- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Androidos tablet topic
- Fujifilm X
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Aműgy a Whirlpool és a Beko már nem egy csoport? Mint az Elux és AEG.
A Whirlpool mosogatógép csomagolásán Beko-s matrica volt. -
Met
nagyúr
Jobb oldalt Háztartási gépek karbantartása
-
Met
nagyúr
válasz
STC Speed #91101 üzenetére
Én nem láttam a leírásban hogy hátára kellene dönteni a hűtőt.
Fentről mész lefelé, leveszed a burkolatot, lecsavarozod a zsanért, leveszed a felső ajtót, lecsavarozod a középső zsanért, leveszed az alsó ajtót, lecsavarozod az alsó zsanért.
A gumi megfordítást nem értem miért szükséges. -
Met
nagyúr
Alza+-al ez most jó áron van ahogy nézem.
WHIRLPOOL W2F HD624 125k [link]
Kérdés a minőség -
Met
nagyúr
Nagygépekre (mosogatógép, Bosch vagy Elux) szokott lenni valamikor, szezonálisan, valós kedvezmény?
Nem sürgős megvenni. -
Met
nagyúr
Mosogatógép választásánál milyen szempontokat kell nézni?
Szabadon álló (hogy ne kelljen szekrénybe tenni és előlapot venni rá).
45 cm széles (ennyi hely van).
Van olyan gyártó aminek nem szokott jól sikerülni a gépe?
Az azt kell venni amelyikre a legtöbb a gari mantra már nem működik mert amelyiket néztem mind 2 év, kivéve az Alzás Siguro, arra 3 év van de ott kérdéses a minőség.
Bedobtam árukeresőbe minden (számomra) ismertebb gyártótól a legolcsóbbat. [link]
Mind 9-10 terítékes, vízfogyasztás 9l körül.
Milyen szempont jöhet még szóba?
Ketten vagyunk, hétvégén van csak nagy főzőcskézés. A vízspórolás miatt kellene a gép. -
Met
nagyúr
válasz
MaxxDamage #90589 üzenetére
Nekünk idén lesz 8 éves az LG.
Most is olyat vennék. -
Met
nagyúr
válasz
idegen lény #89254 üzenetére
Van gépolajam, de azt nem szeretném, ha a hajamra kerülne, nem hiszem, hogy jót tenne neki, már így is kopaszodom.
Úgy írod mintha utána nem mosnál hajat.
A nyírás és mosás között eltelt idő alatt nem lesz semmi baja a hajadnak és a fejednek.Vegyél műszerolajat (vagy varrógépolaj), az étolaj, kókuszzsír megromolhat, utóbbit mint írták nem is lehetne használni ilyen célra.
-
Met
nagyúr
válasz
idegen lény #89249 üzenetére
És ha nyírás után hajat (vagy a helyét) mosnál?
-
Met
nagyúr
Tudom, nekem is van egy kis kefe erre a célra.
Találtam egy szétszedős videót, abban láttam hogy a gép belsejében, hátra és felfelé is vannak ilyen bordák. Nyilván a szösz nagy része elöl csapódik le, de oda hátra elölről nem érsz el semmivel.
'17 óta megvan a gép, elég jól bírja -
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
Megdöglött a CATA Silentis 10-es elszívónk.
Van más olcsóbb/halkabb/hatékonyabb vagy maradjak ennél.
Nem kell semmi extra, kapcsolóról működtetjük. -
Met
nagyúr
Hát, ha pár évvel ezelőtt kijön ez a hülyeségem akkor úgy rendeltem volna az ablakot hogy a jobb oldali szárny osztott és felül csak egy műanyag lap lett volna.
Van infód róla hogy egy ilyen vágás mennyibe kerül és hogy működik?
Kij9nnek, elviszik az üveget vagy hozzák a lukasat és cserélik? -
Met
nagyúr
Páraelszívó téma.
Van itt valaki aki vett belső keringtetésűt és bevált neki?
Milyet kell választani, lehető legnagyobb légszállítás, mindenféle szűrő?Tudom hogy ki kellene vezetni de nincs rá lehetőség, kürtő nincs, falon nem lehet kivinni.
Nyáron nyitott ablak, vele szemben ventilátor max fokozaton, egész jól működött, (csak bosszantó volt hogy kerülgetni kell a konyhában a ventilátort), de most télen annyira nem mókás.
Általában szombaton van főzőcskézés de egyre jobban zavar hogy két napig ételszag van a lakásban.
Gondoltam hogy veszek mobil klímához való ablakkivezetést (azt a huzatos cuccot) és főzéskor rákötöm az elszívót, de utána akkor ott a cső amit el kellene mosogatni főzés után, meg tárolni is valahol. Szóval ez annyira nem pálya. -
-
Met
nagyúr
válasz
nortone580 #85446 üzenetére
Ráteszed simán.
Vagy ha biztonságosabbnak gondolod akkor vágatsz egy akkora bútorlapot amin elfér a szárító és azt teszed a mosógép tetejére. -
Met
nagyúr
válasz
#91658752 #84594 üzenetére
Milyen patronos a géped?
Ha kék, akkor nincs átalakítós lehetőséged (azt hiszem).
Ha rózsaszín patronos akkor ilyen átalakítóval tudod használni a kék patron-t.
Kék patron csere a legolcsóbb az Aldi-s, ha "hivatalos kell" én rendeltem egy patront a SodaShark-tól.
Már van nála mindkét fajta patron.
Hogy meddig elég nem tudom, de lemértem a gyári majdnem üres patront, 7xx gramm.
Lemértem a gyárit tele patront 1xxx gramm és lemértem a SodaShark töltött patronját és az is 1xxx gramm volt (valamennyivel több mint a gyári patron súlya). -
Met
nagyúr
válasz
7Sony7 #84046 üzenetére
A csap mellé adnak egy lefolyókát amit a mosdókagylóba kellene berakni hogy tudd működtetni az automatát.
Az automata leeresztő a gyakorlatban annyit jelent hogy a csaptelepen van egy luk amibe van egy fém pálca és azt ki-be mozgatva tudod nyitni-zárni a lefolyó dugóját.
Kicseréled a csaptelepet és lesz rajta egy luk amit nem használsz.
Nálam is így van. -
Met
nagyúr
válasz
Vismajor01 #83735 üzenetére
Nekünk is IKEA-s indukciósunk van.
9 éve használjuk, nincsenek rajta ilyen nyomok pedig néha kifut a fedőről ez az.
Kisebb karcolásoktól eltekintve mintha új lenne.A védőfóliát levettétek a lapról? És az edények aljáról?
Ha még garis, lehet nem ártana megkérdezni az IKEA-t.
-
Met
nagyúr
válasz
arcitec #83650 üzenetére
Vízvetőből is van ocsmány és szilózni is lehet ocsmányul.
Kinek mi jön be.
Én úgy szoktam, hogy fugatávolságra ültetem a csempét a pultra és azt a rést nyomom ki.
Ne ilyen kézzel eltaknyolt vastag háromszög profilú szilót képzelj el.De ez a koszolódás, ragadás, penészedés mind nem igaz.
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz
amadeus11 #82531 üzenetére
A lakosság elég kis hányada most mindent ugyan azon a hőfokon és centrizik ugyan olyan fordulaton....
Ha rosszul lát azt kell megtanulnia hogy a tekerőn hány pittyenésnyit kell tekerni és a hőfok-centrifuga gombot hányszor kell megnyomni.
Vagy ezt visszaküldöd és veszel egy smart gépet amit telefonról is lehet vezérelni. -
Met
nagyúr
Miért ne
- kevesebbet tud szárítani mint mosni, magyarul egy mosás után jön két szárítás
- hosszabb programidő
- több vizet használ
- ha van hely két külön gép javasolt, a szárítót bárhova teheted (akár a mosógép tetejére is) csak egy konnektor kell nekiMiért de
- ha együtt tudsz élni a fentiekkel és szükséged van rá, vegyél, de 200k szerintem kevés lesz ha jobb fajtát szeretnél -
Met
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #80567 üzenetére
Ha van helyed két külön gépre (a szárító akár a mosógép tetejére is mehet) akkor inkább ne vegyél kombi gépet.
Ha nincs helyed, együtt tudsz élni a hátrányaival (kisebb a szárítási kapacitása mint a mosási, tovább tart egy program, nagyobb energia fogyasztás) és kell a szárítás funkció akkor vedd meg. -
Met
nagyúr
válasz
BB9000 #78810 üzenetére
Azért hasznos lenne ha végigolvasnád miről van szó
Ne vegyél......#78774
Nincs hozzá hely plusz akkor 2x ennyibe kerül vagy többe#78775
A szárítógépet bárhová teheted a lakásban. Akár gardróbba is. Csak áram kell neki. A tetejére lehet pakolni, tetszés szerint.A #78782-ben kapott először ajánlást.
-
Met
nagyúr
válasz
arcsin #78792 üzenetére
Az a "baja" (amit már én is megfigyeltem itt a topicban kombigép témában) hogy leírja miért akar kombi gépet és miért NEM LEHET két külön álló gépe.
Erre azt a választ kapja, hogy ne is vegye meg mert szar és ide meg oda is teheti a szárítót. De ajánlást nem kap. Hogy ha már ez a helyzet akkor minimum ilyet olyat keressen.
Leírja MEGINT hogy miért NEM LEHET két külön álló gépe és utána kap nagy nehezen ajánlatot.
Mellesleg megjegyezném hogy volt már néhány poszt itt azoktól akik kombi gépet vettek és nem bánták meg.Rendben van hogy rossz tapasztalat miatt akarják lebeszélni róla az illetőt de miért kell figyelmen kívül hagyni a kérdező igényét?
Ez ilyen "szaktopic" betegség itt a PH-n, eltúlzott példák
házi mozi topicban kérdés: itt a mostani elrendezés, így tudom használni, most ezek vannak a rendszerben, mire cseréljek hogy kicsit jobb legyen, válasz: ez így szar, ezt rakd ide, azt oda, azt dobd ki, válasz: nem lehet, nincs annyi pénzem ár, mit vegyek?, válasz: dobd ki mert szar, vegyél 2.1-es rendszert
Kávét topicban kérdés: innék egy kicsivel jobb kávét, ennyim van a főzőre, válasz: áhh, fél millás Jura alatt nincs élet, válasz: az sok, nincs annyim erre, válasz: akkor ne is igyál mert mind szart főz.Értem hogy a "szakértők" rengeteg pénzt és időt öltek bele ezekbe dolgokba hogy megtalálják a (szerintük/nekik) megfelelő legjobb megoldást.
De miért nem lehet a kérdező igényeit is figyelembe venni és csak sokadik kérdés feltevés után adni valami kompromisszumos ajánlást?
Figyi, ez meg az lenne a legjobb, de a keretedből és a lehetőségedből ezzel vagy azzal tudod jobbá tenni a helyzetet, kompromisszumokkal. -
Met
nagyúr
válasz
phoenix1989 #78779 üzenetére
Vedd meg azt aminek a legnagyobb a szárító kapacitása és amit a pénztárcád maximálisan enged.
Maximum több, kisebb adagban mosol. -
Met
nagyúr
válasz
KD6-3.7 #78704 üzenetére
És még a padlófûtést be sem kötötték!
Na majd amikor lehúzod a budit, bekapcsol a kazán mert meleg vízzel jó öblíteni és a trutyi meg a padlófűtés rendszeren át távozikA kazános cég beüzemelése csak annyi, hogy ellenőriz minden általuk szükségesnek ítélt dolgot pl. földelés, iszapleválasztó stb., nem nézegeti hogy mi mire van kötve.
Szóval ezt még előtte kellene megoldani.
Ha Ti langyos vízzel szeretitek kulabácsit utolsó útjára engedni az őt nem zavarja. -
Met
nagyúr
válasz
Dorian #63940 üzenetére
Képzeld igen.
Hűtőt rendeltünk néhányat, a szállítók minden esetben megvárták hogy kicsomagoljuk és belenézzünk.
Mivel legalább egy üvegpolc van benne ami ugyan elvileg rögzítve van de történnek hibák.Mosógép és szárítógép kiszállításnál is megvárták a szállítók hogy szemrevételezzük a gépeket.
-
Met
nagyúr
válasz
RaPiDsHaRe #63938 üzenetére
Tudom eső után köpönyeg de amikor kiszállították akkor kellett volna megnézni mindent.
-
Met
nagyúr
válasz
Donki Hóte #63614 üzenetére
-
Met
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #61156 üzenetére
A gondnoknak nem kötelessége a lakáson belül ügyködni a lakó dolgain.
Jófejségből megcsinálhatja.
Az viszont nagyon gáz hogy egy homlokzati elem sérülésére nem néz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged