- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malachi
addikt
válasz MasterMark #94850 üzenetére
Nem tesztelni akartam, hanem eredeti nyelven nézni és az csak TrueHD sávon van èpp ezeken a filmeken.
A lejátszó honlapján és a menüben is ott a TrueHD, de már nem küzdök vele, beletörődtem, hogy ez nem lesz jó. Fogalmam sincs mi a ludas, a lejátszó, az erősítő, az erősítő HDMI aljzata - vagy csak én vagyok béna. Mindegy két nap alatt semmire nem jutottam csak vettem feleslegesen egy optikai kábelt. De legalább nem volt drága.
-
BBéci
legenda
válasz Malachi #94851 üzenetére
Szinte biztos, hogy a lejátszó teljesíti amit ígértek, ki tudja adni bitstream-ben a TrueHD-t. Az erősítőd nem tud mit kezdeni vele. Más kérdés, hogy egy lejátszónak kutya kötelessége lenne a TrueHD-ból kiemelni a Dolby Digital 5.1-et. Már amennyiben van benne. Ha nincs, akkor a PCM is jó és a leírás szerint azt tudnia kellene.
Kérdeztelek, mi a helyzet a DTS-HD Master Audióval? Azt kiadja DTS 5.1-ként?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zozy84
senior tag
Szerintem lehetne külön kábel topik.
Vagy már van csak nem találom? Most átolvasgatnám azért. -
-
dio001
tag
Ma beleneztem a Transformers 4-be, dolby TrueHd...hát igen Meggyőző volt. Pedig szinte semmi sincs még beállítva rendesen.!!! :-)
"Soha ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel... Mert a személyiségem az én vagyok, a viselkedésem meg attól függ, hogy Te ki vagy."
-
-
-
-
kruplishal
tag
-
Patice
nagyúr
válasz Malachi #94808 üzenetére
Szia!
Most olvastam a problémádat és rákerestem a két készülékedre. A specifikációkat olvasva:
Erősítő:
- van rajta HDMI, de nincs benne HD dekóder
- csak DTS, Dolby Digital, vagy PCM mehet nekiLejátszó:
- van rajta HDMI (1.3a)
- nem tudja dekódolni PCM 5.1-re a hangsávokat, csak DTS, DTS-HD MA és DTS-HD HR esetében lekeverni tudja sztereóra
- a menüje alapján PCM 5.1-et ki tud küldeni, de csak HDMI-n és szerintem csak akkor, ha a forráson is ilyen a hangsáv
- Dolby TrueHD-t csak továbbküldeni tudA fentiek alapján szerintem a lejátszó a ludas, mert nem tudja kiküldeni a TrueHD-ből a beágyazott Dolby Digital hangsávot.
Más részről nem írtad pontosan, hogy most milyen fájlt is akartál lejátszatni vele. Blu-ray ISO-t? Ez BD50-es érintetlen anyag? Vagy átkódolt? Mert ha átkódolt, akkor lehet butítottak rajta és pl. akkor el tudom képzelni, hogy a méretcsökkentés miatt a készítője egyszerűen kivette a Dolby Digital magot a TrueHD-ből (igen, ez lehetséges) és a lejátszó ezért nem tud DD-t kiküldeni. Más anyaggal próbáltad?
Én azt javaslom, hogy olyan .mkv-kat nézz vele, amiben DD és DTS hangsávok vannak csak és felejtsd el a HD hangokat.
A későbbiekben én először egy HD-s erősítőt néznék, aztán egy másik lejátszót, (vagy HTPC-t).
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
nagyúr
válasz Dorian #94862 üzenetére
"Ez annyira olcsónak számít?"
Ha jól látom ez a szettre nézve kb. a lista áruk fele.
Az, hogy ez "olcsó" vagy nem, az már egyéni megítélés kérdése.
Ha most keresnék 5.0-át és lenne kb. fél millám rá, akkor én nem haboznék.
-
Patice
nagyúr
Én a korkülönbség miatt is inkább a Focal-t választanám.
Állítólag a "W" széria elég jóra sikeredett, és akitől hallottam, annak elhiszem (mert ő hallotta a sima V-s verziót és a W-t is).
Hallottam én is már pár helyen Focal-okat, nekem bejön a hangjuk.
-
Malachi
addikt
válasz Patice #94866 üzenetére
na, eddig már nem jutottam el. nagyon köszönöm, hogy utánanéztél!
"Én azt javaslom, hogy olyan .mkv-kat nézz vele, amiben DD és DTS hangsávok vannak csak és felejtsd el a HD hangokat." - végül is ez lesz a megoldás, meg tudok békélni vele.
nagyon jó ez a csapat, mindenkinek köszönöm, hogy segíteni próbált!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Patice #94869 üzenetére
Korkülönbség miatt?
De GS20-at nem hallottál még!Én Liszi Electra-ját hallottam, nekem nagyon tetszett. De mégis lecserélte a GS20-ra. Gondolom most jön az, hogy nem volt eléggé kiszolgálva. De egyébként nála se szólt rosszabbul mint ahonnan elhozta (sőt...). Pedig ott AN Soro csöves + egy nagyon komoly CD lejátszó volt előtte. Ezzel nem arra célozgatok, hogy az MA a jobb. Fogalmam sincs, ízlés kérdése.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Malachi #94871 üzenetére
Nincs mit. Egy darabig még el lehet velük lenni, és most már tudod mivel kell etetni. Közben meg gyűjts a leváltó utódokra.
(#94873) bajnokpityu:
A W szendvics membránt nem pont a 900-as szériától örökölte meg a 800-as?
(#94874) Tamoo:
Ugyan olyan Electrát hallottam én is Toobee-nál, meg később a Micro Utopiáit is füleltem már többször. Még mindig tetszik a Focal hang, bár ezek már korosabb cuccok.
Liszi egészen más tészta. Most ő abban a fázisban van, amikor megteheti, hogy több komponenst kipróbál, adja-veszi és tapasztal. Idővel majd megállapodik valamelyiknél, de addig is cserélgeti. Nem fog ez örökké tartani nála sem. (Vagy ha igen, akkor ott más bajok vannak.)
De Liszinél nem a kábelezés a gond, hanem az elhelyezés. Akár mit csinál, akár milyen jót fog venni, az elhelyezés mindig limitálni fogja a láncát. Ettől függetlenül szólhat jól a cucc, de nem fogja tudni kihozni belőlük a (közel) max-ot. És ha így vesszük, akkor a költéseinek egy része felesleges pénzkidobás.
Itt most nem bántani akarom Liszit, félreértés ne essék, csak elmondtam a véleményem.
MA vagy Focal? Tényleg ízlés kérdése. Van akinél tökéletesen megférnek egymás mellett, szinergiában.
-
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #94879 üzenetére
Ma ha minden igaz megengedi hogy meghallgassam. Utána talán tudok véleményt alkotni, addig már nem találgatok.
-
mivamma
senior tag
válasz SpaceKombajn #94861 üzenetére
Ne engem kérdezz, én elfogult vagyok . Egy percet sem gondolkodnék a cserén, már ülnék is az autóba!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
nagyúr
válasz Patice #94875 üzenetére
"De Liszinél nem a kábelezés a gond, hanem az elhelyezés."
Nem tudom, mikori kép van előtted, de szerintem az akkori, amikor még nem volt kész az új állvány és elhelyezés. Most már nem rossz, állítom, hogy sokatoknál sem jobb sem az elhelyezés, sem az akusztika. Közel sem tökéletes, de sosem lesz jobb. El kell fogadni, és ilyen körülmények között kell még jobb hangot elérni, ha lehet.
"Akár mit csinál, akár milyen jót fog venni, az elhelyezés mindig limitálni fogja a láncát."
Pont úgy, mint azok 80%-ánál, ahol egy élettérbe kerül a cucc, nem pedig médiaszobába.
"Ettől függetlenül szólhat jól a cucc, de nem fogja tudni kihozni belőlük a (közel) max-ot."
Ez biztosan így van, ennek illúzióját már réges-régen feladtam, és már nem is érdekel. Marad benne. Idézném Dorian fórumtársumk örökbecsű szavait, elfér benne nem?
"És ha így vesszük, akkor a költéseinek egy része felesleges pénzkidobás."
Nagyon nem értek egyet. Minden fejlesztésem határozottan hallható javulással járt az én körülményeim között is, és semmit nem veszek drágán, kínosan ügyelek az ár-érték arányra. Arról nem is beszélve, hogy amikor GS20-ra váltottam, még pénzt is kinyertem az Electrából, és SZÁMOMRA jobb, élvezhetőbb, élménydúsabb, teresebb hangot kaptam.
"MA vagy Focal? Tényleg ízlés kérdése."
Ennyi.
(#94876) Tamoo "Az elhelyezésről meg csak annyit, nem rosszabb az mint sokunknál. Én nem csak képről láttam, hanem többször hallottam is."
Erről van szó.
(#94879) Mezga Aladár "Én csak egy képet láttam az elhelyezésről, nagyon nem volt szerencsés. Gondolom a szoba adottsága. Lehet hogy most, a doboz+szoba eredője jobb hangot ad."
Az electrát is sokáig már az új, jobb elhelyezéssel használtam. Ha nem szerencsés az elhelyezés, az nem csak az egyiknek nem szerencsés.
Közvetlen egymás mellé helyezve A-B-ztem az electrát és a GS20-at, pontosan ugyanannyi esélye volt mindkettőnek.(#94880) Tamoo "Ma ha minden igaz megengedi hogy meghallgassam."
Hátöööööööö............ nem is tudom................ egye fene, meghallgathatod!
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz liszi70 #94883 üzenetére
"Közvetlen egymás mellé helyezve A-B-ztem az electrát és a GS20-at, pontosan ugyanannyi esélye volt mindkettőnek."
Ez nagyon nem szerencsés. Lehetőség szerint ne legyen a szobában a másik doboz, mert akkor is ha inaktív, belepampog a hangba.
"Ha nem szerencsés az elhelyezés, az nem csak az egyiknek nem szerencsés."
Gondolj bele, van egy zárt, zárt+passzív membrán, reflex előre, reflex hátra, dobozod. Ha csak ezt a négy változót nézzük már nem ua. az hely optimális számukra. És még ott van a reflexnyílás magassága, hangolása.Én nem vagyok elfogult, ha azt mondod jobb a mostani, természetesen elfogadom.
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
Ahogy megoldódott a hibás SVS szub problémám, egyből itt a másik:
2 napja sikerült végre eladnom az Arcam 300-ast. Most szólt a vevő, hogy hibás a cucc. Ezt nem értem, mert mindig is hibátlan volt, de ezen túlléptem már (postázva volt, mindenféle törékenységi meg értékbiztosítással, de nem hiszem, hogy ezzel tudok bármit is kezdeni a postán).Hiba: néhány csatorna nem ad ki rendes hangot, csak zúg. A kérdésem, hogy hol szervizelnek Arcamot? Tud valaki ajánlani valamit, ahol nem húznak le? köszi
-
KisTücsök
addikt
válasz Mezga Aladár #94884 üzenetére
Múltkor gondolkodtam ezen az egymás mellett tesztelős dolgon. Nem ugyan ott vannak, nem egyenlőek az esélyek. Azért ez is számít... Szerintem.
Vagy javítson ki valaki tapasztaltabb.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
pl. egy házimozi stúdióban is csak egy pár doboz szokott lenni ahol tesztelnek?
Ennyi erővel süketszoba kellene? Vagy kivinni őket a rétre? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz bajnokpityu #94888 üzenetére
Persze. De nem tökéletes világban élünk. Hallgatni meg úgysem így fogja.
Még mindig jobb így összehasonlítani két dobozt mint emlékezetből. Legalábbis nekem biztos.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
De mielőtt megveszed, sok helyen, lehetőség van az otthoni meghallgatásra is.
"Még mindig jobb így összehasonlítani két dobozt mint emlékezetből."
Én már, talán lustaságból, nem így hasonlítom össze a változásokat.
Ha adott rendszert, adott szobában sokáig használod, normál használat mellett is meghallod. De ehhez idő kell.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #94890 üzenetére
Nekem ha megszokja a fülem, utána már nem tudok teljesen objektív lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
válasz whatnot #94800 üzenetére
Aki itt ismer engemet az tudja, hogy én is az alapoknál kezdtem, immár jó 14 éve. És nagyon örültem volna, ha akkor lett volna pl internetem ( meg hozzá persze számítógépem ), mert akkor tuti nem azt a rendszert választom, amit megvettem. Továbbá eszembe se jutott volna önigazolásként azt hajtogatni, hogy hiszen ez is tud térhangzást. Hát jah, tud. Anyagilag én se vagyok eleresztve, nem is leszek már soha, de megtanultam informálódni, türelemmel lenni, spórolni, igényeimből nem engedni, elismerni, hogy a házimozizás (alap)követelményei nem a tojásszeletelők polcainál kezdődik a hipermarketekben.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Mezga Aladár
veterán
Nem vagyunk egyformák.
Van egy eredeti légpárnás állványom.
Sokáig nem volt időm és menet közben mind a két belső defektes lett.
Lett időm, szétkaptam defektmentesítettem, installáltam. Valami eszement szarul szólt.
Vakartam a fejem mi a fr@nc lehet, csökkentettem a légnyomást és akkor jó lett.
Szerinted ez nem emlékezetből ment? -
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Mezga Aladár #94893 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy semmi nem megy emlékezetből. Nem leszek amnéziás minden alkalommal amikor lekapcsolom a cuccot. Csak annyi, hogy ha cserélek valamit és hetekig, hónapokig azt hallgatom, rááll a fülem, akkor torzul a kép némileg ha visszagondolok az előzőre. Meg nyilván nem fordul a vélemény, de jobban "kisarkulhat". Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. De legalább belátom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Lehetőség szerint ne legyen a szobában a másik doboz, mert akkor is ha inaktív, belepampog a hangba."
Hát, a másik hangfal jelenléte szerintem hangyakukinyit számíthat csak, de még ha így is van, és "belepampog" a hangba, akkor is mindkettő belepampog a másik hangjába, tehát megint csak arról van szó, hogy ugyanazok az esélyek. Az összehasonlításnál, A-B-zésnél, az egymáshoz képesti hang volt nekem a fontos. Aztán természetesen a saját helyén a hosszútávú hallgatás teszi fel az i-re a pontot, de rengeteg infót mond el két hangfal különbségéről az A-B-zés, ami nem megy, csak egymás mellett.
"Ha csak ezt a négy változót nézzük már nem ua. az hely optimális számukra."
A többszöri teszt alkalmával nem mindig ugyanoda raktam őket, cserélgetve lettek, de az eredmény mindig ugyanaz volt. Amikor már tesztelés nélkül, az eredeti helyén, csak a zene élvezetére figyelve hallgattam az "új" hangfalat, akkor is azt éreztem, hogy élvezetesebb lett a zenehallgatás mint volt, tehát sem az egymás melletti tesztelés, sem a reflexnyílások különbsége nem csapott be hosszú távon sem. Ráadásul tök mindegy, hogy hol szól jobban egyik vagy másik, én nem tudom és nem is akarom máshová helyezni őket, mint ahol most vannak, mert az esetleges hangjavulással nem arányos élettér-kompromisszumokkal járna. Így nagyjából ott voltak tesztelve, ahol majd lesznek, még akkor is, ha nem a legideálisabb a hang szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Nem is úgy gondoltam.
Nekem viszont az jön be h. hallgatom sokat sokfélével. Ha azt hallom jobb a tér, hopp itt valami olyan részletet veszek észre amit a másikon nem, vagy fordítva, eltűnik valami, több/kevesebb a torzítás, milyen típusú zenékhez van kedvem. Az A/B teszt szerintem ilyen mélységig nem hozza ki.
De nem vagyunk egyformák. -
törölt tag
válasz bajnokpityu #94873 üzenetére
Köszi az ötletet!
Hétfőtől T12 tulaj leszek. -
python1
veterán
Szerintem a legjobb "tesztelgetés"az,mikor egy adott rendszert saját körülmények között,hosszú ideig hallgat az ember. Nem kell eszement módon rohanni sehová,annál nincs jobb teszt ,mint évekig az adott rendszert hallgatva felfedezni a hiányosságait. Ha pedig már fontolóra vettük a csere lehetőségét,akkor biztosan tudjuk,hogy mi az amit a másik rendszerben ill elemben keresünk vagy nem keresünk.
Saját rendszerem hiányosságait,korlátait ismerem ezért most érett meg bennem a csere gondolata,lehetősége. Voiszont mára már "kapásból" tudom,hogy mit nem keresek a másik leendő rendszeremben.
Közben rengeteget tanultam pl: kábelek,rezonancia csökkentés,állványok .....mekkora hatást gyakorolhatnak a lánc végső hangjára. -
devil-k
nagyúr
válasz python1 #94898 üzenetére
A mozifejlesztés nem is 1-2 hónapos "verseny". Sosem értettem azokat, akik 1-2 havonta lényeges elemeket cserélnek le a rendszerükbe. Véleményem szerint ennyi idő alatt nem lehet 100%-ig kiismerni egy adott komponenst. (Feltéve, hogy a delikvensnek van munkája, élete és nem az a napi program, hogy házimozizik). Az örökös kapkodásnak és cserélgetésnek semmi értelme nincs, ahogy a vég nélküli fejlesztésnek sem, szerintem. Az okés, hogy bizonyos időközönként újítjuk/cseréljük a rendszer elemeit, de itt azért nem 1-2 hónapról van szó. Kell egy bizonyos idő amíg kiismerjük a saját eszközeink gyengeségeit, erősségeit, korlátait.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
nagyúr
válasz Mezga Aladár #94896 üzenetére
"A/B teszt szerintem ilyen mélységig nem hozza ki."
Így van, persze hogy nem. Arra való, hogy konkrét karakterisztikai és más különbségeket analizáljunk. A végleges döntés, tehát, hogy melyik tetszik jobban összességében, nyilván a sok zenehallgatás dönti el, ez nem is kérdés. Aztán, hogy egybeesik-e az A-B-zés és a hosszútávú, részben érzelmi alapú zenehallgatás tetszési eredménye, már más kérdés. Úgy érzem, nálam ez az Electra-GS20 kapcsán nagyjából egybeesett.
(Bár mostanában már jobban érzek hiányosságokat. Szerintem megszoktam az új hang előnyeit, és már nem olyan feltűnőek, mint voltak. )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest