- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
robaGB10
tag
Szombattól lesz a lidl-ben száraz nedves porszívó. Használ vki ilyet? Mik a tapasztalatok? Autó, garázs takarításra kellene.
-
törölt tag
Sziasztok,
az mennyire általános, hogy a hutoket foliaban szállítják ki doboz helyett? (Mediamarkt) lehet, hogy valami kiállított darabot kaptam?!
-
Sziasztok!
Van egy kb. 4 éves Bosch mosogatógép a családban. Olyan gyanúm van, hogy a sóhiány visszajelzés nem működik.
Elég régóta nem jelzett, ezért gondoltam belenézek a tartályba. Látom az alját, ezért gondolom, hogy üres, viszont a visszajelző nem világít. Nem, nem kapcsoltuk ki ezt a funkciót, hiába "all in 1" kapszulát használunk, mindig van külön só és öblítő is a gépben.
Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Vagy csak én vagyok türelmetlen és még van a gépben só, csak nem látszik a tartályba benézve, és még nem kéne jeleznie?Köszönöm a segítséget.
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Van egy Bosch sütőm, sajnos már nem garis. Azt a hibát produkálja, hogy az óra működik rajta, tehát az elektronika kap áramot, az elektronika hűtőventillátora működik. De mást nem csinál. Tehát nem indul be a hátsó légkeverő, a belső világítás, a grill ill. a normál sütő fűtőszál. A jobb kurblit eltekerve (hőfokszabályzó) hallani a kattanást, ahol be kellene kapcsolnia a melegítésnek, de nem kapcsol be, az a kis led lámpa sem ég mellette, ami jelzi az aktív melegítést.
Először azt gyanítottam, hogy a több fázis közül elment egy, de dugvillás.
Van ötletetek, hogy mi lehet a baja (hátha tipikusnak számít a hibajelenség)? Ill. van tapasztalat jó szervizessel, aki reális áron dolgozik?Szerk: istenem, ahogy megírtam a problémát, megtaláltam a választ:
Tűzhelyünk rendelkezik digitális vagy mutatós órával, és az órát nem állítottuk be.
A modern sütőket már felszerelik digitális programozható órával. Ezek az órák elektromosan képesek reteszelni a sütő működését. Ezért ha rajtuk nem állítottuk be az időt nem engedik működni a sütőnket. Ha például a digitális órán három nulla villog, ez jelzi számunkra hogy nincs beállítva az idő rajta. Megoldás: Állítsuk be az időmérő órát a pontos időre, és a tűzhelyünk azonnal hadra fogható. ( Az óra beállítást célszerű a Magyar nyelvű használati utasításból kikeresni.)
forrás -
BBéci
legenda
válasz
Donki Hóte #64461 üzenetére
Amikor az ember betesz vagy kivesz valamit a hűtőszekrényből akkor szembesül annak minőségével, az is lehet szempont. Lehet, hogy kissé bolond vagyok, de kifejezetten élvezem, amikor bevásárlás után bepakolok a hatalmas, 600 literes térbe, nem kell sakkozni, hogy elférjen 20 doboz sör, 3 üveg bor, 3 kg zöldpaprika, 1-1 fej káposzta és karfiol, 2 rúd szalámi, 4-5 csomag felvágott, 2-3 féle sajt, 20 tojás, pár flakon buborékos és mentes ásványvíz, tonik (vendégeknek). Mindezeket olyan polcokra és fiókokba, amiket élvezet megérinteni.
Mindenki úgy élvez, ahogy tud. -
BBéci
legenda
válasz
Piftuka #64456 üzenetére
Csak egy Sharp hűtőszekrényem van, az előző kettőt visszaküldtem, mert gagyi, zajos, visítós Jiaxipera kompresszor volt bennük. A mostaniban inverteres Panasonic dolgozik, szinte észrevehetetlenül.
Kétségtelen, hogy irreálisan drága gép mindegyik, de olcsóbban nem volt ekkora méretű négyajtós, ami minőségben is megfelel. Néztünk Beko és Whirlpool gyártmányokat, egyiket sem kívántuk a lakásban nézegetni, fogdosni, használni. Simán benne van a pakliban, hogy a jótállási idő leteltével elromlik, de ez bármelyikkel előfordulhat.
Ha prémiumot akartam volna birtokolni, akkor az 1,5 milliós Liebherrt választom. Bárcsak lenne annyi pénzem!#64459Dorian
Mutattam képeket, nálunk a konyha/ebédlő a fő tartózkodási hely, folyamatosan szemünk előtt van a hűtőszekrény és a konyhabútor is. Utóbbi ezért valódi fa ajtókkal és fiók előlapokkal készült, nem más egyébből, például az elterjedt festett MDF-ből, vagy bútorlapból. -
farkas-j
őstag
Segítséget kérnék. A lányom szódagépet venne, de nulla a tájékozottságunk a témában. Melyek a megbízható típusok? Melyikekkel lehet erős, jó szódát csinálni? Ahány típus annyi féle patron van vagy ez egységes? Utóbbi szempontot figyelembe véve ha esetleg mind különböző patronos, melyiket szabad vagy nem szabad megvenni az utánatölthetőség ill. a becserélhetőség miatt?
-
ReFleXx
addikt
mosogép szállítható oldalára vagy a hátuljára fektetve? új gép, gondolom dobrögzitő csavarok vannak benne
-
Yany
addikt
Sziasztok,
Lassan kipusztul alólunk a még hagyományos porszívónk és most a Jimmy H9 Pro és Roborock H7 között vacilálok. Ha van valakinek tapasztalata ezekkel, vagy hasonló példányokkal, mint pl. a H6, azt nagyon szépen megköszönöm, ha megosztja velem, mielőtt valami hülyeségbe ugrok bele ennyi pénzért.
-
Mortein
tag
~100 eFt környékén az elöltöltős mosógépek (kb. 7kg töltetű) közül mi az ajánlott?
Korábban LG volt azzal meg voltunk elégedve, de hátha van ebben az ársávban, ami jobb nála. -
salapp
addikt
válasz
Tothgera30 #64462 üzenetére
Egyik Miele porszívónk kb 1986-os lehetett, amit Németországból hoztunk. Négy éve adtam oda barátainknak, mert hirtelen kellett nekik porszívó. Pár hónapja égették le. Szóval jól bírta. Van még az egyik lakásunkban egy Miele, az is 90-es évek, de néha gondolkodom rajta, hogy haza kéne hozni, és azt használni. Ha a Philips beadja a kulcsot, majd lehet, akkor. És valóban, van porzsák mindegyikhez. A maiak minőségét nem ismerem.
-
válasz
Piftuka #64451 üzenetére
Korábban próbálgattam én is több (vezetékes) porszívót, az Electrolux elég meggyőző volt. Lehet hogy adott tesztben erősebb, vagy csöndesebb, de pár év múlva az alkatrész ellátottsága kérdéses lehet. De a legtöbb esetben, évekre és tartósságra vetítve inkább a Miele felé hajlanék. Mint már írtam korábban, egy 1987-es gyártású Miele S254i porszívónk volt, használtan vettük, ideiglenesen (előéletéről semmit nem tudok, de festéknyomok és finompor bőven volt benne). Röhögve alázta le anyám akkori Samsung felső kat. porszívóját, és csöndesebben is működött. Egy fodrász csaj vitte el tőlünk, ezóta is megelégedéssel használja. Persze minden alkatrész megvásárolható hozzá a mai napig, és "ebben még volt anyag" érzés megvan.
Ui.: Fagyasztó téma. Maximum 165-170cm körül lehet a magassága, maximum 250 literesre van szükség.
-
válasz
Dorian #64459 üzenetére
Így van, ha nem látszik egy hűtő, akkor szinte mindegy, hogy milyen az esztétikája. Nálunk is az egyik hűtő a spájzban van, azt rajtunk kívül nemigen látja senki.
A másik ugyan a konyhában van, de nem sok látszik belőle. A képen egy alap BEKO hűtő van, kétlem, hogy egy csúcs gyártó készüléke sokkal jobban tudna kinézni
-
pjen
félisten
válasz
Dorian #64459 üzenetére
Ez izlés kérdése+ milyen stilus a berendezés.Nekem például a lépcső alatt egy hatalmas 200x90 centiméteres inox hűtő van.Még mindenki megdicsérte.A hűtő egy gép, nem túl drágán le túdnám fóliáztatni akár famintásra is.Ennyi erővel egy 65" Tv legalább annyira agyon tud vágni egy szépen bútorozott szobát, főleg kikcsolva.
-
Dorian
félisten
Azt elismerem, ha valakinek kiemelten számít az enteriőr, akkor a kinézet miatt hajlandó jelentősen több pénzt kiadni. De a legtöbb esetben a hűtő nem is látszik. Egyik hűtőm konyhabútorba épített bútor előlappal, másik a spejzban van, a semennyire sem látom, a fagyasztószekrény meg egy tök másik helyiségben, azt meg főleg nem látogatja és nyitogatja sűrűn az ember.
-
polonic
félisten
válasz
Piftuka #64456 üzenetére
Mieleről érdekesség, én sem tudtam róla korábban.
A Miele megalakulása óta családi tulajdonban lévő cég. A két alapító, Carl Miele és Reinhard Zinkann, két ükunokája most is ügyvezetők. Ez a két család most is a tulajdonos. Nincsenek egyéb részvényesek. Az igazgatóságban is csak családtagok vannak.
Talán ezért lehet, hogy más filozófia szerint tudnak működni, mint az egyéb gyártók. Ahol csakis a részvényesek kiszolgálása a cél. -
Piftuka
veterán
Teljesen jogos elvárás, hogy mindezek a jellemzők a minőséget képviseljék.
Ám azt is kell látni, hogy a "consumer" termékek között ezt csak a legdrágább eszközök képesek teljesíteni. Leginkább már azok sem.
Esetedben - ha jól emlékszem - 3 SHARP hűtőszekrény üzemel otthon, és biztosan nagyon klassz mindegyik. (Én is néztem anno a Media Markt-ban; tetszett, amit láttam.)
Viszont egy-egy ilyen eszköz fél millió forint.
Én sem vagyok abban biztos, hogy egy ~fele/harmad annyiba kerülő, modern, más gyártmányú hűtőszekrény minden esetben annyival rosszabb, vagy a SHARP annyival tartósabb, hogy minden esetben az utóbbit éri megvenni.
És ott van még a legfontosabb kritérium: az anyagi lehetőségek. Ha egyszer valaki nem tud fél millió forintos hűtőt venni, akkor nem tud.
Ettől függetlenül is... a háztartási berendezések piacán ár/érték arányban egyre inkább az alsó-közép, vagy középkategória nyer. Nem a prémium.
Egyébként nekem már nincsenek illúzióim ilyen téren nagyon rég óta. Kizártnak tartom, hogy a SHARP, MIELE, vagy Liebherr hűtőszekrények is ~20-30 évre készülnének. Azok az idők már elmúltak.
Használhatnak jobb alapanyagokat, minőségibb lehet az összeillesztés, nyújthatnak jobb felhasználói kényelmet, de egyik multi sem "szociális intézmény".
Nekik abból van bevételük, nyereségük, a részvényeseik pedig akkor örülnek, ha minél többet eladnak abból, amit legyártottak. Ezt pedig tartós fogyasztási cikkekkel a mai, modern világban lehetetlen teljesíteni.
-
places
csendes tag
Köszönöm az ajánlásokat! Megrendeltem a Miele c1-et. Írok majd tapasztalatokat pár hét tesztelés után.
Pjen, neked külön köszönet. A javaslatodra régebben a nagy Nordic Panasonic klímát vettem fűtésre, ami nagyon bevált.
-
salapp
addikt
válasz
Piftuka #64451 üzenetére
Tá-dá-dááámmm :-)
Naná, hogy érdekel. (Harminc perc múlva Perpatvar)
Én úgy látom, mostanra a szőnyegek aránya erősen visszaszorult az otthonokban, szóval a keménypadlón nyúltott teljesítmény talán a legfontosabb, illetve a porvisszatartás, legalacsonyabb zajszint, jó tisztán tarthatóság, jó porzsák árak. -
Nagya21
addikt
válasz
Thunderzolee #64438 üzenetére
Hali!
Tefal vasalók az egyik legjobbak.
Csapvizzel ne használd, ioncserélt-csapviz fifti fifti arányban.
Üdv Nagya -
Lordc0re
csendes tag
-
válasz
Tothgera30 #64442 üzenetére
+1 a Mielére
-
-
daver88
aktív tag
válasz
Thunderzolee #64438 üzenetére
és így is kibírt 10 évet...
-
places
csendes tag
Sziasztok!
Porszívóvásárlás előtt állok. Van egy 30k-s kuponom, ami a Mediamarkt-ba szól. Max, 30-40 ezret fizetnék rá, tehát a keretem 60-70k.
Láttam, hogy a Miele a nyerő, de jelen esetben csak a c1 kapható a keretemen belül.
Érdemes a C1-est megvennem, vagy van jobb is ezért a pénzért? -
Na, jól beégettem magam.
Mindent elkövettem, amit nem lett volna szabad, és a végén csodálkozok, h nem úgy működött a vasaló, ahogyy elvártam volna.
Pedig pontosan azt tette a vasaló, amit tennie kellett azok után, ahogy bántam vele.Letöltöttem a használati útmutatóját, és az oldal alján van egy gyakran ismételt kérdések rész is, ahol le van írva amit te is írtál, még részletesebben is. Egyből leesett, h pont ezek azok, amiket sose csináltam meg.
Nem is tudtam pl, h van ez az izé, amit ki lehet húzni a gépből, vízkőmentesitő rúd, meg h ki kellett volna engedni a vizet, meg rázogatva vizkőtleníteni..
LOLHát csoda, h nem nyírtam ki szerencsétlen gépet eddig..
Köszi a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz
Thunderzolee #64436 üzenetére
A vizet minden vasalás után az utolsó csöppig ki kell csorgatni, ez benne van a kezelési leírásban. A Tefalokat egy sajátságos, lóbálós technikával 1-2 havonta kell tisztítani, ez is benne van a leírásban. Aki ezeket nem hajtja végre, az tönkreteszi a vasalóját.
1998-ban vettem az akkori csúcs Tefal vasalót, nem sokáig voltam maradéktalanul elégedett. Például erősen kopott róla a kerámia bevonat, ezért olyat soha többé nem vennék. -
Üdv!
Vasalót vennék.
Egy Tefal Aquaspeed 115 van most.
Talán ~10 éves lehet.A gőz funkcióját eleinte használtam, de aztán barna izét köpködött indításkor.
Úgy emlékszek, h azt írták csapvízzel tölthető, én azzal is szoktam tölteni, mégis mintha a kifúvó nyílásokon vízkő-lerakódásokat figyeltem meg, illetve pár évnyi használat után amiket gőzölve vasaltam, olyan izé szaguk lett (pólók), így abbahagytam a gözölő funkció használatát.
Lehet mivel a vizet mindig benne hagytam, az állott vízből készült gőz volt kellemetlen szagú?A kerámia talpon is állandóan barna folt jelent meg, mindig ugyanott, a csúcs közelében, amit fémdörzsivel szoktam lesúrolni róla, ha meg nem, akkor egyre nagyobb lett a folt.
Ezzel aztán lassan a kerámián levő fehér irányvonalak is elkezdtek lekopni, illetve a kerámia bevonat is a talp csúcsa felé.Most már vennék inkább egy másik vasalót.
Ha a kerámia ilyen, h lekopik, akkor mégis inkább fém talppal vegyek?
Az automata gőzölést nem szoktam használni, csak én fújkáltam a talp alá a gomb nyomogatásával.
Nincs valami "milyen vasalót vegyek" topic?
-
-
BBéci
legenda
Sokszor leírtam, de ezek szerint hozzád nem jutott el e mondanivaló. Komolyan ennyire hülyének nézel, hogy az ajtók nyitását messziről, ránézésre állapítottam meg? Vagy netán magadból indultál ki, mert te úgy szoktad?
Nem csak nézegettem, hanem megtapogattam a készülékeket. Jó néhányszor kinyitottam és becsuktam az ajtókat, alaposan megmozgattam azokat, hogy érezzem az esetleges lógást. A záródást is vizsgáltam, jó erősen megforgattam a dobokat, kihúztam és visszatoltam a fiókokat. Plusz minden egyebet, amit egy szaküzletben meg lehet tenni. -
BBéci
legenda
Te a külső alatt a formatervet érted, míg én a látható és tapintható minőséget. Mosógép esetében a kijelzőt, gombokat ajtó nyitását/csukódását, zsanérokat, dob kialakítását, kivitelét, ezek bizony egyértelműen műszaki jellemzők. Akárcsak a hűtőszekrényeket vizsgálva: ajtók nyitása, záródása, zsanérok, fiókok élei, polcok variálhatósága stb.
#64430Dorian
Messze nem a legfontosabb tulajdonság, ezért nem is említettem.
Bár a Sharpom kinézete is annyira el van találva, hogy nagyon sokszor megállok előtte és csodálom, sőt, megsimogatom. Komolyan! -
daver88
aktív tag
válasz
Tothgera30 #64426 üzenetére
A kistesója ez: Beko RFNE-290M33 WN
Viszont itt nincs invertertes kompresszor.
-
Végül a Beko RFNE-312E43 WN fagyasztószekrény felé húz a mérleg nyelve. Esetleg van ettől jobb és ajánlottabb darab (akár márkán belül), ami tud ennyit (nem baj ha picit kisebb)? Legalább 6 rekeszes kellene, hasonló garanciális feltételek mellett.
-
nova001
senior tag
Sziasztok
meleg levegős sütőbe lejött a teflon bevonat. igy beleragad az étel. van erre valami megoldás ? uj kivehető részt nem találtam a neten hogy lehetne kapni. gondolom valami teflon lap lenne a megoldás.
-
endre84
csendes tag
Most épp hűtőt keresek, így újra olvasgatom a topicot.
Egy kis visszajelzés a régebbi fórumozás eredményéről. 2 éve vettünk AEG mosogatógépet, és AEG kombinált tűzhelyet, az átlagosnál kicsit magasabb árkategóriát megcélozva. Mindkettő szuper. Tökéletesen, egyenletesen dolgoznak, csendesek. A sütő ég és föld az eddigiekhez képest, sokkal egyenletesebben süt, nem égeti oda a dolgokat.
Meg vagyunk velük elégedve, csak ajánlani tudom.(Mosogatógép poharas része lehetne kicsit jobb elrendezésű számunkra, nem sok magas pohár fér be. Az evőeszköztartóban lehetnének nagyobbak a lyukak. Ezek a dolgok amit egyedüli negatívumként meg tudok említeni. De ezek egyénfüggőek, és az evőeszköztartóból akár be is lehet szerezni egy másikat.)
-
törölt tag
Sziasztok,
szeretnék venni egy alulfagyasztós hűtőt. Tudnátok tippet adni, hogy mik a megbízható márkák?
-
Valahol megértem, ez még az "örökkévalóságnak készült."
Bár tény hogy ment a vita, itt édes mindegy hogy néz ki, mert spájzban lesz, ha kinyitom az ajtót és bemegyek, csak akkor látom, tehát mondhatni eldugott helyen. Amire igény van: tartós, legalább 6 rekeszes tartó, nem túl nagy/nem túl kicsi.
#64412 pitepeti71: Én nem csak porszívóból. Sajnos az ára duplája vagy triplája egy felső kategóriás eszköznek más consumer márkákból.
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
nem értek hozzá, ezért itt keresnék max.130ezerért elöltöltős mosógépet, min 6kg-osat. Nem hátrány ha a mélysége nem nagy, 42cm széles felültöltőset váltana, habár a standard 55cm is még épphogy elfér. A lényeg a hosszú élettartam.
-
törölt tag
válasz
Tothgera30 #64409 üzenetére
Porszívóból, ha vezetékest vennék, biztosan Mielet vennék, efelől semmi kétségem. Mosógép, és egyéb fehéráru vonalon, már nem ennyire egyértelmű a dolog. Legalábbis nálam.
-
salapp
addikt
válasz
Peat;) #64408 üzenetére
Egy jó kis régi Verso, ha nem padkázta az ember a küszöböt, sokáig el fog menni, mielőtt szétrohad.
Undorító fazonja van jó pár éve az összes Toyotának, sajnos. És tipikusan a "nincs baj vele, amíg nincs baj vele" elv érvényes rájuk, itt, Lehallgatisztánban. Egy elavultnak mondott Suzuki DOHC kimegy a világból, 15 éves távlatban minden autó, amit az elmúlt 15 évben gyártottak, sokkal szarabb és sokkal környezetterhelőbb. Tény, hogy könnyen alkalmasak ezek a csoda hibridek az önámításra, és sok másik megoldásnál még mindig kevésbé rosszak. -
pjen
félisten
válasz
Tothgera30 #64409 üzenetére
Ilyenem nekem is volt vagy 20 évig, aztán hely hiány miatt elajándékoztam.Azóta sincs semmi baja.
-
Zanussi Lehel R134a... szerintem semmit nem kell hozzátennem, biztosan karcolja a 30 éves kort. Eddig elvolt a spájzban.
Ui.: Az Elektrolux jó, utolsó utáni hűtőjük van szüleimnél, és nagyon elégedettek vagyunk vele. Csendes, szépen dolgozik, meg hát olyan mint egy hűtő. Ezzel szemben van a lakásomban egy Samsung van, 10 év garival... amit a másik szobában is hallok... én audiofil.
pitepeti71: Akkor az egy nagyon jól sikerült darab. Nálam ilyen márka a Miele. Nem is igazán érdekel a design, de az minőség, főleg a régiek. Egy 1987-es porszívó volt nálam, hát mint kés a forró vajban, gyönyörű munkát végzett, majdnem olyat mint a C1-es. De tényleg, egyáltalán nem vagyok márkafetisiszta, nem is érdekel mi van ráírva, csak minőségi és tartós legyen.
-
Peat;)
veterán
válasz
salapp #64406 üzenetére
"Hol vannak már az atomstabil 1.8-as szivók? " Az én toyci versomban
Egyébként meg toyota hibridek, ott egy visszább vett nagyobb szívómotor + hybrid rendszer van és nem jelentősen drágább ez a csomag mint egy kis motoros turbós csomag. Pár százezernyi kilométert kb garantált hogy bír az autó a sima szervizzel plusz költségek nélkül. Akinek drága vegye meg pár éves használtan az auris hybridet, nagy valószínűséggel tovább fogja bírni mint egy új egy literes turbós.
-
Dorian
félisten
A szakmaisághoz pontosan a te hsz-odnak (Dacia meg Audi) nincs köze. Ez egy full szubjektív márkanév-imádat, semmi más.
Ez sötétzöldség?
"50 literrel nagyobb, inverteres kompresszor, 5 év teljeskörű + 10 év kompresszorgarancia. És még olcsóbb is. a Bosch csak ST klímaosztály, azaz +18 és +38°C között működik megfelelően, a Beko pedig SN osztályú, azaz +10˘C és +32˘C-on" -
salapp
addikt
válasz
#48613632 #64404 üzenetére
Már nem nagyon érdemes komplett autómárkát leírni, vagy isteniteni. Mostanra odáig jutott, hogy mindegy, kinek a márkajelzése van az elején, ha valami kis köbcentis, turbós csodamotor van benne, az alapból távoltartási végzés. Illetve egy Nissan Micra is ott tart, hogy indiai kezek tákolták, három hengerrel egyenetlen járású motor. Hol vannak már az atomstabil 1.8-as szivók? Az mitől öko, hogy kevesebbet fogyaszt, de 6-8 év, és kuka?
-
törölt tag
Tényleg
Valamiért a klasszikus román Renault kópia ugrott be. Na és ez az új annyira rossz? A Skodát is gyártják, és bár én sosem vennék, arról sem hallottam, hogy annyira rossz lenne.
Nagya21
Tényleg kiesett a jelenkori Dacia a képből nálam. Ugyanakkor, a jelenlegi prémium márkák közül az alsó osztályból nem vennék, mert nincs értelme.
Egy C osztály mellé, műszaki megvalósítások, komfort tekintetében, bármikor oda mernék tenni mondjuk egy 408 GT-t.
Esztétikailag meg szerintem az új Peu eléggé ott van.Azt érzem, hogy az autóiparban végre elkezdtek szép autókat gyártani. A 10-es évek példányai eléggé borzalmasak voltak, a mindenfelé gömbölyödő idomokkal, de az új modellek végre magukra találtak.
Ebben mondjuk nagy szerepe van a DRL fejlődésének a LED csíkok irányában. Végre nem csak odaszórnak pár fényes ledet, hanem a DRL beleszól az artculatba, formavilágba. Ez már kellett. -
Batib
őstag
válasz
#48613632 #64400 üzenetére
Te, hol élsz? A Daciát most is gyártjál. https://www.dacia.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged