Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Gömbike #64294 üzenetére
Köszi, nyilván számit az ár, de ha ez tényleg ennyire jó, akkor simán lehet WH is, nem feltétlen kell alsóbb kategóriás. Amúgy is Németországban élünk, azt vesszük majd meg, amit itt lehet kapni.
Inkább az az érdekes, hogy ez a forrólevegős sütés mennyire működik. A fritőz annyiban jó, hogy eleve egy fullra lyuggatott (teflonos) fém tartóba tesszük a cuccot (legyen az zöldség, hús vagy valami előre panirozott fast food), és nyilván a lyukak miatt elég jól átjárja a meleg levegő + bármi zsiradék alulra egy tartóba lecsöpög. Viszont itt a képek alapján van egy üveg forgótányér, mint egy klasszik mikróban, és ennyi.
Vagy adnak hozzá egyéb alkatrészeket (rács?), pl. kimondottan a forró levegős sütéshez?
-
Gömbike
senior tag
A Bauknecht a Whirpool tulajdona. [link] Ha ezt a márkát választod, a wh-t veszed teljesen, csak sokkal olcsóbban. Én kényszerhelyzetben voltam a csereutalvány miatt, de egyébként ezt vettem volna: [link]
Magyar nyelvű, kiírja, hogy melyik élelmiszerfajtával mit csinálj, szenzorokkal saját maga állít be mindent, neked csak a súlyt kell hozzá megadni és azt hogy mi legyen. Sült, torta, zöldség, stb. Párolva, sütve, szól, hogy mikor fordítsd meg az ételt, stb.
Nem szeretem a WH-t, csak és kizárólag a mikró termékét engedem be a lakásba, mert abban világelsők. A 90-es évek közepén vásárolt WH mikrónk a családban a mai napig üzemel (MD 142)Már abban is volt chrips funkció.
-
vzozo
senior tag
válasz
Gömbike #64289 üzenetére
Ekkor vettem ezt: [link] . Nagyon szépen süt mindent, de szokni kell a samu után.
Húúú, ez nagyon beinditotta a fantáziámat. Nekünk egy régi Samsung GE86 V mikrónk van, ami grilles, de igazából a grill funkciót csak érdekességképben próbáltuk ki még az elején, és azzal az erővel hanyagoltuk is. Értsd: nem volt túl meggyőző, hogy érdemes legyen használni.
Erre most van itt a konyhában egy sima légkeveréses elektromos sütő, a fenti mikró, kenyérpiritó, szendvicssütő és asszony legújabb szerzeménye egy meleglevegős fritőz. Ami utóbbi egyébként egy csoda, még én is elismerem.
Csak annyi helyet elfoglal ez a sok kacat.
A sütő biztosan marad, mivel be van épitve a konyhabútorba, de pl. a többit mennyire lehetne kiváltani a fent emlitett kombi eszközzel?
-
Gömbike
senior tag
válasz
Tarokk79 #64288 üzenetére
Hagyományos kondenzációs szárítógépünk több, mint 20 éves volt, mikor a javítása nem érte meg.
Én mindig bekapcsoltam rajta a csökkentett hőmérsékletet és soha semmi nem ment benne össze. Ráadásul az AEG-ben kétféle lehetőség is van a csökk. hőm. beállítására.
Sokkal jobban szárított, legalábbis érzetre, mint a mostani hőszipkás Eluxunk.
Nagyságrendekkel könnyebb a kondenzegység takarítása, csak egyszerűen kihúzod és tus alatt elmosod évente kétszer.
A hőszipkásnál ez nem oldható meg.Én 5 főre legalább 28-35 literes mikrót néznék. Ha fontos a tudás, pl. a gyerkőcöknek reggel gyorsan péksütit, virslit sütni, rántottát, melegszendvicset stb, készíteni, vagy vacsira krumlit sütni csirkecombbal, stb, akkor mindenképp chrips-el és hozzá való tállal rendelkező gépet néznék.
A samsung használ kerámia bevonatot. Ez nagyon jó dolog, nagyon könnyű tisztán tartani. Viszont nemrég elromlott ennek [link] az indító mikrokapcsolója és a szervíz 35 nap alatt nem tudta kicserèlni, így kaptam csereutalványt (media markt biztosító nagyon korrekt volt).
Ekkor vettem ezt: [link] . Nagyon szépen süt mindent, de szokni kell a samu után. Itt olcsóbb: [link]
Ha csak melegíteni kell, akkor az egyszerűbb tökéletes, de a belső űrtartalom az nagy legyen. Így nem kell mindenkinek külön levest melegíteni, mehet bele a nagy tàl, a több adag, stb. Pl: [link]
-
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Költözés előtt állunk, ezért egy csomó háztartási gépet be kell szereznünk.
Hűtőben egy egyajtós fagasztó nélküli AEG RKB638E4MX-re gondoltam (INOX-ra, 3 oldalt szabadon fog állni).
Mosógépnél a feleségemnek a Midea MFK90-S1401B tetszett meg (9kg-os elöltölős). Erről van valakinek véleménye? Nekem amúgy AEG-ek tetszettek, de ebben nem én leszek a döntő.
Szárítóban nem tudtunk dönteni. Lényegében 3 AEG között vacilálunk: AEG T6DBG28S, AEG T8DBG48S és AEG T8DBG49S. Félek, hogy a hagyományos kondenzációs szárító több ruhában kárt tehet, mint a másik kettő. Ebben van valakinek tapasztalata? A másik kérdés, hogy a 9 kilós mosógéphez szükséges-e a 9 kg-os szárító, vagy úgyis mindig kiveszünk 1-2 kényesebb ruhát ezért megfelelő lehet a 8 kg-os is?
Mikro vásárlásnál mire érdemes figyelni egy 5 fős családnál? Vagy mit tudtok ajánlani?
Előre is kösz.
-
ribarszki
őstag
válasz
Donki Hóte #64286 üzenetére
Fene, rosszat linkeltem. Beépíthető kell.
Tehát ez a [6-os Bosch]
És ez az [XXL AEG]Nem pont ezekhez ragaszkodom, árban hasonlóakra gondolok.
-
-
ribarszki
őstag
Srácok!
Valaki tapogatott mostanában mosogatógépeket? Konkrétan 2 típusra szűkítettem a találatot:
Egy [6os szériás Bosch]
Illetve egy [Inverteres AEG]Szüleim egy 120k-s Electroluxot vettek, az elég meggyőző volt belülről. Normális kosarak, minőségi kosárállítás, kimondottan tetszett.
A MM-ban amit néztem Boschokat, emlékeim szerint gyengébb minőségűek voltak belül. Persze inkább 2-es és 4-es sorozat volt kitéve.
Hátha valaki nézegetett hasonló gépeket, megköszönöm a segítséget!
-
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free #64245 üzenetére
Ma lecsavaroztam a Liebherr hűtő lámpakapcsolóját, de semmiféle szennyeződést nem láttam rajta. Kézzel teljesen könnyen jár, az elakadást inkább az okozhatja, hogy szerintem túlságosan lötyög a helyén és ezért megszorul, ahogy az ajtó hozzáér. (mert nyilván nem szemből nyomja be, hanem srégen)
-
Hoplitész
junior tag
válasz
Nagya21 #64280 üzenetére
Nos igen, láttam a jobbakat 70-től, de nekem egyszerűbb is elég. Egyáltalán van-e ajánlat olcsóbb eszközökre, arra lettem volna kíváncsi.
Persze, hogy minél több dolgot oldanék meg vele, hiszen nem akarok még 8 féle eszközt.
Porszívó csak ez lenne, a ritka kárpittisztítást majd valahogy megoldom. -
pjen
félisten
válasz
Donki Hóte #64275 üzenetére
Szia, volt benne könyök?
-
Hoplitész
junior tag
Autóba kellene egy akkus porszívó. Tudtok ajánlani?
-
Meglepő, de műanyag felületek egymáson való elcsúszásának segítésére (magyarul a síkosításra) tényleg a folyékony mosogatószer a legjobb választás.
Nekünk a házban a bejövő vízvezetéket kellett cserélni, mert a bejövő 32-es KPE cső fagyás miatt korábban kirepedt. Már felkészültünk a kb. 20 méter hosszú és 1 méter mély árok kiásására, amikor a sógornak az az ötlete támad, hogy próbáljunk meg a 32 KPE csőbe bedugni egy 25-ös KPE csövet. Elsőre hülyeségnek tűnt a dolog, mert a 32-es cső belső átmérője kb. 25,8 - 26 mm, tehát alig 1 mm-el több, mint a 25-ös cső külső átmérője.
Mivel vesztenivalónk nem volt, megpróbáltuk. A sógor tartotta a 32-es cső végét, én nyomtam bele a 25-ös csövet, az asszony meg síkosított, amin nem azt kell érteni, amit gondoltok, hanem pont azt, hogy folyamatosan maszatolta a 25-ös cső külső felületét JAR mosogatószerrel. Néha szorult, olyankor kicsit visszahúztuk, adtunk neki még mosogatószert, de ment a dolog
A 25 méter 25-ös KPE csövet végül kb 30-40 perc alatt tudtuk bedugni a helyére, így megspóroltunk vagy két napi kemény árokásást 1 flakon mosogatószer beáldozásával
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #64262 üzenetére
Nem az a legfőbb baj, hogy kenőanyag e, vagy sem, merthogy szokták arra használni. Pl bicikliláncra is sokan ezt használják, noha valójában oldószer, aminek a kémiai összetétele folytán kenőanyagként is megállja a helyét. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy csak rövid távon.
Itt inkább az a gond vele, hogy erősen mérgező, ezért hűtőben nem ajánlott a használata. -
Hoplitész
junior tag
Autóba kellene egy akkus porszívó. Tudtok ajánlani?
-
-
törölt tag
Akkor szerintem az téves információ.
Egyébként van a WD-40-nek valódi kenőanyaga is, ami PTFE lubricant.
-
vzozo
senior tag
válasz
Donki Hóte #64257 üzenetére
Nem akarok hitvitát nyitni oldal- meg felültöltős gépek terén, de van egy olyan érzésem, hogy a kombi (szárító) géped az elöltöltős. Azoknak pedig az adagolója is más, és kevésbé tapad meg rajta a mosó- és öblítőszer maradék, mint a felültöltősökön.
Legalábbis ez a sok évtizedes saját tapasztalatom.
-
A mosó-szárító gépemnek még sosem tisztítottam úgy a mosószer adagolóját, hogy kivettem volna a gépből. Lehet, hogy ezért is üzemel 18 éve gond nélkül
Mondjuk eleve csak folyékony mosószert és öblítőt használok, ezért különösebben sosem volt koszos az adagoló.
2-3 évente kiveszem az adagolóból a szintjelzőket, jó alaposan bepermetezek mindent zöld Cillit Banggel, hagyom rajta 1-2 órát, aztán forróvízzel átöblítem.
Se szaga nincs, se penész nincs rajta, se kosz nincs az adagolóban.
-
vzozo
senior tag
-
Van valakinek erről a gépről gyakorlati tapasztalata?:
Whirlpool WSIO 3O34 PFE X -
Továbbra is segítséget kérek:
Ha valaki vissza tudná jelezni, hogy van-e olyan keskeny/kevés terítékes mosogatógép amiből ki lehet venni a felső kosarat és úgyis működik illetve úgy belefér-e a 430mm x 370mm-es tepsi?Továbbra sem találom, hogy a mosogatógépek esetében megadnák a belső méretet.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Penész ellen az egyik legjobb fertőtlenítő szer a hypo, a sima mezei(ez nem habzik fel).
Inditsd el a mosógépet, majd amikor elkezdi betölteni a vizet, nyomj egy pillanat álljt, várd meg míg kinyithatod az ajtót, és küldj be 3-4l hypot.
Azt haddszóljon 90°c-on.
Garantált penészmentes lesz a gép, mondjuk a mosószertartót áztasd hypos vizbe, és az is tiszta lesz.
Üdv Nagya -
BB9000
senior tag
A mosógépet is rendszeresen kell tisztítani! Évente 1-2 alkalommal. (használat és igény függő. Ha 3 éve vagy régebb óta nem volt tisztítva, akkor több tisztítóciklust rá lehet engedni egymás után, vagy a legkritikusabb területre vonatkozó részt többször megismételni. Nálad a penész ellenit. Egy tisztítóciklus három mosásból áll, mindhárom 90 fokon:
1./ Trisó oldja le a mosószermaradványokat.(1-2 evőkanál trisó a dobba)
2./ Ecet, vagy citromsav pedig a vízkövet, (2-3 liter 20%-os ecet vagy 1 zacskó citromsav por, vagy 1,5 liter citromlé sűrítmény a legolcsóbb fajtából 170 ft körüli áron kapható 1,5 liter)
3./ a penész ellen pedig a Lanza dolgozik. ( A dobozon lévő adagolás szerint használd)Az öblítő-beöntő tisztántartása alap dolog. Én olyan öblítőt használok, ami fertőtlenít is. Nem koncentrátum, és nem marad utána semmi nyom a mosógépben: Denkmit fertőtlenítő öblítő. Itt a fórumon ajánlotta egy fórumtárs. Nekem nagyon bevált. Kellemes illata van, és tisztábbnak érzem a ruhákat tőle.
A gumiperem tisztántartása folyamatos feladat. Minden nap a mosások után szárazra kell törölni. Ha ez elmarad, akkor fekete penész telepszik meg benne, amit úgy tusz eltávolítani, hogy gumikesztyűben trisóval megszórod és kefével rámész óvatosan, hogy ki ne szakadjon a gumi.
-
vzozo
senior tag
Sziasztok! Mi a best practice manapság mosógép karbantartás ügyben?
Háttérsztori: a lakásomban egy ismerősöm lakik, mivel a családommal külföldön élek egy jó ideje. Benne van a pakliban, hogy évente néhány alkalommal megszállunk pár éjszakát, van elég szoba, elférünk - így egyeztünk meg, és mindenkinek okés.
Legutóbb úgy jött ki a lépés, hogy egy egész hetet Magyarországon töltöttünk, és hát akkor már mosni is kell, főleg kisgyerekek mellett, termelődik a szennyes. Viszont a mosógép katasztrofális állapotban volt, az adagolóba belerohadva / penészedve mind a mosó-, mind pedig az öblítószer. Ment az ecetes (20%) áztatás, szigetelőgumiról ahol lehetett a penész letörlése, mosása, 90 fokon "mosógéptisztító" beküldése, stb. Nyilván nem lett olyan, mint újkorában, de végül ki mertük vele mosni a saját cuccainkat.
Beszéltem utána az illetővel, ő még sose hallott arról, hogy az adagolót le lehet venni tisztításhoz (felültöltős gép), illetve hogy egyáltalán tisztítani kéne. Említettem, hogy mi az öblítőt is mindig felöntjük vízzel legalább 50-50 arányban, de az is úgy tűnt új infó.
Lehet csak nálam akadt be valami, de nekem úgy rémlik, hogy ezek a "mai" (értsd: az elmúlt 20-25 évben kaphatók...) öblítők mind koncentrárumok, és higítani kell őket. Asszony is hasonlóan tudja, pedig az ország két ellentétes végében nőttünk fel...
Az pedig adja magát, hogy azért néha átmossuk az adagolót és úgy általában az egész gépet. Legalábbis eddig én így hittem ez "common knowledge".
Túllihegem ezt az egészet, vagymi csináljuk jól? Nem haragszom a lakótársra, lehet neki soha senki nem mondta el ezeket, de azért én is elbizonytalanodtam egy kicsit, hogy akkor most hol van az igazság.
-
pjen
félisten
válasz
Szilikon szpré vel fujd be,ha már fújod.
-
BB9000
senior tag
válasz
Donki Hóte #64247 üzenetére
A WD-40-nek kellemes illata van. Akár parfüm helyett is alkalmazható.
Az ecet az tényleg büdös.
-
válasz
Akkor ezt passzolom, itt valami egyedi hiba lehet, nem hiszem, hogy a Liebherr akkora konstrukciós hibát vétene, hogy a lámpakapcsoló nem engedi bezáródni az ajtót
#64246 BB9000
WD40 büdös, nem mindenki szereti az élelmiszerek közelében használni
-
BB9000
senior tag
válasz
WD-40 lesz a megoldás! Áramtalanítás után kicsavarozod a borítást, megtisztítod a kapcsolót és befújod a "csodaszerrel".
WD-40-nel és sárga-zöld szigszalaggal mindent meg lehet javítani!
-
scott_free
senior tag
válasz
Donki Hóte #64244 üzenetére
-
válasz
scott_free #64237 üzenetére
A Siemens hűtőnk is produkált ilyen hibát. Fél évig nem tudtam rájönni a hiba okára, aztán mondtam magamban, hogy nem igaz, hogy nem tudom megtalálni a hiba okát
Felvonultam a konyhába a szükséges szerszámokkal (zseblámpa, endoszkóp, csavarhúzó, tűreszelő, WD40 spray, balta, csákány, elektromos bontókalapács) és nekikezdtem a hibafeltárásnak.
Lámpa kacsoló szorosságát, zsanér megszorulását hamar kizártam, de aztán elakadt a tudomány. Aztán a hűtő előtt a földön hanyatt fekve jött a megvilágosodás, a hűtő ajtajának a peremén végigfutó rugalmas gumitömítés a zsanérnál az alsó sarokban kb. 5 cm hosszan kijött a helyéről és 90 fokban elfordulva rátömörödött a hűtő ajtajára.
Ezt az eldeformálódott tömítést kicsit megmelegítve szépen vissza lehetett tuszkolni az ajtóban erre a célra kialakított nútba, azóta tökéletesen záródik a hűtő ajtaja.
Nézd meg szépen körben a az ajtón a rugalmas tömítést, ha valahol deformálódik, az már elég ahhoz, hogy kisebb lendítésre ne csukódjon be az ajtó
-
st6969
őstag
válasz
scott_free #64241 üzenetére
Igaz nem Liebherr, de a jelenség nagyon hasonló, ha jól értem: a kiálló kis pöcökre nálunk valami rácsöppenhetett valószínűleg (talán szörp), ami befolyt. Így ez a kapcsoló a kinti végállásban ragad (sokszor belső végállásban is, olyankor nem kapcsolja fel a világítást bent), és olyan, mintha az ajtó megakadna valamiben. Újabb nyitásra-csukásra már jó (jobb), de ha megint áll egy kicsit, ismét akad. Nem tudtam vele mit kezdeni, a súrlódástól valószínűleg egy idő után lekopott.
-
salapp
addikt
válasz
scott_free #64237 üzenetére
Írsz egy típusszámot? Kíváncsi vagyok, melyik kategóriában képes 3 éves Liebherr ilyet produkálni.
-
scott_free
senior tag
Sziasztok,
van egy 3 éves Liebherr hűtőnk, aminek az ajtaja az utóbbi időben nem csukódik be elsőre, olyan, mintha megakadna abban a pöcökben, ami a lámpát kapcsolja le becsukáskor.
A megakadás után picit visszanyitva, majd újra próbálva már becsukódik rendesen.Lehet ezt házilag javítani, vagy érdemes szerelőt hívni hozzá?
Köszi!
-
Peat;)
veterán
[link] Nekem ilyen van 4 éve, azóta teszi a dolgát. Bazi erős szívás, bazi nagy porzsák. Hátránya hogy nehéz, illetve az erős szívóerő miatt szőnyegen állítani kell az erejét, ezt sokan, főleg nők nem szeretik.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Tömkre ment a sokéves zanussi hagyományos, porzsákos, vezetékes porszívónk. Kellene valami helyette de nem találok megfelelőt. A zanussi papíron 1400w, a lényeg, hogy nagyon jól szívott, még öregen is. Van most egy kölcsön samsung, ami 700 w, de az egy lyukas fingot nem ér, nehogy a felét, a negyedét nem tudja szerintem.
A lényeg, hogy most alacsony a költségvetés 30-50 eft max, amit költenék, de inkább az alsó szegmens. Árukeresőn is alig vannak találatok, legalábbis ha a teljesítményt veszem figyelembe, vagy takarító gépek vannak, pl. karcher mv3-wd3, vagy van egy nilfisk is ,ami jó véleményekkel bír, de nem ismerem. Gondolkodom álló akksis gépben is, de szerintem - illetve ahogy nézelődtem - ilyen árban nincs igazán használható, pl a deerma vc20, de nem tudom, hogy jó lenne-e.
Szóval a lényeg, a fenti árkategóriában van akármilyen használható porszívó, teljesen általános, gyerekes, állatmentes lakásba?
Köszönöm előre is és bocs a hosszért! -
válasz
Gömbike #64226 üzenetére
Samsung mikróval kapcsolatban nekem is rossz tapasztalataim vannak.
Dehát nincs olyan gyártó, amelyik 1000 ezrelékes megbízhatóságú termékeket gyárt, nyilván mindenkinek az a hiba fáj a legjobban, ami az ő készülékével fordult elő
-
Peat;)
veterán
válasz
salapp #64232 üzenetére
A turbó motorok is az euro szabvány következménye, legalábbis a maiak. 1 literes turbo ford focus, drága, tönkremegy hamarabb ez az, megveszik a 10-15 évest inkább és ameddig tákolni lehet az marad :(
A suv is gusztustalan, egy elektromos suv 2500 kiló. A buszsávba átlógnak vele, nem városba való. A legelsö suvok, vagy toyota chr, suzuki suvokkal nincs akkora bajom, csak a gyártók elmentek kinek a nagyobb és szélesebb irányba, a fogyasztók meg vevők rá. No de ennyi, erősen off, a lakossági autópiaccal komoly gondokat gerjesztenek a szabályozásokkal EUban, tenni ellene nem tudunk. -
salapp
addikt
válasz
Peat;) #64230 üzenetére
Hát az autó nem olyan jó példa sosem. Utóbbi években szinte eldobható, legtöbbször feleslegesen turbós motorokat tesznek beléjük, illetve filléres törpebigyuszokat, amik garantáltan tönkremennek és csak nagyobb blokkban cserélik, de ott van a dízel botrány és társai. Inkább invesztáltak volna (töredék költség) a meglévő belső égésű motorok zöldebbé tételébe, mint a felesleges teljesítmény növelésbe. Nem kellett volna az "anyu viszi pulyákat oviba bazi nagy SUV-val" élményt sztároltatni, zsákutca elektromos autó irányt támogatni, stb., stb.
Az első jó dolog, persze herevasaló bűnöző majd fizet a mókolásért, a GPS alapú sebesség visszafogó beépítése, agyalágyult gyorshajtók ellen, nyilván ez nem zöld téma. -
-
Peat;)
veterán
válasz
salapp #64207 üzenetére
Autóipar is jó példa, a belsőégésű motor maga lett a sátán, úgy megdrágították hogy a kisember(illetve nem csak kisember) szépen megveszi a 15 éves használtat az új helyett aztán azzal pöfékel az orrom alá ameddig gurul az autója. Nem tudom hibáztatni, belekergették ebbe/nekem sem új autóm van csak pár éves és sokáig nem is lesz új.
Ha 10 évvel ezelőtti technológia lenne az utakon drasztikusan jobb lenne a levegő minősége, most meg elnyújtják a régi járműpark használatát. [link]
A kisemberek helyett talán a tömegközlekedés és haszonjárművek területén kellett volna elkezdeni a zöldítést, a kisembereknél pedig tovább hagyni érvényben az euro 5 szabványt pl. hogy ne az autópark öregedését idézzék elő ami a legrosszabb a környezetre, egészségre és balesetek számát tekintve.
De napestig lehetne sorolni ezt a környezetvédelmi bullshitet amit művelnek.
-
salapp
addikt
válasz
BB9000 #64228 üzenetére
Mondhatjuk ezt pozitív tapasztalatnak, bár a győzködéses része számomra ezt nem egyértelműsíti Legjobb tapasztalata az embernek a Samsunggal akkor alakul ki, ha nem vesz tőlük semmit. Jó, nekünk is van idén 10. éves mosógép, meg 14 éves noFrost hűtő. Hűtőt már jó szívvel egyik gyártótól sem vennék, Liebherrnek béna az ajtó fiókjai bénák. Mosógépet már nem vennék Samsungot a mai kínálatból. Műszaki cikket, mobil eszközt semmilyen körülmények között, saját ellenérzéseim és környezetem tapasztalatai okán.
-
BB9000
senior tag
válasz
Gömbike #64219 üzenetére
A Samsung márkaszervizzel pozitív tapasztalat is van: A 2 év gyári garanciaidő leteltét követő héten romlott el a Samu tévé. A márkaszerviz vezetője -igaz, hogy hosszú hetekig tartó győzködés után- egyedi méltányossági alapon adott egy csereigazolást, amivel egy hasonló tudású új tévékészüléket vehettünk át az áruházban. Ennek már kb 4-5 éve és a cserekészülék azóta is hibátlanul üzemel.
-
BB9000
senior tag
válasz
edeleny #64204 üzenetére
Szia,
Az általad leírtak alapján annak, hogy nem kezd el melegíteni a sütő, lehet az is az oka, hogy valamelyik biztonsági érzékelő nem megfelelő állapotot érzékel. Az Electrolux sütőket letesztelik amikor kijönnek a gyárból, tehát akkor még jók! Megvan annak az esélye, hogy a szállítás közben romlott el, de szerintem sokkal valószínűbb, hogy van valami trükk, amit az első sütés előtt meg kell tenni, vagy be kell állítani.
Elolvastam a használatit, Innen letöltve. Abban nem találtam semmi extrát erre vonatkozóan, de íme néhány példa, ami meg tud akasztani egy sütést:
- gyerekzár ! a „Gyerekzár” kijelzés megjelenik a kijelzőn a sütő bekapcsolásakor. A sütő használatához válassza ki a kód betűit ábécé sorrendben.
- maghőmérő kalibrálás elmaradása, hibás, vagy hiányzó beállítása,
- sütőajtó becsukódásának hibás érzékelése,
- a pontos idő beállításának elmaradása,
- vízkeménység beállításának elmaradása,
- víztartály feltöltésének elmaradása,
- víztartály fedelének becsukódásának hibás érzékelése,Szóval ezeket relaxált állapotban újra végigellenőrizném, mielőtt a 14 napos elállással élnék.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Donki Hóte #64225 üzenetére
Gondolom olvastad a fórumot, nekem nem a tv-vel van bajom, az lenne a legkevesebb. Tv-t tud gyártani a kínai Hisense is.
A samu szervizével van a bajom, mert a felsőkategóriás mikrómban egy nyomorult mikrokapcsolót 2021-ben nem sikerült 35 nap alatt kicserèlniük, s mindeközben SEMMILYEN kommunikációt nem voltak velem szemben kezdeményezni. A nagy Samu központ is elvérzett, a kommunikációjuk is gyerekes. Többször vettem fel a kapcsolatot az ÉN kezdeményezésemre, a másik oldal, mintha lőrincbarátot hívtam volna felcsútról, konkrétan Lesz@rtak.
Egyébként örülök, hogy bevàlt a sansung tv-d.😀
-
válasz
Gömbike #64224 üzenetére
Örülök a tv-dnek, de az lg okos távszabályzójàt nem sikerült még teljes egészében utánozniuk/lemásolniuk.
Elismerem, hogy van amiben jobb az LG, nemcsak (a jobb TV-khez adott) távirányító, hanem a WebOs is valamivel jobb, mint a Tizen.
Viszont NEKEM ez semmilyen pluszt sem jelent, mert az esetek 95 %-ában TVBoxról megy a TV, szóval a távirányítótól és az OS-től az esetek többségében annyit várok el, hogy be és ki lehessen kapcsolni a TV-t
Viszont (pont az OS miatt?) előfordult, hogy havi rendszerességgel egyszerűen lefagyott az LG TV, csak teljes áramtalanítással lehetett életre kelteni.
Aztán sajna volt pixelsor hiba egy másik LG TV-vel.
Így lett a családi TV park lecserélve Samsung TV-kre
Természetesen el tudom képzelni, hogy másnál meg pont ellentétesen zajlott le a folyamat, mert máshol meg a Samsung TV-k nem válnak be.
-
Gömbike
senior tag
válasz
Donki Hóte #64222 üzenetére
Csak az a fránya háztartási gép szerviz szekció ne lenne, vagy komolyabb kontroll lenne a működésükhöz.
Én szeretem a samsungot, de a saját, megèlt tapasztalatom alapján nem ajánlom.
Mindezt számlával alá tudom támasztani.
Örülök a tv-dnek, de az lg okos távszabályzójàt nem sikerült még teljes egészében utánozniuk/lemásolniuk.
-
válasz
Gömbike #64219 üzenetére
Mi meg pont LG tévékkel szívtunk nagyot pár éve, azóta kitakarítottuk a portfóliót, Samsung TV-n kívül más nem teheti be a lábát a családba
OLED TV-n kívül minden kategóriában van az adott LG TV-nek megfelelő Samsung TV, hála istennek széles a választék, mindenki megtalálja benne a saját (objektív, vagy szubjektív) értékítéletének megfelelő gyártmányt
#64221 DamianB
Hasonlóan voltam én is, sajnos vettem egy Xiaomi Mi AC2100 routert (a fekete bödönt), nagyon sok problémám volt vele, úgyhogy szépen lecseréltem, de én egy TP-Link Archer AX20 routert vettem, hát mit mondjak, mostmár férfi létemre is tudom, hogy mi az tisztább, szárazabb érzés
A bödönt még elajándékozni se tudom, mert a családban úgyis engem hívnának, ha beállítási gond lenne vele, na az pedig van vele bőven
-
daver88
aktív tag
Ugyanígy vagyok egy Asus routerrel...Május 23-a óta szervizben. A vásárlás helyén nem tudnak mit mondani, az Asus meg nem mond semmit...Többet nem lesz Asus router itthon az biztos, attól függetlenül, hogy eddig semmi gond nem volt vele ~2,5 év.
-
Gömbike
senior tag
válasz
DDA40X #64218 üzenetére
Bocsi, nem neked írodott, csak kifakadt belőlem.😁
Attól, hogy Bács megye legnagyobb Samsung hivatalos szervize 35 nap alatt nem volt képes a kommunikációra, nem volt képes megjavítani/kicserélni egy nyomorult mikró kapcsolót, még lehet “ajánlott” márka a samu.A Samsung Magyarország hozzáállása tükrözi a mai politikai viszonyokat, ergo erőből lesz@runk mindent. Úgy is miénk az ország és a hatalom. Ahogy a garanciális problémámmal elhajtottak vissza a szakszervízbe, példaértékű tanítás.
Ettől még nem mondom, hogy a Samu szar terméket gyárt, dehát a szubjektív megélésem, hogy az Lg tv leveri a samu tévémet azonos kategóriában persze, a Samu mikró nyomában sincs a wiccpúl mikrónak.
A samu úgy gondolom, hogy ezt az országot nem tekinti piacnak, nem véletlenül.
Az életemben többet nem veszek samu terméket, a szolgálati samu telefonom is erősen küzd azzal, hogy beleba@om a kukába.
-
st6969
őstag
válasz
edeleny #64216 üzenetére
"egy márkához a háttér is hozzá tartozik"
Így van, csak hát jó lenne látni egy ilyen szerviz háttérre vonatkozó értékelést gyártóként és régiónként. Arról sok infót találni, hogy ez vagy az a modell jó, vagy épp nem jó. De a szerviz háttér más, mert nem az Electrolux gyár sarkában van egy Electrolux szerviz, hanem van egy nagy szerződött szerviz partner, és az szervizel Indesitet, Candy-t, AEG-et, Bosch-t, meg mindent is. Az meg vagy lepattint, vagy nem. A gyártó valószínűleg le fog, és visszaküld a szerviz partnerének, hiszen ő azért fizet, hogy ne neki kelljen javításokkal bajlódnia.Jól tetted, hogy nyilvánosságra hoztad, mert szomorú, hogy ez így működhet, de lehet, hogy az én lakhelyemen a szerződött szervizpartner visszahívott volna, és el is vitte volna. Akkor én meg azt mondom, hogy milyen jó ez az Electrolux, másnap elviszi a gépet, ha gond van.
A lényeg, hogy ha Kiskunbüdösfüttyösön gyökér a szerviz, attól még az Electrolux márka nem (feltétlenül) lesz szar. Ha veszel Boscht vagy mást, és meghibásodik, jó eséllyel ugyanezt a szervizt kell hívnod, ahol ugyanezt a "remek" kiszolgálást kapod. -
edeleny
őstag
válasz
st6969 #64214 üzenetére
Most már okosabb vagyok!
Igazatok van egyből küldeni kellett volna vissza!Viszont úgy gondolom egy egy márkához a háttér is hozzá tartozik. És igen is nekünk egyszerű vevőknek ezen keresztül, nyilvánosságra hozva kell véleményt mondanunk! Nem az én dolgom veszekedni a szervizzel, hanem a Márkáé. Nem a szerviz nimbusza sérült...
Most vonatkoztassunk el attól, hogy nulkilométeres. Legyen egy hónapos a gép, akkor? Akkor meddig dobáltak volna ide oda?
És igen ha kell a Bosch-t, az AEG, vagy bármit le kell húzni!
De, ha már szóbakerült a Bosch.
Haverom Mérnök a Bosch-ban. Van pár 20 éves kéziszerszámom. Ő mondta, hogy vigyázzak rá, mint az életemre, de ha elromlik semmiképp ne vegyek ilyet. Bosch kondenzációs kazánt szerettem volna. A fűtésszerelő véleménye: A Bosch a régi Junkers, aminek nem volt jó híre. Kicsiny városunkban két Baxi szerelő is van, Bosch legközelebb 60 km. Kell nekd a probléma? -
st6969
őstag
válasz
Piftuka #64211 üzenetére
"(Nem szabad ilyenkor vesződni a javíttatással.)"
Nem is értem, hogy jut eszébe bárkinek is a javíttatást erőltetni egy vadiúj készüléknél. A szerződött szervizpartner az ugyanaz a cég, akik 25 éve még a fekete-fehér tv-jét javították minden háztartásnak, ugyanúgy Józsi bácsi fogja szétcsavarozni a wifis sütőt...Még ha meg is tudja javítani, az már az életben nem lesz új akkor sem.
A másik meg, hogy a szerződött szervizpartner miatt leírni egy márkát...hát nem tudom. Adott egy megyében 1-2 szerviz, minden halandó számára gyátott kis vagy nagy háztartási gépnek ők a szerződött partnerei. Ömlesztve állnak hegyekben a javítandó cuccok náluk. Legközelebb vehetsz Bosch-t, ugyanúgy ők lesznek azok, akik nem fogják megjavítani. Akkor utána már a Bosch is szar?! -
törölt tag
válasz
Piftuka #64209 üzenetére
Hmm, ez érdekes. Én úgy vettem észre, hogy a hűtőszekrények fokozatszabályzójával egy kívánt hőmérsékletet lehet beállítani. Nálad, ha jól értem, viszont a motor teljesítményét szabályzod. Ezért kell nyáron jobban felcsavarni.
Szerintem, de kihangsúlyozom, hogy ebben nem vagyok biztos, a mienknél egy kívánt hőmérsékletet állítasz be. Noha azt nem tudod biztosan, hogy ez mennyi, mert a számok 1-től 5-ig vannak, tehát nem digitális a mienk sem. -
Piftuka
veterán
válasz
edeleny #64204 üzenetére
Sajnálom, hogy így jártál! Elfogadhatatlan a szerviz és a gyártó képviseletének hozzáállása!
A jövőre nézve egy jótanács:
- Ha webáruházból vásároltok is, amennyiben 3 napon belül hibásodik meg a termék, akkor a forgalmazótól azonnal kérjétek a cserét! "Hibás teljesítésre" hivatkozva nincsen helye ellentmondásnak; közelező a csere egy új termékre.
(Nem szabad ilyenkor vesződni a javíttatással.)- Hasznos tudnivaló a most érvényben lévő (korábbiakhoz képest pozitív irányba változott) javítási határidőkről: VÁLTOZNAK A GARANCIA SZABÁLYAI 2021-TŐL
Az Ön webshopja készen áll? (Forrás: www.fogyasztobarat.hu)Legyetek mindig tudatos fogyasztók!
-
Piftuka
veterán
válasz
DDA40X #64200 üzenetére
BB9000 fórumtárs, és a többi hozzáértő valószínűleg tud ajánlani neked megfelelőt. Ebben az árkategóriában a Media Markt kínálatában az AEG, Beko, Electrolux, Gorenje és Zanussi termékeit találhatod meg.
Jellemzően ~360-390 literes belső térrel.
Én viszont azt írom le, hogy melyiket nem ajánlom:
Gorenje R 6192 DW (Az "R6192 XL" ugyanez a termék, csak INOX külső burkolattal.)
Immár 2 éve és 1 hónapja üzemel folyamatosan nálunk, és meglehetősen felemás érzéseim vannak vele kapcsolatban.
Kifejezetten halk hűtőszekrény, bár nálunk kamrában van, így ennek nincsen jelentősége. De ha számít valakinek, ezt jó tudni.
A belső tere tényleg nagy méretű, pozitívum az erős italtartó polc, jó pakolhatóság.
A nagy "dirrel-durral" hirdetett ionizáló, levegő keringető rendszer viszont semmit nem ér. Már a vadonatúj hűtőszekrényben is, pár nap, egy-két hét után is semmi hatását nem lehetett érezni a szagtalanításnak. (Pedig a termékek zöme zárt dobozban, fedővel letakarva, stb. eltárolva várja a fogyasztást.)
Konkrétan semmit nem ér.
Az alsó fiókok minősége gyalázatos. Ha jól emlékszem a harmadik napon, amikor kihúztam az alsó fiókot (zöldségeknek dedikált fiók), benne egy-két salátafej, karalábé, paprika... szóval volt súlya, de...
Ez nem indokolja, hogy a fogantyúnál megfogva a fiókot a fogantyú (valamilyen "plexi" anyag) hosszában végigrepedt. A fiók olyan gyenge, olyan vékony anyagból készült, hogy nyeklik-nyaklik jobbra-balra, amikor kihúzod teljesen és megfogod.
A hűtőszekrény teljesítménye remek lehetne... de nem az. Újonnan beüzemelve, alig megpakolva még viszonylag kis fokozaton is jól hűtött. Az italok saccra ~4-5°C-osak voltak, tehát a belső tér is. Ilyenkor még háromnegyedes fokozatig is fel lehetett tekerni, de nem volt szükség rá.
Amint melegszik az idő, és ezzel a helyiség is, és amint egyre jobban kihasználod a belső terét (hiszen ezért van), úgy válik egyre kevésbé hatékonnyá.
Tekerheted feljebb, háromnegyedig, vagy afölé a szabályzót, de kontraproduktív. Ilyenkor a hátfal belül már jegesedik, küzd, "izzad" a hűtő.
Ha visszaveszem a hőfokot felesre-negyedesre, akkor természetesen leolvad a hátfal, csak vízcseppek futnak végig rajta (azok alul egy lyukon át távoznak, és kívül elpárologtatja a hűtő), viszont a belső tér inkább ~10°C körüli. (Nem mértem, saccolok abból, amennyire lehűti az italokat, ételeket.)
Fontos megjegyezni, hogy egyébként is 20 cm-re van a hátsó része a faltól, és oldalt is hagytam 10 cm helyet, és most a kánikula alatt fél méterre!!! elhúztam a hátsó faltól, hogy ezzel is segítsek a szerencsétlen berendezésnek hűteni, de ha belegondoltok, ez nonszensz.
Summa summarum, a használhatatlan "ION Air" funkció, a gyalázatos műanyagfiók minőség, és a finoman szólva is korlátozott hűtési teljesítmény miatt ilyen hűtőt még egyszer már nem vennék.
És tudom, hogy azóta a Hisense vásárolta meg a Gorenje márkát mindenestől, ebben a márkában is elveszítettem a bizalmamat. (Vajon a Hisense minőségi hűtőket gyárt/fog gyártani ezzel a márkanévvel?
)
-
Veron
addikt
Adott egy beépíthető Electrolux mikro. Az ajtaja sima bepattanós, gombbal nyitható.
Sokszor, működés közben, az ajtaja kezd rezonálni és ilyen traktor hangja van. Főleg hosszabb, 2-3 perc működés esetén csinálja.
Hogyan lehetne ezt orvosolni? Kösz! -
salapp
addikt
Ezért is tartom módfelett undorítónak, hogy téged meg engem, a kisembert okolnak a klímakatasztrófáért. Szelektálhatok én naphosszat, spórolhatok a tusolóvízzel, gyűjthetem az esővizet, stb., ha közben nagyban megy a szemétgyártás, a világméretű környezetszennyezés a folyamatos extra profitért.
-
edeleny
őstag
Elektrolux KOBBS39WX beépithető sütő.
Tanulságként, a mai Magyarországról.Weben rendeltem, elsején, csütörtökön hozta a futár hibátlan csomagolásban. Munkám miatt pénteken csomagoltuk ki, szépen ment a menü, csatlakozott a wifi, az app. Este már nem akartunk sütni.
Szombat reggel igen. De semmi. Sütési mód, hőfok, idő, start, kattanás, és ennyi. 20 perc után 24 ről 30 fok. Konnektor ki, be, gyári vissza állítás, amit még ír a könyv, de semmi. Persze, szombat délelőtt senkit nem lehet telefonon elérni.
Hétfő reggel, webshop. Visszaküldhetem, vagy javithatjuk! Ok, ez.
Telefon Elektrolux. Én balga azt hittem, prémium készülék, azonnal javítják, a nimbusz ne csorbuljon... Hát. A hölgy nem érti. Jó, akkor vesz fel egy munkalapot. Kitől vettem? Ezt meg én nem értem, jótállási jegy kitöltve, nem mindegy honnan van? Jotálásos, hozhattam volna Svédből is, akkor is jótálásos. Jó, minden megvan, Borsodnádasd, majd hív a szerelő.Délután hívnak, érkezett egy bejentés, a webshopból. Mondom, már van egy munkalap, ugyan az a kettő, nem kell még egy.
Kedd
Szerda
Csütörtök reggel untam meg. Electrolux, mizu? Felhívják a szerelőt hívjon fel. Semmi. Megadják a számát, hivjam én. Hívom.
Ő, már hétfőn ( HÉTFŐN) megmondta, hogy nem vállalja, vissza küldte a munkalapot, sok a dolga, egyébként is 60 kilométer. Ó, van ilyen??!!
Újra ügyfelszolgálat. Keresnek másik szervizt. Miskolc, az csak 25 km. Persze onnan se hívnak. Újra ügyfélszolgálat. Megkapom a számukat. Némi értetlenkedés utan közlik, majd a szervizvezető elönti megcsinálják e? ( van ilyen? Ez már egy márkaszerviz!)
Péntek, hívom őket. Még nem tudják vállalják e? De, mi az, hogy nem tudják? Mert nem hozzájuk tartozom! Akkor kihez? Kazincbarcika, de ott most nincs szerződött partner.
És akkor, kenjem a hajamra, vagy majd Stockholmból jön valaki? Innentől kezdve akkor én a senki földjén vagyok? Hiába a törvény, hiába a világmárka, le vagyok sz@....va?
Ez, volt az a pillanat, amikor kiírtam magam az Electrolux használók névsorából. Ez vicc, nem szervíz! Legfőképp nem ügyfélbarátság.
Megy vissza, elállok a vételtől. Mondjuk első perctől, erre akartak rávezetni. Az ugyfélszolgálaton elmondták ezerszer, 14 napig visszaküldhetem.
Azért tényleg azt vártam, hogy egy 300 ezres sütőnél, minimum érezzem azt, hogy a kedvembe akarnak járni, hogy meg akarják oldani a problémát.Ha már az app-ban van kapcsolat, és hibabejelentés, valahol reménykedtem, hogy valaki felhív szombat este, hogy ezt, vagy ezt próbáld ki.A Webshopról meg annyit, hogy ez nem a reklám helye, de a vásárlás előtt, közben, után, korrektek, kedvesek, segitőkeszek voltak. Mindent intézett.
-
válasz
herdsman12 #64202 üzenetére
Mi az a kötelező villámvédelmi előírás?
Ezt fordítva lehet megmagyarázni. Nem tettél eleget a kötelező villámvédelmi előírásoknak, ha a háztartási készüléked villámcsapás miatt megy tönkre
-
herdsman12
őstag
MM, Garancia Plusz Silver biztosítás feltételei és ügyféltájékoztatója tartalmaz pár érdekes pontot:
9.§ BIZTOSÍTÁSI ESEMÉNY
9.1. Kiterjesztett garancia fedezet: (Ez a pont a gyártói jótállást veszi alapul.)Ennek ellentmond a:
13.§ Kockázati kizárások
A biztosítási fedezet nem terjed ki:
13.6 a termék külső burkolatának korróziójára, zárlatra, horpadásra és karcolásra,Itt konkrétan a zárlatra gondolok, az elektromos berendezések nagy része romlik el zárlat miatt, de a gyártói jótállás ezt soha nem kezeli kizáró eseményként.
12.§ A BIZTOSÍTÓ MENTESÜLÉSE
12.1. A Biztosító mentesül a fizetési kötelezettsége alól, amennyiben...
12.1.1. a kötelező villámvédelmi előírásokat megsértették,Mi az a kötelező villámvédelmi előírás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest