- [Re:] Megérkezett a Radeon Software Adrenalin 2020-as verziója
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Blu-ray lejátszók
- [Re:] Nem szabad ám akármivel törölgetni a nanotextúrás Pro Display XDR monitort
- Hi-Fi-ről általánosságban
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- nVidia GeForce GTX 1080 Ti / Titan X (GP102)
- Synology NAS
-
- Utoljára frissítve: 2017-06-19 08:32:07
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Hozzászólok Aktív témák
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem ezeket a fránya hangfalakat, egy-egy ismerősnél voltam hallgatni is.
Amit még nem tudtam meghallgatni, de tesztek alapján nem lehet rossz (és árban sem az mostanában) az Infinity Delta 30-50.Tudtok valamit az EMIT-R részéről?
Valóban magas a meghibásodási rátájuk? Nehéz/drága javítani őket?[ Szerkesztve ]
szoftver szakmabeli... MS, Brazos, Beverly250
-
Sanci38
Ármester
Én a piót tartom jobb vételnek bár nem ismerem az amerikai piacot.. viszont zenén is jobban remekel a másik kettőnél (de tul nagy elvárásokat ne várj azért) mostani sonyt nem ismerem de a régi 5xx viszont száraz erőtlen volt és a yamaha meg közelebb volt az onkyohoz mint a saját hangzásához... bár a négyjegyü yamahák jók! viszont a sony szolgáltatásokban picit erősebb de igy is a pio lenne nálam a legesélyesebb.
-
Borisz76
veterán
Használtan egy SVS PB-12 Plusz....950Eurós irányáron.
Az új ára kb 1700.- euró
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Kroland25
tag
Oké Köszönöm nektek a válaszokat!
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
BBéci
félisten
Nekem mondod? [link]
De miért nem a hivatalos magyarországi importőrnél hallgattad meg? [link]
Egyébként kizártnak tartom, hogy 29000 forintért kínált házibuli hangdobozokhoz, Adamsss ilyen drága erősítőt akar venni. Azt írtam, hogy az olcsó használtak között nem találni optikai bemenetest.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?
-
axwel18
senior tag
Ezt ugye csak viccnek írtad. Azért ennyire lenézni az Obsidian hangfalszettet.... érdekes dolog hogy amikor valaki nem az itt ajnározott márkák hangfalaihoz keres kábelt akkor az olcsó gagyi is megteszi. Nem akarlak megbántani, de az Obsidian is megérdemli a jó kábeleket és meg is hálálja. Amikor Fapaci HF2-es után vissza tettem a Sinus live-ot vagy az inakustik premiumot(ami 6-700Ft) egy lapos érzéktelen torz hangot hallottam. Lehet az én fülemmel van a baj.
-
Cseneles
senior tag
Többen mondták és utána is olvastam, hogy ha nem is sokat de javít a hangképen, na meg ez örök ha egyszer megveszem
így számomra nem felesleges pénz kidobás...de mondjuk 30K-ért egy zavarszűrő az nem biztos hogy füllel hallható javulást okozna vagy ha még is azt hallani szeretném
Elég körül tekintő vagyok a műszaki cikkeim kiválasztásakor....tudom vannak hiányosságai a rendszeremnek melynek a következő elem cseréje mindenképpen egy hangfalszett lesz!
egyenlőre ez a fel állás[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
senior tag
Kicsit hallom igen pedig le van Kapva 80Hz alatt minden róluk, most lakás felújítás van pont és ezt a szobát hagytam a végére...ez kerül majd a legtöbbe
A szekrénysort dobom majd ki így még 60cm szélességet el érek vele és a mély is a sarokba 45 fokkal befordítva lesz jó helyen...4*4,6-os szoba
Talán jövő ilyenkorra meg lesz hangfalakkal együtt minden
Borisz76 : 97cm-es
[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
senior tag
Az is meg hang elnyelő panelek is lesznek majd a falon...jól elterveztem már csak van egy törött Merci sportcoupe a garázsomban na meg a lakás....mindent idővel..
-
Cseneles
senior tag
Itt van még az Onkyo...
Már kezdem meg szokni mozin a Marantz-ot, zenén egy értelműen jobb, sokkal részletezőbb a magas tartomány és lágyabb talán teltebb a mélye
mozin is ezekre a tulajdonságokra lettem figyelmes, de valahogy kicsit lapos a TX-SR707 után
ott a hátterek jobban éltek nem tudom máshogy elmondani...ha valami elrepült a filmben felettem akkor azt úgy is hallottam itt kissé mérsékelt ez a hatás
[ Szerkesztve ]
-
Sanci38
Ármester
+1
-
sider24
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnénk kérni, volna egy üzletem, de nem tudom hogy meg érné-e, sosem volt még házimozi erősítőm szval inkább meg kérdezem. Mi a véleményetek egy Sony STR-DG710 házimozi erősítőről? Illetve System Fidelity SF- 125SW Subwooferől mi a véleményetek?
Denon PMA-280-as erősítőre cserélném le a Sony házimozi erősítőt, persze ha megéri!
Előre is köszi válaszotokat.
-
mandju
senior tag
Na, mára az én SVS SB12NSB-m is megadta magát. Tegnap nagy nyugiban még megnéztünk egy vígjátékot... normál hangerő, semmi durvulás.
ma demozni akartam és akkor vettem észre, hogy nem megy a szub.
a power led zölden világít, látszólag minden rendben van, ennek ellenére meg sem nyikkan...
van ennek a márkának itthon szervize?
németországban vettem 2014 májusában. még elméletileg garanciás.
ProdyG: neked mi lett a sub utóélete?
* Spalluto WS GR Multiframe V * Epson TW9300 * Anthem AVM60 * Anthem MCA50 * Emotiva XPA5 Gen2 * Paradigm Studio 100 v5 * Paradigm Studio cc590 v5 * Paradigm Studio 10 v5 * Paradigm Studio Sub12 * Paradigm Home H80-R * EGREAT A11 * Vovox Initio * Vovox Sonorus * Vovox Vocalis *
-
Oldfighter
senior tag
Nem! A kivétel az, amikor egy gyenge basszustényezővel ellátott készüléket falhoz közel helyezünk el. Minden más esetben onnan a legtávolabb, mivel a döntő többségben a mélyhangok uralkodnak egy lakószoba szerű helyiségben. ( szobaméret, frekvenciahossz tényező )
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Cseneles
senior tag
Szépen meg fogalmaztad
Attól még nálam a bal sarokban lesz majd..kicsit a ládától kb 45 fokos szögben érzem leg szebbnek a mély hangokat
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Hihetetlen. Azon kevesek közé tartozott, akik jártak nálam...., nyugodjon békében.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Sanci38
Ármester
Nyugodj békében!!Én házimozi-témában találkoztam irásaival ajánlásom is megfogadta, Baráti beszélgetést i folytattunk egy időben.remélem égi útja is könnyű lesz.
Családjának is részvétem! Ha olvassa valaki adja át részemről, és tisztelettel fogok rá gondolni! -
Sanci38
Ármester
anyit elárulok hogy zenében jó döntés a Denon erősitője.és erőseb mindenképp a sony alsó-középkategóriás erőlködőjétől.
Subwoofer sztereó erősitőhöz nem szükséges, inkább rontja a térérzetet, filmekhez viszont jól jön de sztereó erősitőnél nem fogod hiányát érezni.. -
Azt a System Fidelity SF- 125SW Subwoofert csak akkor vedd meg, ha létezik olyan. Én is néztem egy ismerősöm kérésére, széttúrtam a netet, de csak magyar hirdetésben találtam erre a típusra. Szóval szerintem ilyen mélynyomó nincs.
RIP Integra. Egyszer nekem is sokat segített, mint sokaknak gondolom.
-
sider24
tag
Van olyan.
Éppen ma találtam rá, holnap vagy még a héten szerintem le cserélem!
Nem igazán tudom hova tenni a Subwoofert, nekem még sosem volt Aktív mélyem, ezért is kértem a véleményeteket, illetve az erősítőről is.A szettem így nézne ki:
- Sony STR-DG710 házimozi erősítő.
- Jamo E500 Satellite Speakers +Jamo E4CEN
- System Fidelity SF- 125SWÉs amúgy egy Denon pma - 280-as erősítőre cserélném le.
Sal 2200f+jbl subwoofer.
Hozzászólok Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asrock G41M-VS3 LGA 775 alaplap, DDR3 RAM, valamint Xeon procik támogatása
- Asrock Z87 Extreme4 Alaplap ELADÓ • Z87 • 1150 • Intel 4.gen • 4x DDR3 • 3PCIe x16 • prémium kondik
- Samsung NX300 18-55 + 30mm prime
- Corsair CS550m 80+ Gold tápegység (550W, Fél-moduláris, 1 év garancia)
- Majdnem Féláron! Steelseries Siberia 650 gamer fejhallgató