Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BB9000

    senior tag

    válasz fraser22 #93961 üzenetére

    Hűtéstechnológia választás_
    Jó-e a "nofrost"- vagy inkább rossz?
    Kezdjük azzal, hogy mi is az amit NoFrost-nak hívnak? A régi hűtőgépek úgy működtek, hogy a hátsó faluk volt hűtve és kész.
    Ebből adódtak problémák. A hátsó falon keletkezett jégréteg rontotta a hatásfokot és ha annyira megvastagodott, hogy a hűtési szüneteben magától már nem tudott leolvadni, akkor nem tudott egyenletesen hideget biztosítani a betett ételeknek. A hátsó falhoz közeli ételek megfagytak, elöl meg még nem tudtak lehülni a dolgok. Ekkor jött a leolvasztás.
    Fejlesztettek ezen a technológián oly módon, hogy az újabb hűtőkben már kialakítottak egy zárt teret, ahol a levegőt lehűtik és ezt a hideg levegőt küldik be az ételek közé. Eredmény: az ételek egyenletesen lés hamar lehűlnek a hűtőben. Másik pozitív eredmény: a páralecsapódás már nem az ételek között zajlik, hanem a zárt térben -valahol hátul-. A jegesedés nem okoz már problémát, mivel egy fűtőszállal a keletkezett jeget könnyen és gyorsan le tudják melegíteni. De ezzel együtt jár az is, hogy picit több energiát használ a hűtőgép és kicsit hangosabb is. Egyrészt a ventilátor zaja és energiafogyasztása miatt, másrészt a fűtés -hűtés gyakori váltásakor fellépő gyors hőmérsékletváltozások miatt.
    Összesítésben a "nofrost" hűtők fejlettebb technológiát képviselnek, több alkatrészből állnak, kicsit több energiát fogyasztanak, kicsit hangosabbak, viszont nagyon jól hűtenek (gyorsan lehűtik, egyenletesen tartják az ételeket), ráadásul sosem kell őket leolvasztani. Rendszeresen tisztítani természetesen kell!!!
    Véleményem szerint az előnyeik jóval meghaladják a hátrányaikat, tehát nagyon megéri NoFrost technológiát alkalmazni!

Új hozzászólás Aktív témák