-
- Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Hozzászólok Aktív témák
-
galaxys80
addikt
Igen. Valaki itt írta korábban, hogy a Straight mód megegyezik a Pure Direct módal.
Igazából én azt vettem észre, hogy ha be van kapcsolva bármelyik hangjavító mód, akkor kevésbé tiszta és kivehető az énekhang vagy 1-1 hangszer hangja.
Ha benyomom a straight (vagy Pure direct) módot, akkor valahogy tisztább és élvezhetőbb a zene.
Azért fura ez, mert korábban mindig, mindenféle hangjavítót módot bekapcsoltam, EQ-t használtam. Mostanában pedig nem nagyon viselem el. Biztos változik a hallásom.
A mélynyomót pedig zenei stílushoz mérten állítom. Elektronikus zenénél kicsit adok, azért rá, klasszikusnál 0 veszem.A Straight (PD) mód és a sima stereo között te hallasz bármilyen különbséget?
hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?[ Szerkesztve ]
-
BBéci
félisten
A Dynamic EQ számomra hallgathatatlan, használhatatlan, akár koncert, akár akciófilm a műsor. A normális ekvalizálással és szobaakusztikai korrekcióval semmi bajom , szinte minden esetben alkalmazom.
Sztereó zenéhez pedig semmiféle Audyssey nem kell, csakis az eredeti, természetes, érintetlen hang szólhat. Akik a házimozi erősítő mellett kétcsatornásat is használnak, azok sem ekúznak, nincs rá szükség, csak elrontja a hangot.(#95952) galaxys80
"hogy érdemes kikapcsolni minden hangjavító módot, vagy mehet a sima Pure Direct.
Ezt most nem értem. A Pure Direct nem pont a hangjavító módokat kapcsolja ki?"
A kettő nem mond ellent egymásnak, próbáld értelmezni![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
-
BBéci
félisten
Gondolj bele, ha egy 10 kilós, csúcsban 130 wattos, 20 centis membránnal felszerelt szubláda kiszedne a fotelből, akkor mit művelne egy ötször akkora tömegű, hússzor akkora teljesítményű, tripla membránfelületű mélynyomó mit tenne veled? Katapultálna a sztratoszférába?
Egyrészt fingilingi az a mélyláda, másrészt túlzottak az elvárásaid.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
-
A magyarországi forgalmazó (BaSys) vállalja, amennyiben a partner-üzletüknél veszed.
-
Tamoo
MODERÁTOR
Dynamic EQ nálam megnyomta, terjengőssé tette a mélyeket ... aztán ennyi. Ez minden csak nem "akusztikus hangjavítás". Inkább kiemelés. kb. Dynamic Volume ellentéte... az meg kiheréli.
[ Szerkesztve ]
-
Oldfighter
senior tag
Amikor a Netdeponál meghallgattam a rendszert, ott Pure Directben mentek a sztereó hanganyagok. Ott sem egy ideálisak a hallgatói körülmények, de ott nem tudtam belekötni ( nem is akartam ) az előadásmódba. De itthon nem tudom elfogadni a lecsupaszított hangmódot. Olyan mintha egy Sokol rádiót hallgatnék a lakás távolabbi végéből. Nagyon érződik, hogy minden egy "fal" mögé kerül, mélyen bent a hangsugárzóban. Szar a szobám akusztikája, ennyi. Az Audyssey és a D.EQ ezt kiegyenlíti és életet visz a zenébe.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
~ B & B & L | Suomi Finland Perkele ~
-
BBéci
félisten
Ha úgy tűnik, hogy életet visz a zenébe, akkor ott más baj is van, nem csak akusztikai anomália.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Ízlések és pofonok. Én inkább a valódi dinamikát keresném.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
félisten
A rendszer valamelyik, vagy több elemének valamilyen hibája,rossz beállítása, a hangdobozok elhelyezése, a kábelezés, a szinergia és végül az ízlésed, vagy hallásod.
Ezek szerint számodra egy EQ nélküli, high end sztereó rendszer sem lenne megfelelő?(#95963) Tamoo
Megette a fene, ha azt így utólag, művi úton kell hozzáadni. De ha még jó hangot tudna előállítani a Dynamic EQ. Szerintem nem tud.(#95962) npeter
Maradj a Pioneer-nál![ Szerkesztve ]
-
zozy84
aktív tag
Ilyet ott én nem találtam.
Eladó Canon 450D + táska + távirányító + állvány + dobozában, papírokkal.
-
galaxys80
addikt
Igazad van. Rosszul értelmeztem. Csak nem értem, miért jobb egyesével kikapcsolgatni a hangjavítókat, mint egy gombnyomással kikapcsolni.
Arra még mindig nem tudott senki választ adni, hogy a Straight (vagy nevezzük bármi másnak) mód és a sima 2 csatornás sztereó mód között van-e valamilyen különbség. Tehát a sztereó mód belenyúl-e valamelyest a zenei hangzásba?
Te esetleg? -
zozy84
aktív tag
1.: Az miért jobb vagy miben más? Egyiket sem ismerem.
2.: olyan nálam nincs vagy nem találom.Már átállítottam a "Beállítási szintet" "haladóra". Így több mindent lehet állítani de így sem látom.
-
zozy84
aktív tag
Észrevétel.
Addig nyomkodtam mindent mindenen, hogy az erősítő már nem írja ki, hogy milyen hangformátum megy rajtaés nem is nagyon tudok ilyenekre váltani mint eddig mint pl a DTS
eo 6.
DE. Mióta "Direct"-re raktam azóta sokkal jobb lett a térhangzás, dolgoznak a hátsók.Eladó Canon 450D + táska + távirányító + állvány + dobozában, papírokkal.
-
BBéci
félisten
Nem volt a kezeim között olyan erősítő, amilyet most használsz, ezért csak tippelek.
Sok erősítőn paraméterezni lehet a sztereót, tehát lehetnek olyan beállítások, amik belenyúlnak a hangzásba. A straight feltehetően megegyezik más erőstők bypass, vagy pure direct állásával, amikor semmiféle machináció nem történik.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
-
CHaooSS
őstag
Hali
Na van egy kis változás, úgy néz ki február fele lesz még pénz és így lehetőségem lenne egy komolyabb szettet összeállítani. Most ideiglenesen lesz majd a JBL-től a studio 2.
70-30% film-zene.
Nagyjából a keret olyan 500e lenne az 5.0 szettre.
Subokat már hallgattam és abból eddig a T12 a nyerő.
Ki milyen szettet ajánlana és milyen subot illetve milyen erősítőt ajánlana mellé.Köszi.
[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
zozy84
aktív tag
meg vaaaan. Végre. Mindet kipipáltam.
Rá kellett mennem a Haladó Beállítási szintre. Utána jött fel a "Hang közvetlen átengedésének engedélyezése", pipa.
utána: "Közvetlen-hangtovábbítás (passthrough) eszköze: itt választottam a WASAPI:HDMI-TXSR608-4(NVIDIA High Definition Audio)
Alatta meg kipipáltam az összes Dolby meg DTS lehetőséget.Viszont a "Kimenet konfiguráció" mi legyen? : Leginkább Egyező , Optimalizált , Rögzített? (a rögzített tuti nem mert akkor a fentebb említett opciók eltűnnek.)
DE AZ ERŐSÍTŐ TOVÁBBRA SEM ÍR KI SEMMIT
és még mindig a Direct szól a legjobban. Viszont már vannak más választható opciók mint pl a Dolby EX.
-
zozy84
aktív tag
A mai reggelt meg egy Resettel kezdtem. Egy ideig semilyen hang sem volt.
Utána meg Norbi 72 -re hallgatva nem használtam a mikrofonos bemérést, ha nem csak mérőszallaggal lemértem, hogy milyen messze vannak a hangfalak.
A dB-ek meg a 2 front 0, a center +1 vagy +2, a 2 háttér meg +1en vannak.Eladó Canon 450D + táska + távirányító + állvány + dobozában, papírokkal.
-
zozy84
aktív tag
Köszi az eddigieket is.
Beszéltük, hogy Az útvesztő-n probálgattuk. Ott most már az eredeti nyelven DTS ES-en Nagyon jól szól és végre az erősítőn megjelent kis piros feliratban a DTS meg külön az ES is. Ezt előrelépésnek élem meg. (Direct-ben van még mindig)Eladó Canon 450D + táska + távirányító + állvány + dobozában, papírokkal.
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Vennék egy hangfalat, mely adatlapja szerint 6ohm-os.
A mai erositok Elvileg 8ohm-os kimenettel rendelkeznek.
1. Jelenthet ez valamilyen problemat?
2. Ha a hangfalban a hangszoro valamelyiket cserélni kell es csak 8ohm-os kapható, akkor milyen lesz a hangfal? Mi fog változni? Fog egyaltalan valami?szoftver szakmabeli... MS, Brazos, Beverly250
-
vendingo
addikt
Lehet mégis csak lecserélném a genius hf6000 5.1-es rendszerem valami komolyabbra.
Ha veszek alap 5.1 hangfalakat + hozzá alap házimozierősítőt, akkor az elvileg már jobban fog teljesíteni, mint a jelenlegi szettem?
Erre, vagy ilyesmire gondolok. Illetve ha jobb, akkor mennyire? Ég és föld, vagy csak egy kicsivel jobb a hangminősége?Másik kérdés. Van nekem itthon egy elég jó Canton 5.0 hangfalszettem. "Régi, de ebben még van anyag."
Lehet első körben vennem kellene valami erősítőt 100k körül aztán használni a canton hangfalakkal, később meg upgrade?Illetve csak a PC lenne rákötve az erősítőre, amiben egy Asus Xonar DX hangkártya van. Ezt hogyan lehet rákötni erősítőre? A legtöbb erősítőt amit néztem nem láttam rá megoldást, valahogy nem áll össze a kép.
Ha komplett szettet szeretnék venni Erősítő +hangfalak, akkor mit ajánlanátok 100-140 között?
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
Hozzászólok Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Radeon™ RX 580 GAMING 8G (Hibátlan , szép állapotban) 1 hó garral ...
- ROG STRIX-RX470-GAMING RGB (1 ventilátor cserélve , hibátlan állapotban) 1 hó garral !!!
- AMD Ryzen 7 2700, dobozos, bontatlan + játék és game pass kód
- A4Tech Bloody B120
- INTEL D815EPEA2 lap + Pentium3-1000mhz proci +hütő + 512mb Samsung PC133mhz sdram