- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenand
veterán
Korábban kérdeztem CAV és Echotech hangfalakról amit az ATC árul és most karácsonyi akcióban jóárasított....
Sokat nem tudtam meg (válasz innen sem jött), de annyi már biztos, hogy mindkettő eredeti Kínai.
persze ettől még nem biztos, hogy teljesen pocsék.
CAV Honlap Profi hangfaluk látható a képeken, valaki vett is és az AVX-en beszámolt róla (de én 800 000 -et nem akarnék rákölteni), az olcsóbbakról meg semmi info.....Itt egy Youtube video video egy Echotech E806-ról (persze, hogy asz szól-e ?, Kínaiak nagyon huncutok, hogy finoman fogalmazzak)
-
őstag
válasz Oldfighter #93204 üzenetére
A frontok bi-ampra vannak bekötve, ez is van beállítva. Sub nincs egyébként, de az a mérésnél nem is számít.
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #93208 üzenetére
Mondjuk a front csatornákra.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Kroland25
tag
Hello!Egy denon 4810 milyen kategóriát képvisel pl egy 4308 hoz képest?Illetve lx es pioneer megfelejője?
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
-
kiki22
senior tag
Sziasztok!egy marantz 6007 es kitud hajtani egy dali-lektor-szett-6-+-1-+-lcr szetett?kesobb bovitenem subbal
-
Kroland25
tag
válasz dunkel #93216 üzenetére
Újat nem vennék,csak érdeklődöm,ma felbukkant egy 4810 es használtan itt a közelembe nemtudom érdemes e vele foglalkoznom..nem volt még denon-om,ha nem jönne be számomra hogy tudnék belőle kiszálni
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
dunkel
őstag
válasz Kroland25 #93217 üzenetére
Aha, a központozásodra kicsit jobban ügyelj légyszi, én pl. félreértettem a kérdést.
Érdemes vele foglalkozni ha nagy Denon vasat akarsz, ha nem akkor nyilván nem érdemes vele foglalkozni. Úgy tudsz belőle kiszállni, hogy eladod. Ha esetleg leírnád a használt árát megvéleményezzük jó vétel-e vagy sem annyiért. -
Kroland25
tag
válasz dunkel #93219 üzenetére
Bocsi jobban figyelek 850 euró az ára..Eddig csak pioneer vasaim voltak,de a focaljaimhoz jobban passzolna egy denon!Egy próbát lehet megérne,biztosan nem ez lesz a végleges vas
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Oldfighter #93208 üzenetére
Szerintem a bemérésnél semmiképp nem számít a mélynyomó abból a szempontból, hány hz-re teszi a surroundokat. Ahogy BBéci írta egyébként a frontokra teszi, ami szintén nem jó, de még arra is spórolok.
-
BBéci
legenda
válasz Oldfighter #93211 üzenetére
Értem én, de ha nincs mélynyomó, akkor a frontok kapják az összes szubbasszust, még azt is, amit nem tudnak megszólaltatni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ProdyG
őstag
holnap küldöm vissza az SVS szubot az eBay-es eladónak. Ők állják a visszaút postaköltségét is, mivel hibás a cucc. nem akarom elkiabálni, de eddig teljesen korrektek.
mondta a fickó telefonban, hogy előbb szedjem szét a cuccot, és nézzem meg hogy a kábelek jól vannak-e bekötve a belsejében, nem csúszott-e szét valami. ettől nem ugrik a gari...
szét is szedtem, de minden rendben volt a kábelekkel, valami más a baj. viszont azon csodálkoztam, hogy a belsejének a 80%-a egy nagy üresség. nincs benne semmi. gondolom a hangminőség miatt ekkora a doboz mérete.
-
whatnot
őstag
Ért egy kellemes csalódás: valaki ebből a topicból új alternatívával állt elő, neki ezúton is köszönet.
Az ötlet: ha az erősítővel van baj és amúgy a hangfalak jók, akkor lehetne egy belépő erősítőt venni (az ő ajánlása egy Pioneer VSX-424) és idővel majd jöhet a hangfalak cseréje.
Vélemény? -
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Valamelyest bele olvastam az előző pár 1000 hozzászólásba és úgy gondolom talán tudtok segíteni a problémám megoldásában. Bár nem közvetlenül ennek a topiknak a témája, de jobbat nem találtam.
Tehát a probléma, hogy szeretnék kis 20m2-es nappalinkba valami házimozi jellegű dolgot varázsolni, de meg vagyok lőve a vacak elrendezés miatt a hangfalak elhelyezésével.
Nappali így néz ki méret 5m×4m:Terv a következő:
Erősítő: Onkyo TX-NR636
Hangfal: Harman Kardon HKTS16
A frontok mennének a TV mellé a center a TV alá (TV a falon van, felemelve a szekrény felett kb. 25cm-el)
A sorrundokkal bajban vagyok. Két lehetőség van:
1. fel teszem őket a parapett falra (asszony nagyon ellenzi)
2. az átjárók melletti két sarokba állványra, vagy fel a falra.
Melyik lehet a jobb megoldás?
A sorrundok merre legyenek fordítva? Össze felé nézzenek, vagy a szoba közepe felé?
A TV-t parapett falak előtti kapaéról nézzük mindig.
A SUB, vagy a TV mögötti sarokba kerülne a szekrényre, vagy a TV szekrény mellé majdnem az ablak alá.Ha írnátok pár véleményt és javaslatot az elhelyezésről és a kiválasztott szett összeférhetőségéről megköszönném.
Ja amire használva lenne:
Film, könnyűzene (dance, pop, techno) háttérzeneként.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdv:ZZ
-
Borisz76
veterán
válasz zambozoli #93229 üzenetére
Szia.
Én még újonc vagyok itt de az első meglátásom - a rajz alapján - , hogy fordítsd el az egészet 90 fokkal jobbra.
Tehát ha leülsz a kanapéra akkor a parapet fal ne mögötted legyen , hanem jobb kéz felé essen.
Szemközti falra TV , alatta kis szekrény amire mehet a center ahogyan írtad is.
Kis szekrénytől és TV-től jobbra-balra a 2 db frontsugárzó. ( Állványra vagy álló láda )Hátterek a mögötted lévő ...dupla ablak ?...mellett jobbra-balra.
Mehet falra vagy állványra de a magasságra figyelj !
Ne pont fejmagasságba legyenek hanem följebb 30-40 cm-el.A dupla ablak előtt kicsit a szoba közepe felé húzd a kanapét !
Én valahogy így csinálnám.
Persze mindezt vakon javaslom mert nem tudom, hogy kivitelezhető e.
Ezt majd TE tudod eldönteni....azért az asszonypajtással beszéld meg !!!Nehogy háború legyen a vége !
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz zambozoli #93229 üzenetére
Kifelejtettem :
"A SUB, vagy a TV mögötti sarokba kerülne a szekrényre, vagy a TV szekrény mellé majdnem az ablak alá."
A subládát nehogy a sarokba rakd !
Az előbbiekben felvázolt TV állvány és ( jobb vagy bal oldali ) frontsugárzó közzé tedd.
A frontok és hátterek elhelyezésénél fontos a szimmetria de a subnál nem vezet jó eredményre.
Kicsit tologatni kel jobbra-balra és hallgatózni!
Mások írták már - én magam még nem próbáltam - , hogy 2-3 hét tologatás ,hallgatózás és meg lehet találni a sub majdnem "tökéletes" helyét.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
BBéci
legenda
válasz whatnot #93228 üzenetére
Az ötlet nem rossz, de kérdéses a mélyláda működése. Mert abban korábban megegyeztünk, hogy nélküle nincs házimozi. Ha az rendben van, akkor a terv kivitelezhető. Még elgondolkozhatsz az erősítőn, hátha kínálkozik valami extra jó vétel az említetten kívül.
-
whatnot
őstag
Mivel én nem értek hozzá sajnos, így nehéz elgondolkozni rajta.
Azt látom, hogy edigitalnál van 0% THM 10 hónapra, ez most nagyon jól jönne nekem.
Denon AVR-X1000 van most 5.1es ilyen akcióban. -
hétalvó
addikt
azert sub nelkul is lehet hasznalni kezdesnek egy rendszert. ha nincs penz ra es allo frontok vannak.
nem kell elijeszteni egybol mindenkitviszont nalam kidolt a megjelenito tegnap, igy tenyleg nincs mozi
(ego csere lesz es takaritas. 2het biztos, foleg, hogy garancias)https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
zambozoli
aktív tag
válasz Borisz76 #93230 üzenetére
Köszi az infót!
Kicsit kiegészíttettem a rajzot, mert egy két dolog lemaradt, így talán más a helyzet:
Az 1-es kanapé vándorol a két hely között attól függően, hogy mit játszanak a gyerekek.
A TV-t átrakni nehéz lenne, mögötte van az összes csatlakozó a falon (Táp, LAN, Antenna, hangfal)
Ha a TV-t mégis a 2-es kanapé helyére tenném ahogy javasoltad, nappal nem lehetne nézni, mert csak a teraszajtó látszódna benn (déli oldal, télen az egész nappalin átsüt a nap).
Sajnos az alap elrendezésen nem tudok sokat variálni nagyok a megkötések.
(A fűtőtestes falra két kisebb ablak kellett volna és közéük betenni az egész tv-s cuccot, de az ablak adott volt.)Üdv:ZZ
-
zambozoli
aktív tag
válasz Norbi 72 #93231 üzenetére
Igen tudom!
Van az embernek felesége és csak a pakolós dobozokat viseli el a szekrényben .
Az erősítő bizonyos funkciói meg kellenek ( DLNA, Internet rádió, frissíthető), mert ezeket használnám. Kisebbet, olcsóbbat meg nem találtam, csak drágábbat. Meg talán ez a legolcsóbb 2.0-s HDMI-vel rendelkező cucc ami tud felskálázni. Kicsit előre néznék.
A hangfalakra visszatérve előre talán be tudnék szuszakoltatni 2 polc hangfalat
(Yamaha NS 333-as méretben)... TALÁN!!!Üdv:ZZ
-
dunkel
őstag
válasz zambozoli #93239 üzenetére
Ennyi kompromisszum mellett szerintem nem éri meg átrendezéssel vesződni, csak ha ezeken túl tudsz/akarsz lépni. Sokat ne költs addig rá.
Álló front kellene, ki kellene jönni a sarokból, a néző kanapét elhúzni a faltól. A teraszos fal is lehetne mozifal, oda még közel vannak a csatlakozók.
-
Borisz76
veterán
válasz zambozoli #93238 üzenetére
Na igen ...így már más a leányzó fekvése.
Ahogy írtam is : TE vagy a házigazda és TE tudod felmérni a lehetőségeket.Sajnos a 2. kép alapján tényleg megvagy lőve!
Ha még be is vállalod a 90 fokos elforgatást akkor meg a tükröződéssel kell számolni.
Bár ajtóra is létezik redőny/reluxa/sötételési megoldás...ha ezt meg is csinálod még mindig ott van a kábelezés kérdése.
Azt írtad, hogy :"A TV-t átrakni nehéz lenne, mögötte van az összes csatlakozó a falon (Táp, LAN, Antenna, hangfal)"
A kábelek a falban vannak ? Mert akkor tényleg csak nagyobb átalakítással tudnád megoldani !
Sajnos most nincs használható ötletem....talán kávézás után
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
z123456789
addikt
válasz hétalvó #93237 üzenetére
!Ez nem egy tanács!
De ebben én is egyetértek.(#93238) zambozoli
Lassan 1 éve mozizgatok én is 3.0-val. (Előtte csak 2.0 volt) Ráadásul az erősítőmhöz vásárolt hangfalak nagyon nem követték az összefoglalóban leírtakat. Nem hogy x szerese az áruk, hanem jóval olcsóbbak. Sajnos erre volt akkor csak pénz, de mindenképp el akartam valahol kezdeni. Jelenlegi tervem a sub beszerzése, a hangfalakat csak később akarom cserélni. Én nagyon örültem a dolognak, azóta is szeretek leülni, és megnézni egy-egy filmet eléjük. És ebben a szettben is az itteni fórumlakók segítettek. Összeraktam, működik, szól. Biztosan vannak 1000x jobbak, de én nagy örömömet lelem benne, és ha nem is 5.1, legalább nem ilyen ultra modern pálcikák állnak a szobában.
Szóval tuti lesz megoldás.[ Szerkesztve ]
-
zambozoli
aktív tag
válasz Borisz76 #93242 üzenetére
Köszi!
Igen nagyon sok a kompromisszum. Kábelek a falban vannak, csak a csatlakozók vannak és oda van kötve minden.
A következő nagy felújításnál 10-15év múlva a 3-as kanapéval szemben lévő ablak befalazódik, radiátor el megy onnét és lesz két kisebb ablak. Kettő kézé be tudok majd rakni mindent, de most nem megy semmiképp. A parapettfalak másik oldalán étkező-konyha és közlekedő van. Az asszony abból semmiképp sem fog engedni, hogy az étkezőből ne lássa a TV-t ha főz.
Most első nekifutásra csak a jelenlegi elrendezés marad, álló hangfalak sem fognak be kerülni (minden vágyam ellenére sem), bár házimozihoz, meg könnyűzenéhez talán nem is kell annyira erőltetni. Nem a kanapén fogok úgysem zenét hallgatni, kölkök nem hagyják!
Abban segítsetek, és tényleg köszönöm az eddigi építő jellegű segítséget, hogy sorrundok hol lennének a legkevésbé rossz helyen. 3-as kanapé felett a parapett falon. (kb fejmagasság lenne), vagy az átjárók mellett lévő sarokban falra vagy állványra.
Üdv:ZZ
-
Borisz76
veterán
válasz zambozoli #93244 üzenetére
Szia.
A háttereket szerintem az átjárók mellett lévő sarkokban érdemes elhelyezned.
Ha leülsz akkor a fejed magassága felett legyenek 30-40 centivel.
Kicsit befelé forgatva a szoba közepe felé.Jelenleg ez a legköltséghatékonyabb megoldás és nagy átalakítással sem jár.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Borisz76 #93245 üzenetére
"Ha leülsz akkor a fejed magassága felett legyenek 30-40 centivel."
Én ezt nem merném kategorikusan kijelenteni. Mindenképp javasolt, hogy több magasságban és beforgatási szögben hallgassa meg, a THX ajánlása itt nem mindig használható fel 100%-ig.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Csabroncka
addikt
válasz zambozoli #93244 üzenetére
Fontos dolog, hogy otthoni környezetben (és ha nem moziszobád van) általában soha nincs ideális eset!
Ráadásul az itt fórumozók nagy többségénél szintén nincs ideális eset , ha törekedsz a THX ajánlásra és hozzávetőlegesen (ehhez kell azért idő, egyből nem megy) megtalálod a hangfalak fizikailag és hangilag is jó helyét, egy jó akusztikus kalibrációval (amit szintén érdemes többször elvégezni) csodát lehet tenni!
De hangsúlyozom ezt nem 1-2 nap alatt lehet megcsinálni!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
hétalvó
addikt
válasz zambozoli #93239 üzenetére
Nincs itt gond a terasz ajto ele lejon a vaszon, hetkoznapokra ott marad a tv. A vaszonhoz szepen fel lehet allitani a mozit. Valami ujfajta tobb memorias erositovel pedig be lehet kalibralni 3 fele poziciot es ahova ulsz oda kapcsolod.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Borisz76
veterán
A vászonról jutott eszembe :
Van köztetek olyan aki LED lámpás projektorral mozizik ?
Például. vagy LG ledescumók
Csak kíváncsiságból, hogy milyenek ?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest