Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bakitm

tag

válasz Kernel #42080 üzenetére

Kernel: Rendben, köszönöm! :) A következő adandó alkalommal megcsinálom amikor lesz rá időm.

Doky586: Csak J-ig vannak kihasználva asszem a betűk, de most csökkentek majd egy keveset rajta. Töredezettségmentesítés volt külön programmal is meg a winfos 8.1-ben lévővel is azok nem segítettek túl sokat. A partíció eltolások meg nem tudom hogy vannak. Tudtam kb minek mennyi helyet akarok meghagyni megcsináltam a szükséges méretű partíciókat diskmgmt-ből és ennyiben hagytam a dolgot. Gondolom ott is lehetne mit optimalizálni, de nem értek hozzá, mint ez jó látszik az eddigi írásaimból is.

• Bakitm

tag

válasz Kernel #42077 üzenetére

Ugyan ingyenes HD Sentinelem van, de ahogy nézem a felület teszt lehet az amit mondtál. Itt írás teszt, szekvenciálisan üres adattal? Mást érdemes beállítani?
    És gondolom ha ez megvolt akkor gondoljam újra a partícionálásomat egy kicsit. :)

• Bakitm

tag

Hello!
    Adott nálam egy WD20EARX hdd. Sokáig rendszervinyó volt, de kb féléve egy ssd vette át ezt a szerepet. Azóta játékokat és adatokat tárolok csak rajta. Nem rég egy problémát észleltem.
    Valamiért ha játékot futtatok róla az időnként(nem folyamatosan) laggol. Amikor egy másik hdd-ről futtatom ugyan azt a játékot ott minden rendben megy, nem laggol. Emellett egy rövid ideig a laggolási hiba megjelenése körül írt egy gyenge szektort, ami azóta ő eltűnt(HD sentinel).
    Most jutottam el odáig, hogy tesztelgessek egy kicsit. A WD programjából ráment egy quick és egy extended teszt is. Egyik sem talált hibát. Hd sentinelből is csináltam egy gyors tesztet az is mindent rendben talált. Crystal Dick Mark-kal futtattam még tesztet 1 GB adattal, az alábbi eredményt adta:
    (jelenleg kevesebb adat van rajta mint eredetileg volt, a teljes hdd-n kb 600-800 gigával, mert minden fontosat eltüntettem róla, nehogy megsérüljenek a tesztek vagy az és bénaságom miatt - nem tudom ez befolyásolhat e bármilyen tesztet)

Talán még ezek is normálisak. Emellett még csináltam egy memtest-et hátha ott lenne a baj, de az sem hozott ki semmi hibát.
    Van valami egyéb teszt vagy lehetőség amit megpróbálhatok?
    Esetleg a túlzott partícionálás lenne a gondja? - Jelenleg 8 partícióm van.
    Esetleg formázzam teljesen újra és partícionáljam újra az egészet?
    Előre is köszönöm a segítséget!

• Bakitm

tag

Hello! Olyan problémám van egy WD Cavier Green WD20EARX vinyómmal, ami 2.5 éves, hogy a rajta lévő játékok szaggatnak, mintha a játék közbeni vinyó használat miatt lenne. Amint átraktam egy másik merevlemezre nem tapasztaltam a hibát. Adatvesztésről viszont nem tudok, legalábbis látványosan biztosan nincsen jelen. Pár smart adat: 1265 Drive Power Cycle Count, 10829 Power on Hours, 74871 Load/Unload Cycle Count és a Current Pending Sectors egy jó ideig 1 volt de az utóbbi pár napban 0-ra esett vissza.(nem tudom még mi mást adjak meg)
    Gondolkoztam olyanon, hogy leürítem és teli iratom 0-val az egészet, nem tudom hogy ez segíthet vagy ronthat rajta vagy egyáltalán van-e értelme.
    Lehet valami értelmeset kihozni még ebből a merevlemezből vagy inkább hagyjam az egészet és vegyek másikat?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés