Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz satee76 #41794 üzenetére
Active Killdisk v5.1 programot használok ehhez.
Telepítés után ki kell választani a komplett merevlemezt, amit törölni szeretnél.de nagyon vigyázz, hogy jó meghajtót jelölj ki neki! mert különben igy csinálsz majd
Kill gombra katt, és a tipusa legyen US DoD 5220.22-M (ECE) (7 passes verify)
Retry attempts 2
verify 100%
plusz mindent ikszelj be amit még látsz......a törlésre számolj vagy 12-24 órát kapacitástól függően.
-
nagyúr
válasz Balathruin #41798 üzenetére
rendben, éjszaka lefuttatom mégegyszer. köszi a választ!
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Balathruin #41796 üzenetére
akkor hogyan találtam meg felületteszttel?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
moonguru
őstag
válasz RollingPotat #41792 üzenetére
Pontosabban:
Van rá mód, csak a HDD árának kb. százszorosába kerül a szükséges berendezés!
Sajnos nekem ennyit irt a cég árajánlatnak (pár éve)
Monitor Guru!
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
2,5 " noti vinyot használok adatmentésre. Most viszont vissza kell raknom egy notiba, de előtte véglegesen és visszaállíthatatlanul törölni akarom róla az adatokat. Hogyan lehet megoldani? -
nagyúr
sikerült találni 1 db. hibás szektort az egyik vinyómon. hdd sentinel felületteszt beazonosította a hibás szektort. a hdd mérete (3tb, 80%+ használt) miatt nem igazán van most helyem adatot menteni. van mód valahogy szektorszám alapján csak a kérdéses szektort áthelyezni? köszi.
-
-
oncsi
őstag
Van mód (lehet, hogy hülyeség) az áthelyezett szektorok ismételt ellenőrzésére, és ha jó a szektor, akkor visszavonni az áthelyezést? Ezáltal javítva a kondíciót? Nem a wincsi nagy értéke miatt, hanem mert bosszant a táp hiba eredménye.
Ha nem, megy a TV mőgé, felvevős, beletekerős wincsinek.
[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Borisz76
veterán
Így más a leányzó fekvése.
A hibás táp viszont biztos , hogy nem használt neki.
Kérdés, hogy hosszútávon lesz e belőle gond.
Ha a HDD felülete jó is tehát nincs rajta hibás szektor attól még az elektronika meghülyülhet.
Ezért is fontos a jó minőségű tápegység.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
oncsi
őstag
válasz Borisz76 #41787 üzenetére
Az volt a kérdés, hogy a tápegység hiba után többször lefagyott, újraindult a rendszer és ez lett az eredménye.
De minden adat tökéletesen olvasható (lementettem mindent) Majd visszaírtam. Sem sebességben, sem bármiféle akadásba nem futottam.
A Sentinel felület tesztje sem adott hibás szektort. semmi, csak ez a kondíció a gondKinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Egy kép jobb lenne.
Ha CSAK! a táp okozott gondot, akkor a drive megjegyezte ezeket, de tovább használható. Azért nem mai típus, és így csodát nem szabad várni tőle. Használható, de létfontosságú adat ne csak itt legyen meg.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
MiklosSaS
nagyúr
Sziasztok, volna egy problemam:
Ma a laposom nagyon be lassult, toltam ra egy friss windowst, de semmi valtozas. Ami 1-2 masodpercig tartott, az most eltart 15-20 masodpercig is. A kepen talalhato latvany fogadott a feladat kezelobe, ujrainditas utan is ez van...hiaba nincs nyitva semmi, sem update, vagy semmi ilyesmi.
Kuldhetem vissza gariba?
A lapos az egy Asus TP300L, a hdd meg egy fel TB-os Toshiba.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Van egy Samsung HD154UI 1,5TB-os HDD-m. Összesen van most már benne 55nap
Tökéletesen ír,olvas. Semmi lassulás nem tapasztalható. egyszer csak (párszor) újraindult a gép, és a lemez kondíció leeset 15%-ra. (táp gyenge volt) HDD Sentinel a Lemez felületének ellenőrzése menü alatt mindent lefuttattam, végig de nem talált semmi hibát.
Smart adatok ezeket írják felkiáltójellel.5,Reallocated Sectors Count,10,98,98,OK,85,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,98,98,OK (Mindig rendben),85,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,1,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
A lemez tele volt, minden adat tökéletesen olvasható, a wincsi formázható, majd minden adat visszament rá, belassulás nélkül.
Ötlet? vagy kuka?Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Pazolini
senior tag
válasz Kernel #41775 üzenetére
Nehogy rajtakapjunk, hogy hdd-ről vagy winchesterről írsz itt, kéretik a merevlemez vagy adattároló szavakat használni, és PC helyett minden esetben a személyi számítógép szókapcsolatot.
Következetesség, nagy testvér, és a végén még eléred, hogy szerethető leszel! De hidd el, ez nem a 101-es szoba, s nem is a 6-os számú kórterem. Te igyekszel azzá tenni. Lezártam a kettőnk bárgyú aktáját. -
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #41776 üzenetére
Mondom, hogy nem érdekel, nem érdekelnek a gyerekes, buta kis szmájli barlangrajzok, amit írásbeli kifejezőkészség hiányában kénytelen vagy sajnos alkalmazni, és főleg nem érdekel, hogy kinek leszek kedvence. Lehet lapozni...
Bitek törlése: trollkodást is be lehet fejezni, félrebeszélsz... Partíciókról volt szó és ennyi.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #41774 üzenetére
Hagyjuk ezt, én még könyveken nőttem fel, nem a monitor előtt, részemről utálom felesleges angolmajmolást és ebből nem engedek.
A fórum nyelve magyar!
Ezt a bitegyesítős erőltetett magyarázatot pedig főleg hagyjuk, nevetséges... Partíciókról beszélt.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Pazolini
senior tag
válasz Kernel #41773 üzenetére
Szerintem ez nem magyaróra, és nem a nyelvi puristák topikja. Amúgy a programok nyelvezete miatt nem baj, ha használjuk ezeket műszavakat.
Kolléga a partíció tárolókapacitását növelte meg azokkal a szektorokkal, amiket a logikai lemezkezelő "törölt", vagyis indexből kivett. De attól még fizikai tárolón lévő biteket egyesített.
A lényeg: nem mindegy a lemez "előtörténete", s nem mindegy, mit érdemes, s mit veszélyes próbálgatni ezekkel a programokkal.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Pazolini #41772 üzenetére
Amellett, hogy van erre magyar szó is, szerintem itt nem ez történt, hiszen ha törlöm, az egyik partíciót, akkor már nincs mit egyesíteni. Egyszerűen csak odébb kell tolni a másik partíció határát.
Bár láttam már olyat is, hogy valaki létrehozott egy új üres partíciót, majd azt egyesítette, teljesen feleslegesen.
Partíció végpontját a Windows Lemezkezelő is el tudja tolni, kezdőpontot lehet az Easeus stb. programokkal.
-
krealon
veterán
válasz bpatrick #41710 üzenetére
"Adott egy új laptop (dell vostro 5470) és az lenne vele a probléma, hgy indítás után a merevlemez 100%-on pörög és a gép lassú
[...]
Mi lehet a problema?"Peldaul nincs megfeleloen hutve a notebook, es tulmelegedett a HDD.
Vagy osszekadnak alkalmazasok, amik megeszik az osszes virtualis memoriat.
Stb. -
King Unique
titán
Ha már WD merevlemez, akkor mért nem a hivatalos wdidle3 programmal állítasz rá a fejparkolásra, még külön topikja is van itt a PH!-n Firmware szinten belenyúlni és véglegesen átállítani csak és kizárólag az tudja.
A HDS féle leállás akadályozása a parkolást csak korlátozza, teljesen kilőni aszem az APM maxra húzásával lehet, de az csak fizetős verzióval működik. És mind2 csak addig él, amíg fut a program és az adott gépen használod. Más gépen újra be kell állítani. Ezért jobb a fenti, gyári megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Noti winyóknál már találkoztam hasonlóval minden tökéletesnek látja mégis meg-meg akad. Nekem is van egy a gépemben egyszer bemérgedek és kivágom belőle. Tökéletesen működik, de amikor adatok írására kerül sor akkor keresztbe áll a szeme a gépnek. Minden egyes alkalommal, ha egy file helye lefoglalásra kerül (én letöltéseknél úgy csinálom, hogy előre lefoglalja a file helyét méretének megfelelően ez minden más winyómnál tökéletesen működik ennél viszont 5-10GB már 15-20 másodpercig is eltart) nagyon lassan végzi el a műveletet. Nem is nagyon merek rábízni fontos adatokat csak apróságok tárolására használom, de mint írtam nem sokáig.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Az első: A Hdd energiagazdálkodás miatt időnként parkol. HD Sentinelben van erre megoldás.
A második: A szereléskor vagy egy csatlakozó, vagy árnyékolás nem úgy került vissza mint a gyári darabban. Jobb ötletem erre nincs.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
xpeke
csendes tag
Sziasztok,
Msi ge60 2pc notimmal lenne 2 probléma ami egyenlőre megoldhatatlannak tűnt az msi szervíz számára...
Noti adatok:
kb 3 hónapos noti
5400 as 500gb os HDD
gtx 850m
samsung 128gb ssd (msata)
i7 4710hqA probléma:
Néha játék közben, filmnézésnél vagy akármi a HDD töltési ideje (ha jól tudom úgy hívják) megukrik 100% ra ezzel úgy 2-3 mp es fagyást okozva a játékban vagy film közben.
Erre van-e valami ötletetek? Msi szervizben azt mondták nincs baja a hdd-nek ennek ellenére néha halkan kattan egyet a hdd (nem folyamatos és tényleg halk kattanás) valamint hdtune hdsentinel WD féle hdd diagnosztikai program is azt mutatta hogy a HDD 100% osan jó. Próbálgattam a ramokat felcserélni egyenként megnézni hibásak e de semmi.
Másik probléma hogy amikor bedugom a billentyűzetem a fejhallgatóból illetve a gép bal oldaláról egy magas frekvenciájú zúgást, folyamatos hangot hallok. Kipróbáltam több usb porton is mindegyikbe ez van. A fülest és a billentyűzetet is megnéztem más gépen jól működnek.
A 2. probléma csak azután jelentkezett hogy visszaadták a gépet a szervizből. (respect albacomp)
Én nagyon a HDD re gyanakszom mint hibás alkatrész viszont nincs másik 2,5 hdd-m amivel ki tudnám próbálni hogy azzal működik-e.(arra is gondoltam hogy a kábel amivel a merevlemez van csatlakoztatva tört meg vagy ilyesmi).. Lehet e összefüggés a 2 probléma között mivel a notebook jack je a HDD mellett van és a gép bal oldala zúg ahol a hdd is van. Valakinek ismerős a probléma, megtudja e oldani vagy tud egy rendes szervizt ahol megcsinálják.Nagyon sokat segítene a segítség vagy akármi. Nincs sok pénzem nem tudok új notit venni vagy ilyesmi és szeretném ha végre jól működne ez. Szóval aki valamit is hozzá tud tenni vagy valamit tud segíteni annak nagyon megköszönném pár üveg sörrel.
-
tpeter77
addikt
válasz Doky586 #41758 üzenetére
várj én értem, és fordítok
vettem egy ilyen wdc wd500avvs-73m8bo -sat
vettem egy wdc wd500avvs-73m8bo típusú merevlemezt
( sat = ez a típusa )hard disk lása biós is lássa de a rendszer maga nem lássa a 500 gb sat
hard disk látja, de nem kezeli. a BIOS-ban is látszódik a lemez. Az op.rendszer viszont nem lát belőle egy 500GB-os partíciót.az 500 gb az tők szűz
maradt egy üresen álló 500 gb partíció amivel a rendszer még nem csinált semmit.ebben kell segíteni hogy formázza meg és kész.
Azt gyanítom, hogy egy 20 év alatti, nyelvtanból sem erős embercsemete írhat így.
20 éves osztálytalálkozónkon panaszkodott a volt oszifőnk, hogy a mostani fiatalok nagyon gyengén teljesítenek. Ez a jövő -
Saltwater
aktív tag
Szerintem bevándorló és tanulja még a nyelvet.
https://hdd-adatmentes.hu
-
Zozzant
addikt
válasz kisselandras #41756 üzenetére
A szűz dógókká nem foglákóznék csak a gond van vélük.
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Doky586
nagyúr
Ha Olaszliszkáról származol akkor elnézésedet kérem, de mit jelentenek ezek a szavak? Sajnos az általad beszélt szlenget nem értem, vagy csak selypítesz nem tudom..
tők? lása? lássa? biós? sat? ... -
Borisz76
veterán
"Lemezkezelő"-ben keresd meg és formázd.
Mod : És próbálj érthetően , magyarul fogalmazni mert katasztrofális és kivehetetlen, hogy mit is akarsz pontosan.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok !
Olyan problémám lenne hogy vettem egy ilyen wdc wd500avvs-73m8bo -sat
van egy 80 gb is amin a rendszer van de az 500 gb az tők szűz
hard disk lása biós is lássa de a rendszer maga nem lássa a 500 gb sat win 7 próbálta fel telepiteni az illesztő programot de 10 perc után se látta így mégse gombra nyomtam válaszokat előre is köszönömPiros pont a vevőnek is jár egy sikeres üzlet után !!írd oda a hirdetésedbe posta on off !!kösz :) Tel:szám az adatlapomon ha sürgős !
-
Kernel
nagyúr
válasz stangli #41753 üzenetére
Újratelepítés ilyenkor nem segít, szektorhiba miatt is előfordulhat például, hogy a BIOS nem tudja rendesen detektálni.
Hotswap-képes eszközökkel lehet próbálkozni, többször ki-be kapcsolgatni, ha véletlenül sikerül elkapni, akkor gyorsan felülírni szektorszinten.
Úgy vettem észre, ha legalább a partíciós táblát sikerül törölni, utána már könnyebben elkapja a gép, lehet felülírni az egész HDD-t, közben kiderülhet, hogy mely szektoroknál akad el. Vagy lehet más baja is.
-
Kernel
nagyúr
-
stangli
senior tag
válasz Ganz-[HUN] #41750 üzenetére
az is csak az ssd-t mutatja [link]
-
liksoft
nagyúr
válasz Atlantisz48 #41745 üzenetére
Valószínűleg dob a sebességen, esetleg nem is keveset. De 30mp Firefox esetén akkor is érdekes. Hdd-nél is lehet gyorsítani, például az utolsó hozzáférés rögzítésének letiltásával. Kevesebb adminisztráció a háttérben, dob a sebességen. A RAM mérete, a gép, OS típusa és beállításai mind összefüggenek a sebességgel. Atomos gép is lehet használható, és i3 is lehet csiga.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
pjen
félisten
válasz Atlantisz48 #41745 üzenetére
Szia.Egy SSD látványosan megdobná a géped,megnyitásoknál a homok órát el is felejtenéd.
-
liksoft
nagyúr
válasz Atlantisz48 #41743 üzenetére
Szervusz!
A sebességen igen, de az USB-s eszközök az adatok cipelésére, mentésére szolgálnak, nem rendszer szintű használatra. Amennyiben van rá mód, ez kerülendő. Ebben az esetben sem tudom javasolni.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Atlantisz48
őstag
válasz Szpisti #41687 üzenetére
Üdv!
Lenne még egy kérdésem ez ügyben, ugye hogyha egy alkalmazást elindítok ami a /C-n van ahol a rendszer is, akkor a HDD a rendszernek is kell írjon és olvasson, és az alkalmazásnak is. Ám de hogyha én azt az alkalmazást amit használni szoktam azt egy USB 3.0ás 7200rpm-es külső HDD re telepítem, és onnan indítom, akkor azzal tehermentesítem, a Laptopban lévő 2,5ös 5400rpm-es HDD-t.
Egy dobna egy kicsit az alkalmazások indulási sebességén?
Előre is köszönöm.Üdv:
Zoli -
Kernel
nagyúr
válasz sanyi02 #41740 üzenetére
Kell egy IDE-SATA átalakító, amiből található többféle is.
Ha menet közben is szeretnél vele hotswapolni, akkor nem lehet úgy bekötni, hogy csak rádugom a tápegység floppy-csatlakozóját és kész, mert HDD érzékelése nélkül az átalakító lefagy, használhatatlanná válik. Ezen nem segít a reboot sem, sőt a bootfolyamatot ilyenkor elakasztja.
Az átalakító csak 5V-ot igényel, de azt úgy kell bekötni, hogy a mobilrack elején lévő kapcsoló után kell ráforrasztani a piros vezetéket egy alkalmas pontra, hogy a benne lévő HDD-vel együtt kapjon tápot. Fekete vezeték természetesen GND-re kötendő.
Ventilátor is értelemszerűen mehet a kapcsolt 5 vagy 12 V-ra, attól függően, hogy milyen fordulatot szeretnénk.
De azok a kis kapcsolók nem túl jó minőségűek, lehet idővel kontakthibás is. Probléma, fagyás esetén jól meg kell járatni, hogy "becsiszolódjon" rajta az esetleges oxidréteg. Vagy átkötni teljesen és/vagy külső kapcsolóval helyettesíteni.
Az átalakító lehet ilyen:
Vagy ilyen, ebből létezik kétirányú is:
Azért van rajta két SATA-port, mert az egyik IDE -> SATA, másik SATA -> IDE irányban funkcionál.
De közelebbről ez utóbbi a fajtát nem ismerem, csak annyit tudtam kikövetkeztetni, hogy a fekete panelos újabb verzió, csak minimálisan drágább, tehát elvileg azt érdemesebb választani, nem a pirosat.
Fontos az is, hogy IDE-kompatibilis módba állított SATA port szükséges (lehet?) hozzá, legalábbis az enyém kizárólag úgy működik, de ezt már régen vásároltam.
[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz brandarchi #41737 üzenetére
nincs mit
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
brandarchi
tag
válasz Ganz-[HUN] #41736 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm !!!!!!
Hála neked megoldódott.
Galaxy Alpha
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz brandarchi #41735 üzenetére
ott van a partició, csak üres, particionálatlan.
[link]Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
brandarchi
tag
Sziasztok.
Van egy iszonyat problémám...Linuxos gépet vettem és gyorsan összeszerelés után raktam rá windows-t. A partíció osztásnál pedig ezekszerint a 468 gigát nem ketté osztottam hanem csináltam egy 199est és egy másikat...így gondoltam én! Igen ám de most h megvan minden nézem és csak a 199 Gigás van meg más nincs...ezek szerint elcsesztem és csak egy partíciót hoztam létre...
A kérdésem az lenne h így utólag be tudom rakni a maradék 260 gigát egy partíciónak vagy rakhatom újra a rendszert?Galaxy Alpha
-
felic555
tag
válasz Ganz-[HUN] #41732 üzenetére
itt is van
-
felic555
tag
Sziasztok!
Tavaly november elején vettem a Dell N5010 laptopomba ezt az Adata SSD-t. SATA2-őn használtam.
Még ma reggel semmi baja nem volt. Mióta megvan a Hard Disk Sentinel folyamatosan figyeli.
Ma mikor leültem ebéd után a gép elé ez fogadott (csatoltam a képet).
Írt adatot sem mutat már. Tegnap még 1,15 terra körül volt. A gépet nem hurcoltam.
Nem ütöttem oda sehová. Folyamatosan laptophűtőn van.
Nem értem mi történhetett vele hirtelen.
Bár már ez a laptop 4 éves. Eddig 3 HDD-t is "tönkretett" vagy nem is tudom,
de valahogy mindig meghalnak benne...Valakinek esetleg ötlet, hogy miért történhetett? Vagy találkoztatok-e már hasonlóval?
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #41729 üzenetére
Nekem megy, van hozzá pár fiókom, régi lemezeket tudok vele használni.
De a SATA-átalakítóm csak IDE-kompatibilis módban működik, amit úgy oldottam meg, hogy az alaplapon van két AsMedia SATA3 port, ami kihasználatlan, ezt állítottam be IDE-kompatibilis módra.
Amellett persze vannak Intel SATA-portok is, az megy AHCI-módban, hotplug igény szerint.
Úgy működik, hogy rákapcsolom a feszültséget, de egyszerre kell tápot kapnia az átalakítónak és a HDD-nek, ennek megfelelően kötöttem be.
Utána a HotSwap programban jobbklikk, hardverváltozás keresése rögtön be is hozza. Leválasztás szintén a programmal, utána kikapcsolás.
A fiókot tető nélkül tolom be, a megfelelő hűtés érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi02
tag
válasz Ganz-[HUN] #41724 üzenetére
Köszi megoldódott! A mobilrack volt a hunyó!
-
Kernel
nagyúr
Arra próbáltam utalni, hogy a Sentinel főablaka nem minden, a SMART adatokból általában további következtetések is levonhatók.
De még a főablakban is szokott említeni ezt-azt.
Mindebből csak minimális információt közöltél, így nem lehet válaszolni a kérdésre.
-
Corsair90
tag
Sziasztok.
Szeretnék érdeklődni, hogy konkrétan ez a HDD (Hitachi 1TB 7200rpm 32MB SATA2 HDS721010CLA332), kompatibilis lenne minden tekintetben ezzel az alaplappal? HP dc7800 Motherboard .
HDD-t szeretnék vásárolni egyébként, körülbelül 1TB körülit. Ha nem jó, milyeneket tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm válaszotokat. -
sanyi02
tag
Üdv! Asrock K8NF3-VSTA
Az a gond vele, hogy beraktam egy 50%-os vinyót kíváncsiságból, hogy rá-e megy az XP, de nem ismerte fel a bios, utánna visszaraktam az XP winyót és már azt sem ismeri fel. 3. winyót is próbáltam, de azt sem látja, mi lehet a gond? -
t.imi
addikt
válasz Kernel #41712 üzenetére
Szia.
Kicsit korán van, nem igazán értem az összefüggést
A sentinel által kiírt érték jó lehet, mivel új gépet vettem anno és csak nyaralások alkalmával volt használva a nyominger.
Emiatt sem értem, mitől megy tönkre 624 óra után egy hdd.
Este már a win7 sem állt fel, ellentétben egyéb testrészeimmel a látvány miatt. -
Kernel
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #41717 üzenetére
Lemezkezelő és defragmentáló is olyan komponens a Windowsban, ami a külső parterekkel történő megállapodás alapján korlátozott képességű.
Ha jól tudom, korábban a PowerQuest, később az azt felvásároló Symantec szállítja a korlátozott megoldást a Microsoftnak, aki a third party szereplőket segíti azzal, hogy nagyobb tudású programokat ők adhatják ki.
Vagyis gyakorlatilag a Microsoft nem tesz keresztbe a külső fejlesztőknek. Nem csak azoknak, akivel szerződése van, más független cégekkel is valójában közös érdek, hogy készüljenek mindenféle programok a Windowsra.
Más kérdés, hogy néha eltaposnak ezt-azt, ez már az üzlettel jár.
-
tornas
őstag
Szerintem a Win15-nél már jó a partíciókezelő...
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Balathruin
veterán
Költői kérdés?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Balathruin #41716 üzenetére
Vajon mikor lesz olyan jó a win particiókezelője mint az osx, és el lehet felejteni a diskpartot?
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Balathruin
veterán
válasz Winchester95 #41714 üzenetére
Shift+F10 (CMD), diskpart, sel disk x*, clean.
*list disk-nél látod hanyas a problémás -
Pazolini
senior tag
válasz Winchester95 #41714 üzenetére
Másik rendszer alatt futtatnék rá egy fizikai (és nem csak logikai) törlést!
-
Kernel
nagyúr
Ez olyan dolog, mint a Vaterán is bedobják a Sentinel képet, mintha SMART adatok nem is léteznének, két füllel odébb.
Pedig sokszor ott látható a lényeg.
(Ilyenkor szokott következni, hogy egyesek meg bedobják a full HD desktopot, középen egy apró ablakkal.)
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Van egy kb 5 éves Emachines 640G laptopom, HD sentinel szerint 24! nap működési idővel és 16% kondicióval. 46 nap van neki hátra szoftver szerint. ( Hard Disk Sentinel PROFESSIONAL hordozható v4.60 (ZIP) verzióval néztem) TOSHIBA MK3265GSX HDD.
Le ejtve, dobálva, agyon telepítve nem volt. 2x lett rá OP pakolva, ennyi.
Létezik, hogy állásában ennyire tönkremegy egy vinyó?Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
bpatrick
csendes tag
Hali!
Adott egy új laptop (dell vostro 5470) és az lenne vele a probléma, hgy indítás után a merevlemez 100%-on pörög és a gép lassú. task managerben nézem az adatokat, néha leesik 90-100 % közé, írási és olvasási sebességtől függetlenül (tehat neha összesen nem teszik ki az 1 mb/s-t, mégis 100%on megy a hdd). Ilyenkor a response time is 1000+ ms. Aztán kb 10 perc utan ez a problema megszunik. Windowsos error checkingre nem ad semmi hibat. CSak windows 8.1, driverek, meg office van telepitve (mind eredeti verzio). a hdd tipusa WDC WD5000LPVX-75V0TT0
Mi lehet a problema?
-
Roncsello
újonc
válasz Balathruin #41705 üzenetére
Windows 7 az ami megy.
-
Roncsello
újonc
Sziasztok!
Nem pont ehhez a témához kapcsolódik, de van egy gépem 2 különálló HDD-vel. Mindkettőn van rendszer és bekapcsolás után kérdi, hogy melyik rendszert indítsa.
Na most a következő a gond: egyik HDD meghalt, de a rendszer attól még kérdezni, melyik rendszert indítsam.
Hogyan lehet ezt a rendszerválasztást megcsinálni, hogy csak a meglévő HDD-ről bootoljon?
-
Kernel
nagyúr
válasz Saltwater #41702 üzenetére
Nyilván nem teljes érintkezésre gondoltam, de valami oka csak lehet, hogy épp az adatterület eleje készült ki, vagy más esetekben épp a közepén jelentkezik hiba.
A hozzászólásom végén röviden kitértem a szektorok elrendezésére, megismételném azt is, láttam már olyan sebességtesztet, amin tisztán látszott a tányérváltás középen.
Amellett nekem is vannak többtányéros HDD-k, ami a szokásos csökkenő sebességet mutatja, mint a képen is.
-
Saltwater
aktív tag
válasz Kernel #41695 üzenetére
Ha nem sikerül a "leszállás", tehát hozzáér a lemezfelülethez a fej, akkor az adathordozó réteget védő legfelső réteg rákenődik vagy ráég az olvasófejre. Szerencsés esetben a fej még egy darabig működőképes marad, de a sérült felületről szektort már nem olvasol ki. Javíts ki ha tévedek, de a felhasználói terület a 0-ik szektortól indul, míg a rendszerterület szektorai előtt a "mínusz" jel van. Szerény tapasztalatom szerint a rendszerterület a lemeztányér külső szegmensében helyezkedik el. Egyes kritikus területeinek sérülése a merevlemez kattogását vagy rendellenes működését okozza.
Igazából nem tudom, hogy a sok fejparkolás milyen gondot okozhat...."Ha van két tányér, a második szélén van a hiba, szoftveresen nézve az lehet középen."
Hitachi, Toshiba, Seagate, WD merevlemezek íráskor egyszerre egy olvasófejet használnak egymást követően. Az LBA szektorkészelt elején egy fej mondjuk felír 200.000 szektort, majd jön a következő fej, tehát nem teleír egy lemezt és utána következik a következő lemez felülete, hanem a fejek szektor zónái közel egymás fölött helyezkednek el a lemeztányérokon. Egyedül a Samsung merevlemezeknél fordul elő, hogy egy fej szektorzónája elérhet 16-20 millió szektort is, mielőtt következne a következő fej.
[ Szerkesztve ]
https://hdd-adatmentes.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest