egy másik 2TB-os mellett, és eddig semmi gond nem volt vele. Többször bekapcsoltam, írtam rá, semmi gond eddig nem jelentkezett.
Ezért is kérdeztem, hogy az előfordulhat, hogy 9 alkalommal jól kezeli, és 10-ik alkalommal meg elrontja a vinyót? -
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40954 üzenetére
Ha csak 2TB alatt volt eddig megtömve, akkor észre sem veszed. Az első 2+TB írásakor fekszik meg.
A "jó pár éves" meg vagy csak 2TB-ig használandó, vagy cserélendő. Pont azért, amit az előbb írtam. Meg az alkatrészek öregedése miatt.
-
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40952 üzenetére
Aha. Viszont ott van, hogy SATA1 és SATA2. Hol van a SATA3? Elég régóta van SATA3 is, így elképzelhető, az eszköz akkor készült, mikor még a 2TB is csak álom volt. Ezen túlmenően az alaplapi USB driver is behatárolhat. Ha az nem korrekt, akkor ott is csúszhat az egész. Mivel ez egy adatátviteli lánc, így MINDEN elemének tudnia KELL a 2+TB kezelést.
Mikori a külső egység?
-
NoOne1976
őstag
válasz liksoft #40951 üzenetére
De pont ez a bajom. Hogy eddig is használatba volt véve. Már 20-szor be és kikapcsoltam ugyanebben a házban, másoltam rá, semmi gond nem volt. Nem arról van szó jelen esetben, hogy egyszer felmásoltam rá az adatokat, aztán kivettem, és most visszatenném.
Amúgy erről a Raidsonic eszközről van szó: [link]
A leírásban az szerepel, hogy "No HDD capacity restriction", vagyis bármit el kellene bírnia. Vagy tévedek? -
liksoft
nagyúr
válasz NoOne1976 #40948 üzenetére
Az új eszközök korrekt módon kezelik. Viszont a régiek esetében kérdéses. Üres drive esetén célszerű a Sentinellel leellenőriztetni, tudja-e az eszköz. Ha igen, akkor 2,5TB "valamit" ráírni teszt miatt. Ha ekkor IS korrekt módon viselkedik (kikapcs - bekapcs után is minden a helyén), akkor vehető napi használatba. Tudom, ez macerás. De hidd el sokkal kevésbé mint az adatvesztés.
-
liksoft
nagyúr
válasz Balathruin #40949 üzenetére
NINCS szektorméret módosítás! Az USB chip határozza meg a külső eszközben hogyan használja a drive-ot.
A kérdező esetében a 2TB a maximum melyet az eszköz képes kezelni. Ennyi.
-
NoOne1976
őstag
A helyzet az, hogy ez egy dupla vinyós Icy Box ház. Soha nem fordult még elő vele ilyen. Alapból abban van két vinyóm, és csak akkor kapcsolom be, ha adatot akarok rájuk másolni.
Van egy esatas Sharkoon qiuick bay-em is, annál se fordult elő még ilyen az elmúlt években.
Ezek szerint 3TB-os vinyó külső házakban felejtős? Akkor hogy a fenébe lehet azokat adattárolásra használni? Ha kell, mindig gép szétszed, beszerel, használ, leállít, majd kiszerel paranccsal? Mert ha így van, akkor legközelebb 3TB-os vinyót nem veszek.
Ja, amúgy van 3TB-os WD Redem is, azzal se volt eddig gond, de az általatok írtak alapján be ne merjem rakni a dokkolóba?
Ha jól értem, nincs más lehetőségem, mint lemásolni róla az adatokat, ha sikerül, és újra formázni, majd megint használatba venni?
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Agyzuzo #40946 üzenetére
NEEEM! A GPT nem 5, hanem 8 byte ha emlékezetem nem csal. (Javítson ki valaki ha tévedek.) A GPT és MBR használata így annak kiértékelése a BIOS vagy az OS feladata. NEM az USB eszközé. A tároló címzése, és NEM a partíció típusa a gond. Akár 80GB-os drive is tartalmazhat GPT-t. Ne keverjük a kettőt!
Az igaz, hogy 512 byte szektor esetén az MBR csak 2TB-ig címezhető. Viszont ha az USB chip ami SCSI vonalon csatlakozik az OS-hez a fizikai 4kB-os szektorméretet adja vissza, akkor az MBR is 16TB-ig kezeli a drive-ot. De csak ebben az esetben! Van is ilyen külső ház, meg dokkoló is. Példa a WD 3TB-os külső drive-ja, mely XP alatt is tudja egybe kezelni az egészet MBR alatt (4kB szektor).
-
Agyzuzo
addikt
válasz liksoft #40945 üzenetére
"ha ezt 4 byte-on végezzük, 2TB fölött "átfordul" a címzés, és a HDD elejét írja, olvassa a rendszer"
Én is erre céloztam, hogy az USB-s házak nem tudják kezelni a GPT-s címzés 5 byte-ját, de akkor nem volt teljesen pontos a megfogalmazás - ha 2 tera vagy az alatti tárhelyű, GPT-vel formázott vinyót teszünk be egy ilyen házba mi történik?
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
liksoft
nagyúr
válasz Agyzuzo #40944 üzenetére
Nem a GPT-vel van a gond, hanem azzal, hogy 2TB fölött elfogy a 4 byte címzés! Mivel az 5. byte is kell 3TB címzéséhez (512 byte/sector), ha ezt 4 byte-on végezzük, 2TB fölött "átfordul" a címzés, és a HDD elejét írja, olvassa a rendszer. Sok külső ház (szinte az összes régi) csak 4 byte címzést használ. A dokkolók között is van jócskán! Ilyenkor a CHKDSK futtatása tilos! Vissza kell oda tenni, ahol formázták, menteni a menthetőt, és utána OTT ráengedni a CHKDSK-t. Persze ha már az adatok le lettek mentve. Sajnos ekkor sem biztos, hogy adatterületen nem történt felülírás, így a tételes ellenőrzés még hátra van. Az USB külső eszközre meg rá kell írni, "Csak 2TB-ig!".
-
Agyzuzo
addikt
válasz Kernel #40943 üzenetére
A nem GPT-vel formázott vinyók esetében nincs is gond, kisebb vinyóval én is csináltam már ezt.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Kernel
nagyúr
válasz NoOne1976 #40938 üzenetére
Annyiból érdekes, az ember azt hinné, az USB-ház is standard módon kezeli a SATA-eszközt, nekem nem is volt ilyen gondom, viszont én csak kisebb lemezt mertem rápróbálni az enyémre. Elképzelhető, hogy a nagyobb méretű HDD támogatása már ennek is gondot okozna, eszerint nem árt vigyázni.
Esetedben a GetDataBack vagy hasonló program segíthet elvileg, csak legyen mire lementeni az adatmennyiséget, meg persze addig tilos a lemezre írni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Agyzuzo
addikt
"A W7 által ajánlott fájlrendszer átvizsgálás megtörtént"
Az szerintem akkor bukta lesz, főleg ha beleírt a partíciós táblába...
-
Alteran-IT
őstag
Nem lett volna szabad beletenni egy külső házba, főleg nem úgy, hogy vannak is rajta adatok. Elég sokan elkövetik ezt a hibát, csak tudnám honnan veszik ezt a "csak berakom azt biztos működik" dolgot.
Üresen kell beletenni a lemezt a külső házba, formázni és úgy használni.Most annyit tehetsz, hogy beteszed egy normális gépbe belső lemezként, vagyis SATA portra csatlakoztatod és úgy megpróbálsz róla mindent lementeni. Így fel kell hogy ismerje, hacsak nem lett belerontva a fájlrendszerbe, akkor viszont csak speciális programokkal fogod tudni lementeni róla az adatokat.
-
NoOne1976
őstag
Adott egy 3TB-os Toshiba vinyó. Eddig semmi gond nem volt. Ma bekapcsoltam egy külső házban, a W7 kiírta, hogy a fájlrendszert át kell vizsgálni. Fájlkezelőben néztem, bizonyos könyvtárakba nem tudtam belépni.
Elindítottam a Hard Disk Sentinelt, és ezt írta ki:
Mi a baj? És leginkább mit tegyek? A W7 által ajánlott fájlrendszer átvizsgálás megtörtént, de a HDS még mindig ezt írja ki.
Segítsetek, mert most nagyon izgulok az adatok miatt!
-
Alteran-IT
őstag
válasz stangli #40936 üzenetére
Azt legtöbbször azért "írja ki", mert valami gond van a lemezzel, legalább is ezt feltételezi róla a Windows. Ha nincs különösebb probléma és egyszer hagyod lefutni normálisan, akkor többet nem is fogja végrehajtani azt a diagnosztikát, max újabb probléma esetén, viszont ha valamilyen nagyobb probléma van a lemezzel, akkor minden indításnál elő fogja hozni, főleg ha nem sikerül a diagnosztika valamilyen hardveres hibából adódóan.
Itt is gond van, főleg ahogy a lemezhasználat adatait nézem, de szerintem ha hagyod, hogy normálisan lefusson, akkor elvileg nem fog többet előjönni, ha meg igen, akkor gond van, viszont ha zavar, akkor a Windows-on belül ki lehet kapcsolni valahol, csak már nem emlékszem rá, hogy hol. -
kigyi_23
addikt
válasz Ren Hoek #40932 üzenetére
Szerintem, mindenképpen a fontosabb adatokat mentsd (ez amúgy is szükséges fontos adatot legalább 2 helyre mentünk!!! nem akkor kapálózunk amikor elszállt minden). Ha lassú, de a Sentinel nem mutat semmit az már akkor is gyanús. Lehet ez egy egyszerű kábel gond is, de sohase bízz vakon adattárolóban
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
őstag
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Egy fura jelenségre lettem figyelmes: HP Probook 450G1
Hitachi Travelstar 5K1000 1TB vinyójával kapcsolatban.Néha Idle-ben elkezd kattogni, 5-10 másodpercenként egy kattanás. Mintha parkolópályára és vissza rakná a fejet. Ha ilyenkor elkezdek valami olvasni, akkor megszűnik, és Idle-ben folytatja csak...
Az érdekesség, hogy egy restart után megszűnik a jelenség, és csak bizonyos időközönként kezd el kattogni.
Viszont néha kikapcsoláskor ilyenkor fekete képernyő, és nem tud kikapcsolni a gép. Néha teker kicsit, és kattog. Ilyenkor csak Power gomb hosszan kapcsolja ki, viszont probléma nélkül elindul.SMART értékek teljesen rendben vannak Sentinel szerint, más problémát nem észleltem, bár eléggé lassú egy HDD.
Szerintetek mit tegyek? Ezzel már érdemes meglátogatni a szervízt? Veszélyben vannak az adataim? Esetleg hátha valaki ráismer a jelenségre...
Még pár hó és lejár a gari.... -
7Sony7
addikt
Köszönöm a válaszokat.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Kissé átrendezném a gépem. A HDD nek muszáj, hogy az elektronika legyen lefelé, vagy lehet felfelé is, esetleg állhat élében is az oldalán, anélkül, hogy növelném a meghibásodás lehetőségét?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
s.s.j.goku
tag
Legfontosabb dolgokat átmentettem másik gépre, azon elvileg tul vagyok.
Érdekes hogy formázás után, valamint a most futó lemezellenőrzés közben nincs kattogás.
Nem értem. Mivel adatmentést javasolsz gondolom akkor ennek jó vége nem lesz
Tehetek még valamit? vagy addig hajtom amig megy aztán kuka? -
pjen
félisten
válasz s.s.j.goku #40925 üzenetére
Elsô sorban adat mentés.
-
s.s.j.goku
tag
Üdv
Seagate vinyó 2 terrás egyszer csak elkezdett kattogni, elég hangosan.
2 részre van particionálva, néha az egyik particio eltünik, utána kövi startnál megjelenik.
HD Sentinel program szerint nincs gond. Most az egyik particiót leformáztam, fut rajta egy windows lemezellenőrzés. Mit tudok még tenni az ügy érdekében? van esetleg valami program amivel még ellenőriznem kellene? mert asszem sajna a gariból már kifutottam. Tanács?ötlet,bármi? -
wanted5
őstag
válasz tvse1995 #40923 üzenetére
1 TB-os winyónál nem pár ezer forint lenne az biztos
ha működés közben esett le, akkor az kuka, javítani nem nagyon lehetRégebben néztem néhány videót, ahol egy szakember mutatja be, hogy mit is csinálnak 1-2 esetben az adatmentő szakik jó sok pénzért, és ezekből 1-2 dolgot otthon is meg lehet csinálni. Tehát ha nekem lenne ilyen problémám mint most neked, és olyan adatok lennének amik nem fontosak, akkor (mivel úgy is szeretek ilyesmikkel is foglalkozni) szétszedném.
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Kernel
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #40919 üzenetére
Sebesség jónak néz ki, lenne még esetleg a cache-használat, de azt csak kivehető meghajtónál szokta letiltani a Windows:
Most nem jut eszembe semmi más, hogy mi baja lehet a gépnek.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Húgom viszonylag új laptopjával valami biztosan nem stimmel, és a hibán a windows újratelepítése sem segített. Egy i5-ös gépről van szó 4GB rammal (nem az i5-u széria), nincs háttérben futó erőforrás zabáló alkalmazás és vírus, ellenőriztem. Már új korában is feltűnt, hogy mintha lassabb lenne a kelleténél, és mivel én ritkán használom az ő gépét, kiment a fejemből. Viszont szeretném kideríteni az okát még a garancia lejárta előtt, mert ezzel a hibával nem adhatom be a szervízbe, ki leszek röhögve, hogy szoftveres probléma.
A jelenség az, hogy minden HDD művelet iszonyatosan lassú, a saját i3 szintű gépem mezei HDD-vel 100x tempósabb, ha bármilyen program telepítésről van szó. Például most telepítettem a 32bites java-t offline install fájlból a saját gépemre és a fentire egyaránt, nálam maximum 20mp-ig tartott, ezen a gépen pedig másfél percig szenvedett vele, miközben semmi más nem futott.
Továbbá amikor huzamosabb HDD művelet zajlik (pl telepítés vagy másolás), úgy beáll a gép, mintha egy ősrégi celeront használna az ember, szerintem ez sem normális. Igaz, hogy 5400-as winchester van benne (ST500LT012-9WS142), de én úgy gondolom ennyire lassúnak így sem szabadna lennie.HDD vagy sata vezérlő hibára gyanakszom, de szeretném valamilyen teszttel kideríteni, hogy pontosan mi okozza, milyen tesztprogramot/módszert ajánlotok hozzá? HD Sentinel szerint hibátlan a winyó, de tudom, hogy az csak a SMART adatokat olvassa ki, teszt nélkül kb semmit nem ér.
Köszönöm!
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
King Unique
titán
válasz donceleger8 #40910 üzenetére
Otthon esetleg annyit lehet megnézni, hogy a lemezkezelőben látszik-e a partíció, HDS, vagy éppen saját Drive Manager - Diagnostic programja felismeri-e? De ez elmondott hiba alapján, vsz nem... Sok más egyebet nem tudsz vele kezdeni, mivel ennél is PCB-re integrált USB van, így HDD nem tehető át másik házba, valamint ha megbontod, akkor azonnal ugrott a garancia.
Ha mechanikailag sérült az esés hatására (sanszos), akkor csak adatmentő szakember jöhet szóba, főleg ha kellenek róla az adatok.Garanciális csere hivatalosan a rendeltetésszerű használat (leejtés nem az) mellett bekövetkező, gyári eredetű meghibásodásokra vonatkozik. Ha nincs rajta külsérelmi nyom, akkor meg lehet próbálni gariztatni (előtte adatmentés, ha szükséges), de ezt az esés dolgot nyilván nem kell megemlíteni. Sok helyen tudtommal nem szokták azért olyan tüzetesen bevizsgálni, max azt ellenőrzik, hogy helytálló-e a vásárló által bejelentett hiba és valóban működésképtelen az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
prannk
őstag
Üdv!
Van egy 500 gigás vinyóm. 2 részre van particionálva. az egyiken vannak a filmek(ntfs), másikon az xbox játékaim. ( fat32 ) az xboxos partíciót leformáztam. Egyesíteni szeretném úgy hogy a filmek ne vesszenek el. Hogyan tudom ezt megoldani?
-
donceleger8
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung külső M3-as 1 TB-os HDD-m. Leesett és azóta nem ismeri fel a gép. Ha rádugom a gépre akkor csak kattog párat, mintha felpörgetné, de semmi. Aztán megáll. Betűjelet sem kap az intézőben.
Van valami lehetőség hogy életre keltsem, vagy kuka? Garancia van még rá. Ez ilyenkor garanciális vagy megállapítható hogy user error?[ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
WD 10EZEX másnak is üvölt? Azért vettem, hogy lecseréljem a hangos Seagate ST1000DM003-at, de túlordítja, pedig azt olvastam ez még a halkabb fajta ."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
stangli
senior tag
Sziasztok,
A probléma a következő volna. A hdd-m néha működik, néha nem. Ez azt jelenti, hogy alkalmanként a hdd eltűnik, újraindítom a gépet, akkor ismét megy, majd x nap, vagy indítás után ismét eltűnik. Egyszerűen található, vagy ha látható, a mappákba bele lehet menni, akkor maga az adatot nem lehet megnyitni, mert nem találja. Ez X akta rendesen
Köszi
-
mcload21
tag
Sziasztok. P4-es gépre akarok Win Me-t és XP-t telepíteni. A fat32 partíción lévő Me látni fogja az XP ntfs partícióját? Szerintem nem, és így boot menüt sem lehet létrehozni. Ha ez így van, akkor az XP-t is fat32-re kell telepíteni...
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Azt a prohardveres kollégát keresem, aki HDD-k garanciáztatásával foglalkozik.
Tudja valaki esetleg a ph-s nevét?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
corran9
tag
válasz easy...rider #40901 üzenetére
Kábellel nincs probléma, ki is cseréltem egy olyanra, amin most eszköz van, azzal is ugyanez, másik gépben nem próbáltam, ma visszaviszem.
Csak az a kérdés, h elálljak-e a szerződéstől a 14 napos szabályra hivatkozva és kérjem vissza a pénzem, vagy kérjek egy újat e helyett...
That's a real nasty habit you got there......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest