- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autóhifi
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
A hangfalkábelnek amikor bekötöm az erősítőbe akkor át szabad így lógnia a túl felére vagy ez így nem jó? [kábel]
-
MaTTeS
senior tag
Előző héten az egyik Saturnban még tudtak leadni rendelést Conceptekre (pont a C2-esekre kérdeztem rá és mondták, hogy nincs raktáron, de semmi akadálya a rendelésnek). Lehet még van a forgalmazónak, vagy másik áruházból áthoznák, nem tudom.
(#9401) FragStaR
Ne lógjon ki, vágd le a felesleget. És én a centerhez a felső kábelt is alulról dugnám be mint az alsót, nincs jelentősége de igényesebb, főleg ha a többit is rákötöd majd.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz xtremetuning #9388 üzenetére
tegyük hozzá, hogy az is védhető gondolkodásmód (én magam is itt tartok épp), hogy azt veszem meg, amire épp van keret. nem bánom a komoly hangfalat, mert így az nem lesz szűk keresztmetszet nekem, soha. ettől még lehet ráció abban is, hogy cat7-tel hajtom, ha épp az van. később is meg lehet venni a jobb cucokat, pont a hangfalat úgy akartam választani, hogy legyen meg, és többet legalább azon ne agyaljak. itt tartok most.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
xtremetuning
addikt
Én csak mertem szólni, hogy amennyiben kiszolgálod, komoly minőséget képviselhet a cucc. Mondhatnám alulárazott a benne rejlő tudáshoz képest. Persze 20-25 nm-re.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #9405 üzenetére
Azért a BE doboza és hangszórói is tuningoltak a sima változathoz képest, ezt a Kornerben külön hangsúlyozták.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TongPo72
csendes tag
válasz axwel18 #9379 üzenetére
Köszi, igazából ez is lett volna a kérdésem, hogy van-e értelme ebbe a rendszerbe pénzt ölni. Ezek szerint nem nagyon. Lehet akkor meghagyom a szülőknél őket és nézek új hangfal+erősítő kombót. Kb 20 m2 a szoba, ahol a Pana 42G30 van, tudsz/tudtok javasolni költséghatékony megoldást?
-
bajnokpityu
félisten
Tekercset nem lehet túlméretezni. Azt pontos értékre kell gyártani. Esetleg vezető keresztmetszetével lehetne játszani, de nem ezen múlik alapvetően a hangminőség.Szerintem.
Viszont szivesen eljátszanék a kondikkal, belső vezetékeléssel, ha ilyenem lenne.
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #9411 üzenetére
Maradjunk abban, hogy más a BE változat hangszóróinak tekercselése.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #9411 üzenetére
nem értek hozzá, ráadásul németből próbáltam dekódolni. valamit buzeráltak a tekercsekkel, ennyit sikerült kiszűrnöm ja bitte.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #9414 üzenetére
Erről van szó.
A frekiváltó alkatrészeiről nem kell mesélnem, azok hangminőséget befolyásoló tulajdonságaival tisztában vagy.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HornedReaper
senior tag
A Tescoban 299Ft a 1,5m-es, aranyozott, duplán árnyékolt 3,5mm jack - 2xRCA kábel.
Lehet kicsit teltebben szól vele a rendszer, mint a sima alap kábelekkel
És egyáltalán nem gerjednek a hangszórók a Yamaha RX-V363-at 0dB-ig tekerve -
zolaas
senior tag
NAD vs Denon:
Nos ma du moziztam az új szerzeménnyel. Hát izé...még jó sokat kell játsszak a beállításokkal. Csak hát osd nélkül nehéz..ki hallott már olyat, h 1 plazmán nincs kompozit bemenet ( az a sárga rca neve, ugye?) Szóval szerválnom kell 1 scart átalakítót, mert osd nélkül csak resetelni tudtam az egész erősítőt.
Viszont zenén jobban/szebben szól mint a Denon-om. Részletezőbb, nagyobb tér, szélesebb, de pontosabb lett a színpad. Már ezért megérte
Moziról nem mondok semmitse Az úgy szar ahogy van Semmi sem szól ott ahol kellene/megszoktam. Ezen remélem sokat segít majd a helyes setup. Viszont ami remek (nekem), a távon van külön dedikált hangerő gomb minden hangszórónak, még a sub-nak is
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Toobee
veterán
válasz HornedReaper #9416 üzenetére
Mennyi arany lehet abban, ami ideutazott kínából, rárakta mindenki a kis hasznát, és végül hozzád került 299 ft-os áron. Gyanítom, hogy semennyi. Esetleg utazott olyan országon keresztül, ahol árulnak aranyat
-
HornedReaper
senior tag
Lehet csak az arany színét tüntették fel azzal, hogy gold-plated
Hama GmbH, Németben azért csak leellenőrzik a minőségetDe ha az árnyékolásnak lehet hinni, már megérte
A mélyláda gerjedt sima RCA-RCA dugóval feltekert hangerőn, terhelés nélkül. Ugyanilyen típusú Hamával jóformán megszűnt a gerjedés!A PC mögött mennek el a vezetékek, és a PC-ről szól minden.
Szerintem ezt a fajtát kivonják a forgalomból, mert van egy újabbnak tűnő, amin nincs rajta, hogy duplán árnyékolt.
[ Szerkesztve ]
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
5.0 ás szettet keresnék 300-400 környékén.
A szoba 17 nm.
A cél házimozi és zene (mélyben gazdag zenék )
Erősítő egy régi H/K AVR 7000 res.Amiket nézegettem:
- Dali Zensor széria LINK
- Elac Line 60.2 széria LINK
- Castle Knight 5 széria LINK
- Swans RM300 széria LINKMég egyiket sem hallgattam , csak olvasgatok a témában egyenlőre, várhatóan 2-3 hónap múlva aktuális a vásárlás.
Én vagyok M3nyus!
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok!
Visszatértem újra egy kis kérdezősködésre
Tavaly vettem egy alap HM cuccot amely állt egy Denon AVR1909 erősítőből egy Wharfi VR400 5.0 szettből és később került hozzá egy Polk PSV110 SUB. Ma eljött hallgatózni hozzám valaki és csomagolást kért a VR400-ra elvitte hát. Most keresem az utódját.
Talán írnom sem kellene innen csak feljebb szeretnék lépni egy szinttel így amit így 1 óra alatt gyorsan nézegettem az aDali Concept 6 5.0 szettje
és a Polkaudio TSi 400 + 200 + CS20Véleményetek ezekről/vagy más hasonló termék ami még szóba jöhet esetleg ebben a kategóriában? Én a Polk felé hajlok, nagyon meg vagyok elégedve a subbal is és gondolom minőségileg a többi terméke sem lehet rosszabb.
Amire kell: továbbra is mozira nagy mennyiségben és most már szeretném azért a zenét is kicsit jobban élvezni, ha ennyit kiadok valamire.
Válaszaitokat/tanácsaitokat előre is köszönöm ahogy eddig is!
25m2-re költöztem be a házimozimmal így ekkora tér áll rendelkezésre amihez vásárolok.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Rebell
senior tag
Nem kötözködésképpen írtam, csak saját véleményemet fejtettem ki, sztem 1 ilyen összegű rendszer, pl. 1 Dali szettel ekkora térben, too much!!! Nem cáfolom meg, amit említettél, hogy halhattál már ekkora térben jó rendszert, de sztem az sem lehetett túl kalibrálva.
nem kell 30nm, de sztem 1 jó elosztású nappali/szoba 22-25nm, min legyen
[ Szerkesztve ]
-
malagutif122
tag
1pár Pioneer 20cm-es 3utas 4ohm/200W-os hangszóró
dobozal együtt 10.000-be adjak megér ennyit szerintetek?
kép1 -
malagutif122
tag
itt a kép a link nem jó
http://share.weboldala.net/show-image.php?id=f52bbd01465bc07964f04dbfeb29b06b -
M@trixfan
addikt
Tetszik ez 2D gondolkodás a nm alapján Ez az egyik kedvencem a hifi mítoszok közül. A rendszer kmolyságának nem sok köze van a helyiség méretéhez. Minél kifinomultabb és magasabb kategóriás, annál szebben szól bármilyen hangerőn. Az is biztos, hogy én passzióval utálom a döngetős hangzást ahol sokszor a pocsék minőséget fedik el a "kell neki a hely" és "rockzenében a legjobb" szlogenekkel. Általánosan értem, nem Dali kapcsán, nem ismerem a márkát. Az igazi különbség ott jön be a képbe tervezésnél ha pl. egy 50 nm-es, 3,3 m belmagasságú helyiségről beszélünk. A 17 nm sem egy keszon és érdekes lenne ha attól lényegesen jobb lenne minden ha az egyik fal másfél méterrel hosszabb.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
kalmanchris
tag
válasz malagutif122 #9429 üzenetére
Jajj Ezt mire akarod használni?
-
malagutif122
tag
válasz kalmanchris #9431 üzenetére
zene hallgatásra
erősitőre kötöm rá
200w-ot tud a 2hangszóró -
Gabor970
addikt
válasz malagutif122 #9432 üzenetére
egy pár hangfalat vegyél! Ezen a számmisztikán meg túl kellene lépni. Amiről a képet belinkelted, az pont úgy tudja a 200W-ot, mint az A-229 a 2X100W-ot.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
kalmanchris
tag
válasz malagutif122 #9432 üzenetére
Hát ha ezekre valóban ráteszel 200W terhelést, akkor úgy ugranak ki örömükben ezek a hangszórók a dobozból, hogy öröm lesz nézni.
10ezer Ft? Ez egy összetákolt f.s, ami max. 100Ft-ot ér! Ráadásul ezek autóhangszórók.
Vagy autóba akarod használni? Mindegy, mert oda se való. -
törölt tag
válasz malagutif122 #9428 üzenetére
Hát.. ha van felesleged, vagy tüzelni akarod.. sufniba jók esetleg. Milyen hangot vársz ezektől egy szobában??? EZek a Diy hangfalak jó ha kétutasak... és kb 45 watosak,a pio 4 ohmon 40 wattot ha lead.. tehát párban paszolnak.
-
Dorian
félisten
Nem kell elfelejteni, de akkora helyiségbe minimum nagyon át hell gondolni mit vesz, hogy helyezi el az ember, főleg, ha mélyekről (jó mélyekről és nem döngetésről) van szó. Már csak a fizikai korlátok miatt (szoba és a mély hanghullámok méretei)
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
axwel18
senior tag
válasz TongPo72 #9437 üzenetére
Na itt van pár erősítő:
Pioneer VSX-520
Denon AVR-1312
Belépőkategóriába nekem ez a 2-ő tetszett legjobban zenére inkább Denon ha több mozi inkább Pioneer de én többet hallgatok zenét ezért én a Denon-t vettem.Hangfalak:
Wharfedale Diamond HCP
Wharfedale Vardus vr-400
JBL Northridge 5.0
Dynavoice Magic EXMost gyorsan ezeket találtam.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
7.1-es Hdmi-s erősítőből mi a legolcsóbb megoldás amit azért már meg szabad venni?
szerk: Jazz-t is hallgatok bőven.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
Zjunior
veterán
1.Wharfedale Hcp 250 vagy 2.Vardus 300
3.Jbl 178 ChValamelyiket szeretném megvenni mind tetszik, csak melyik az ajánlott?
Az erősítőm Denon 1312
Köszönöm![ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
axwel18
senior tag
válasz Zjunior #9443 üzenetére
2. Vardus vr-300.
leonel: Hát szerintem Denon AVR-1912 zenére a Denon erősítők a legjobbak.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DIGI kábel TV
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- LEGO klub
- Autóhifi
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest